Találatok a következő kifejezésre: Ha termékeny akkor (30 db)

Ha 04. 09-12-ig írja a kismama.hu-n, hogy termékeny napjaim vannak (9-10-ig termékeny, és 11, 12 nagyon termékeny), akkor ha 13-án voltunk együtt, a legelején nem húztuk fel a gumit, de aztán igen, lehetek terhes?

Legjobb válasz: Lehetsz terhes,de nem értem,hogy te most szeretnél babát vagy sem!Ha nem,akkor vigyázzatok jobban! Következõ menstruáció elõtt 2 nappal már csinálhatsz tesztet,akkor majd kiderül!

Lehetsz terhes, de nem értem, hogy te most szeretnél babát vagy sem!Ha nem, akkor vigyázzatok jobban! Következõ menstruáció elõtt 2 nappal már csinálhatsz tesztet, akkor majd kiderül!
Ha az elõváladékba voltak spermiumok, akkor lehetsz, ráadásul a nagyon termékeny nap után volt ez... Ha nem akartok babát, akkor ne kockáztassatok! De szerintem az ilyenek alapján nem jó kiszámítani, hogy mikor védekezzetek és mikor ne!
A kérdező hozzászólása: Nem nézegettem a napokat és nem számoltam, nem tudtam, mikor vannak azok a napok, ezt már csak utólag nézetm meg. És melyiknek nagyobb az eséje, ha peteérés elõtt vagyunk együtt, vagy utána?
Szia elötte is és utána is elvileg két napig én ezt olvastam

Ha az ovulációs mikrószkóp azt mutatja, hogy termékeny akkor mennyi időn belül kell együtt lenni? Illetve mivel célszerű utána letörölni?

Legjobb válasz: Ha már vegyesen van páfrány és amorf akkor lehet. Nekem is van mi a pozitív napokon (2nap), és az utána vegyes napon szexeltünk, de még lehet, hogy a negatív napon is kellett volna..Nem tudom. Hétfõre nem várom, de semmi tünet eddig :((((

Ha már vegyesen van páfrány és amorf akkor lehet. Nekem is van mi a pozitív napokon (2nap), és az utána vegyes napon szexeltünk, de még lehet, hogy a negatív napon is kellett volna..Nem tudom. Hétfõre nem várom, de semmi tünet eddig :((((
A kérdező hozzászólása: Nem jelent semmit ha nincsen tüneted, viszont nagyon drukkolok. :-D
A spermiumok 72 óráig is életképesek és várják bennt a petesejtet.
Attól hogy kitörlöd, még simán teherbe eshetsz.
A kérdező hozzászólása: koszi a gyors valaszt akkor ezek szerint ha egybol felkelek es kitorlom magam akkor is teherbe eshetek?
Ha holnaptól vagy termékeny akkor nyugodtan próbálkozhattok ma is. Mert az a holnapi nap nem 100%. Egyébként elõtte is kell meg utána is egy nappal. A spermiumok 2-3 napig életképesek. Ne csak egy napon csináld! A felkelésrõl pedig csak annyit, hogy sokkal nagyobb az esély ha nem folyik ki rögtön. Persze úgy is összejöhet ha szerencséd van.
Bocsi, most látom hogy tegnap írad. Akkor már a tegnapi úgyis kimaradt!
A menstruáció kezdetétõl számított 14-16 nap múlva szerintem.

Ha termékeny vagy akkor egész nap párfrányt kell mutasson a mikroszkóp, akárhányszor megcsinálod?

Legjobb válasz: Szerintem igen, hisz folyamatosan van peteérésed és nem óráról órára változik. BÁR nekem is volt olyan, hogy reggel soha nem mutatja, este viszont igen. Szerintem a nyál "minõségétõl" is függ. Én reggelente nem nagyon tudok használhatót produkálni.

Szerintem igen, hisz folyamatosan van peteérésed és nem óráról órára változik. BÁR nekem is volt olyan, hogy reggel soha nem mutatja, este viszont igen. Szerintem a nyál "minõségétõl" is függ. Én reggelente nem nagyon tudok használhatót produkálni.

Hogy van ez? Tojásfehérjés folyás a termékeny napokban van? És akinek a mensi előtti 2. napon múlik el az ilyen folyás, az addig termékeny? Ha megtermékenyült a petesejt, akkor mikor zár össze a méhszáj?

Legjobb válasz: Én mikor babás lettem, akkor a méhszájam az ovulációt követõ napokban rögtön összezárt és olyan száraz voltam, mint a szahara...:D a vizes folyás a menszit jelzi sajnos..

Én mikor babás lettem, akkor a méhszájam az ovulációt követõ napokban rögtön összezárt és olyan száraz voltam, mint a szahara...:D a vizes folyás a menszit jelzi sajnos..
A kérdező hozzászólása: nekem még toj.fehérlyés folyésom van, tehét még mindig termékeny lennék?-mensi elmúlása után kb 5 nappal szokott kezdõdni és mensi elõtt 2 nappal ér véget.
"A ciklus második felében: 3 nappal a tüszörepedés után szárazságnak kell bekövetkezni. Egy héttel utána a szervezet újra krémes állagú nyálkát termel, ez 2-3 napig is megfigyelhetö. Ez a nyálkatermelés a beágyazódás idöszakára esik ugyan, de ezzel nem függ össze. Ezután a menstruációig ismét szárazság következik. 1-2 nappal a vérzés elött újra vizes, tojásfehérjeszerü nyálka figyelhetö meg, ha nem lépett fel terhesség. Ez a következö vérzés elörejelzöje."

Ha 1 ovu kalkulátor szerint, meg amúgy is jún.12-én van a peteérésem, akkor miért csak jún.10-11-ig írja a termékeny napokat?

nem értem szerintem 10-14-ig leszek termékeny. de ahány ovu kalkulátort csináltam,szinte mind mást írt. miért? az adatok pedig mindig ugyanazok

Legjobb válasz: Ha mondjuk 12-én van ovud, semmiképp sem leszel termékeny 14-én. Ennek nagyon egyszerû oka van, a pete a kilökõdéstõl számítva max 12-24 órán át él, addig termékenyítheti meg a sperma. Azért "termékenyebbek" az elõzõ napok, mert a sperma tovább él, akár 2-4 napig is, ez is nyilván változó. Szóval a sperma ott várja akár több napon keresztül is a petét, viszont a pete nem fogja ott várni a spermát, mert korán elhal.

Ha mondjuk 12-én van ovud, semmiképp sem leszel termékeny 14-én. Ennek nagyon egyszerû oka van, a pete a kilökõdéstõl számítva max 12-24 órán át él, addig termékenyítheti meg a sperma. Azért "termékenyebbek" az elõzõ napok, mert a sperma tovább él, akár 2-4 napig is, ez is nyilván változó. Szóval a sperma ott várja akár több napon keresztül is a petét, viszont a pete nem fogja ott várni a spermát, mert korán elhal.
A kérdező hozzászólása: Értem...köszönöm a választ!

Ha a peteéréshez viszonyítva adott, hogy mely napokon termékeny valaki, akkor hogy lehetséges a teherbeesés a nem termékeny napokon is?

Legjobb válasz: Egyszerre több petesejt van érõ félben, abból általában egy megreped a 14. nap tájékán / attól függ hány napos a ciklus/. Viszont idõnként lehet az érõfélben lévõ tüszõkbõl extra ovuláció is. Elég egy jó szex, egy kifejezetten erõs orgazmus. De stressz is kiválthat a ciklus alatt bármikor tüszõrepedést, ezért esik teherbe sok megerõszakolt nõ is, pedig nem a ciklus közepén történik vele ez a szörnyûség. Ez alapján akár a menzesz elõtti napon is teherbe eshetsz, igaz jóval kisebb eséllyel, mint a középidõben. Nem egy kismamánál így történt:)

Egyszerre több petesejt van érõ félben, abból általában egy megreped a 14. nap tájékán / attól függ hány napos a ciklus/. Viszont idõnként lehet az érõfélben lévõ tüszõkbõl extra ovuláció is. Elég egy jó szex, egy kifejezetten erõs orgazmus. De stressz is kiválthat a ciklus alatt bármikor tüszõrepedést, ezért esik teherbe sok megerõszakolt nõ is, pedig nem a ciklus közepén történik vele ez a szörnyûség. Ez alapján akár a menzesz elõtti napon is teherbe eshetsz, igaz jóval kisebb eséllyel, mint a középidõben. Nem egy kismamánál így történt:)
Úgy, hogy váratlan tüszõrepedés bármikor bekövetkezhet, még menzesz alatt is. Például egy erõsebb orgazmus hatására akár.
1. Nem vagyunk gépek. Attól, hogy "elvileg" a ciklusod szerint mondjuk a 14. napon kellene ovulácoódnak lennie, elég egy kis stressz, és már tolódhat is. 2. A spermiumok több nap is is életképesek a belsõ nõi nemi szervekben. 3. Elõfordulhat egy ciklusban több ovuláció is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha a párommal a nem termékeny napokon szexelünk, akkor lehet gumi vagy hüv. Tabi nélkül is?

Legjobb válasz: Mindenképp kell védekezni!!! Én a "NEM termékeny" napokon lettem terhes!

Mindenképp kell védekezni!!! Én a "NEM termékeny" napokon lettem terhes!
mivel fogalmad sincs hogy melyik a termékeny nap (ugyanis a sok jóltájékozott nõ szerint ez csak és kizárólag a ciklus közepe), ezért nem, ha nem akarsz gyereket. ha csak akkor lenne mindenki termékeny amikor azt sokan gondolják, ciklus 14. napja pluszmínusz 1-2 nap, akkor senki sem esne teherbe véletlenül.
Ha tabit szedsz akkor azt csak úgy nem hagyhatod abba.Egyik nap beveszem a másik nap nem. Felboríthatod ezzel a hormonhásztartásod. Ha viszont nem szedsz akkor is kell védekezés, mert sosem tudhatod mikor van petérésed és lehet terhes is ha épp jókor vagytok együtt, de te úgy gondolod minden a legnagyobb rendben van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az a gond nálunk hogy a párom nem szereti a gumit(egyáltalán nem) és nem is hajlandó azzal szexelni. Én fogamzásgátlót nem akarok szedni, még. Azért gondoltam hogy a hüvely tabi az jó lenne.
Persze, ha gyereket akartok.
mi az hogy nem hajlandó? ilyen nincs. ugyanis vagy tabi vagy óvszer, ha még nincs gyereked, ez a két biztonságosnak mondható eszköz van számodra, a hüvelyben oldódó spermicides cuccok mellett 100 nõbõl 35 esik teherbe egy év alatt... kiváncsi lennék hogy jobb lenne-e neki 18 éven át gyerektartást fizetni inkább, mint óvszert húzi a p*csére.
miaz h nem szereti a gumit..pffff hát akko b*ssza meg jo tudom h a ffiak többsége utálja de akkor is tolerálja h enm veszel be bogyot, énse bogyot szedek hanem a pasim huz gumit megérti ennyi
Lehetsz terhes akkor is.

Olvastam, hogy sajat magunknak termeszetesen tiszta kezzel, megtudjuk vizsgalni hogy van-e termekeny nap. Gugolva a kozepso ujjal kell felnyulni, es ha elerjuk a mehszajat es orrpuhasaghoz hasonlit, akkor nincs termekeny nap. Igaz ez?

Legjobb válasz: Igen ez igaz! Bõvebben olvashatsz errõl a www.babatervezok.otthona.net oldalon! Leírja hogyan változik a méhszájad helyzete, nyitottsága, keménysége a ciklusod során!

Igen ez igaz! Bõvebben olvashatsz errõl a http://www.babatervezok.otthona.net oldalon! Leírja hogyan változik a méhszájad helyzete, nyitottsága, keménysége a ciklusod során!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!