Találatok a következő kifejezésre: Ha ugyanannyi van, mint az (15 db)

Ha ugyanannyi pontom van, mint az előttem (vagy utánam) lévőnek, akkor mitől függ, hogy ki kerül előrébb?

Pl. 500 pontja van X-nek meg nekem is, és X a 601-edik, én meg a 602-dik vagyok. Véletlen a sorrend, vagy valami alapján sorszámoztok?

Legjobb válasz: Másodlagosan a válaszért adott pont, harmadlagosan az értékelésért, negyedlegesen pedig a kérdésért adott pont számít. Ötödlegesen (ha minden elõzõ egyforma) aki elõbb regisztrált, az kerül elõrébb.

Másodlagosan a válaszért adott pont, harmadlagosan az értékelésért, negyedlegesen pedig a kérdésért adott pont számít. Ötödlegesen (ha minden elõzõ egyforma) aki elõbb regisztrált, az kerül elõrébb.

Ha van egy routerem amibe belekötök egy switchet amibe végül a gépek csatlakoznak akkor pl. ha 10 megás a netem, úgy mind az "n" gép ugyanannyi sávszélességgel csatlakozik vagy ez csak a lan részére vonatkozik?

Legjobb válasz: A router csatlakozik a netre 10 megával, és a gépek ezt használják arányosan, vagy ahogy "esik". Tehát ha mind ugyanannyit akar belõle akkor az 10/n/gép. Nem kell nagyon megijedni, mivel az internetezés (nem a letöltés és filmnézés vagy rádió) nem fogja a teljes sávot, egy 150gépes cég el tud lenni 12megás nettel ha akar.

A router csatlakozik a netre 10 megával, és a gépek ezt használják arányosan, vagy ahogy "esik". Tehát ha mind ugyanannyit akar belõle akkor az 10/n/gép. Nem kell nagyon megijedni, mivel az internetezés (nem a letöltés és filmnézés vagy rádió) nem fogja a teljes sávot, egy 150gépes cég el tud lenni 12megás nettel ha akar.

Ha számlával adom ki az ingatlant, ugyanannyit kell adóznom mint számla nélkül? Van valami különbség?

Most személyi jövedelem adóként 16%-ot adózok a jövedelem után május 20.-ig. Az idõpont is ugyanaz marad?

Legjobb válasz: Ha egyéni vállalakozó vagy febr 25-ig, amúgy máj. 20. 1 millió jövedelem felett van egészségügyi hozzájárulás is van. Negyedévente minden esetben adóelõleget is kell fizetni.

Ha egyéni vállalakozó vagy febr 25-ig, amúgy máj. 20. 1 millió jövedelem felett van egészségügyi hozzájárulás is van. Negyedévente minden esetben adóelõleget is kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nem vagyok egyéni vállalkozó, most számla nélkül volt kiadva, és negyedévente fizettem az adóelõleget is. De most az új bérlõ számlát kérne, amit tudnék is adni neki mert van adószámom. Viszont akkor õ kifizetõnek minõsülne? És ha mondjuk 40.000 ft a bérleti díj, akkor 40.000 ft-ról kéne számlát adnom, vagy a 16%-os adóval növelve, vagy csökkentve? Ezt nem értem. Változna bármi is?
Ha kifizetõ (pl. cég) a bérlõ, akkor nyilatkoztatja a költségekrõl, megállapítja a jövedelmet és havonta levonja az szja elõleget, év végén ad ki igazolást. Ez alapján kell elkészíteni az szja-bevallást (ha jó volt a költségnyilatkozat és 50% alatt van a ktg, akkor éppen pontosan levonták a fizetendõ adót). A bérleti díj megállapodás kérdése, csak a számlaadás miatt nem lenne változás a nettóban...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a kimerítõ választ! Még megszeretném kérdezni, választhatom azt a lehetõséget, hogy ugyanúgy mint eddig, magamnak adózom tovább? Létezik ilyen opció?
Nem, ha kifizetõ csinálja, le kell vonnia az adókat.
A kérdező hozzászólása: Rendben, mégegyszer köszi a válaszokat!
A bérlõ nem attól kifizetõ, mert számlát kér. Kifizetõ szinte mindenki, aki nem magánszemély. Ha Te egy magánszemélynek adod ki az ingatlant, de számlát kér a bérleti díjról (mert kérhet!), Õ ettõl még nem minõsül kifizetõnek...:)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, köszi:) Akkor ha magánszemélyként kéri, maradhatok önadózó?
Ha magánszemély kéri a számlát, akkor nem maradhatsz "önadózó", hanem annak kell lenned! Tehát saját magad számolod ki, és fizeted be az adóelõlegeket arra az idõszakra, amelyre magánszemélynek adod bérbe az ingatlant, még akkor is, ha kér róla számlát.


Ha valaki eleg komolyan tanul mondjuk egy angol felvetelire, akkor nagy ra az esely, hogy sikerulni fog neki, vagy ugyanannyi eselye van, mint egy olyannak, aki kevesebbet tanult? Mit gondoltok?

Legjobb válasz: ha tanulsz, több esélyed van, mintha nem tanulnál. általában vannak olyanok, akik "tanulás nélkül" tudnak, de ezek elõtte megtanulták és evidens nekik. készülj mindenképpen, és okosan. beszélj a tanáraiddal, hogy mit tartanak jónak, hogy tanulj, mit tanulj. mert simán "izommunkával" még nem biztos hogy befutó vagy, ha nem tanulod meg alkalmazni azt , amit megtanulsz. ez fõleg az angolnál az igaz, ahol hiába tudod elméletben, ha nem mersz beszélni/nem tudsz helyesen.

ha tanulsz, több esélyed van, mintha nem tanulnál. általában vannak olyanok, akik "tanulás nélkül" tudnak, de ezek elõtte megtanulták és evidens nekik. készülj mindenképpen, és okosan. beszélj a tanáraiddal, hogy mit tartanak jónak, hogy tanulj, mit tanulj. mert simán "izommunkával" még nem biztos hogy befutó vagy, ha nem tanulod meg alkalmazni azt , amit megtanulsz. ez fõleg az angolnál az igaz, ahol hiába tudod elméletben, ha nem mersz beszélni/nem tudsz helyesen.
ha eléggé komolyan készülsz rá akkor több esélyed van. Mert te mindent megtanulsz míg az aki kevesebbet az lehet hogy nem tudja elmondani hogy a fürdõszobában milyen gépek és berendezések vannak. Ez csak egy példa volt, de érted a lényegét.

Volt valaki 27. -e óta a tescoba, az auchanba, vagy a plazába Székesfehérváron? Ha igen akkor vannak legalább 40%-os leárazások vagy ugyanannyiba kerül minden mint karácsony előtt!?

Fontos lenne mert akkor még ma bemegyek busszal fehérvárra!!!!!El?re is köszönöm a válaszokat!!!Boldog Új Évet Mindenkinek!
Én is voltam szerzõdéses, tedd fel másképp a kérdést mert elég kusza, és válaszolok

Miért melegebb mindig pár fokkal az 1. mag ha a többi is ugyanannyira van terhelve?

Legjobb válasz: téged komolyan az a 5 fok izgat?Nem lesz semmi baja.Egyébként nyilván azért mert az az elsodlegws mag.

téged komolyan az a 5 fok izgat?Nem lesz semmi baja.Egyébként nyilván azért mert az az elsodlegws mag.
A kérdező hozzászólása: ha értem hogy én nem fogom fel amit te írtál.... hát ez egyre érdekesebb szerintem meg fordítva van és egy kib*aszott mondatot nem tudsz értelmezni szóval én nem mondom hogy gyerek vagy nem is érdekel de hogy a fejedben problémáid vannak az biztos... leírtam világosan mindent mit értettél félre erre meg jössz az életkorommal? nem tudod elviselni az igazságot? gyáva f*éreg vagy ez van
Igen. Csak ezzel tudok jonni, mert úgy sem tudod feldolgozni amit leírtam. Ebbõl kovetkeztettem hogy vagy ertelmi fogyatekos vagy, vagy 12 éves, legfeljebb 13
A kérdező hozzászólása: na mivan már csak ezzel tudsz jönni? :D több vagyok mint 12 képzeld
fogadok hogy nem vagy tobb 12 eesnel.
Lehet simán mérési hiba, amit okozhat a mag hõmérsékletszenzorának gyártási vagy kalibrációs hibája.
A kérdező hozzászólása: xDDDDDD na jó kész feladom te az az igazi nagy vérbeli tapló gyökér paraszt vagy... csak megsúgom nem azt írtam hogy az érdekel csak az a lényeg de mind1 kiderült most már hogy nem csak értelmezni nem tudod a mondatot de már olvasni sem
Kit érdekel a gyokér pontozásod.Elmebeteg kis suhanc vagy. Nézz magadba. Azt kerdezed miert melegebb az elso mag.Majd leírod, hogy téged csak az erdekel, hogy a normal homersekletek kozott van e, de mindezt ugy tetted, hogy meg se adtál homersekletet.Majd nekiáll vitázni. Nézz magadba. Azt kerdezed miert melegebb az elso mag.Majd leírod, hogy téged csak az erdekel, hogy a normal homersekletek kozott van e, de mindezt ugy tetted, hogy meg se adtál homersekletet.Majd nekiállsz vitázni. Itt komoly bajok vannak, és nem hinném, hogy az én értelmezési keszsegemmel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod látom te felfogtad amit kérdeztem... 100%-osan soha nincs leterhelve egyébként a proci csak mikor aida64-el terheltem... amúgy alapjáraton is ez a helyzet... egyébként nem nagyon izgat csak kíváncsi voltam rá amire te tökéletes választ adtál köszi!
Kedves kérdezõ, elsõ lépésben tolj be egy marék nyugtatót, majd higgadtan olvasd el az ÉN válaszomat. Tehát az 'elsõ' mag több okból kifolyólag lehet melegebb, ált. azért, mivel soha nem kapcsol le, folyamatosan van rajta akkora terhelés, hogy magasabb hõmérsékletû legyen alapjáraton. Mellesleg ha a Task manager azt mondja, vagy bármi, hogy minden mag 100%-on van terhelve közel sem azt jelenti azonos a terhelésük. Ugyanis az elsõ magot több program használja, ami esetleg csak egy szálra van írva. De ezeken kívül az is lehet a gyárban 'rosszabbul sikerült' az adott része a processzornak, ezért többet fogyaszt. Vagy szimplán az architektúrájából következik, hogy valamilyen gyorsítótárhoz közel van.
A kérdező hozzászólása: "Magad ellen beszélsz ugye tudod?" mivel idióta vagy ment a lepontozás ugye tudod?
A kérdező hozzászólása: ülj vissza nyelvtan órára ha egy kérdést nem tudsz értelmezni... és még én vagyok az iq bajnok... ásd el magad te szerencsétlen balfa*z
A kérdező hozzászólása: de te p*cs nem arra voltam kíváncsi hány fokos az a k*urva mag fogd már fel... hanem hogy mért melegebb az egyik ha a többi is ugyannnyira van terhelve
akkor minek tetted fel a kérdést iq bajnok , ha téged az érdekel hogy a norm. e a homerseklet , ha eleve is tudtad, hogy az? Magad ellen beszélsz ugye tudod?
A kérdező hozzászólása: csak kíváncsiságból kérdeztem hogy mért melegebb az 1. mag... mert egyébként leszarom nem izgat lényeg hogy normális hõmérsékleti tartományban legyen (és abban van ha annyira érdekel)
A kérdező hozzászólása: "ha nem irod le hany fokos honnan a jóistenbõl tudjam hogy a normális határon belul van e?" ember ki kérdezte tõled??????
ha nem irod le hany fokos honnan a jóistenbõl tudjam hogy a normális határon belul van e? De egyaltalan nem ez volt a kerdesed, ugyhogy szerintem vizsgaltasd meg magad.
A kérdező hozzászólása: te most komolyan ilyen hülye vagy? leszarom hogy pár fokkal melegebb lényeg hogy a normális hõmérsékleti tartományban maradjon.... csak kíváncsi voltam de bocs már hogy kérdezek hülyegyerek
A kérdező hozzászólása: de rajtad kívül két válaszoló felfogta biztos õk is hülyék... érdekes
a negyedik.
Na jó, komolyabban: 1.zsák=a, 2.zsák=b, 3.=c, 4.=d A szövegbõl a következõket írhatod fel: a+b<c+d a+c=b+d a+d>b+c a középsõ egyenletbõl kifejezed a-t:a=b+d-c 1./ ezt behelyettesíted az elsõ egyenlõtlenségbe és megoldod, így kijön, hogy b<c 2./behelyettesíted a harmadik egyenlõtlenségbe, megoldod, így kijön, hogy d>c 3. Most logika jön: A középsõ egyenlet azt mondja, hogy a+c=b+d, és már tudjuk, hogy b<c, tehát ha c helyére b-t írunk, akkor az egyenlõség megváltozik: a+b<b+d innen kifejezve: a<d. Most felállítjuk a sorrendet: b, c, d és az a-ról tudjuk, hogy kisebb mint d. Tehát a legnagyobb d, a negyedik zsák.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen

Azt hallottam, hogy ha többször véletlenül akkor nézek rá az órára amikor ugyanannyi perc van, mint óra akkor valaki rám gondol szeret. Ez igaz lehet? 14/L

Legjobb válasz: így ám, anyád szokott rád gondolni, h. egy ilyen 0 iq-jút hogy sikerült világra hoznia...

így ám, anyád szokott rád gondolni, h. egy ilyen 0 iq-jút hogy sikerült világra hoznia...
Terhes vagy, sajnálom. :(
b+ xD
ez is csak egy babona. ugyanannyira igaz, mint a fekete macskás utas sztori. egyébként én ezt úgy ismerem, hogy olyankor kívánni lehet, de csak akkor, hogy ha véletlenül veszed észre.
mikor ugyanannyi perc és óra van, akkor kívánhatsz (: de ne mond el sose h mit kívántál akkor nem telejsül, ha meg mind a 4 szám egyezik pl: 22:22 akkor kettõt is kívánhatsz(: én ezt a babonát ismerem.
Szerintem 12 éves vagy!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!