Találatok a következő kifejezésre: Ha vállalkozó és az (35 db)

Hogy éri meg jobban üzletet nyitni ha én vagyok a vállalkozó és alkalmazott is egy személyben. Vagy én vagyok az alkalmazott és xy a vállalkozó?

Legjobb válasz: Több munkád lesz ha te vagy mind kettõ, de jóval többet is keresel. Nem kell osztozkodnod a vállalkozóval és akkor az õ részét is megkapod.

Több munkád lesz ha te vagy mind kettõ, de jóval többet is keresel. Nem kell osztozkodnod a vállalkozóval és akkor az õ részét is megkapod.

Az volna a lényeg, hogy ha egyéni vállalkozó vagyok akkor hivatalosan mekkora gyerektartást ítélhetnek két gyermek esetében? Illetve 4 órás lehetek e mint egyéni vállalkozó és mennyi a havi kötelező fizetni valóm?

Legjobb válasz: A hivatalos fizetésed 40%-át. Viszont ha szemét az asszony, akkor kérhet adóvizsgálatot, hogy több a jövedelmed, csak arra nem gondolnak ilyenkor a telhetetlen exek, hogy õket is megbüntetik, mert öt évre visszamenõleg amit kerestél, abból õ is jól élt. Ajánlj fel egy reálisabb összeget (pl. 40e forintot) , és ha a bíró normális, akkor az lesz.

A hivatalos fizetésed 40%-át. Viszont ha szemét az asszony, akkor kérhet adóvizsgálatot, hogy több a jövedelmed, csak arra nem gondolnak ilyenkor a telhetetlen exek, hogy õket is megbüntetik, mert öt évre visszamenõleg amit kerestél, abból õ is jól élt. Ajánlj fel egy reálisabb összeget (pl. 40e forintot) , és ha a bíró normális, akkor az lesz.
Tényleg az érdekelne, hogy a saját gyerekeidnek minél kevesebbet kelljen fizetned? Remélem õk is olvasnak GyK-t
Te utáloda gyerekeid? Mit tettek ellened?!Tegyél fel légyszi egy fényképet is!
egyetértek a kérdezõvel. miért kell a rosszat feltételezni a kérdezõrõl??? Attól még lehet rendes és odaadó apa, és mellette megvehet bármit a gyerekeinek, csak az exe kezébe nem akar többet adni , mint ami hivatalosan jár!! Még bármit megtehet a gyerekeiért!!
Nos az én párom is jól keres mégis azt mondom neki, hogy csak annyit adjon, amennyit éppen megítélt a bíróság. Mégpedig azért, mert az exe egy undorító féreg, akinek csak a pénzéért kellett, és azért, hogy a hátán felkapaszkodjon és amint rosszabbul ment egy picit neki, rögtön lecserélte. (Amit pedig tett vele, azt nem írom le, mert túl hosszú lenne és nem gtartásdíj kategória, csak undorító.) Még most is hogy elváltak folyamatosan keresztbetesz, plusz mindent elkövet, hogy megakadályozza a láthatásokat, és követelne akkora tartásdíjat, aminek mi a negyedébõl neveljük a gyerekeket. Ezek után azt mondom, hogy az ilyen nõ nem érdemel semmit sem, s ha nem elég neki a pénz, akkor adja vissza a gyerekeket és mi majd felneveljük õket, becsületesen. Úgyhogy ne törõdj a fröcskölõkkel, csak a gyerekeid legyenek fontosak, és ajánlj fel annyit, amennyit reálisnak gondolsz.
A 04.12.-i válaszolók is szembeköphetik magukat. De kedves kérdezõ, ne törõdj velük, mert biztosan õk is olyan anyukák, akiknek fontosabb a pénz a saját gyereküknél, és akik szimplán kicsinálják a volt párjukat és a gyerektartás a saját luxusukra kell, az apában pedig csak a pénzforrást látják, és elfelejtik, hogy õ a gyerekei apja. Hánynom kell az ilyen nõktõl.
Remélem minden reggel szembe köpöd magad!!
Te azon próbálsz okoskodni, hogy minél kevesebb pénzt fizess a gyerekeidre, ez undorító, hányingerem van az ilyen apukáktól! Van fogalmad mibe kerül egy gyerek, szerintem nincs...Az én exem is ilyen nyomoronc...de a gyereknek nem mondhatom hogy kicsikém, ma nincs kaja vagy gyümölcs, mert apukának sikerült elintézni (hurrá) hogy minél kevesebbet fizessen rád, de azért biztosan nagyon szeret téged!! Azt sem érdemli az ilyen, hogy apának szólítsák...
A kérdező hozzászólása: Mennyi birka ember van, nem is gondoltam volna.Inkább nem is várok választ!!!!!!
Ez a két utolsó hozzászóló elõttem azt sem tudja mit beszél...

Egyéni vállalkozó leszek, és az áfamentességen gondolkodom, mennyire hátrány ez, mondjuk egy értékesítésnél? Például ha egy kft-nek értékesítek?

Legjobb válasz: 1. Ha a vevõ is áfa-mentes, egyáltalán nem fogja zavarni 2. Ha minimum az áfa összegével alacsonyabban adod a terméket, mint mások, akik áfások 3. Ha még ezekre ráadásul, az olcsóbb ár mellé még valami pluszt is adsz nekik (pl. házhoz-szállítás stb.) akkor már még inkább reménykedhetsz

1. Ha a vevõ is áfa-mentes, egyáltalán nem fogja zavarni 2. Ha minimum az áfa összegével alacsonyabban adod a terméket, mint mások, akik áfások 3. Ha még ezekre ráadásul, az olcsóbb ár mellé még valami pluszt is adsz nekik (pl. házhoz-szállítás stb.) akkor már még inkább reménykedhetsz


Ha vállalkozó egy rokonom, és finanszírozna egy pénzes képzést, azt leírhatná valahogyan, és kapna vissza pénzt vagy ilyesmi?

Remélem érthet? a kérdés

Legjobb válasz: Igen. Ha a könyvelõje azt tudja mondani a képzésrõl az APEH-nak, hogy a cég érdekét szolgálta (és ezt az esetek zömében lehet is mondani), akkor vissza tudja igényelni utána az ÁFÁ-t, a kiadás többi részét meg le tudja írni a nyereségébõl.

Igen. Ha a könyvelõje azt tudja mondani a képzésrõl az APEH-nak, hogy a cég érdekét szolgálta (és ezt az esetek zömében lehet is mondani), akkor vissza tudja igényelni utána az ÁFÁ-t, a kiadás többi részét meg le tudja írni a nyereségébõl.

Családi adókedvezmény kérdés. Ha anyuka gyesen van és az apuka vállalkozó (minimálbérrel bejelentve) és 3 gyerek van, anyukának mivel gyesen van nem jár adókedvezmény, az apukának mennyi jár?

Legjobb válasz: Anyukának semmi, mert a gyesbõl nem vonnak szja-t. Apuka, ha az idei minimálbérrel van bejelentve, az 78eFt, annak az szja-ja 15850 Ft, ha kéri az adójóváírást, akkor marad 3750 Ft a családi adókedvezményre.

Anyukának semmi, mert a gyesbõl nem vonnak szja-t. Apuka, ha az idei minimálbérrel van bejelentve, az 78eFt, annak az szja-ja 15850 Ft, ha kéri az adójóváírást, akkor marad 3750 Ft a családi adókedvezményre.
Nem, a három gyerekre 3*206500 Ft járna, csak mivel a férjed minimálbérre van bejelentve, ezért a minimálbér után adózik, ami következtében hiába kérné a fenti összeget, nincs annyi befizetendõ adója. Br. 488.000 Ft-os jövedelemnél lehet a háromgyerekes családi adókedvezményt teljes egészében igénybe venni.
Már bocs, de aki nem adózik, annak nehéz ADÓkedvezményt adni. Kettõtök összes adója nem éri el a havi 16.000 Ft-ot. Na, abból egy fillért se kell megfizetnetek, tehát SEMMI adót nem fizettek. Adóból ennél többet nem tud engedni nektek senki...
és minimálbért is keres vagy csak papíron kap ennyit, hogy ne kelljen adózni?
ezt, hogy érted, mire gondolsz?
Az eddigi válaszok beérkezése óta az adótörvényt sajnos még nem módosították.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, és ez a 3750 ez *3 gyerekekkel??
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Ha van egy kereskedő-vállalkozói végzettségem azzal nyithatok üzletet mint egyéni vállalkozó és igen miket árulhatok?

Legjobb válasz: Igen, nyithatsz. Ha régebbi típusod van, akkor az mindenre érvényes: bõr, iparcikk, ruházat, vegyiáru, élemiszer..stb.

Igen, nyithatsz. Ha régebbi típusod van, akkor az mindenre érvényes: bõr, iparcikk, ruházat, vegyiáru, élemiszer..stb.

Ha egyéni vállalkozó vagyok vagy cégem van, hogyan alakul a telefon- és internetköltség? És az autós dolgok?

Szóval, ha ugyanazon a címen lakok, mint ahol a tevékenységet végzem (székhely, telephely), akkor köteles vagyok üzleti, közületi előfizetést kötni telefonra, mobilra internetre stb. vagy használhatom tovább azt az előfizetésem, amit eddig is kötöttem magánszemélyként? És mi van, ha magánszemélyes előfizetéshez hűségszerződés köt? Vagy ha nem kötök ilyet, akkor megbüntetnek, ha mégis üzleti célra is használom (pl. üzleti ügyben telefonálok, e-mail-ezek)? És az autóval mi a helyzet? Magánautóval üzleti ügyben???

Legjobb válasz: Dehogy büntetnek :) Csak hülyeség. Pont hogy befele kellene vinni a cuccot a cégbe és költségként elszámolni, nem fordítva :) De nincs neked könyvelõd?

Dehogy büntetnek :) Csak hülyeség. Pont hogy befele kellene vinni a cuccot a cégbe és költségként elszámolni, nem fordítva :) De nincs neked könyvelõd?
A kérdező hozzászólása: MÉG nincs, mivel még cégem sincs. Csak érdeklõdöm.
Céges (adózás elõtti) pénzbõl nem szabad a saját dolgaid finanszírozni. Fordítva nem gond. Tehát ha a kajád el akarod számolni, az nem szerencsés. Ha veszel egy számítógépet a cégedbe, az nem zavar senkit. Csak neked rosszabb úgy :) Pongyolán fogalmaztam persze, de a lényeg ez.
(Egyszemélyes kft, székhely, lakhely azonos, munkavégzés máshol is:) Én nem kötöttem, nem érte meg, a magánmobilomon-, a vezetékes telefonomon keresztül bonyolítom, és van egy feltöltõs telefonom a cég másik telefonszámához. Nem telefonálok túl sokat, ezért lett ez a megoldás egyelõre a könyvelõ tanácsára. Az üzleti email, egy ingyenes levelezõrendszeren keresztül megy. .hu végzõdésûek az email címek. Honlapot csináltattam. Az autó a sajátom, nem lett céges, az adó miatt nekem nem éri meg. A tankolásról számlát viszek és a könyvelõ elszámolja, amikor-ahogy lehet.
Upsz. Számla a tankolásról úgy, h nincs céges kocsi? Ezt fejtsd ki plz. Ez nekem is jó lenne.
A magánautóval kapcsolatban a kiküldetési rendelvény (útnyilvántartás) vezetésével kapcsolatban érdeklõdj a könyvelõdnél.
Nem a tankolási számlát teheted be költségként a cégbe, hanem a saját tulajdonú szgk. használat hivatali célú költségtérítését számolhatod el útnyilvántartás, vagy egyéni vállalkozó ill. mg. õstermelõ esetében válaszható a havi 500 km. Emiatt nem kell könyvelõt keresned, pl. itt is elolvashatod a szabályokat: http://munkaadoilevelek.hu/2001/08/utazasi-koltsegek-koltseg.. és http://systemmedia.hu/index.php/tovabbi-hireink/1618.html

Miért vannak az emberek és az állam is megőrülve a feketemunkától, ha közben meg rákényszerítenek sok sok vállalkozót?

Csak nééz magadba! Ha valami szolgáltatást veszel igénybe, hányszor kérsz számlát csak hogy 30% al többet fizess? De azoknak a vállalkozóknak a helyébe mit csinálnál, akik csak nagyrészt fekete munkából tudnak megélni? Esetleg azok helyébe, akik már nem is m?ködtetnek legális vállalkozást, csak feketén dolgoznak hogy ne kelljen segélyért sorbanállni?

Legjobb válasz: A válasz írója 57%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 12:58 alapvetõen igazad van. azonban a lakosság részérõl ez inkább úgy néz ki, h: nem fogok min. 25%-al többet fizetni valamiért, ha megvehetem/megcsináltathatom olcsóbban is. Azért a 25%-ért valójában semmi pluszt nem kap a megbízó, csak egy darab papírt, amit kidobhat a kukába. Ha nem lenne ÁFA, sokkal többen kérnének számlát...

A válasz írója 57%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 12:58 alapvetõen igazad van. azonban a lakosság részérõl ez inkább úgy néz ki, h: nem fogok min. 25%-al többet fizetni valamiért, ha megvehetem/megcsináltathatom olcsóbban is. Azért a 25%-ért valójában semmi pluszt nem kap a megbízó, csak egy darab papírt, amit kidobhat a kukába. Ha nem lenne ÁFA, sokkal többen kérnének számlát...
12.58-as. Látom elég jól mehet a cégednek. Gondolom te egy átlagos magyar polgár vagy akinek sehol fent nincsenek se rokonai sem barátai. Csak úgy magadtól saját erõkböl és észbõl indítottál egy vállalkozást ami külföldre nem tudom mit szálit. Vagy inkább mindenhol vannak kapcsolataid ismerõsök jó barátok odafent, akiknek köszönhetõen elnyersz mindenféle vissza nem terítendõ támogatásokat, kapsz munkákat. És Így tényleg könnyû adózni és ""TISZTESSÉGESEN"" élni.
Na én pl. tisztességesen mindig kérek számlát.
Viszont nem is tudsz reklamálni semmiért ha nincs róla számlád. Amikor a házamat építettem közel több milliómnak mondhattam volna búcsút a kerítés megépítésénél, ha nem ragaszkodom a számlához minden téren, mert elb...ták. Ez az ami nem mindegy.
Magamba néztem. Azt látom hogy nem tartozom az általad említett vállalkozók köré. Miért is? Mert nincs fekete munka, nagyon magas színvonalú, egyedülálló, általam szabadalmaztatott eljárással dolgozunk, kizárólag külföldre szállítunk, nagyon magasak a fizetések, ezáltal rengeteg adót fizetünk az államnak. És én még ahhoz is ragaszkodom hogy számlát kapjak mindenrõl, utálom az adócsalókat minden formában. Ennyi. A sok feketézõ nagyban tehet arról hogy kevés adó folyik be, és itt nem csak a keveset keresõkre gondolok, hanem azokra a "veszteséges" vállalkozásokra is, akik százmilliós házat építenek. Ha én befizetek havi 200 ezer forint adót havonta, plusz mind a 100 dolgozóm után is nem csekély összeget, joggal várhatom el hogy más is ezt tegye. Jobb lenne az országnak is.
12:52! Akkor gondolom támogatod azt is, hogy ne legyen TB, hanem mindenki fizesse meg a gyógyítást. Gondolom támogatod a nyugdíjrendszer elsõ pillérének eltörlését, és csak magánnyugdíjkasszák mûködését. Gondolom támogatod, hogy fizetõs legyen minden oktatás. Hogy csak a jegyek árából tartsák el a MÁV-ot, BKV-t. Hogy autópályát csak magánbefektetõk építsenek. Mert ezeket mind a feketemunka során be nem fizetett adóból végeznék el.
Én se értem, mit fújolnak meg fikázódnak annyit a feketemunkára - lassan már annak is örülni kell, ha valaki dolgozik. Mellesleg a fekete pénzt is elfogadják a TESZKÓban, nemcsak a fehéret. Ja, hogy nem adózunk belõle? Kéremszépen, ha az adók egy kicsikét emberibbek lennének, talán senki nem akarná megkerülni a kifizetésüket. Legalábbis kevesebben. Szeretett politikusaink olyan ostobák mind, mint egy napon felejtett samottégla, meggyõzõdésük hogy minél magasabbra emelik az adót, annál több lesz a bevétel - ehhez képest ennek a fordítottja történik. Minnél magasabb az adó, annál inkább NEM akarja vagy NEM tudja megfizetni senki. A maradék nem adózó állampolgár pedig pontosan tudja, mire megy el az adója. Hát nem az ország fejlesztésére, ez egy szép tündérmese, de a valóság sajnos másként fest... Amíg a politikusok ellehetetlenítik az emberek életét, és az árakat az egekbe emelik, ne is várják a helyzet javulását. Én kifejezetten támogatom a feketemunkát.
Na meg mi az hogy magas az adó? 16 % szerinted magas? Eddig tényleg magas volt, na de most......
ember, hány loginod van neked?
12:58, te KOMOLYAN elhiszed hogy a befizetett adód ilyenekre megy el? A Marsról jöttél ide, vagy honnét? Hadd ne mondjam el, kik kezébe kerül a befizetett adód, mert mindenki elkezdene naccizni jobbra-balra, jó magyar szokás szerint. Az állambácsi lófszt se juttat az oktatásnak, a közmûveknek, meg az egészségügynek a befizetett adókból. Sokkal egyszerûbb kirúgni az alkalmazottak 90%-át, bezárni a kórházakat, bezárni a szárnyvonalakat, amit pedig nem tudnak szétrókázni 1 hónap alatt, azt eladják külföldieknek, elsõsorban olyan befektetõknek, akik menet közben árkot vágnak a járda mellé az orrukkal...ezt mivel magyarázod? Valaki elõttem nagyon jól mondta: A nagykutyák képtelenek lassan fél évszázada mûködõképes rendszert létrehozni. Lehet hogy nem is akarnak, lehet hogy nem érdekük, zavarosban jó halászni...
15:16! Nem mondtam azt, hogy nincs korrupció meg sikkasztás az államban. Én azt mondom, hogy amiket felsoroltam, bizony mindet adóból tartják fenn. Miért szerinted mibõl? Levegõbõl? Ingyen csináltatták, üzemeltették? Az állambácsi két szép szeméért adják a benzint, a kötszert? Ez mind pénzbe kerül, amibõl igen, nincs annyi, mint amennyi kellene, de akkor is van valamennyi. És az államnak ezek az összegek bizony az adókból jönnek be. Ne legyél már ennyire szûklátókörû... Azzal meg nincs értelme vitatkozni, ha te elkezdesz fajelméleti összeesküvéseket gyártan.
A kérdező hozzászólása: Valahol nem a rendszer, a politika, és az emberek tehetnek arról hogy ez már majdnem sportá vált?
Nah megjött a gyárember osztani az észt :) Hozom a popcorn-t :)
13:40 - esnek: Magyar cég, csak külföldre megy a szállítás. Semmiféle csalás nincs benne. Ha elhiszed, ha nem, teljesen mindegy. Minden dolgozó magyar, minden adó, járulék az országnak megy. A társam természetesen szintén kapja a maga részét a termelésbõl, de azt hiszem ez nyilvánvaló.
Saját észbõl, de egy külföldi üzletemberrel egyetemben, aki nagy lehetõséget látott a tudásomban. És igen, nincs se vissza nem térítendõ, se semmilyen állami támogatás. Amivel a cég tartozott az az üzletember barátom felé volt, de az már a múlté. Viszont nagy könnyebbség számomra persze, hogy nekem csak a szakmai részért kell felelnem, az üzleti rész nem rám hárul. Ezt hívják munkamegosztásnak, vagy ha úgy tetszik csapatmunkának. Szerencsére úgy látom van még itt más válaszoló is aki az én nézetemet vallja, õ is azt bizonyítja hogy vannak még mások is akik nem kizárólag csalásból képesek elképzelni a sikeres munkát. Sok sikert, 13:34 - es!
13.34. Én nem arról beszélek hogy lopjunk csaljunk hazudjunk. Mivel ezt nem szabad mert az állam nem szereti a konkurenciát. Hanem arról, hogy azt írta , hogy 100 ember dolgozik neki, ez megkérdõjelezi bennem , hogy ez magyar cég e és , hogy ennyire becsületes.
13:23! Nem nekem címezted, de azért nem szeretnék emellett elmenni. Szerinted nem lehet tisztességesen, kitartó munkával felépíteni egy céget (csak lopással, sikkasztással, törvények megkerülésével)? Akik abban hisznek, mint te, azok az életben nem fognak tisztességesen (vagy törvények szerint) játszani - és amíg az olyanok, mint te, vannak többségben, addig valóban nem javul majd a helyzet. Én kérek elnézést, ha próbálok törvény szerint élni.
22:57, nem tartják fenn. Pont ezt mondom. Az adó jórészét elteszik a cápázóhorog-orrúak, a többit megkapják segíílyként kedves indiánus honfitársaink, és ha esetleg még marad egy kis fölösleg, azt osztják szét az oktatás, egészségügy stb. között. Az állambácsinál az ország és az emberek jóléte nem élvez elsõbbséget. Ha nem marad zseton, az adott területeknek nem fizetnek semmivel - egyszerûen megszüntetik, bezárják, széthordják, szétlopják vagy eladják, a munkásokat elbocsájtják, mehet mindenki a híd alá csövelni. Jópár éve ez megy folyamatosan, attól hogy nem tudsz róla, nem én vagyok a szûklátókörû. Az összeesküvés-elméletrõl annyit, hogy ez nem elmélet, ez már jópár éve gyakorlat. Nem kell csodálkozni hogy senki nem akar adózni.
államkincstárnál jobban? kit szeretnél, orbánvikort személyesen?
A kérdező hozzászólása: Nem kösz!! Csak már jártam úgy, hogy 1 valamit szerettem volna megtudni, és ahány helyen APEH, OEP, könyvelõ) megkérdeztem teljesen más választ kaptam.
Azért mégis csak jobban jársz, ha valami hivatalban érdeklõdsz, mert itt bárki bármit mondhat.
Hát alapvetõen ugye azt a hivatalt érdemes kérdezni, amelyik elbírálja a dolgot. Hogyha mondjuk az APEH ügyintézõjétõl érdeklõdsz arról, hogy jogosult vagy-e TGYÁS-ra, akkor ne csodálkozz, ha hülyeséget kapsz válaszul. De akkor se, ha az OEP ügyintézõjét kérdezed arról, hogy jól töltötted-e ki az adóbevallásodat... A gyes-t speciel az államkincstár folyósítja, úgyhogy autentikusabb választ nem nagyon kaphatsz, mint ott. Tudtommal egyébként gyes mellett a gyerek egy éves kora után lehet keresõ tevékenységet folytatni heti 36 órát meg nem haladó idõtartamban, kivéve, ha a munkavégzés az otthonodban történik, mert akkor idõkorlátozás nélkül.

Ha EVÁ-s vállalkozó vagyok, és szeretnék egy céget alapítani, bármikor megtehetem úgy, hogy a cég és az EVÁ-s egyéni vállalkozósdi párhuzamosan működik?

Legjobb válasz: Csak igen korlátozottan. Egyéni vállalkozóként korlátlan felelõsséged van, így olyan vállalkozást nem indíthatsz, ahol szintén ilyen jellegû kötelmed lenne. (Pl. Bt. esetén a beltag nem lehetsz.) Amúgy miért nem alakítod át az egyéni vállalkozásod Kft-vé?

Csak igen korlátozottan. Egyéni vállalkozóként korlátlan felelõsséged van, így olyan vállalkozást nem indíthatsz, ahol szintén ilyen jellegû kötelmed lenne. (Pl. Bt. esetén a beltag nem lehetsz.) Amúgy miért nem alakítod át az egyéni vállalkozásod Kft-vé?
A kérdező hozzászólása: A fõ gond, hogy ha így folytatódik az idei év, akkor túllépem az EVA felsõ határát, a 25 milliót.
De az miért baj, ha túlléped az EVA felsõ határát? Akkor nem EVA-sként fogsz adózni. Kicsit bonyolultabb az adózás, de jó könyvelõ esetén akár még jobban is ki tudsz jönni, mint EVA-san! Mindenképp beszéld meg a könyvelõddel! Fog tudni megoldást.
A kérdező hozzászólása: Mivel tevékenységembõl adózóan kiadásaim nincsenek, messze nem tudok áfa körben jobban adózni. Számszakilag az evánál kb. 25%-át fizetem a bevételeimnek adóba, áfa körben pedig 55%-át. Szóval ez nem jó válasz.
Feleséged, nagykorú gyermeked, szüleid, barátod, rokonod, stb. is váltson ki EVA-s vállalkozói igazolványt. Vagy te alakíts egy EVA-s céget (mondjuk egy Kft-t.) Bár ez nem "illegális", de mindenképp gyanús lesz az APEH-nek, így számíthatsz ellenõrzésre. De ezt nem tilos megtenned.
A kérdező hozzászólása: Igen, a fõ kérdésem ez volt, hogy a cégalapítást megtehetem-e. Persze csak két lezárt év után lehet egy vállalkozás evás, nem úgy van az, hogy én akkor egy olyat alapítok. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!