Találatok a következő kifejezésre: Ha továbbra rendszeresen (7 db)

Édesapám és nagymamám is cukorbeteg, apumnak gyógyszereket kell szednie, nagymamám inzulinozza magát. Jómagam odafigyelek a kajára, kerülöm az édeset, zsírosat és rendszeresen sportolok. Ha továbbra is így élek, nem lesz bajom? 20/L

Így mennyi lehet az esélyem a cukorra?

Legjobb válasz: Édesapám, és Nagypapám is cukorbeteg, nagypapám inzulinozza magát, apukám gyógyszert szedett, de most már odafigyel, kevés cukrot fogyaszt, és a vércukorszintje is visszaállt normálisra. Én is figyelek emiatt, de szerintem ha valaki odafigyel fiatal korától, akkor nem lesz semmi baj, ha meg 60 évesen jön ki rajtam, nem fogok kétségbe esni. 21L

Édesapám, és Nagypapám is cukorbeteg, nagypapám inzulinozza magát, apukám gyógyszert szedett, de most már odafigyel, kevés cukrot fogyaszt, és a vércukorszintje is visszaállt normálisra. Én is figyelek emiatt, de szerintem ha valaki odafigyel fiatal korától, akkor nem lesz semmi baj, ha meg 60 évesen jön ki rajtam, nem fogok kétségbe esni. 21L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Csupán azért vagyok betojva, mert amikor nagy ritkán édességet eszek, megugrik a vércukrom :S És valaki azt mondta (egészségügyben dolgozik), hogy nekem 50 %-al nagyobb a sanszom a cukorbajra. O_o
Elsö vagyok. Rám is rámjön a pánik kb félévente, hogy gyanusan rosszul vagyok az édestöl, mindig megnézetem a cukromat, de semmi. Csak nyugi. A legjobbat teszed azzal, hogy odafigyelsz, most tényleg, mi mást tehetnél?
Tényleg nagyobb az esélyed, de arra is esélyed van, hogy nem leszel beteg. Ne csak az édeset kerüld, hanem a finomított lisztet is. Az ugyanolyan rossz. Az normális, hogy édességre megugrik a vércukorszinted. Mindenkié. Nem is csak édes után, hanem kajálás után.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a kis zöld kéz. Igyekszem visszafogni a lisztet is, igaz, hetente 2-3 alkalommal becsúszik.
Nekem is a felmenõim cukrosak és bár én világ életemben sportoltam és vigyáztam magamra, mégis a múlt héten derült ki, hogy 26 évesen már csak a hasnyálmirigyem 80% -a mûködik. Ezt genetika nagyrészt. Ha nem vagy biztos magadban menj el a terheléses vércukor vizsgálatra, akkor kiderül minden. Nekem is ilyen tünetem volt, hogy ettem egy csokit , vagy többet ettem és utána megfájdult a fejem, vagy egyik-pillanatról a másikra tört rám olyan csokiéhség, hogy ihhaj. Most egy enyhe gyógyszert kapok és olyan diétát kell tartanom, mint az inzulinos anyukámnak. No cukorral, annyi különbséggel, hogy 1 héten egyszer ehetek egy sütit, ha nem bírom ki.
Az egyes típusú, más néven inzulinos cukorbetegséget életmóddal nem lehet elkerülni. Úgy alakul ki, hogy az immunrendszer tévedésbõl elpusztítja a saját szervezet inzulin termelõ sejtjeit. http://hu.wikipedia.org/wiki/Cukorbetegs%C3%A9g
A kérdező hozzászólása: Köszike Nektek is!

Ha továbbra is rendszeresen érzem a babám mozgását, de nem olyan erősen, az rendben van?

32 hetes vagyok, és eddig rengeteget rugdosott, forgolódott. Most is érzek valamit legalább óránként, de már nem olyan hevesen. Csak egy-egy ütés, fenék-kidugás... Ugye a rendszeresség a lényeg, vagy tényleg lehet valami baj, hogy már nem olyan virgonc?

Legjobb válasz: Szia. Szerintem olyan pózba fordult, ahonnan nem érzed annyira a rúgásait. de azt írtad, hogy így is érzed a mozgásait, akkor meg szerintem nincs min aggódnod. Nekem se egyforma erõsek a rúgásai. Üdv, 38 hetes kismama

Szia. Szerintem olyan pózba fordult, ahonnan nem érzed annyira a rúgásait. de azt írtad, hogy így is érzed a mozgásait, akkor meg szerintem nincs min aggódnod. Nekem se egyforma erõsek a rúgásai. Üdv, 38 hetes kismama
Ne izgulj ez teljesen természetes!!!!! Ahogy nõ a baba egyre kevesebb a helye és egyre kevesebbet mozog. Az a lényeg, hogy azért nepi szinten figyeld és ha érzed, akkor tuti nincs gond. Nálam a végén már nem is rugdosott, csak eltolta a az egész pocimat vagy jobbra vagy balra:) Néha csak a könyökét éreztem kitolódni. Nincs gond, ne izgulj!!!!!! Dia - 6 hós anyuka

Ha valaki 1hónapig fut minden nap rendszeresen 30-40percet min. és egészségesen/ebben táplálkozik annak lesz az 1hónap végére már valami látványos eredménye? Persze tovább is szeretnék, csak kérdezném.

Eredményre olyanra gondoltam hogy izmosodás,alakváltozás, vagy zsírveszteség. 163/47 és 14év.

Legjobb válasz: Igen! A futás szép alakot csinál. Megmozgat minden izmot, szépen szálkásít. Ha most , és az elkövetkezendõ évek ben rendszeresen futsz, megalapozod a csinos alakot magadnak. Az az izomzat ami a te korodban alakul, egy életre szól!

Igen! A futás szép alakot csinál. Megmozgat minden izmot, szépen szálkásít. Ha most , és az elkövetkezendõ évek ben rendszeresen futsz, megalapozod a csinos alakot magadnak. Az az izomzat ami a te korodban alakul, egy életre szól!
kampányszerüen sportolni rossz ötlet. az izmoknak szüksége van regenerációra. sportolj 2 naponta, fogyassz fokozottan vitamint, ásványi anyagokat, több vizet. errõl sok anyag van fent az interneten, de kevesebbet enni és sokat sportolni egyik naprol a másikra abból csak baj lesz.
miböl akarsz fogyni? a füledböl ?
Igen sokkal frissebb leszel és jobb közérzeted lesz!És az alakon is javít.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: és ha egészségesebben táplálkozok (szóval azér néha csoki stb.) is elérhetem? :)

Ha fogamzásgátló tabletta rendszeres szedése mellett teherbe estem volna, de a tablettát rendszeresen tovább szedve ugye éreztem volna valami rendelleneset?

A barátom az ?rületbe kerget, mert egy asztrológus babát jósolt neki a közel jöv?ben és most azzal nyaggat, hogy végezzek el tesztet. És már akkora nyomást gyakorol, hogy placebóból rosszulléteket is érzek...

Legjobb válasz: szerintem vagyél egy tesztet és mutasd meg neki, hogy nem vagy terhes és akkor helyre áll a családi béke és nyugalom

szerintem vagyél egy tesztet és mutasd meg neki, hogy nem vagy terhes és akkor helyre áll a családi béke és nyugalom
szerintem csinálj tesztet. Valószínûleg nem vagy terhes. Aztán érdeklõdd meg a barátodtól, hogy ha már ennyire hisz a dologban, akkor mégis elárulhatná, mégis akkor kit csinált fel, mert nem akarnál közéjük állni. Hátha ettõl leszokik az ilyen nyomásgyakorlásról. :)

Ha egy interjún jelezték, hogy a munkaidő vége nincs kőbe vésve és néha akár tovább is tarthat, az vajon milyen rendszeres lesz?

Azt mondták lecsúsztatható...hm?

Legjobb válasz: garantált az állandó túlóra, az hogy hogyan csúsztathatod le rejtély hogy adják ki de biztos nem a te érdekedet nézik. Például kilenctõl hatig tart a munka de benntartanak mindennap kilencig és pénteken elmehetsz délben.....kicsit pontosítani kéne.

garantált az állandó túlóra, az hogy hogyan csúsztathatod le rejtély hogy adják ki de biztos nem a te érdekedet nézik. Például kilenctõl hatig tart a munka de benntartanak mindennap kilencig és pénteken elmehetsz délben.....kicsit pontosítani kéne.
A munkaidõ nincs kõbe vésve, de a lecsúsztatható se.. Ezt így értsd.
Ezt sajnos úgy szokták érteni, hogy kb. minden nap legyél benn minimum plusz 1-2 órát... Ugyanez a "rugalmas munkaidõ" - ált. csak egy irányba rugalmas, de arra nagyon. :( (Tisztelet a kivételnek.)
Attól függ mi a meló. Amikor tervezõirodában dolgoztam, akkor volt olyan hét, hogy 20 óráztunk 7 napot(le kellett adni valamit) aztán 1 hétig be se ment senki. Tehát tényleg lecsúsztattuk. Tehát a melótól is függ.
Látom, a legtöbbeknek nagyon rossz tapasztalata van :( Én 2 hónapja dolgozom egy cégnél, sosem kérték, hogy maradjak, de számomra evidens, hogy ha beérkezik egy megrendelés, vagy bármi fontos munkát nem hagyok félben, hanem befejezem. Nekem akkor van munkám, ha a cégnek van bevétele, tehát egy célért küzdünk. A fõnököm mindig beírja, ha tovább maradok, legyen az 20 perc vagy 1, 5 óra. Fizetéskor pedig eldönthettem, hogy fizesse vagy csúsztatok. Még a napot is kiválaszthattam, hogy mikor nem megyek! Szóval, nem gondolom, hogy mindjárt a legrosszabbra kell gondolni.
Nem tudom, nálatok milyen a szervezeti struktúra: nálunk ( multi) pl. a közvetlen vezetõ menedzselésén múlt(!) hogy kifizették, vagy éppen le lehetett csúsztatni. Volt egy idõszak, amikor tartósan létszámhiánnyal küzdöttünk, csúsztatásról szó sem lehetett, de az akkori vezetõnk azt mondta inkább ne kérjük a kifizetést sem, mert a menedzsmentnek nem fog tetszeni (mondván költséghatékonyság címén inkább ne is túlórázzunk, holott anélkül nem lehetett dolgozni). Egy másik vezetõt kaptunk, aki viszont kiállt mellettünk, és kifizettette az ( indokolt) túlórákat.
Kedves Utolsó, te akkor nagyon szerencsés vagy. :)
Én sem a "jó tapasztalatot szerzõk" táborát gyarapítom, sajnos valóban elõfordul hogy ezzel finoman arra céloznak hogy nem eshet ki a toll a kezedbõl délután 4-kor ( ha eredetileg addig tartana a munkaidõd). Ilyen pl. a "pénzügyi multi"-tapasztalatom. Ami a csúsztatást illeti, az elvileg kötelezõ, gyakorlatilag meg attól függ milyen cég és mennyire megoldható ( pl. van - e elég munkaerõ=létszám, mekkora a forgalom, az elvégzendõ munka mennyisége és minõsége, egyéb adminisztrációk, stb).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nektek ezeket a túlórákat ált. kifizetik vagy lecsúsztatható vagy elvárt és örülj, hogy van munkahelyed?
Igen. Tavaly 20 pontot idén nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Ugyanúgy ahogy eddig, mindegy hogy hol lakik vagy hogy milyen a szülõ gyerek kapcsolat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!