Találatok a következő kifejezésre: Ha ugyanannyi van, mint (23 db)

Ha valaki eleg komolyan tanul mondjuk egy angol felvetelire, akkor nagy ra az esely, hogy sikerulni fog neki, vagy ugyanannyi eselye van, mint egy olyannak, aki kevesebbet tanult? Mit gondoltok?

Legjobb válasz: ha tanulsz, több esélyed van, mintha nem tanulnál. általában vannak olyanok, akik "tanulás nélkül" tudnak, de ezek elõtte megtanulták és evidens nekik. készülj mindenképpen, és okosan. beszélj a tanáraiddal, hogy mit tartanak jónak, hogy tanulj, mit tanulj. mert simán "izommunkával" még nem biztos hogy befutó vagy, ha nem tanulod meg alkalmazni azt , amit megtanulsz. ez fõleg az angolnál az igaz, ahol hiába tudod elméletben, ha nem mersz beszélni/nem tudsz helyesen.

ha tanulsz, több esélyed van, mintha nem tanulnál. általában vannak olyanok, akik "tanulás nélkül" tudnak, de ezek elõtte megtanulták és evidens nekik. készülj mindenképpen, és okosan. beszélj a tanáraiddal, hogy mit tartanak jónak, hogy tanulj, mit tanulj. mert simán "izommunkával" még nem biztos hogy befutó vagy, ha nem tanulod meg alkalmazni azt , amit megtanulsz. ez fõleg az angolnál az igaz, ahol hiába tudod elméletben, ha nem mersz beszélni/nem tudsz helyesen.
ha eléggé komolyan készülsz rá akkor több esélyed van. Mert te mindent megtanulsz míg az aki kevesebbet az lehet hogy nem tudja elmondani hogy a fürdõszobában milyen gépek és berendezések vannak. Ez csak egy példa volt, de érted a lényegét.

Mi van akkor, ha ugyanannyi pontom van, mint a ponthatár? Vagy lehetséges olyan, hogy aki a ponthatár felett van és nem veszik fel?

Tegyük fel, hogy x. szakra 410 a ponthatár, nekem pedig 410 van. Ilyenkor mi a helyzet? Tegyük fel vany 8 ember akinek 410 pontja van, de már csak 4 hely van, akkor kik kerülnek be? Akik els?nek jelölték be? De ha ilyen nincs akkor mi fog történni?

Legjobb válasz: Nem véletlen van a ponthatár. Mégis mi értelme lenne, ha több ponttal se kerülnének be az emberek? 410 ponttal felvesznek, azt jelenti, h nálad húzták meg a határt. Pl az irányszám 50 fõ. Jelentkeznek 60-an. Az elsõ 45 fõnek mondjuk 420 pontja van, a következõ 10-nek pedig 410. Vagy azt csinálják, h 55 embert vesznek fel, és 410 lesz a ponthatár, vagy csak 45-öt és 420 a ponthatár. Olyan nincs, h megvan a pontszámod és nem vesznek fel. Remélem érthetõ.

Nem véletlen van a ponthatár. Mégis mi értelme lenne, ha több ponttal se kerülnének be az emberek? 410 ponttal felvesznek, azt jelenti, h nálad húzták meg a határt. Pl az irányszám 50 fõ. Jelentkeznek 60-an. Az elsõ 45 fõnek mondjuk 420 pontja van, a következõ 10-nek pedig 410. Vagy azt csinálják, h 55 embert vesznek fel, és 410 lesz a ponthatár, vagy csak 45-öt és 420 a ponthatár. Olyan nincs, h megvan a pontszámod és nem vesznek fel. Remélem érthetõ.
De szép mese... komolyan mondom, hogy megkönnyeztem.
Nem hiszem, hogy utána nyomoznának ilyeneknek és valószínûleg nem is szabad ilyen miatt megkülönböztetni! A rendõrtisztin és a nemzetvédelmin lehet szó ilyesmirõl, de a többi egyetemen, fõsulin nem!
A kérdező hozzászólása: Konkrétan azt mondták, hogy egy párt tag volt. Magyarországon nagyon nem kedvelik ezt a pártot, gondolom tudja mindenki melyikrõl van szó. Lehet ez kizáró ok? Bár hivatalosan biztos nem.
"Tegyük fel vany 8 ember akinek 410 pontja van, de már csak 4 hely van, akkor kik kerülnek be?" - Akkor felveszik mind a nyolcat. A ponthatárokat akkor álalpítják meg, amikor már eldöntötték, kiket vettek fel egyáltalán. Egyébként egész biztosan valamit elrontott az a bizonyos jelentkezõ. Ha Te sem tudsz pontosabb részleteket, akkor ez a legbiztosabb.
Tényleg ne aggódj. 100%ra mondom, h ha megvan a pontod és mindent jól csináltál, akkor felvesznek:) Amikor én jelentkeztem tavaly, akkor is terjedtek a hülyeségek:D Olyanokat mondtak, h a fülem kettéállt...
A kérdező hozzászólása: Nem azért. Pontosabb részleteket nem tudok. Azért tettem fel a kérdést, hogy ha valaki tud ilyenrõl az tudjon válaszolni, mert érdekelne.
Vszínûleg azért, mert vmit elrontott. Pl. nem küldte be idõben a jelentkezési lapot, nem csatolt pontokat igazoló dokumentumot stb. (Pl. hiába kapsz 35 pontot egy nyelvvizsgára, ha nem küldesz róla papírt akkor nem adnak pontot..)
A kérdező hozzászólása: Értem. Csak hallottam olyan esetet, hogy valaki ponthatár felett volt és nem vették fel. Nem tudom mi miatt...
Az elõzõ rendszerben volt olyan, hogy valakit azért nem vettek fel, mert például egyházi iskolában érettségizett, vagy a szülei értelmiségiek voltak. De ma már nincs ilyen.

Ha ugyanannyi pontom van, mint az előttem (vagy utánam) lévőnek, akkor mitől függ, hogy ki kerül előrébb?

Pl. 500 pontja van X-nek meg nekem is, és X a 601-edik, én meg a 602-dik vagyok. Véletlen a sorrend, vagy valami alapján sorszámoztok?

Legjobb válasz: Másodlagosan a válaszért adott pont, harmadlagosan az értékelésért, negyedlegesen pedig a kérdésért adott pont számít. Ötödlegesen (ha minden elõzõ egyforma) aki elõbb regisztrált, az kerül elõrébb.

Másodlagosan a válaszért adott pont, harmadlagosan az értékelésért, negyedlegesen pedig a kérdésért adott pont számít. Ötödlegesen (ha minden elõzõ egyforma) aki elõbb regisztrált, az kerül elõrébb.


Volt valaki 27. -e óta a tescoba, az auchanba, vagy a plazába Székesfehérváron? Ha igen akkor vannak legalább 40%-os leárazások vagy ugyanannyiba kerül minden mint karácsony előtt!?

Fontos lenne mert akkor még ma bemegyek busszal fehérvárra!!!!!El?re is köszönöm a válaszokat!!!Boldog Új Évet Mindenkinek!

Követelhet-e gyerektartást visszamenőleg feleségem, ha csak nekem volt állásom, minden pénzem a családomra ment, de külön kasszán éltünk? Mondhatom-e, hogy nem fizetek tartást, mert nálam ugyanannyit vannak a gyerekek?

Családi pótlék feleségemé, el akar menni a közös házból, de vinné a gyerekeket, és "megengedné", hogy szabadnapjaimon nálam legyenek.( 4 meló/4 pihi nap)

Legjobb válasz: A múltidõ arra vonatkozott, hogy nem volt állása 10 évig, már van két hónapja, mindjárt hatalmas is lett az egója, rájött, hogy független és szabad akar lenni. A válóper folyamatban, de õ fogta, összecuccolt, és azt mondta a szabadnapjaimon enyémek a gyerekek. Nem jó a folyamatos költözködés, de imádom a gyerekeimet, õk is engem, el is látom õket, ezért ragaszkodom a közös felügyelethez. Sajnos nem tudok jobb megoldást. Ma alszanak elõször máshol. KEGYETLEN érzés, de az ügyvéd azt mondta, most nem tehetek semmit.

A kérdező hozzászólása: A múltidõ arra vonatkozott, hogy nem volt állása 10 évig, már van két hónapja, mindjárt hatalmas is lett az egója, rájött, hogy független és szabad akar lenni. A válóper folyamatban, de õ fogta, összecuccolt, és azt mondta a szabadnapjaimon enyémek a gyerekek. Nem jó a folyamatos költözködés, de imádom a gyerekeimet, õk is engem, el is látom õket, ezért ragaszkodom a közös felügyelethez. Sajnos nem tudok jobb megoldást. Ma alszanak elõször máshol. KEGYETLEN érzés, de az ügyvéd azt mondta, most nem tehetek semmit.
Még az jutott eszembe (ja, bocs a 2 gyerekes anyuka vagyok), hogy ha megosztott a felügyeleti jog, elképzelhetõ, hogy a családi pótlékot is megosztottan kapjátok! Nézz utána!
Visszamenoleg 6 honapra igenyelhet gyerektartast, de ha ilyen sokat vannak a gyerekek nalad, akkor szerintem nem nagyon fog kapni gyerektartast. De egyszer mult idoben, egyszer pedig jelenben irsz. Egyutt laktok meg, vagy most intezitek a valast? 7 napbol 4-et nalad lesznek a gyerekek? Akkor inkabb te kerhetsz otole gyerektartast, nem? :) )))
visszamenõleg fél évre kérhetõ, de ritkán adják meg. Mivel visszamenõleg akarja kérni (ha együtt éltetek mire föl akarja?), ezért elég sok papírt kell a bíróságra bevinni, bizonyítani, hogy havonta x összeget keresel, õ nem keresett semmit (munkanélküli volt, vagy gyes-en), akkor az sem biztos, hogy nála helyezik el a gyerekeket (állás nélkül 1nél több gyereket felnevelni?!)
Igen, joga van követelni, de mivel egyenlõ arányban lesz a látogatás elosztva, így nem biztos, hogy meg is ítélik neki. Egyébként ez a folytonos 4 naponkénti "költözködés" szerintetek jót tesz a gyerekeknek?
Elmegy, viszi a gyerekeket és még tartsd is el? Ez normális? Kicsit túl sokat akar...

Miért melegebb mindig pár fokkal az 1. mag ha a többi is ugyanannyira van terhelve?

Legjobb válasz: téged komolyan az a 5 fok izgat?Nem lesz semmi baja.Egyébként nyilván azért mert az az elsodlegws mag.

téged komolyan az a 5 fok izgat?Nem lesz semmi baja.Egyébként nyilván azért mert az az elsodlegws mag.
A kérdező hozzászólása: ha értem hogy én nem fogom fel amit te írtál.... hát ez egyre érdekesebb szerintem meg fordítva van és egy kib*aszott mondatot nem tudsz értelmezni szóval én nem mondom hogy gyerek vagy nem is érdekel de hogy a fejedben problémáid vannak az biztos... leírtam világosan mindent mit értettél félre erre meg jössz az életkorommal? nem tudod elviselni az igazságot? gyáva f*éreg vagy ez van
Igen. Csak ezzel tudok jonni, mert úgy sem tudod feldolgozni amit leírtam. Ebbõl kovetkeztettem hogy vagy ertelmi fogyatekos vagy, vagy 12 éves, legfeljebb 13
A kérdező hozzászólása: na mivan már csak ezzel tudsz jönni? :D több vagyok mint 12 képzeld
fogadok hogy nem vagy tobb 12 eesnel.
Lehet simán mérési hiba, amit okozhat a mag hõmérsékletszenzorának gyártási vagy kalibrációs hibája.
A kérdező hozzászólása: xDDDDDD na jó kész feladom te az az igazi nagy vérbeli tapló gyökér paraszt vagy... csak megsúgom nem azt írtam hogy az érdekel csak az a lényeg de mind1 kiderült most már hogy nem csak értelmezni nem tudod a mondatot de már olvasni sem
Kit érdekel a gyokér pontozásod.Elmebeteg kis suhanc vagy. Nézz magadba. Azt kerdezed miert melegebb az elso mag.Majd leírod, hogy téged csak az erdekel, hogy a normal homersekletek kozott van e, de mindezt ugy tetted, hogy meg se adtál homersekletet.Majd nekiáll vitázni. Nézz magadba. Azt kerdezed miert melegebb az elso mag.Majd leírod, hogy téged csak az erdekel, hogy a normal homersekletek kozott van e, de mindezt ugy tetted, hogy meg se adtál homersekletet.Majd nekiállsz vitázni. Itt komoly bajok vannak, és nem hinném, hogy az én értelmezési keszsegemmel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod látom te felfogtad amit kérdeztem... 100%-osan soha nincs leterhelve egyébként a proci csak mikor aida64-el terheltem... amúgy alapjáraton is ez a helyzet... egyébként nem nagyon izgat csak kíváncsi voltam rá amire te tökéletes választ adtál köszi!
Kedves kérdezõ, elsõ lépésben tolj be egy marék nyugtatót, majd higgadtan olvasd el az ÉN válaszomat. Tehát az 'elsõ' mag több okból kifolyólag lehet melegebb, ált. azért, mivel soha nem kapcsol le, folyamatosan van rajta akkora terhelés, hogy magasabb hõmérsékletû legyen alapjáraton. Mellesleg ha a Task manager azt mondja, vagy bármi, hogy minden mag 100%-on van terhelve közel sem azt jelenti azonos a terhelésük. Ugyanis az elsõ magot több program használja, ami esetleg csak egy szálra van írva. De ezeken kívül az is lehet a gyárban 'rosszabbul sikerült' az adott része a processzornak, ezért többet fogyaszt. Vagy szimplán az architektúrájából következik, hogy valamilyen gyorsítótárhoz közel van.
A kérdező hozzászólása: "Magad ellen beszélsz ugye tudod?" mivel idióta vagy ment a lepontozás ugye tudod?
A kérdező hozzászólása: ülj vissza nyelvtan órára ha egy kérdést nem tudsz értelmezni... és még én vagyok az iq bajnok... ásd el magad te szerencsétlen balfa*z
A kérdező hozzászólása: de te p*cs nem arra voltam kíváncsi hány fokos az a k*urva mag fogd már fel... hanem hogy mért melegebb az egyik ha a többi is ugyannnyira van terhelve
akkor minek tetted fel a kérdést iq bajnok , ha téged az érdekel hogy a norm. e a homerseklet , ha eleve is tudtad, hogy az? Magad ellen beszélsz ugye tudod?
A kérdező hozzászólása: csak kíváncsiságból kérdeztem hogy mért melegebb az 1. mag... mert egyébként leszarom nem izgat lényeg hogy normális hõmérsékleti tartományban legyen (és abban van ha annyira érdekel)
A kérdező hozzászólása: "ha nem irod le hany fokos honnan a jóistenbõl tudjam hogy a normális határon belul van e?" ember ki kérdezte tõled??????
ha nem irod le hany fokos honnan a jóistenbõl tudjam hogy a normális határon belul van e? De egyaltalan nem ez volt a kerdesed, ugyhogy szerintem vizsgaltasd meg magad.
A kérdező hozzászólása: te most komolyan ilyen hülye vagy? leszarom hogy pár fokkal melegebb lényeg hogy a normális hõmérsékleti tartományban maradjon.... csak kíváncsi voltam de bocs már hogy kérdezek hülyegyerek
A kérdező hozzászólása: de rajtad kívül két válaszoló felfogta biztos õk is hülyék... érdekes

Hogy kell kiszámolni a modus-t, ha minden értékbol ugyanannyi van?

Pl. az 1 és 2 modusa mennyi? 1,5? Nem vagyok biztos benne...

Legjobb válasz: Igen, igen. Páros elemszámnál mindkét középsõ.

Igen, igen. Páros elemszámnál mindkét középsõ.
A kérdező hozzászólása: Nah, megtaláltam egy matekkonyvben, ilyenkor mind a két szám modus.

Azt hallottam, hogy ha többször véletlenül akkor nézek rá az órára amikor ugyanannyi perc van, mint óra akkor valaki rám gondol szeret. Ez igaz lehet? 14/L

Legjobb válasz: így ám, anyád szokott rád gondolni, h. egy ilyen 0 iq-jút hogy sikerült világra hoznia...

így ám, anyád szokott rád gondolni, h. egy ilyen 0 iq-jút hogy sikerült világra hoznia...
Terhes vagy, sajnálom. :(
b+ xD
ez is csak egy babona. ugyanannyira igaz, mint a fekete macskás utas sztori. egyébként én ezt úgy ismerem, hogy olyankor kívánni lehet, de csak akkor, hogy ha véletlenül veszed észre.
mikor ugyanannyi perc és óra van, akkor kívánhatsz (: de ne mond el sose h mit kívántál akkor nem telejsül, ha meg mind a 4 szám egyezik pl: 22:22 akkor kettõt is kívánhatsz(: én ezt a babonát ismerem.
Szerintem 12 éves vagy!

Ha van egy routerem amibe belekötök egy switchet amibe végül a gépek csatlakoznak akkor pl. ha 10 megás a netem, úgy mind az "n" gép ugyanannyi sávszélességgel csatlakozik vagy ez csak a lan részére vonatkozik?

Legjobb válasz: A router csatlakozik a netre 10 megával, és a gépek ezt használják arányosan, vagy ahogy "esik". Tehát ha mind ugyanannyit akar belõle akkor az 10/n/gép. Nem kell nagyon megijedni, mivel az internetezés (nem a letöltés és filmnézés vagy rádió) nem fogja a teljes sávot, egy 150gépes cég el tud lenni 12megás nettel ha akar.

A router csatlakozik a netre 10 megával, és a gépek ezt használják arányosan, vagy ahogy "esik". Tehát ha mind ugyanannyit akar belõle akkor az 10/n/gép. Nem kell nagyon megijedni, mivel az internetezés (nem a letöltés és filmnézés vagy rádió) nem fogja a teljes sávot, egy 150gépes cég el tud lenni 12megás nettel ha akar.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!