Találatok a következő kifejezésre: Ha végigdohányzom terhességem, (2 db)

Ha végigdohányzom a terhességem, lehet valami baja a babának?

Legjobb válasz: Nem én,de a barátnõm igy vitte végig a terhességet.Kisebb súlyú lett a baba,de még csak 11honapos a pici,igy majd évek utan derülhet ki mennyit árthatott neki.

Nem én, de a barátnõm igy vitte végig a terhességet.Kisebb súlyú lett a baba, de még csak 11honapos a pici, igy majd évek utan derülhet ki mennyit árthatott neki.
A kérdező hozzászólása: attol függ nyugodt napjaimon kb 5 szál, de van hogy sajna ennél sokkal több
oszd be, mondjuk egy reggel, egy de-t, egy délben, egy du-n, egy este, majd fokozatosan csökkentsd a számát, kihagysz egy-egy alkalmat, mondjuk elõször nem gyujtasz rá de-t, aztán már dun-se....meg az járjon a fejedbe h rágyujthatsz bármikor, de te nem akarod, mert ami tiltva van annál inkább kell az embernek
Szia! Tedd le teljesen, de ha végképp nem megy, azért 5-6 szálnál semmiképp se szívj többet!Ja, és ne idegeskedj, az is épp úgy árt mint a cigi!Próbáld kizárni, kezelne a zavaró dolgokat, amik idegesítenek!Nem tudom mi az, de muszály lenne! Sok kitartást!
Lehet, hogy szerencsésen megszülöd az átlaghoz képest kisebb súlyú (méhben nem megfelelõen fejlõdött) babádat, majd semmit nem látsz rajta esetleg kamasz koráig, amikor is váratlan szívbetegsége lesz, amit majd nem tudnak, hogy mitõl lett. Másik oldalról megközelítve: ha téged bezárnának 40 hétre egy szobába, ahol nincs ablak, nem tudsz szellõztetni és valaki félóránként tûzet rak melletted, amiben mondjuk gumit éget, és te szívhatod a füstöt meg a bûzt, védekezni nem tudsz, menekülni nem tudsz, kénytelen vagy elviselni. Na ilyen lehet a babának, amikor anyuka dohányzik.
gondolj arra hogy azt a pénzt amit a cigire költesz, költheted majd a babára. én a páromat is leszoktattam...
Ne finomkodjunk! A dohányzás ártalmas a babának, nem kap elegendõ oxigént. Elég nagy fokú önzõségnek tartom, hogy valaki a saját gyermekétõl veszi el az oxigént, hogy saját nikotinéhségét csillapítsa. Én 18 évig dohányoztam, s mikor elterveztük, hogy babát szeretnénk, fél évvel a teherbeesés elõtt abbahagytam a dohányzást. Nem volt könnyû, de most nem tudnék a tükörbe nézni, ha mérgezném a saját gyermekemet!!! Vagy nem vagy tisztában azzal, hogy mit okozhatsz, vagy nem érdekel. Szedd össze magad és törödj sokkal többet a benned fejlõdõ élettel! Kérlek!!!
Barátnõm is végig dohányozta aterhességét a baba makk egészséges 4kiló50deka volt a születési súlya.A másik nem.A gyerek két éves állandóan beteg légzõszervi problémái vannak, allergiás.Ettõl még ha tudsz természetesen az a legjobb ha le szoksz.A nyitott szájpadlást pedig genetikai rendelenesség okozza én úgy tudom.
A leszokás sose könnyû, de inkább, mint hogy beteg legyen a baba. Párom is asztmás, és sok mindenrõl le kellett mondania emiatt. Foci vagy bármilyen erõteljes sport, szauna, barlangok, nedves-párás helyiségek, mint a termálfürdõ, sípoló légzés, rohamok...a babád miatt érdemes leszokni. Inkább ropizz. :D
nyulszája volt? de az genetikai, ha nem dohányzik akkor is elõfordul...
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy én sem nyugodt körülmények között vagyok terhes, ezért nehéz a leszokás
A barátnõm egy -egy fél szálat elszivott néha, most 1, 5 éves a kislánya és gyönyörû, egészséges.De én például nagy dohányos voltam és most hogy 2 hete lett egy pozítiv tesztem abban a pillanatban abbahagytam és rá sem nézek azóta. Nagyon jól bírom, sztem nem szabad kockáztatni.
A parom volt parja dohanyzott terhessege alatt, a kisfiu most 14 eves, asztmas.Legzesi problemaji vannak ezert nem szabad focizzon..
Én is dohányoztam baba elõtt, de mikor tudtam mi a helyzet letettem, mert nem tudtam volna megbocsátani magamnak, ha baja lesz. Hülyeségeket meg ne kérdezz, a csapból is az folyik, h árt.Sõt, ha jól emlékszem cigisdobozra is rá van írva.
Csak a kérdezõ védelmében:Átírták a kérdését, és nem ez volt!Gondolom tudja, hogy árt.. Hanem tapasztalatokat kért olyanoktól akik végigcigizték a terhességet, hogy hatott a babájukra! Nekem egyik barátnõm végig cigizte, hála az égnek a babája eddig makk egészséges, még csak 1 éves! De ne ezzel nyugtasd magad, meg ne is rágódj ezen!A te döntésed mit csinálsz!De az tény, ha cigizel, és még görcsölsz és idegeskedsz is azon, hogy ezt teszed, azzal duplán ártassz..
szia sajn én is szivtam terhesség alatt, napi 1-2szálat...de anélkül naon idegbajos voltam, szedtem mellette 1000mg-os c vitamint flavonidokat stb..teljesen ép, egészséges volt a méhlepényem szüléskor, amit elviekben a dohányzás tönkretesz..de Te hagyd abba!!!! nekem akkor naon stresszes volt az életem, apukám akkor halt meg...ami nem magyarázat rá, de másképp nem tudtam levezetni... Kívánom h sikerüljön leszokni, és egészséges, boldog babád legyen!!
jaa és nyugodtan le lehet pontozni, elõzõ válaszoló vagyok
egy ismerõsöm is végigdohányozta a terhességét, és szegény baba úgy jött a világra hogy a szájpadlása nem volt zárt, nem tudott szopizni mert orrán-száján ömlött vissza a tej. egyértelmûen megmondták hogy a cigizés miatt volt. én is dohányoztam de mikor +-t teszteltem, azonnal letettem és azóta nem is kívánom, mert most õ az elsõ.
azért nem mindegy mennyit dohányzik valaki, mennyit szivsz el naponta???
szerintem te egy felelõtlen fasz vagy, de biztosan nem anyának való

Ha végigdohányzom a terhességem, lehetséges, hogy a babámnak semmi baja sem lesz?

Legjobb válasz: Hát lehetséges, hogy egészségesen születik, de késõbb kialakulhatnak betegségei, amit a cigire vezethetnek vissza. Pl. a barátnõm végig füstölte a terhességét, a kislány egészségesen született, de fél éves korára teljesen felpörgött, annyira hiperaktív lett, hogy még mesét se nézhet, mert a gyors képugrások még inkább felspanolják. Nem érdemes kockáztatni.

Hát lehetséges, hogy egészségesen születik, de késõbb kialakulhatnak betegségei, amit a cigire vezethetnek vissza. Pl. a barátnõm végig füstölte a terhességét, a kislány egészségesen született, de fél éves korára teljesen felpörgött, annyira hiperaktív lett, hogy még mesét se nézhet, mert a gyors képugrások még inkább felspanolják. Nem érdemes kockáztatni.
Ez a legnagyobb baromság amit eddig hallottam! Még a passzív dohányzás is nagyon veszélyes a magzatra nézve! A fejlõdési rendellenességeket ne is említsük! Egy élõ torzót akarsz szülni? Azonnal tedd le a cigit! Ha nem megy ajánlom Allen Carr: Rövid úton leszokni a dohányzásról c. könyvét! Kb 1600.-Ft és mûködik!!!! Röhögve le lehet tenni vele a cigit!
Gyógypedagógus vagyok és sokat tanultam errõl a dologról. Szóval. Nem lesz torz a baba ha végigdohányzod a terhességet, de a fejlõdését befolyásolod. A co2 10x jobban kötõdik a hemoglobinhoz mint az oxigén, ezáltal jóval kevesebb tiszta levegõ jut a picinek. A vérkeringése felborul, a placenta nem mûködik megfelelõen, esetleg idõ elõtt leválik, bekövetkezhet a koraszülés, ami a jobbik eset, merthogy az is elõfordul, hogy nem veszik ezt észre és meghal a baba vagy olyan mértékû oxigénhiány lép fel nála, ami súlyos fogyatékosságot idéz elõ. Én inkább nem dohányoznék, mert ez kemikáliának minõsül a baba számára.
Ha azt szeretnéd hogy a picid egészséges legyen akkor NE DOHÁNYOZZ!!! probáld meg letenni!!!
En egy valakit ismerek aki dohanyzott a terhessege alatt, most 14 eves a fia es asztmas.. szerintem eleg eros indok hogy letedd, ha esetleg nem akarsz egy beteg gyereket felnevelni..
Mindenféleképpen tedd le a cigit! Általában a terhesség alatt sokkal könnyebb leszokni róla, mert a szervezet is jobban fogja taszítani a baba miatt. Ilyenkor hihetetlenül müködik egy anya szervezete. Azt ajánlom, hogy szülés után pedig légy erõs, és ne szívj el egy cigit sem, így akár véglegesen le tudsz róla szokni! Fontos a baba miatt! Hisz ha szoptatod, akkor is átmegy hozzá mindenféle káros anyag! Sõt lehet, hogy amiatt tápláló sem lesz a tejed, így a baba nem kapja meg a kellõ immunerõsítõt, és amiatt lehetnek késöbb problémái! Az anyatejben lévõ erõsítõ anyagokat semmi sem pótolja!!!!! Kívánok sok erõt és kitartást és jó babázást!
Szia azok akik dohányoznak terhesség alatt, nagyon sokat hallani a kisebb súlyal született babákról, és koraszülésrõl, meg a magzathalálról.Én mikkor a párommal eldöntöttük hogy babát szeretnék elõtte 3 hónappal letettük a cigit.Mivel a nikotin nagyon lassan megy ki a szervezetbõl, fõleg a tüdõbõl 2 év kell hozzá.Ha most abbahagynád a dohányzást nagyon sokat segítennél a babádnak és magadnak a további egészséges fejlõdésért.Én 5 év után egyik napról a másikra leraktam, nem volt könnyû, fõleg ha olyan társaság volt körülöttem akik dohányoztak.Azóta pár év eltelt és nem szoktam vissza, még a párom is 8 év után teljessen tiszta.A babád lehet egészségessen születne meg, de elég kicsi az esélye hogy a továbbiakban ne legyen valami betegsége.(léguti, tüdõ szív)problémák.Próbáld meg letenni!!!!Sok sikert kívánok, és boldog babaváráést!!!!Üdv 40 hetes kismama
Igen, egészséges babbát szülni egy dolog, meg van rá az eély.De késõbb jelentkezõ tartós betegségekkel leélni az életeteket, az nem csak 9 hónapot jelent az életedbõL!Próbáld letenni, mindkettõtök érdekében, mert késõbb furdalni fog a lelkiismeret, ha miattad kell elszenvednie pl. egy asztmát vagy bármit az életében, Neki is joga van egészségesen élni, így is annyi más szennyezõ anyag van amit nem tudunk befolyásolni.
Nem lehetsz ennyire önzõ, és felelõtlen....Ideje lenne eldöntened, hogy a babád egészsége a fontos, vagy az hogy te "jól" érezd magad!Ha most azt írná mindenki, hogy semmi baja nem lesz a picinek szívd csak, akkor te nyugodt szívvel mérgeznéd???Csak azért mert más azt tanácsolta??Ilyen buta kérdést.... Én éveken keresztül szívtam napi egy dobozzal(volt hogy nem is vol elég), de mikor szóba került hogy babát szeretnénk, leraktam.NEM volt könnyü, de nem magam miatt teszem, hanem azért mert egészséget manót akarok világra hozni.Undorítóbb dolog nincs mint amikor kismama, nagy pocakkal, cigivel a kezében vár az orvosi vizsgálatra...felháborító és gusztustalan!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!