Találatok a következő kifejezésre: Ha terhesgondozásra járok, (18 db)

Mit fog szólni a doki, ha hozzá járok terhesgondozásra, de visszajárok nemsokára a régi dokimhoz a magánrendelésére mert szülni meg nála akarok?

a 18ban lakom,az sztk 10perc,ez az egyszer? nekem,a régi dokim meg szent imrés.. a 11be nem tudok átjárni,nagyon messze van..

Legjobb válasz: Ha én orvos lennék, nem örülnék neki, de nem szólhat semmit, szabadon döntesz. Azért nem árt, ha ugyanaz végzi a terhesgondozást, mint akinél szülsz, hogy mindennel képben legyen. (Én 100 km-t utaztam terhesgondozásra is a dokimhoz, pedig helyben is vannak persze nõgyógyászok, akik rámnézhettek volna, de ez természetesen a te dolgod.)

Ha én orvos lennék, nem örülnék neki, de nem szólhat semmit, szabadon döntesz. Azért nem árt, ha ugyanaz végzi a terhesgondozást, mint akinél szülsz, hogy mindennel képben legyen. (Én 100 km-t utaztam terhesgondozásra is a dokimhoz, pedig helyben is vannak persze nõgyógyászok, akik rámnézhettek volna, de ez természetesen a te dolgod.)
Szia. Szerintem szíved joga megválasztani a dokidat akinél szülni akarsz és ahhoz az sztk-s dokinak semmi köze. Lehet úgy gondolja hogy majd nála szülsz, de Te nem kérted fel, így és amúgy sem vetheti a szemedre. Ha meg megsértõdne akkor sem kell vele foglalkozni. Szerintem ilyennel ne idegesítsd magad. :) Nagyon boldog babavárást kívánok!! :) :) 20 hetes kismami, Ani :)
A kérdező hozzászólása: rosszul fogalmaztam: mindkettõhöz járnék, a mostanihoz minden vizsgálatra-labor, uh, nst, stb..- a régihez meg csak vizsgálatra, és hozzá vinném a leleteimet amit itt csináltak..

Ha magánorvoshoz járok terhesgondozásra, akkor hova kell mennem a kötelező uh-os vizsgálokra? Hogy szokott ez lenni?

Úgy értem, hogy azt az sztk-ba végzik, időpont egyeztetéssel, vagy a doki a saját rendelőjében? Nem nagyon vagyok tisztába az otthoni dolgokkal, az első gyerekemet külföldön szültem, de a másodikat úgy néz ki otthon fogom.

Legjobb válasz: Én is magándokihoz jártam. Ha van a rendelõjében ultrahang, akkor ott csinálja meg, ha nincs, akkor a kórházba kell idõpontot kérni. De a kötelezõ vizsgálatokat (vérvétel, cukorterhelés) azokat a terhesgondozóba végzik el.

Én is magándokihoz jártam. Ha van a rendelõjében ultrahang, akkor ott csinálja meg, ha nincs, akkor a kórházba kell idõpontot kérni. De a kötelezõ vizsgálatokat (vérvétel, cukorterhelés) azokat a terhesgondozóba végzik el.
A kérdező hozzászólása: És az általános vérvétel, vizeletvizsgálat, azzal is az sztk-ba kell menni, sorban állni?
Ez orvosfüggõ. Az én dokim mindent a magánrendelõjében csinál: vért is ott veszi le, és utána õ maga viszi be a kórházi laborba. Uh-t is õ csinál a rendelõjében.
Gondolom az orvosod meg fogja mondani.Ez változó, én magánhoz jártam, de a kötelezõ uh-ra a kórházba kellett mennem(mondjuk õ csinálta azt is)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nálam uh a magándokimnál volt, vizelet-vér azs sztk-bade nyiregyen mindenkinek az sztk-ba vesznek vért.

A 36. héttõl a heti ctg vizsgálatokat elvégeztethetem sztk alapon, ha terhesgondozásra magán nõgyógyászhoz járok?

Amikor megkérdeztem, hogy mennyiért vállal szülést, azt mondta, mondjak én árat. Eléggé meglepett ezzel, de mivel már informálódtam róla és 100e-t kért mástól, ezt az összeget mondtam. Csakhogy nem kalkuláltam bele a terhesgondozásokat. Eddig 45.000 Ft 3 alkalom, a 36. héttõl hetente ctg, ami állítólag csak 7.000 Ft lesz, de ha jól tudom, a végén már naponta kell csináltatni...Hogy mondjam el neki, hogy én ezt nem kalkuláltam bele a 100.000-be? Ha így halad tovább, már a terhesgondozás is a 100e-t fogja közelíteni. Hibás vagyok, amiért ezeket nem tisztáztam elõre, de annyira az volt a fejemben, hogy csak a szülésnek van ára, hogy a terhesgondozást tényleg nem kalkuláltam bele:( Valahogy arról ritkábban esik szó fórumokon.

Legjobb válasz: Bocsi, nekem nem egészen tiszta, amit leírtál. Én magánrendelésre jártam havonta, viszont a vérvételekre, cukorterhelés, és a végén a ctg-re a kórházba kellett mennem, ahol a doki praktizál, és ahol szültem. A 36. héten kellett utoljára magánrendelésre mennem, onnantól minden héten a ctg alkalmával a kórházban találkoztunk, azért nem fizettem egy kanyit se! Vagy magánkórházról van szó? Mert akkor kinek kell fizetni 7000-et? A ctg-n a dokim ott se volt, az eredménnyel kellett hozzá menni... Vagy hogy van nálatok?!

Bocsi, nekem nem egészen tiszta, amit leírtál. Én magánrendelésre jártam havonta, viszont a vérvételekre, cukorterhelés, és a végén a ctg-re a kórházba kellett mennem, ahol a doki praktizál, és ahol szültem. A 36. héten kellett utoljára magánrendelésre mennem, onnantól minden héten a ctg alkalmával a kórházban találkoztunk, azért nem fizettem egy kanyit se! Vagy magánkórházról van szó? Mert akkor kinek kell fizetni 7000-et? A ctg-n a dokim ott se volt, az eredménnyel kellett hozzá menni... Vagy hogy van nálatok?!
Nekem is magándokim volt, de a ctg a kórházban volt, tb alapon. Az eredményt meg megnézte bent (azért sem kellett a magánrendelésére menni, mert általában bent volt, ha mégsem, akkor megnézte az éppen ügyeletes doki, és az enyémet csak fel kellett hívni az eredménnyel) Én sem értem, kinek kell fizetni a 7ezret.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sokat segítettetek. Mert legalább látom, máshol hogyan szokás. CTG-re is a magánrendelõjébe rendelt be a héten. nem magánkórház, csak a magánnõgyógyászom magánrendelõje. Eddig 15.000 volt egy vizsgálat, amibõl 7.000 a terhesgondozás és 8.000 az ultrahang. Havi egyszer kellett menni. De mostanra derült ki számomra, hogy a ctg-t is õ fogja/szeretné csinálni, de azóta már tudom, hogy az heti egyszer lesz, utána meg még gyakrabban, és bár azért "csak" 7.000 Ft-ot kér, biztos be fog iktatni még ultrahangot a szülésig, de ezt én már nagyon soknak találom anyagilag... Voltam a tb-s nõgyógyászaton is, mert pl. a 36. heti vérvételre beutalót csak ott kaphatok, a magándokimtól nem és ott is azt javasolták, hogy kérjek ctg-re beutalót a magándokimtól abba a kórházba, ahol õ dolgozik, csak nem tudom, mit fog ehhez szólni... De most hogy látom, hogyan csinálja más szülész, bátrabban elõ fogok hozakodni a problémámmal nála, mert nem szeretnék a terhesgondozásra is annyit költeni, mint a szülésre.
Ne legyél szívbajos, õ él belõled! :) Elég lehúzósnak tûnik nekem a hozzáállása :S
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hát nekem is elég anyagiasnak tûnik a dokid. Én az elsõnél és most a másodiknál is magándogihoz járok, de mint elõttem is írták, vérvétel... az sztk alapon megy, illetve ha nem vizsgál csak eredményt néz, vagy épp kérdésem van és megbeszéljük azért nem kér pénzt (ezt azért írom, mert hallottam olyat aki ilyenekért is ugyanúgy elkéri a pénzt). Sõt én pl ultrahangra is magánra jártam, mert tudtam ott normális megnézik, kapunk róla dvd-t, fotókat (7000 Ft-ért, és ha van egészségpénztárad arra ad számlát). De pl ott is azt mondta, hogy az utolsóra már felesleges hozzá mennem magánra, elég a kórház, mert ott már "csak" ránéznek, hogy helyezkedik el, magzatvíz mennyi...., tehát már nincs semmi extra, hogy csontokat néz, gerincet, szívet, vesét stb. Ctg meg szintén kórházi volt, ott nem is doki van, hanem az eredményt kell neki megmutatni (végülis megnézni hogy a szívverése jó-e) és kész, ezért szerintem is felesleges pénzt kiadni. Szerintem nyugodtan mondd meg neki, hogy te a kórházba szeretnél ctg-re menni és kész. A reakciójából tudni fogod a szülésedhez hogy fog hozzáállni. Nálunk is nagy a szórás orvos szinten, nekem az elsõnél a doki nem kért (tiszta cikinek éreztem mikor megkérdeztük, hogy mennyiért vállalná, õ meg mondta, hogy neki ez a hivatása nem kér érte pénzt, az olyan szép pillanat mikor megszületik a kisbaba, ettõl függetlenül csináltattunk neki egy ajándékkosarat, mert a pénzt azt nem akarta elfogadni), sajnos most már nem abban a kórházban dolgozik (egy meddõségi, rehabilitációs kórházba ment át, a terhesgondozást elvállalta, de szülni így másnál fogok :( ), így most valószínûleg annál a dokinál fogok, akihez egyébként magán u.h.ra járok, akik nála szültek meg voltak elégedve vele és magáért a szülésért a vizsgálati díj 10xesét kéri (ami nála 60.000, - ; ezt úgy gondolom még elfogadható összeg) De ha majd oda jutunk rákérdezek én is hogy mennyiért vállalna el.
A kérdező hozzászólása: Megoldódott, mert szerencsére nem sikerült megcsinálni 1, 5 óra alatt se a ctg-t. Az asszisztense leültetett, kezembe nyomta a ctg vizsgáló fejet, megkereste a szívhangot, közölte hogy három hegycsúcs, és ha az meg van, kész is vagyunk. Azzal faképnél hagyott. Férjemmel csak néztünk egymásra, közben meg a szívhang kijelzõje állandóan elvesztette a hangot, tologattam ide-oda a hasamon, hogy újra megtaláljam. Egy idõ után kiderült, hogy nem kéne tologatnom, és ezt úgy vágta a fejemhez, mintha tudnom kellett volna. Mérgelõdött, hogy nem mozog a gyerek. Én ittam édeset, benyomtam egy tábla csokit közben, jött is néhány rúgás, de akkor meg a zselén elcsúszott a vizsgálófej. Dermedten néztem, hogy nem akar jelezni a kijelzõ, most mit csináljak, csúsztassam arrébb vagy meg ne próbáljam, hiszen az elõbb épp azért kaptam a letolást, hogy arrébb csúsztattam. A kezem is elfáradt, erre végre rákötötte a hasamra és hümmögött, hogy ez így nem lesz jó. Már levegõt is alig mertem venni, bár sajnos köhögnöm kellett, újra és újra elcsúszott a zselén a fej, hiába volt kikötve. A százhuszadik letolásnál mondtam is a férjemnek, hogy még egyszer beszól, felállok és itt hagyom a francba õket és kíváncsi lennék, vajon a kórházban hogy folyik ez az egész. Mikor legközelebb is csak a morgás jött, közöltem asszisztens nénivel, hogy akkor hagyjuk az egészet, de azért még megigazgatta egy kicsit. Jó 1 óra múlva adta fel. Ekkor végre a doki is rámnézett. Õ viszont rendes volt. Mondtam neki, hogy nem tudom, mit csinálok rosszul és a gyerek se túl aktív. Azt mondta, semmit nem csináltam rosszul, sajnos az ülõ ctg 20 esetbõl 1-ben nem válik be, itt technikai probléma van, mert a baba rúgásánál elcsúszik. Ezért azt mondta, menjünk be a kórházba, ahol fekvõ ctg-n megnézik. Így végülis az egész nagyon jól alakult, mert sikerült vele tisztáznom, hogy anyagilag amúgy sem bírnám a ctg-ket, és õ mondta is, hogy nincsen semmi gond, ez itt nála csak egy lehetõség, senkit nem kötelez rá, hogy itt vegye igénybe, amikor pedig már naponta kell csinálni, azt õ úgyse tudná vállalni, mert heti 1-szer rendel, így is úgy is a kórházban csinálnák meg ingyenesen. A kórházban aztán minden remekül ment, fekve rám rakták a vizsgálófejet. Itt se volt a legaktívabb a baba, de azért a krémcsoki és néhány tapsolás hatott. Nem nekem kellett tartani a vizsgálófejet, azonnal rámcsatolták, nem kaptam letolást azért, hogy nem nyomtam eléggé a hasamra, aztán meg azért hogy miért nyomom rá...Mert amott ez volt, ja, az asszisztens néni azért kifizettette velem az értékelhetetlen ctg vizsgálatot. Amúgy szerintem a doki anyja, de nem biztos. A kórház már nagyon jó tapasztalat volt, ráadásul ingyen. És végül is a dokimra sem panaszkodhatok, mert egyébként nagyon alapos.
1. vagyok Örülök hogy megoldódott, és kiderült, hogy a doki is normálisan áll a dologhoz! Egyébként nekem is alapból rám kötötték, nem is hallottam ilyet, hogy tartani kellene, mert 15-20 perc alapból, szóval elég fura lenne... :) De azért fizetõs helyen szerintem ez megengedhetetlen hangnem, amit a nõ megütött, ingyenes helyen is zokon esne...biztos be nem tenném a lábamat többé hozzá, ez mégiscsak egy szolgáltatás...


Bocsi, ez engem is érdekel :)
En 3 here szultem nala. Sztk-ban egyszer sem voltam, a rendelesen vervetelt es ctg-t is megcsinaljak. Elvileg 50-70e a tarifa, mi 80-at adtunk neki, nagyon kedves volt velem, nekem nagyon bejott. Ha valami erdekel vele kapcsolatban, szivesen valaszolok.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, a honlapját olvasgatva nekem is elég szinpatikusnak tûnik http://www.szuleszet.com/
Szia, Én 3 évig jártam hozzá, illetve 14 hétig terhesgondozásra.Nagyon kedves, rendes orvos.Kiderült, hogy szülésem idõpontjában, pont 3 hét szabadságon lesz.Így kértem javasoljon valakit kórházon belül.Lengyel Mária dr.nõt ajánlotta, végül is vele szültem:) Õ is egy fiatalabb, nagyon aranyos, tündéri Doktornõ, nem erõletett rám semmit, és gátvédelemmel született meg a lányom(6 hónapja).Mi 60 e ft-ot adtunk neki(Kassai dr.nõnél is ekörül van a tarifa)Kérdés esetén írj nyugodtan.
Itt pontosan meg lehet nézni Kassai Enikõ árait: http://joszules.hu/

Ha sztk terhesgondozásra jár valaki, mindig ugyanaz az orvos vizsgálja? Vagy aki éppen rendel?

1.babámnál fogadott orvosom volt, de most nem engedhetek meg magamnak 8e Ft-ot/hó+szülés, de félek is, hogy mi lesz így, odafigyelnek-e majd ránk...stb.

Legjobb válasz: Én a kispesti sztk-ba jártam, mindíg ugyanaz a doki rendelt és mindíg idõpontot kellett kérni a kartonozónál. Mindíg odafigyelt, mindíg csinált uh-t. Szülni pedig az ügyeletes dokinál szültem, õ is nagyon rendes volt. Szóval én jól kifogtam.

Én a kispesti sztk-ba jártam, mindíg ugyanaz a doki rendelt és mindíg idõpontot kellett kérni a kartonozónál. Mindíg odafigyelt, mindíg csinált uh-t. Szülni pedig az ügyeletes dokinál szültem, õ is nagyon rendes volt. Szóval én jól kifogtam.
Nekem sztk-s dokim volt!Nem fogadott doki de végig hozzá jártam!Minden hónapban megvizsgált rendesen...uh-t is csinált és a genetikai uh-t is mindíg megcsinálta!Nem volt egy fiatal pasi olyan 50-60éves és nagyon normális volt!Mindíg válaszolt ha kérdeztem...de akkor is ha nem! :)
Elsõ v. talán annyiban rosszabb hogy úgy vannak vele aki sztk-rendszerbe jár annak nincs munkája és jól megváratnak a rendelõben. volt hogy reggel 8-ra mentem és 11 kor végeztem 20 percet voltam bennt a többi várakozás. érdemes egy kismamával összebarátkozni mert a 2. ilyen várakozós délelöttön már a könyektõl és az olvasástól is herótod lesz.
Ha nincs saját doki, akkor nem túl sokszor vizsgálnak. Szitne csak a pár kötelezõ uh-n. Nekem volt dokim, egyszer nézett meg egy doki uh-val, amikor menni kellett a kiskönyvvel, nem is tudom miért, elõtte voltam 2 nappal az én dokimnál, közölte, hogy rendben minden, nem mondtam neki, hogy tudom, mert épp akkor éreztem rugdosni is a babám.
Én egy kisvárosban lakom, itt mindig ugyanaz a doki rendel a helyi rendelõben. Nagyon alapos volt, ahogy nem stimmelt valami, azonnal küldött vizsgálatokra, pedig soha egyetlen fillért nem adtam neki. Szülés után még a mellgyulladásomnál is segített, gyógyszert írt fel, tanácsokkal látott el.
Mindig ugyan ahhoz az sztk-s dokihoz járok.A 24-héttöl vizsgálja a méhszájam, Uh csak a kötelezöket végzi el.Oda figyel, bár néha érzem, hogy várná a pénzt, de ha nem tudok fizetni akkor nem tudok.Elözö terhességemnél is sztk-ba jártam akkor se volt gond.

Mi szükséges hogy GYES/GYED -t kaphassak ha külföldön járok terhesgondozásra és ott is szülök?

Magyarországon van bejelentett munkahelyem a férjem cégében, de külföldön tartózkodunk legtöbbet, és külföldön is szeretnék szülni. Itt is van érvényes biztosításom a férjem nevére, de itt csak 3 hónap a járandóság, tehát ebb?l a szempontból jobb lenne, ha otthonról kapnám. Mindkét helyr?l meg gondolom nem lehet.

Ha terhesgondozásra magándokihoz járok, és ő ad beutalót a kötelező vizsgálatokra, akkor ott kell fizetni?

Mármint ott, ahol elvégzik a vizsgálatot, pl. vérvétel, kötelez? Uh (12. heti stb... )

Legjobb válasz: Nem. Terhesen kiskönyvvel sehol nem kell fizetni!!! Semmit. Vizitdíjat sem!!

Nem. Terhesen kiskönyvvel sehol nem kell fizetni!!! Semmit. Vizitdíjat sem!!

Ha egy orvoshoz járok terhesgondozásra, akkor automatikusan nála is fogok szülni?

A SOTE I. Klinikára járok mindig ugyanahhoz az orvoshoz a terhesgondozásra. (Pénzt nem adtam ezért.) A terhesgondozás egyben azt is jelenti, hogy ? lesz ott a szülésnél is? Sajnos az anyagi keretem eléggé behatárolt, úgyhogy nekem az ügyeletes orvos is megfelelne.

Legjobb válasz: Én is a terhesgondozóba járok dokihoz, nincs fogadott orvosom. Azt mondta a védõnõm, ha szeretném, hogy annál az orvosnál szüljek, akihez végig jártam, akkor meg kell fogadni, egyébként az ügyeletes orvos vezeti le a szülést! Üdv: 36 hetes kismama

Én is a terhesgondozóba járok dokihoz, nincs fogadott orvosom. Azt mondta a védõnõm, ha szeretném, hogy annál az orvosnál szüljek, akihez végig jártam, akkor meg kell fogadni, egyébként az ügyeletes orvos vezeti le a szülést! Üdv: 36 hetes kismama
Nem, én is egy dokihoz jártam terhesgondozásra (mert aznap mindig õ volt mikor nekem mennem kellett) de az ügyeletesnél szültem (mellesleg sokkal jobban jártam mint kiderült). Szóval szerintem ha nem kéred meg külön, hogy nála szeretnél szülni, akkor nem megy be mikor te szülsz, hanem az fog segíteni, aki épp ott van. Ne aggódj:)
Ha nem a kifejezett kérésedre jársz ugyanahoz az orvoshoz, nem kérted fel Õt személyesen, hogy vezesse le a szülésedet, és Õ végezze nálad a terhesgondozást, akkor nem feltétlenül nála fogsz szülni.Ha ez sima sztk-s rendelés akkor ne fizess ezért.Szülsz majd az ügyeletes orvosnál, nem kell ebbõl nagy ügyet csinálni, miért kellene mindenkinek fizetni?Úgy lenne normális, ha senkinek nem kellene, ezért kapja az orvos a fizetését.És mielõtt lekiabálnának, hogy jaj azok a szegény alulfizetett orvosok, szerintem ebben az országban senki, vagy csak nagyon kevesen vannak tisztességesen megfizetve, és sokan mégis lelkiismeretes munkát végeznek.A nincsbõl meg nem lehet adni, ha kevés pénzetek van költsd inkább a gyerekedre. Boldog babavárást.
Nem biztos, mert ha nem lesz bent amikor szülsz, és ha nem fogadtad fel akkor nem jön be. Ha akarod, hogy nála szüljél, akkor beszélj vele, hogy elvállalja e a szülésedet! Akkor nála szülsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Annyiban bonyolult a helyzetem, hogy egy betegség miatt elég erõs gyógyszereket kellett szednem és ez alatt jelentkezett a babám. Nem is volt biztos, hogy megtarthatjuk-e, esetleg lesz-e fejlõdési rendellenessége - de az eddigi vizsgálatok alapján egészséges :) - és a kezelõorvosom írt beutalót számomra ehhez az orvoshoz. (Az alapbetegségem kezelése során sem osztogattam a pénzt, ajándékcsomagot adtam.)

Ha Én Nyíregyházán lakom, itt járok terhesgondozásra, akkor van arra lehetőség, hogy Debrecenben szüljek? Ott van egy bababarát női klinika nagyon jó tapasztalatokkal. Én kádban szeretnék szülni, de úgy tudom Nyíregyházán ez nem lehetséges.

Ezt úgy képzelném el, hogy szülés el?tt 2-3 nappal már befeküdnék, mivel Nyíregyházáról kicsit hosszú lenne az út, és ott szülnék, bár nem választott orvosnál.

Legjobb válasz: Szia, nyíregyházi vagyok:)de szülhetsz itt is kádban...van egy alternatív szoba....s dokik meg osztály is nagyon jó, ittt van alapítványi...én nem szülnék debrecenben...de van itteni ismerõsöm aki ott szült, de ott is járt dokihoz. ha gondolod írhatsz privit:)Én orosz dokihoz jártam:)

Szia, nyíregyházi vagyok:) de szülhetsz itt is kádban...van egy alternatív szoba....s dokik meg osztály is nagyon jó, ittt van alapítványi...én nem szülnék debrecenben...de van itteni ismerõsöm aki ott szült, de ott is járt dokihoz. ha gondolod írhatsz privit:) Én orosz dokihoz jártam:)
A kérdező hozzászólása: Írtam priviben mail-t! Köszi a válaszodat!

Margitban szeretnék szülni, oda is járok terhesgondozásra majd. A 12. heti vizsgálaton ingyen csinálnak kombinált tesztet. Az ugyanaz, mint az integrált teszt? Ha nem, akkor ott megcsinálják, lehet kérni? Vagy hol lehet ezt megoldani?

Legjobb válasz: én is margitba járok,nemrég voltam.a 12.-héten csinálja a sejtbank ingyenesen a down szûrést,amikor meglett elküldtek smsben egy kódot és a sejtbank oldalán láthatod az eredményt.a 16.-héten van az afp és cukorterheléses vizsgálat.azt meg az orvosod elmondja.én a 12.-hetire éhgyomorra mentem.

én is margitba járok, nemrég voltam.a 12.-héten csinálja a sejtbank ingyenesen a down szûrést, amikor meglett elküldtek smsben egy kódot és a sejtbank oldalán láthatod az eredményt.a 16.-héten van az afp és cukorterheléses vizsgálat.azt meg az orvosod elmondja.én a 12.-hetire éhgyomorra mentem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!