Találatok a következő kifejezésre: Ha terhességem hete (263 db)

Kb.17 - e óta állandóan rosszul vagyok, szédülés, émelygés, hányás, hányinger, és fura, görcsölő alhasi fájdalmak, amik nem erősek, de azért ott vannak! Ha jövő héten elmegyek orvoshoz, szerintetek lát már valamit, vagy lehet ez terhesség?

Párommal tervezünk babát. Az UM - m 02. 08 - án volt,15 - én voltunk együtt. Tegnapelőtt a tesztem negatív lett, de gondolom azért, mert az együttlét óta még 10 nap sem telt el. Elmegy az orvosom 3 hét szabadságra, másikhoz meg nem szeretnék menni!

Legjobb válasz: Nem fog még látni semmit, és õszintén szólva nem hinném, hogy ezek terhességi tünetek. Nem lehet, hogy valami vírust kaptál el? Mert nagyon korán kezdõdtek, 28 napos cilussal számolva csak kb. 22-e körül lehetett az ovulációd. De ha korábban is lett volna, és a tüneteidet terhesség okozná, akkor a teszt is már vígan pozitív lenne. Szóval szerintem jövõ héten még felesleges orvoshoz menned, várd meg, hogy megjön-e, vagy mi lesz, az orvoshoz ráér 3-4 hét múlva is menni, pont megfelelõ.

Nem fog még látni semmit, és õszintén szólva nem hinném, hogy ezek terhességi tünetek. Nem lehet, hogy valami vírust kaptál el? Mert nagyon korán kezdõdtek, 28 napos cilussal számolva csak kb. 22-e körül lehetett az ovulációd. De ha korábban is lett volna, és a tüneteidet terhesség okozná, akkor a teszt is már vígan pozitív lenne. Szóval szerintem jövõ héten még felesleges orvoshoz menned, várd meg, hogy megjön-e, vagy mi lesz, az orvoshoz ráér 3-4 hét múlva is menni, pont megfelelõ.
Két nappal az együttlét után még nem lehetnek terhességgel összefüggõ tüneteid. A vélt fogamzás után kb. két héttel mutat reálisat a terhességi teszt, ultrahanggal a vélt fogamzástól számított 20-25 nappal lehet csak igazolni terhességet. Ha sikerült is, akkor is mostanában ágyazódik be. Türelem, bármi lehet még a dologból, de biztosat jelen pillanatban senki nem fog tudni mondani. Teljesen felesleges most még orvoshoz rohanni, még a vérzésed sem maradt ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Hát, akkor várok, és reménykedek, mert ugyebár a remény hal meg utoljára...:)
A kérdező hozzászólása: Ja, azt elfelejtettem, hogy a héten voltam vérvételen, ami teljesen jó lett, gondolom, ha valamit elkaptam volna, azt a véreredmény kimutatta volna, teljes vérképrõl volt szó!
A kérdező hozzászólása: Csajok, 6 hetes kismama vagyok! :)
Gratulálok!
ú de nagyon gratulálok...most szurkolj nekem.holnap doki. :)

Ikrekkel ki mikor szült meg? Gondolok itt a terhességi hétre. Ha valaki sokkal korábban szült a kiírt időpontnál lett valami bajuk a piciknek?

Legjobb válasz: Anyumnak a tesvéremmel volt ikerterhessége. Bár sajnos az egyik baba elhalt a 25. héten, a testvéremet ki tudta hordani a 40. hétig és a (természetes) szülésnél mindkettõjüket megszülte. Meg van egy ismerõsöm, akinek hármas ikrei lettek volna, de az elsõ trimeszterben az egyik baba elhalt és fel is szívódott, majd a terhesség vége felé a második baba is elment. A harmadikat megszülte,(nem tudom hányadik héten), de sajnos nagyon beteg lett a baba. Már otthon vannak. Nem elrettenteni akartalak. De ez volt a kérdés. Ha ikrekkel vagy terhes, a legjobb amit tehetsz, hogy nem idegeskedsz és bízol a legjobbakban. Az már fél siker. Nem lesz semmi gond. :)

Anyumnak a tesvéremmel volt ikerterhessége. Bár sajnos az egyik baba elhalt a 25. héten, a testvéremet ki tudta hordani a 40. hétig és a (természetes) szülésnél mindkettõjüket megszülte. Meg van egy ismerõsöm, akinek hármas ikrei lettek volna, de az elsõ trimeszterben az egyik baba elhalt és fel is szívódott, majd a terhesség vége felé a második baba is elment. A harmadikat megszülte, (nem tudom hányadik héten), de sajnos nagyon beteg lett a baba. Már otthon vannak. Nem elrettenteni akartalak. De ez volt a kérdés. Ha ikrekkel vagy terhes, a legjobb amit tehetsz, hogy nem idegeskedsz és bízol a legjobbakban. Az már fél siker. Nem lesz semmi gond. :)
Jaj, bocsi. Most látom, hogy úgy volt a kérdés, hogy szülés után volt-e baj? Szerintem nem baj, ha elõbb szülsz a kiírt idõpontnál. A mai orvostudoány olyan fejlett, ha pár héttel elõbb is szülsz, az sem gond.

Ha egy hete nagyon lent volt a méhszájam és nyitott volt, most pedig nagyon fent van, alig érhető el, mintha burkot vont volna maga köré, és zárt. Utalhat terhességre?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy hol tartasz a ciklusodban. A méhszáj akkor szokott alacsonyan lenni, és kissé kinyilni, mikor peteérés van, és mikor menzesz. A köztes idõkben fenntebb van. Ha az az 1 héttel ezelõtti dolog a peteérésedkor volt, akkor most normális, hogy felhúzódott, nem jelent különösebben semmit. Ha már menzesz elõtt vagy, esetleg már késik is, akkor utalhat terhességre.

Attól függ, hogy hol tartasz a ciklusodban. A méhszáj akkor szokott alacsonyan lenni, és kissé kinyilni, mikor peteérés van, és mikor menzesz. A köztes idõkben fenntebb van. Ha az az 1 héttel ezelõtti dolog a peteérésedkor volt, akkor most normális, hogy felhúzódott, nem jelent különösebben semmit. Ha már menzesz elõtt vagy, esetleg már késik is, akkor utalhat terhességre.

Ha a mellek még nem feszülnek a 11. terhességi héten, az normális?

Ez a harmadik terhességem, mindkét alkalommal ebben az időben már egy mérettel nagyobb melltartót hordtam. Most (talán) az a különbség, hogy mostanáig szoptattam a kislányomat(8hónapos). Ez lehet ok?

Legjobb válasz: Hát esz biztosan "tehet róla". Így nem is fog feszülni, legalább valami jó is legyen. :o) Nekem is így volt. De simán az is lehet, hogy csak más terhesség, és minden más. Harmadik terhességem alatt már nem szoptattam, és mégsem igazán feszült a cicim az elsõ harmadban, meg utána sem annyira, mint pl. elsõvel. A mellem sem lett akkora, sem szülésig (van egy olyan melltartóm, amit az elsõ terhességem alatt hordtam, és azóta sem soha, mert annyira nagy, csak néztem nemrég, hogy nekem ekkora mellem volt? :o) És utána sem. Pedig szoptattam mindegyikkel sokáig.

Hát esz biztosan "tehet róla". Így nem is fog feszülni, legalább valami jó is legyen. :o) Nekem is így volt. De simán az is lehet, hogy csak más terhesség, és minden más. Harmadik terhességem alatt már nem szoptattam, és mégsem igazán feszült a cicim az elsõ harmadban, meg utána sem annyira, mint pl. elsõvel. A mellem sem lett akkora, sem szülésig (van egy olyan melltartóm, amit az elsõ terhességem alatt hordtam, és azóta sem soha, mert annyira nagy, csak néztem nemrég, hogy nekem ekkora mellem volt? :o) És utána sem. Pedig szoptattam mindegyikkel sokáig.

Ha a baba a terhességi hetéhez képest (mensi szerint) 2, 5 héttel nagyobb már a 12 heti uh-tól és azóta is folyamatosan tartja ezt a"kort" akkor most õ ha hamarabb születik ezzel a 2, 5 héttel nem lesz baj?

Úgy értem, hogy akkor nem lesz meg ez a 41 hét...jaj, lehet kicsit hülyén fogalmazok, de értitek mit akarok kérdezni???Minden vizsgálatom hamarabb volt a 12 hét óta, 18-24 hetes uh cukorterhelés, AFP, minden...

Legjobb válasz: Ha a mensi szerinti es az uh szerinti szulesidopont mas akkor a 12. uh-t veszik alapul mert akkor valoszinu nem kozepidoben volt a peteeresed. Tobb het is lehet a kulonbseg ( nekem 13 nap volt).

Ha a mensi szerinti es az uh szerinti szulesidopont mas akkor a 12. uh-t veszik alapul mert akkor valoszinu nem kozepidoben volt a peteeresed. Tobb het is lehet a kulonbseg ( nekem 13 nap volt).
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt mondták, az biztos, hogy a peteérés nekem mindig a 8-9 ciklusnapon volt, tehát nem 14. de az akkor is kb 1 hét....azért köszi
A 12. hétig fejlõdnek egyformán - ha akkor már nagyobb volt 2 héttel, általában ráírják a papírra, hogy "terminusmódosítás" és új lesz a "szülés várható idõpontja".

Terhességi teszt kimutatja azt is ha 1 hete terhes a barátnőm?

Legjobb válasz: Van olyan teszt, amelyik igen, de legtöbb nem. Általában 2 hét után adnak eredményt. Ha olyat vesztek, ami már 1 hét után kimutatja, az nem teljesen megbízható, meg kell ismételni 1 hét múlva.

Van olyan teszt, amelyik igen, de legtöbb nem. Általában 2 hét után adnak eredményt. Ha olyat vesztek, ami már 1 hét után kimutatja, az nem teljesen megbízható, meg kell ismételni 1 hét múlva.
Ha az aktus volt egy hete akkor nem! A beágyazódás??? Akkor igen!

Számitásaim szerint eddig 28 hetes voltam ma voltam uh és azt mondták betöltött 31 hét. Mi alapján döntik el? Ha nagyobb a baba kiadhat a gép idősebb terhességi hetet?

Legjobb válasz: A baba méretei alapján.Mi eddig mindig egy héttel a naptár alatt voltunk,majd jövõ héten kiderül,hogy tartjuk-e magunkat.Arra számíthatsz,hogy elõrébb jön a szülés idõpontja.Amúgy eddig mindig akkora volt a baba,mint a naptári hét?

A baba méretei alapján.Mi eddig mindig egy héttel a naptár alatt voltunk, majd jövõ héten kiderül, hogy tartjuk-e magunkat.Arra számíthatsz, hogy elõrébb jön a szülés idõpontja.Amúgy eddig mindig akkora volt a baba, mint a naptári hét?
Igen, mindig a baba mérete alapján állapítják meg és írják ki-át a szülés várható idõpontját. Ne félj, ez még nem baj, meg változhat is.-) Barátnõm elsõ idõpontja márc eleje volt, és január közepé-n szült, mindig átírták neki:-) Egészségesek, jól vannak:-)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.hát eddig mindig csusztunk egy kicsit, akkor hamarabb is fogok szülni?

35 és fél hetes terhes vagyok. 2 hete gyakori méhkeményedéseim vannak, magne B6 szedése mellett. Pár napja enyhe rendszertelen görcsök. Jöhet hamarébb a baba, ha terhességi cukrom van?

Rossz a kedvem,minden apróságon kiborulok,a derekam szinte állandoan fáj,éjjel pedig alig alszom.1 hete voltam orvosnál,akkor 1 ujjnyira voltam nyitva.

Legjobb válasz: Én is cukros voltam a várandósság alatt, és ezek a tünetek már az utólsó héten voltak nálam. Magától a cukortól nem jöhet elõbb a baba, én inzulinoztam magam és pont a kiírt napon szültem hüvelyi úton, de kérlek hogy amennyit csak tudsz feküdjél, még akkor is ha fáj mindened, mert még túl "fiatal" az állapotod. a 37. betöltött hétig koraszülöttnek számít a baba. Ezért nagyon vigyázz magatokra. Azt nem írtad, hogy inzulinos vagy, vagy elég a diéta? De ha csak a diéta van, akkor azt nagyon szigorúan be kell tartani. Tudom hogy nehéz, de a baba bekómálhat a pocakban, ha a cukor túl magas és állandósul ez az állapot. Vigyázz magadra és PIHENJÉL!!!!! Amúgy nyugi! Véletlenül sem akartalak megilyeszteni hidd el. Komplikácó mentes és élményekben gazdag szülést, és gyönyörû egészséges kisbabát kívánok neked. 3 hónapos kislány anyukája

Én is cukros voltam a várandósság alatt, és ezek a tünetek már az utólsó héten voltak nálam. Magától a cukortól nem jöhet elõbb a baba, én inzulinoztam magam és pont a kiírt napon szültem hüvelyi úton, de kérlek hogy amennyit csak tudsz feküdjél, még akkor is ha fáj mindened, mert még túl "fiatal" az állapotod. a 37. betöltött hétig koraszülöttnek számít a baba. Ezért nagyon vigyázz magatokra. Azt nem írtad, hogy inzulinos vagy, vagy elég a diéta? De ha csak a diéta van, akkor azt nagyon szigorúan be kell tartani. Tudom hogy nehéz, de a baba bekómálhat a pocakban, ha a cukor túl magas és állandósul ez az állapot. Vigyázz magadra és PIHENJÉL!!!!! Amúgy nyugi! Véletlenül sem akartalak megilyeszteni hidd el. Komplikácó mentes és élményekben gazdag szülést, és gyönyörû egészséges kisbabát kívánok neked. 3 hónapos kislány anyukája

Kismamik, hányadik terhességi hétig adnak inzulint ha esetleg feljebb menne a cukor?

Cukros lettem, nemsokára a 35. hétbe lépek, és félek nehogy túl magas legyen és szuri kelljen:(. Akiknek cukruk volt, a szülés alatt és után végig nézték, ellen?rizték? A diétát is tartani kellett a szülés után még?

Legjobb válasz: Szia! Hát nálunk egyáltalán nem ellenõrizték,csak ha valaki szólt,hogy meg kéne már mérni!Akár az utolsó pillanatban is lehet inzulint adni,ha annyira elszalad a cukor!Inkább az inzulin,minthogy baj legyen!A babákat viszont a szülés után mindjárt nézik és 24órán keresztül ellenõrzik a cukorszintjüket,ha gond adódna,akkor be tudjanak avatkozni! A szülés után azért ajánlatos tartani a diétát,hogy egy esetleges újabb terhességnél ne alakuljon ki megint a terhességi diabetesz és ne legyél 10-15év múlva esetleg inzulinnal kezelt cukorbeteg! Jó egészséget!

Szia! Hát nálunk egyáltalán nem ellenõrizték, csak ha valaki szólt, hogy meg kéne már mérni!Akár az utolsó pillanatban is lehet inzulint adni, ha annyira elszalad a cukor!Inkább az inzulin, minthogy baj legyen!A babákat viszont a szülés után mindjárt nézik és 24órán keresztül ellenõrzik a cukorszintjüket, ha gond adódna, akkor be tudjanak avatkozni! A szülés után azért ajánlatos tartani a diétát, hogy egy esetleges újabb terhességnél ne alakuljon ki megint a terhességi diabetesz és ne legyél 10-15év múlva esetleg inzulinnal kezelt cukorbeteg! Jó egészséget!

Ha 1 hete késik és szinte nincsenek terhességi tüneteim attól még lehetek terhes? Kell hogy legyen tünet kötelezõ?

Babát tervezünk a férjemmel. Szinte alig van tünetem pedig 1 hete késik. Annyi hogy egy icipicit érzékeny a mellem de szinte semmi. Illetve farkaséhség jön rám az autóban meg hányinger. De nekem nem szokott késni és most mégis 1 hét késésnél tartok. Akkor ez mi? A 4dik napon negatívat teszteltem x epilel ( az olcsóbb amiben 2db van ).

Legjobb válasz: Hát nekem is jó sokat késett, mire kimutatta a teszt, kb 1,5 héttel a késés után kezdett el hányingerem lenni, akkor derült végül ki, hogy baba van. Mondjuk nekem a mellem nagyon fájt már a nemvárt elõtt is, úgyhogy én sejtettem, hogy valami van. De egyébként hányinger és hasonlók nem kötelezõ "mellékhatások", van akinek egyáltalán nincsen. Viszont, mivel a 14. hétig én hányingeres voltam, ezért a kívánósság és farkaséhség csak azután jelentkezett, hogy ez elmúlt, leginkább félidõn túl...

Hát nekem is jó sokat késett, mire kimutatta a teszt, kb 1, 5 héttel a késés után kezdett el hányingerem lenni, akkor derült végül ki, hogy baba van. Mondjuk nekem a mellem nagyon fájt már a nemvárt elõtt is, úgyhogy én sejtettem, hogy valami van. De egyébként hányinger és hasonlók nem kötelezõ "mellékhatások", van akinek egyáltalán nincsen. Viszont, mivel a 14. hétig én hányingeres voltam, ezért a kívánósság és farkaséhség csak azután jelentkezett, hogy ez elmúlt, leginkább félidõn túl...
Nekem nem volt semmi tünetem, csak az, hogy nagyon görcsölt a hasam, mintha meg akarna jönni. Kb. 1 hétig, de nem jött meg. Az elsõ babámnál iszonyat mellérzékenységem volt már egy héttel a nemvárt elõtt. Most 9 hetes vagyok, és néha egy kis hányingeren kívül semmi tünetem nincs.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
Nekem se volt semmi 1-2 kajától hányinger, kb ennyi:) mellem se feszült, 10.hétre látszódtak át az erek.
Mikorra nem várod? Szerintem csinálj újabb tesztet, ha még nem jött meg, mert 2naponta duplázódik a HCG hormon.
A kérdező hozzászólása: 13ra nem vártam és azóta se jön.
Két naponta tesztelt újat! :-) Aztán mesélj, mi lett az eredmény.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!