Találatok a következő kifejezésre: Ha végrehajtási van folyamatban (4 db)

Ha végrehajtás van folyamatban ellenem de közben külföldre megyek dolgozni, akkor hogyan folytatják a végrehajtást?

Legjobb válasz: van bármi a neveden (kocsi,lakás,akármi) ? mert ezeket lefoglalhatják amugy nemtudom,ha nincs semmi a neveden,és külföldön melozol (ottani fizudhoz nem nyulnak,ezt 99%)

van bármi a neveden (kocsi, lakás, akármi) ? mert ezeket lefoglalhatják amugy nemtudom, ha nincs semmi a neveden, és külföldön melozol (ottani fizudhoz nem nyulnak, ezt 99%)
Neveden lévõ ingó és ingatlan vagyonodat lefoglalják és elárverezik.Számláidat lenyomozzák minden banknál és inkasszót tesznek rá, vagyis ha a pénzedet számlára kapod ott külföldön, akkor nem valószínû hogy hozzá fogsz jutni a fizetésedhez itthon.
belekérdezek és mivan akkor ha nem magyar banknál van számlája, hanem külföldinél? ahhoz is hozzányulhatnak?
Ha nincs a neveden semmi ingatlan, vagy ingóság, akkor 1. letilthatják akár a fizid 50%-át 2. inkasszálhatják a bankszámládat, a mindenkori nyugdíjminimumig (28.000) Ft nem nyulhatnak, a feletti résznek a nyugdíjminimum 4x-ésig 50 %-ot vonhatnak, a feletti összeget pedig teljes egészében 3. a kérdés az, hogy külfüldön nyomodra-e akadnak, itthon bank esetén csak idõ kérdése, mert minden bankszámlanyitásodról lökik az adatot az APEH-nak(Big brother), azt is inkasszálhatják ugyanúgy, ha nem egyedül tied a számla, pl. közös az asszonnyal akkor is :-(
itthoni bank esetében persze h leszedhetik a pénzt... de ha mondjuk német banknál van pénzem, nem tartozkodok magyarországon, akkor mi van? külföldi számlához is nyulhatnak?
KÜLFÖLDIHEZ NEM!

Ha végrehajtás van ellenem folyamatban, mert nem fizetek lakáshitelt, rezsit, vizet, fűtést, stb, értesítik a gyámügyet a végrehajtók?

A gyámügy rámszállhat? Lehet hogy elárverezik a lakást, mert sok tartozásom van. Ha ők szólnak, vagy valaki feljelent-elég sok ellenségem van, tettem érte sajnos rendesen hogy legyen-akkor elviszik a gyereket a nevelőotthonba?

Legjobb válasz: A pénztelenség miatt nem. AMiatt igen, ha nem tudsz fedeled biztosítani a gyerekeknek

A pénztelenség miatt nem. AMiatt igen, ha nem tudsz fedeled biztosítani a gyerekeknek
A kérdező hozzászólása: a gyámügy vagy a védõnõ utánanézhet a vagyoni helyzetemnek? vagy a végrehajtó fog szólni neki, hogy itt gyerek(ek) vannak?
A védõnõ fogja látni, hogy nincs fûtés, víz, nem tudsz fõzni stb és õ értesíti a gyámügyet. Vagy ha már bölcsibe/oviba járnak, akkor ott veszik észre hogy nem esznek rendesen otthon.
A végrehajtó nem foglalkozik a gyámüggyel. Ha a gyámügyön más feljelent, akkor két lehetõség van: az egyik, hogy kapsz x napot, hogy rendezd különben gondozásba veszik a gyerekeket, a másik, hogy elviszik õket. Részletekben nem tudnád törleszteni a tartozásodat? Egyáltalán mennyi a tartozás, és a lakás egyedül a te neveden van? Plusz ha el is adják, nem muszáj kiköltöznöd, akkor lakottan fogják értékesíteni, és bérleti díjat kell fizetned. Értelemszerûen így kevesebbért adják el, de legalább marad fedél a fejed felett.
Nem gondozásba veszik, hanem elõször védelembe. A védõnõ, mint a gyerekorvos, az ovónõ a jelzõrendszer része, mint egy "szem", kötelességük jelenteni bármi problémát. DE! Gondolom itt csak a lakásról van szó, nem arról hogy nem adsz ételt a gyerekeknek. A pénz miatt nem veszik el, csak akkor ha veszélyezteted a picid. A Gyermekvédelmi TV szerint a GYermekvédelmi Alapellátásnak a célja a GYERMEK CSALÁDBAN TÖRTÉNÕ NEVELÉSE. Nem célja senkinek hogy elvegyék tõled, arra törekednek hogy együtt maradjatok. Bejelentés alapján kimehetnek hozzád, de ez nem arról szól hogy fogják a gyereket és kész. Megoldásokat kerestek közösen a probléma megoldására. Létezik olyan hogy adósságkezelési támogatás. (Helyi Önk.), együttmûködésért cserébe felvállalják a tartozásod egy részét, de neked is kell hozzájárulni). Vagy albérlet, és lakhatási támogatást igényelsz, illetve gyermeknevelési támogatást is. Ha végképp gáz van, akkor megoldás az anyaotthon, de itt is az a cél hogy együtt maradjatok. Ha elköltöztök szülõkhöz, vagy bárhova ahhoz senkinek semmi köze, az a lényeg hogy a gyerekkel ne legyen semmi baj. Remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: ha lakottan eladják, az új tulaj nem köteles megtûrni benne minket gondolom. az a fontos, hogy a végrehajtó nem hívogatja a gyámügyet. de más biztos fogja...
Ettõl ne félj! és ha hívja, akkor mi van? Semmi. Nem törvényszerû ha valaki gyámügyön bejelent el is viszik a gyerkõcöt. Csak akkor hivatalból ki kell menni a gyámügyesnek. Ír egy jegyzõkönyvet hogy minden oké, gyerek ellátva, etetve, tisztán.....és elmegy. Max a családgondozóbol kaptok egy kirendelt emberkét, aki néha-néha felétek néz.


Szerintem nem foglalható, mivel az üzembentartó nem tulajdonos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!