Találatok a következő kifejezésre: Ha vállalkozó és (76 db)

Hogy éri meg jobban üzletet nyitni ha én vagyok a vállalkozó és alkalmazott is egy személyben. Vagy én vagyok az alkalmazott és xy a vállalkozó?

Legjobb válasz: Több munkád lesz ha te vagy mind kettõ, de jóval többet is keresel. Nem kell osztozkodnod a vállalkozóval és akkor az õ részét is megkapod.

Több munkád lesz ha te vagy mind kettõ, de jóval többet is keresel. Nem kell osztozkodnod a vállalkozóval és akkor az õ részét is megkapod.

Az volna a lényeg, hogy ha egyéni vállalkozó vagyok akkor hivatalosan mekkora gyerektartást ítélhetnek két gyermek esetében? Illetve 4 órás lehetek e mint egyéni vállalkozó és mennyi a havi kötelező fizetni valóm?

Legjobb válasz: A hivatalos fizetésed 40%-át. Viszont ha szemét az asszony, akkor kérhet adóvizsgálatot, hogy több a jövedelmed, csak arra nem gondolnak ilyenkor a telhetetlen exek, hogy õket is megbüntetik, mert öt évre visszamenõleg amit kerestél, abból õ is jól élt. Ajánlj fel egy reálisabb összeget (pl. 40e forintot) , és ha a bíró normális, akkor az lesz.

A hivatalos fizetésed 40%-át. Viszont ha szemét az asszony, akkor kérhet adóvizsgálatot, hogy több a jövedelmed, csak arra nem gondolnak ilyenkor a telhetetlen exek, hogy õket is megbüntetik, mert öt évre visszamenõleg amit kerestél, abból õ is jól élt. Ajánlj fel egy reálisabb összeget (pl. 40e forintot) , és ha a bíró normális, akkor az lesz.
Tényleg az érdekelne, hogy a saját gyerekeidnek minél kevesebbet kelljen fizetned? Remélem õk is olvasnak GyK-t
Te utáloda gyerekeid? Mit tettek ellened?!Tegyél fel légyszi egy fényképet is!
egyetértek a kérdezõvel. miért kell a rosszat feltételezni a kérdezõrõl??? Attól még lehet rendes és odaadó apa, és mellette megvehet bármit a gyerekeinek, csak az exe kezébe nem akar többet adni , mint ami hivatalosan jár!! Még bármit megtehet a gyerekeiért!!
Nos az én párom is jól keres mégis azt mondom neki, hogy csak annyit adjon, amennyit éppen megítélt a bíróság. Mégpedig azért, mert az exe egy undorító féreg, akinek csak a pénzéért kellett, és azért, hogy a hátán felkapaszkodjon és amint rosszabbul ment egy picit neki, rögtön lecserélte. (Amit pedig tett vele, azt nem írom le, mert túl hosszú lenne és nem gtartásdíj kategória, csak undorító.) Még most is hogy elváltak folyamatosan keresztbetesz, plusz mindent elkövet, hogy megakadályozza a láthatásokat, és követelne akkora tartásdíjat, aminek mi a negyedébõl neveljük a gyerekeket. Ezek után azt mondom, hogy az ilyen nõ nem érdemel semmit sem, s ha nem elég neki a pénz, akkor adja vissza a gyerekeket és mi majd felneveljük õket, becsületesen. Úgyhogy ne törõdj a fröcskölõkkel, csak a gyerekeid legyenek fontosak, és ajánlj fel annyit, amennyit reálisnak gondolsz.
A 04.12.-i válaszolók is szembeköphetik magukat. De kedves kérdezõ, ne törõdj velük, mert biztosan õk is olyan anyukák, akiknek fontosabb a pénz a saját gyereküknél, és akik szimplán kicsinálják a volt párjukat és a gyerektartás a saját luxusukra kell, az apában pedig csak a pénzforrást látják, és elfelejtik, hogy õ a gyerekei apja. Hánynom kell az ilyen nõktõl.
Remélem minden reggel szembe köpöd magad!!
Te azon próbálsz okoskodni, hogy minél kevesebb pénzt fizess a gyerekeidre, ez undorító, hányingerem van az ilyen apukáktól! Van fogalmad mibe kerül egy gyerek, szerintem nincs...Az én exem is ilyen nyomoronc...de a gyereknek nem mondhatom hogy kicsikém, ma nincs kaja vagy gyümölcs, mert apukának sikerült elintézni (hurrá) hogy minél kevesebbet fizessen rád, de azért biztosan nagyon szeret téged!! Azt sem érdemli az ilyen, hogy apának szólítsák...
A kérdező hozzászólása: Mennyi birka ember van, nem is gondoltam volna.Inkább nem is várok választ!!!!!!
Ez a két utolsó hozzászóló elõttem azt sem tudja mit beszél...

Ha vállalkozó egy rokonom, és finanszírozna egy pénzes képzést, azt leírhatná valahogyan, és kapna vissza pénzt vagy ilyesmi?

Remélem érthet? a kérdés

Legjobb válasz: Igen. Ha a könyvelõje azt tudja mondani a képzésrõl az APEH-nak, hogy a cég érdekét szolgálta (és ezt az esetek zömében lehet is mondani), akkor vissza tudja igényelni utána az ÁFÁ-t, a kiadás többi részét meg le tudja írni a nyereségébõl.

Igen. Ha a könyvelõje azt tudja mondani a képzésrõl az APEH-nak, hogy a cég érdekét szolgálta (és ezt az esetek zömében lehet is mondani), akkor vissza tudja igényelni utána az ÁFÁ-t, a kiadás többi részét meg le tudja írni a nyereségébõl.


Ha van egy kereskedő-vállalkozói végzettségem azzal nyithatok üzletet mint egyéni vállalkozó és igen miket árulhatok?

Legjobb válasz: Igen, nyithatsz. Ha régebbi típusod van, akkor az mindenre érvényes: bõr, iparcikk, ruházat, vegyiáru, élemiszer..stb.

Igen, nyithatsz. Ha régebbi típusod van, akkor az mindenre érvényes: bõr, iparcikk, ruházat, vegyiáru, élemiszer..stb.

Ha egy cég tartozik egy egyéni vállalkozónak és nemigen akar fizetni, milyen lépések tehetők?

Legjobb válasz: Ajánlott tértivevényes levélben felszólítás, majd ennek birtokában a helyileg illetékes hatóságoknál fizetési meghagyás beadása. Ha ez se megy akkor végrehajtás kérése a céggel szemben a bíróságon...

Ajánlott tértivevényes levélben felszólítás, majd ennek birtokában a helyileg illetékes hatóságoknál fizetési meghagyás beadása. Ha ez se megy akkor végrehajtás kérése a céggel szemben a bíróságon...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Most mintha észbe kaptak volna, hátha nem kell ezeket meglépnünk.
nemérdemes sajnos biróságra menni ! Elmegy vele több éved mint gondolnád! Ráadásul pénz is ügyvéd, benzin Stb..! Inkább beszélj vele ha tutsz !
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem, megoldódik.
államkincstárnál jobban? kit szeretnél, orbánvikort személyesen?
A kérdező hozzászólása: Nem kösz!! Csak már jártam úgy, hogy 1 valamit szerettem volna megtudni, és ahány helyen APEH, OEP, könyvelõ) megkérdeztem teljesen más választ kaptam.
Azért mégis csak jobban jársz, ha valami hivatalban érdeklõdsz, mert itt bárki bármit mondhat.
Hát alapvetõen ugye azt a hivatalt érdemes kérdezni, amelyik elbírálja a dolgot. Hogyha mondjuk az APEH ügyintézõjétõl érdeklõdsz arról, hogy jogosult vagy-e TGYÁS-ra, akkor ne csodálkozz, ha hülyeséget kapsz válaszul. De akkor se, ha az OEP ügyintézõjét kérdezed arról, hogy jól töltötted-e ki az adóbevallásodat... A gyes-t speciel az államkincstár folyósítja, úgyhogy autentikusabb választ nem nagyon kaphatsz, mint ott. Tudtommal egyébként gyes mellett a gyerek egy éves kora után lehet keresõ tevékenységet folytatni heti 36 órát meg nem haladó idõtartamban, kivéve, ha a munkavégzés az otthonodban történik, mert akkor idõkorlátozás nélkül.

Ha valaki egyéni vállalkozó és tegyük fel nettó áron vesz egy laptopot azt költségként elszámolhatja?

Az ÁFÁT visszaigényelheti? Hogy m?ködik ez pontosan? Utána mennyi ideig nem írhat le még egy dolgot?

Legjobb válasz: Nettó áron vetted? Számla?

Nettó áron vetted? Számla?
hali :) számvitel szakra járok egyetemen szóval nem vagyok könyvelõ de már kb van fogalmam a dologról. próbálom minél emészthetõbben megfogalmazni :) 1. ha valami nettó akkor azon nincs áfa, ergo nincs mit visszaigényelni. ha az árban benne van már az áfa is, akkor az nem nettó, hanem bruttó ár. 2. a költségként leírás szerintem értékcsökkenési leírást takar, hiszen azt is költségként számoljuk el a számvitelben. egy összegben écs-t viszont azt hiszem csak 100ezer forintig lehet leírni. ha ennél drágább, akkor csak az adott évre esõ écs-t tudod elszámolni költségként (én laptopot 100ezer forint felett két év alatt írnék le, 50-50%-os écs-vel). legalábbis mi így tanultuk számvitelbõl. de ha erre jár egy könyvelõ akkor biztos pontosítja a dolgot :) remélem tudtam segíteni :)

Ha vállalkozó bejelent 4 órás munkára min. Mennyi az ő ráfordítása és mennyit kapok kézhez én?

Legjobb válasz: A bruttó minimálbér 4 órára 35.750,- Ft Ebbõl te kapsz kézhez 29.673,- Ft nettót. A munkáltató költsége bér+járulékok 53.702,- Ft/hó

A bruttó minimálbér 4 órára 35.750, - Ft Ebbõl te kapsz kézhez 29.673, - Ft nettót. A munkáltató költsége bér+járulékok 53.702, - Ft/hó

Ha vállalkozó voltam és az utána szeretnék Tgyás-t igényelni, mi kell hozzá?

Legjobb válasz: a helyi egészségpénztárban / TB / kellenne megérdeklõdnöd, szerintem igényelni is ott kell.

a helyi egészségpénztárban / TB / kellenne megérdeklõdnöd, szerintem igényelni is ott kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!