Találatok a következő kifejezésre: Ha tudod van a (3358 db)

Ha wifi van a mobilomon, akkor az ország bármely pontján tudok netezni? És ez am mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Nem, csak ott tudod használni ahol le van fedve WiFi-vel, vagy van egy WiFi hotspot a közelben, és ott pedig ingyen, ha tudod a jelszót, de lehet fizetõs is ha hotspotsystem.com vagy egyéb állít ki hotspotot, ott mondjuk 15 perc az 300ft, vagy ha van otthon WiFi elérhetõségetek, akkor azon nyilván ingyen... ha az ország bármely pontján akarsz netezni, akkor fizess elõ 3G-re (mobilinternet) az meg annyiba kerül, amekkora csomagot veszel

Nem, csak ott tudod használni ahol le van fedve WiFi-vel, vagy van egy WiFi hotspot a közelben, és ott pedig ingyen, ha tudod a jelszót, de lehet fizetõs is ha hotspotsystem.com vagy egyéb állít ki hotspotot, ott mondjuk 15 perc az 300ft, vagy ha van otthon WiFi elérhetõségetek, akkor azon nyilván ingyen... ha az ország bármely pontján akarsz netezni, akkor fizess elõ 3G-re (mobilinternet) az meg annyiba kerül, amekkora csomagot veszel
Bárhol, ahol bejutsz egy wifi hálózatába. Nem kerül semmibe.
A kérdező hozzászólása: Az egyik osztálytársam tudott netezni a városban, az utcán.Azt hogy? És szerintem nem kellett neki fizetnie.
Nem mindenki titkosítja a netjét. Ilyenre fel lehet lépni. Vannak olyan helyek, nálunk pl egy sörözõ is, ahol nyílt wifi van. Ilyenre is fel lehet csatlakozni.
A kérdező hozzászólása: Értem.Köszönöm!!
Minden gyárilag szereltnél igy van.
Ez nem elektromos probléma, hanem tényleg gyári bekötés, mert ha a fényszórót is használnál, akkor a ködlámpa nem hatásos. Épp az a lényeg, hogy a ködlámpa másképp világitja be a ködöt, a fényszóró pedig ködben rontja a látástávolságot!
Utolsónak van igaza! Nekem is gyári a ködlámpám, és az elsõ simán megy helyzetjelzõvel is.

Egy társaságban 5 nő és 5 férfi van. Legfeljebb hány ismeretség van a társaság tagjai között, ha tudjuk, hogy a társaság azonos nemü tagjai nem ismerik egymást és nincs 2 olyan nő, akinek lenne 2 közös férfiismerőse?

Legjobb válasz: Odáig én is eljutottam, hogy az elsõ él elvételével 16-tal csökken az eredetileg 100 db. 4 hosszú kör száma (én azokat bow-tie (csokornyakkendõ) köröknek hívtam magamban, mert olyan az alakjuk, ha a férfiakat és nõket két sorban helyezzük el.) Viszont a következõ él már nem 15-tel csökkenti a bowtie-ok szamát, csak 12-vel, aztán 8-cal, aztán ha teljesen máshonnan veszek el élet, akkor megint 12-vel, aztán 9-cel, majd 6-tal, stb. Nem igazán jöttem rá, hogy hogyan lehetne megfogni. (Az eleje még ok, 4·4, 4·3, 4·2, 3·4, 3·3, 3·2, stb., de aztán nem egyértelmû.) Szóval a 25-8=17 megoldás szerintem nem jó, te is, BKRS, egy 12-es kiosztást adsz meg végül, mint lehetséges kiosztást, nem pedig 17-eset. Más oldalról is próbalkoztam: Ha nem lenne benne egyetlen kör sem, vagyis fáról lene szó, akkor n-1 (9) éle lenne. Ehhez próbáltam hozzáadni éleket úgy, hogy 6 hosszú kört hozzanak csak létre, és max 3 élet tudtam csak hozzáadni. Tehát így is 12 jön ki megoldásnak, de nem tudom bizonyítani, hogy nem lehet több. Az én 12-es kiosztásom egyebként ilyen, hasonlóképpen amerikai QWERTY billentyûzetet véve alapul, (bár inkább az ASDFG sort használom a nõk számára a ZXCVB helyett, mert magyar billentyûzeten a Z helyén azt hiszem Y van) Szóval egy lehetséges fa (tehát kör nélküli) kiindulás: QA, AW, WS, SE, ED, DR, RF, FT, TG ez tehát 9 hosszú. Ezt a 3 élet lehet még hozzáadni: QG, AR, EG így lesz 12 hosszú.

Odáig én is eljutottam, hogy az elsõ él elvételével 16-tal csökken az eredetileg 100 db. 4 hosszú kör száma (én azokat bow-tie (csokornyakkendõ) köröknek hívtam magamban, mert olyan az alakjuk, ha a férfiakat és nõket két sorban helyezzük el.) Viszont a következõ él már nem 15-tel csökkenti a bowtie-ok szamát, csak 12-vel, aztán 8-cal, aztán ha teljesen máshonnan veszek el élet, akkor megint 12-vel, aztán 9-cel, majd 6-tal, stb. Nem igazán jöttem rá, hogy hogyan lehetne megfogni. (Az eleje még ok, 4·4, 4·3, 4·2, 3·4, 3·3, 3·2, stb., de aztán nem egyértelmû.) Szóval a 25-8=17 megoldás szerintem nem jó, te is, BKRS, egy 12-es kiosztást adsz meg végül, mint lehetséges kiosztást, nem pedig 17-eset. Más oldalról is próbalkoztam: Ha nem lenne benne egyetlen kör sem, vagyis fáról lene szó, akkor n-1 (9) éle lenne. Ehhez próbáltam hozzáadni éleket úgy, hogy 6 hosszú kört hozzanak csak létre, és max 3 élet tudtam csak hozzáadni. Tehát így is 12 jön ki megoldásnak, de nem tudom bizonyítani, hogy nem lehet több. Az én 12-es kiosztásom egyebként ilyen, hasonlóképpen amerikai QWERTY billentyûzetet véve alapul, (bár inkább az ASDFG sort használom a nõk számára a ZXCVB helyett, mert magyar billentyûzeten a Z helyén azt hiszem Y van) Szóval egy lehetséges fa (tehát kör nélküli) kiindulás: QA, AW, WS, SE, ED, DR, RF, FT, TG ez tehát 9 hosszú. Ezt a 3 élet lehet még hozzáadni: QG, AR, EG így lesz 12 hosszú.
Kivancsi lennek van-e ennek valami otletes szamitasa n ferfi es m no eseten. Hany ele van egy negyszo mentes paros grafnak? Haromszog mentes grafokrol hallottam, a max elszamu (adott szamu pontr nezve) haromszogmentes grafok azok pontosan a paros grafok. Azthiszem ez vagy Turan tetele vagy annak egy kovetkezmenye. http://hu.wikipedia.org/wiki/Tur%C3%A1n_P%C3%A1l Nyilvan akkor azok a grafok amikben a legkisebb kor 6 es nincsenek paratlan koreik, azok pont a grafok amik nekunk kellenek. Ha valamit erre ki lehetne szamolni az erdekes lenne, csodalkoznek ha nem lenne valami valahol errol. Tud valaki egy grafelmelet professzort?
Megkerdeztem egy grafelmelet professzort, szerinte az altalanos eset nyitott kerdes. A feladatot mindenesetre eljuttatta Lovasz Laszlonak. :) Kivancsi vagyok mi fog ebbol osszejonni.
Én is megkérdeztem egy matematikus ismerõsömet. Azt mondta, az ilyeneknek ritkán van zárt képlet megoldása, legfeljebb alsó és felsõ becslése, vagy az aszimptotikus viselkedésére lehet valamit mondani. Lovász véleménye engem is érdekel :)

Ha ma van a peteérésem de csak csütörtökön tudunk együtt lenni, akkor van még esélyünk babára?

Legjobb válasz: Ha biztos vagy benne, hogy ma van (elsõ negatív nap az ovuteszten, vagy ultrahang), akkor a csütörtök már kicsit késõ. Ha holnap lenne ovu, akkor talán esélyes lenne.

Ha biztos vagy benne, hogy ma van (elsõ negatív nap az ovuteszten, vagy ultrahang), akkor a csütörtök már kicsit késõ. Ha holnap lenne ovu, akkor talán esélyes lenne.
Hát, talán, de már egy kicsit késõ. A kilökõdött pete 24 óráig életképes, addig lehet megtermékenyíteni. Mivel a kilökõdés idõpontját olyan nagy precizitással nem tudjuk megállapítani, így azt mondom, azért ne hagyjátok ki ezt a lehetõséget sem. Lehet, hogy pont ez a kis "késés" fog sikert eredményezni.

Maradjak a gyári meló mellett itt vidéken, ha itt vannak a haverjaim, plusz egy alakuló zenekar, amiben énekelek, még szeretem is csinálni meg tudom is csinálni. Ti melyiket válasszam a kettő közül?

Vagy menjek el modellnek, mert kaptam egy ajánlatot pesten, pedig nem terveztem, viszont oda kéne költöznöm, kicsit hanyagolni a haverokat, esetleg egy szerelem kibontakozását, viszont megszabadulnék a hülye f?nökömt?l, a kötött melótól és sokkal jobban keresnék, és szabadabb volnék?

Legjobb válasz: "Járt utat ne hagyj el a járatlanért" - szól a mondás, ami ez esetben nem releváns, nem is tudom miért írtam le. Reggel van, és lusta vagyok backspace-t nyomkodni. :) Szóval én mennék, márha modell alakom lenne, de jelenleg úgy nézek ki, mint egy 6-8 hónapos terhes. Most inkább 6, mert reggel elég nagy volt a produktum, khm. Natehát. Ha van bátorságod, akkor hagyj fel a jelenlegi életeddel, modellként többet keresel majd, több embert megismersz és legalább te is [email protected] majd a GDP-re a többi dologtalannal együtt. Vagy esetleg maradnod kéne, ahol most vagy, mert minden odaköt? Még a beton is, tudom. Hát szerintem maradj, vagy menj. Én most ez utóbbit teszem, mert én tényleg termelem a GDP-t :D Remélem sokat segítettem, és ezért az alkotásért dobsz egy kék kezet. Csumi! F/29

"Járt utat ne hagyj el a járatlanért" - szól a mondás, ami ez esetben nem releváns, nem is tudom miért írtam le. Reggel van, és lusta vagyok backspace-t nyomkodni. :) Szóval én mennék, márha modell alakom lenne, de jelenleg úgy nézek ki, mint egy 6-8 hónapos terhes. Most inkább 6, mert reggel elég nagy volt a produktum, khm. Natehát. Ha van bátorságod, akkor hagyj fel a jelenlegi életeddel, modellként többet keresel majd, több embert megismersz és legalább te is [email protected] majd a GDP-re a többi dologtalannal együtt. Vagy esetleg maradnod kéne, ahol most vagy, mert minden odaköt? Még a beton is, tudom. Hát szerintem maradj, vagy menj. Én most ez utóbbit teszem, mert én tényleg termelem a GDP-t :D Remélem sokat segítettem, és ezért az alkotásért dobsz egy kék kezet. Csumi! F/29
A kérdező hozzászólása: bocs, úgy akartam kérdezni, hogy ti melyiket választanátok, de kijavítom, melyiket válasszam? Tudom nekem kell tudni, de melyik a kecsegtetõbb? Melyiket lenne kár feladni a másikért? Az igaz barátok úgyis mellettem maradnak nem?
Na az elsõ kedves válaszoló tényleg sokat segített, már én sem tudom mit akartam írni! :D Én lány vagyok, és biztos nagyon kecsegtetne az ajánlat, de ezt azért alaposan megfontolnám. Elõször is, hogy mennyire mélyen tudnál ezzel foglalkozni, lenne-e fix kereseted vele. Azon is érdemes elgondolkodni, hogy a modellkedés nem egy életed végéig tartó szakma, tehát hány éves vagy, kb hány éved lenne belõle... aztán azt már neked kéne eldöntened, hogy feladsz-e ezért otthon mindent. Én most megmondom õszintén nem tudom hogy döntenék. Mivel 20 éves vagyok, lassan már kezdek kiöregedni (:D), ezért elképzelhetõ hogy maradnék, de tényleg gondold végig, hogy érdemes-e ott hagyni egy biztos melót ezért, mert mostanság nem dobják az ember után a munkát. :S Csak azért mert oda köt minden, szerintem hülyeség maradni! Olykor ugyanúgy hazajárhatsz, és elvileg a barátok segítik egymást az ilyen döntésekben, nem visszahúzzák :)
Én nem mennék. A modell meg az ehhez hasonló dolgok olyanok, hogy felkapják az embert, ha szükségük van rá, aztán meg egyszer csak a mélybe ejtik, eldobják. Nekem ehhez lenne erõm. Csak akkor vágj bele, ha ezzel tisztában vagy, és el tudod fogadni, ha cserben hagynak.
A kérdező hozzászólása: pénz kéne csak, de éflnék is, meg a barinõm ha itt marad, akkor én alapba nem mennék egyedül meg már ideköt egy zenekar is, meg a szerelem is
A kérdező hozzászólása: asszem maradok zegen, szerelmemmel és zenekarral a volt osztálytársam Egerszeg szépe lett, elkezdett modellkedni, most meg találtunk róla szex videót, pornó színésznõ lett, és napiszar.hu n ki volt írva hogy magyar pornós k*rva az iwiw en, meg törölte is magát a csaj, (T. Judit) magyarországon is látják a neten a külföldi pornó oldalakat, errõl ennyit :) én erre nem lennék büszke, semmi pénzért nem csinálnám. meg ilyen kommenteket kapott, hogy a szépségversenyt is csak azért nyerhette meg, mert biztos lecumizta a fotósokat stb hát tiszta égés

Hogy sminkeljek, ha szemüveges vagyok, de ha leveszem szinte semmit se látok, így csak úgy tudok sminkelni ha rajtam van a szemüveg?

Kontaklencse nem igazán jön szóba,szemüveg nélkül elég "torznak" látom a fejem. Így viszont semmi látványos sminket nem tudok készíteni. A szemüvegem -4es vagy 5ös,nem tudom pontosan.

Legjobb válasz: -5,5-ös a szemem, így is tudok szemüveg és kontaktlencse nélkül sminkelni. Állj közelebb a tükörhöz, ne méterektõl sminkelj!

-5, 5-ös a szemem, így is tudok szemüveg és kontaktlencse nélkül sminkelni. Állj közelebb a tükörhöz, ne méterektõl sminkelj!
Szerintem az sem lenne rossz ötlet, ha vennél egy tükröt, aminek az egyik oldala kétszeresen nagyít. Talán az segítene valamennyire:)
Akkor mégis mit javasoljunk neki? :D Hogy haljon meg sminktelenül? Nem tud erre szerintem senki jobb megoldást :D Ha nem látja, akkor nem látja. :D Vagy, akkor lézereztesd meg a szemed, vagy kérd meg minden reggel egy barátnõdet, vagy anyukádat, hogy sminkeljen ki. Vagy ha sok a lóvéd, sminkeltess minden nap kozmetikussal. Jobbat nem tudok :D Vagy szerezz egy monoklit (tudod, az az egy szemre való lencse, ami láncon lóg, a régi idõkbõl :D ) és akkor az egyik szemeddel mindig látsz. :D
Orrod végére tolod a szemüveget és hátrébb döntöd a fejed.
Micsoda tanácsok! Én ötcentirõl se látok élesen a jobb szememmel úgy, hogy 1, 5-es szemüveg kell rám. Képtelen vagyok fókuszálni, összemosódik az egész és megfájdul a szemem félperc alatt.
Nekem 5.75 és 6.25, de tudok sminkelni szemüveg és kontaklencse nélkül.hajolj közel a tükörhöz:)
A kérdező hozzászólása: Hát látom magam, de nagyon erölködik a szemem, és egy tusvonalat nem tudok normálisan megrajzolni. Ha nincs rajtam szemüveg, pillanatok alatt megfájdul a fejem.
Nekem -6os, és simán látom az arcomat, ha közelebb hajolok a tükörhöz. Ha 10 centirõl se látod magad élesen, akkor ott valami baj van :D
Közel kell hajolni.
8-as, végül is... boldogan megvagyok smink nélkül. És van, ami nem mûthetõ. Pl. az enyém se.
LÉPJ!!!!!
ha bejön neked akkor lépj te ha nem akkor beszéld meg vele. légy vele õszinte!
Lehet csak a megfelelõ alkalomra vár, próbáld úgy intézni a dolgokat, hogy "véletlenül" összefussatok a folyosón vagy valami hasonló.
ha nem törõdsz vele, akkor le fog mondani rólad szépen csendben.
Mert magában az alapjátékban is benne van!

Honnan tudom, ha székrekedése van a kutyámnak?

Tegnap és még ma sem láttam kakilni.. kinti kutya, de általában sétánál lerendezi. Ha néha az udvaron intézi el a dolgát akkor mindig máshova és óriási a kert szóval mire azt megtalálom..Nem levert, eszik is, azt vettem észre, hogy ma elég sokat ivott (de melegebb is van). Szóval valami más tünet ha székrekedése van? Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: ha kakilás közben hangosan nyög és vagy egyáltalán nem, vagy nagyon kicsit kakil.

ha kakilás közben hangosan nyög és vagy egyáltalán nem, vagy nagyon kicsit kakil.
A kérdező hozzászólása: Amúgy tegnapelõtt voltunk dokinál az ellenkezõjével (hányás, hasmenés) azt mondta a doki, hogy túletettük. Azóta diétázik.
A kérdező hozzászólása: Nem is próbált kakilni. Vagyis én figyelgetem és nem láttam.

Normális az, ha (reggelente is) amikor pisilnem kell csak néhány cseppet tudok produkálni akkor is, ha tele van a hólyagom, emiatt többször is ki kell mennem? Sokszor fáj is.

Legjobb válasz: Ez egyáltalán nem normális. Mindenképpen orvoshoz kell menned, nehogy komolyabb bajod legyen! Minden elképzelhetõ jót kívánok Neked!!! :)

Ez egyáltalán nem normális. Mindenképpen orvoshoz kell menned, nehogy komolyabb bajod legyen! Minden elképzelhetõ jót kívánok Neked!!! :)
na mi van veled? :) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!