Találatok a következő kifejezésre: Ha válás a közös lakás (5 db)

Ha válás után a közös lakás férjemre eső részét kifizetem, kell-e illetéket fizetnem és mennyit?

Legjobb válasz: Igen,kell illetéket fizetni,és ha nem változott a tarifa,akkor 2%-ot.

Igen, kell illetéket fizetni, és ha nem változott a tarifa, akkor 2%-ot.
Tévedés. A teljes vagyonmegosztás végeredményétõl függ az illetékfizetés kötelezettsége. (Amelyik fél a közös vagyonból nagyobb részt szerez a vagyonmegosztáskor az fizet illetéket.)
ha o engedi, minden tovabbi nelkul. Elvalasztanak igy is
Amig nem mentek ilyennek biróságra, addig õket nem érdekli ki hol lakik, csak a szétválasztást kéritek, nem vagyonmegosztást, sb.
Hol találtad ezt a balekot? Amúgy miért ne. Egy idegennél is lakhat az ember, szívességi lakáshasználatnak hívják. A házasság felbontását nem kötik feltételekhez és nem kell megindokolni, csak bejelentitek hogy válni akartok, és kész.

Hogy zajlik, mennyibe kerül egy válás Szlovákiában? Közös tulajdonú lakás sorsa érdekelne, ha az egyik fél a lakásban marad, a másiknak ki kell fizetni?

Legjobb válasz: Nem ismerem a szlovák jogszabályokat (és amúgy nem is valószínû, hogy itt találsz szlovák ügyvédet), de feltételem, hogy ki kell fizetni. Ez a logikus, ez a magyar jogszabály is, és így igazságos.

Nem ismerem a szlovák jogszabályokat (és amúgy nem is valószínû, hogy itt találsz szlovák ügyvédet), de feltételem, hogy ki kell fizetni. Ez a logikus, ez a magyar jogszabály is, és így igazságos.
A kérdező hozzászólása: és ha egy összegben nem tudja, a fizetésébõl vonják?
En ugy tudom, hogy ha mind a két fél szociálisan rászorult személy, akkor a bíroság elengedheti a felmerult koltségeket. Ha dolgoztok, akkor szerintem esélytelen. Szerintem levonják a fizetésbol esetleg exekuciot is tehetnek a személy vagyonára. Szintén egy szlovák állampolgár
A kérdező hozzászólása: anyukám nyugdíjas õ menne el a közös tulajdonú lakásból, a férje még keres, nem is rosszul õ maradna, viszont biztos nem tudná oda adni a fél lakás árát, ezért gondoltam, hogy vonnák neki... (õk szlovák állampolgárok) kedves szintén szl. állampolgár, ha tudsz valamit kérlek informálj, köszönöm!


A válás kimondásával egyidejűleg megszünteti-e a bíróság a szívességi lakáshasználatot, ha az egyik fél különvagyona a közösen használt lakás, és szeretné az életközösséget megszüntetni?

Házasságomba saját vagyonként vittem egy ingatlant, ebben élünk most is. Beadtam a válópert, kértem a bíróságtól a szívességi lakáshasználat megszüntetését. A válás kimondásával egyidej?leg ki kell költöznie az én lakásomból, vagy ha követelése van, akkor azt rendezi el?bb a bíróság és csak utána kell elmennie? (Közös vagyonunk egy autó, amelynek rám es? részér?l lemondok, az ingatlanon együttélésünk alatt nem végeztünk értéknövel? beruházást a normál fenntartási költségeken kívül. Más vagyonunk nincs.)

Legjobb válasz: Ha nem akar kimenni, akkor ez van. Kilakoltatni nem fogják.

Ha nem akar kimenni, akkor ez van. Kilakoltatni nem fogják.
még az illegális önkényes lakásfoglalókkal sem csinálnak semmit.
Cseréld le a zárat.

Két gyerekre, használt lakásra a férjemmel közösen felvett szocpolt válás esetén át lehet-e vinni egy másik lakásra, ha a gyerekek velem maradnak?

A közös lakásban a férjem marad, így azt nem adjuk el, kifizet engem. A szocpolt is vissza kell akkor fizetni?

Legjobb válasz: A szoc.polt nem kell a férjednek visszafizetni,de másik lakásra nem lehet átvinni,Marad a régi lakáson.

A szoc.polt nem kell a férjednek visszafizetni, de másik lakásra nem lehet átvinni, Marad a régi lakáson.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ha jól értem, akkor egyáltalán nem kell visszafizetni, akkor sem, ha a gyerkekekkel én költözöm el? Én azt hittem, hgoy ezt a gyerekek lakhatására adják, és ha 10 éven belül elköltöznek a gyerkõcök akkor vissza kell fizetnünk. De ha nem , az jó hír!
Keress fel egyí ügyvédet.A hitelnek és a szocpolnak a vagyonmegosztásnál van jelentõsége.Ha a ház a férjednél marad, a hitel és a szocpol fizetési kötelezettsége is az övé lesz.Ezért ha a ház pl.7 milliót ér, van rajta 3millió hitel, és 1 millió szocpol, ezeket levonják a ház értékébõl, és a fennmaradó 3 millió értéken osztoztok ketten.Tehát te csak másfél milliót fogsz kapni.Ezért kell az ügyvéd.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!