Találatok a következő kifejezésre: Ha terhességem a második (61 db)

Ha megfoganna a második baba ebben az évben, de nekem februárban lejár a GYES-em, itthon maradhatok a terhesség végéig, de milyen ellátást kapnék? Táppénzt?

A lányommal is itthon voltam végig veszélyezett terhesség miatt, sajnos nemrég volt egy vetélésem, most pedig reménykedünk.

Legjobb válasz: Ha él a munkaviszonyod, akkor igen, táppénzt.

Ha él a munkaviszonyod, akkor igen, táppénzt.

Ha az első terhességem problémamentes volt, talán a második is az lesz, reménykedhetek?

14 hónapos a babám, plusz most 5 hetes terhes vagyok. Nagyon izgulok, nehogy baj legyen, hiszen most nem fekhetek egész nap az els? babám miatt. Az els? terhességemmel abszolút semmi gond nem volt, végig dolgoztam, végig tornáztam, nem vizesedtem, stb...

Legjobb válasz: Miért kellene feküdnöd? Állj pozitívan a terhességhez és nem lesz baj! Abból, hogy a elsõt hogy viselted, nem lehet a másodikra következtetni, mert minden terhesség más. De: nekem mind a 4 terhességem könnyû és problémamentes volt, pedig a 4. babát már 37 évesen vártam... Nem tornáztam, nem jártam terhestornára se, de végig foglalkoztam a nagyokkal, vezettem a háztartást, dolgoztam a kertben stb...ha az ember nem arra figyel, mi fáj, mitõl lesz baja a picinek, akkor nem is lesz gond :)Gratulálok a picihez!

Miért kellene feküdnöd? Állj pozitívan a terhességhez és nem lesz baj! Abból, hogy a elsõt hogy viselted, nem lehet a másodikra következtetni, mert minden terhesség más. De: nekem mind a 4 terhességem könnyû és problémamentes volt, pedig a 4. babát már 37 évesen vártam... Nem tornáztam, nem jártam terhestornára se, de végig foglalkoztam a nagyokkal, vezettem a háztartást, dolgoztam a kertben stb...ha az ember nem arra figyel, mi fáj, mitõl lesz baja a picinek, akkor nem is lesz gond :) Gratulálok a picihez!
Nekem is problémamentes volt az elsõ, most vagyok 10 hetes, és ikrek lesznek. Eleve veszélyeztett terhesség. Aggódom is, de azt hiszem tényleg túl sokat olvasgatunk a neten. Próbálok én is pozitívan gondolkodni. A strapát még egész jól bírom: futok a lányom után (15 hós), emelgetem a fenekét, házimunka megy (de már nem aggódom ha 3 órát ott áll a mosatlan, megvár. Lassítottam már most, amit lehet pihizek, apa is sokat segít (igazából nálunk az ikerterhesség miatt van nagyobb para, ha egy baba lenne, nem lassítanék még ennyire szerintem), õ fûrdeti a lánykát, mert estére már eléggé érzem a hasam, félek emelgetni ha nem feltétlen szükséges. Nem lesz semmi gond, csak tényleg állj pozitívan mindenhez!
szia. nekem 22hós babám van- nem egyszerü vele :) én is 5 hetes terhes vagyok. én is aggodtam ezen h ez hogy lesz, de már nem izgat :) odafigyelek h pihenjek is a kicsi mellett, már ha tudok, és odafigyelekk a táplálkozásomra. DE nem aggodom amiatt h bármi baja lehet a pocaklakonak. Ugy gondolom ha pozitivan állok mindenhez akkor nem lehet baj :) :) :) :) tégy te is igy :) sok kitartást. ja nekem is problémamentes volt a terhességem elsõre - viszonylag - és ez már most totál más. Nincs két egyforma terhesség :)
szia az én elsõ terhességem is probléma mentes volt, pedig stimulált volt most járok a második végén, 38 hét, és bizony minden összejött, magas vérnyomás, toxémia gyanú, korán kinyilt méhszáj, ezért holnapután indítják is a szülést. és nagyon féltem a babám egészségét pedig nagyon odafigyeltem az egészséges étkezésre, a megfelelõ pihenésre, arra h ne emelgessem a fiamat állandóan, mégis úgy érzem, sokkal nehezebb mint az elsõ
Szia! Nekem van már egy kisfiam , és most vagyok 23 hetes terhes, én is ezért aggódom, de szerintem minden terhesség más. Én is futok a kicsi után, sokszor még emelnem is kell, de a lényeg a pozitív hozzáállás.Ugyan van amit nem irányíthatunk, hiszen ma azt mondta a doki hogy a beleivel nincs rendben valami. Tágnak látja. Ugyan azt mondta hogy ez genetikai dolog, öröklõdhet, nem nyugtatott meg. Soha nem szedtem fogamzás gátlót, nem volt semmi baj az elsõ terhesség alatt, sokkal többet pihentem, könnyû volt a szülésem, de most van egy ilyen dolog, ezt már nem én irányítom, nyugi, a fõ hogy ne gondolj semmi rosszra. K.
A kérdező hozzászólása: Nem semmi 4 terhesség :) Tegnap óta tudom, hogy terhes vagyok, azóta ezen rágom magam, nehogy bevérezzek, vagy méhszájon tapadjon a méhlepény, vagy mit tudom én. Lehet túl sokat olvasok itt...
Szerintem ez mindenkinek más. A lényeg, hogy pozitivan állj hozzá és minden rendben lesz. Én most vagyok 37 hetes, semmi problémám nem volt a második terhességgel, pedig szaladok a kis örökmozgó után, minden nap fõzök, házimunkát is én végzem. Sokáig tornáztam és futópadon sétáltam is. Problémammentes babavárást neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

Könnyebb a második szülés, ha nem sok idő telik el a két terhesség között?

sziasztok! második babámat várom, a két szülés között 15 hónap telik majd el.

Legjobb válasz: Szerintem az elsõ babád nem volt túlhordott csak az orvosok mindig az utolsõ menzitõl számítják a terhességet.Ha a baba ki akar jönni akkor ki is fog!Nagyanyáink idejében sem volt szülés indítás...na de mindegy. A második biztosan könnyebb lesz,mert az út már bejáratott és mivel ott van már az elsõ babád nem nagyon fogsz ráérni elõre izgulni/aggódni a szülésen így szorongások és nagyjából félelmek nélkül lépsz majd a kórházba és nyugodtabban töltöd az idõt a szülõszobán, ami nagyban megkönnyíti a szülés menetét/idejét.Igy mindenkép rövidebb és szebb élmény lesz a második baba érkezése. Tapasztalatból mondom.Az elsõ nekem is indított volt a 38.héten,mert a dokim el kívánt utazni... 8órát vajúdtam.A második akkor jött amikor akart(39.hét). Reggel 6kor bementem a szülészetre, 2,5 óra múlva már kint is volt a drága!

Szerintem az elsõ babád nem volt túlhordott csak az orvosok mindig az utolsõ menzitõl számítják a terhességet.Ha a baba ki akar jönni akkor ki is fog!Nagyanyáink idejében sem volt szülés indítás...na de mindegy. A második biztosan könnyebb lesz, mert az út már bejáratott és mivel ott van már az elsõ babád nem nagyon fogsz ráérni elõre izgulni/aggódni a szülésen így szorongások és nagyjából félelmek nélkül lépsz majd a kórházba és nyugodtabban töltöd az idõt a szülõszobán, ami nagyban megkönnyíti a szülés menetét/idejét.Igy mindenkép rövidebb és szebb élmény lesz a második baba érkezése. Tapasztalatból mondom.Az elsõ nekem is indított volt a 38.héten, mert a dokim el kívánt utazni... 8órát vajúdtam.A második akkor jött amikor akart(39.hét). Reggel 6kor bementem a szülészetre, 2, 5 óra múlva már kint is volt a drága!
elsõ vagyok!sajnálom a dolgot!akkor tényleg szükség volt rá!ettõl fügetlenül a 2.szülés biztos gyorsabb és könnyebb lesz még akkor is ha indítani kell újra.
Én azt hallottam, hogy a második gyereknél rövidebb a vajúdás. Én is reménykedem...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! sajnos nálam tényleg túlhordás volt, zöld magzatvíz miatt indították a szülést. a vízvizsgálat elõtt még azt beszéltük a dokimmal, jön a kislegény amikor akar. aztán puff..zöld víz, burokrepesztés...
A kérdező hozzászólása: Köszi! fõ a pozitív hozzáállás! :)

Szerintetek van abban igazság, hogy ha a második babánál is úgy viseli a kismama a terhességet, mint az elsőnél, akkor ugyan olyan nemű lesz a második baba, mint az első?

pl. ha az els? terhesség alatt hánytál és fiú lett, akkor a második is az lesz, ha hány a kismama? Vagy ez ugyan olyan butaság, mint hogy ha ég a has, akkor nagy haja lesz a babának?

Legjobb válasz: Babona. Minden terhesség más, de minden terhesség lehet ugyanolyan is, baba nemétõl függetlenül.

Babona. Minden terhesség más, de minden terhesség lehet ugyanolyan is, baba nemétõl függetlenül.
Nálunk ugyan bejött, de babona. Van egy lányom és a pocakban is kiscsajszi lakik:) :) Nem volt hányás, az elején pár alkalommal hányinger, 16-20 hétid édesség zabálás(szó szerint)!!! Még a hízás üteme is ugyanolyan:) :) :) :Ráadásul egy két nap eltéréssel megyek uh-ra, és még a méretek is majdnem egegyeznek!! De úgy gondolom, hogy ez merõ véletlen
Mindkét terhességem alatt a 20. hétig borzalmas rosszul voltam, hánytam, katasztrófa volt, és nem egynemûek:) Ez inkább attól függ, hogyan reagál a te szervezeted a HCG hormonra, az meg ugyanúgy termelõdik akár fiú, akár lány van a pocakban:)
Na ez nem igaz mert Nekem az elsõ fiammal semmilyen tünetem nem volt csak a mellem feszült ezen kívül semmi. A másodikkal az elsõ 5 hónapot végig hànytam és õ is fiú lett :-)) . Most várjuk a harmadikat akivel szintén nincsen tünetem csak a mell feszülés de ennek ellenére bízunk benne, hogy lányunk lesz :-)) . 14hkm
Min két terhességemnél rettenetes gyomorégésem volt és kopasz gyerekeim születtek (mind a kettõ lány) Nem is értem ezt a babonát, hogy mi köze a méhben lévõ baba hajának ahhoz, hogy felnyomja-e a gyomromat a baba a nyelõcsövembe avagy nem. Az elsõ terhességemnél nem volt semmi tünet, a 2.-nál meg a 11. hétig nagyon szarul voltam, de lányok lettek. Mondjuk inkább a fáradság és a pihenés hiánya fokozta a rosszulléteimet.
A lanyommal volt hanyingerem, almossag, sokat hiztam stb. Most 17 hetes vagyok, ossze se lehet hasonlitani a ket terhesseget, de kiderult, hogy megint lanyom lesz.
Az elsõ kettõvel ugyanolyan volt a terhességem, ugyanannyit hánytam és fogytam, ugyanannyit és ugyanakkor voltam kórházban, szinte napra pontosan ugyanúgy zajlott. Mind a kettõ fiú. A mostani terhességem teljesen más, mégis megint fiút várok. :)
Utolsó vagyok! Tegnap elõtt tudtam meg, hogy a baba mégiscsak kislány. :) Így elmondhatom, hogy vele más volt a terhességem. :D
A kérdező hozzászólása: Nagyon gratulálok!!!!! Mindenkinek persze:) ) Én is nem régen tudtam meg hogy babát várok, már a 10.hétben vagyok és sajnos ugyan olyan nehezen viselem, mint az elsõnél, aki kisfiú lett:) Hát, kíváncsi vagyok, h most milyen nemû lesz...én ismét fiút érzek!:) )

Ha nincs semmilyen terhességi tünetem, kirobbanó formában vagyok, tapasztalatotok szerint az inkább fiúra v. lányra utal? Vagy ez hülyeség? Az első terhességemnél minden volt:hányinger, fáradtság, mellfeszi. Létezik hogy a második más nemű?

Legjobb válasz: Hát vagy igaz vagy nem. Csak, hogy "alakuljon" a helyzet: az elsõ terhességemmel minden bajom volt és lány lett, a másodikkal semmi bajom nem volt és fiú. A tesómnak két fiú után született a lánya. Õ azt mondja, hogy a három terhessége között nem volt lényeges különbség, nem is igazán akarta elhinni az ultrahang alapján, hogy a harmadik lány.

Hát vagy igaz vagy nem. Csak, hogy "alakuljon" a helyzet: az elsõ terhességemmel minden bajom volt és lány lett, a másodikkal semmi bajom nem volt és fiú. A tesómnak két fiú után született a lánya. Õ azt mondja, hogy a három terhessége között nem volt lényeges különbség, nem is igazán akarta elhinni az ultrahang alapján, hogy a harmadik lány.
Nekem ket olyan terhessegem volt, mint amit te leirtal es ket fiam van. Nem hiszem, hogy ebbol lehet kovetkeztetni, mert mi negyen vagyunk testverek, 2 fiu es 2 lany, Edesanyam elmondasa szerint mind a negy terhessege problema es tunetmentes volt. (Annyira, hogy az en erkezesem felidosen derult ki...)
Nekem az elsõvel tüneteim voltak, fiú lett. Most nincsenek, remélem lány lesz.
A kérdező hozzászólása: Ennyit arról hogy nincs tünet..Az 5.héttõl:mellfájás, feszülés, hányinger reggel-este, gyomorfájás, fáradékonyság, ingerlékenység...A lányommal is voltak, de ez most intenzívebb szerintem, vagy pont ugyanolyan, úgyhogy majd írok mi lesz, fiú v.lány!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!kíváncsi leszek, mert nekem az elsõ lány és voltak "nagykönyvben megírt tüneteim".Az elmondottak alapján kisfiú, és a férjem nagyon boldog is lenne, nekem mindegy, én már boldog vagyok!Köszi csajok, pár hónap múlva írok.
Nekem csak csekély tüneteim voltak, minimális émelygés, fáradékonyság, de ezek még kellemetlennek sem mondhatóak és fiú lesz !:D
szia! az elsõnél fiam lett: semmi komoly tünet - élveztem a terhességem, ezért is vártam annyira a másodikat... most a másodikkal MINDEN! ami rossz az jött! hányás 22. hétig, pokoli fájdalmak szeméremcsontnál-combban-farokcsontban!, vizesedés, egész idõ alatt pisi kényszer, kialvatlanság... és a többi ... most lányunk lesz! én azt vettem észre hogy inkább a második a nehezebb terhesség, nem pedig az hogy az milyen nemû! de ezt csak a környezetembõl szûrtem le. 35. hkm
Barátnõmnél így volt, két különbözõ lefolyású terhesség, két különbözõ gyerek. Az elsõvel nagyon sokat szenvedett, rosszul volt, lánya lett. A másodiknál szinte észre se vette, hogy terhes, és fia lett. Nekem még csak egy van, õ fiú, és az ég világon semmi bajom nem volt. Soha egy émelygés, semmi hányinger, semmi.
Semmi bajom nem volt az égvilágon! Ha nem nõtt volna a pocim, és persze ha nem mozog a baba, észre sem veszem hogy állapotos vagyok. Elsõ baba, és kislány lett.
Kevés tünet volt és fiú
Nekem az elsövel igen sok gondom volt, lány lett. A másodikkal alig vettem észre, lány lett. A harmadikkal szintén sok tünetem volt, fiú lett.
Erre nem lehet mit adni.Minden terhesség más és más a baba nemétõl függetlenül.
Esetleg lehet már valamit tudni ki a pocak lakó ?

Ha valakinek az első terhessége nagyon problémás volt, terhességi cukor meg magas vérnyomás, vizesedés. Akkor a második terhességénél is számolnia kell ezekkel a problémákkal?

Legjobb válasz: Szerintem ez változó. Nekem az elsõ terhességem inzulinos volt a cukrom miatt, amásodiknál nem volt semmi baj a cukrommal. Viszont az elsõnél a vérnyomásom inkább mindig nagyon alacsony volt, a másodikkal meg kicsit magas, de nem vészesen. Nõvéremnek viszont az elsõ babánál csak az utolsó hónapban volt gond a magas vérnyomás, a másodiknál már a harmadik hónapban elkezdett vizesedni, 200/140 volt a vérnyomása. Be kellett feküdnie, így is a 32. héten császár lett a vége. Nem is szeretne több gyereket, mert ha megint ilyen lesz ( a doki szerint nem törvényszerû), akkor mi lesz addig a 2 naggyal?

Szerintem ez változó. Nekem az elsõ terhességem inzulinos volt a cukrom miatt, amásodiknál nem volt semmi baj a cukrommal. Viszont az elsõnél a vérnyomásom inkább mindig nagyon alacsony volt, a másodikkal meg kicsit magas, de nem vészesen. Nõvéremnek viszont az elsõ babánál csak az utolsó hónapban volt gond a magas vérnyomás, a másodiknál már a harmadik hónapban elkezdett vizesedni, 200/140 volt a vérnyomása. Be kellett feküdnie, így is a 32. héten császár lett a vége. Nem is szeretne több gyereket, mert ha megint ilyen lesz ( a doki szerint nem törvényszerû), akkor mi lesz addig a 2 naggyal?
Nekem az elsõ olyan problémás volt, hogy már 24 hetesen beindult a szülés, de szerencsére "megállították", igaz így is koraszülés lett.A másodiknál toxémiám volt. A mostanitól már elõre félek:(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Kilenc éve szültem a kislányomat, nagyon problémás volt azt mondtam akkor hogy soha többet, de most nagyon úgy fest hogy terhes vagyok.És nagyon be vagyok rezelve , mert hiába telt el kilenc év úgy érzem hogy nem bírnák ki még egy olyan kilenc hónapot.Múlt hét csütörtökön kellet volna megjönnie de eddig semmi, 32 éves vagyok öregnek érzem magam és nem tudom hogy most mit tegyek.
Most várom elsõ babámat, és sajna nem igen van nyugodt idõszakom...Erõsen ingadozó vérnyomás átlagnál is nagyobb szívverés(130-140/perc), görcsölésekre 2 gyógyszer, állandó hüvelygyulladás és már megkezdõdtek a méh összehuzódásaim...szal arra is dilibogyó:S Én tuti nem fogok szülni többet csak bírja ki a pici babám, és egi legyen
És 20 hetes vagyok csak
Kedves 12:01-es Ajánlom figyelmedbe az alábbi riportot: http://videotar.mtv.hu/Videok/2010/04/19/12/Nappali_2010_apr.. 22 perc 50 másodpercnél kezdõdik
A kérdező hozzászólása: Hát az elõbb csináltam egy tesztet és úgy néz ki hogy pozitív.Nagyon halvány ugyan a csík de ott van.
Gratulálok.Ne aggódj, nem vagy öreg.És minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, most úgy keltem hogy minden oké lesz de tudom hogy egy óra múlva megint magam alatt leszek.Most azon agyalok hogy mikor mennyek orvoshoz, a menzesz el maradása után két héttel ugye már lehet menni?

Ha az első terhességemnél a 32. hétre kinyílt a méhszájam 2 ujjnyira, akkor a második terhességgel veszélyeztetett leszek?

32. hétre az els? terhességemnél kinyílt a méhszájam 2 ujjnyira (mindezt úgy,hogy én ebb?l semmit nem vettem észre -nem fájt). Lehet,hogy tovább is nyílt volna,de szerencsére észrevették,kórházban voltam heteket,gyógyszereket kaptam hogy ne induljon be a szülés. A második terhességgel akkor valószín?leg hasonlóan lesz (f?leg hogy már gyengébbek a méh izmok)? És ezáltal veszélyeztetett terhes leszek?

Legjobb válasz: Nem biztos,csak jobban fognak rád figyelni,de ez is orvos függõ.nekem az elsõ terhességemnél 24 hetesen beindult a szülés külsõ belsõ méhszájat össze varrták,a második-harmadik terhességemmel dolgoztam nem voltam veszélyeztetett,csak sûrûbben nézték a méhszáj állapotát és a haskeményedést valamint több magnéziumot ettem.

Nem biztos, csak jobban fognak rád figyelni, de ez is orvos függõ.nekem az elsõ terhességemnél 24 hetesen beindult a szülés külsõ belsõ méhszájat össze varrták, a második-harmadik terhességemmel dolgoztam nem voltam veszélyeztetett, csak sûrûbben nézték a méhszáj állapotát és a haskeményedést valamint több magnéziumot ettem.

Ha az első terhességem csak Dufastonnal maradt meg, akkor a második is? Járatos ebben vki?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ terhességem phipolfennel meg dufastonnal ment végig. Akkor azt monta a doki egy terhesség sem egyforma még egy nõ személyében sem. Holnap tesztelek remélem + lesz. Drukkolok neked!!!

Nekem az elsõ terhességem phipolfennel meg dufastonnal ment végig. Akkor azt monta a doki egy terhesség sem egyforma még egy nõ személyében sem. Holnap tesztelek remélem + lesz. Drukkolok neked!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi, aranyos vagy. Drukkolok én is, ha nem gond szólhatnál, hogy mizu!
Ha barna folyás miatt szedted a tablettát, akkor sajna elképzelhetõ, hogy most is lesz. Nekem (2 sikertelen, 2 sikeres) minél többször voltam terhes annál többször és tovább tartott, az utolsó terhességemnél 2-3 hetente, 17. hétig. Nagyon kikészültem, de sikerült. Most én is holnapra nem várom a mensit. 3. bébi lenne, remélem lesz. Érdekes, hogy nekem sose mondták, hogy szedjek Duphastont, csak most amikor kérdeztem a dokit, hogy mire számitsak. Sok sikert!
Szia . Elsõ vagyok. Ma reggel pozitívat teszteltem. Olyan boldog vagyok, remélem minden rendben lesz. Drukkolok neked!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm és gratulálok :-)))) Én jövõhéten tesztelek

Ha az első terhességemet rosszul viseltem, végig hánytam, a második is ilyen lesz?

Legjobb válasz: Közel sem biztos, minden terhesség más! Nekem több ismerõsöm van, aki az egyik terhességét végighányta, a másiknál semmi baja nem volt!

Közel sem biztos, minden terhesség más! Nekem több ismerõsöm van, aki az egyik terhességét végighányta, a másiknál semmi baja nem volt!
Nem biztos, minden terhesség más. Én a kislányommal 2 hónapig hánytam az elején, még 2 kilót fogytam is. Most a kisfiammal nem hánytam, csak émelyegtem kicsit.
Szia! Azt mondják minden terhesség más, én is hallottam, hogy van akinek egyik ilyen másik olyan. Sajnos Nálam ez nem jött be! Én mind a négy terhességemmel nagyon rosszul voltam, 18 hétig napi 15-30-szor hánytam! Pedig mindig reménykedtem, hogy majd ez nem olyan lesz!
Én az elsõ terhességemmel és a másodikkal is végig rosszul voltam, . Hánytam, szédültem, éget a torkom, sok volt a savam stb. Sõt a második még rosszabb volt, de mindenkinél más. Lehet, hogy nem lesz semmi bajod, de lehet az ellenkezõje is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha ne adj Isten a második terhesség is missed ab-bal végződik, akkor is kell laminária?

Legjobb válasz: Az elsõ terhességem missed ab lett, de nem kellett laminária, kinyíltam magamtól

Az elsõ terhességem missed ab lett, de nem kellett laminária, kinyíltam magamtól
Szia! Szerintem igen, kell, de ne is gondolj az elsõ terhességre! Ami történt megtörtént, sajnos nem lehet rajta változtatni, de te maradj pozitív és sikerülni fog!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!