Találatok a következő kifejezésre: Ha válás a közös (45 db)

Ha valaki nem közös megegyezés alapján adja be a válópert, akkor az első tárgyalás alkalmával elválhatnak azért, ha mind a két fél beleegyezik a válásba, és aláirják a papirokat?

Legjobb válasz: Ha mind2 fel beleegyezik, akkor nem kell per, csak alairjatok es kesz. Talan egy bekelteto targyalas van, ezt nem tudom, de sztem az onkormanyzat anyakonyvi hivatalaban is eleg elintezni. Per csak akkor van, ha hianyzika kozos megegyezes a valast vagy a vagyonmegosztast illetoen. De akkor is levalasztanak, de akkor tobb targyalason kell megjelennie a valni akaro félnek, es ez igy hosszabb procedura, de egy even belul akkor is megvan. (35/L)

Ha mind2 fel beleegyezik, akkor nem kell per, csak alairjatok es kesz. Talan egy bekelteto targyalas van, ezt nem tudom, de sztem az onkormanyzat anyakonyvi hivatalaban is eleg elintezni. Per csak akkor van, ha hianyzika kozos megegyezes a valast vagy a vagyonmegosztast illetoen. De akkor is levalasztanak, de akkor tobb targyalason kell megjelennie a valni akaro félnek, es ez igy hosszabb procedura, de egy even belul akkor is megvan. (35/L)
nem le, hanem elvalasztanak :) :)
Per mindenképpen van. Ha nincs közös gyermek, akkor elvileg, ha mindenben megegyeznek a felek, akkor már az elsõ tárgyaláson elválaszthatnak.
Kedves kérdezõ! Badtam a válópert, megkérdezték alperest beleegyezik-e? azt válaszolta - igen. 20 perc alatt elváltunk. Gyerektartás külön per 1 tárgyalás volt. Vagyonmegosztás külön per 2 év:((
ha o engedi, minden tovabbi nelkul. Elvalasztanak igy is
Amig nem mentek ilyennek biróságra, addig õket nem érdekli ki hol lakik, csak a szétválasztást kéritek, nem vagyonmegosztást, sb.
Hol találtad ezt a balekot? Amúgy miért ne. Egy idegennél is lakhat az ember, szívességi lakáshasználatnak hívják. A házasság felbontását nem kötik feltételekhez és nem kell megindokolni, csak bejelentitek hogy válni akartok, és kész.

Válás előtt a barátnőm elköltözik a férjétől akkor az apa ha elviszi a gyerekeket mennyi ideig lehet nála? Mert ugye még közös a gyerekek felügyelete.

Legjobb válasz: A válás kimondásáig mindkét fél gyakorolhatja a jogait. Függetlenül a gyermek korától és nemétõl! Ha az apa elviszi a gyereket és nem adja vissza az anyjának, az anya nem tehet semmit! Sem a rendõrségen sem pedig sehol! Mindaddig, amíg a gyermeket nem veszélyezteti apa. És épp elmeállapotnak örvend.

A válás kimondásáig mindkét fél gyakorolhatja a jogait. Függetlenül a gyermek korától és nemétõl! Ha az apa elviszi a gyereket és nem adja vissza az anyjának, az anya nem tehet semmit! Sem a rendõrségen sem pedig sehol! Mindaddig, amíg a gyermeket nem veszélyezteti apa. És épp elmeállapotnak örvend.


Mi van akkor, ha a kozos bankszamlarol a valas elott az egyik fel onhatalmulag leemel mondjuk 50 m Ft-bol 49 m Ft-ot, aztan beadja a valopert?

Ha utana valoban elvalnak, ebben az esetben az a 24 m Ft hogyan kerul vissza? Tegyuk fel nincs hajlandosag arra, hogy visszafizesse, hiszen akkor nem nyulta volna le.

Legjobb válasz: Nem értek a joghoz, de ha közös vagyonból emelte le, akkor úgy is vissza kell fizetnie, nem? vagy tévedek?

Nem értek a joghoz, de ha közös vagyonból emelte le, akkor úgy is vissza kell fizetnie, nem? vagy tévedek?
"Mi lenne ha a bíróságon kérdõre vonnák azt a felet aki levette a pénzt, hogy hol van. Erre azt válaszolná, hogy így beszéltük meg a másik féllel, otthon elosztottuk. Papír nyilván nem készült. " Aki ezt elhiszi, hogy EGY NAPPAL a válóper beadása elött még megegyeznek a pénzben, annak semmi realitásérzéke sincs.
12... Jó én azért jóval elõbbi idõpontra gondoltam.. A 11 es válaszom esetén De igazad van természetesen.. 9-11
egy jó ügyvéden múlik az egész!!!!!
amíg nincs benyújtva a válóper, addig azt csinál és annyit vesz le, amennyit akar. akár az utolsó fillérig is. és nem szólhatsz rá semmit. ha már megtörtént a baj, akkor annak a pénznek annyi, ha még nem, akkor sürgõsen zároltasd a számlát, vagy a korábban említett limitet rakasd rá.
A pénzt leemelheti, de váláskor vagy a felét vissza kell adnia, vagy pedig a vásárolt javaknak a felét. Mivel a bíróságon megkérdezik hol van az a pénz. Erre nem mondhatja azt, hogy elment kajára, de még azt sem hogy elment utazgatni, mert ennyi pénzt nem lehet elverni. Ha viszont vett egy ingatlant, vagy ékszert, vagy bármit, akkor annak az értékét ugyanúgy felezni kell. Elképzelhetõnek tartom, hogy egy nagyon dörzsölt személy egy ügyvéddel karöltve el tudja úgy tüntetni azt a pénzt, hogy a bíróságon ne lehessen semmit bizonyítani, de szerintem ez nagyon nehéz. Látják hogy xy levette tegnap, vagy 1 hónapja 49 misit. Meg fogják kérdezni az hol van, és a felét vissza kell adnia. De természetesen a hozzáférés korlátozása ahogy egy korábbi hozzászóló mondta, ilyen esetben indokolt.
A kérdező hozzászólása: Okosabb lenne 2 szamlan tarolni az 50-et? 1-et az asszony nevere(25 m) egyet a ferj(25 m) nevere? Ebben az esetben ugyanugy ott lehet, hogy az egyik felveszi a 25-ot. Aztan ra 2 honapra -direkt nagyobb idot irtam- beadja az unalmast. Ilyenkor a masik 25-et még felezni kell? (Amugy szerintem meg van a megoldas. Kulon szamla 25-25-tel es hazassagi szerzodes, hogy ezek kulon vagyonnak szamitanak. Es ha ebben az esetben a szamlak erteke nagyjabol egyutt novekszik vagy csokken, akkor nagy gond nem lehet.)
Kérdés, hogy ezt mind a két fél teremtette elõ, avagy csak osztod a párod pénzét?!
Nem, eleg ha levételi korlátotvtesznek rá, vagy hogy bizonyos összeg felett mindkét flének jelen kell lenni.. Vagy értesíteni a masik felet.. Erre van lehetõség ilyen összegek esetén minden banknál
Iszont ha ûgy beszélték meg, akkor az abból vásárolt tárgy/ingatlan továbbra is közös... Vagy a pénz ahol van...
Aki szerint a felét vissza kell fizetni, az válaszoljon erre. Mi lenne ha a bíróságon kérdõre vonnák azt a felet aki levette a pénzt, hogy hol van. Erre azt válaszolná, hogy így beszéltük meg a másik féllel, otthon elosztottuk. Papír nyilván nem készült. Hogy tudod bebizonyítani, hogy így történt-e vagy sem. Fõleg, ha annak a félnek aki levette a pénzt ennyire gerinctelen felfogása van. Ha ki akarja semmizni, hazugságra is képes. Ezek után meg a másik fél mondhatja, hogy nem kapott semmit. Nem fogja tudni bizonyítani. Egy állítás egy tagadás, és a pénz már ment is annak aki levette.
Amíg nem indult el a válás, minden pénzhez joga van mindkét félnek. Nincs felezés. Közös számla, bárki levehet bármennyit. Az, hogy utána ezt hogy tudják megbeszélni, már más tészta, de házasság alatt összegyûjtött és elköltött vagyonról van szó. Nem vagyok jogász, de kicsibe is így mûködne. Mondjuk ehhez gyomor kellene, hogy ennyire ki tudja az ember semmizni a másikat a közös élet után. Jogilag szerintem a válásnál figyelembe vett összeg az az egy milla lesz ami a számlán van. Gondolom még az is felezõdik, ahogy a magyar törvénykezés folyik.
Szerintem meg 49 millió hirtelen lenyúlásánál eléggé nyilvánvaló, hogy mire ment ki a játék. Keress egy jó ügyvédet.
Az olyan esetekben, amikor ilyen nagy összeggel rendelkeznek és azt pont közös számlán akarják tartani, általában van annyit sütnivalójuk, hogy bevezetnek egyfajta korlátozást: pl. 200e forintnál nagyobb összeget nem vehet fel az egyik a másik engedélye nélkül.
Legalábbis én biztos így csinálnám, máskülönben azt a pénzt jó eséllyel nem látnám viszont.
Elvileg a számla a válóper indításáig közös, de ilyen esetben - ha ennyire aránytalanul nagy összeget emel le valamelyik fél, akkor az a vagyonmegosztásnál beszámít a közösbe, és akkor is vissza kell fizetnie a felét, ha elötte már ellopta a közösböl. Azt nem kérdezik, hogy van-e hajlandósága, a felét kifizetni köteles, és ha nem teszi, akkor feljelentést tesz ellene a bíróság.
Én nem vagyok jogász, de ezt nyilván meg lehet támadni a bíróságon, hiszen annak van nyoma, hogy mikor lett a számláról "lenyúlva" a pénz, vagyis addig közös vagyon volt, nem magánosíthatja egyik házasfél sem.
Ez mind szép és jó, csak abba gondoljatok bele, hogy lehetne kivitelezni, hogy vissza is fizesse? Mondjuk ha élete végéig nem dolgozik, nincs mibõl tiltani, és nem venne semmilyen vagyontárgyat a saját nevére, ebben az esetben búcsút mondhatsz a pénznek. Ezért kellett volna elõre gondolkozni.
Ebben az esetben jó ügyvéddel vissza lehet fizettetni, mert egyértelmû...
Felesleges házassági szerzõdés meg különvagyon. Úgy kell megcsinálni a számlát, hogy nagy összeg felvételéhez, utalásához mindkét fél jelenlétére szükség legyen.

A feleségemnek jár a közös pénzből, válás után? Ha ügyvédhez megy, eltudja intézni hogy kapjon a vagyonomból?

Nem dolgozik,én tartottam el(hiba volt).Csak a háztartást vezette itthon,most válni akarunk és kéri a pénzem felét,vagy legalábbis egy részét(3 éve vagyunk együtt,egy éve házasok).Van ilyen,vagy egyátalán nem jár neki semmi?

Legjobb válasz: Ha nem írtatok házassági szerzõdést,akkor szerintem ahogy te is írtad,közös vagyon,legalábbis,amit a házasságban szereztél,ha jól gondolom,jár neki a fele.

Ha nem írtatok házassági szerzõdést, akkor szerintem ahogy te is írtad, közös vagyon, legalábbis, amit a házasságban szereztél, ha jól gondolom, jár neki a fele.
Amit elõtte szereztél, a tiéd marad, amit a házasság alatt, azon fele-fele arányban osztoztok, hacsak nem írtatok házassági szerzõdést. Azért nem szép dolog a "csak a háztartást vezette" mondatrész, mert az ugyanolyan munka.
Csak az egy év alatt szerzett javak közösek, ez talán még kibírható veszteség, kivéve, ha lottó ötösöd volt a házasság alatt. Amúgy honnan a gondolat, hogy esetleg nem jár neki semmi?
és miért nem dolgozott? 3 év házasság alatt született tán gyerek? amúgy minden 3 év alatt szerzett vagyontárgynak, pénznek a fele az övé. Már ne is haragudj, de ez így korrekt. Te dolgoztál, õ meg a hátországot biztosította számodra.
Arról nem beszélve, ha eldurvul a helyzet, a bíróság hivatalból bekéreti a bankszámládon történõ pénzmozgásokat, és onnantól Te rosszhiszemûen jártál el, ami ugye nem vet Rád jó fényt. Nem ér ennyit az egész.
A házasságban szerzett közös ingó(ide tartozik a pénz is) és ingatlan vagyonból jár neki a fele. Azt, hogy nem dolgozott, azt attól függ, hogy nézzük.Mert ha a feleséged otthon, fõzött, mosott, takarított, és a szexuális vágyadat is kielégítette, akkor bizony õ is dolgozott.Evvel az erõvel elmehet a bírósághoz õ is, hogy fizesd ki az 1 évi takarítónõ, szakácsnõ, mosónõ, és qrva bérét..
Nehogy ilyen hülyeséget csinálj, hogy ide-oda íratod a vagyonodat, tényleg csak az egy éves bevételeden kell osztoznotok. Mindenféle illetékre többet fizetnél, mint amibõl kifizetnéd az asszonyt. Ha valóban akkora kudarc volt a házasságod, fogd fel úgy, hogy ez volt a tanulópénz, és örülj, hogy idõben rájöttél, tévedés. Fel a fejjel! :)
Szerintem írasd a bankszámláidat, meg az ingóságaidat egy közeli hozzátartozód nevére, akiben megbízol, vagy ajándékozd el. A háztartás vezetés nem munka, legalábbis vannak nõk, akik ezt a "rendes munkájuk" mellett is elvégzik. Nõ vagyok.
Kedves Kérdezõ! Elõttem helyesen írták - bár az egyéb hozzászólások között kicsit mintha eltûnt volna -, hogy csak a házasság alatt szerzett javak minõsülnek közös vagyonnak, amelybõl jár a feleségnek is, akár dolgozott, akár nem. Azért egy év alatt - ha esetleg elõtte együtt is éltetek, akkor annyival több - talán annyira sok mindent nem szerezhettetek együtt. Ki kell "kutyulni" - és ehhez ügyvédet ajánlok -, mi minõsül közösnek és mi különvagyonnak és eszerint eljárni a jövõben. Megállapodást javaslok, mert egyébként az ügy illetékköteles. egy ügyvéd
Bocsi, én próbáltam a házimunkát, nem tartom munkának. Ne haragudjatok mi nehézség van abban, hogy berakod a mosógépet, felmosol meg felporszívózol? Anyukám munka és 2 kisgyerek mellett csinálta és érdekes, sosem hallottam tõle, hogy ez milyen nehéz, vagy fárasztó lenne, és nekem sem az, pedig nõ vagyok.
23.09.majd fogod, ha lesz 2 v.több gyereked, s napi 2-3 órai alvással kell kiszolgálnod a családodat, s mindezek mellett, mindenki után pakolni, s netán ha beteg vagy is mindent csinálni, mert esetleg az urad "náthásan haldoklik" az ágyban.Ja, és persze ezek mellett szexisen kinézni, s örömmel üdvözölni a párod közeledését, mert azért annyira nem beteg, csak besegíteni nem tud.Az én anyám se panaszkodott, csak mikor gyerekem lett s ilyen dolgokról beszélgettem vele, akkor mesélte el, hogy milyen rosszul esett neki, hogy mindenki rabszolgája volt. Pedig az apám a rendesebb emberekbõl való. ha neked nem munka, akkor csináld továbbra is lelkesen, mert szegény teremtés koronái-tisztelet a kivételnek-agyon vannak terhelve, s szellemileg s fizikailag sem képesek rá, mert esetleg könnyebb lenne a párjuknak, s nem lennének megkeseredettek, ugyanis mindennek ára van.
Vettetek valamit nagyobb értéket a házasság alatt (lakás, autó, stb)? Mert ha nem akkor baromi egyszerû A házasság napja és a válóper beadásának napja között megnézed milyen vagyoni gyarapodásod volt a bankszámlán és annak a fele az asszonyé és mehet a büdös [email protected] Ha a ház / lakás / autó / nyaraló / yacht ûrrepülõ már megvolt a házasság elõtt is akkor abból neki egy buznyák sem jár. Ez a tanulópénz.
tegnap 08:53 vagyok és nem értem miért lettem lepontozva. A férjem válásakor is (mindkét ügyvéd szerint) már az együttélés alatt szerzett vagyont is közösnek tekintették, mivel a családjogi törvény szerint az összeköltözés napjától közös vagyonnak számítanak az együtt szerzettek. Eltörölték már, hogy 5 év együttélés, vagy házasságkötés után válnak közössé az együtt szerzett ingóságok vagy ingatlanok.
A kérdező hozzászólása: Én nem pontoztalak le, ha rám céloztál.
én igazából az egészet nem értem... nem tudtad ezt, amikor nõsültél? mmint hogy vagyonközösség, és váláskor vagyonmegosztás...? amúgy meg... nem hallottuk a másik felet, úgyhogy kéretik normálisan beszélni a feleségrõl. Lehet, hogy nem is õ a hibás az egészért.
Teljesen egyet értek a 19:12-vel. Aki nem tartja munkának próbálja ki.Csak azért, mert valaki olyan szerencsétlen, hogy nõnek született, még nem kell elvárni tõle, hogy élvezettel csinálja azt, amit rákényszerít a sors. Nem törvényszerû, hogy szeretni kell, a házimunkát.Én pl. utálom. Megcsinálom, mert nõnek születtem, mert a férjem nem csinálja, s mert gyesen vagyok..De, ha el fogok menni dolgozni ki fogom verni a balhét az egyenlõségért. Ha valaki kiszámolná, hogy mennyi keresettõl esik el az a nõ, aki otthon dolgozik, s nem fizetik ki, mert az természetes, leesne az álla.Ha csak 600Ft/órát nézünk.S nem 8 órát gürizik, hanem jóval többet. Ja, s hazajön a férj, hogy fáradt, s szolgálják ki, s az ingyen cseléd kiszolgálja, "aki nem fáradt, mert látszatra nem csinált semmit". Szerintem a feleség megérdemli, amit kér, mert 3 évet pazarolt el az életébõl feleslegesen, s ha dolgozott volna, több pénze lenne. Kedves kérdezõ, ha Te kérted, hogy ne dolgozzon, akkor miért vagy felháborodva, hogy nem dolgozott? /-mármint pénzért, mert az ottoni munka is munka, csak az rabszolga munka, mert nem adnak érte semmit, s nem becsülik semmire./Ne haragudj, de szerintem ez egy kicsit szánalmas. Önmagadat minõsíted ilyen hozzáállással.
A kérdező hozzászólása: Én kértem hogy ne dolgozzon.Én azért elég sokat keresek, az a 100ezer amit havonta hazaadott volna, azért inkább ne dolgozzon.Azt akartam, hogy itthon teremtse meg a jólétet, ennyi.Engem úgy neveltek, hogy a férfi teremtse meg az anyagiakat, a nõ pedig otthon tartsa kézben a dolgokat, a nõ ne dolgozzon.
A házasság alatt szerzett ingó és ingatlan természetesen felezõdik.De ha jól értem neki nem volt jövedelme, amit te kerestél, nem tudom erre a jogi megoldást, de ehhez pofa kell, hogy amiért csak te dolgoztál meg felezni akarja.Az, hogy ki hibájából váltok nem tartozik ide.Miért nem dolgozott?A háztartási munkát minden nõ ellátja munka mellet is.Szóval ha van becsülete, akkor amit te kerestél meg ne követelje.Gyerek sincs úgyhogy mit akar?Bocsi.N/38
A kérdező hozzászólása: 06:21-es!te nagyon buta vagy és tipikus nõ!Hülyeségeket kreálsz, egy szóval sem írtam hogy van gyerek, inkább tarts meg a véleményt magadnak, mert engem nem érdekel!!!
Nem az 1 év alatt szerzett vagyon a közös, hanem a 3 év alatt szerzett. A csjt úgy rendelkezik, hogy már az együttélés alatt szerzett vagyon is közös. Ügyvédi infó.
jesszus, nekem esel, hogy elnéztem az évek számát, de semmi egyébre nem reagálsz??! pffff! ez azért elárul egyet s mást. talán gyerekkel van otthon a nejed? annál nagyobb bunkó taplóság nincs, mint otthagyni egy kisgyerekes gyesen, gyeden otthonlevõ anyukát! Akármiért is akarnál válni... ez ritka nagy taplóság lenne, pláne így, hogy teljesen ki akarnád semmizni. Ha nem így van, akkor bocccs, de nagyon erre hajaz a dolog. (Bár gyerek nélkül kisemmizni is nagy otrombaság).
Ez nem amerika! Csak azon kell vele osztoznod, amit a házasság alatt kerestél. De ha annyit költöttetek is, akkor semmin. A lényeg az egy évvel ezelõtti és a mostani banszámlaállás közti különbség.
A kérdező hozzászólása: Ne haragúdj kedves utolsó válaszoló, de mielött lehurrogsz, elöbb olvasd el figyelmesen amit írtam.Nem 3 éve vagyunk házasok, (3 éve ismerjük egymást)1 éve vagyunk házasok!
A kérdező hozzászólása: Jaaa, és nincs házassági szerzõdésünk.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok bántani senkit azzal, hogy csak vezette a háztartást, tudom hogy ez is munka.Köszönöm a válaszokat.
Imádom ezt az ügyvéd hapsit :) Mindig el tudja dönteni a vitát és a sok marhaság ellenére olyan diplomatikus :) (Utolsó válaszolóra gondoltam, mindig elolvasom a válaszait)

Gyorsított válás létezik-e, ha júliusban szülöm a közös gyermeket, hogy előtte elválhassunk?

Ilyen esetben az apa milyen követeléssel élhet a gyermekkel kapcsoltaban?

Legjobb válasz: Nem létezik. kb. 6 hónap csak az elsõ tárgyalás, közös gyermek esetén, ha semmi vita nincs még egy tárgyalás biztos lesz. Összesen kb 1-1,5 év a válókereset beadásától számítva. Az apa kapcsolattartást vagy akár a gyermek nála történõ elhlyezését is kérheti, az más kérdés, hogy milyen sikerrel.

Nem létezik. kb. 6 hónap csak az elsõ tárgyalás, közös gyermek esetén, ha semmi vita nincs még egy tárgyalás biztos lesz. Összesen kb 1-1, 5 év a válókereset beadásától számítva. Az apa kapcsolattartást vagy akár a gyermek nála történõ elhlyezését is kérheti, az más kérdés, hogy milyen sikerrel.
Van gyorsított válás.Én 2000 januárjában tudtam meg, hogy állapotos vagyok az uj páromtól, volt férjemmel már külön éltünk 8 hónapja de még el nem váltunk.Bradtam januárba a válópert, márciusba elsõ tárgyalás mert volt közös gyermek, szólta a bírónak hoy sürgesse meg amsodikat mert aug.elején szülök.Május 30-án váltunk, még juniusba férjhez is mentem, hogy ne a volt férj nevét kapja a kicsi, aug 2-án szültem. De a bíróságon megmondják, max a polgármesteri hivatalba kell gyorsítottra engedéjt kérni.
Nincs gyorsított válás. Egyedül az adott bíró valamint a bíróság leterheltségétõl függ az idõtartam. A válás során a születendõ gyermek elhelyezésérõl a kapcsolattartásról és a tartásdíjról is meg kell egyezni, ha nem tudtok megegyezni akkor a bíróság dönt. Ha még a válás elõtt megszületik akkor is ugyanez a helyzet.
nem haragszol ha megkérdezem miért váltok el a baba megszületése elõtt? ennyire megutáltátok egymást a boldog gyerekvárás ideje alatt? sajnálom , de nem adtok még egy esélyt egymásnak ? mi annyira szerettünk volna gyereket , de sajna meghalt
A kérdező hozzászólása: Megromlott a kapcsoltunk, az utolsó próbálkozások, "mentõakciók" is kudarcba fulladtak. Én mindent megpróbáltam, a férjemmel sajnos nem éltünk együtt az esküvõ elõtt, ez nagy hiba volt. Egy gyerek nem összetartó erõ sajnos, legalábbis nálunk. Nem vagyok hajlandó eltûrni, hogy a férjem részegen jön haza mindenféle nõcskéktõl, és ordibál velem (immár 13hetes kismamaként). A gyerekem egészsége a legfontosabb...
Az elsõ válaszadónak irnám, hogy a válókereset beadásától számitva nem 6 hónap az elsõ tárgyalás kitûzése, hanem 1, max 2.

Válás után, ha az egyik fél elhagyja a közös otthont, hogyan tudja később érvényesíteni a jogait?

Kifizettetni, ami jár neki a házból?

Legjobb válasz: A (házasság alatt szerzett) közös lakás értékben mindenképpen felezödik a házastársak között, függetlenül attól, hogy ott lakik-e vagy sem. Elterjedt tévhit, hogy azzal, hogy kiköltözik valaki, lemond a tulajdonjogáról.

A (házasság alatt szerzett) közös lakás értékben mindenképpen felezödik a házastársak között, függetlenül attól, hogy ott lakik-e vagy sem. Elterjedt tévhit, hogy azzal, hogy kiköltözik valaki, lemond a tulajdonjogáról.
Nehezen. Sok bírósági tárgyalás után van rá esélye.
Ameddig nem volt meg a tárgyalás apa nem ment el itthonról. Írjatok papírt, hogy elköltözik.
Ha rendes az ex, akkor szépen eladni a közös ingatlant, és elfelezni a pénzt.Ha nem rendes, akkor csakis bírósági úton..De akkor ne várj rövid idõn belül pénzt. A testvérem 2 éve vált el.Õ ment a kisfiával albérletbe, és a közös nagy házban a volt férje lakik jelenleg is.Fizetni nem akar, eladni nem akarja a házat.2 éve elváltak, de még mindig zajlik a vagyoni per. Már a bíróság által kirendelt értékbecslõ is írt jelentést, de azt is fellebbezte a férj. A második bírósági szakértõt már nem zavarhatta el, így az õ döntését, jelentését fogadta el a bíró.Most azon van a vita, hogy a férj elismeri a szakértõ munkáját, értékbecslését, de sokkalja a kifizetni való összeget, és csak 2 milliót fizetne..De a bíróság által kiszabott százalékot nem támadhatja meg..Szóval még mindig zajlik a per..Talán idén valamikor végre lezárják az ügyet,
Ha a gyerekekkel maradó fél van a házban, múlik annak a jóindulatán is. Kérhet kizáró lakhatást, és ekkor csak lelépési pénzt kap a távozott (nem lakott-lakottérték/családtagok száma, ami nem sok).Ha normális, akkor eladják és fele-fele.( Ha én lelépnék és otthagynám a családot, szerintem mondjuk hagynám a házat is, nem tenném utcára a családomat magam miatt, ez a minimum...)
Meg kellene egyezni az eladásban, vagy egyik fél fizesse ki a másikat.Évekig tartó pereskedés, huza-vona segíthet megszabadulni az ingatlan árának akár a felétõl is... Ha a gyerekek is a házban vannak, akkor nem sok az esély, de nem is szép dolog próbálni kitenni õket. Miért ment ki?
Ez attól is függ, hogy ki megy el. Ha a nõ, akkor könnyedén, fõként, ha gyerekek is vannak. Ekkor szó nélkül visszamehet bármikor, minden hatóság rögtön mellé áll. Ha a férfi megy el, akkor szinte semmi esélye, hogy visszaköltözhessen, ha a feleség egy kicsit is akadékoskodik. De az elköltözés még nem szünteti meg a tulajdonjogot, tehát azt bírósági úton lehet érvényesíteni, csak hosszadalmas, sokszor csak a gyerekek nagykorúsága után lehet végleg rendezni, illetve lehet kérni a kényszerértékesítést, de ezzel mindenki csak rosszul jár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Válás lezárását kérhetem-e? Ha új párommal össze szeretnénk házasodni mert a közös gyermek születik hamarosan.

1 éves válás után most közös megegyezéssel szeretnénk elválni, a közös gyermekünket én nevelném. Az új kapcsolatomból most terhes vagyok,májusban szülök.A következő per csak májusban lenne, viszont mi most megegyeztünk és le szeretnénk zárni a pert hogy az új párommal össze tudjuk házasodni, hogy a gyerek a valódi apja nevét kapja. A kérvény megfogalmazásához a per lezárásához szükséges iratokhoz kérnék segítséget. Én vagyok sajnos az alperes. A volt párom már együtt működik . Hogyan kezdjünk neki?

Legjobb válasz: Kérheted a bíróságon,de nem biztos,h elõre tudják hozni. Mi is kértük,de elutasították,bíróság túlterheltségére hivatkozva.Egyébként az ügyvéded ír egy kérvényt az okokra hivatkozva.

Kérheted a bíróságon, de nem biztos, h elõre tudják hozni. Mi is kértük, de elutasították, bíróság túlterheltségére hivatkozva.Egyébként az ügyvéded ír egy kérvényt az okokra hivatkozva.
Szerintem kicsit késõn kapcsoltatok... :/ Mi is hasonló helyzetben vagyunk, nekünk most volt nem rég az elsõ tárgyalás, ugyan már réges-régen be van adva a papír, de ez most mindegy. Tehát az elsõ tárgyaláson rögtön közöltem, hogy kérem az ügy meggyorsítását, mert gyermeket várunk és szeretnénk összeházasodni, ezt azonnal tudomásul is vette a bíró, rögtön mindenben megegyeztünk az (ex)férjemmel és leghamarabb májusban, de valószínûbb, hogy júniusban lesz a következõ per, amin már el is választanak. Egyébként ez talán 3 tárgyalásból lett volna meg. Ha májusban szülsz, áprilisban meg kéne lennie a választó pernek, hogy májusban házasodhassatok. Elég necces... Bár ez már a helyzeten nem változtat, de miért nem cselekedtetek hamarabb? (ez csak kérdés, nem kukacoskodás) :) Egyébként sokak szerint egy ügyvédi pecsét csodákra képes, ezt én eddig egyáltalán nem tapasztaltam sajnos. írjátok le, hogy ki mit kap, gyerek (ha van) láthatás, gyerektartás, stb... És hogy ezért meg ezért kéred a tárgyalás soron kívüli lebonyolítását. Aláírás, tanuk. Természetesen közjegyzõ (vagy ügyvéd).

Igényelhetek e lakáshasználati díjat, ha 3 éve a válás után elhagytam a közös házunkat, mivel szóban megegyeztünk, hogy értékesítjük azt, de eladásra azóta sem került?

viszont albérlők lakják,fél éve ,amiből semmilyen módon nem részesülök ,viszont az adót ugyanúgy fizetem!?

Legjobb válasz: Persze mindenképpen!!!

Persze mindenképpen!!!

Ha válás után a közös lakás férjemre eső részét kifizetem, kell-e illetéket fizetnem és mennyit?

Legjobb válasz: Igen,kell illetéket fizetni,és ha nem változott a tarifa,akkor 2%-ot.

Igen, kell illetéket fizetni, és ha nem változott a tarifa, akkor 2%-ot.
Tévedés. A teljes vagyonmegosztás végeredményétõl függ az illetékfizetés kötelezettsége. (Amelyik fél a közös vagyonból nagyobb részt szerez a vagyonmegosztáskor az fizet illetéket.)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!