Találatok a következő kifejezésre: Ha tervezzük terhességet, (4 db)

Ha tervezzük a terhességet, mely vizsgálatok elvégzésére érdemes felhívnunk az orvosunk figyelmét?

Legjobb válasz: Szia! Ezt a dokinak tudnia kell ,de ha szólsz neki hogy már most tervezitek a babát ö biztos megmondja.Sok sikert:)30hetes kismama:)

Szia! Ezt a dokinak tudnia kell , de ha szólsz neki hogy már most tervezitek a babát ö biztos megmondja.Sok sikert:) 30hetes kismama:)

Hpv elleni oltást be lehet adatni terhesség alatt, vagy, ha tervezzük a babát?

Legjobb válasz: Én 30 vagyok, én is megkérdeztem errõl a dokimat pont most. Azt mondta, hogy hülyeség, hogy csak fiatalon lehet beadni, BÁRMIKOR be lehet adni, ennyi idõsen is. Csak azt mondta, azért nem javasolja, mert babát tervezünk.

Én 30 vagyok, én is megkérdeztem errõl a dokimat pont most. Azt mondta, hogy hülyeség, hogy csak fiatalon lehet beadni, BÁRMIKOR be lehet adni, ennyi idõsen is. Csak azt mondta, azért nem javasolja, mert babát tervezünk.
HPV oltásnak semmi értelme, ha már állandó kapcsolatban élsz. Ha volt rá esély, akkor tõle már elkaptad... Ennek csak akkor van értelme, ha tervezed a közeljövõben, hogy mással nemi kapcsolatot létesitesz. Igazi értelme pedig az ELSÕ nemi aktus ELÕTT van (mármint életedben az elsõ...) Tehát a 12-16 éves korosztályt oltják vele.
Hát én nem értek hozzá, de ha a virus már a szervezetedben van, akkor mégis mit csinál az oltás? Mert szerintem az már meg nem véd téged se a virustól, se a szövõdményeitõl... Mellesleg nem irtam, hogy nem adják be, azt irtam, már nincs sok értelme, azt is leirtam, hogy miért.
Én is kérdeztem az orvosomat és azt mondta elõször is csinálnak egy vizsgálatot, hogy jelen van e a szervezetemben a vírus. Ha nincs csak akkor lehet az oltást beadatni különben nem. Ezért is van szó elsõkörben olyan lányokról akik nagy valószínûséggel még szûzek.
3 oltást kell kapnod a HPV elleni oltóanyag kapcsán- elsõ oltás után két hónappal és második oltás után 4hónappal, tehát 6hónap mire megkapod mind a hármat. terhesség alatt nem adják be, illetve babatervezés esetén sem - én úgy tudom. Tehát vagy most és vártok a babával fél évig még, vagy majd csak a baba után adasd be! ÉN is a babát válaszottam elõször, már a másodikat várom! :-)
Kedves elsõ, de a HPV-t nemcsak fiatalon lehet elkapni, és nemcsak partnerkapcsolatban, hanem állítólag pl wc-n is. (ezt mondjuk én nehezen képzelem el, de ezt mondják).
Nekem a doki azt mondta, hogy bármikor van értelme beadni, nem csak fiatalon. A babaügyben viszont azt mondta, ha babát tervezünk inkább várjunk vele, mert 3 oltás kell (tehát két ismétlõ oltás is van pár hónaponként - szóval ez hosszúfolyamat) és terhes kismamáknak azért nem javasolják az oltást.
2. válaszoló vagyok: én is azért mentem el, mert egy rokonomat, aki jóval 30 fölött van ezzel mûtötték. Aztán beadták neki ezt az oltást...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Elsö válaszolonak csak annyit, hogy nem tartom hülyeségnek mert már mütöttek P3-as eredménnyel.Azóta minden rendbe van csak bármikor kiujjulhat mert benne van a szervezetembe és azt gondolom egy esélyt megérdemel a dolog, ha nem káros a tervezett babára!
Lehet, hogy rosszul tudom, de 4 db oltásból áll a kúra. Db-ja 25 ezer körül van. De amit hallottam, hogy HPV-nek több formája van, és az oltás nem mindegyik ellen véd. De bocsi ha nem igaz.....

Ha Multi Macat szedek meg Aloe Berry gélt iszom, akkor kell mellé még szedni a terhesvitamint? Terhesség alatt végig fogyaszthatom ezeket a készítményeket? Most még csak tervezzük a babát, még nem vagyok terhes.

Legjobb válasz: Szia. Én is ezeket szedem/iszom. Nem kell végig szedni õket, kb a terhesség elején. Ha jól tudom olyan 7-8 hetes korig lehet. Ha akarsz, szedhetsz mellé vitamint, de én nem szedek. Meg vagy elégedve ezekkel a termékekkel? Mióta szeded? Észlelsz valami hatást?

Szia. Én is ezeket szedem/iszom. Nem kell végig szedni õket, kb a terhesség elején. Ha jól tudom olyan 7-8 hetes korig lehet. Ha akarsz, szedhetsz mellé vitamint, de én nem szedek. Meg vagy elégedve ezekkel a termékekkel? Mióta szeded? Észlelsz valami hatást?
Nekem is pár ismerõsömnek segített. Volt aki clostit szedett, 2 kúra is sikertelen volt, és elkezdte ezt szedni, és a kövi hónapban már sikerült a baba. Remélem hogy nekünk is segít. :) Elõzõ válaszoló :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a gyors választ. Ma jöttek meg a termékek, én is bevettem meg a férjemnek is akarom adni.Igazából nem tudom milyen de nagyon jókat hallottam róla, sok ismerõsömnek segített.
A kérdező hozzászólása: Nagyon bízom benne, hogy nekünk is gyorsan összejön. Drukkolok. Szia.
én cak berry-t ittam, a másikat nem ismerem. én végig ittam a terhesség alatt.
Jó a Berry! Igaz, én a vesémre ittam, viszont az egyik ismerõsömék mindketten itták és ikrek születtek.
szia én érdeklõdni szeretnék tõled hogyan vált be a termék mert nekünk is most javasolták. Gyomorsavat nem okoz a berry?


2011 aug-ban jár le a gyedem. Tervezzük a 2. babát. Mikor kéne születnie, hogy a legjobban járnánk anyagilag ha nem megyek vissza dolgozni. Bruttom 270 volt, egyáltalán hogy számítják a tgyát, gyedet, betegállományt terhesség alatt? KÖSZI!

Legjobb válasz: Ha 2011 augusztusig gyeden vagy, akkor három lehetõség van: 1. egyáltalán nem mégy vissza dolgozni (szabikat sem veszed ki). A tesó ráér 2012 július végéig megérkezzen, mert a tgyás gyed alapja ekkor a szerzõdés szerinti béred. 2. visszamégy, kiveszed a szabikat, - ekkor is a béred lesz az alap, mert a szabadság alatt kapott jövedelem alapján fogják kiszámolni - így jártok a legjobban még akkor is, ha utána betegállományba mégy, mert a bruttód magas volt, így a maximális ellátást megkapod tgyásból is meg gyedbõl is (mindkettõ maximuma bruttó 109200), és a gyes helyett a normális béredet kapod. 3. betegszabira, majd táppénzre mégy egybõl gyed után - ekkor az ellátásokat a betegszabi alatt kapott 70%-os bérbõl számítják. Ezzel sem jártok rosszul, mert a magas bruttóddal így is a maximumot fogod kapni mind tgyásból, mind pedig gyedbõl, és a táppénzed meg jóval magasabb lesz, mint a gyes lenne.

Ha 2011 augusztusig gyeden vagy, akkor három lehetõség van: 1. egyáltalán nem mégy vissza dolgozni (szabikat sem veszed ki). A tesó ráér 2012 július végéig megérkezzen, mert a tgyás gyed alapja ekkor a szerzõdés szerinti béred. 2. visszamégy, kiveszed a szabikat, - ekkor is a béred lesz az alap, mert a szabadság alatt kapott jövedelem alapján fogják kiszámolni - így jártok a legjobban még akkor is, ha utána betegállományba mégy, mert a bruttód magas volt, így a maximális ellátást megkapod tgyásból is meg gyedbõl is (mindkettõ maximuma bruttó 109200), és a gyes helyett a normális béredet kapod. 3. betegszabira, majd táppénzre mégy egybõl gyed után - ekkor az ellátásokat a betegszabi alatt kapott 70%-os bérbõl számítják. Ezzel sem jártok rosszul, mert a magas bruttóddal így is a maximumot fogod kapni mind tgyásból, mind pedig gyedbõl, és a táppénzed meg jóval magasabb lesz, mint a gyes lenne.
szerintem a tgyás nincs maximálva, s soha nem számítanak betegszabiból, táppénzbõl gyedet. egyik ellátás nem lehet alapja a másiknak.
Kedves utolsó, óriásit tévedsz, ugyanis a tgyás maximált, ha nem volt 180 bérezett napod az igénylést megelõzõ évben, és a betegszabadság nem ellátás. Igazad van ellátásból nem számolnak másik ellátást, de mint írtam a betegszabi nem ellátás, hanem bérjövedelem, és mint olyan, bérezett napnak számít, alapja az egészségbiztosítás pénzügyi ellátásainak. Ha szeretnéd nagyon szívesen linkelek jogszabályt is, lehet könnyebb lenne, ha mielõtt butaságot írsz, tájékozódnál.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!