Találatok a következő kifejezésre: Ha utazáson és (62 db)

Szeretnék elmenni egy körutazásra csak nincs kivel mennem. Szerintetek gáz ha egyedül fizetek be velemire? Nem fogok unatkozni esetleg rossz élmény lesz az utazás és többet nem akarok majd elmenni nyaralni?

Legjobb válasz: értem. de nekem akkor is aggodalmaim vannak vele mert nem igazán vagyok egy magabiztos ember és hát nem nagyon beszélek semmilyen idegen nyelvet sem és igazából nem belföldi utazáson gondolkodom. mivan ha mégsem lesz jó mivan ha eltévedek és még azt sem tudom kinyögni hogy honnan jöttem? meg ilyenek.

A kérdező hozzászólása: értem. de nekem akkor is aggodalmaim vannak vele mert nem igazán vagyok egy magabiztos ember és hát nem nagyon beszélek semmilyen idegen nyelvet sem és igazából nem belföldi utazáson gondolkodom. mivan ha mégsem lesz jó mivan ha eltévedek és még azt sem tudom kinyögni hogy honnan jöttem? meg ilyenek.
csóró----
Ugyan, az angolhoz mindenki ért! Már minden angolul van. Megfogod felmész valami fordító oldalra, a legalapvetõbb mondatokat leírod magadnak egy füzetbe. Hogy lehet jegyet kérni (vonat, busz, múzeum, mozi stb) Hogy lehet megkérdezni, hogy mikor kell leszállni, mi a jobbra balra elõre hátra, át a hídon, vissza felé.. stb.. Szóval ami a tájékozódáshoz szükséges. Mit kell mondani a szállodába/hostelbe... Ezen kívül elmész a mobil szolgáltatódhoz, vagy viszel magaddal valami laptopot, vagy padot és veszel hozzá ilyen mobil vagy wifis netet.. Így akárhol fel tudsz menni valami fordító oldalra, így sosem lehet baj, ha valamit kérdezned kell és nem tudod, hogyan. Illetve a régi jó barát -> SZÓTÁR, térkép segítségével akárhol akármit meg tudsz csinálni! De amúgy lehet ilyen könyvet is venni, amibe ilyen társalgási, meg turista szituációk vannak.. Na meg szerintem mindenki el tudja makogni magától is azokat a mondatokat amikre szüksége lehet. Ha valami óriási probléma történik csak akkor fognak hozzád szólni! De akkor meg a rendõrség úgy is szól a magyar konzulnak.. Kerítenek tolmácsot stb. De erre mennyi esély van?! A legtöbbször akkor fognak hozzád szólni, amikor bemész egy szállodába/hostelbe, étterembe, moziba, múzeumba, üzletbe.. És alapvetõ, várható kérdéseket fognak feltenni.. Amire a választ akár fel is olvashatod :D Illetve ha kérdeznek megmondod, hogy "bocs nem tudok angolul" és elmakogod -ha tudod- a választ a kérdésére)

Egy nap Milánóban? 7:45 -re ér Bergamoba a repülő, és 21:55-kor indul vissza egy másik. Tehát ha levonom az ottani utazást, és az indulás előtti várakozást, még legalább 10 óra marad Milánóra. Elég ennyi idő? Mit érdemes megnézni?

Legjobb válasz: ottani utazással kapcsolatban kérdezem én, hogy mit értesz? Milánóban a helyi közlekedést vagy pedig Bergamo-Milano között a busz/vasúti közlekedést. A wikipedián olvastam, h Bergamo egy picit odébb van még Milánótól!

ottani utazással kapcsolatban kérdezem én, hogy mit értesz? Milánóban a helyi közlekedést vagy pedig Bergamo-Milano között a busz/vasúti közlekedést. A wikipedián olvastam, h Bergamo egy picit odébb van még Milánótól!
A kérdező hozzászólása: A transzferre gondoltam, 15 óra van a két gép között, ha 1-1 órát számolok a buszra, akkor is bõven marad 10 óra. A városban talán nem kell sokat tömeg közlekedni.
Én 2 olyan "csoportot" is ismerek, akik így voltak, mindketten meg voltak elégedve. Alapos városnézésre persze nem lesz idõ, de azért a lényeget meg lehet nézni.

Szevasztok, van 1 2000i cl sierrám, mi lehet a baj vele, ha kb 20km utazás után ha leállitom és ha inditani akarom csak a gyujtást jelzi és néma a motor, tolásra indul szépen húz, de mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Hm.. Nem nehéz rájönni, nem forgat az önindító. Innen kezdve több baja lehet: nem kapcsolja a gyujtáskapcsoló az önindítót, nem húz be bendix, nem kapcsolják a nagy áramot a pogácsák, elkopott a szénkefe... meguntam tovább írni, válogass.

Hm.. Nem nehéz rájönni, nem forgat az önindító. Innen kezdve több baja lehet: nem kapcsolja a gyujtáskapcsoló az önindítót, nem húz be bendix, nem kapcsolják a nagy áramot a pogácsák, elkopott a szénkefe... meguntam tovább írni, válogass.
Elõzõ vagyok: ha betolod (húzod) nem teszel jót a katalizátornak...
Miért, mi baja lesz tõle?
A kérdező hozzászólása: köszönöm én is ezekre gyanakodtam.
bizti hogy önindító baja van :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat


Görögország Sartira vagy Paráliára mennyi pénzbe kerül 1 hét 2 főnek önerőből és mennyibe ha busszal és utazási iroda intézi?

Az érdekelne, hogy mennyi pénzb?l jön ki az 1-2. és melyik az olcsóbb?

Legjobb válasz: hat ha te elmesz vonattal szartira akkor te egy isten vagy. vonat oda nem megy..

hat ha te elmesz vonattal szartira akkor te egy isten vagy. vonat oda nem megy..
mi 2008-ban mentünk busszal Paralia-ra(én imádtam :D), 7 nap, apartmanban, önellátással 98.000.- kettõnknek
nekem meg az nem tetszik.nálam eddig Paralia a csúcs, de a nagy álmom SANTORINI
ez azért durva volt.Paralia nagyon is jó hely szerintem, de mindenkinek más fekszik...:)
A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnapelõtt 22:04 Abszolút nem durva. Aki ismeri Görögországot az tudhatja. Én gyerekkorom óta járok ki rendszeresen, eleinte a szüleimmel, késõbb a férjemmel. Egy nyáron, ahogy idõnk engedi akár 2-3 alkalommal is, de eltöltünk 3-5 hete ott. Szinte mindig más és más helyen. Így elmondhatom, elég jól ismerem ezt az országot és nyugodtan állítom: Paralia egy borzalom. Nem Görögország, hanem egy turistacentrum. Persze kis pénz kis foci. Már a neve is mutatja mire épült: Paralia, ami ugye strandot jelent.
Parália nem Görögország, hanem elb..tt Siófok, tele orosszal.
Nem tudom mennyi, de Paráliára ne menjetek. Sarti jobb, bár az sem az igazi. A vonatot nem javaslom, inkább egy utazási irodával utazzatok el.
Nei poriba menjetek, sokkal jobb mint Paralia!
Zakinthos az angol fiatalok, tizenévesek duhajkodó helye. Kb olyan mint Korfu déli része, ahova ocsmányul berúgni, kábítózni stb. céljából járnak, távol a szülõi felügyelettõl. Lefkada nem ilyen, de azért Zakinthoson is nagyon jó. Bármelyiket ajánlom. Azt írod busszal mennétek. Lafkadara talán van buszos út, de Zakinthosra?:... Ha van is az azért kicsit távolabb van. Oda csak komppal lehet menni, míg Lefkadara hídon át.
A kérdező hozzászólása: Az érdekelne, hogy Lefkada szigete mivel jobb mint Zakynthos szigete?
Bocsi, én Paraliara és Nei porira gondoltam. Sarti szép, csak sokat romlott, de ha busszal mentek és a pénz se lényegtelen, akkor ide menjetek. Szerintem nagyon fog tetszeni.
Zakintos is jó hely, de Lefkadat jobban ajánlanám. Korfu is szép. A másik kettõt mellõzném. Kamena Vourla. Oda menjetek.
Zakynthos a Paralia imádó :)
A kérdező hozzászólása: Kinga79! Melyiket ajánlod ezek közül legjobban: Zakinthos, Sarti, Nei Pori?
Én voltam már Paralián és Sartin is és mind a kettõ nagyon jó. Rajtad múlik mit szeretnél. Szép part, szép környék és ha pihenni akarsz akkor Sarti. Ha bulizni akarsz akkor Paralia mert Paralia sokkal mozgalmasabb és fiatalosabb. Idén én is Sartiba megyek bulizni itthon is tudok. Kinga írtad, hogy mind a kettõ szép hely, de nem a legszebb... Akkor melyik a legszebb hely????

Körülbelül mennyi HUF-ban van egy fapados járaton lévõ Amerkába való utazás? És akkor, ha még egy kis költõpénzt is szeretnénk tartani magunknál?

Legjobb válasz: Illetve még azt szeretném megkérdezni, hogy mit kell még pluszba magunkkal vinni ill nem fognak problémázni a bevándorlásiak hogy nincs állampolgárságink? És mennyi ideig maradhatunk így kinn?

A kérdező hozzászólása: Illetve még azt szeretném megkérdezni, hogy mit kell még pluszba magunkkal vinni ill nem fognak problémázni a bevándorlásiak hogy nincs állampolgárságink? És mennyi ideig maradhatunk így kinn?
fapados nincs kb. 190.000Ft/fõ a repülõ
Mindenképpen menj ki, Amerikában epekedve várják a hozzád hasonló, igen magas szakmai kvalitásokkal rendelkezõ embereket.
:DD fapados Amerkába :D meg az állampolgársági papir :D ha ilyen szépen, ügyesen fogalmazol és irsz magyarul, biztosan brillirozol angolbol is.
" És munkát tudunk állampolgársági nélkül szerezni?" Igen, de ha elkapnak akkor soha sem kell többet az USA területére betennetek a lábatok és örülhettek, ha nem csuknak be.
A kérdező hozzászólása: De azért köszönöm szépen :)
A kérdező hozzászólása: Állampolgársági papír. :)
Mi az isten haragja az az állampolgársági? :D Kis költõpénz: $1, szóval nem kell túlspirázni. Mint mondottam volt, vigyetek otthonról sok parízeres zsömit!
A kérdező hozzászólása: Rendben.. De 2 fõrõl van szó ill éppen hogy csak meg akarunk lenni.. :) És munkát tudunk állampolgársági nélkül szerezni?
Jézusom, ennyire fogalmatlanul ne próbálj meg kimenni. Az USA-ba egyelõre nincs fapados Mo-ról, csak Norvégiából 1-2 amerikai célállomásra, de az õ áraik + a Bp-Norvégia repjegy ugyanott lesz, mint egy sima, egyben befoglalt Budapest-New York jegy, olyan 150e körül. Költõpénzre napi 150$/fõ New Yorkra jó becslés, de az spórolós. Éttermezni, taxizni, stb. 200$ fölött lehet.
Norwegian most akciózik, 260€ Oslo/Stockholm-NY, 340€ Los Angeles. [link] A kérdezõnek még mindig nem javaslom, de aki kicsit képben van annak már jobb ajánlat.

SOS, engednek-e repulni Angliaba Mo-rol ha jovo heten tortenne az utazas es csak 8napra, de a szemelyi 1 honap mulva lejar?

Nem tudom itt is van-e az a szabaly hogy kulfoldrol torteno haza utazas napja utan meg 6honapig ervenyesnek kell lennie az utazasi dokumentumnak.

Legjobb válasz: Hát ha azon belül hazajössz, akkor sztem nem gáz.

Hát ha azon belül hazajössz, akkor sztem nem gáz.
A kérdező hozzászólása: Hat remelem hogy nem gaz. Tesomek utaznanak, csak most vettek eszre hogy egyikojuk szemelyije utazas utan egy honappal lejar, pedig nem figyelmeztette oket a csaj, aki csinalta nekik az utasbiztositast, ezert vannak kiakadva. Utlevel sem valoszinu, hogy megjonne addig megsurgetve sem.
Nem hinném, hogy probléma lenne.
De ha nagyon aggaszt, akkor hívd fel a brit nagykövetséget. (36) (1) 266 2888
Itthon legyintenek rá, az angliai reptereken pedig teljesen leszarják, kb a képet nézik csak meg rajta, vagy még azt sem. Dátumot egészen biztosan nem néznek, kb csak azt, hogy még nem járt le...
Hát nekem megnézték!!
A kérdező hozzászólása: Hat remeljuk hogy minden rendben lesz. Hivtak a brit nagykovetseget, de angolul megy az egesz duma es azt ok nem ertik. :s
Három éve amikor én hívtam õket, még magyarul vették fel a telefont. Na mindegy, szerintem nem lesz baj. Ha jól emlékszem, akkor nem is a pasas nézi meg, hanem bedugja egy gépbe, hogy érvényes-e meg nem nem vagy-e körözött.

Mennyi a különbség a repülőjegy árában, ha utazási irodában rendeltetem meg, és ha én magamnak itthon a neten?

Legjobb válasz: Gondolom attól függ hová, melyik iroda, milyen osztály. Példának: nekem jövõ hétre Malév, business class, Milano, 2db jegy 20ezerrel volt több, mintha magamnak intézem.

Gondolom attól függ hová, melyik iroda, milyen osztály. Példának: nekem jövõ hétre Malév, business class, Milano, 2db jegy 20ezerrel volt több, mintha magamnak intézem.
Allando utazo vagyok, de az iden netten rendeltem, mivel ez a legolcsobb megoldas, sot meg a szallasfoglalas is igy olcsobb!
Ha a net-en rendeled csak a jegy valós árát fizeted meg. Tehát a közvetítõ iroda költségeit nem kell megfizetned, pl: nincs munkabér, üzlet bérleti díj, jutalék, egyéb az iroda által felszámított költségek.
A legegyszerubb modja ennek, hogy megnezed az arat, hogy a netten mit mondanak, aztan megkerdezed Oket telefonon! Tul bonyolitod a dolgokat!
Ég és föld a különbség.

Ha utazáson volnál, és választhanál, hogy a kedvenc sorozatodat nézzed meg, vagy körülnézz a környéken, mit választanál?

Legjobb válasz: Olyan a 21. században, a technika korában nem fordulhat elõ, hogy e kettõbõl választani kellene, elvégre ott a videó, dvd ram, stb., illetve a sorozatok internetrõl való letöltésének korát éljük. Ha mégis dönteni kell, természetesen inkább körülnéznék a környéken.

Olyan a 21. században, a technika korában nem fordulhat elõ, hogy e kettõbõl választani kellene, elvégre ott a videó, dvd ram, stb., illetve a sorozatok internetrõl való letöltésének korát éljük. Ha mégis dönteni kell, természetesen inkább körülnéznék a környéken.
elõször körülnézzek, majd sorozatot nézzek :D
Körülnéznék, hiszen nyaralok. S szégyellném magam, hogy felmerült bennem a kérdés. Nem jó az, ha a tévé uralja az ember életét.
Elõször is, csak oda utazok, ahol a kedvenc sorozatom játszódik, igy már teljesen mindegy mert ugyanazt látom.(SZ)
A környékkel ismerkednék, az maradandóbb élmény.Egyépként is nagyon jó sorozatnak kell lenni, ahoz hogy én nézzem.Talán a Hõsok epizódja egy kissé hiányozna, de csak lenne vlki aki elmeséli.
Simán a sorozaror.
Természetesen körülnéznék!!Sétálgatnék, nézelõdnék!!
Bámészkodnék
Körülnéznék.
Természetesen körülnéznék! Hisz tévézni itthon is tudok!
Körülnéznék. Aztán másnap letölteném torrentrõl a sorozat elõzõ napi epizódját. Ilyen egyszerû. ;-)
Útálok utazni, ezért természetesen a kedvenc sorozatomat választanám
körülnéznék
Olyan kulaccsal aminek a teteje pohár.
A kérdező hozzászólása: Áhá, köszi.
Ha tud inni szívószállal akkor egy flakonba tedd az innivalót, bele a szívószálat-nálunk ez vált be.

Nászajándékba milyen utazási utalványt adnátok? Belföldön és külföldön is lehessen használni. Ha több utazási iroda elfogadja az jobb. Mennyi kezelési költséget vonnak le?

Hallottam Neckermann, Vista, TUI, OTP Travel utalványokról, de nem ismerem ?ket.

Legjobb válasz: Szerintem a VISTA utazási utalvány a leguniverzálisabb, mert azzal többféle utazási iroda útjaira is lehet fizetni... http://www.vista.hu/utazasi-utalvany.html "...Az utalványok 10 000, 50 000 és 100 000 forintos címletekben, tetszõleges mennyiségben kaphatók a Vista Utazási Irodákban. Az utalványok a rajtuk szereplõ érvényességi határidõig válthatóak be a Vista Utazási Irodák bármely szolgáltatására (repülõjegyvásárlás, szállásfoglalás, saját és partner utazási irodáink által szervezett utazások foglalása, autóbérlés, utasbiztosítás és még számos egyéb szolgáltatás, kivéve valutaváltás)..." Szerintem erre nem számolnak fel semmiféle kezelési költséget, névértékben beváltható!

Szerintem a VISTA utazási utalvány a leguniverzálisabb, mert azzal többféle utazási iroda útjaira is lehet fizetni... http://www.vista.hu/utazasi-utalvany.html "...Az utalványok 10 000, 50 000 és 100 000 forintos címletekben, tetszõleges mennyiségben kaphatók a Vista Utazási Irodákban. Az utalványok a rajtuk szereplõ érvényességi határidõig válthatóak be a Vista Utazási Irodák bármely szolgáltatására (repülõjegyvásárlás, szállásfoglalás, saját és partner utazási irodáink által szervezett utazások foglalása, autóbérlés, utasbiztosítás és még számos egyéb szolgáltatás, kivéve valutaváltás)..." Szerintem erre nem számolnak fel semmiféle kezelési költséget, névértékben beváltható!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!