Találatok a következő kifejezésre: Ha terhesen el fogamzásgátló (24 db)

Tegnap kezdtem el szedni a fogamzásgátló tablettát. Ezek után, hogy fogom észre venni ha terhes lennék? Többi lent.

Elvileg a tabletta mellett a 7 napos szünetbe mindenképp megjön, mert az nem rendes menstruáció csak "megvonásos" vérzés. Ez igaz? És akkor, hogy veszem észre ha terhes lennék? Nem szeretnék még anyuka lenni. Ha hülyeség a kérdés elnézést, csak aggódok.

Legjobb válasz: Elõfordulhatnak kivételes esetek, de ha szedsz fogamzásgátlót és meg kéne megjönnie a 7 napos szünetben, ha teherbe esel, akkor nem fog megjönni semmiféleképpen. Akármit használsz védekezésként.

Elõfordulhatnak kivételes esetek, de ha szedsz fogamzásgátlót és meg kéne megjönnie a 7 napos szünetben, ha teherbe esel, akkor nem fog megjönni semmiféleképpen. Akármit használsz védekezésként.
Ha egyáltalán nem jön meg a 7 napos szünetben, akkor veszel egy terhességi tesztet.
De vannak olyan esetek is hogy valakinek akár több 7napos pihibe is megjön és csak az 3-4. hónapban veszi észre h terhes...szval az is lehet h vki az és mégis megjön neki.:S

Ha úgy kezdek el fogamzásgátlót szedni, hogy nem tudok róla, ha terhes vagyok, az árt a babának, ha van?

Mert teszt negatív, de el kell kezdenem szedni a gyógyszert bizonyos okok miatt, és nem tudom megvárni a következ? menzit.

Legjobb válasz: ha a teszt negatív akkor nem vagy terhes. viszont a tabletta csak úgy lesz hatásos ha amensid elsõ napjától szeded. egyébként az elsõ hónap kritikus napjain védekezz óvszerrel pl.

ha a teszt negatív akkor nem vagy terhes. viszont a tabletta csak úgy lesz hatásos ha amensid elsõ napjától szeded. egyébként az elsõ hónap kritikus napjain védekezz óvszerrel pl.
A kérdező hozzászólása: *nem sejti
Jelentkezhet is, de akár el is maradhat, ez totál lutri. Sokszor elõfordul egyébként, hogy ha terhesség mellett szed valaki fogamzásgátlót, akkor valamilyen jellegû, de általában pecsételõ vérzés jelentkezik. Ez nem feltétlenül a szünet idõpontjában alakul ki, hanem bármikor, a "ciklus" egyéb napjain, többynire sárgatestelégtelenség miatt. Ezért a tabletta szedés mellett (a szedés 1-2. hónapját leszámítva) mindig orvosi vizsgálat indikációja a gyógyszeres napokon jelentkezõ vérzés.
Az elsõ eset: A fogamzásgátlót a menstruációd elsõ napján (vagy a 2.-5. napon tablettától függõen) kezded el szedni. Az pedig elég ritka, hogy valaki menstruációszerûen vérezzen a terhessége alatt (sokkal ritkább annál, mint ahogy itt a gyik-en emlegetik). A másodikra: nem biztos, hogy kimarad a megvonásos vérzés, de azért többségében mégis az a jellemzõ. Összegezve: érdemes egy tesztet ellõni, mielõtt belevágnál a tablettaszedésbe! Illetve ha hibázol a szedéssel (kihagyás, hányás, hasmenés, antibiotikum, orbáncfû tea), akkor nem árt egy teszt, akkor is ha a megvonásos jelentkezett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Ha szedem a fogamzásgátlót, de néhányszor kihagytam 6 napot, és a barátom úgy ment el belém, attól még nem leszek terhes ugye?

Legjobb válasz: Az mit takar, hogy "néhányszor kihagytam 6 napot"? A 3 hetente esedékes szünetre gondolsz? (bár az meg 7 nap) Mert akkor nem lehetsz. De ha össze-vissza szeded, akkor inkább ne is szedd...

Az mit takar, hogy "néhányszor kihagytam 6 napot"? A 3 hetente esedékes szünetre gondolsz? (bár az meg 7 nap) Mert akkor nem lehetsz. De ha össze-vissza szeded, akkor inkább ne is szedd...
Elég nagy esélyed van a terhességre! Hogy lehetsz ennyire felelõtlen, buta???
Már bocsi, de ha "néhányszor kihagytam 6 napot" és a "szedem a fogamzásgátlót" kicsikét ellentmondanak egymásnak... Akár egyetlen szem kihagyásakor is lehetsz terhes, nemhogy 6 szemnél -.-" Plusz még beléd is élvezett a barátod. Imádkozz, hogy ne legyél terhes, és ezentúl figyelj oda arra a bogyóra!
A kérdező hozzászólása: nem néhányszor 6-ot hagytam ki hanem csak 6-ot elfelejtettem bevenni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokta de nem vagyok terhes mert tegnap megjött :)

Elméleti kérdés! Ha valaki terhesen kezd el fogamzásgátlót szedni, annak mi lehet a következménye?

Milyen hatással van az az embrióra és a n?re?

Legjobb válasz: elvetélhet akár, de a baba beteg is lehet

elvetélhet akár, de a baba beteg is lehet
Kedves utolsó, miután nem egy ilyen gyereket láttam, az ellenkezõjét meg soha se, nyugodtan elhiheted, egy terhes nõben a fogamzásgátlóhoz képest eszméletlen hormonszintek mozognak biológiailag, a fogamzásgátló nem változtat rajtuk érdemben, max hozzáad pár százalékot. Ami a terhességre tényleg veszélyes volt, azok a kéátrányból kinyert, ösztrogén hatású szintetikus vegyületek, az úgynevezett stilbének, amelyeket egy idõben elõszeretetettel adták (70-es évek) terhes nõk különbözõ problémáira is, és hosszan, nagy adagban alkalmazva a leánymagzatnál, ha az majd a serdülõkorba ért, megnövelték a nõgyógyászati rákok valószinûségát. Nálunk az ebbe a csoportba tartozó cuccok zömét (Syntestrin és tsai) a 90-es években teljesen kivonták a forgalomból, 1-2 darab maradt meg hormondependens nõgyóhgyászati daganatok kúrájára, de terhesnek nem adhatók (asszem tán a TACE még van) Szóval kedves Kérdezõ, ha valaki terhesen kezd el fogamzásgátlót szedni, az max elvetél (ha még kicsi és így nem tudott a terhessége, és alacsonyak a saját-hormonszintjei) - a 80-as években sokan használtak egy akkor elterjedt fogamzásgátlót eltérõ adagolásban (aktus után, másnap reggel, másnap este 2-2 szem) esemény utáni tablettának, nagyobb, már tudottan terhesen meg a terhességnek valszeg a világon semmi baja nem lesz, az illetõ elmeállapota a kérdéses...
Deformált testû vagy halott gyermeket hozhat a világra. Borzasztó szenvedés lehet ez a gyógyszerrel való bombázás még a méhen belül is a magzatnak. És az 'anyának' sem tesz jót. Ha nem akarja a gyereket és még abban a stádiumban van, hát el kell vetetni.
Jó hosszú pszichiátriai kezelés meg egy kiadós biológia oktatás.
Igazából ezt nem tudom, de arról olvastam, hogy ha valaki gyógyszer szedés közben esik teherbe akkor a gyógyszer nem káros a magzatra. bár én ezt nem nagyon hiszem.
Ja, érdekességként egyébként csak úgy mondom: http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/fogamzasgatlo-keszul-a-.. Ma már azért a legtöbbet félszintetikusan állítják elõ a mexikói édesgyökér (Mexican wild yam) egy anyagából (diosgeninbõl - ma ezt testépítõk is eszik egyébként) kiindulva (szóval növényi alapanyagból), de a 70-es években még jól lehetett zrikálni a lányokat a "lópisi-tabletta témával". Szóval gyakorlatilag semmi olyan nincs benne, ami egy terhes gerinces emlõsben ne lenne alapban... (legfeljebb nem pont ugyanaz a kémiai struktura)
amint írtam én sem hiszem, hogy nem árt a babának, de ezt olvastam. Amúgy ezzel kapcsolatban lenne is egy kérdésem. Ha fagamzásgátlót szed valaki és terhes lesz, ami azért ritkán de elõfordulhat, akkot el kell vetetnie vagy megtatrthatja?
Minden további nélkül megtarthatja, ismerek én is pár (már felnõtt) fogamzásgátló mellett "készült" babát. Tudod, az elsõ 6 hétben a mindent vagy semmit elv érvényesül, ha károsodott az embrió nem ágyazódik be rendesen, és megszakad a terhesség magától... Ez egyébként a tudománynak egy jó nagy meglepije volt olyan 20-25 éve, amikor már sok volt az elvégzett szervtranszplantáció a világban, a transzplantáción átesettek ugye már jól voltak, nemi életet is éltek, és némelyikük terhes lett, olyan elvileg abszolút magzatkárosító cucc mellett, mint a szerv-kilökõdés ellen szedett Imuran. És ugye ezek közül többen vallási vagy egyéb ok miatt nem voltak hajlandóak megszakíttatni a terhességet, a gyógyszert meg már csak a terhesség tudottá válása, tkp a 6. hét után lehetett lecserélni... és kiderült, hogy az így megszületett gyerekek között semmivel sem magasabb (tkp alacsonyabb, de az valszeg a fokozott odafigyelés hatása) a fejlõdési rendellenességek száma az átlagnál. Természet-õsanyánk mûködik.
a vészmadár válaszolók vajon a rég betiltott elsõ fogamzásgátlókat miért nem tudják kitörölni a fejükbõl? kérdezõ, semmi nem lesz, ha terhesen fogamzásgátlót szedsz, csak feleslegesen költöd a pénzt

Miért ájultam el? A vérvételből akkor meg tudták volna mondani ha terhes vagyok ugye? Bár nem rég menstruáltam de azóta voltam a partneremmel de már évek óta fogamzásgátlót szedek!

Ma elájultam a munkahelyemen de úgy hogy mire felébredtem bepisiltem! Nagyon szégyenkeztem is utána mikor felkeltem! Nem tartott sokáig. Utána bevittek a kórházba és vettek vért meg csináltak EKG-t. A vérvételb?l akkor meg tudták volna mondani ha terhes vagyok ugye? Bár nem rég menstruáltam de azóta voltam a partneremmel de már évek óta fogamzásgátlót szedek!

Legjobb válasz: Reggel reggeliztem is. Állítólag keveset ittam. Kaptam infúziót is.

A kérdező hozzászólása: Reggel reggeliztem is. Állítólag keveset ittam. Kaptam infúziót is.
kevés ivástól még nem ájul el az ember, különben én napi rendszerességgel ájulnék el. a terhességet vérbõl csak a hormonok segítségével tudják megállapítani, de az meg 1 hónap mire elkészül. menj el a háziorvoshoz és õ elirányít a megfelelõ szakemberekhez.
vérvétel rengetegféle van, ha elájultál, akkor valszeg a vércukorszintet, vérszegénységet nézik, nem a HCG-t, ami a terhességet mutatja ki.

Ha terhesen kezdenék el fogamzásgátló tabit szedni, lenne valami bajom?

Legjobb válasz: Elméletileg a mai tabletták már nem károsítják a magzatot. A kulcsszó az elméletileg. Amúgy miért akarnál ilyet tenni? Nekem egészen fölöslegeen hangzik.

Elméletileg a mai tabletták már nem károsítják a magzatot. A kulcsszó az elméletileg. Amúgy miért akarnál ilyet tenni? Nekem egészen fölöslegeen hangzik.
Ha baja lenne valakinek az inkább a baba lenne, és nem te... Amúgy ha már terhes lennél, akkor minek a fogamzásgátló?:D Egyszerûen felesleges...:D
Érteeem...hát azt nem tudom.De valószínû hogy ha terhes lenne és nem tudna róla, akkor a terhesség még nagyon korai szakaszában lenne, akkor meg valószínû hogy káros lenne a tabletta, mert a magzat nagyon gyenge még akkor
Elméletileg nem lehet semmi baja a kisbabának a pociban, de én ebben az "elméletileg"-ben nem hiszek tulzottan.Hiszen 2féle hormonnal ellátott fogamzásgátló van.Az egyik, ami megszakítja a zigóta vér meg táplálékellátását , miután beágyazódott, így elhal és megszakad a kezdetleges terhesség.Nem tudom, hogy ez ugyanigy mûlködik-e terhesség ideje alatt is, de mindenesetre én nem szednék fogamzásgátlót terhesség alatt, mivel 1.nincs értelme és 2. ki tudja milyen hatással lenne a babára
Gondom ugy érti, ha terhes lenne és nemtudna róla. Vagy még nemtudná. Erre én is gondoltam. Ugyhogy a válasz engem is érdekel.
amikor terhes vagy, nem eshetsz teherbe megint...tök hülyeség..
Nem tudom, miért mondod, hogy nem kaptál választ. Én már elsõre válaszoltam.
A kérdező hozzászólása: de nem is akarok terhes lenni.
A kérdező hozzászólása: nem vagyok terhes csak egy kérdés volt, de még mindig nem kaptam választ
A kérdező hozzászólása: 18:46-os válaszoló mondta jól. úgy gondoltam én is
Akkor újra: A fogamzásgátló tabletták kifejlesztésekor az egyik fõ szempont volt, hogy az esetleg mégis bekövetkezõ megtermékenyítés nyomán fejlõdésnek induló magzatot ne károsítsák. Minden ilyen gyógyszer csak alapos vizsgálatok után kerülhet forgalomba, amik során ezt a kérdést, a dolog természeténél fogva kiemelt fontossággal kezelték. Így elméletileg semmi bajod sem lehet sem neked, sem a gyereknek, ha terhesen szedsz fogamzásgátlót. (Erre egyébként valószínûleg a gyógyszerismertetõ külön ki is tér.) Viszont a kulcsszó az elméletileg, én a helyedben inkább nem kísérleteznék vele.
A kérdező hozzászólása: értem én. de nem vagyok terhes ugyanis most kezdtem el fog.gátlót szedni és a mensim elsõ napján szedtem be az elsõ szemet. akkor gondolom már nem lehetek terhes.
A tájékoztatok azt írják, hogy mikor kiderül a terhesség abba kell hagyni rögtön a fogamzásgátló szedését.Lehet nem véletlenül írják, hiszen ha már tehetbe estél nincs szükséged a gyógyszerre, meg ki tudja milyen hatása lehet a babára.
A kérdező hozzászólása: ahha. de ha nemtudok a terhességrõl??
észre fogod venni...ekkora hülyeséget... am meg ha nem úgy értetted, ahogy a kérdést mi értettük elsõre, akkor tedd fel máskor a kérdést!!!
Az elméletileg nem válasz!! Miért nincs itt doki vagy aki már esett ilyen gondba? 2hónapja szedem és most olyan tüneteim vannak, félek!!!! A dokimhoz 3 nap múlva jutok el...

Ha valaki fogamzásgátlót szed, plusz PCO szindrómája van, és három hete volt a párjával, akkoris max egy cseppnyire ment el benne, sőt azóta még megvonásos vérzés is volt attól még lehet terhes?

persze én szedtem bogyókat, és tényleg három hete voltam párommal, de a menzikor nem egy hét szünetet hagytam hanem kett?t, mert csak most mentem kontrollra belgyógyászhoz kai felírhatja, és azthittem hogy már többet nem kell szednem, mer múltkor még azt mondta. És mivel csak most van fizum, és felírta megint, csak most tudtam kiváltani. Tehát még egy hétk ihagyás, de közbe nincs szex, és a menzi a szex után volt, attól még lehetek babás?

Legjobb válasz: Sose hagyok ki két hetet, de most voltam kontrolon, és elõbb nemtudtam iratni gyógyszert, dolgoztam, el se dutam volna elõbb menni, meg fizetni sem tudtam nyolcadika elõtt. Sõt azért sem mentem elõbb iratni bogyót, mer legutóbb azt mondta nekem a doki, hogy õ úgy gondolta, hogy szedjem fél évig, és már lejárt a fél év, erre mire mentem mondta hogy ha nem akarok még babát akkor felírja ugyanezt, sõt elõtte mondta, hogy elküld hüvely UH ra, most meg olyan jók lettek hormon eredményeim, hogy arra sem volt szükség. Amúgy tudom, hogy megvonásos vérzés van a fogamzásgátló szedése alatt, és hogy olyankor nincs peteérés, de én a bogyót elsõsorban nem csak fogamzásgátlás céljából szedem, hanem a pco miatt is, hogy múljanak el a cisztáim, és ha majd abbahagyom a kúrát, akkor könnyebben eshessek teherbe :) viszont tudom hogy a fogamzásgátlók nem védenek 100% osan, és nem egy esetrõl hallottam, hogy valaki normálisan szedte a bogyókat, sõt nem volt se hasmenése se nem hányt, és olyan gyógyszert sem szedett ami közömbösített volna, mégis terhes lett közben. És három hete volt szex, két hete kezdõdött el menzim, és azalatt az idõ alatt nem szedtem bogyót (azaz gyógyszermentes hét ötödik napjától véreztem) és rá egy héttel írták fel megin a bogyókat és az új levél (ez már a hetedik hónap hogy szedem) 3. szeménél szeretkeztünk ismét :) ha szedem a bogyót úgy ha terhes vagyok, de nem tudok róla h terhes vagyok, akkor árthatok a babának?

A kérdező hozzászólása: Sose hagyok ki két hetet, de most voltam kontrolon, és elõbb nemtudtam iratni gyógyszert, dolgoztam, el se dutam volna elõbb menni, meg fizetni sem tudtam nyolcadika elõtt. Sõt azért sem mentem elõbb iratni bogyót, mer legutóbb azt mondta nekem a doki, hogy õ úgy gondolta, hogy szedjem fél évig, és már lejárt a fél év, erre mire mentem mondta hogy ha nem akarok még babát akkor felírja ugyanezt, sõt elõtte mondta, hogy elküld hüvely UH ra, most meg olyan jók lettek hormon eredményeim, hogy arra sem volt szükség. Amúgy tudom, hogy megvonásos vérzés van a fogamzásgátló szedése alatt, és hogy olyankor nincs peteérés, de én a bogyót elsõsorban nem csak fogamzásgátlás céljából szedem, hanem a pco miatt is, hogy múljanak el a cisztáim, és ha majd abbahagyom a kúrát, akkor könnyebben eshessek teherbe :) viszont tudom hogy a fogamzásgátlók nem védenek 100% osan, és nem egy esetrõl hallottam, hogy valaki normálisan szedte a bogyókat, sõt nem volt se hasmenése se nem hányt, és olyan gyógyszert sem szedett ami közömbösített volna, mégis terhes lett közben. És három hete volt szex, két hete kezdõdött el menzim, és azalatt az idõ alatt nem szedtem bogyót (azaz gyógyszermentes hét ötödik napjától véreztem) és rá egy héttel írták fel megin a bogyókat és az új levél (ez már a hetedik hónap hogy szedem) 3. szeménél szeretkeztünk ismét :) ha szedem a bogyót úgy ha terhes vagyok, de nem tudok róla h terhes vagyok, akkor árthatok a babának?
Azaz 79%-osnak írtam, és 85%-os vagyok:) Tehát az elõzõ hozzászólás 79%-osnak szólt.
85%-os: Nyilván én sem arra gondoltam, hogy amíg szedi, beindítja. De a PCO általában magas tesztoszteron szinttel jár. Egyes fogamzásgátlóknak pedig (Pl. Diane, Cyprmomix) antiandrogén hatása van. Ezért kúraszerûen szokták adni (pl. fél évig), és akkor van rá esély, hogy a tabiszedés abbahagyása után is lent marad a tesztoszteronszint, és beindul a peteérés. Kérdezõ: A tabit ne szedd össze vissza. Ne hagyj ki két hetet, mert baromira egészségtelen. Vagy szedd normálisan, vagy ne szedd.
Ha 4 hete szexeltél és azóta megjött, nem vagy terhes. Viszont ha kihagytál 2 hetet, valószínûleg nem vagy védett ebben a ciklusban. Mellesleg a fogamzásgátló NEM indítja be a peteérést. Ellenkezõleg: leállítja. Ilyenkor nincs menstruáció sem, csak megvonásos vérzés.
teszteltél már??? már 400 ft-ért lehet tesztet venni!!!
A kérdező hozzászólása: Nem! nem 2 hgetes zsünetbe szexeltem, hanem 3-4 hete szexeltem, és múlt héten menstruáltam, és mult héten meg ezen a héten nem szedtem bogyót, de tegnap elöttõl meignt szedek :)
PCOnál alapból elég nehéz teherbe esni. Viszont ha úgy hatott a tabletta, ahogy vszínûleg az orvos is reméli (beindult tõle a peteérésed), akkor simán lehetsz terhes. Csinálj tesztet.
Én a te helyedben vennék tesztet(ne egyet vegyél min 2) Ha negatív megnyugszol, ha pozitív akkor hamarosan bõvül a család :)
Jól értem, hogy nem 7, hanem 14 napot hagytál ki a tabival, és ebben a szünetben volt szex? Bakter... Az elsõ héten kihagyott tablettáknál a legnagyobb az esély a terhességre, te meg 7 tabit hagytál ki... Azonnal tesztelj!
A kérdező hozzászólása: nem gondoltam eddig terhességre, a munkatársaim cseszegetnek h az lehet, meg hogy ne bízzak benne, hogy bogyó mellett nem lehetek babás, meg hogy van terhesség közbe is vérzés néha. Van aki észre se veszi, hogy terhes, mer semmi tünet. Csak nem tudom hogy ez a nem megszokott hányinger, meg étvágy és hangulatingadozás mitõl lehet? És legfõképpen a savanyú ubit kívánom sok kaporral :) és a sós ételeket, most pl a krumplipürét párolt mexikói vegyes zöldségekkel eddig ittam kávét, és most tökre undorodom tõle, még a selyemcukortól is majdnem berókáztam :(
azonnal tesztelj!, ha pozitív akkor tessék abbahagyni a tablettát!!!
szerintem csak beképzeled

Ha fogamzásgátló tablettát szedek és bennem megy el a párom akkor terhes lehetek? Vagy hogy működik ez? Szabad vagy nem?

Legjobb válasz: Ha több mint egy hónapja szeded a fogamzásgátlót rendesen, tehát nem felejtesz ki tablettákat, illetve nem szedsz olyan gyógyszereket, amik gyengítik a fogamzásgátló hatását, akkor elmehet benned a párod és nem leszel terhes. Ez a lényege a fogamzásgátlónak.

Ha több mint egy hónapja szeded a fogamzásgátlót rendesen, tehát nem felejtesz ki tablettákat, illetve nem szedsz olyan gyógyszereket, amik gyengítik a fogamzásgátló hatását, akkor elmehet benned a párod és nem leszel terhes. Ez a lényege a fogamzásgátlónak.
A fogamzásgátló úgy mûködik, hogy megakadályozza a peteérést. Ha nincs peteérésed akkor nem eshetsz teherbe.
Kedves utolsó válaszadó, ne haragudj, de szerintem te kicsit nagyon parázol a dologtól... szerintem azért van, hogy hadd menjen el benned akár gumi akár fogamzásgátló, mert az a férfiaknak is nagyobb élvezet, ha a párjukban durranhatnak és nem kell arra figyelni, hogy kikapodja, mert jaj úristen, a fogamzásgátló tuti nem lesz elég, fõleg, hogy minden nap percre pontosan ugyanakkor van beszedve... na mindegy.
Elvileg nem, megvan határozva az idõ, ami után védelmet nyújt. Vannak ritka esetek amikor tabletta mellett esik valaki teherbe, de ez ngyon ritka, viszont ha biztosra szeretnél menni, akkor alkalmazzátok a megszakítással és úgy még biztonságosabb. Én személy szerint az óvszerre szavazok, biztonságos ha helyesen van használva és nem terheli a szervezetet. Óvszer plus megszakítás is ugyanannyira véd mint a tabletta és megszakítás kombináció. 20/L

Az normális, ha 18 napra jött meg a menstruációm? (egy átlagos ciklusom 29 napos) Nem élek párkapcsolatban, terhes nem lehetek! Kedden voltam nőgyógyásznál, fogamzásgátlót íratni, mivel túl sok a pattanásom. Most akkor elkezdhetem szedni?

Legjobb válasz: Nem normális, mert a normális 28 nap, esetleg egy-két nap eltéréssel. A 18 kevés. Sok pattanás és összevissza ciklus = hormonális probléma, aminek a megoldása nem igazán fogamzásgátlóval ajánlott, mert a tüneteket eltünteti, de ha abbahagyod a fog. gátlót, ugyanez lesz a problémád, nehezített teherbe eséssel. Ha van idõd, nézz be egy endokrinológiai szakrendelésre. Biztos vagy benne, hogy rendesen megjött, nem csak köztivérzés? Ha rendesen megjött, akkor igen, el kell kezdeni a tablettát, már ha be akarod szedni.

Nem normális, mert a normális 28 nap, esetleg egy-két nap eltéréssel. A 18 kevés. Sok pattanás és összevissza ciklus = hormonális probléma, aminek a megoldása nem igazán fogamzásgátlóval ajánlott, mert a tüneteket eltünteti, de ha abbahagyod a fog. gátlót, ugyanez lesz a problémád, nehezített teherbe eséssel. Ha van idõd, nézz be egy endokrinológiai szakrendelésre. Biztos vagy benne, hogy rendesen megjött, nem csak köztivérzés? Ha rendesen megjött, akkor igen, el kell kezdeni a tablettát, már ha be akarod szedni.
A kérdező hozzászólása: Mindig normálisan jött meg elõtte, rendszeres menstruációm van. Épp ezért most nagyon megijedtem. A közti vérzésrõl mit kell tudnom? Okozhatja a sok stressz? Mert mostanában nagyon sokat stresszelek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!