Találatok a következő kifejezésre: Ha végrehajtási van (24 db)

Az exem nevén van a házam 20%-a, (csak a hitel miatt amit én fizetek azóta) és most mint kiderült felhalmozott 3, 2milliós tartozást és ráterhelték erre a 20%-ra. Eladhatja ezt a részt ha végrehajtás van rajta?

Ezt a részt igazából annó megvettem papíron csak az ügyvéd félretájékoztatok a bejegyezhet?séget illet?en és nem lett bejegyezve az egész az én nevemre. Most pedig 4 év után a kedves exem felhalmozott egy kis tartozást amit az ÉN házamon akarnak behajtani.

Legjobb válasz: Ha papíron a tiéd, akkor jelentsd a végrehajtónak az igényed és szállj be a végrehajtásba. Ennyi a teendõd. Ha nem a tiéd, akkor végre fogják hajtani, igaz nem igazán lesz senki vevõ 20%-ra, max te, mint a másik tulajdonos...

Ha papíron a tiéd, akkor jelentsd a végrehajtónak az igényed és szállj be a végrehajtásba. Ennyi a teendõd. Ha nem a tiéd, akkor végre fogják hajtani, igaz nem igazán lesz senki vevõ 20%-ra, max te, mint a másik tulajdonos...

Ha végrehajtás van folyamatban ellenem de közben külföldre megyek dolgozni, akkor hogyan folytatják a végrehajtást?

Legjobb válasz: van bármi a neveden (kocsi,lakás,akármi) ? mert ezeket lefoglalhatják amugy nemtudom,ha nincs semmi a neveden,és külföldön melozol (ottani fizudhoz nem nyulnak,ezt 99%)

van bármi a neveden (kocsi, lakás, akármi) ? mert ezeket lefoglalhatják amugy nemtudom, ha nincs semmi a neveden, és külföldön melozol (ottani fizudhoz nem nyulnak, ezt 99%)
Neveden lévõ ingó és ingatlan vagyonodat lefoglalják és elárverezik.Számláidat lenyomozzák minden banknál és inkasszót tesznek rá, vagyis ha a pénzedet számlára kapod ott külföldön, akkor nem valószínû hogy hozzá fogsz jutni a fizetésedhez itthon.
belekérdezek és mivan akkor ha nem magyar banknál van számlája, hanem külföldinél? ahhoz is hozzányulhatnak?
Ha nincs a neveden semmi ingatlan, vagy ingóság, akkor 1. letilthatják akár a fizid 50%-át 2. inkasszálhatják a bankszámládat, a mindenkori nyugdíjminimumig (28.000) Ft nem nyulhatnak, a feletti résznek a nyugdíjminimum 4x-ésig 50 %-ot vonhatnak, a feletti összeget pedig teljes egészében 3. a kérdés az, hogy külfüldön nyomodra-e akadnak, itthon bank esetén csak idõ kérdése, mert minden bankszámlanyitásodról lökik az adatot az APEH-nak(Big brother), azt is inkasszálhatják ugyanúgy, ha nem egyedül tied a számla, pl. közös az asszonnyal akkor is :-(
itthoni bank esetében persze h leszedhetik a pénzt... de ha mondjuk német banknál van pénzem, nem tartozkodok magyarországon, akkor mi van? külföldi számlához is nyulhatnak?
KÜLFÖLDIHEZ NEM!

Ha végrehajtás van ellenem folyamatban, mert nem fizetek lakáshitelt, rezsit, vizet, fűtést, stb, értesítik a gyámügyet a végrehajtók?

A gyámügy rámszállhat? Lehet hogy elárverezik a lakást, mert sok tartozásom van. Ha ők szólnak, vagy valaki feljelent-elég sok ellenségem van, tettem érte sajnos rendesen hogy legyen-akkor elviszik a gyereket a nevelőotthonba?

Legjobb válasz: A pénztelenség miatt nem. AMiatt igen, ha nem tudsz fedeled biztosítani a gyerekeknek

A pénztelenség miatt nem. AMiatt igen, ha nem tudsz fedeled biztosítani a gyerekeknek
A kérdező hozzászólása: a gyámügy vagy a védõnõ utánanézhet a vagyoni helyzetemnek? vagy a végrehajtó fog szólni neki, hogy itt gyerek(ek) vannak?
A védõnõ fogja látni, hogy nincs fûtés, víz, nem tudsz fõzni stb és õ értesíti a gyámügyet. Vagy ha már bölcsibe/oviba járnak, akkor ott veszik észre hogy nem esznek rendesen otthon.
A végrehajtó nem foglalkozik a gyámüggyel. Ha a gyámügyön más feljelent, akkor két lehetõség van: az egyik, hogy kapsz x napot, hogy rendezd különben gondozásba veszik a gyerekeket, a másik, hogy elviszik õket. Részletekben nem tudnád törleszteni a tartozásodat? Egyáltalán mennyi a tartozás, és a lakás egyedül a te neveden van? Plusz ha el is adják, nem muszáj kiköltöznöd, akkor lakottan fogják értékesíteni, és bérleti díjat kell fizetned. Értelemszerûen így kevesebbért adják el, de legalább marad fedél a fejed felett.
Nem gondozásba veszik, hanem elõször védelembe. A védõnõ, mint a gyerekorvos, az ovónõ a jelzõrendszer része, mint egy "szem", kötelességük jelenteni bármi problémát. DE! Gondolom itt csak a lakásról van szó, nem arról hogy nem adsz ételt a gyerekeknek. A pénz miatt nem veszik el, csak akkor ha veszélyezteted a picid. A Gyermekvédelmi TV szerint a GYermekvédelmi Alapellátásnak a célja a GYERMEK CSALÁDBAN TÖRTÉNÕ NEVELÉSE. Nem célja senkinek hogy elvegyék tõled, arra törekednek hogy együtt maradjatok. Bejelentés alapján kimehetnek hozzád, de ez nem arról szól hogy fogják a gyereket és kész. Megoldásokat kerestek közösen a probléma megoldására. Létezik olyan hogy adósságkezelési támogatás. (Helyi Önk.), együttmûködésért cserébe felvállalják a tartozásod egy részét, de neked is kell hozzájárulni). Vagy albérlet, és lakhatási támogatást igényelsz, illetve gyermeknevelési támogatást is. Ha végképp gáz van, akkor megoldás az anyaotthon, de itt is az a cél hogy együtt maradjatok. Ha elköltöztök szülõkhöz, vagy bárhova ahhoz senkinek semmi köze, az a lényeg hogy a gyerekkel ne legyen semmi baj. Remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: ha lakottan eladják, az új tulaj nem köteles megtûrni benne minket gondolom. az a fontos, hogy a végrehajtó nem hívogatja a gyámügyet. de más biztos fogja...
Ettõl ne félj! és ha hívja, akkor mi van? Semmi. Nem törvényszerû ha valaki gyámügyön bejelent el is viszik a gyerkõcöt. Csak akkor hivatalból ki kell menni a gyámügyesnek. Ír egy jegyzõkönyvet hogy minden oké, gyerek ellátva, etetve, tisztán.....és elmegy. Max a családgondozóbol kaptok egy kirendelt emberkét, aki néha-néha felétek néz.


Mennyi idő átíratni a testvérem nevére a lakásomat? Át lehet-e, ha végrehajtás alatt van?

Legjobb válasz: Át lehet, de csak végrehajtási joggal terhelten, tehát tõle ugyanúgy viszik, mint tõled vinnék... Ráadásul megkockáztatod, hogy fedezetelvonás miatt polgári- és akár büntetõpert indítanak ellened. Nem jó dolog... Azon kívül, hogy kifizettek egy rakat adót (adásvétel) vagy illetéket (ajándékozás), semmi mást nem érsz el vele.

Át lehet, de csak végrehajtási joggal terhelten, tehát tõle ugyanúgy viszik, mint tõled vinnék... Ráadásul megkockáztatod, hogy fedezetelvonás miatt polgári- és akár büntetõpert indítanak ellened. Nem jó dolog... Azon kívül, hogy kifizettek egy rakat adót (adásvétel) vagy illetéket (ajándékozás), semmi mást nem érsz el vele.
Ezt megcsinálhattad volna pár hónappal ezelõtt, most már késõ.
Pár hónappal ezelõtt is fedezetelvonó ügylet lett volna...
Nem.
Nem
Azt már viszik.
Semmi értelme mert csak úgy lehet ha átvállalja az adósságodat, de ezt az adott bankkal kell megbeszélni. Úgy nem lehet hogy övé lesz a lakás és nálad marad a tartozás mert akkor nem tudják rajtad mire fel behajtani. Szerintem felesleges, a lakást már bebuktad.
Fedezetelvonás, mindenképpen kérdezz ügyvédet! Amúgy az ötleteim: - Ha nincs rajta "zálogjog", akkor te eladod a piaci árán, õ meg megveszi… ;) - Ha terhelt, kiköltözni tilos, mert akkor 70% helyett 50%; plusz értékbecslést megtámadni!

Ötleteket várok, hogy hogy lehet összeszedni kb.3. 000. 000 Ft-ot (ennyi végrehajtás van kifizetni, ha van megoldás). Szóval van-e élet a halál előtt?

(ingatlan nincs, gépkocsi nincs, értékesíthet? dolog, amib?l pénzt lehetne csinálni már nincs, ami van: 40%-gyerektartás levonás, 1.000.000 Ft-os behajthatatlan követelés, és van diploma, optimizmus, és kitartás)

Legjobb válasz: Hát én neked tippet nem tudok mondani,mert ahogy olvasom a lehetõ legrövidebb idõn belül kéne a pénz. Így hiába mondanám,hogy 3-5 év alatt meglehetne szerezni munkával úgy,hogy csak a létminimumi dolgokat veszed meg. Így ha nem nyersz a lottón akkor csak sok sikert tudok kívánni.

Hát én neked tippet nem tudok mondani, mert ahogy olvasom a lehetõ legrövidebb idõn belül kéne a pénz. Így hiába mondanám, hogy 3-5 év alatt meglehetne szerezni munkával úgy, hogy csak a létminimumi dolgokat veszed meg. Így ha nem nyersz a lottón akkor csak sok sikert tudok kívánni.
A másodállás például eléggé megvalósítható ötlet. Hogy mit tudsz vállalni, az attól függ, milyen képesítésed, tudásod van. Keress munkát ezerrel, és az abból szerzett jövedelmet fordítsd teljes egészében az adósság ledolgozására. A vállalkozást azért nem ajánlom, mert bizonytalan, lesz-e jövedelmed belõle, és ha igen, mikor és mennyi. Bár persze jól is elsülhet. Rajtad áll, mit tartasz reálisabbnak, havi fix 50-80 ezret vagy "talán valamikor valamennyit".
a rendes munkád mellett próbálj meg másodállást találni. csak pár ötlet: csapos, kidobó
A kutya nevén is lehet, ha elakarják venni elveszik. Akkor meg nem mindegy kinek a nevén van?
Ha jelzálog van rajta, akkor nem hiszem, hogy át lehetne íratni. Ha nem lenne rajta, akkor igen, és akkor a szülõ tartozásáért nem árverezhetnék el.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.egyenlõre nincs készülõben végrehajtás.jobban mondva apósm élettársa fenyeget minket hogy jókora összeget a nyakunkba varrva akar követelni alaptalanul.feljelentett nagyobb értékû lopás miatt(amit nem követtünk el)a rendõrség megszüntette ismeretlen tettes ellen a nyomozást, és átadta az ügyészségnek.(450 000ftot követelt)olyan dolgokért amit apósom régebben nekünk adott, vagy eladott.és még itt nincs vége...azért érdeklõdtem, ha esetleg valami folytán pert veszitenénk, hogyan tudnánk ebbõl kikászálódni.nem ártottunk neki, fél éve vannak eggyütt és mindenbõl pénzt akar, teljesen mindegy hogy milyen áron.valószinû ügyvédet kell akkor fogadnunk.
Ha az após a saját fiát pereli, akkor ott már nem sokat tudtok tenni. Meg kell várni a nyomozás végét (amúgy sem igazán hiszem, hogy büntetõjogra tartozna az amit õ nektek adott, de ezt õ tudja. Ha vádemelés lesz belõle, akkor valamilyen "részletet" nem mondtál el. Az elmondottak alapján ebbõl vádemelés nem születhet.) Ha nem születik vádemelés, akkor ok nélküli pereskedés és hamis vád miatt kontraperrel kell készülni. Ha papa így, akkor ti is menjetek "neki". Az alap kérdésre visszatérve: ha nincs végrehajtás kilátásban, akkor sem fogja tudni a kiskorúra íratni a férjed az ingatlant, a fentebb elmondottak miatt.
DE lehet a gyerek nevén a lakás a mienk is ugy van yan rajta jelzálog (banki), de csak a fél lakást engedte a gyámhivatal a gyerek nevére iratni!Ha szocpol van rajat azt vissza kell fizetni, addig nem lehet még a felét sem átiratni!
Ha most akarod átiratni, akkor igen, meg még meg is büntetnek csalás miatt.
"A rosszhiszemûûséget bizonyítani kell!!!" Nem, hogyha például hozzátartozóddal kötsz szerzõdést (vagy olyannal, aki nyilvánvalóan a befolyásod alatt áll), akkor a rosszhiszemûséget és az ingyenességet alapból vélelmezni KELL. Ez a szabály. Tehát hiába állítod te, hogy az élettársad nem tudott a tartozásodról, vagy hogy ellenértéket kaptál cserébe, az lesz az alapfelállás, hogy bizony tudott, és nem adott érte semmit. NEKED kell bizonyítani ilyen esetben, hogy nem így volt.
Az egyik válasz jogilag nagyon megalapozottnak tûnik, de azért nincs teljesen igaza. Egyrészt, hol szerepel elõzetesen, hogy a kérdéses gépkocsi az fedezet lenne? Másrészt pedig, a megélhetésére költi, gyógyszerre, élelmiszerre, stb. A rosszhiszemûûséget bizonyítani kell!!! Egy jó ügyvéd mellett ez nehéz ám. A harmadik szempont. Ha orvosilag igazolja, hogy a gépkocsi kell a beteg élettárs egészségi állapota miatt, akkor bizony élhet kifogással az ellen, hogy a gk-t végrehajtás alá vonják. Ezt természetesen orvosilag igazolni kell. Így gondolom teljesebb a válasz.
A kérdező hozzászólása: Ácsi, két golflabda lehet, hogy többe kerül, mint az én 1987-es évjáratú, 23 éves CitromAX-em, amit már úgysem tud értékesíteni a követelõ, tán 60 ezerért, de tõlem 500000-et akar foglalni. Ha az alsó gatyám is viszi, meg a maradék kávémat, akkor sincs az összes ingóságom 100000.-Ft. Élettársa epilepsziás, azért van szükségünk a kocsira, hogy tudjam ide-oda vinni.
A kérdező hozzászólása: Ha a kocsit más nevére íratom, mintha megvette volna, de õ szívességbõl a használatomra bocsátja azt, vagy élettársamnak ajándékozza, az már KO a végrehajtónak?
Marhaság, az én volt élettársam is csinálta az adósságot. Jöttek a végrehajtók és mivel a lakás a nevemen volt és benne minden bútor, megmondtam, hogy innen nem vihetnek semmi. És nem is vittek.
A kérdező hozzászólása: 28000-bõl élünk ketten, és ebbõl a lakbér ugyanannyi, tehát azért adom el, hogy megélhetésre legyen pénzünk, akkor is fedezetelvonás?
Ha egy lakcímen vagy az élettársaddal akkor neki felesleges bármit is átíratni, mert ugyanúgy lefoglalják mint közös vagyon..
Simán fedezetelvonó szerzõdés. A szerzõdés érvényes, de a hitelezõvel szemben hatálytalan.
A kérdező hozzászólása: Mi van akkor, ha egy valaki megveszi a kocsit, mondom 23 éves, nem nagy értékû, és kölcsönszerzõdést kötök vele? Gyõztem?
A kérdező hozzászólása: Még nincs semmi végrehajtás alatt, a kocsi sem (23 éves rozoga Citrom ax), de már megkaptam a fizetési meghagyást, és 15 napom van, hogy fizessek fél milliót. A másodfokú döntés nem ad helyt további fellebbezésnek. 35 éve vezetek és hiszek az igazamban, így kapásból nem fizetek, s mire végrehajtás lesz esetleg, nekem már csak egy klottgatyám lesz. Idegen veszi meg a kocsit is, már holnap, egy másik idegen érdekes módon vesz egy hasonló kategóriájú használtat, amit kölcsön ad nekem még a túlvilágra is, amivel klottgatyában vihetem az élettársamat a kórházba, ha rájön a roham.

Ha egy vállalkozásnak (Bt) többmilliós Apeh tartozása van, de még nincs végrehajtási szakaszban az ügy, csak ütemezést kért a tartozásra, mindeközben eladhatja a tulajdonos a saját ingatlanját?

Eredetileg úgy tudom, hogy csak végrehajtási szakban nem lehet eladni se autót, se ingatlant, de nem vagyok benne biztos.

Legjobb válasz: A Bt. beltagja mögöttesen kötelezhetõ a társaság tartozásának megfizetésére. Amíg nem történik mögöttes kötelezés addig a beltag ellen sincs végrehajtási eljárás, csak akkor amikor nem fizeti meg a már lejárt esedékességû adótartozást. Ekkor feltérképezik a vagyonát, ingatlan-ingó, bankszámlák, jövedelem, üzletrész más vállalkozásban, stb. Egyébként a végrehajtási joggal terhelt ingatlant is minden további nélkül el lehet adni, természetesen a vh-jog bejegyzés továbbra is fennmarad rajta amíg nem rendezi az adós a bejegyzett tartozást.

A Bt. beltagja mögöttesen kötelezhetõ a társaság tartozásának megfizetésére. Amíg nem történik mögöttes kötelezés addig a beltag ellen sincs végrehajtási eljárás, csak akkor amikor nem fizeti meg a már lejárt esedékességû adótartozást. Ekkor feltérképezik a vagyonát, ingatlan-ingó, bankszámlák, jövedelem, üzletrész más vállalkozásban, stb. Egyébként a végrehajtási joggal terhelt ingatlant is minden további nélkül el lehet adni, természetesen a vh-jog bejegyzés továbbra is fennmarad rajta amíg nem rendezi az adós a bejegyzett tartozást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!