Találatok a következő kifejezésre: Ha terhes akkor (1643 db)

A legutobbi mestruációja óta egyszer nem védekeztunk, késik neki már 3napot, vannak érdekes elojelek. Ha terhes akkor kb. mikor jelennek meg az elsoelojelek és mik azok, ha terhes akkor mittegyunk ha nemtudjuk megtartani?

Legjobb válasz: az elsõ jel a menstruáció elmaradása.várjatok még pár napot, aztán teszt. ha negatív, akkor nincs gond (bár tévedhet a teszt), ha pozitív, akkor irány a nõgyógyász, aki megmondja biztosra, hogy terhes-e. ha az, és nem tudjátok megtartani, akkor abortusz...mennyi idõsek vagytok? gondolom 18 alatt, szóval szólni kell a szülõnek abortusz elõtt.

az elsõ jel a menstruáció elmaradása.várjatok még pár napot, aztán teszt. ha negatív, akkor nincs gond (bár tévedhet a teszt), ha pozitív, akkor irány a nõgyógyász, aki megmondja biztosra, hogy terhes-e. ha az, és nem tudjátok megtartani, akkor abortusz...mennyi idõsek vagytok? gondolom 18 alatt, szóval szólni kell a szülõnek abortusz elõtt.
Igaza van az elsõ hozzászólónak.Én még annyiban kiegészíteném, hogy legközelebb azért VÉDEKEZZETEK, ne az abortusz legyen a megoldás(károkat okozhat a barátnõd szervezetében)!
A kérdező hozzászólása: én 20 bnom 18!mindig védekeztunk, egyszer nem de akkor "kivettem"!nincs még meg az az anyagi háttér egy babához!mivel jár egy abortusz?
ha egy nõnek volt abortusza lehet késõbb nem lehet gyereke vagy nagyon nehezen esik teherbe ismét. Nem valami jó választás, de ha nem tudtok róla gondoskodni akkor muszáj lesz megtenni, feltéve, ha terhes a bnõd.
A kérdező hozzászólása: remélem h nem!elõfodult mostanába h késik neki, multkor majdnem 2hetet!csak most van egy olyan érzésem h...Pont most iratna fogamzásgátlot!maga az abortusz h zajlik?
Szia, az abortuszról van sok információ a neten, például itt: http://abortusz.lap.hu/ Érdemes nagyon átgondolni, mert a baba ugyanúgy ember, dobogó szívvel és érzésekkel. Én inkább az örökbeadást javaslom, ezzel egy gyermektelen párt is boldoggá tennétek. Biztosan az is nehéz, de egy nagyon jó cselekedet.

Lehet, hogy terhes a barátnőm de ez még nem tuti. Ha terhes akkor hogy mondjam el a szüleimnek? Szerintetek hogy fognak reagálni?

Rosszul szokott lenni, csinált tesztet 2 negatív, 1 pozitív. Õ már elmondta az anyukájának és orvoshoz fognak menni de még nem kaptak időpontot. Az apja ki akar herélni, az anyja se örül neki de csak az apja akarja elvetetni. Én még nem mondtam el itthon és nem tudom hogy kezdjek hozzá. Nem tudom, hogy a szüleim mit gondolnak a koránszülésről mert a családunkban még ilyen nem fordult elő de nem hiszem, hogy örülnének egy unokának meg hát nekünk se kéne gyerek de ha megvan akkor biztos, hogy nem engedem elvetetni, mondjuk ő sem akarja. Mielőtt beszólnátok védekeztünk mindig és nem emlékszem olyanra, hogy történt volna valami (és nem volt mással). 18 évesek leszünk mind a ketten.

Legjobb válasz: Hogy mond meg? Õszintén és minél gyorsabban, mert ha tényleg terhes akkor ketyeg az óra. Együtt, mármint te, a barátnõd és mind két szülõpár kell ahhoz, hogy megbeszéljétek, hogyan tovább.

Hogy mond meg? Õszintén és minél gyorsabban, mert ha tényleg terhes akkor ketyeg az óra. Együtt, mármint te, a barátnõd és mind két szülõpár kell ahhoz, hogy megbeszéljétek, hogyan tovább.
Semmilyen védekezés nem ad 100%-os biztonságot! Ezt jobb ha tudod, mielõtt a bogarat a füledbe ülteti valaki "jóindulatú" ember. Csak az a 100%-os védekezés, ha nem szexeltek:) Mielõbb üljetek le megbeszélni. Szüleid biztos nem örülnek elsõre, de mivel téged biztos szeretnek, hisz a gyerekük vagy, majd megenyhülnek!De mindenképp beszélj velük mielõbb!
Te jó ég :S.... Ezen minél elõbb túl kell esni .Én megmondom õszintén nem pártolnám, hogy a lányom 17 évesen gyereket szüljön !
amúgy ha van pozitív teszt akkor tuti terhes. szüleiddel meg beszélj mielõbb. nem jó halogatni a dolgot, ehhez a döntéshez jelen esetben 6 emberre van szükség.
Minél elõbb el kell mondanod, õszintén meg kell beszélni a dolgokat.
"az apja ki akar herélni" Hát ez igy szokott lenni, miért nem vigyázott jobban a lányára és a barátnõd önmagára veled együtt. Na jó komolyra forditva, azt mondod védekeztetek, akkor még nem biztos, hogy terhes. Ha viszont terhes lesz, akkor azonnal mondd el a szüleidnek. Elõször mondd el az anyudnak, majd utána az apudnak. Ha bátor vagy akkor egyszerre mind a kettõnek.
8. Pont ez a véleményem nekem is. Annyira erõlködik a kérdezõ, hogy védekeztek, mégis terhes a lány, ha minden igaz. Akkor bizony ott besegítettek, de majd kiderül egy apaságin.
Hát ha te VALÓBAN mindig védekeztél, ahogyan állítod, akkor valahogyan így mondd meg a szüleidnek: -Apa, Anya, a barátnõmet teherbeejtette valaki... majd a DNS-teszt kimutatja, hogy ki volt az. Adig is fizethetitek helyettem a gyerektartást. Hát nem nagyszerû?!
A kérdező hozzászólása: Szerintetek en ugy terveztem, hogy 18 evesen majd apa leszek? Eredetileg nem gondolkoztam meg gyereken de nem fogom megolni ha nem kell. Szerencsetlen errol nem tehet, ez a mi hulyesegunk. Ugyanugy megerdemli az eletet mint az a gyerek akit terveztek a szulei es ha megszuletik biztos nem lesz rossz dolga. A baratnom szulei majd segitenek neki es nem tudom, hogy a szuleim mit szolnanak hozza de az biztos, hogy se a gyereket se engem nem raknanak ki. Egyebkent holnap fog orvoshoz menni, hamarabb nem is terveztem elmondani. 18-as sajnalom. Mi pont ezert nem akarunk ilyet csinalni. Oke, hogy fejlett az orvostudomany meg mittomen de barmi tortenhet o meg akar gyereket, bar nem ennyi idosen tervezte.
Majd írd meg, hogy a barátnõd terhes lett-e vagy sem, de drukkolok neked, hogy ne tõled legyen a baba, mert 18 évesen nem jó dolog gyereket nevelni. De, ha még is terhes és a tiéd akkor vállalj minden felelõséget a kicsiért és sok boldogságot!
Mások is voltak ilyen helyzetben. Baba mellett érettségiztek le, de a nagyszülõk segítettek mindkét részrõl. Próbálj mellette maradni a bajban. Védekezés mellett is lehet terhesség. Keress valami állást és estin folytasd a sulit. Nehéz lesz, de annak idején sok pár élt így. Egy ismerõs pár volt ilyen helyzetben, nekik minden évben született utána gyerekük. A fiatal asszony nem tudott tovább tanulni. Az lenne jó, ha a szülõk mindkét részrõl segítenének. Nehéz lesz, de egy abortusz egy életre tönkre teheti barátnõdet.
na? elmondtad? mi lett?
A kérdező hozzászólása: terhes
Meg is tartja?
És mihez kezdtek?
A kérdező hozzászólása: Megtartja és nem tudom. Nem szóltam még a szüleimnek. Próbáltam de nem merek belekezdeni vagy belekezdek és hülyeségeket mondok.
persze, ne szólj nekik...majd észreveszik... te jó ég! amikor meg kellett csinálni ezt a gyereket, akkor miért nem voltál ilyen félénk? itt az ideje, hogy megtanuld vállalni a tetteid következményeit.
Szexelni volt bátorságod, elmondani is legyen!
Kérdezõ na mi ujság? Utolsó biztosan benned van a hiba? Hallottam már olyat is, hogy a férjnek nem lehet gyereke. Van egy ismerõsöm, akinek azt mondták nem lehet gyermeke, elvált a férjétõl és teherbe esett. Most 2 éves a pici gyermeke.
19. Köszönöm sz együttérzést. Eddig még nem gondoltunk örökbefogadásra, mert "próbálkoztunk", és még nem jutottunk el erre az elhatározásra, de bevallom õszintén, mostanában már egyre többször megfordult a fejemben a gondolat, csak még a férjemnek nem mondtam.
A kérdező hozzászólása: Szerintem õk csak azért (vagyis inkább az anyja) nem akarja elvetetni mert 1 gyerekük elment, a másik csecsemõ korában meghalt és a barátnõm se volt biztos, hogy életben marad. És hogyha elveszik akkor ugye kevesebb esély van arra, hogy megint terhes lehet (ha az).
Nem úgy van, hogy a pozitív teszt sosem téved, csak a negatív? Valami ilyesmit olvastam már itt többször is.
Addig, amíg az orvos nem igazolja ne mondd el otthon (még lehet vaklárma, igaz kétlem) Aztán jó gyorsan, egyenesen, mint a ragtapasznál. Lsz kiabálás, vagy magukbaroskadás...kétségbeesés. Acélozd meg magad viseld annyira jól mint amennyi a helyzet engedi... Aztán döntsetek a lánnyal. De jó ha már kész tényekkel együttmondjátok el az is.
Gondolkodj. Mennyi az esély arra, hogy a 17 évesen felcsinált baràtnõd mellett maradsz halálodig? Hogy bírni fogod a Tescoban az árufeltöltést, vagy a McDonald'sban a krumplisütögetést /alig 18 évesen, szakma nélkül, gyakorlat nélkül mást nemigen fogsz találni/ emellett éjjelente a gyereksírást, a jelenleg randipartner, csupa bûbáj barátnõd testi és lelki változásait? Te költözöl az õ szüleihez és akkor te tûrsz majd mindent, vagy a kis barátnõd hozzátok és akkor õ harcol majd a mamáddal? Két évet nem adok nektek együtt, és akkor? Kivel áll majd össze az akkor húszéves, tanulatlan, kisgyerekes csajod? Nem lesz kapós, le kell majd adni az igényeit, ez azt jelenti, hogy valami selejtes nevelõapja lesz a kislányodnak/kisfiadnak... Hajrá, gyártsatok gyereket ész nélkül, a semmire!
Jól mondja az utolsó. Nem is népszerû a válasza, pedig Neki van igaza.
Igen igaza van, de senki enm kért tanácsot arra vonatkozóan, bogy megtartság-e a babát. Az volt a kérdés hogyan mondja el? És hogyan fognak reagálni a szülõk?
Ha az én gyermekem állna elém, én nagyon kiakadnék ettõl és mélységes szomorúságot, csalódást éreznék ! Az nem kérdés , hogy mit tanácsolnék ... ! Addig kell orvoshoz menni , amig lehet segiteni !Minél elõbb!
Na, terhes?
Pont 17 voltam, amikor terhes lettem a barátomtól. Sem anyám, sem "anyósomék" nem támogattak minket, sõt anyám azonnal bejelentett a nõgyógyászához, hogy terhes a lánya, és abortuszra menne a doktor úrhoz. Amit akkor, és most érzek, senkinek nem kívánom. 10 évig voltunk még együtt a barátommal, aki idõközben a võlegényem lett, de nem estem teherbe soha többet. Elhagyott... Most 43 évesen egy férjjel, akivel 16 éve kétségbe esve küzdünk egy saját gyermekért, el nem tudjátok képzelni mit is érzek. Sem anyám, sem a volt võlegényem, aki azóta boldog családapa két gyerekkel, sem senki nem tudja mi zajlik a lelkemben, csak a férjem, mert õ lát nap mint nap 16 éve, õ tudja talán min megyek keresztül. Ezt egy anya sem tudhatja, csakis az áldozat, vagyis én.
Hú utolsó :(( Sajnálom! Örökbefogadásra nem gondoltatok? (tudom, hogy nem ugyanolyan, mint egy saját)
No mit lett veletek, kérdezõ?

Honnan tudom, hogy terhes a kutyám? És ha terhes akkor hány hónap múlva szülni

És még egy kérdés.Egy palotapicsi,és egy ilyen yorki keverékb?l szép kutya lenne?

Legjobb válasz: Biztosat csak az ultrahang mondhat, a fedezéstõl számított egy hónap után elviszitek az állatorvoshoz, aki megultrahangozza és megmondja mennyi kiskutya van benne. A kutyák vemhességi ideje 59-65 nap. Azt, hogy milyenek lesznek a kiskutyák senki nem tudja megjósolni, de mivel keverékek így igen nehéz lesz gazdát találni nekik. Egy alom kölyök felnevelése, chipelés(ami ma már kötelezõ, akkor is ha elajándékozod a kicsiket) nagyon drága, a palotapincsiknél elég gyakran császármetszésre van szükség(kb 30 ezer forint), ellés közben bármi komplikáció felléphet, ami el is viheti a szukát, a kölykök annyira leterhelik, hogy éveket öregít rajta. Én inkább elvinném ivartalanítani, vemhesen is el lehet végeztetni és nem kell többet bajlódni tüzelésnél, illetve számos betegségtõl megkíméled a kutyád.

Biztosat csak az ultrahang mondhat, a fedezéstõl számított egy hónap után elviszitek az állatorvoshoz, aki megultrahangozza és megmondja mennyi kiskutya van benne. A kutyák vemhességi ideje 59-65 nap. Azt, hogy milyenek lesznek a kiskutyák senki nem tudja megjósolni, de mivel keverékek így igen nehéz lesz gazdát találni nekik. Egy alom kölyök felnevelése, chipelés(ami ma már kötelezõ, akkor is ha elajándékozod a kicsiket) nagyon drága, a palotapincsiknél elég gyakran császármetszésre van szükség(kb 30 ezer forint), ellés közben bármi komplikáció felléphet, ami el is viheti a szukát, a kölykök annyira leterhelik, hogy éveket öregít rajta. Én inkább elvinném ivartalanítani, vemhesen is el lehet végeztetni és nem kell többet bajlódni tüzelésnél, illetve számos betegségtõl megkíméled a kutyád.
Sokkal több pénzt megspórolsz, ha még most ivartalaníttatod. A kölykök nevelése, oltása nem olcsó. Ezenkívül ha a kutyáddal bármi történik ellés közben, akkor már késõ bánat... Ez a fajta papás-mamás azért nem ugyanaz, mint a plüsskutyáknál.
Gratulálok a szaporításhoz! :S
Elõször is nem terhes, hanem vemhes és nem szül, hanem ellik.Állatról beszélünk ugyanis. Semmiképp ne engedd világra jönni ezt az almot.Fajtatisztának is nehéz gazdát találni, nemhogy keveréknek.Azt meg felejtsd el, hogy majd valamelyik menhely befogadja, mert nem fogják.Brutál teltházzal üzemel mind, egyszerûen nincs helyük.
Biztosan helyes kiskutyák lesznek, meg ugye minden kölyökkutya cuki. DE! Õszintén remélem, hogy inkább ivartalanítás mellett döntötök (ahogy írták helyesen az elõttem szólók, vemhesen is lehet). Sajnos teli az ország összes menhelye keverék és fajtatiszta kutyákkal, mindenütt telt ház van, és akkor még nem vettük a kóborló, még be nem fogott kutyusokat... A kiskutyád kölykeit nagy valószínûséggel (ha sikerül is többé-kevésbé felelõs gazdát találni nekik) nem fogják ivartalanítani, és így egyre csak növeled a keverékkutyusok számát (nincs velük semmi baj, mármint azzal, hogy keverékek, sõt - csak tényleg teli az ország összes menhelye :((( ). A mi (kutya)baráti körünkben a legtöbb kutyus ivartalanított... Labrador retrieverek, keverékek, van egy palotapincsi barátunk, golden retrieverek. Az én kutyám fajtatiszta és törzskönyves, mégis 1 éves korában ivartalaníttattam. Tudtam, hogy nem fogok tenyészteni, mert ahhoz sokéves tapasztalat, szaktudás kell, az ezzel kapcsolatos véleményemmel nem akarom teleírni a képernyõt. Tenyésztõ rengeteg van az országban, szaporítani pedig nem szabad. Remélem, nem bántottalak meg a hozzászólásommal. Javaslom az ivartalanítást mielõbb, és hidd el, egy hét alatt túl is lesztek a nehezén...
Mivel a kistestû kutyáknál nem szokott komplikáció adodni az esetek több százalékában ezért gondolom másrászt csak bátorítottam az illetõt harmadrészt ha fajtiszta lenne akkor talán jobban kellene az embereknek õ dönti el hogy akar-e vagy nem neked az ég világon semmi közöd a dolog hoz és ha még egyszer kioktatsz vagy ilyen hang nemben beszélsz a szájkosarat fogom feldugni a seggedbe remélem érthetõ voltam egyébként a válasz az volt hogy szépkutya lenne-e és hányónap múlva fogszülni nem azt írta hogy engedélyezitek-e hogy a kutya szüljön, vagy megszülessen.
Helyesen úgy van hogy fajtatiszta. Nem pedig fajtiszta. : ) És tényleg nem azzal van bajunk hogy léteznek keverék kutyák (nekem is azok vannak. : )) Hanem hogy felelõtlenek az emberek és ok nélkül szaporítják szerencsétlen kutyákat. Így is rengeteg keverék van a világon és általában szörnyû körülmények közt kell élniük mert a gazdák lusták ivartalaníttatni a kutyájukat.
14:24 es vagyok én sem támogatom azt hogy utcára tegyék az én keverék kutyámat menhelyrõl hoztam el és szeretnék mellé még egyett ami szintén menhelyi lesz és ha szukát hoznák el és kölykei lennének nem tenném ki az utcára se menhelyre 1-2 kölyköt megtartanám a többit eladnám elajándékoznám ismerõseimnek de ha nem kellene senkinek egy se, ivartalanítanám õket és megtartanám az összeset mert nem szeretném elaltatni menhelyre vinni és teljesen tisztába vagyok vele hogy mindenhol telt ház van és én is elötte meggondolom hogy legyenek-e kölykei vagy sem és ha mégis a kölykök mellet döntök akkor teljes felelõsséget kell válalni velük kapcsolatban mert nem akarok olyan gazda lenni hogy ha már nemtetszik a kutya pofája akkor már mehet az utcára!
Elõzõ: Ha 10 kölyök születik(merthogy az sem ritka), akkor is mindet megtartod? Ne legyél már ennyire ostoba! Azoknak meg, akiket gazdához adsz mivel biztosítod, hogy nem teszik ki õket, nem bántják õket? SEMMIVEL. A keverék alom lehozásával a menhelyen szenvedõ kutyáktól veszed el az esélyt, az a gazdi, aki keverék kutyát akar ugyanezzel a lendülettel elmehetne a menhelyre és kihozhatna egy kis szerencsétlent ahelyett, hogy a felelõtlen kutyatartók felesleges almaiból hozna.
14.24-esnek:tudod, a stílus jellemzi az embert... Kiállítottad a saját IQ-tesztedet.Ne aggódj, negatív lett.
3 hónap alatt szül.
Az utolsó elötti válaszolónak üzenem 10 kutya nem férne el 4000 négyzet méteres területen? egyébként nem idegennek adnák kutyát ha nem rokonnak unokatestvér testvér stb. Az utolsó válaszolónak megannyit hogy nyugi a te IQ se különb mint az enyém és tövig bekaphadot ;)
Miért, anyád nem ér rá?Vagy esetleg a kecske?
Majd szólj, ha meg kell ijednem!A bullterrierek örülnének neked :)
Utolsó, minek írsz hülyeségeket olyanról, amirõl fogalmad nincs?Attól, hogy szerinted nem lenne komplikáció, még bõven lehet, nem a te véleményedtõl függ. A keverék kutyákkal senkinek nincs baja, hanem azzal van, hogy újabb senkinek nem kellõ, felesleges alom jöjjön világra. Tudod, másfél millió(!!!)gazdátlan kutya van az országban, közte sok édibédi szép kis kölyök is, csak épp senkinek nem kellenek.Ha lenne halvány fogalmad arról, mi a sorsa legtöbbjüknek, nem írnál baromságokat. Egyébként(mint már milliószor le lett írva itt is)minden kutya FAJtiszta, még a keverék is, de nem mind FAJTAtiszta.
Nekem egy nagyon okos helyes keverék kutyám van nem értem mi a baja sok embernek a keverékekkel azok sokkal okosabbak strapabíróbbak a fajtisztáknál én csak annyit mondok hogy : csak ügyesen és sok szerencsét és 100% hogy nagyon helyesek lesznek (egyébként szerintem nem lesz komplikáció a szüléssel, vemhességgel)!!!
Az elõzõ válaszolóval csak egyet tudok érteni! Igen ha fel fogod ha nem a te hibád! És + még rengeteg szeretetre méltó kutyusnak veszed el az esélyét attól hogy jó otthonra találjon! (na jó ha nem is rengeteg de hidd el nem 1-nek vagy 2-nek) Még mikor kölyök volt ivartalaníttatni kellet volna! Meg kellet volna csinálni a kerítést is! Most meg valószínûleg megint szarsz (már elnézést a kifejezésért) a kutyád egészségére és nem fogod ivartalanítani! (vagy igen) Tehát ha tetszik ha nem ez igen is a te hibád, nem a szomszédé (kicsit az övé is) meg nem másé hanem a tiéd! És ha már ilyen "gondos" szaporító lettél és hagyod megszületni a kölyköket legyél jó gazdájuk és keress nekik új megfelelõ gazdit. Sajnálom ha meg sértettelek de ez az igazság. (szerintem)
a vemhesség leghamarabb 24 nappal a fedeztetés után állapítható meg ultrahangal. A vemhesség ideje 58-63 nap a toleráns határidõ 70 nap de 65 tõl folyamatos orvosi felügyeletre van szükség. nem hinném, hogy szépek lesznek...max aranyosak de a menhelyek tele vannak pincsi keverékekkel...nem értem minek veszélyezteted a kutyád életét a vemhességgel...legrosszabb esetben belehalhat, de kialakulhat kálcium sokk és még vagy 100 egyéb komplikáció elõfordulhat
még lehet ivartalaníttatni vemhesen is
Onnan tudod, hogy 1 hónap után elviszed az állatorvoshoz, aki megcsinálja az ultrahangot. 60-63 napra szülnek a kutyák. A kölykök pedig inkább aranyosak lesznek, mintsem szépek...de hát kinek mi a szép. Ellés után ne felejtsd el beoltatni és chipeztetni az összes kölyköt!
A kérdező hozzászólása: Sajnos és nem tehetek arról, hogy az a kutya nagyon vékony, és állandóan át tud jönni.:( .Van amikor egész nap az udvarunkon van Dézivel(kutyámmal).. Amugy nem bántottál meg a hozzászólásoddal.. :)
nekünk is születtek egyszer keverék kiskutyáink, borzasztó nagy anyagi gondot jelentett, mindet (11!!) beoltattuk, féregtelenítés is megvolt, plusz mivel nagyon késõn keltek el, majdnem az összes kiskori oltást megkapták. utána ingyen ajándékoztuk el õket gazdiknak, nem lehet akárkinek odaadni egy kiskutyát, ajánlom az ivartalanítást. mellesleg pincsiknél veszélyes dolog az ellés. mire persze elkeltek, szívünk szakadt meg értük, úgy megszerettük mindet. utána ivartalanítottuk a kutyánkat. ne menj ezen végig, töredéke az ivartalanítás.
Ivartalanítás! "Sajnos és nem tehetek arról, hogy az a kutya nagyon vékony, és állandóan át tud jönni." Tehát állandóan átjár, tudod, hogy egyik sincs ivartalanítva. Ezek alapján nem is értem, hogyan jutottál arra a következtetésre, hogy te nem tehetsz az egészrõl.
A kérdező hozzászólása: hát nem is tehetek róla.
akkor fordítunk neked:szar kerítés, szomszéd ivaros kan átjár a te ivaros szukádhoz, szarsz rá, hogy a kutyád ivartalaníttatva legyen = a te hibád, hogy vemhes vemhesség és ellés rossz a kutyának, évekkel megrövidíted az életét, már ha egyáltalán nem hal bele a vemhességbe és az ellésbe pénzre lefordítva - elviszed ivartalaníttatni most = 25ezer Ft hagyod elleni = UH, orvosi vizsgálatok = 15ezer + valószínû császár = 35 ezer, kiskutyák oltása, féregtelenítése + a kötelezõ chip 12-15 ezer/ kölyök (ha el tudod õket sózni, ha nem, akkor még 20 ezer / kölyök oltásokra)...a legócskább táp is 5-6 kutyának min 5000 egy hónapban ellenben elveszed a lehetõséget a menhelyi kutyáktól, hogy gazdához kerüljenek
A Bull terrier nem egy olyan agresszív fajta legalábbis egy jó pár ismerõsömnek olyan kutyája van és én nem tapasztaltam hogy emberre támad volna elég nyugodt kutya csak nagy a mozgás igénye. De kiváncsi lennék mit csinálnál ha kettesben maradnál az egyik kutyámmal egy pitbull rottweiler keverékkel :) (az enyém nyakra támadó tipus)

Van egy macskám aki kb 2-3 hónapja költözöttbe a házunkba. Kb.1 hónapja többet eszik, mindenkitől fél és kicsit nagyobb lett a hasa és a mellbimbói megduzzadtak. Terhes lehet? Ha terhes akkor hányadik hét körül járhat?

Legjobb válasz: Vemhes igen!!!!! Vidd el állatorvoshoz, ultrahangra. Szerintem úgy a 1 hónapja vemhes lehet.:) Sok sikert a kis cicákhoz.:D Milyen fajták lesznek?:) Szép az anyuk?:)

Vemhes igen!!!!! Vidd el állatorvoshoz, ultrahangra. Szerintem úgy a 1 hónapja vemhes lehet.:) Sok sikert a kis cicákhoz.:D Milyen fajták lesznek?:) Szép az anyuk?:)
Terhes!ilyenkor védelmezi magát..
OFF:A macska nem terhes, vemhes. Vagy népiesen: hasas. És nem szülni fog, hanem fialni.ON
A kérdező hozzászólása: Szia!Keverék cicák lesznek szerintem :) mert nemtudom hogy ki lehet az apjuk.Szép az anyjuk :)
Szia! Ha nem szeretnél babázni, még elviheted ivartalaníttatni. Ha szeretnél, akkor is javaslom, szoptatás után, hacsak nem szeretnél fél évente újabb kölyköket.
Jó... vemhes....Tök8 hogy hogy nevezzük a családban!tök jó h mások javítgatni járnak ide -.-'''''
Ha terhes valaki általában kimarad a menstruációja.
A kérdező hozzászólása: Abban az esetben ha 3-4 napon belül megjönne neki akkor is?
Akkor is.
Hát barátom, gratulálok!Apuka leszel!
Attól, hogy most megjön neki még lehet terhes. Amúgy a 72 órás tablettán nem gondolkoztatok?
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon mivel szerinte ilyenkor nagyon kicsi az esély, és utána abba is hagytuk.
A terhességgel nem kellene játszani AZONNAL 72 órás tabletta, hacsak nem akarsz apuka lenni !!! NE LÉGY LÁMA! CSELEKEDJ!

A barátnőmnek nem jön meg 2 honapja a menszesze, de volt már ilyen. Az első honap után volt teszt negativ, a második honap után is negativ, akkor ha terhes akkor csak kimutatja a teszt nem?

De megbeszéltem hogy orvoshoz mennyen el és nézessük meg! de ös csak nyavajgot hogy fél fél de utánna rávettem hogy mennyünk el és adot egy ULTRAHANGOS beutalot

Legjobb válasz: Védekeztek??? Mert ha igen és jól is, akkor nem lehet gond! De ha nem... Bár mondjuk szerintem, ha a teszt nem mutatott ki semmit, akkor csak nincsen semmi gond...

Védekeztek??? Mert ha igen és jól is, akkor nem lehet gond! De ha nem... Bár mondjuk szerintem, ha a teszt nem mutatott ki semmit, akkor csak nincsen semmi gond...
Két hónap mensi kimaradással, azért nem csak baba lehet.A kedvesednek üzenek, h aki szexelni nem fél, az ne féljen a dokitól sem.Bár ha még nem állt be a menzesze, amit írtál te is, h máskor is maradt már ki, akkor lehet ilyen.Viszont akkor meg a rendszeres nemiélethez túl fiatal.
Én is jártam így és az lett a dologból , hogy hormonálisan valami nem volt velem rendben.Adott a doki egy gyógyszert, ami beállította a menstruációmat.Minden nap beveszek egy bogyót(nem fogamzásgátló), azóta pedig minden oké.Jobb átesni ezen, nem is fáj a vizsgálat, mert késõbb, amikor változik a kedvesed véleménye a babáról, lehet, hogy komolyabb problémával kell szembenéznie.Bátorság!!!

Alkalmi szexkapocslat a nagyon utált exemmel. Nem védekeztünk, de nemis bele élveztem el nagyon félek mert aztmodnja ha terhes akkor megtratja de én kifejezetten ellenzem mert sem én sem ő nemtudná felenevelni összevsztünk csúnyán. Megoldás?

Szombaton elmegyek vele "karácsonyi ajándékot venni" veszek neki egy terhességi etsztet és ha 1 csíkos akkor megnyugodhatok? lehet benne bízni? nem akrok többé találkozni vele de akkoris nagyon félek hogy mivan ha mégis terhes. segítsetek.

Legjobb válasz: a nagyon utált exeddel minek szexelsz????

a nagyon utált exeddel minek szexelsz????
A kérdező hozzászólása: biztos hogy nem mentem el benne:d
ha berugtal, honnan tudod hogy nem mentel el benne?
A kérdező hozzászólása: igen szomabton hogy elõttem csinálja meg és felejtsük el egymást. nem hiszem el neki egyetlen szavát sem:S
Nos védekezni kellett volna. Visszamenni már nem tudsz az idõben az tuti. Igazából nem sok az esély, hogy terhes kb 10% normál esetben. Ha a ciklusa közepén az ovuláció környékén voltál vele, akkor nagyobb az esély. Az elõváladéktól is lehet terhes. Most úgy õszintén te oda fogod dugni az orra alá a terhességi tesztet? Amúgy arra meg rá van írva, hogy mit jelentenek a vonalak. Egyébként a teszt sem 100%os pontosságú.
utolsó vok.nagyon úgy tûnik nekem h a csaj terhes akart maradni., ...
nem értem miért szexelsz vkivel akit utálsz... nah mindegy.nah figyelj ha veszel egy tesztet akkor vmi akk ne a legolcsóbbat vedd, de amúgy is a nagyon korai terhességet nem bizti h tuti kimutatja.(kb 4.hetes terhességet tud kimutatni)de egyáltalán nem biztos hogy egycsíkosnál nincs baba!!!tapasztalat!!!!nálam egy csík volt+egy halvány és 2*megismételtem.szintúgy ez lett a másik meg negatív.a doki 6 hetesen tudta megmondani h kisbabám lesz.remélem hogy nektek nem csúszott be, mert fõleg neki nem lenne jó ha az anyjával nem vagy jóba.de legközelebb vegyetek 72órás tabit ha úgy adódik.de am van ám gyógyszer meg óvszer is!!!
A kérdező hozzászólása: és visszaélt a bizalmammal hogy nála aludtam:S jó énis ludas vagyok csak elkapotta vágy
A kérdező hozzászólása: berúgtam és õ engem nem utál:S
Mikor kell hogy megjojjon a mensese? Ha nem jott meg idoben, akkor lehet tesztet csinálni. Hamarabb nem mutatja ki!

Lányok! One stoppal teszteltem és ha terhes akkor 2 függöeleges vonalnak kell megjelennie, de nekem egy függőleges és ami a terhességet jelzi az vizszintes lett de jól látható még 10 perc után is. Most hogy van ez?

Legjobb válasz: Ismerem a tesztet, nekem függõlgesen lett pozitív! Na de jártam már én is úgy, hogy egy másik tesztnél egy görbe vonal jelent meg ami hamisan mutatott pozitívat anno. Szerintem vegyél gyorsan egy másik márkájú tesztet és írd meg, hogy mi lett az eredmény, mert totál felspanoltál :-).

Ismerem a tesztet, nekem függõlgesen lett pozitív! Na de jártam már én is úgy, hogy egy másik tesztnél egy görbe vonal jelent meg ami hamisan mutatott pozitívat anno. Szerintem vegyél gyorsan egy másik márkájú tesztet és írd meg, hogy mi lett az eredmény, mert totál felspanoltál :-).
A kérdező hozzászólása: :) Elhiheted én is fel vagyok spanolva.Tök erõsen látszódott a csakhogy vízszintesen.És aztán újból felhasználtam, ártani már nem árthatok és a második pisi alkalmával eltünt az a második vonal és az elsõ is gyengült.Tudom hülyeség volt, de kiváncsi voltam.

Azt szeretnem kerdezni, hogy ha 72 oras fogamzasgatlot vettem be akkor csak abban az esetben jon meg azonnal a menstruaciom ha terhes voltam vagy ez csak egy mellekhatas, meg sose vetem be es a parom szerint akkor jon meg ha terhes voltam?

Legjobb válasz: Pontosítsunk: ha terhes lettél volna, akkor a tabletta nem segített volna, ez ugyanis csak megelõzésre szolgál. Azért jött meg, mert már megvastagodott a méhfalad, hogy befogadja a magzatot. Tehát nem voltál terhes, de minden bizonnyal teherbe estél volna, ha nem veszed be. Szerencse, hogy bevetted.

Pontosítsunk: ha terhes lettél volna, akkor a tabletta nem segített volna, ez ugyanis csak megelõzésre szolgál. Azért jött meg, mert már megvastagodott a méhfalad, hogy befogadja a magzatot. Tehát nem voltál terhes, de minden bizonnyal teherbe estél volna, ha nem veszed be. Szerencse, hogy bevetted.
Minden esetben erõs vérzés kíséri
A válasz megírásának idõpontja: ma 11:39 Minden esetben? Én is vettem már be 72órásat, és én mégsem véreztem, egy cseppet sem... Nekem hajszál pontosan úgy jött meg, ahogyan egyébként is kellett volna...
11:39 én is vettem már be és nem kísérte vérzés. Ha biológiából egy kicsit otthon vagy, akkor tudod, hogy a menstruációkor a megvastagodott méhnyálkahártya válik le, az vérzik. Ha nincs ami leváljon, akkor nincs vérzés.

Most tudtam meg hogy terhes vagyok, de mennem kell állásinterjúra, meg akarnék is dolgozni! Szóljak hogy terhes vagyok? Vagy majd ha felvettek akkor szóljak, az meg szemétség nem? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Dehogyis szolsz, akkor tuti nem fognak felvenni! De figyelj, ha mondjuk 3 honap mulva majd bejelented, akkor mondod majd azt, hogy nem tudtad, hogy terhes vagy meg az allasinterjun. Ne foglalkozz senkivel, neked erre a munkara szukseged van, kesz. Ha olyan a munka hogy terhesen is lazan meglehet csinalni, akkor pedig dolgozz majd minel tovabb. Ne szolj, es sok sikert!!

Dehogyis szolsz, akkor tuti nem fognak felvenni! De figyelj, ha mondjuk 3 honap mulva majd bejelented, akkor mondod majd azt, hogy nem tudtad, hogy terhes vagy meg az allasinterjun. Ne foglalkozz senkivel, neked erre a munkara szukseged van, kesz. Ha olyan a munka hogy terhesen is lazan meglehet csinalni, akkor pedig dolgozz majd minel tovabb. Ne szolj, es sok sikert!!
NE!!!!
Szerintem elsõsorban magadra gondolj, és egyelõre ne szólj! Sajnos nagyon sok munkáltató szóba sem áll veled, ha terhes vagy, mégha ez teljesen illegális is. Szerencsére van azért az ellenkezõjére is példa, egy barátnõmet direkt azért vették fel egy céghez, hogy a szülés elõtt meglegyen a kellõ számú biztosított napja. De a jellemzõ nem ez.
Szerintem se szólj! Általában nem õszinték a munkáltatók sem, ráadásul manapság szívfájdalom nélkül kirúgnak bárkit egyik napról a másikra. A rizikó tényleg az, ha a próbaidõ alatt valahogy kiderül...remélem nem fog. De akkor tényleg még mindig mondhatod, hogy az interjú idején nem volt tudomásod róla. Minden jót kívánok!
"Fizesse az állam az ellátását a befizetett adóból, ne a kisvállalkozókat szopassák ezzel (is)." ....az állam semit nem fizet jóformán, ha a a munkáltató miminálra jelent be csak, de többet fizet és kivág az utcára, amint mesejti, hogy babát várok....nem mindenki olyan, mint az utolsó hozzászóló, h megtartja a régi dolgozó kismamát...a terhességi védettség meg csak kamu, barátnõmet egy közjegyzõ rúgta ki félidõsen .... csak azért jelentkeni munkára, h munka nélkül pénzhes jusson? látszik h fingod sincs a kismamás tb jogról!! mirõl beszélsz? Te vagy szeretted volt már hasonló helyzetben? Mért is kéne a munkavállalónak azon kívül, hogy átlássa a helyzetet a munkáltató érdekeit nézni? Mondj csak 1 munkáltatót, aki foglalkozik azzal, h a dolgozóinak hogyan jó!! Nálunk pld azt mondják sértõdve a kismamáknak, hogy ne is álmodjanak arról, h hozzánk visszajöhetnek! akkor én mit nézzem ezeknek az érdekeit ( azon túl, h tudjam, h hogyan tudom megvédeni magam és megkapjam ami megillet?)
Az õszinteség ebben a világban hátránynak számít. :o) saját tapasztalat....Ha nincs állásod, akkor jó lenne, ha sikerülne és akkor nem kellene róla beszélni, mert nem ismered azt, hogy vajh hogyan reagálnának....ha van állásod, akkor lehet, hogy ott biztosabb az, hogy meglesz a kellõ napod a gyed-hez is...tényleg, hogy van az nálad? Betegácsiba nem tudsz menni?
Érdekes, hogy a hazudozás a 100% hasznos tanács, ha meg valaki õszinte, az le van pontozva. Milyen országban élünk... :/
valószínûleg ki fognak kötni próbaidõt. Vélhetõen 3 hónapot, mert annyit lehet. Ez alatt neked menned kell majd orvoshoz, védõnõhöz és ultrahangra, ez legalább 5-6 nap nyi hiányzás. Szerintem úgyis ki fog derülni. Egyszerûbb megmondani, mert ha kiderül, akkor a próbaidõrõl úgyis minden ok/indok nélkül ki tudnak hajítani (ezért próbaidõ), szóval jobb ezt elõre tisztázni.
Szerintem nem ilyen egyszerû, hogy nem szólsz és fél évre van munkád. Utána meg 3 évre úgyse számíthat rád a munkáltató. Addig természetesen lesz más a helyedre. Ne is várd, hogy ugyanazt fogod tudni csinálni amikor visszamész GYES-rõl dolgozni.
Ja!-szerintem se szólj, mert kevesebb esélyed lesz-kicsit szemétség, de máshogy munka nélkül maradsz ...de azzal számolj, hogy nem leszel majd a szívük csücske...
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat, sokat segítettetek!
Munka nélkülin vagy most??Mert ha igen én nem is mennék állásinterjúra!Persze csak akkor ha min. 120 net.bejelentenek!Könyvelõvel beszéltem és mondta, hogy sokkal jobban jártam volna (sajnos én 80.ra voltam bejelentve) ha munkanélkülire mentem volna mert megadják a maximumot!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!