Találatok a következő kifejezésre: Ha vérszegény az (8 db)

Sztem a 3x2 jobban felszívódik mint a 2x3.
Én is ezt szedem, naponta 2-t kellenne de akkor szedem be ha eszembe jut, de azért rendszeresen. Ezt csak doki tudná megmondani. De szerintem nem gond. 25 hetes km
Én beállítottam a telefonomat riasztásra amikor be kellett venni a gyógyszert mert én is elég feledékeny vagyok:(! Próbáld meg hátha segít és úgy tudod szedni a gyógyszert ahogy kell!
Szia! Én a helyedben nem cserélném fel, mert jobban felszívódik ha 3x2-út szedsz. Csak egy jó tanácsot szeretnék adni nektek, mert olvasom hogy elfelejtitek bevenni :) )) Én szülés után vérszegény maradtam, aminek az volt a vége hogy nem tudtam szoptatni mert a kórházból való hazajövetel után ordított a lányom az éhségtõl, így tápszer lett a vége.
Ne haragudj, hogy kérdezek, csak arra lennék kíváncsi, hogy vérbõl állapították meg neked, hogy vérszegény vagy, vagy volt/van valamilyen tünet ami arra utalt és elmentél a dokihoz és õ mondta?
Utolsó vagyok: Még annyit, hogy mikor derült ki, hogy vérszegény vagy? Hány hetesen?
A kérdező hozzászólása: Elõször kiskoromban, és részleges vércserét is kaptam csecsemõként, aztán elsõ terhességemnél, 7 éve, és most is újra. Persze amikor elõször kiderült , nekem folyamatosan kellett volna szednem erre tablettát, de nem szedtem. Sajnos többször is éreztem szédülést, és mióta ezt szedem, megint, azóta helyre jött a vérképem, még a doki meg is dicsért. Persze így, hogy elfelejtem, ... nem nézetném meg újra :)
Köszönöm szépen a válaszodat! Boldog Új Évet!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szívesen. Én is köszönöm a válaszokat! Boldog új évet mindenkinek!

Ha vérszegény vagyok az mit jelent és mitől alakulhat ki?

Legjobb válasz: azt jelenti, hogy csökken a vörösvérsejtek száma. Több mindentõl kialakulhat.Pl:vitamin,vas-,folsavhiány stb.

azt jelenti, hogy csökken a vörösvérsejtek száma. Több mindentõl kialakulhat.Pl:vitamin, vas-, folsavhiány stb.
Leggyakrabban vashiány okozza, de menstruáció után is elõfordulhat enyhébb vérszegénység, illetve télen. Van öröklõdõ vérszegénység is (sarlósejtes), az valamivel komolyabb.

Ma voltam dokinál, azt mondta valószínű vérszegény vagyok. Majd hétfőn lesz eredmény. Ha az vagyok hogyan, mivel kezelhetem? Esetleg vannak ételek amelyek segítik a vérképzést?

Legjobb válasz: Szia! Vérszegény vagyok én is és súlyos vas hiányos! Tudnod kell róla hogy vannak vérképzõ gyógyszerek!! Kérdéseket fog feltenni neked, hogy a menstruációd erõssége milyen ha ügye bár lány vagy!! Nem kell félni tõle mindenre van jó megoldás!!! ;)

Szia! Vérszegény vagyok én is és súlyos vas hiányos! Tudnod kell róla hogy vannak vérképzõ gyógyszerek!! Kérdéseket fog feltenni neked, hogy a menstruációd erõssége milyen ha ügye bár lány vagy!! Nem kell félni tõle mindenre van jó megoldás!!! ;)
Ha tényleg vérszegény vagy, amit természetesen semmiképpen sem kívánnék, akkor a doki úgyis elmondja, hogy miket vegyél figyelembe, itt nem doktorok válaszolnak, de hagyatkozz a mi válaszainkban, más egy smink kérdésre tippet adni, meg egy ilyen kérdésre, de nem bántani akartalak...Jobbulást!
Máj/Cékla/Vöröshúsok Én is vérszegény vagyok v nem tudom:D De én meguntam h szedtem a gyógyszert fél évig azt semmit nem segített. Igazából nem kell komolyan venni nem halálos dolog ez. 18/F
Nem biztos, hogy a vérképzéssel van a baj. Erre azért majd kérdezz rá a dokinál, mielõtt bármivel is elkezded magad házilag is kezelgetni. Én is vérszegény vagyok, de nekem pl a vörösvértestjeim nagyon picikék és vashiányom is van, tehát nem a számukkal van a baj. Sok féle vérszegénység van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mindenképpen megvárom mit mond az orvos, remélem minden rendben lesz.Igazából nem akarom magamat házilag kezelni, csak gondoltam hátha vannak bizonyos ételek amiket, ha többet fogyasztok, esetleg segíteni a vérképzést.elég kellemetlen tüneteim vannak, pl: szédülés, homályos látás és mellé még pánik beteg is vagyok, szóval....de azért még egyszer köszönöm a segítséget mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: jaj, amúgy lány vagyok.
Ha tényleg vérszegény vagy, akkor gyógyszert fogsz kapni. Pl. vastablettát és folsavat, de van akinek b12 hiány miatt van vérszegénysége, szóval ezt csak a laboreredmény alapján tudja az orvos megmondani. Az se biztos, hogy gyógyszert kell szedned, attól függ, milyen mértékû a baj.

Szerintetek az nagyon nagy baj ha terhesség alatt vérszegény vagyok, és rendszertelenül szedem a vérképzőt?

Egyébként szedném a gyógyszert de annyira rossz hogy kihányom, más fajtát meg nem írnak fel, mert azok ártanak a babának!

Legjobb válasz: Igen. Én is vérszegény voltam,de az orvos nem írt fel vérképzõt, de egyre rosszabb lettek a véreredményeim ,végül a háziorvos írt fel vérképzõt,nehogy a szüléskor kelljen vért kapnom. Elsõ szülésemnél is nagy ampullákkal kaptam a vasat!

Igen. Én is vérszegény voltam, de az orvos nem írt fel vérképzõt, de egyre rosszabb lettek a véreredményeim , végül a háziorvos írt fel vérképzõt, nehogy a szüléskor kelljen vért kapnom. Elsõ szülésemnél is nagy ampullákkal kaptam a vasat!
Melyiket szeded?
a szülésnél lehet belõle probléma a vérveszteség miatt. Akár vérátölmlesztésre is szükség lehet. na meg a babádnak nem lesz elég tápanyag a tejedben.
Vérátömlesztésre is szükséged lehet ha nem szeded rendszeresen. Egyébként HA nagyon vérszegény vagy oxigénhiányos lehet a babád. Nem túl gyakori de elõfordul. Szerintem vedd komolyan. Boldog babavárást :)
Szia. Én is vérszegény vagyok napi 2 Maltofer vasat szedek annak nincs olyan rossz íze, ilyen csokiszerû. 37 hkmn. Én ugy tudom, hogy terhesség után is egy kis ideig szedni kell de lehet rosszul tudom.
A nejem is vérszegény, Õ is Maltofer-t szed napi 2-t. Szívbõl gyûlöli, de hõsiesen elrágcsálja a napi 2-t:) Mondjuk nem is értem, hogy rágótablettának miért rossz az íze? A lenyelõs oké, hogy keserû, de lemegy gyorsan és kész. Ezt meg még rágcsálni...
Igen. Jó lenne, ha rendszeresen szednéd, mert bajok lehetnek belõle. Nekem emiatt 24 hetesen megindult a szülés.

Mikortól számít valaki nagyon vérszegénynek? Ha 2*1 vastablettát kell szednem, az nem olyan súlyos, ugye? (Femibion mellé) Írnátok nekem olyan laboreredményeket, amire a doki már vészes vérszegénységet mondott?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a fõorvos,hogy már rég vénásan kellene szednem a vasat,mert ebbõl véradás lesz... :-/ Nem tudom melyik az az érték,ami szerint ezt mondta,LYM:1.29 G/L LYM%:12.80(L) ezek lennének?nem tudom.Ha megmondod melyik alapján nézik,akkor ideírom. Másik orvos azt mondta,elég napi 2*1 Neo-ferro -folgamma 39 h

Nekem azt mondta a fõorvos, hogy már rég vénásan kellene szednem a vasat, mert ebbõl véradás lesz... :-/ Nem tudom melyik az az érték, ami szerint ezt mondta, LYM:1.29 G/L LYM%:12.80(L) ezek lennének?nem tudom.Ha megmondod melyik alapján nézik, akkor ideírom. Másik orvos azt mondta, elég napi 2*1 Neo-ferro -folgamma 39 h
Nálam a zárójelentésen vannak az eredmények, ezért nem tudom, hogy melyik alapján mondta, mert nincs megcsillagozva.
Szia! Nekem szintén azoknál van eltérés mint Neked. Vörösvértrst szám: 3, 7 T/l Hemoglobin: 11, 1 g/dl Hematokrit: 0, 33 l/l 2x1 Maltofer fol-t kell szednem. Nem veszem be minden nap, heti 2 napot ki kell hagynom, mert nem tudok sehogy sem wc-re menni:( Remélem azért rendbe teszi amit rendbe kell tennie:) 31 hetes
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm, hogy megkerested nekem az eredményeidet. NÁlam a vörösvértestszám, haemoglobin és haemotokrit vannak megcsillagozva.
A kérdező hozzászólása: Nem baj, azért köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, sokat segítettél! Nekem a szilvát javasolták székrekedésre, most kísérletezem vele.

Ha valaki nagyon vérszegény, nagyon alacsony a hemoglobin szintje, akkor az befolyásolja a szülés módját (tehát szülhet-e természetesen)? Vagy lehet valami következménye a terhesség alatt, vagy szülés alatt/után?

34 hetes kismami vagyok és már a 12. hétben alig érte el a hemoglobinszintem a 110-et (100 alatt állítólag vénás vas injekció jár), most csináltak újra vérképet és állítólag rosszabb a helyzet. Pontos értéket nem tudok.A dokim ezt még csak telefonon mondta(egyb?l duplázta a vastabletta adagot, amit szedek és azt mondta, h majd személyesen megbeszéljük a többit, de az még elég messze van). És most aggódok, h lesz-e ennek vmi következménye....

Legjobb válasz: Ha a dokid nem idegesítette halálra magát,valószínûleg neked sem kell.Próbálj magas vastartalmú ételeket enni,mert a természetes vas könyebben beépül a szervezetedbe,mint a mesterséges.

Ha a dokid nem idegesítette halálra magát, valószínûleg neked sem kell.Próbálj magas vastartalmú ételeket enni, mert a természetes vas könyebben beépül a szervezetedbe, mint a mesterséges.
Nekem pont 100 volt a hemoglobin szintem , de az orvosom nem mmondott semmi aggasztót ezzel kapcsolatban. Csak két hétig szedtem a vastablettát mert utána már szûlni mentem. Igaz császárral szûltem, de nem emiatt. Szerintem ne izgulj, biztos csak elõvigyázatosságból írt fel duplaadag vasat.
Szia, en kulfoldon voltam terhes es itt is szultem, nalunk havonta neztek a hemoglobin szintet. Nekem ugyan magas volt, de a sogornomnek szinte vegig 95 korul volt (egy pocsekabb reggelen 89) es neki is "csak" extra vasat irt ki a doki. Kicsit faradekonyabb volt mint az atlag, de tok normal modon szult (tegnap :) ). Szoval azota meg nem tudom, hogy milyen ertekre allt be neki.. Minden OK lesz, csak szedd a vasat es ha van ra mod, akkor nezesd rendszeresen a dokival!!!
Nekem is nagyon gyér volt az elsõ vizsgálat után, a második után még rosszab:( Pedig szedtem napi két vasat, meg zabáltam (elnézést) a céklát... Nekem is azt mondta, itt már csak a vénás vas segíthet - de 3 hetem van a szülésig, és nem tudná mindig beadni, másra nem meri rábízni. Így folytatom a vas szedését (több mint semmi alapon) és vastartalmú ételeket eszek, legalábbis probálok. Nekem azt mondta-"szülésnél arra kell törekednünk, hogy minél kevesebb vért veszítsek".
Az én kislányomnak az ujjából vettek vérszegénység miatt.
15 hónaposan alkarból, a SOTE-n
A kérdező hozzászólása: Mi is 9hónaposok vagyunk, azèrt kérdeztem, mert júniusban voltunk kórházban lázzal, hasmenèssel és akkor szurkáltàk eleget, és hát jobban szeretném ha csak az ujját szurnàk meg.
Az én 9 hónaposomnak az ujjából vettek vért.
A kérdező hozzászólása: Úgy látom változó.Biztos helytõl függ.
Enyémet 10hósan vittem.Karból vagy kézfejbõl veszik.
Bocsi, most nézem a kategóriát, az enyém már nem baba, 2 éves.
Az én lányomnak karból akartak, de nem sikerült, végül a kézfejébõl vettek.
Csak az ujjbegyét szúrjuk ilyenkor. Általában észre sem veszik, mert addig valami csörgõt, játékot, cumit, vizet, cicit kapnak, és fel sem tûnik nekik.Az egész nem több 1 percnél. :)
A kérdező hozzászólása: Nekünk a 4.kerületi gyerek orvos írt beutalót, ide kell mennünk a 4.kerületbe.akkor kiírom úgy hátha tudja valaki.
A vérszegénység-vashiány okozhatja.
Valószínûleg a vérszegénység miatt, de biztos közrejátszik a ventilátor is. Kezdd el használni a bánfi hajszeszt, nekem 1 hónap után megállt tõle a hullás.
Vagy más vitaminhiány is. Cink, króm ilyesmi. Vagy komplex vitamin kéne, vagy Revalid. Mivel szültél, én a vitaminra szavazok, de ha még szoptatsz, orvos mondja meg, melyik nem árt a babának.
14.44 ismét. Ha szoptatsz, a hajszeszt se ajánlom, nem tudni, mi szívódik fel és megy át anyatejbe.
Sajna, ami terhesség alatt nem hullott ki, (a terhesség alatt a legtöbbünknek dús, erõs, sûrû haja lesz) azt most pótolja a szervezeted. Hormonális oka van. (persze, lehet ettõl még vashiányod is) Nekem mindhárom gyermekem születése után egy évvel hullott.
Nekem is terhesség után kezdett hullani, és azota is(lassan 2 éve)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!