Találatok a következő kifejezésre: Ha válás a közös lakás férjemre (3 db)

Ha válás után a közös lakás férjemre eső részét kifizetem, kell-e illetéket fizetnem és mennyit?

Legjobb válasz: Igen,kell illetéket fizetni,és ha nem változott a tarifa,akkor 2%-ot.

Igen, kell illetéket fizetni, és ha nem változott a tarifa, akkor 2%-ot.
Tévedés. A teljes vagyonmegosztás végeredményétõl függ az illetékfizetés kötelezettsége. (Amelyik fél a közös vagyonból nagyobb részt szerez a vagyonmegosztáskor az fizet illetéket.)
ha o engedi, minden tovabbi nelkul. Elvalasztanak igy is
Amig nem mentek ilyennek biróságra, addig õket nem érdekli ki hol lakik, csak a szétválasztást kéritek, nem vagyonmegosztást, sb.
Hol találtad ezt a balekot? Amúgy miért ne. Egy idegennél is lakhat az ember, szívességi lakáshasználatnak hívják. A házasság felbontását nem kötik feltételekhez és nem kell megindokolni, csak bejelentitek hogy válni akartok, és kész.

Két gyerekre, használt lakásra a férjemmel közösen felvett szocpolt válás esetén át lehet-e vinni egy másik lakásra, ha a gyerekek velem maradnak?

A közös lakásban a férjem marad, így azt nem adjuk el, kifizet engem. A szocpolt is vissza kell akkor fizetni?

Legjobb válasz: A szoc.polt nem kell a férjednek visszafizetni,de másik lakásra nem lehet átvinni,Marad a régi lakáson.

A szoc.polt nem kell a férjednek visszafizetni, de másik lakásra nem lehet átvinni, Marad a régi lakáson.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ha jól értem, akkor egyáltalán nem kell visszafizetni, akkor sem, ha a gyerkekekkel én költözöm el? Én azt hittem, hgoy ezt a gyerekek lakhatására adják, és ha 10 éven belül elköltöznek a gyerkõcök akkor vissza kell fizetnünk. De ha nem , az jó hír!
Keress fel egyí ügyvédet.A hitelnek és a szocpolnak a vagyonmegosztásnál van jelentõsége.Ha a ház a férjednél marad, a hitel és a szocpol fizetési kötelezettsége is az övé lesz.Ezért ha a ház pl.7 milliót ér, van rajta 3millió hitel, és 1 millió szocpol, ezeket levonják a ház értékébõl, és a fennmaradó 3 millió értéken osztoztok ketten.Tehát te csak másfél milliót fogsz kapni.Ezért kell az ügyvéd.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!