Találatok a következő kifejezésre: Ha terhes a (3961 db)

Ha terhes a cicám akkor ki lehe ivartalanitani és lehet neki adni oltásokat?

Legjobb válasz: Lehet ivartalanítani akkor is, ha épp terhes, olyankor a méhét is eltávolítják a benne lévõ magzatokkal együtt. Ez egészen biztos, az állatorvos mondta, mert én sem voltam 100%-ig biztos a cicám ivartalanítása elõtt, hogy nem kapta-e még be a legyet. De végül nem volt terhes.

Lehet ivartalanítani akkor is, ha épp terhes, olyankor a méhét is eltávolítják a benne lévõ magzatokkal együtt. Ez egészen biztos, az állatorvos mondta, mert én sem voltam 100%-ig biztos a cicám ivartalanítása elõtt, hogy nem kapta-e még be a legyet. De végül nem volt terhes.
Az én macskám is vemhes volt, mikor ivartalanították. Ez már több, mint egy éve volt, semmi baja nem lett tõle.
Lehet vemhesen ivartalanítani és kell is. Lehet a vemhesség végsõ szakaszában is, de érdemes jó orvosi rendelõt keresni, a kis családi egyszemélyes rendelõk sokszor inkább nem vállalják, mert nincsenek rá felkészülve. A nagyobb és jól praktizáló(gyakran állatvédõ szemléletû) helyeken viszont semmi gondot nem jelent, õk kifejezetten ajánlják is a nem kívánt szaporulat megelõzése szempontjából.
Mi egyszer találtunk egy cicát és 1 héten belül vittük ivartalanítani. Az orvos mondta a mûtét után, hogy vemhes volt, de elég korai - a mûtét elõtti vizsgálaton még õ sem vette észre. Szóval lehet vemhesen is, de azt hiszem - nem biztos! -, hogy van valamilyen érettségi foka a vemhességnek, ami után már nem szívesen végeznek ilyen mûtétet. Minél hamarabb vidd orvoshoz, õ mindent elmond majd pontosan.
Csak megjegyzem a macska nem terhes hanem VEMHES!
"00:41 nem lényegtelen hogy hívja?" Nem lényegtelen! Kb. annyi a különbség, mint a csapba szarni, ill. szarba csapni között! Szeretem az állatokat, de egy állat nem ember! Ember terhes (meg még ezer kifejezés, pl. áldott állapotban van), egyéb gerinces vemhes!
00:41 nem lényegtelen hogy hívja?
Ha még a kérdésre sem válaszolsz, akkor a szép magyar anyanyelvünket talán máshol oktasd. Itt legalább a kérdezõ nem hagyott ki betüket irás közben. Lehet ivartalanitani a cicát vemhesen is, eltávolitják a méhét. Az állatok gyorsan gyógyulnak, csak az elsõ hét zûrös utána.
Nem a nyelvtani helyesség miatt fontos te kötözködõ köcsög.
Hát ha épp most terhes akkor most biztos nem tudod kiivartalanítani :D késõbb igen :P de errõl , meg az oltásokról inkább az állatorvossal kéne beszélned :D
06.28-nak. Szerintem te vagy a fontoskodó, a köcsöghöz meg hozzáfüzni valóm sincs. Ennyi az értelmi szinted.

Kb hányadik héttől kezdve nől egy kismama hasa ha terhes? A has melyik része pontosan és milyen érzésekkel/fájdalmakkal társul?

A terhességi teszt szerint nem vagyok terhes, de mint leend? anya valamikor érdekel ez a kérdés és a neten nem találtam erre a kérdésre választ adó topikot.

Legjobb válasz: (elírás: mínusz "ha terhes")

A kérdező hozzászólása: (elírás: mínusz "ha terhes")
A kérdező hozzászólása: 18 éves vagyok s nem terhes. Voltam vizelet üledékvizsgálaton, ahol több baktériumot találtak a vpisimben mint "átlagos". lehet ettõl puffadt alhasam/hájaskásabb s lehet-e érzékeny? köszönöm!
igen ha híztál ott is látszódhat...amúgy mindenkinek máshogy s máskor kezd el a hasa nõni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Természetes dolog az, ha kihúzom magam s behúzom a hasam akkor az alhasamnál érzem az egyik szervemet (gondolom húgyhólyag)... s ha megnyomom kell pisilnem.
lehet hogy fel vagy fázva. Olyankor is egy kicsit bepuffad az alhas és érzékeny is.
a méhed a hólyag felett van, ezért ahogy nõ a baba úgy nyomja, és ettõl van a gyakori vizelési inger

HA terhes a barátnőm akkor én megölhetem magam?

Én 18 éves vagyok a barátn?m 20 éves egyetemista. egyszer már kiszakadt agumi és kapott 72 órásat. ha legközelebb is kiszakad akkor már csak az abortusz fog maradni, de ? nem akarja ezt és az apja sem. szal ha megszületik a gyerek akkor engem köteleznek vagy acsaládomat h vizessünk gyerektartást? emiatt félek alegjobban

Legjobb válasz: engedélyt kérsz? nem, nem ölheted meg magad

72 órás lehet kapni de nem egy hónapon belü....amúgy meg tényleg attól félsz hog yki kell fizetnetek némi pénzt? És az hogy a csajnak elcseszed az életét...hogy szégyenbe marad leányanyaként? Holmi nevelési felelõsség? Vagy attól nem félsz hogy rossz apa leszel? Csak a kib*szott gyerektartás? Mi a fene? Nem kell elvenni a csajt nem azt mondom, de ez milyens zánalom már hogy ettõl félsz...Átgondoltad te egyáltalán?
engedélyt kérsz? nem, nem ölheted meg magad
Szóval dugni azért jó, de a felelõsséget már nem vállalod érte. Sajnálom a lányt.
akkor ne szexelj, tudod a szexnek következményei is lehetnek
Miért ne kaphatna még egyszer 72 órás tablettát? Egy élet során nem csak egyszer lehet bevenni, honnan szedted ezt a hülyeséget?
Persze, vegye el, mert teherbe esik, inkább neked gratulálok. Kérdezõ! Hagyd el ezt a lányt.
Nem szeretnétek fogamzásgátlóra váltani?
Ha szerete dmiért a fizetés érdekel? Elveszed feleségül... 20 éves vagy könyörgöm
Ha szeretném a lányt, én feleségül venném, örömmel várnám a gyermekemet és igenis igyekeznék szépen felnevelni õt! De te gyáva vagy, menekülnél! Nem szereted a lányt, csak dugni kellett! És most megöletnéd a saját gyermekedet! Milyen felfogás ez? Megvan a véleményem rólad!
Igazad van. Jobb is ha nem szaporodsz.
Nem kell vele szexelni, ha ennyire félsz és kész.
Úgy bírom ezt, hogy az abortusz alapján ítélkeztek. Nem szégyellitek magatokat? 18 éves srácról van szó, teljesen érthetõ, ha nem akar apa lenni.
egy, ha szereted, kitartasz mellette kettõ, megbeszéled vele, hogy te még nem vagy elég érett ahhoz, hogy gyerket vállalj, ha õ ezen az állsáponton van, úgy nem lesz közötök egymáshoz három, tudod még ezer védekezési módszer létezik, ha az óvszert megszakításos és naptáras módszerrel kombináljátok, (és rendesen használjátok az óvszert, akkor nem szakad ki) gyakorlatilag feleslegessé válik a 72 órás tabletta négy, van fogamzásgátló tabletta is öt, az öngyilkosság a legnagyobb baromság, képzeld magad a "leendõ" gyereked helyébe, hogy apád megdugta anyádat, azt felkötötte magát, mert te megszülettél... kicsit más így nem?
Komolyan áruljátok már el, hogyan szakad ki egy gumi??!! 20 éve élek aktív szexuális életet, nem vagyok egy megalszik a számban a tej típus, de még soha gumi nem szakadt ki. Hogy csináljátok????
Ne [email protected], szedjen tablettát, ne menj el benne....
Adósok börtöne??????
De, hogy válasz is legyen: A gyerektartástól két dolog menthet meg (már ha lesz gyerek). 1.Csoda 2.A lány Ha a nevedre veszed, ha nem, ha bújkálsz, ha látogatod, ha lesz munkád, ha nem... A lány fel jelent, beperel, hogy apa vagy, ha letagadod, vérvizsgálat (kb. 100 ezer), ha a tied ezt is te fizeted. Gyerekenként 15000 havonta, amíg tanul 20-25 évig. Fél évre megelõlegezik a csajnak, aztán behajtják rajtad, ha ügyes félévente feljelent! Nem lehet semmi a neveden, papíron, kocsi, ház, bankszámla és bejelentett munkahely, még közmunka sem, alkalmi sem, ha papiros. Soha az életbe nem tudsz így venni semmit, nem örökölhetsz! Szüleid házába ne legyen részed, a tulajdoni lapon! Ha felgyülik, tiltás végrehajtás, végsõ eset adósok börtöne! Én jövõ héten megyek...
Na de ha szereted, akkor ez hogyan merülhet fel? Gyerektartást csak akkor kell fizetni, ha elhagyod, egyébként nem, hiszen közösen nevelitek. Ha azok után is vállalod a szexuális életet, hogy õ ezt így kijelentette, onnantól a te bajod lesz. Egyébként még óvszerhasználat mellett is vedd ki elélvezés elõtt. Ezzel azért fényévekkel csökkented az esélyét egy nem kívánt terhességnek akkor is, ha elszakad az óvszer. És ha lehet a peteérés idõszakát kerüljétek.
Arra nemgondoltál hogy a lányt elveszed és felnevelitek??? Vagy ennyire szereted a lányt?? Gratulálok.
Mi va???? Persze, megölheted magad, de kinek lesz jobb? (neked se, mer nem leszel :-)
???? Akkor most terhes? De ne öld meg magadat semmiképp az nem célravezetõ!!! Ha lesz gyerek hát akkor lesz de egyébkènt kaptok ilyen segélyt me mittomEn
De magyarázzátok már el nekem, mi ebben a felelõsségvállalás? Óvszert használ, akkor mit akartok ennél többet? Védekezik. Meg akarja elõzni a terhességet. Ezt hívják felelõsségnek. Ha a lány ezekután egyedül úgy dönt megtartja, akkor csessze meg, oldja meg egyedül.
A kérdező hozzászólása: védekeztem de ha megint szexelnénk akkor utána már nem vehetné be a 72 órésat mert fél évbe csak kettõt szabad bevenni szal nem így megy ez. de a kérdésem az az, hogy az állam kötelez engem a fizetésre?
Hát, szerintem pedig felírnák neki. Egyébként attól függ. Ha õ nem akar téged erre kötelezni, akkor nem vállalod el az apaságot, õ meg nem jelent fel és kész. Ha akar, akkor viszont beperelhet. De ha már tényleg itt tartotok, hogy mi lesz ha ez meg ez és nem egyeznek az ezzel kapcsolatos lépések, akkor miért nem hagyod el?
Kedves értetlenkedõ: a felelõsségvállalás azt jelenti, hogy ha valami "baleset" történik, akkor bizony vállalja a következményeit. Nem csak akkor viselkedik felelõsségteljesen, ha minden simán megy. Tudod, a felelõsségvállalás nem csak a megelõzésre tett kísérletbõl áll. Egyébként gratulálok a hölgynek, hogy értelmiségi lévén egy ilyen agyhalottat kifogott.
A kérdező hozzászólása: azért nem hagyom el mert szeretem
Miért, szerinted azt hívják felelõsségvállalásnak, hogy feltétlenül behódolunk a másik döntésének? Én elhiszem, hogy vannak itt abortuszellenzõk, de attól még õ nem lesz felelõtlen idióta, hogy nem akar megtartani egy nem kívánt gyereket. Elfogult és egyszerûen buta, aki ezt mondja. Felelõtlen akkor lenne, ha védekezés nélkül szexelne, aztán rángatná a vállát, de ebben a felállásban nem az, csak épp nem egyezik a döntése a párja döntésével.
Miért nem szedeted vele a fogamzásgátlót? Vagy szedj te ilyesmit. Már létezik férfiaknak is. Amúgy ha kinyírod magad tényleg nem kell fizetned a gyerektartást, ezt jól látod. :) Amúgy meg felelõsséget kell vállalni a tetteidért. Fõleg ha annak egy gyerek az eredménye.

Honnan lehet tudni ha terhes a kutya?

(azon kívül hogy n? a hasa.)

Ha terhesen a magzat halott, és az anya nem egyezik bele? .

a mûtétre/ szülés indításba, esetleg a kórházból tàvozni akar.

Legjobb válasz: A doki a puszta tényekrõl tájékoztatott, nem pedig idióta. Ha nem egyezik bele, saját felelõsségére útjára engedik.

A doki a puszta tényekrõl tájékoztatott, nem pedig idióta. Ha nem egyezik bele, saját felelõsségére útjára engedik.
Egy szobában feküdtem egy kismamával akinek az elõzõ babája 5ik hónapban meghalt de nem vették észre, már foltok jelentkeztek rajta, elment orvos aki mondta, hogy meghalt a babája és ezek hullafoltok rajta. Nagymamám is kapott hullamérgezést, mert ikrekkel volt terhes, és az egyik meghalt.
AKUT ÉLETVESZÉLY. A magzat idegen test. Amennyiben meghal úgy elkezdõdik a "bomlás" és mivel közös a véráram ezért a méreganyagok megmérgezik az anyát, hullamérgezést kap. Sajnos itt az orvos csak azt mondta ami az igazság. Sok olyan terhesség nincsen boldog vége. Csak errõl kevesebbet hallani, mit a gyönyörû kisbabákról. Ilyenkor azért - akármennyire nehéz is - az élet, az édesanya élete mellett kell dönteni. Minél hamarább mert nagyon sokat veszíthet a hezitáláson. Ha a Baba halott el kell tõle búcsúzni, kérni, hogy segítsen a szülésnél és ... megszülni.
A lehurrogást te kezdted azzal, hogy idiótának nevezted az orvost, csak mert tájékoztatni mert a kilátásokról és a tényekrõl. Nem gondolod, hogy talán mégis benned van a hiba?
Hullamérgezést kap az anya és meghal a gyerekkel együtt. Ki akarna meghalni ha nem muszáj, fõleg ha van már gyereke akinek kell anya.
De mi bajod a dokival? Én nem értem, mire nem lennél képes? Hogy oldanád meg ezt a helyzetet?
Az orvos nem idióta, csak a rideg valóságot mondta el, mert nem hitegethet.
Ismerõsömnek vagy egy hétig volt a hasában az elhalt magzat.Az anyuka hullamérgezést kapott, nem is hallottam addig olyanról...
A kérdező hozzászólása: sehol nem irtam hogy meghalt a babàm! azt mondta kevés a magzatviz a méhszàj zárt, nem fektet be, de kisregényt adott elõ mennyi baj lehet.ezek között volt magzat elhalàs is. egy kérdést tettem fel, akiérdemben válaszolt anbak Köszönöm, aki meg csak lehurrogni jött az fogjon kezet a dokival.
A Doki nem idióta, közölte ilyenkor mi van! Ha kevés a magzatvíz, a Foki nem tud többet csinálni, azt a te szervezeted termeli, s van hogy keveset termel, annyit tudsz tenni napi 4-5litert iszol. Ha elhal a baba, s elmész a kórházból, jobb esetben beindul a szülés 1-2 napon belül, s a kórházban megszülöd, kapsz antibiotikumotstb. A másik verzió hogy belehalsz. A halott baba egy keringés én van veled, vérmérgezést kapsz, súlyos hasi gyulladást.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tudjátok azt nem értem, hogy lehet ennyire buta az az "anya", aki tudja, hogy elhalt a babája és inkább kockáztatja a saját életét, ugyanis halott magzatot hordozni életveszély!!Elhalt magzatot hordani azt jelenti, hogy toxikus méreganyagot hordozol a szervezetedben, ami halált okozhat.Ha idejében elvisz a mentõ és mégis utolsó percben kioperálják, akkor meg szövõdményként minimum méhnyakrákot kapsz, ha megmentenek egyáltalán.El ne higyjétek, akit hazaenged a doki!!!Nem csupán hülyeség, de hazugság is.Saját állásával játszik.Bocs, de ennyit nem ér az egészségügynek, hogy sürgõsségi esetként több százezres oep alapon - adófizetõk pénzébõl - pánikszerûen megcsászározzanak, ahol ha elhalálozol, a dokinak számot kell adnia. És még vmi, azt nem értem, aki halott magzattal a testében hazajön, az mire számít mégis?Hogyan tovább?Várják a biológiai csodát, hogy majd idõvel kitisztul a szervezetébõl a baba?!Na, ne szórakozzon már az, aki ilyeneket ír, ti meg megkajoljátok.
éppen ma volt ilyen kérdés, ott a 26 hetest szülte meg állítólag valaki. Érdekes, hogy ma mindenkinek ilyen gondja van. Vagy csak visszatért a tragédiákkal kamuzó :(
Nekem 20 hétbe történt de azonnal megmutöttek fájdalmas történtet nem is szeretek róla beszélni meg kellett szülnöm a halott kislányomat. Nekem eszembe se jutott el menni mert féltem hogy baj lenne belõle esetleg késõbb nem lehet babám. Minél elõbb túl akartam lenni rajta hidd el úgy könyebb lesz lezárni ezt a dolgot igy is hónapokba telik
Most akkor gond van, vagy csak fennáll a lehetõsége?
En 29 hetesen szultem meg a halott kisfiam. mar napok ota nem elt, bar ezt en nem eszleltem, mivel a keves ozgast azzal magyarazta az orvos korabban, hogy elulso fali lepenyem van, ami tompitja a mozgasok erzekeleset. Az ultrahangon nem talaltak szivmozgast. Ezt kovetoen hazakuldtek miutan beadtak egy szulest megindito tablettat. egy napot toltottem otthon ugy, hogy tudtam hogy a fiam mar nem el bennem!!! Szamomra nem volt kerdes, hogy termeszetes uton meg kell ot szulnom. a csaszarmetsze eseten joval magasabb ugyanis az anya fertozesveszelye (hullamergezes), valamint a kesobbi terhessegeket is negativan erintheti. Ekkora magzat elhalasa eseten elvileg 1 heten belul termeszetes modon is meindul a kilokodes, de erre nem erdemes varni es altalaban nem is varnak 1-2 napnal tobbet. A halott magzatot szuloknek persze borzaszto erzes, hogy at kell esniuk a szules fajdalman anelkul a boldog veg nelkul amiert belevagtak, de a sajat eleted es a kesobbi eljovendo gyermekeid erdekeben nincs mas megoldas egyszeruen!!!

Honnan tudom ha terhes a törpehörim?

Legjobb válasz: Nagy a hasa.

Nagy a hasa.
Megnõ a hasa (láthatóan) és ha már a szülés közelébe van akkor lehet érzeni a kicsiket általábban :D
Szia! Nekem voltak törpehörcsögeim: Onnan hogy az anya még a "férjétõl" is védi magát. Lassabban mozog, egész nap nem jön ki a búvóhelyérõl, csak enni és inni. A "férje" nem megy oda ahol az anya van. Elkerüli azt a helyet. Remélem tudtam segíteni :)

Ha terhes a szfóm milyen feltételek kellenek neki?

Mit tegyek?

Legjobb válasz: Én ezt úgy oldottam meg, hogy vettem egy ilyen kerettel ellátott nevelõ hálót a boltba, és azt rögzítettem az akvárium falához(nagyéhoz).Bár én nem teszek át sehova nõstényt, és az akváriumból, szûrõböl halászom ki a kishalakat.Bár ezek molly-k de az is elevenszülõ.

Én ezt úgy oldottam meg, hogy vettem egy ilyen kerettel ellátott nevelõ hálót a boltba, és azt rögzítettem az akvárium falához(nagyéhoz).Bár én nem teszek át sehova nõstényt, és az akváriumból, szûrõböl halászom ki a kishalakat.Bár ezek molly-k de az is elevenszülõ.
A kérdező hozzászólása: Nem nagy lyukat hanem nagy fekete foltot akartam írni! Ha valakinek van valami ötlete az írjon!

Ugyanaz a lagzi, ha terhes a menyasszony?

Ezen gondolkodtam, hogy milyen nehézségek adódnak ebb?l: szinte alig tud táncolni a saját esküv?jén, aminek elvileg egy életre szóló emléknek kellene maradnia, legalábbis nem annyit, amennyit szeretne, ezért nem szerencsés, ha passzív szemlél?je marad az elvileg körülötte forgó eseményeknek, aztán a játékok is értelmüket vesztik: pl. betalál-e a fakanál a korsóba, amikor szemmel láthatóan betalált, vagy a termékenységi áldás a templomajtóban, nagy hassal, stb. Ezek nem nevetségesek? Vagy lehet sima buli is, amit végigül, de az se az igazi lagzi. Err?l mit gondoltok?

Legjobb válasz: Attól, hogy valaki most babát vár, már amikor az esküvõje van még élvezheti ugyan úgy a saját esküvõjét. Ha igazi lagzis esküvõ, akkor max. csak módjával táncol. Aztán vegyük a két említett dolgot (fakanál-korsós játék ill. a termékenységi áldás) attól, hogy most babát vár az nem jelenti azt, hogy több babát már nem is akarnak majd a jövendõbeliével. Szóval simán lehet mind a kettõ, mindenféle gond nélkül. Ha valakit zavar, hát ne nézzen oda... Legalábbis szerintem.

Attól, hogy valaki most babát vár, már amikor az esküvõje van még élvezheti ugyan úgy a saját esküvõjét. Ha igazi lagzis esküvõ, akkor max. csak módjával táncol. Aztán vegyük a két említett dolgot (fakanál-korsós játék ill. a termékenységi áldás) attól, hogy most babát vár az nem jelenti azt, hogy több babát már nem is akarnak majd a jövendõbeliével. Szóval simán lehet mind a kettõ, mindenféle gond nélkül. Ha valakit zavar, hát ne nézzen oda... Legalábbis szerintem.
maximum az alkoholfogyasztás mértékében más, meg hogy annyit táncol amennyit bir
Nõvérem 3 hónapos terhes volt, mikor volt a lagzijuk. A lagzi után egy héttel kiderült, hogy el kell venni a babát, mert valami történt vele...nem tudom, hogy volt-e köze a sok izgalomnak és tánchoz hozzá, de szerintem nem volt véletlen.
Szerintem ez akkor még nem kellemetlen, amikor még nem látszik a pocak. Az a ciki, amikor a nyolcadik hónapban házasodnak össze és kapják ezt a termékenységi áldást :D Meg az utalások a nászéjszakára :D
Én 4 és fél hónapos terhes voltam az esküvõmön. Hányós is voltam, de nagyon. Mindenek ellenére élveztem minden pillanatot, és nem érdekelt hogy ki mit szól bármihez is.
Tavaly novemberben volt az esküvõm, 14 hetes terhes voltam. Szerintem semmiben sem különbözött egy "sima" lagzitól. Nem ültem, táncoltam sokat, (nem is értem, miért lenne passzív szemlélõje, hacsak nem veszélyeztetett, vagy utolsó idõs terhes?)voltak játékok, módjábval ittam pezsgõt is.
Nekünk most hétvégén volt a lagzink, én most 31. hetes vagyok, ugyanúgy táncoltam, mint más, nem hiszem, ha vki terhes, akkor ülnie kellene végig(igaz más, ha veszélyeztetett, nálunk csak rokonok és barátok voltak, de igy is voltunk elegen, s életünk legszebb napja volt:)

Mikortól látszik ha terhes a höri?

Van egy aranyhörcsögöm és "elvileg" terhes és most vasárnap lesz majd két hetes és nézem a hasát és nemsok változást vettem észre s?t szinte semmit csak mmikor még egy hetes volt akkor kiköltözött a házából és egy nagy fészket épitett. Most akkor lehet hogy nem is terhes vagy nem kell látszania hogy n? a hasa?? mert olyanról is hallotam hogy van álterhesség is .

Legjobb válasz: nem biztos, hogy látni fogod lehet, hogy majd csak akkor veszed észre ha meglesznek a kicsik a kicsiket 3 hetes korig nem szabad megfogni mert az anya megérzi rajtuk a szagod és nem neveli tovább/megeszi

nem biztos, hogy látni fogod lehet, hogy majd csak akkor veszed észre ha meglesznek a kicsik a kicsiket 3 hetes korig nem szabad megfogni mert az anya megérzi rajtuk a szagod és nem neveli tovább/megeszi

Szerintetek a kutya megérzi, ha terhes a gazdája?

Legjobb válasz: Az enyém megérezte, valószínûleg a szagom alapján. Most meg azzal is tisztában van, hogy "kölyköm" van.

Az enyém megérezte, valószínûleg a szagom alapján. Most meg azzal is tisztában van, hogy "kölyköm" van.
Szia! Sok állat megérzi, ha várandós a gazdi. A mi kutyánk pl mindig megszimatolja a pocakomat. A macskám pedig azóta nem ugrik (közvetlenül) az ölembe, inkább mellém ül. Ha kisbabát vársz akkor Sok-sok egészséget kívánok!
Azt mondják a kutya elõbb tudja mint a gazdi. Annyira kifinomult a szaglása, hogyha bármilyen hormonális változás áll be nálad, azt azonnal tudja, sõt a legújabb kutatások alapján pl érzi a szagodról a vércukorszintedet, meg lehet nekik tanítani, hogy jelezzenek ha zuhan, ez cukorbetegeknél nagyon hasznos, és epilepsziás rohamot is kb 45 perccel elõre tudnak jelezni, csak ezt is tanítani kell nekik. Mostanában kísérleteznek azzal, hogy ilyen betegek mellé is segítõ kutyákat állítanak, mint a vak, vagy mozgássérült emberek mellé. Illetve ha már dobog benned egy szív, azt hallja is, tehát nem csak a szaglás miatt tudja, hanem a kifinomult hallás miatt is.
Szerintem igen, nekem mindkétszer szaglászta a hasamat és talán szelidebb is volt, ha lehet ezt mondani...
Lehetséges ugyanis a kutyák sokféle érzést ismernek.De akár mozdulatokból is észrevehetnek valami (pl.:görcsösen összehúzódik, nyugtalanabb, többet sír az ember).
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, akkor nem gondoltam rosszul, Igen babát várok, (16hetes km vagyok)és a kutyám tényleg szelídebb lett, és kísérget minden hová, és ha lepihenek, õ is nyugton van, és nem hozza a játékait, hanem lepihen közvetlen mellém:)
Szerinte igen mert elvégre is sok mindent megéreznek köztük az ember betegségeit is.Tehát egyszóval "IGEN"
Jaj de aranyos kérdés. :) Hát még nem voltam terhes, de biztos aranyosak lehetnek olyankor.
A kérdező hozzászólása: :) Majd ha az leszel, és van kutyád, vagy cicád, akkor szerintem te is észre fogod venni :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!