Találatok a következő kifejezésre: Ha terhesseg pajzsmirigy (5 db)

Ha terhesseg alatt pajzsmirigy tulmukodesem van, akkor lehetseges hogy a baba is nagy sulyal szuletik?

Legjobb válasz: Lehet. Ha örökletes akkor eléggé nagynövésû lesz majd késõbb a gyerek

Lehet. Ha örökletes akkor eléggé nagynövésû lesz majd késõbb a gyerek
Midnenképpen kezelni kell terhesség alatt is. Különben az alulmûködés okoz hízást. (bocs, ha félreértettem)
Szia.A túlmûködésnnél nem hízik meg a baba.A hypertierózist fokozott anyagcsere jellemzi, szapora zsívmûködés, szívdobogás, érzés, élék szem, hasmenés, lelkileg érzékenyebb, hangulat változás, izzadás stb....de az orvosnak a túlmûködésre kell, hogy adjon valami gyógyszert, hogy csökentsse a túlmûködést.terhesség alatt a babára nézve nem éppen jó se a túl, se az alul mûködés, az elsõ gigatizmust okozhat stb..az utóbbi, meg törpenövést...szóval feltétlenül az orvossal beszélni, nem hagyni annyiba.

Pajzsmirigy miatt szedett már valaki gyógyszert a terhessége alatt hogy ne vetéljen el? Ha igen, mit?

Legjobb válasz: Jelenleg nekem jó, soha nem volt sem alacsony sem magasabb, de a doki mégis azt mondta amint megtudom hogy terhes vagyok menjek vissza hozzá a pajzsmirigy szakrendelésre, mert el fogok vetélni ha nem kapok gyógyszert. Az anyukámnak és mamámnak viszont van pajzsmirigy problémája.

A kérdező hozzászólása: Jelenleg nekem jó, soha nem volt sem alacsony sem magasabb, de a doki mégis azt mondta amint megtudom hogy terhes vagyok menjek vissza hozzá a pajzsmirigy szakrendelésre, mert el fogok vetélni ha nem kapok gyógyszert. Az anyukámnak és mamámnak viszont van pajzsmirigy problémája.
Nekem egy nagyon minimális pajzsmirigy alulmûködésem van és L-Thiroxint szedek, napi fél szemet.Ezt javasolják terhesség alatt is, mert így csökken a vetélés esélye.
Nekem 7-es TSH-ra írtak Euthyrox 50-et. Ezt kell folyamatosan ellenõrizni, és állítgatni, ha babás leszek... Egyszer már voltam terhes, akkor nem szedtem ezt a gyógyszert, és elvetéltem... :(

Ha teherbe esek pajzsmirigy alulműködéssel, lehet attól problémamentes terhesség, egészséges baba?

Röviden a sztorim: kiderült, hogy magas a tsh-m, 4.94. Előtte 2 héttel(vagyis 1 hónapja) volt egy vetélésem, vagy biokémiai terhességem. Vagyis kiderült, hogy babát várok, s rá 4 napra megjött. Utro nem tudta megmenteni. Az orvosom továbbküldött endokrinológushoz, de azért annyira nem látta volna szükségesnek, én erősködtem. Először azt mondta szedjek csak jódot, aztán meglátjuk. De endokrinológusnál még nem voltam, nehéz időpontot kapni, még várnom kell 2 hetet, mire talán elkezdik kezelni. A nőgyógyászom szerint a vetélés és a pajzsmirigy alulműködés között nem volt összefüggés, nem is drasztikusan magas a tsh-m. Azt mondta, próbálkozzunk tovább a babával. Aztán elkezdtem sokat olvasni a neten, s mindenki azt írja, ez nagyon magas, 2 alatt kell kb lennie, veszélyes így a babára, stb. Ezért elmentem egy másik nőgyógyászhoz, mert nem tudtam kinek higgyek. Az meg a másik véglet volt, nagyon megijesztett, hogy ez nagyon rossz érték, nem szabad így teherbe esni, menjek, és ultrahanggal is nézzék meg a pajzsmirigyemet, stb. Fel akart írni fogamzásgátlót.(amúgy eleve nagyon unszimpi volt..) Most adott 2 orvos, az egyik azt mondja hajrá a babával, a másik tilt. 2 véglet, de kinek higgyek? Így is van esély, hogy a napokban terhes lettem, mert volt pém, együtt is voltunk. Persze az nem garancia, de kis esély. Ha így sikerült, tudnak gyorsan gyógyszert adni, s ha megmarad a baba, minden rendben lehet vele? Nagyon köszi, hogy végigolvastál!

Legjobb válasz: Nekem is alul mûködik.Igaz nekem már jóval a terhességem elõtt kiderült ez a betegség,szedek is rá gyógyszert.Nekünk 9 hónap után sikerült a kislányunk.Valószínûleg ez is befolyásolta,bár akkor nekem errõl fogalmam se volt.Az endokrinológusom soha nem mondta hogy ha akarok gyereket akkor az értékekre még jobban kell figyelni.Nekem mindig 2 alatt volt.Mégis 9 hónap kellett hozzá hogy teherbe tudjak esni.A terhességem alatt is végig kellett szednem a gyógyszert.És egészséges kislányom született,aki már 26 hónapos. A 4,94 szerintem tényleg sok.Mindenképpen menjél el elõször egy endokrinológushoz,biztos kapsz rá gyógyszert.És ha beállnak az értékeid a baba is sikerülni fog.Ha ilyen értékkel sikerül teherbe esned nem biztos hogy megfog maradni.

Nekem is alul mûködik.Igaz nekem már jóval a terhességem elõtt kiderült ez a betegség, szedek is rá gyógyszert.Nekünk 9 hónap után sikerült a kislányunk.Valószínûleg ez is befolyásolta, bár akkor nekem errõl fogalmam se volt.Az endokrinológusom soha nem mondta hogy ha akarok gyereket akkor az értékekre még jobban kell figyelni.Nekem mindig 2 alatt volt.Mégis 9 hónap kellett hozzá hogy teherbe tudjak esni.A terhességem alatt is végig kellett szednem a gyógyszert.És egészséges kislányom született, aki már 26 hónapos. A 4, 94 szerintem tényleg sok.Mindenképpen menjél el elõször egy endokrinológushoz, biztos kapsz rá gyógyszert.És ha beállnak az értékeid a baba is sikerülni fog.Ha ilyen értékkel sikerül teherbe esned nem biztos hogy megfog maradni.
2 alatt kell lenni a TSH-nak mindenképp, én is endokrinológust javaslok. Gyorsan beáll. Pici bogyó, éhgyomorra kell szedni, terhességnél emelik nagyobbra és sûrûbben néznek TSH_t. Én is szedem. 27 h km
Na én a másik véglet leszek:) Elsõ babámnál nem volt semmi baj a pajzsmirigyemmel. A másodiknál már valószínûleg alulmûködött de senki se nézte!! Simán 2 hónap alatt teherbeestem a lányommal. Mikor 3 hónapos volt már nagyon rosszul voltam, és kiderült 4.95ös a tsh-m, t3 t4em a béka feneke alatt volt. Szóval azt nézve hogy hónapok alatt változik az érték, mert ez egy lassan változó érték és folyamat a dokim szerint- tuti terhesen is már megvolt. Ennek ellenére egy gyönyörû, okos egészséges 2.5 éves múlt lányom van abból a terhességbõl. Tényleg, legokosabb gyerekem minden anyai elfogultságot félretéve. Anyáknapján verset mondott, kis meséket simán visszamond.1éves kora óta beszél csacsog, 10 hónaposan már járt. Folytatva a történetet, 3 hónapos korától elkezdtem gyógyszert szedni (L thiroxin jött az évek óta tartó gyógyszerbeállítás, túl sok volt 100 aztán 50 túl kevés stb.) Spirállal védekeztünk, nem akartunk harmadik babát. Volt egy 6 hónap ( a lányom 1 és 1.5 éves kora között) amikor egy vérvételem kimaradt (3 havonta járok kontrollra) így 6 hónapja szedtem a 0.25 öt ami megint kevés lett.(mint kiderült késõbb). A spirál mellett babás lettem, amikor a lányom másfél volt. Végülis megtartottuk kis õrlõdés után. Mentem az endokrinológushoz ismét hogy most hogyan tovább, akkor csináltak egy vérvételt 12 hetes terhesen és megint 4 felett volt a tsh-m.... 100at szedtem végig az L tiroxinból a terhesség alatt. Szülés után a 6 héttel vették le újból a vért most meg megint túl sok a 100, már csak 50et szedek. Úgyhogy az én történetembõl épp az látszik hogy magas tsh-val is teherbe lehet esni és semmi baja nem lesz a babának ha szeded a gyógyszert!!! Az hogy a lányommal való terhességemnél valóban alulmûködött e a pajzsmirigyem, ugye nincs bizonyítva és azt se tudom hogy a lányomnál fog e ez vmi bajt okozni felnõtt korában hogy neki is rossz lesz a pajzsmirigye vagy ilyesmi. De egyenlõre nem úgy néz ki mintha baja lenne tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szerintem akkor nem fogunk védekezni. Amúgy sincs semmi garancia arra, hogy teherbe esik az ember.. Természetesen megyek az endokrinológushoz hamarosan. Amúgy az a furcsa nálam is a dologban, hogy nekem is van már egy másfél éves Kisfiam, s a jelekbõl nézve nekem már elõtte is alulmûködött, vagyis így voltam terhes úgy tûnik..Egészséges kisfiú
A kérdező hozzászólása: Szóval mindig rendszertelen mensesem volt, világ életemben fáztam, most is mindig 35-35, 5 között mozog a testhõmérsékletem. Fáradt vagyok állandóan..
Leírom röviden az én történetemet. 4 évig próbálkoztunk a férjemmel, a tsh-m valahol 2 és 3 között volt, az akkori dokim azt mondta, rendben van így. Meddõségi kezelésekre jártam évekig. Volt egy 10. héten elhalt terhességem, majd kb. 1 évre rá egy korai vetélésem. Én utólag úgy gondolom, a pajzsmirigy okozta ezeket, ugyanis végül eljutottam egy endokrinológushoz és elkezdtem gyógyszert szedni, lement a tsh-m 1 alá. Már nem is jártam meddõségi kezelésekre, erre pár hónap után spontán teherbe estem. Azóta is szedem a gyógyszert (Letrox) és már a második babát várjuk :) Szerintem inkább várj még, menj el az endokrinológushoz. A nõdokik nem értenek hozzá úgy, mint õ (tisztelet a kevés kivételnek). Szerintem az elsõ nõdokidnak nincs igaza, igenis nagyon magas és lehet összefüggés.
harmadik vagyok, igen az egy dolog hogy magas de nekem úgy jött át hogy leginkább az a kérdése hogy ha most idõközben esetleg sikerül a baba ( a magas tsh mellett is aminek megvan az esélye) akkor lesz e baja a babának. Én erre írtam hogy valószínû semmi baja se lesz, és úgyis szednie kell majd végig a tiroxint. Sõt nem tudom nálatok hogy van, de nálunk az endokrinológián 2-3 hónapos várakozás van, de ha terhes vagy akkor egy két héten belül már fogadtak is.Úgyhogy hamar dokihoz kerül az ember.
6. vagyok. A kérdezõnek már volt egy vetélése, ahogyan nekem is volt kettõ. Én emiatt várnék a helyében, amíg beállítják neki a hormonszintjét, nem kockáztatnék még egy vetélést. Pár héten már igazán nem múlik a dolog. Az más kérdés, ha már most is terhes, akkor remélhetõleg idejében megkapja a hormonpótlást (ahhoz is kell egy kis idõ, hogy a szervezete reagáljon rá), és megmarad a baba.

Ha pajzsmirigy alulműködésem van, teherbe eshetek? Vállalhatok egyáltalán így babát? A terhesség alatt jár ez valamilyen veszéllyel?

Nemrég derült ki ez a dolog, gyógyszert még nem kaptam rá, de lehet, hogy fogok...

Legjobb válasz: Nekem is nemrég derült ki,hogy pajzsmirigy alulmûködésem van. Gyerekem még nincsen de természetesen szeretnék majd én is. Meg voltam ijedve, hogy nem lehet de ha rendesen kezelve vagyok akkor talán nem lehet baj. 28 éves vagyok.

Nekem is nemrég derült ki, hogy pajzsmirigy alulmûködésem van. Gyerekem még nincsen de természetesen szeretnék majd én is. Meg voltam ijedve, hogy nem lehet de ha rendesen kezelve vagyok akkor talán nem lehet baj. 28 éves vagyok.
nyugodtan vállalhatsz babát, de elötte jó lenne beállitani a hormonszinteket!Én is pajzsmirigy gondozott vagyok!Milyenek lettek az eredményeid?39 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudom még pontosan az eredményt, mert az orvosommal csak telefonban beszéltem, most szabadságon van, 2 hétmúlva megyek hozzá. De a telben annyit mondott, hogy alulmûködés, és hogy "kicsit rendetlenkedik". Remélem, nincs nagy gond! Viszont híztam 4 hónap alatt 10 kg-ot! Lehet, hogy a pajzsmirigy-dolog miatt? A ciklusaim sosem voltak rendszeresek, és a fogigátló abbahagyása óta meg pláne nem azok, ennek 7 hónapja már, -így kerültem a dokihoz és így került sor vérvételre! Köszi a választ!
ha van kedved errõl a témáról beszélgetni szivesen beszélek veled priviben vagy ha van msn-ed akkor vegyél fel ha gondolod cimem :[email protected] és ne idegeskedj gyogystûzerekkel rendben lehet tartani , de azt feltétlenûl szedni kell mert akkor hamarabb lehet vetélésed!
A kérdező hozzászólása: megpingeltelek :-) köszi!
Nekem a 10. héten vették észre az alulmûködést, és aztán a 16. héten tudtam elkezdeni a gyógyszert, aztán emelni kellett az adagot, kb a 24. hétre állt be, eddig semmi probléma nincs a terhességemmel, meg a 12. hét után a baba pajzsmirigye termeli magának a hormont.. Nálam egyenlõre minden rendebn, úgyhogy ne izgulj:) 31. hetes kisfias:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! További boldog babavárást, aztán szép szülést!
A kérdező hozzászólása: Szia utolsó! Csak jó értékkel vállalj babát! nekem akkor a TSH-m 5, 4 volt, az már nagyon magas! Szedtem a gyógyszert, de nem eleget, és 2009 decemberében terhes lettem, de rossz értéknél nem fejlõdött a baba, elvetéltem, megmûtöttek. Rá fél évre, szuper TSH-val, 150 mikrogramm gyógyszerrel naponta a 25 mikrogr helyett ismét teherbeestem, és most van egy 15 hónapos kisfiam, és a 16 hetes vagyok a kistestvérrel. A TSH mindig legyen 0, 1-1 között. Én magamnak állítom be a gyógyszeradagot, terhesség alatt 200 mikrogrammra emeltem, 5 hetente megyek emiatt leborba, és mindig jó a TSH-m. Én így vagyok nyugodt. A pajzsmirigy hormonjait a magzat a 16. hétig nem tudja magának termelni, így addig különösen kockázatos rossz TSH-val "közlekedni". Sok sikert! Ne habozd elkezdeni a gyógyszert, mert megéri! :) )

Ha rögtön a terhesség kezdetén kiderül, h baj van a pajzsmiriggyel akkor még megmenthető a baba?

És igy mi van azzal,h nagy esély van arra,h a baba beteg lesz?

Legjobb válasz: hogy a fenébe ne:) és baja sem lesz, ne aggódj, hacsak nem 30 a TSH-d kb., de túl van ez reagálva, ami nem baj, mert nézesse csak meg a kismama, semmibe nem telik, de ne aggódj, semmi baj nem lesz!

hogy a fenébe ne:) és baja sem lesz, ne aggódj, hacsak nem 30 a TSH-d kb., de túl van ez reagálva, ami nem baj, mert nézesse csak meg a kismama, semmibe nem telik, de ne aggódj, semmi baj nem lesz!
Erre èn is kivàncsi lennèk...Neked mennyi a TSH-d? Nèztèk màr? Nekem 2 felett volt joval, mèg teherbeesés elott. Hètfon megyek eloszor orvoshoz, akkor lèpek a 6. hètbe. Rogton kèrni fogom èn is a vizsgàlatot.
A kérdező hozzászólása: Jaj, köszönöm a választ. Én ma voltam, hétfõn lesz eredmény, a terhesség még csak gyanús nálam, de ha nem jelent gondot, akkor nagyon remélem, h az vagyok:)
A kérdező hozzászólása: Hétfõn lesznek meg az eredmények, de az ünnepek miatt csak csütörtökön fogad a doki. Minden esetre jó hallani a pozitiv történeteket. Volt egy vetélésem már a 6.héten, de erre a vizsgálatra nem is küldtek el, másra se nagyon, szinte olyan mindennaposnak, semmiségnek titulálták az egészet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!