Találatok a következő kifejezésre: Ha terhes van valami (49 db)

9 hetes terhes vagyok és ha most elmegyek táppénzre mint veszélyeztetett terhes akkor a fizetésem hány százalékát kapom? Vagy van valami különbség aközött hogy veszélyeztetett terhes vagy sima terhesség táppénz szempontjából?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nincs különbség. Jelenleg a fizetés 60%-a jár. Ha TGYÁSra és GYEDre leszel jogosult, akkor ebbõl számítják azt is sajna...

Nincs különbség. Jelenleg a fizetés 60%-a jár. Ha TGYÁSra és GYEDre leszel jogosult, akkor ebbõl számítják azt is sajna...
A kérdező hozzászólása: Tehát ha kb 102000 ft kapok most kézbe akkor ennek a 60% fogom megkapni.És akkohiába volt az elmúl 15 evben bejelentett munkaviszonyom ezt a 60ezer ft. fogják alapul venni a TGYÁS illetve a GYED-nél?
Azt hiszem igen. Sajnos nem rég lett a táppénz a fizetés 60%-a, korábban 70% volt. Annyi a különbség, hogy a TGYÁS kicsit több lesz, mert abból nem kell adózni, míg a GYEDbõl igen. Nekem 135000 volt a fizetésem, a GYED kb. 76 havonta, pedig akkor még a táppénz a 70% volt, 3. hónaptól mentem táppénzre... :o(
Nem-nem! Az elsõ válaszoló kicsit tévedésben van! Táppénz nem lehet alapja a gyednek! A gyed az elõzõ év átlagkeresete alapján számolandó, mivel most 100e felett kapsz kézbe, gondolom a bruttód 160e körül van. Ez azt jelenti, hogy a max. gyedet fogod kapni, ami most 86e nettóban! A tgyást így fejbõl nem vágom. Nekem egyébként kevesebb volt a tgyás mint a gyed, max. gyedet kapok és 160e a bruttó fizum.
A kérdező hozzászólása: Jaj köszönöm kicsit megnyugtattál!:) Anyira meg ilyedtem hogy muszályból el kell mennem táppénzre és akkor 60 ezer alatt lesz a GYED-em. Köszönöm!
Utolsó hozzászóló vagyok A lényeg, hogy a baba egészséges legyen!!!! :D Szóval ne ijedezz feleslegesen! Egyébként a munkáltatódnál a bérszámfejtõk pontosan meg tudják mondani (legalábbis kéne nekik). Nekem egészen pontosan úgy volt, hogy 2008. augusztusában szültem, június közepétõl voltam táppénzen. A júniusig tartó idõszakra a bruttóm még kb. 110e Ft körül volt, júliustól papíron kaptam meg a béremelésem, így lett 160e. A tgyás fél év (50-60e körül kaptam), ezzel átcsúsztam 2009-re, akkor igényeltem a gyedet, aminek az alapja a 2008-as átlagkeresetem volt. Akkor meg megkaptam a max. gyedet, amit nem tudom igazán mibõl számítottak, a lényeg, hogy jól jártam. :) Szóval nyugi! Boldog pocakosodást, vigyázz a kisemberre! :)
a bruttó fizetésednek a 60%-át nézik és abból nem vonnak annyi mindent, így lehet, még több is lesz a táppénzed, mint a fizud(nekem így volt).és a táppénz nem alapja a gyednek.
Kis kiegészítés: a táppénz csak akkor 60% ha már megvan a 2 év munkaviszonyod! Egyébként csak 50%!

Lehetek terhes? Most valami más. Osszátok meg kérlek, ha van tapasztalatok.

Amivel eddig még nem találkoztam: Peteéréstől érzékeny/fáj a mellem, ovu után szurkált a méhem, a 11 napon nagyon erőteljesen. 12. napra elmúlt most nem érzem. Semmilyen folyásom sincs. Eddig volt fehér folyás a menzesz előtt és leghamarabb egy héttel kezdett fájni a mellem. A méhemben sem éreztem még szúrkálást menzesz előtt csak a petefészkemben.

Legjobb válasz: Ha szexeltél védekezés nélkül simán lehetsz terhes. Tünetekbõl nem lehet megállapítani! Majd a teszt, de ne alapozz a tünetekre...

Ha szexeltél védekezés nélkül simán lehetsz terhes. Tünetekbõl nem lehet megállapítani! Majd a teszt, de ne alapozz a tünetekre...
Mikor kéne megjönnie? Mikor volt peteérésed? Hány naposak a ciklusaid? Lehet érdemes lenne már tesztelni, ha esedékes a menzesz.
A kérdező hozzászólása: 28 naposak a ciklusaim. 14 napon lehetett ovulációm. Ma vagyok a 26. napon. Teszteltem az imént egy 25ös érzékenységûvel és sajnos negatív lett. :( Már harmadik hónapja nem össze, pedig elvileg jókor vagyunk együtt... :(
Van valami változás? Megjött? Ne keseredj el!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Köszi, hogy érdeklõdtél, ne haragudj hogy csak most reagálok, de ez a december... Sajnos megjött. Most 12-e vasárnapra nem várom. Most van folyásom, de már nem merek reménykedni sem. Peteérésem biztos volt és jó idõben voltunk együtt, de nem tudom. Ez már a 4. hónap lesz, hogy próbálkozunk...

36 hetes terhes vagyok, két napja valami átlátszó zselészerű valami távozik. Nem túl sok kb 2 cm hosszú nyulós valamik. Lehet ez nyákdugó, vagy inkább fertőzés? Ha ez a nyákdugó hány hét lehet még szülésig? Van valami tapasztalat?

Legjobb válasz: Nagyon valószínû, hogy a nyákdugó. Nem lehet általánosítani, elõfordulhat, hogy a szülés elõtt 2 héttel, de lehet a szülés elõtt pár nappal, vagy akár pár órával is.

Nagyon valószínû, hogy a nyákdugó. Nem lehet általánosítani, elõfordulhat, hogy a szülés elõtt 2 héttel, de lehet a szülés elõtt pár nappal, vagy akár pár órával is.
Szia!!!Valoszínü , hogy a nyák dugo, de még nem azt jelenti hogy szülni fogsz én nekem is 35-36 héttõl folyamatosan távozott és 38-re meg szültem.ÜDV:2 honapos babo anyukája!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Ha nődokihoz megyek, hogy megtudja terhes vagyok-e elküld vérvizsgálatra és azután állapítja meg, hogy terhes vagyok-e, vagy van valami más vizsgálat?

Legjobb válasz: szia, Általában ultrahanggal és kézzel vizsgálnak, a terhesség megállapítására.

szia, Általában ultrahanggal és kézzel vizsgálnak, a terhesség megállapítására.
Vizeletvizsgálatot csinál, aztán ultrahangot (hüvelyit). Egyszer már beírtam régebben, hogy vizeletvizsgálatot csinálnak, erre valaki bunkó módon lehurrogott, hogy azt húsz éve csinálták, hát érdekes, mert nekem ezt konkrétan tavaly márciusban csinálták.
Szia! Különbözõ dokik különbözõképpen nézhetik meg. Nekem hüvelyi ultrahang volt, de még nem látszott a petezsák, viszont azt mondta a doki, hogy olyan a nyálkahártyám, amilyen csak terhes nõknek van, úgyhogy a terhesség ténye biztos. Ha túl korán mész, úgyis visszarendel.
Szerintem is uh-on nézi meg.
Elmentem, h van egy pozitív tesztem.Erre õ megvizsgált kézzel és hüvelyi UH-val.Majd elküldött vérvételre, vércsop meghatározásra és ellenanyagszûrésre. Ha a teszt negatív, de babát szerettetek volna, és a mensi nem jelentkezik, és õ sem biztos a dolgában, akkor kérhet vizseletvizsgálatot is.Olyan mint egy terhességi teszt, csak sokkal érzékenyebb, és nem nagyon mutat fals eredményt. Van, aki hasi UH-t csinál, de úgy tudom, h hüvelyin jobban látni mindent.

Ha már volt vetélésem és most megint terhes vagyok, a doki mindenképpen fog felírni valami terhességmegtartó gyógyszert, vagy csak ha baj van?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy az a vetélés a terhesség melyik szakaszában volt és hogy mi volt az oka. Mert ha hajlamos vagy rá, akkor sokkal nagyobb a valószínûsége, hogy felír valamit, mintha például külsõ hatás miatt történt.

Attól függ, hogy az a vetélés a terhesség melyik szakaszában volt és hogy mi volt az oka. Mert ha hajlamos vagy rá, akkor sokkal nagyobb a valószínûsége, hogy felír valamit, mintha például külsõ hatás miatt történt.
Szia! Szerintem ha mindent rendben talál, és neked sem lesznek panaszaid, akkor nem kell szedned semmit.Felesleges lenne. Magne B6, és pihenj minél többet. Sok sikert a Babához!
Szia! Nem feltétlenül, de ha elkezdesz barnázni, vagy csak nagyon aggódsz, kérd ki a véleményét, használhatnál-e Utrogestant. Nekem segített. Ha viszont gyakran hánysz, akkor jó eséllyel nincsen rá szükséged. :) Hány hetes vagy? Drukkolok!
Nem minden esetben. Sajnos az elõzõ terhességem nekem is spontán vetéléssel végzõdött a 7. héten, akkor én duphastont is szedtem. Most én is újra babát várok, eddig minden rendben és semmilyen gyógyszert nem írt fel a doki. Ha mindent rendben találnak, szerintem nem terhelik a szervezetünket mindenféle gyógyszerrel. Remélem nálad is minden rendben lesz!
Nekem is volt vetélésem 7 hetesen, rá 2 hónapra teherbe estem újra, de nem kell szednem semmit. Minden rendben volt eddig. Ja és persze ezután is az lesz:)
A kérdező hozzászólása: Most vagyok 5+1 hetes, a spontán 4+5 hetesen ment el és egyszer volt egy olyanom is, hogy nem volt életképes a baba és nem fejlõdött. Az a 6-7 héten derül ki, a 8. héten mûtöttek. De most eddig MINDEN OK és érzem, hogy ezután is minden rendben lesz. :) )))
Nem.
injekción keresztül lehetne, de hidd el, azt észrevennéd. Italon keresztül meg én még nem hallottam arról a spermáról, amelyik elõször túléli a gyomorsavat, aztán a bélcsatornán keresztül a vesébe, onnan a húgyhólyagba, onnan a vaginádba kerül, majd visszafordulva felkúszik a petesejtig, és megtermékenyíti. De, ha van ilyen, akkor a gyereket hívd légy szíves MCGAYVER-nek!
omg, de ostoba vagy....
És persze szájon át sem.
Igen. Ha valamit belekevernek az italába, amitöl nem tudja, mit tesz, ezután beadnak neki egy adag ge-it a megfelelö helyre, akkor lehet.
inkább csaknorisznak kéne hívni :DDD
Nem tudod mit mondj anyádéknak, mi? :)
terhes akkor lehetsz, ha teleélvezik a vaginádat friss, omlós ondóval. intravénásan és a bélcsatornán keresztül nem fog menni a teherbeesés.
vígszínház :DDDDDD
anyád még hülyébb, mint te ezek szerint.. gratulálok.
A kérdező hozzászólása: Bocs a kerdesert de anyam mondta hogy vannak ilyenek s ketsegbeejtet. O eleg rosszul egyezik a keresztapammal( egy hazban lakunk vele) na es meg is van az oka hogy mert ilyena viszonyuk.S az van hogy ugy 1 hete meg kellett volna jonnie a menstruaciomnak s meg nem jot meg.S ezert anyam fel hogy nehogy tet volna valamit keresztapam az etelembe amikor nem figyeltem oda vagy vlm ilyen.Elegge felt anyukam mindentol.
. . . .. . . . . . . . . . . , .-‘”. . . . . . . . . .``~., . . . . . . . .. . . . . ., .-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-., . . . . .. . . . . . .., /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:, . . . . . . . .. ., ?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\, . . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , } . . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :`^`.} . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :”. . . ./ . . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./ . . . . . . . /__.(. . .“~-, _. . . . . . . . . . . . . . , :`. . . .. ./ . . . . . . /(_. . ”~, _. . . ..“~, _. . . . . . . . . ., :`. . . . _/ . . . .. .{.._$;_. . .”=, _. . . .“-, _. . . , .-~-, }, .~”; /. .. .} . . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;, , ./`. . /” . . . ./. .. ../ . . . .. . .\`~, . . ..“~., . . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../ . . . . . .(. ..`=-, , . . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_, , -” . . . . . ../.`~, . . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\ . . . . . . \`~.*-, . . . . . . . . . . . . . . . . . ..|, ./.....\, __ , , _. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-, . .. `=~-, _\_. . . `\, . . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . .`=~-, , .\, . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . . . . . . . . `:, , . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__ . . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-, . . . . . . . . . ., %`>--==`` . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._, -%. . . ..`
Mond azt hogy az erõ nemzette a gyermekedet! Azt biztos elhiszik!
Max olyan létezik, hogy valami port belekevernek az italodba amitõl elkábulsz vagy nem emlékszel egy adott idõszakra. És utána megtörténik a megtermékenyítés. De por vagy injekció hatására nem!
bocs, helyesen: MACGYVER
nyugodtan le lehet pontozni, mivel nem jár érte sem fekete, sem piros pont, és kb magasról le is szarom, attól a tény nem változik, hogy valszeg az egész család retardált. A kedves mamával az élen. :D

Miért lesz e a teszt nagyon halvány csíkos ha nem vagy terhes? Annak csak van valami oka?

Legjobb válasz: Lehet, hogy elindult valami, aztán korai spontán vetélés. A teszt azt a kevés HCG-t érzékeli.

Lehet, hogy elindult valami, aztán korai spontán vetélés. A teszt azt a kevés HCG-t érzékeli.
Rossz minõségû teszt.
Ahogy az elsõ írja, vagy tényleg nem jó a teszt. De van valami hormonzavar is (mindig meg akarom jegyezni, csak elfelejtem), ami terhesség nélkül is hcg-t termel. Na, amiatt is lehet, de ez nagyon-nagyon ritka!
A kérdező hozzászólása: Ugy értem ha késik a mensid, és idõ után kijön a halvány csik.Akkor csak esély a babára.Másképp miért jött volna ki!
Hát akkor az nagy valószínûséggel terhesség! A hcg nem mindenkinél egyformán termelõdik, meg a beágyazódás idõpontját se lehet tudni...
2.vagyok. Nekem sok olyan tesztem volt már ami halvány csíkos lett de nem volt baba sõt meg is jött rendesen.
A kérdező hozzászólása: nekem17-én kellett volna megjönnie.
Vannak nagyon gagyi tesztek. Csinálj egy normálissal is, mondjuk Cordax vagy mi a neve az nagyon jó, és olyan 1000 Ft körül van. nekem mondjuk ilyen tapasztalatom nem volt, de mégis vettem egy normális tesztet is, amikor kimutatta egy mártogatós.
Érdemben segíteni nem tudok, csak ennyit: http://www.magyaroklondonban.com/
Szia! Mi itt elunk mar 4 eve, van egy 3 honapos kisfiunk. Szerintem ne lakast bereljetek (220+rezsi picit humoros, bar lehet hogy videken olcsobb, de lakas ennyiert nincs, max szoba), csak egy dupla szobat azt ugy 120 fontbol rezsivel meguszhatjatok. Nem irtad hogy merrefele laktok, en a London kozeli arakat ismerem. Van lakastamogatas, de az altalaban csak munkanelkulieknek jar, de egy probat meger. Menj be a helyi jobcenterbe, vagy councilba, ott tudnak neked segiteni. Szerintem adjatok be a council haz igenylest is, mivel terhes vagy megvan az eselyetek. Szinten a helyi councilnal tudsz igenylolapot kerni, de ez igencsak hosszadalmas es lehet hogy eveket kell varnotok. Nezz szet ezen az oldalon, sok hasznos dolgot talalsz. http://www.direct.gov.uk
Az utolso vagyok, lehet hogy az elottem szolo heti 220-ra gondolt? Ha igen bocsi, az mar valosabb adat lakas eseten.
A council housra eveket kell varni.Viszont a legtobb council ad tamogatast az alberletre is.A mar meglevo lakasberleti szerzodessel menjetek be a councilhoz es igenyeljetek lekber tamogatast.A beveteletekhez merten kaptok majd valamit.
Ha valaki kisbabat var, akkor viszont kapnak lakast, nem kell evekig varni! Akkor kell 2 evig varni, ha mar nagyobb a gyerek, vagy ha valaki egyedulallo, akkor 5 ev a varakozasi ido. De szerintem igy is megeri.
En babat vartam mikor beadtuk es meg most se kaptunk, 3 honapos a fiam. :) Csak nagyon indokolt esetben adjak hamar, pl. lebontjak a hazat amiben laktok, vagy eletveszelyesnek van nyilvanitva, vagy ha az utcara kerules veszelyeztet. Mivel ok mindketten keresnek, igy nagyon sokat kell varni. Tudom. Tapasztalat. :)
Szia! Mi csak most készülünk ki.Nem akarok hülyeséget irni, de amit tudok leirom hátha segít. 220+rezsi az albérlet, ha lakást béreltek nem csak szobát. Ugy tudom, hogy jár albérlettámogatás, csak kell hozzá egy bizonyos idejû munkaviszony talán fél vagy 1 év. A hoxa.hu-n a fórumon biztos tudak neked segíteni, ott nézz szét esetleg.

Ha terhes vagyok van valami váladék, vagy a kerém folyás, ami inkább csak a hüvelybe van, nem folyik. Kicsit feszül néha a hasam, mint ha meg akrna jönni, nem görcsöl. Ma kellene megjönnie, eddig semmi. Ez jó jel?

Legjobb válasz: akár holnap reggel tesztelhetsz. A terhesség alatt a folyás több lesz és erõsebb szagú is..legalábbis könyvek szerint, de a szagot én nem érzem, sem a párom, legalábbis azt mondta.

akár holnap reggel tesztelhetsz. A terhesség alatt a folyás több lesz és erõsebb szagú is..legalábbis könyvek szerint, de a szagot én nem érzem, sem a párom, legalábbis azt mondta.
A kérdező hozzászólása: Nekem a pisi erõsebb szagú. Ez jelent valamit?
most olvastam. a mensturáció elött lehet folyás megint, de a menstruáció idején elég száraz az ember semmilyen folyás nincsen. aztán késöbb megint lehet. szóval menstruációkor az a jó ha semmi folyás nincs.
A kérdező hozzászólása: És terhességre milyen jel?
Én is emiatt agyalok. 2 nap múlva nem kéne megjönnie, és alig van folyásom...
A most olvastam.. válaszolótól kérdezem, ha menstruáció idején honnan tudja hogy nincs folyás amikor minden csupa vér? Szárazság esetén meg fog jönni, folyás eseténpedig lehet baba..
A kérdező hozzászólása: Akkor még van remény :) )) köszi a választ :)

15 hetes terhes vagyok, lehet valami baja a babámnak ha vesekövem van?

Legjobb válasz: Nekem is vannak/voltak problémák a vesémmel és a babóca remekül van a pocakban (kop-kop-kop).:) Boldog babavárást! 29 hetes kismami

Nekem is vannak/voltak problémák a vesémmel és a babóca remekül van a pocakban (kop-kop-kop).:) Boldog babavárást! 29 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi!Neked is boldog babavárást!!!!:)
A babának nem, neked viszont igen.Ha megvan a baba azonnal menjél el kezeltetni magad.Bár hallottam már olyat is, hogy terhesen is foglalkoznak ilyennel, csak azt hiszem, hogy inkább a terhesség vége felé mûtenek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!