Találatok a következő kifejezésre: Ha vásárolok új (28 db)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod!!!
Ha már a neveden van akkor akkor új törzskönyv is kell hozzá az új rendszám miatt. Ha nincs a neveden akkor egy eljárásban meg lehet csinálni.
Kedves utolsó! Nézd meg a törzskönyvet! Nincs rajta rendszám, ezért az átrendszámozásnál nem kell cserélni.
NEM!!! 8500 Ft az egy pár-5500Ft az egy darab ( pótkocsi, motorkerékpár) rendszám, 6000 Ft a forgalmi engedély csere és 585 Ft az új mûszaki cimke ára. Figyelj viszont arra, hogy a környezetvédelmi cimkét is be kell szerezned. Érdeklõdj a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál errõl.
Utolsónak: Nem látom sajnos a törzskönyvet, mert a banknál van :( Én úgy tudtam, hogy rendszám is van rajta.

Ha vásárolok egy új telefont a T-Mobilenál vagy a Vodafonenál, kapok hozzá kártyát? Úgy értem olcsóbb, ha nem kérem vagy benne van az árában? Sonny Ericdont szeretnék.

Legjobb válasz: Ha nem kérsz hozzá "kártyát", akkor sokkal drágább a készülék. Ha kérsz hozzá kártyát, pl. vitamax csomagban veszed meg, akkor kedvezõbben kapod meg. Ha pedig elõfizetéses csomagot választasz, és hûségidõt vállalsz, akkor kapod meg a legolcsóbban. A legelsõ variációnál kártyafüggetlen, az utóbbi két variációnál pedig hálózatfüggõ telefont kapsz.

Ha nem kérsz hozzá "kártyát", akkor sokkal drágább a készülék. Ha kérsz hozzá kártyát, pl. vitamax csomagban veszed meg, akkor kedvezõbben kapod meg. Ha pedig elõfizetéses csomagot választasz, és hûségidõt vállalsz, akkor kapod meg a legolcsóbban. A legelsõ variációnál kártyafüggetlen, az utóbbi két variációnál pedig hálózatfüggõ telefont kapsz.


Ha egy uj matracot vásárolok, hova adhatom le a régi jelenleg is használt matracomat?

Legjobb válasz: Apród az ingyen elvihetõ rovatba biztos lecsapnak rá

Apród az ingyen elvihetõ rovatba biztos lecsapnak rá
Ha még jó állapotban van, nem penészes, kérdezz körbe a környékeden, hátha jól jön valakinek, vagy add oda hajléktalanoknak. Lomtalanításkor is kiteheted, perceken belül elviszik.
Menhelyen is örülnek neki.

Ha optikában vásárolok új szemüveget, akkor ahhoz szemüveg tok is szokott járni?

Január vége felé fogok venni majd, de csak -0,5D mindkett?.

Legjobb válasz: Nem, szemüvegtokot külön kell hozzá venned.

Nem, szemüvegtokot külön kell hozzá venned.
Én eddig mindegyik szemüvegemhez kaptam tokot is, persze márkától is függ, hogy jár-e hozzá.
Én is kaptam hozzá.
Én sose kaptam hozzá.
A kérdező hozzászólása: Amúgy kisebb optikában szeretném megvenni. Ó azt elfelejtettem hogy írjátok oda hogy melyik optikában vettétek a szemüvegeteket.
Én is kaptam tokot a szemüvegeimhez.
Optirisben kaptam mindegyikhez.
Én csak egy puha mûanyag tokot kaptam, ami azért a karcolásoktól megvédi. De amúgy is állandóan hordom, nincs szükségem tokra.
a keret markajatol fugg.
Már miért vonná le?
A kérdező hozzászólása: ..... hát, mert az uj SZJA törvényben ezt olvastam, vagy valami hasonlót- de a törvényt megérteni nem könnyü... ott az áll, hogy ez értékcsökkenés-leirás, és akkor is levonható, ha a magánszemély nem vállalkozóként ad bérbe...

Ha vásárolok egy új bumerángot, hogyan szabadulok meg a régitől?

Legjobb válasz: Kidobod a kukába. Vagy elajándékozod.

Kidobod a kukába. Vagy elajándékozod.
Elutazol vele jó messzire, lerakod a földre és otthagyod...
Elásod, vagy elégeted. :)
Beszámítással.
Égesd el!
Tibi bácsival XD
A fûrész csodákra képes.
dobd el..XD
nagy az unalom látom...
sajnos nem tudsz mit tenni...vele kell leélni az életedet:S:S nem menekülhetsz..:S egyre inkább a fejedre nõ:S:@ AMÍG FEL NEM AKASZTOD MAGAD:@:@:@:@
Kapapáccsal...
Ha eldobod visszajön, de ha eltöröd és úgy dobod el akkor nem jön vissza. Plusz ha még egy kicsit megpörkölöd akkor nem csap fejbe.

Ha házat vásárolunk, kell új villanyóra? Ha kell, az a fogyasztó fogyasztó fizeti, vagy ingyenes?

Egy 50 éves ház, és olyat hallottunk, hogy ha veszünk egy házat, ki kell cseréltetni a villanyórát, amit nekünk kell állni. Hogy van ez?

Legjobb válasz: Ha most is van benne, (és érvényes a hitelesítése) akkor nem kell cserélni. Ilyenkor leolvassák és azzal az óraállással átírják az új tulaj nevére. Az óra árát nem kell fizetni, esetleg a szerelés, kiszállás költségét.

Ha most is van benne, (és érvényes a hitelesítése) akkor nem kell cserélni. Ilyenkor leolvassák és azzal az óraállással átírják az új tulaj nevére. Az óra árát nem kell fizetni, esetleg a szerelés, kiszállás költségét.
Ingatlan vásárlásakor NEM kell új órát felszereltetni. Csak annyi a teendõ hogy be kell jelenteni a szolgáltatónál a tulajdonos változást és õk átírják az új tulajdonosra az órát(így lesz egy új szerzõdésed amivel igénybe veheted a szolgáltatást). A bejelentéskor felírják az óraállást és az eddigi költségeket az eladónak kell állni-majd a továbbiakban már a te dolgod lesz fizetni.Ez alól kivétel ha ki van kapcsolva az áram-ilyenkor a visszakapcsolás díját valamint az új mérõhely kiépítését neked kell állni-vagy megegyezés szerint közösen az eladóval! A szerzõdés megkötése(átírás) elõtt a szolgáltató dolgozói kimennek ellenõrizni az óra állapotát a plombák épségét-ez díjmentes nem kell érte fizetni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ment a zöld kéz :)
Saját tapasztalatom szerint csak akkor kell új villanyóra, ha egyébként is lejárt már. Nekem például vásárlás után, leolvasáskor megállapították, hogy már nagyon régi a gázórám, ezért lecserélték. Nem emlékszem, hogy fizetnem kellett volna érte.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!