Találatok a következő kifejezésre: Ha tudom, kisebb (47 db)

Mi az az eszköz (talán kapcsoló) amivel egy izzó fény erejét tudom változtatni, jó lenne ha minél kisebb lenne?

Legjobb válasz: Kaphatók tirisztoros fényerõszabályzók, de ezek általában a hagyományos fali kapcsolók helyére szerelhetõk. Ezeknél kisebb is létezik biztosan, mert az állólámpák között is vannak szabályozhatók, de külön beszerezni nem tudom hogy sikerülne. Villamossági szakboltokban rá kellene kérdezni. Vigyázat: energiatakarékos izzókkal nem mûködnek!

Kaphatók tirisztoros fényerõszabályzók, de ezek általában a hagyományos fali kapcsolók helyére szerelhetõk. Ezeknél kisebb is létezik biztosan, mert az állólámpák között is vannak szabályozhatók, de külön beszerezni nem tudom hogy sikerülne. Villamossági szakboltokban rá kellene kérdezni. Vigyázat: energiatakarékos izzókkal nem mûködnek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Ha túl nagy a kuka, hogyan tudok kisebbet kérni?

Bérlünk egy házat, és 240 literes a kukánk, amit két hét alatt sem töltünk meg. Eleve kevés szemetünk van, meg szelektíven is gyűjtjük, azt meg külön elvisszük a szelektív gyűjtőhöz. Az árát is sokallom, mert 7500 forint egy hónapban, úgy hogy heti egyszer ürítik. Szóval nekem egy 120 literes bőven elég lenne, vagy létezik attól kisebb is? Telefonáljak az FKF-nek vagy hova? És mivel nem én vagyok a tulajdonos el tudom én is intézni?

Legjobb válasz: Igen, az fkf az illetékes. http://www.fkf.hu/portal/page/portal/fkf/szolg/dij http://www.fkf.hu/portal/page/portal/fkf/szolg/Lakossag/Hull..

Veszel egy neked megfelelõt, aztán akinek fizeted a szemét elszállitását, bejelented ott a változást .
A kérdező hozzászólása: Nem nekem kell kukát venni, mert az FKF biztosítja. Már megtaláltam a nyomtatványt ahol tudom kérni a kuka cseréjét kisebbre. Eljönnek, elviszik a nagyot és hoznak helyette kisebbet.
Nem fogja a bank visszavonni az utalást, pogári peres úton követelheted az eladótól a pénzedet!
A kérdező hozzászólása: értem.és volt már olyan valaki akinek sikerült is(ismerõsöd, barát, családtag)?
Ez nem a bank dolga, ezt azzal kell megbeszélned, akitõl vásároltál. Kérd, hogy bizonyítsa, hogy feladta postán, amit kifizettél. Ha van errõl papírja, akkor a postán kell reklamálni, mert akkor a posta keverte el a cuccodat. Mondjuk ha nem ajánlottan adta fel, akkor ott sem lehet reklamálni, viszont a feladás módját az adásvétel elõtt kellett volna megbeszélni az eladóval.
Nincs meg a tartozás eredeti csekkje? vagy a felszólító leveles csekk?
Szia Nem csak, hogy lehet csekket kérni hanem még be is fizethetsz némi pénzt, mivel van hivatalos pénztár az ügyfélszolgálati irodákban.

Mért csak a hasam meg a mellem lesz kisebb? Egy hónapja járok le szinte minden nap futni, meg ha tudok, úszom is.

Kezdek egyre jobban elkeseredni,hogy a combom mindig ilyen nagy marad.:(Mit csináljak hogy menjen az is le? 164centi vagyok,és 68-69kiló vagyok kb.

Legjobb válasz: Még többet kell edzened. Lemegy az elõbb-utóbb. Aki combra, fenékre hízó típus, annak onnan megy le legutoljára a felesleg. Aki meg hasra hízó, mint én, nekem meg onnan. :/

Még többet kell edzened. Lemegy az elõbb-utóbb. Aki combra, fenékre hízó típus, annak onnan megy le legutoljára a felesleg. Aki meg hasra hízó, mint én, nekem meg onnan. :/
Légy türelmes még.. nekem kb két hónapba telt, hogy éreztem és láttam is a változást. :) Holott barátnõm azt mondta, hogy három hónap alatt ne is várjak semmit. Az, hogy csak a hasad és melled lesz kisebb, szerintem is típusfüggõ dolog. Nekem a hasam a legnagyobb bajom, bár sajnos tudom is, hogy a kaját vissza kéne vennem. De cserébe a fenekem 3 hét után már keményebb és kerekebb volt.. :D
Ez alkat kérdése. Van egy ismerõsöm, 167 cm volt és 62 kg, teljesen normálisan nézett ki. Elkezdett fogyózni, elfogyott az összes melle, felülrõl iszonyúan lefogyott, már-már beteges, alul ugyan úgy maradt a széles csípõje, a combjai is totál eltûntek, két bot van a lába helyén. Nagyon bután néz ki, most 55 kg. Szóval nem a kg-ok számítanak, hanem az alkat.
A kérdező hozzászólása: akkor még van rá esély, hogy nyárra már nem kell szégyenkeznem miatta?nem fogom feladni, egészen megszerettem a futást is
sztem mert körte tipusú alkatod van. Nézz utána..
Szia! Alkat kérdése, nincs olyan hogy helyi fogyás, elõbb-utóbb mindenhonnan fogyni fogsz, maximum más ütemben! Szerintem mérd le a comb és karkerületeket, ha meg akarsz bizonyosodni errõl.

Hatarozd meg a z AOB, BOC es AOC szogek merteket, ha tudod, hogy ezek adott pont koruli szogek, m (AOB) ketszeresea m (BOC) -nek, es 40 fokkal kisebb az m (AOC) -nel. Segitenetek megoldani?

Legjobb válasz: Legyen AOB = α BOC = ß AOC = γ A feladat szerinti három feltétel α = 2ß α + 40 = γ α + ß + γ = 360 A többi a te dolgod.

Legyen AOB = α BOC = ß AOC = γ A feladat szerinti három feltétel α = 2ß α + 40 = γ α + ß + γ = 360 A többi a te dolgod.
Bocs! Az elõzõ válasz másik (rokon) feladatnak szólt.
Általában nem az számit, hogy mekkora, hanem, hogy tudnak -e vele bánni :)
Soha ne a méretet nézd hanem azt h mit éreztek egymás iránt!!!
NEM A MERET A LENYEG hanem az h mit tud.....lehet h a te farkad kicsi de attol meg hidd el h tudhat tobbet mint a haverod farkincaja;)
húúú valahogy lepergett a szemem elött a jelenet amiben átkocogsz a csajod exéhez egy centivel..... mellesleg technika a lényeg jah igen a csaj feküdkön hason tepedig hátulról (punciba) támogasd meg a lyukát, ez a technika tuti...
Hidd el ha jól tudsz bánni a farkaddal akkor nem számit!!!
A barátnõd , , cipõjében járok", nálam is ez a helyzet.Bárki bármit mond, hidd el egy nõnek fontos a méret, de egy kis simi aktus után pótol mindent!:) Fél éve imádom a , , kisebb farkú" páromat!:D
Azta! Durva a csaj :S :)
honnan tudod, hogy neki nagyobb farka van? lehet hogy a barátod fog elszeretni téged :D
A kérdező hozzászólása: Onnan tudom, hogy a lány, akivel most vagyok, elmondta, d sex nem volt még köztünk!
kinek a pap kinek a papne van aki azt mondja: "nem a meret a lenyeg" de van olyan hogy hogy: a "nem a meret a lenyeg" szoveg sajnos a mai vilagban ugyanolyan hazugsag mint a "borszin nem szamit". mondjuk amit en mondok: ne azt nezd kinek mekkora, hanem hogy milyet sikit majd bnöd ha elelvez :)

Hogyan tudom lényegesen kisebbre összetekrni a nem használt szivacs matracot, hogy kisebb helyet foglaljon. Ha benedvesítem, az segít?

Legjobb válasz: Ha benedvesíted akkor beposhad és penészes lesz. Lehet kapni olyan zsákokat amibõl porszívóval ki tudod szívni a levegõt. Abba csomagold. http://otthon.zsibvasar.hu/haztartas/egyeb/space-bag-vakumos..

Ha benedvesíted akkor beposhad és penészes lesz. Lehet kapni olyan zsákokat amibõl porszívóval ki tudod szívni a levegõt. Abba csomagold. http://otthon.zsibvasar.hu/haztartas/egyeb/space-bag-vakumos..
Próbálj valami olyan anyagot közé tekerni(pl. papír, vagy hasonló), ami nem engedi a szivacsot tekerés közben összetapadni, talán így kisebbre sikerül a csomag!
Összehajtva szemeteszsákba tenném, majd padlóra le, bútorlap (vagy bármi, ami alól nem látszik ki nagyon a szivacs), rátérdel, körbe kisímogatva a levegõt, majd nagy szájcsavarás neki, míg fel nem fekszik a felcsavart zsák a levegõtlenített részre. Gumi rá, és jó kell legyen.

A peteeres ugyebar altalaba a 14. napon van. Es ha netalan akkor fekszek le eloszor a baratommal. Akkor ugye jol tudom hogy nagyobb az eselye annak, hogy terhes leszek? Mikor kisebb az eselye? Vagy ezt nem lehet tudni?

Legjobb válasz: Akkor kisebb az esélye ha védekeztek. Óvszer, gyógyszer. Neked nem mindegy hogy 90% esélyed van teherbe esni, vagy 45% ? Neked 1% sok, nem? Sok nõnek a 14. napon van, de lehet máskor is. Ha a hüvelyváladékod kezd nyúlóssá válni, akkor van.És áttetszõvé. De elõre nem tudhatod, csak ha már elmúlt akkor tudod. Mert 2-3 nappal elõtte ha megtörténik, s peteérésed lesz (esetleg szokatlan idõpontban) akkor még életképes lehet a spermium. Lehet hõmérõzni ébredéskor, abból is meg lehet állapítani. www.ciklus.hu legjobb, ha elmégy a teenagerambulanciára(nõgyógyász)és vele megbeszélsz vmi biztos módszert. Amíg tájékozatlan vagy, ne feküdj le vele!

Akkor kisebb az esélye ha védekeztek. Óvszer, gyógyszer. Neked nem mindegy hogy 90% esélyed van teherbe esni, vagy 45% ? Neked 1% sok, nem? Sok nõnek a 14. napon van, de lehet máskor is. Ha a hüvelyváladékod kezd nyúlóssá válni, akkor van.És áttetszõvé. De elõre nem tudhatod, csak ha már elmúlt akkor tudod. Mert 2-3 nappal elõtte ha megtörténik, s peteérésed lesz (esetleg szokatlan idõpontban) akkor még életképes lehet a spermium. Lehet hõmérõzni ébredéskor, abból is meg lehet állapítani. http://www.ciklus.hu legjobb, ha elmégy a teenagerambulanciára(nõgyógyász)és vele megbeszélsz vmi biztos módszert. Amíg tájékozatlan vagy, ne feküdj le vele!
Szerintem te még ne szexelj.. Ennyi tudással.. Inkább menjetek ki a játszótérre.
http://www.a-ha.hu/lesson71.cfm Nézd meg ezt az oldalt! És ne siess el semmit mert egy életre megbánhatod! Annyira nem sürgõs. Elõbb járjatok utána a dolgoknak! Úgy jobb is lesz.
A kérdező hozzászólása: epp azert kerdeztem meg itt ezt a kerdest..latni akartam hogy ti mit irtok.. amugy lehet furcsan fogalmaztam meg es lehet eggyesek bunkoul viselkednek, de nem erdekel en csak tanacsot kertem, semmi mast enbbe mi olyan rossz?miert kell bunkoul viselkedni?
Szia! Tény, hogy a legtöbb nõnek a 14.napon van peteérése, de spontán peteérése BÁRMIKOR lehet az embernek ! Tehát elméletbe akkor nagyobb az esély, de arra alapozni, hogy x idõpontban tuti nincs, az nem jó megoldás ! A védekezés mindig fontos! Sok sikert:)
A havi vérzésed elõtti héten vagy a legtermékenyetlenebb. Amikor megjön, akkor is elég kevés az esélye a teherbeesésnek, de kevesen csinálják akkor. Utána légy óvatos. A menstruációt megelõzõ 1 hét a tuti! Nézz naptár módszert!
Ez csak olyan átlag. Amikor már biztosan elmúlt a peteérésed 4-5 napja, s a váladék meg a hõmérséklet is bizonytja ezt, akkor kisebb az esélye. De nem lehetetlen. Elõtte ugye nem tudhatjuk, mert talán ebben ahónapban lesz korábbi peteérés kivételesen. A menses után meg olyan váladék van, ami tovább életképesen tartja a spermiumokat. De , ha tényleg a 14. napon van peteérésed, akkor a 11-18 napon valószínûbb teherbe esni. Ez önmagában nem elég fogamzásgátlásra, de jó udni róla. Mindenképp alkalmazz még valamit, d efigyeld a termékenységet is! Regisztrálj a http://www.ciklus.hu-ra! Menj el a tinédzser-nõgyógyászatra, és kérj tanácsot! Vannak könnyû szerek direkt tiniknek! Olvasd el a :Bippan Norberg és Szil Péter könyve, a Természetes fogamzásszabályozás Sokat megtudhatsz belõle a testedrõl. http://teszvesz.hu/item1288953207_termeszetes_fogamzasszabal..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!