Találatok a következő kifejezésre: Ha válás a (297 db)

Mi van akkor, ha váláskor a gyerek nem akar se anyával, se apával maradni?

Legjobb válasz: Gyámot jelölnek ki neki.Gondolom lehetõleg a családbõl.De mivel elmult 12 éves, eldöntheti hol akar élni.

akkor kérlekszépen az van, hogy a szülõk megbuktak nevelésbõl.
Azért álljon meg a menet! Az oké, hogy nem kell sértegetni a szülõt, de az, hogy a gyerek sem az apjával, sem az anyjával nem akar lenni, az nem kamaszkori lázadás!!! A kamaszkori lázadás egyébként is az elfuserált nevelés eredménye, ami azon alapszik, hogy a gyerek ki akar törni a szülei hatalmon alapuló nevelése alól. Ha jól neveled a gyereked, és egyenrangú félként kezeled, akit érvekkel nevelsz, akkor nem lázad fel ellened kamaszkorában, hiszen nincs mi ellen fellázadnia. Persze kedves kérdezõ a ti esetetekben gondolom itt nem errõl van szó. Valószínûsíthetõen a sok veszekedés és ordibálás, netán tettlegesség, ami közted és a párod között zajlott megviselte a gyereket. Fõleg, ha rajta is levezetettek némi feszültséget. Ennek következtében a gyermek megingott bennetek. A rosszal azonosít benneteket. Az egyetlen bölcs dolog, amit tehetsz, hogy végig gondolod hol árthattál a gyereknek, és leülsz vele megbeszélni a dolgokat. Elmondod neki, hogy nagyon szereted, s a legjobbat akarod neki. Mondd el azt is, hogy a válás végeztével a rossz dolgok megfognak szûnni, és mindent megteszel, hogy jobb legyen neki. De az nagyon fontos, hogy ne tárgyként kezeld, ill. a gyerek elhelyezés ne közted és az apja (feltételezem, hogy az anyja vagy) közötti háború trófeája legyen. Ha se veled, se az apjával nem akar maradni, akkor engedd el, de legyél mindig jó szülõ, s ne feledd, hogy jobb távolról szeretni, mint közelrõl utálni. ;)
Esetleg mehet 1 rokonhoz, kollégiumba de egyedül nem maradhat és állami gondozásba is csak komoly indokal kerülhet.
Gyámot jelölnek ki neki.Gondolom lehetõleg a családbõl.De mivel elmult 12 éves, eldöntheti hol akar élni.
Elõször is meg kell kérdezni, hogy kivel miért nem szeretne maradni.Aztán el kell dönteni, hogy melyik a súlyosabb indok.Vagy esetleg a hallottak alapján a szülõk is változhatnának!
Gratulálhattok magatoknak, milyen "szülõk" vagytok, a gyereknek elment a kedve tõletek...
Szerintem muszáj választani a szülõk közül... Vagy esetleg mehet a nagyszülõkhöz, ha õk beleegyeznek, de ebben nem vagyok biztos.
Mennyi idõs a gyerek?
Eladjátok a piacon. Ez meg milyen kérdés?
1. normális kérdés mert lehet h nekünk is így lesz:S majd a biró vagy mi dönt ilyenkor és majd hozzászoknak..
Allami gondozasrol hallottal?
A 08-17 19:33-ast miért kell így lepontozni? Azért mert nagyon hasonlít a kérdés a kérdezõ kérdéséhez? Nyilván azért van ez, mert arra gondolt a kérdést feltett válaszoló, hogy beszéljék meg ezt a gyerekkel mind a ketten, akár külön, ajár együtt, de nyugodtan! Hisz mi itt csak találgatni tudunk, de azt, hogy a gyerek lelkivilágában mi zajlik azt ha a szülõk nem tudják, akkor csak a gyerek tudja/tudhatja; más nem tudja mondani. Szóval valahol jogos a visszakérdezés!
Én elsem tudnám képzelni, hogy a gyerekem elfordulna tõlem. Szerintem ez nevelés kérdése.
aki elvál az hülye
A kérdező hozzászólása: 15.
10:31 - Nem csak jó szülõk vannak, anyukámnak volt olyan 9 éves diákja, akit elvettek a szüleitõl a testvéreivel együtt, mert a szülõk olyan életmódot folytattak, hogy a gyerekek épsége volt veszélyben. Ha a szülõk állandóan balhéznak és a gyerek a villámhárító, mégis hogy érezze magát jól bármelyik közelében?
jajj gyerekek! itt nem feltétlenül a szülõkre kéne mindenféle sértõ jelzõt kiabálni. szerintem egy 15 évesnél ez inkább kamaszos lázadás. majd kinövi. más meg örül, h luk van a se.ggén. ha eddig felnevelték a szülei, akkor ezt a követkzõ 4-5 évet csak kibírja már valamelyikkel.... vagy ha ekkora a szája, akkor elmehet nevelõotthonba, aztán majd rájön, h jobb mégis az õsökkel.
Miért nem akar se az anyjával, se az apjával élni? Lehet ezzel mutatja ki, hogy nem akarja elfogadni, hogy ti már külön vagyok?
*akár *megmondani
Utána minden további nélkül. Fõleg, ha már a válást is kimondták.
Nézd, két lehetõség van. Ha a szülésig le tudod zongorázni a válást, és az új házasságot VAGY teljes hatályú apasági elismerést, akkor nincs gond, a gyerekek (gondolom ikrek) az apjuk nevét fogják kapni. A másik, hogy ha nem, akkor a férjednek kell megtámadni az apaság vélelmét, ha te ezzel egyetértesz, és kijelented hogy mással volt szexuális kapcsolatod a fogamzás vélhetõ idõpontjában, akkor egy illetékkel megúszható bírósági rutineljárás, lemegy pár hét alatt. És utána meg kell tenni a teljes hatályú apai elismerést.
Autómatice a férjed nevét kapják, mert a törvény vélelmezi, hogy a gyerek/gyerekek apja az anya férje.
Szülés után bementek a gyámhivatalba ott a gyermekek nevében kértek egy apaság vélelmének megdöntése iránti per kezdeményezését.Felvesznek egy jegyzõkönyvet amiben a biológiai apa megmondja hogy õ az apa, a volt férjed megmondja hogy nem õ, te megmondod hogy ki az apa.Ha a volt férjed nem tud menni az sem baj, max levélben leírja hogy nem õ a biológiai apja.Úgy is kap majd levelet õ is.Kb 1 éves folyamat.
14- es ha. Válaszokat elolvastad, akkor láthattad, hogy nemnvolt gyors ez, 1, 5 éve elköltözött, a válás menete túl lassú...amúgy esetleg tudnak rajta gyorsítani, de így nyáron....az lenne a megoldás, ha sikerül 3hónapon belül kimondani a válást, akkor még a szülés elõtt hozzá tudnál menni a babák apjához, akkor elkerülnétek a hercehurcát, ami gyerekek apaságának kilétét hivatalosan igazolnátok
"Kb 1 éves folyamat." Ha egyetértenek, nem, akkor a bíróság simán határozatba foglalja az apasági vélelem megszûntét, és kész. Volt itt olyan kérdezõ, akinél 2 hónap alatt lement tokkal-vonóval, amíg a válóper még sehol sem tartott... ezért javaslom inkább ezt az utat, mint a válóper sürgetését.
Nálunk minden egyezett, nem volt semmi vita, mégis elhúzodott, mert sok volt a munka a bíróságon.Na meg közben a "nyári szünet". Ezért írtam az 1évet.Ja meg nálunk a volt férjem német, a postai ide oda levelezgetés meg fordítás is idõbe telt.
Egyébként lehet, hogy ez a legegyszerûbb, kivárjátok a 2014. márc. 16-át, és egy menetben elintézitek.
Igazad lehet 16-os, én vagyok a maradi...csak elszomorítanak az ilyen kérdések. :(
#21, az ilyen típisú kérdés nálunk ritkán szól arról, hogy valakinek volt mondjuk a házassága alatt egy párhuzamos kapcsolata, majd teherbe esik és lovat vált - amihez tényleg gyomor kell - és sokkal-sokkal gyakrabban arról, hogy a honi bürokrácia milyen. Normálisabb világban ezt mondjuk úgy kellene elnintézni, hogy a bíróság - hasonlóan a kezdethez, a házasságkötéshez - mondjuk szintén a szándék közös bejelentése és 30 nap kötelezõp gondolkodási idõ után simán, nem peres eljárásban elválasztja a feleket egy végzéssel, azt kész. És a vagyonjogi, meg gyermekelhelyezési, meg tartásdíj meg mindenféle kérdéseket utána perelget mindenki hónapokig, évekig, évtizedekig, vagy amit akar... teljesen érthetetlen ezeknek a dolgoknak az összekapcsolása, amikor abban érthet egyet tökéletesen a két fél, hogy a házasságuk rendbehozhatatlan módon megromlott, tehát külön szeretnék folytatni az életüket, a köztük lévõ egyéb vitákat meg szépen lerendezik már elváltként, vagy akár egy új kapcsolatban/házasságban élve.
22-es! Köszönöm, hogy szépen, türelmesen írtál nekem, annak ellenére, hogy a kérdés szempontjából haszontalannak számító dolgokat írtam. Igen, így már én is úgy érzem, hogy helytelen a bürokráciának az ebet a karóhoz kötni. Bár a szomorúságomat nem a gyomor kérdése okozta, hanem az, hogy vajon miért jut el annyi kapcsolat a végleges rosszhoz, és bár lenne valami biztos módszer ennek megelõzésére. :( Köszönöm a türelmed ez nagy erény! 25N
Arra vigyázz, hogy ikreknél mindkét gyerekrõl kell apasági nyilatkozat, mert hallottam olyat, hogy csak egyet írattak, és az ügyintézõ képes volt úgy anyakönyvezni a másodikként született gyereket, hogy apja ismeretlen. Bürokrácia rulez...
Tudom, hogy nem tartozik a kérdéshez, de lehet tudni, hogy miért kellett ilyen gyorsan lépni egyik kapcsolatból a másikba? (hiszen a régebbi házasság volt, elvileg örökérvényûnek kellett volna maradnia) :(
Kérdezõ (#8), azt elvileg igen, persze, a kérdés az, hogy a férjed elindíthatja-e az apaság vélelmének megdöntése tárgyában a pert, erre nem tudom a választ, meg kell kérdezni a bíróságon... mert onnantól, ha mindketten azt állítjátok, hogy nem tõle vannak a gyerekek, az hamar lemegy.
A kérdező hozzászólása: de utána kérhet apaságit nem? nevére veheti õket!
Egyébként ki a gyerek apja?
A kérdező hozzászólása: a mostani párom a babák apja, a volt férjemtõl elköltöztem másfél éve sajnos a válás nem halad mert õ nem akarja,
Nagyon gyorsan elválsz és minél elõbb hozzámész a másikhoz. Lehetõleg mindezt a terhesség ideje alatt.
A kérdező hozzászólása: a eljes hatályú apasági elismerést még a terhesség alatt meg lehet csinálni vagy csak a szülés után, ?igen ikrek a bébik
A kérdező hozzászólása: jo lenne gyorsan elválni de már 5 hónapos várandós vagyok nem valószinû hogy ez ilyen rövid idõ alatt menni fog, lehet kérni gyorsitott eljárást???
Nem valószínû, hogy a két szép szemedért gyorsítanak rajta.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat
Nem számít már, hogy milyen gyorsan válsz el, akkor is a fogantatás alatti törvényes férjed nevét fogják kapni a gyerekek, ez a törvény. Egy ismerõsöm is elvált mielõtt az új párjától való gyereke megszületett, de születéskor így is úgy is az eredeti férje nevét kapják a gyerekek, utána pedig apaságival el lehet intézni, hogy az igazi apa után kapják a nevüket a gyerekek. Csak annyi, hogy a születési neve az mindig a volt férjed neve lesz minden okmányban. Sajnos.
#24, á, még az ántik idõkben nekem is volt szerencsém teljes hatályú apasági elismerést tenni... Budapest, gyerek megszületett az A kerületi kórházban, laktunk mindannyian egy B kerületi házban. Na, meglogisztikáztuk, lekavernyáltunk a pár hetes gyerekkel hármasban a helyi Önkormáyzahoz (illetve akkor még Tanácshoz, a bürokrácia pont ugyanolyan) nyilatkoztunk, átolvastuk, kitöltöttük, aláírtuk, ahogy köll. Mondja a nõ a gyámügyön, hogy egyszerûbb, ha beviszem magam az A kerülethez, mert akkor egybõl elintézik. Tökjó. Elmegyek az A kerületi anyakönyvi hivatalba, ahol a nõ nekem esik, hogy hogyan képzelem, hogy személyesen hoztam, egyáltalán hogyan képzelik a B kerületben, hogy odaadták nekem és nem postán küldték, mert így én út közben akár meg is hamisíthattam. Kérdeztem, normálisnak tetszik-e lenni, MIT hamisítottam volna???, Erre hápogott kicsinyég, majd közölte, hogy de õ ezzel akkor sem tud foglalkozni, mert nincs rajta a Nagy Szent Iktatószám, küldjem be postán... mondom, jó, OK, hol az iktató? Na, elõször nem volt hajlandó megmondani, csak miután közöltem, hogy akkor megkérdem a portástól, akkor kinyögte, hogy az alagsorban. Jó, lementem odaadtam, beírták az iktatókönyvbe, ráírták a számot, lepecsételték, vittem vissza elégedetten, hogy na most már van Nagy Szent Iktatószám rajta, írhatja az anyakönyvi kivonatot. Na erre végre belenéz a büdös banya, majd sátáni gúnykacajjal közli, hogy ez nem szabályos, mert nincs rajta az ÉN személyi igazolványom száma. Mondom neki, no problem, itt a személyi igazolványom, írja rá. Erre közli, hogy az nem úgy van ám, õ a másik kerület által kiállított okiratba nem javíthat bele, vigyem vissza, írják rá õk, és hozzam vissza. Na, ekkor már türelmemet vesztve közöltem vele némileg ordítva, hogy márpedig én idiótákkal nem tárgyalok tovább, árulja már el, hogy a fõnöke. Mondja, hogy haha, ilyen ügyben csak a Fõvárosnál. Jó, átmegyek a Fõvárosi Tanácshoz (akkor még) ahol elõadom a sirámom, ott egy értelmes ember volt, aki meghallgatva és átérezve a kálváriámat, rögvest adott egy pecsétes papírt, hogy az A kerületi anyakönyvi hivatal pótolhatja az én személyi igazolványom alapján az én személyi igazolványom számát az okiraton, sõt, biztos, ami biztos, még telefonon is leosztotta banyát, hogy fejezze abba az okoskodást. Na, ezek után visszamenve már csak azt közölte a banya, hogy majd 30 nap múlva kiküldi postán az anyakönyvi kivonatot, amire válaszul én meg azt közöltem (ordítva) hogy kidobom a harmadik emeleti irodája ablakán az összes stemplijével egyetemben, és utána hajítom a vas iratszekrényt is, hogy biztos hogy elpatkoljon, ha a következõ ügyfélfogadási napra (ez szerda volt, az péntek) nem lesz kész. Na, így esett, hogy pénteken visszamenve a banya amikor meglátott bemenekült a belsõ gugyecába, és onnan sipákolta kifele, hogy ott az asztalon a papírom, csak vigyem már... és a lányom a nevemre került:) )) Teljes hatályú apai elismerés - Magyarország, én (nem) így szeretlek...

Szerintetek is a válás a legjobb megoldás ebben az esetben? (ha egyébként is "megcsalom")

A férjemmel 15 éve vagyunk együtt, az utóbbi pár évben nincs szex. Õ nem akar. Beszéltünk már erről, küldtem orvoshoz, próbáltam változtatni rajta, de egyszerűen nem kívánja. (előtte sem volt az a nagyon nagy étkű). Válni nem akartunk, szeretjük egymást, nincsenek gondjaink (más téren), a gyerekek és a pénz is összeköt minket. Én még férfiként is szeretem, állítása szerint ő is szeret engem. (Persze nincs már rózsaszín köd). Nem várja el, hogy hűséges legyek. Én pedig már nem is vagyok egy ideje... Nem beszélünk róla, de tudom, hogy tudja. Látszatra őt nem zavarja, attól tartok tényleg nem.. Nekem viszont ez így nem valami jó. Szemétnek érzem magam. Viszont a válást mégsem akarom. Volt már valaki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: szépen éltek,szeretitek egymást,ott vannak a gyerekek stb. õ nem akar szexelni,nyilván tisztában van vele h akkor te máshol keresed a dolgot. ha zavarná,már elvált volna õ. én mondjuk tuti nem tudnám megcsalni a férjem,de a te helyedben biztosan nem válnék. szemétség vagy sem... ezt nem tisztem nekem megmondani. ha te szemétnek érzed magad,akkor ne lépj félre. a válással csak veszitene mindenki

szépen éltek, szeretitek egymást, ott vannak a gyerekek stb. õ nem akar szexelni, nyilván tisztában van vele h akkor te máshol keresed a dolgot. ha zavarná, már elvált volna õ. én mondjuk tuti nem tudnám megcsalni a férjem, de a te helyedben biztosan nem válnék. szemétség vagy sem... ezt nem tisztem nekem megmondani. ha te szemétnek érzed magad, akkor ne lépj félre. a válással csak veszitene mindenki
Szerintem meg kell elõször keresni az okot, hogy miért nem közeledik hozzád(más nõ, vagy netán megváltozott szexuális beállítottság), aztán kell elgondolkozni a válásról.
Egy idõ után nehéz ember lányának elhinni magáról, hogy nõ, amikor a férje nem közelít felé nõként. Nem tudom mennyire fog megterhelni, ha vele maradsz, mert a "kudarc" így akkor is a szemed elõtt lesz, ha amúgy van szeretõd aki nõként kezel. A helyzet bonyolult ez esetben, okos tanácsot ennyi információból nem lehet adni. Nyilván ha errõl meg tudtok egyezni és egyikõtök sem akar, akkor nem kell elválni, ezt a saját belátásotok szerint kell eldönteni, nem mások véleménye alapján. Orvosnál volt egyébként? Van valami orvosi oka a dolognak? Esetleg pszichés? Hány évesek vagytok?
Ha nem zavarja, h massal fekszel le, akkor szerintem nem szeret igazan. Ha esetleg valami orvosi oka lenne, akkor megprobalna rajta valtoztatni. Inkabb csak a megszokas, a 15 ev, a kenyelem miatt vagytok egyutt.
még nagyon fiatalok vagytok!!! ez nem normális. nem lehet h neki is van más és csak veled nem akar?
De ezt így leültél vele és szemtõl szembe megbeszélted? Akármilyen kínos is, de kell errõl beszélnetek, mond el, mik az igényeid. Ha valóban szeret, akkor ezen a téren is meg kell próbálnia helyt állni. Magadba néztél te is? Mi lehet az oka, hogy ennyire nem kíván téged? Adsz magadra? Csinos vagy, ápolt vagy? Nem csinálsz esetleg gúnyt belõle, vagy nem teszel rá olyan megjegyzéseket, amiktõl még kisebb lesz az önbizalma? Mert nagyon nagy bajnak kell ott lenni, ahol egy negyvenes férfi nem akar együtt lenni a feleségével. Neki nem lehet esetleg szeretõje? Vagy nem gyanakszol arra, hogy akár a saját neméhez kezdett vonzódni, vagy más dolgok keltik fel a szexuális érdeklõdését?
Nem válnék...minek...így s mindent megkapsz...max több személytõl
Nekem úgy tûnik teljesen elhidegültetek egymástól, csak a hosszú idõ miatt nem "mertek" lépni.
Szerintem egy férfi akármennyi idõ után is akar szexet, õket ebben az érzelmeik kevésbé befolyásolják.A legtöbb férfitól azt hallom, hogy igazából bárkit...ha kell. Szükséglete kell , hogy legyen.Ha nincs fizikai akadálya a szexnek, akkor lelki biztosan van. De miért más nõvel akar szexelni, akivel nincs együtt 15 éve? Ne mondja senki, hogy a férfiasságát nem sértené, hogy a felesége megcsalja, "jogosan", mert õ semmit , soha többé nem akar.
és ha megcsalna , elválnál, vagy mit éreznél? szervezz be neki egy prostit, úgy hogy õ ne tudja hogy a hölgyike az, kiváncsi lennék hogy mit mondana..
Nem szabad, hogy a férjed tudja a mellélépéseid...amirõl nem tud, az nem fáj.. ahogy öregszenek az emberek, bizony kezdik meggyûlölni egymást.pár év múlva elõjönnek a mai, nem lereagált sérelmek. Ha Te már ide írsz, akkor qrva nagy a baj. Egyébként nem vagy szemét, csak lelkiismeretfurdalásod van.Borzasztó lehet így élni. mindenki volt, van, vagy lesz hasonló helyzetben. aki az ellenkezõlét állítja, az ufo.
18+19-Szerintem ha legközelebb kamukérdést inditasz, akkor azt okosabban tedd. Másrészrõl, meg ha valakivel kapcsolatban felmerül benned kérdés, azt jobba tennéd ha az adott személytõl egyenesen megkérdeznéd, és nem kamukérdést inditanál:DD
Egyértelmû, hogy nem vagytok egymáshoz valók, hiszen ez régebben is probléma volt kettõtök között. Hidd el, hogy nem éri meg az anyagiak miatt feláldozni az egész életed. Egy életed van és olyan rövid, te meg fiatal vagy még ahhoz, hogy így kelljen élned. Hidd el, hogy fogsz találni olyan férfit, aki minden vágyad kielégíti és boldogan élsz majd tovább. Persze, hogy a gyerekeket is figyelembe kell venned, de a gyerekek ha kirepülnek a családi fészekbõl, akkor mi lesz? Ráadásul így milyen példát mutatsz a gyerekeidnek? Hogy inkább élsz boldogtalanul, más után vágyakozva, vagy rendszeresen félrelépsz, ahelyett, hogy tovább lépnél? Nehogy azt hidd, hogy ezt hosszú évekig titokban tudod csinálni, a gyerekek sem hülyék és lesz rá alkalom bõven, hogy lebukj, akkor mit fognak gondolni az anyjukról? Nem kell, hogy rosszul érezd magad, hiszen természetes igényed van a férjeddel szemben, amit õ képtelen teljesíteni. A megoldás: válás.
Ja, az még lemaradt, hogy bátrabbnak kéne lennie a legtöbb nõnek, mert inkább szenvednek, minthogy tényleg változtassanak az életükön, ami szép lassan tönkreteszi õket. Addig kell keresgélni és tovább lépni, amíg meg nem találod a tökéletes partnert. Utána hátra lehet dõlni.
A kérdező hozzászólása: Mibõl gondolod, hogy kamu kérdés? Sajnos van ilyen. Szerintem sem normális dolog. De pont vele/velünk van ez.
A kérdező hozzászólása: Ezek a kérdések is felmerültek benne, hogy mit szólnának hozzá. vagy mit érzékelne ebbõl az egészbõl vagy mit fognak. (még amúgy kicsik 8 és 6 évesek) Itthon nem látnak semmi rosszat. Ha más lenne a helyzet, akkor könnyebben elválnék.
Hogy érzed, inspiráló vagy számára nõként?
Meleg a férjed.
Ezért szeretlek titeket, nõket. Van más az életedben, de neked áll feljebb. Kihozod úgy, hogy te vagy az áldozat, közben te kúrsz félre. Nem semmi.:D
A kérdező hozzászólása: Mi zavar? Hát hogy nem kellek neki. És nem érdekli, hogy van más az életemben. Szerintem ez minden feleséget zavarna. Ettõl olyan semminek érzem magam. Ugyanakkor ott van az összes többi dolog, amiért jó vele lenni. Annyira kár lenne felrúgni, és nem is biztos hogy én is jól járnék. A gyerekeim életét is felborítanám. Ez a kettõsség emészt fel.
A kérdező hozzászólása: Nincs orvosi problémája (vagyis nem azzal van a baj, hogy nem jön össze a dolog), hanem nem akar. Pszichológushoz már küldtem, de azt mondta nem megy, nincs baja, egyszerûen ilyen. Volt hogy együtt voltunk, de nem igazán nagy buli úgy, hogy tudom ez neki "teher". Nem idõs még, 44 éves (én 39). Nem tudom, hogy mennyire szeret még. Más dolgokból úgy érzem, hogy igen, de annyira azért mégsem lehet már oda értem. Nem tudom mennyire megszokás a házasságunk. Nyilván ez is benne van. Szépen élünk, megvan mindenünk, jó apa, nem veszekszünk (a szex miatt voltak korábban vitáink). Nem akarom felrúgni azt amink van, csak zavar a helyzet.
Szóval már elvagytok, mint két párhuzamos a végtelenben, ami úgysem találkozik. Én szerintem ez így nem élet és fõként nem házasság, legyetek tisztességesek! egymással szemben és öntsetek tiszta vizet a pohárba.
2. Vagyok. Remelem nem bantottak meg! Lehet, h jol eltek, jo apa etc. De szex nelkul ket barat vagy testver vagytok. 44 evesen meg kivannia kellene az egyuttleteket, nem oregember! Nezd, ha neked igy jo, akkor folytassatok! Tulajdonkeppen mi zavar annyira, h megihlette a kerdest?
Jóban, rosszban együtt. Így mûködhet csak egy jó házasság szerintem. Most épp rossz van, tehát segítened kell neki, vagy utánajárni, mi az igazság. Utána lehet lépni.
Döntsd már el, hogy ki vagy a kamu sztoriba?:DD
12-Mi van ha pont az asszony nem akar a fazonnal együtt lenni, a fazon meg állandóan kotor a nõ után? erre miért nem gondoltok? mert hogy az esetek több mint 80%-ában ez van-még 15 évnél hosszabb házasságban is:)
Nekem van egy olyan gyanúm, hogy a férj is máshol keresi a boldogságot. Ezért kerüli a témát, ezért nem akar róla beszélni, mert megoldja õ csak épp nem veled... Esetleg egy tényfeltáró õszinte beszélgetés sokat segíthet.
A kérdező hozzászólása: Azt mondja nincs neki más. Már arra is gondoltam, hogy esetleg meleg, de azt mondja nem. Egyszerûen nem akar szexet. Én hiszek neki mindkét dologban (lehet azt mondjátok naiv vagyok)
A kérdező hozzászólása: Beszéltünk már róla kismilliószor. De nekem az sem megoldás, hogy végül csak azért velem van mert "nyaggatom". Ennek így sincs értelme. Nem mondom hogy a világ legjobb nõje vagyok, de adok magamra, sportolok, szeretek öltözni.
Látom régi a kérdés, de hátha megvan még Neked. Gyerekek most olyan korban vannak, hogy könnyebb nekik kicsivel feldolgozni, ha MOST elváltok. A dackorszaknak bõven vége, de még a tinikor sincs olyan túl közel! Ez sokat számít. Nehogy az legyen, hogy javában benne vannak a tinikorban és akkor borul a bili és akkor váltok, mert hidd el az nehéz lesz a gyerekek viselkedése miatt. Hidd el a gyerekek elõbb rájönnek a hûtlenségedre, mint hiszed! 9 évesen én is rájöttem, hogy Apa és Anya közt nincs minden rendben, mert Apa nem foglakozik annyit Anyuval stb, de szerencsére Õk meg akarták oldani és a mai napig együtt vannak! Jelenlegi helyzet nálunk szülõktõl távol: Én párom is 22 éves és 3 havonta, ha akar szexelni... Én is a szakításon gondolkodom, mert nem csak ez a baj. Elhanyagol amúgy is, és soha az életbe nem akar babát, de én igen! Mi sem illünk össze. Én 25/N vagyok, de Te sem vagy öreg! Fiatal vagy még, megtalálod életed párját! :)


Ha valaki nem közös megegyezés alapján adja be a válópert, akkor az első tárgyalás alkalmával elválhatnak azért, ha mind a két fél beleegyezik a válásba, és aláirják a papirokat?

Legjobb válasz: Ha mind2 fel beleegyezik, akkor nem kell per, csak alairjatok es kesz. Talan egy bekelteto targyalas van, ezt nem tudom, de sztem az onkormanyzat anyakonyvi hivatalaban is eleg elintezni. Per csak akkor van, ha hianyzika kozos megegyezes a valast vagy a vagyonmegosztast illetoen. De akkor is levalasztanak, de akkor tobb targyalason kell megjelennie a valni akaro félnek, es ez igy hosszabb procedura, de egy even belul akkor is megvan. (35/L)

Ha mind2 fel beleegyezik, akkor nem kell per, csak alairjatok es kesz. Talan egy bekelteto targyalas van, ezt nem tudom, de sztem az onkormanyzat anyakonyvi hivatalaban is eleg elintezni. Per csak akkor van, ha hianyzika kozos megegyezes a valast vagy a vagyonmegosztast illetoen. De akkor is levalasztanak, de akkor tobb targyalason kell megjelennie a valni akaro félnek, es ez igy hosszabb procedura, de egy even belul akkor is megvan. (35/L)
nem le, hanem elvalasztanak :) :)
Per mindenképpen van. Ha nincs közös gyermek, akkor elvileg, ha mindenben megegyeznek a felek, akkor már az elsõ tárgyaláson elválaszthatnak.
Kedves kérdezõ! Badtam a válópert, megkérdezték alperest beleegyezik-e? azt válaszolta - igen. 20 perc alatt elváltunk. Gyerektartás külön per 1 tárgyalás volt. Vagyonmegosztás külön per 2 év:((
A bántalmazó szülõ semmilyen körülmények között nem fog felügyeletet kapni az anyukát ilyenkor anyaotthonban helyezik el amíg összeszedi magát.
Közeli rokonoknak.Például nagyszülõk , keresztszülõk.
Nehéz eset?még gyerektartással együtt se tudod eltartani õket?
Utolsó: Gyerekenként maximum 20, összesen maximum 50 (3 gyerek vagy több).
Az anyának ítélik, az apának a bántalmazás miatt fõleg, ha bizonyított nem sok esélye marad. Azonban a pénzügyi hátteret biztosítani kéne. Számold ki, hogyha az apa a fizetéséek 40 százalékát nektek adja, azt hiszem ez a max. összeg, amit elkérhetsz, akkor is rosszul állsz-e. a igen, akkotr kérj segítséget a szülõktõl, vagy keress eg normális párt magadnak, akivel együtt már megfeleltek a feltételeknek.
"A legutóbbi cikkem alapjául szolgáló levélírónk újabb levelében felháborodva kért segítséget, tanácsot amiatt, hogy a barátnõivel rendszeresen italozó felesége azzal fenyegeti, amennyiben válásra kerül a sor, ún. asszonytartást fog követelni tõle. A házasságról, a családról és a gyámságról szóló törvény kimondja: „a házasság felbontása esetén volt házastársától tartást követelhet az, aki arra hibáján kívül rászorul, kivéve, ha arra a házasság fennállása alatt tanúsított magatartása miatt érdemtelenné vált.” Szal tényleg van:D
Állítólag van asszonytartás is:D
Alapesetben ilyenkor az anyának ítélik a gyermekeket. Ha az anya teljesen alkalmatlan a gyermek eltartására (valószínûtlen, hogy ha épp munkanélküli az elég indok lenne) akkor nagy illetve keresztszülõkhöz. kerül a gyermek. Legvégsõ esetben ha senki nem megfelelõ vagy senki nem vállalja akkor állami gondozásba kerül.
A kérdező hozzászólása: ez egy elméleti kérdés. velünk történt hasonló, pár éve, én vagyok az egyik gyerek. hivatalos válás nem volt, de érdekelne, hogy mi lett volna, ha mindezt megnézik(én mellesleg angolosan oldottam meg ezt a gázos helyzetet- 15 évesen leléptem.) 17L
hát biztos nem az apjának ha ütlegeli õket, de úgyis kaptok gyerek tartást meg családit meg ha dolgozol fizetést és abból már biztos meg lesztek valahogy
Az anyának.A gyerektartást természetessen megfogja kapni, a két családival ami emelt, mert egyedül álló anya.Ennyi a biróságnak elég.Nekem sem volt több jövedelmem amikor elváltam(nem bántalmazás miatt)a kutya se kérdezte meg, hogy nem-e fogunk éhen halni.

Majdnem 3 eve hazasodtunk ossze Albaniaban, mindketten az Egyesult Kiralysagban lakunk. Magyarorszagon anyakonyveztettuk hazassagunkat. Ha mi a UK-ben lakunk, ott kell kezdemenyezni a valast vagy Albaniaban, vagy Magyarorszagon?

Legjobb válasz: Angliaban kerheted a valast! Viszont annak azert jarj utana hogy hol mennyi idot venne igenybe hogy elvaljatok. Mert tudod mindenhol mas a jogrendszer. Ha mondjuk a parod nem akar elvalni, akkor Angliaban hosszabb ido lesz mert itt adnak gondolkozasi idot (hatha meggondolod magadat), viszont Magyarorszagon ha a parod nem megy el a birosagi idezesre, akkor is elvalasztanak benneteket, azt hiszem 2-szer hivjak be(nem akarok hulyesegeket irni) Gondold meg jol, es pontosan (Magyarorszag birosag) kerdezd meg!!! Kulonben en is Angliaban elek es tudom hogy milyen bonyolult ugyeket intezni (akany hely annyi kulonbozo valasz) Minden jo Neked!

Angliaban kerheted a valast! Viszont annak azert jarj utana hogy hol mennyi idot venne igenybe hogy elvaljatok. Mert tudod mindenhol mas a jogrendszer. Ha mondjuk a parod nem akar elvalni, akkor Angliaban hosszabb ido lesz mert itt adnak gondolkozasi idot (hatha meggondolod magadat), viszont Magyarorszagon ha a parod nem megy el a birosagi idezesre, akkor is elvalasztanak benneteket, azt hiszem 2-szer hivjak be(nem akarok hulyesegeket irni) Gondold meg jol, es pontosan (Magyarorszag birosag) kerdezd meg!!! Kulonben en is Angliaban elek es tudom hogy milyen bonyolult ugyeket intezni (akany hely annyi kulonbozo valasz) Minden jo Neked!
Bárhol a világon kezdemenyezhetitek a válást. Miután jogerõsen kimondják, a lakcímed szerinti illetékes bírósághoz kell beadvánnyal fordulni, hogy ott is elismerjék. Ez utóbbi csak egy formaság, tárgyalásnak hívják ezt is, de voltaképp annyiból áll, hogy a biró átnézi az iratokat utána pedig kimondja, hogy a válásotok el van ismerve. Mi Magyarországon éltünk, Németországban házasodtunk össze és az USA-ban váltunk el.
szép nagy martese volt igaz?:') és te magyar nuse vagy?

Ha válás után nem telik el 300 nap a szülésig akkor a volt férj lesz a törvényes apa. Viszont azt is hallottam hogy ezt ki lehet kerülni úgy ha válás után újra férjhez megyek. Ez igaz?

Férjemmel most adjuk be a válópert 10 hetes terhes vagyok az új páromtól azt hallottam hogy ha válás után nem telik el 300 nap a szülésig akkor a volt férj lesz a törvényes apa.Viszont azt is hallottam hogy ezt ki lehet kerülni úgy ha válás után újra férjhez megyek. Ez igaz?

Legjobb válasz: Ha az anya a fogamzási idõ kezdetétõl a gyermek születéséig eltelt idõ vagy annak legalább egy része alatt házassági kötelékben állott, a gyermek apjának a férjet kell tekinteni. A vélelmezett fogamzási idõ a gyermek születésének napjától visszafelé számított száznyolcvankettedik és háromszázadik nap között eltelt idõ. Viszont , ha te férjhez mész, és a gyermek az új házasság ideje alatt születik, akkor az apa az új férjed lesz akkor is, ha a korábbi házasság megszûnése és a gyerek születése között a 300 nap nem telik el. Szóval igen, menj férjhez rögtön. Azt tudnod kell, hogy ez csak egy vélelem, szóval a volt férjed megdöntheti, persze, ha egyértelmû hogy kitõl van a gyerek, akkor értelemszerûen nincs értelme.

Ha az anya a fogamzási idõ kezdetétõl a gyermek születéséig eltelt idõ vagy annak legalább egy része alatt házassági kötelékben állott, a gyermek apjának a férjet kell tekinteni. A vélelmezett fogamzási idõ a gyermek születésének napjától visszafelé számított száznyolcvankettedik és háromszázadik nap között eltelt idõ. Viszont , ha te férjhez mész, és a gyermek az új házasság ideje alatt születik, akkor az apa az új férjed lesz akkor is, ha a korábbi házasság megszûnése és a gyerek születése között a 300 nap nem telik el. Szóval igen, menj férjhez rögtön. Azt tudnod kell, hogy ez csak egy vélelem, szóval a volt férjed megdöntheti, persze, ha egyértelmû hogy kitõl van a gyerek, akkor értelemszerûen nincs értelme.
3. válaszoló vagyok! Lehet, hogy 50%-ra szavaztok le, de én ezen éppen túl vagyok ! Úgyhogy lehet amit gondoltok, majd a bíróság dönt..Egyébként, ha a mostani férjed nevére kerül a baba, akkor a szülés után lemondhat róla, onnantól pedig kaphat másik nevet is. Az én válóperem 6 hónapig tartott egy tárgyalás volt!!! sokára kaptunk idõpontot, benne volt 2 hónap bírósági szünet is!
Ha a volt férjed lemond az apaságról, akkor lehetséges hogy új házasság nélkül is az apa a nevére vehesse a gyermeket.
Abban az esetben kerülhet az új párod nevére a kicsi, ha a születése elõtt összeházasodtok. Ha nem házasodtok össze, a magyar törvények értelmében a férjed nevére veszik a kicsit, mert akkor még házasok voltatok mikor megfogant. Ezellen az apasági nyilatkozat sem segít. Az egyetlen mód tényleg az ha az új párodddal összeházasodtok, és a kicsi születésekor az anyakönyvezéshez be kell nyújtani a házassági anyakönyvi kivonatot és akkor automatikausan a nevére kerül a kisbaba, így nem kell külön apasági nyilatkozat sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat :)
hát mindenképp a válóperen meg kell említeni, hogy mástólvan a gyerek..a válóper pedig elhúzódhat akár a gyerek születéséig is. Azután a legjobb, ha összeházasodtok, de elég, ha az anyakönyvi hivatalban kitöltötök egy apasági nyilatkozatot, ehhez viszont szükséges elválni, esetleg a jelenlegi férjed is segíthetne a válóper sürgetésében, és hasonló, de a 300 nap hülyeség.
Az utolsó válasz a hülyeség. Tessék elõvenni a Csjt-t, meg a Ptk-t. Amíg ehhez nem értesz, addig ne minõsítsd hülyeségnek. Amúgy igen, úgy kell csinálni, ahogy az elsõ hsz-ban van, így rendelkezik a csjt.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek
Attól az idõponttól, amikor az életközösség megszakadt.

Budapesten, ha mindenben megegyezünk, mennyi idő alatt zajlik le a válás a beadástól számítva? Kb?

Legjobb válasz: Én a 3. kerületben váltam, mi márciusban adtuk be a válási keresetet, júliusban hívtak be minket tárgyalásra és már aznap jogerõre is emelkedett, mert mindenben megegyeztünk.

Én a 3. kerületben váltam, mi márciusban adtuk be a válási keresetet, júliusban hívtak be minket tárgyalásra és már aznap jogerõre is emelkedett, mert mindenben megegyeztünk.
Sógorom októberben vált el, nekik 3 hónap alatt lezajlott minden. Gyerek nincs, közös vagyonnal kapcsolatosan elõzetesen megállapodtak.
Fél év...
Szia! Én október 17-én adtam be. egy gyermek elhelyezésérõl kell gondoskodni / másik már nagykorú/ közös megegyezéssel ment és január 10-én 2013. jogerõre is emelekedett. Amúgy két tárgyalás volt nov. 27. és jan. 10.

Gyerektartási díj hogyan alakul olyankor, ha válás után az apának (ő fizeti a gyerektartást 2 gyerek után) születik egy gyereke? Akkor kevesebb gyerektartást kell fizetnie az 1. házasságából született gyerekek után?

Legjobb válasz: igen azzal értek egyet aki írta, hogy valóban csökkentheti az öszeget. Nem kell ahhoz az, hogy a következõ házassága is válással végzõdjön. Neki akkor összesen van 3 gyermeke, és arányosan, igazságosan kell megosztani a pénzt a 3 gyerek között. lehet, hogy igazságtalannak tûnik, de a 3. gyermek úgyszolván nem szenvedhet hiányt abban, hogy már van másik 2 gyermek...akárhogy is vesszük a 3 gyerkõc testvérkék lesznek. Egyik sem szenvedhet hártányt. Ha eddig mondjuk a fizetése 40 százaléka ment 2 felé, tehát 20-20 százalék akkor aszt hiszem most majd 13.3 % jut 1 gyermekre..

igen azzal értek egyet aki írta, hogy valóban csökkentheti az öszeget. Nem kell ahhoz az, hogy a következõ házassága is válással végzõdjön. Neki akkor összesen van 3 gyermeke, és arányosan, igazságosan kell megosztani a pénzt a 3 gyerek között. lehet, hogy igazságtalannak tûnik, de a 3. gyermek úgyszolván nem szenvedhet hiányt abban, hogy már van másik 2 gyermek...akárhogy is vesszük a 3 gyerkõc testvérkék lesznek. Egyik sem szenvedhet hártányt. Ha eddig mondjuk a fizetése 40 százaléka ment 2 felé, tehát 20-20 százalék akkor aszt hiszem most majd 13.3 % jut 1 gyermekre..
Mindegy, hogy mennyit fizet az apuka a 2 gyerek után. Csak a nettó jövedelmének 50 %-át veszik figyelembe a gyerekek tartásdíjánál. Ebben az esetben 3 gyereket vesz figyelembe a bíróság. Ez így igazságos.
Az elsõ írta jól.. Ha születik egy újabb gyermek az sem szenvedhet hiányt úgy mint a másik kettõ..Ezért az apa kérheti a felülbírálást a gyerektartásnál, és onnantól kezdve a bíró dönt.
HA a bíróság jogosnak ítéli, akkor a fizetés 50%-a oszlik itt 3 felé. Csúnya dolog, mert ha az apa úgy ítéli meg, neki kell még egy gyerek, és azt el tudja tartani, akkor utána nem a régi gyerekeken kellene megspórolni. Vállaljon annyi gyereket, ahányra van elég pénze.
Kérelmezheti az illetékes bíróságon arra hivatkozva, hogy a családi állapotában változás állt be, és ez hatással van az anyagi helyzetére. A bíróság állapítja meg, hogy jogos-e a csökkentésre irányuló kérelme vagy nem.
Utolsó vagyok: Van olyan (ismertem), akinek 7 gyereke lett 4 nõtõl, most aztán gyak. semmit sem kap egyik sem...
4. 5. válaszoló vagyok!
kedves kérdezõ esetetekben megkérdezhetem, hogy az apuka mennyit fizet 2 gyerek után,
nem, esetleg akkor ha a születendõ gyereket is elhagyja és akkor már nem kettõ hanem három fele kell fizetni
uhh az utolsó hozzászólás komoly. na az ilyen csak szétszórja a magvait a világban...:( pfuu szegény gyerekek. tényleg ez esetben a láthatás hogyan történik 7 gyerekkel?? :) azt még szép lehet megszervezni!! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!