Találatok a következő kifejezésre: Ha terhes árthat a (36 db)

Mennyire árthat ha terhes vagyok a mamográfia vizsgálat?

A szeptember25-ém volt meg,de tegnap kicsit véreztem,utánna meg barnáztam egy kicsit! Ma viszont mamográfia vizsgálatra kellett mennem,és félek,ha terhes lennék ez károssan befolyásolya az esetleg megtermékenyített pete fejl?dését?

Legjobb válasz: hát ez így van.mammográfiát nem szoktak csak negyven év fölött csinálni,mert meddõséget okozhat.megkellett volna mondano a terhesség lehetõségét.menj orvoshoz.

hát ez így van.mammográfiát nem szoktak csak negyven év fölött csinálni, mert meddõséget okozhat.megkellett volna mondano a terhesség lehetõségét.menj orvoshoz.
Elõzõ válaszolónak igaza van, 40 év alatt csak mell-ultrahangot csinálnak, pont a káros hatások miatt! Ne menj el mammográfiára, mondd meg a dokinak, hogy ultrahangra utaljon be.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat, de ma reggel voltam mamográfián, és egyébként 42 vagyok, de azért szerettem volna megtartani a babát, ha esetleg terhes lennék!

Mennyire baj, ha terhesen "megfázott" a vesém (esténként nagyon fáj)? Árthat a babának vagy nem?

24hetes kismama

Legjobb válasz: Menj el urológushoz, és megmondja, mi a baj, ad rá valamit, és akkor nem ártasz a picinek. Addig is tartsd melegen párnával.És igyál sokat!

Menj el urológushoz, és megmondja, mi a baj, ad rá valamit, és akkor nem ártasz a picinek. Addig is tartsd melegen párnával.És igyál sokat!
Szia. Próbáld meg a melegvizes palackot.Nekem bevált. Addíg nincsen gond amíd vizelet kiválasztási probléma nincsen.Amint probléma van a vizelet ürítéssel, (nehezen megy, fáj, vagy szúr, )azonnal fordulj orvoshoz. 33hetes kismama.
Nem akarlak ijesztgetni, de nekem ezért lett koraszülött a lányom, mert amikor görcsölt és fájt a vesém a görcshatására ki nyílt a méhszájam és a betegség meg fertõzte a méhhemet benne a babával. Valamint addig sosem voltam sem felfázós, sem különösebben érzékeny a vesémre, de azóta minden évben legalább 3x rámegy valami a vesémre... :(
Azonnal doki! Igen is a felfázás az egyik legfontosabb dolog, amire oda kell figyelni. Egy kis vizeletmintát nem kerül sokba leadni és így kiderülhet, hogy van-e fertõzésed, ami bizony, ha nem kezelik elég veszélyes lehet.
Én a 22 héttõl, szenvedtem a vesém miatt jo pár hetet, mert mindig begörcsölt!Volt hogy három napon keresztül ügyeletre jártunk mert még felállni sem tudtam!Kaptam beutalot az urologiára, ahol megvizsgáltak és közölték hogy nem felfáztam hanem a baba teljesen elzárta a hugyvezetéket és azért görcsöl a vesém!Azt tanácsolták ott is meg a nõgyógyászom is hogy sokat feküdjek a bal oldalamon hogy felszabaduljon a jobb vesém, és figyeljem hogy nehogy belázasodjak!Szerintem ne várj, menj el a nõgyógyászodhoz és õ tudni fogja mit kell tennie.hova kell küldenie!Sok sikert és kitartás!

Ha terhes vagyok es ittam rozmaring teat arthat a babanak? Mert mar 3 napja iszom napi 2 csuporral. Mennnyi esely van a vettelesre? Szedek fogamzasgatlo gyogyszert nem biztos hogy terhes vagyok csak nem jött meg kesik 1 hete

Legjobb válasz: Ha terhes vagy, akkor szigorúan tilos innod, mert méh simaizom összehúzó hatása van, tehát elvetélhetsz. Mondjuk elviekben "csak" nagyobb dózisok (pl. illóolaj) esetén jelentkezik ez a hatása, de értelemszerûen nem érdemes kockáztatni.. Egyébként a fogamzásgátlódnak is jelentõsen gyengíti a hatását, tehát ha nem vagy terhes, akkor erre sem árt figyelned.

Ha terhes vagy, akkor szigorúan tilos innod, mert méh simaizom összehúzó hatása van, tehát elvetélhetsz. Mondjuk elviekben "csak" nagyobb dózisok (pl. illóolaj) esetén jelentkezik ez a hatása, de értelemszerûen nem érdemes kockáztatni.. Egyébként a fogamzásgátlódnak is jelentõsen gyengíti a hatását, tehát ha nem vagy terhes, akkor erre sem árt figyelned.

13 éve szedtem a fogamzásgátlót, 3 hónapja abbahagytam gyermekvállalás céljából. Azóta folyamatosan fogyok. Árthat a babának, ha terhes vagyok?

5-napja pedig alhasi fájdalmaim vannak,er?s hányingerem és feszül a mellem.a mensim a jöv? héten fog megjönni,ma azért bejelentkeztem dokihoz,de már nagyon izgulok és félek.voltatok már így???terhes lehetek vagy 3-hónap után jön ki a gyógyszer vmilyen mellékhatása???köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy nem árthat. Az orvsom azt mondta, hogy ezeknél a gyógyszereknél (már ha te is újjabbat szettél) már nem igazán kell várni, de 3 hónapot javasolt nekem. Mondjuk én biztosra mentem és 8 hónapot vártam:) A többi kérdésre nem tudok reagálni, én is csak most várom a jeleket. De drukkolok.

Úgy tudom, hogy nem árthat. Az orvsom azt mondta, hogy ezeknél a gyógyszereknél (már ha te is újjabbat szettél) már nem igazán kell várni, de 3 hónapot javasolt nekem. Mondjuk én biztosra mentem és 8 hónapot vártam:) A többi kérdésre nem tudok reagálni, én is csak most várom a jeleket. De drukkolok.

Ha 10-11 hetes terhesen elmegyek kb 3 rövidke szolira akkor az árthat a babának? Soha életemben nem voltam még szoliban.

Legjobb válasz: Azt pontosan nem tudom árt e, amikor én megtudtam, hogy terhes vagyok többet nem mentem. Nem értem miért pont most akarod elkezdeni, ha eddig soha nem jártál.?

Azt pontosan nem tudom árt e, amikor én megtudtam, hogy terhes vagyok többet nem mentem. Nem értem miért pont most akarod elkezdeni, ha eddig soha nem jártál.?
Én a nívea önbarnítót használom, attól nem leszek foltos. Mielõtt elkezded használni radírozd le a tested, majd minden este tusolás után testápoló helyett a nívea önbarnítóval kend le magad jó vastagon. Egy hét alatt szupre színed lesz, olcsóbb és egészségesbb mint a szoli.
Én a Johnsons Holiday skin testápolót használtam és szép színem lett már 3 nap után.Próbáld ki, szerintem nem az nem árt.
Barnítós testápolót nyugodtan használhatsz megfelelõ bõrápolás után, és nagyon szép napbarnított színed lesz ha ügyenesen használod. (Dove, Nívea)
A kérdező hozzászólása: Nem most akatom kezdeni, csak kb 3 rövid laklalomra gondoltam, nem egy rendszeres szoliba járásra. 12. héten megyünk egy helyre ahol jó lett volna talán ha van minimális kis szinem és nem vagyok olyan hókadt mint most. Mi lenne, ha barnító krémet használnék? De ha árt, akkor nem érdekel.
Ha eddig soha sem voltál, akkor fõleg növekszik az esélye annak is, hogy leég a bõröd. Mivel ugye nem vagy hozzászokva. És a leégéstõl nagyon kell óvakodni ebben az idõben. Mivel még a terhesség elején vagy, most alakul ki a babának mindene, szerintem ezt a szoláriumot hagyd ki!
Infra szaunába?Nem régen volt szo errõl a tv-ben.Veszélyesebb, mint a normál szauna.Belül kezd el melegiteni, észre sem veszed.Árt a babának, olyan mintha lázas lennél és a lázas állapot, mint tudjuk nem tesz jot.A kérdésre válaszolva, probáld meg csak az arc barnitot, azt is mértékkel.
Szia ha nem voltál még akkor most terhesen ne is menj, az aki elötte is járt, annak is csökkentett ritmusban ajánlják. Ki lehet bírni h nem mész.Ém nagy szolis voltam de a Babóka fontosabb. Boldog babavárást 29 hetes kismama
Terhesen ne! Valószínû, hogy nem lesz semmi baja a babának, de ne pont terhesen szolizz, ha eddig sem voltál, meg amúgy se! Majd szülés után.
Elvileg nem igazán ajánlják, mert vérbõséget okozhat. Ugyanaz a kerülendõ kategória, mint a forró fürdõ, vagy a szauna.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor marad az önbarnító.
szia szoliban dolgoztam most terhes vagyok, 3 rövidke értem 6 percen, alkalomtól tapasztalatból mondom nem lesz szined. maximum jól megégsz, mivel ha rég voltál 3 percel kell kezdened legalább 3 alkalommal és utánna lehet emelni 6-ra, de nem terhesen, terhesen kis mértékben ajánlott a szolárium ami azt jelenti hogy max havi hat perc, az meg semmi.én azért jöttem el a szolibol mert még a szoli sugarai is ártanak, volt kolléganõm el is vetélt, persze minket egésznap ért valamilyen szintem, én a barnitót is hülyeségnek tartom, mert csunyán kopnak (mindegyik) és a dokinál én szégyelném ezeket a foltokat, és mivel pigmentmodositók vannak benne az sem egészséges, egy kismami fehér bõrrel is szép, ésugyis hideg van már szinte csak az arc látszik én 1 árnyalattal sötétebb alapozót használok alkalmakkor. sok szerencsét.
Az önbarnítós testápolóktól akkor nem leszel foltos, ha elõtte szépen leradírozod a bõröd, akkor gyönyörû egyenletes színed lesz, és a babának se lesz baja. Csak rögtön utána moss alaposan kezet, mert megfogja az ujjközöket. Terhesség alatt legalább olyan fontos, hogy Te jól érezd magad a bõrödben, ezért kényeztesd magad amivel csak tudod, mert utána kevés idõd lesz. Infra szaunába mehetsz nyugodtan pár percre, az is élénkíti a bõrt, és ha jól érzed magad belül, akkor sugárzol kívül is.
17 évesen terhes? jól nyomod !
Az apád fszára kellett volna gumi! Egy retardálttal kevesebb lenne a földön. Bszni tudsz, de gondolkodni az már fárasztó mi?
Feszült vagy, mert terhes vagy?Megértem. De hogy annyi eszed nincs, hogy qrnál tovább az szinten aluli.
Vigyázz hogy nehogy belédélvezzen, mert terhes lehet a baba.
RHát íme a válasz: Nyugodtan kefélj tovább orrba szájba, immáron tökmindegy.
Elõre is Boldog Szülinapot! Bár, ilyen kérdéssel lehet a dátumnak se kéne hinni. De azért kedves vagyok remélem.
A kérdező hozzászólása: jó lenne ha a kérdésre válaszolnátok!!
Mit ártana?
Hát persze! A sperma felfolyik a babádhoz, és terhes lesz a kisbabád! Sõt, az orvosok kimutatták hogy ha egy nem megszületett baba terhes lesz, annak a babája is terhes lesz, és annak a babája spermákat fog lövellni, és terhes leszel te is meg az összes többi babád a hasadban, még a szomszéd is terhes lesz.
Függ hogy milyen teremtmény. Ha kisebbségi akkor még szomorító is hogy csak 17 évesen lett pulya.
A széf kódja elsõ. Szegény gyerek... Még mielõtt összejött, nem beszéltetek errõl bioszon? Magzatburok stb?
1es : mit vársz a mai lányoktol? :D
Nem te vagy akit védekezés nélkül két külföldi megcsinált a VOLT-on ? volt ma egy ilyen kérdésed..
Nem nem árt neki

Az antibiotikum árthat a babának, ha terhes vagyok?

nagyon megfáztam, muszáj volt beszednem 9 db penicillint. az orvos azt mondta, ez az egyetlen antibiotikum, ami nem árthat a babának igaz ez, szerintetek???

Legjobb válasz: Szia! Nyugodtan hihetsz az orvosodnak. Indokolt esetben terhesen is szabad gyógyszert szedni, mert egy esetleges lázzal, baktériummal, vagy ferõzéssel többet árthatsz a babszinak, mint a gyógyszerrel.

Szia! Nyugodtan hihetsz az orvosodnak. Indokolt esetben terhesen is szabad gyógyszert szedni, mert egy esetleges lázzal, baktériummal, vagy ferõzéssel többet árthatsz a babszinak, mint a gyógyszerrel.
nmekem a doki aztmondta hogy lehet baja és nekem szurit ad, amit lehet kapni akkor is ha baba van.

Ha bementem kisfiammal a röntgenszobába, mikor röntgenezték, és rámadták azt a nagy nehéz ólom- vagy milyen mellényt, és közben mégis terhes vagyok, az árthat a magzatnak?

Elméleti kérdés csupán, a menstruációm megvolt, viszont már 3 napja olyan rosszul vagyok, hogy csak na, és már nem vagyok biztos benne, hogy attól, mert összeomlottam a sok teher miatt (kifiammal 9 napot voltunk kórházban, vasárnap jöttünk ki, kedden beutalták a férjemet a kórházba). Alig alszom, hulla vagyok, rosszul vagyok az étel szagától, ma már a reggeli vizet is kihánytam. Nagyon bele vagyok fáradva a helyzetbe.

Legjobb válasz: orvos vagyok. Ha menstruáltál, amúgy sem vagy terhes.. HA mégis, remélem, megnyugtat a tudat, hogy egy RAJTAD végzett CT(!) vizsgálat, ami nem egy röntgenfelvétel sugárdózisának felel meg, sem ártana a magzatnak... Úgyhogy teljesen nyugi.. A "tüneteid" meg szerintem a fáradtságodnak és az aggódásodnak tudhatók be. Jobbulást mindenkinek!

orvos vagyok. Ha menstruáltál, amúgy sem vagy terhes.. HA mégis, remélem, megnyugtat a tudat, hogy egy RAJTAD végzett CT(!) vizsgálat, ami nem egy röntgenfelvétel sugárdózisának felel meg, sem ártana a magzatnak... Úgyhogy teljesen nyugi.. A "tüneteid" meg szerintem a fáradtságodnak és az aggódásodnak tudhatók be. Jobbulást mindenkinek!
Nem valószínú, hogy lett valami bajod, mivel rajtad volt a védõfelszerelés. Én a helyedben azért csinálnék egy tesztet, sosem tudni nem e baba van a dologban. Fordult már ez elõ mással is.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. Nem vagyok terhes.

Eléggé elhúzódott a ciklusom. Ezért, el kezdeném szedni a norculotot. Napi 2*1-el. Árthat a babának ha esetleg terhes vagyok, de még nem a teszt nem mutatja?

Miel?tt elkezdem szedni, csinálok egy tesztet ha az pozi akkor én nagyon örülni fogok. de ha negatív lesz akkor el kezdem szedni a gyógyszert. De, mi van akkor ha még a teszt nem "tudja" kimutatni a terhességet és én szedem a norculotot. Ártahatok ezzel??

Legjobb válasz: Miért szedsz bármilyen gyógyszert? Konzultálj egy jó dokival, aki válaszol a kérdéseidre és egyébként azt is jó eséllyel megmondja, terhes vagy-e .

Miért szedsz bármilyen gyógyszert? Konzultálj egy jó dokival, aki válaszol a kérdéseidre és egyébként azt is jó eséllyel megmondja, terhes vagy-e .
A kérdező hozzászólása: Szia Ezt a gyógyszert a dokim adta, mivel tudja, hogy nekem nem minden hónapban jön meg a vérzésem. Azt mondta várjak még pár napot csináljak egy tesztet és ha negatíva akkor kezdjem el szedni a gyógyszert.
Én is kaptam annak idején Norcolutot, mert nekem is volt hogy kéthavonta jött meg. Egyszer megkérdeztem a dokit, hogy mi van, ha terhes vagyok? Azt mondta semmi, ne aggódjak, mert ha az vagyok, a gyógyszertõl sem fog megjönni (nem okoz vetélést). Nem voltam terhes. Tesztet azért mindenképpen csinálj!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Ha valaki terhesen nyugtatót szed árthat a babának? Van olyan aki szedett terhessége alatt?

Napi 1 szemrõl van szó pánikbetegség miatt.Nem antidepresszáns,csak enyhe nyugtató.Egyszer védõnõ azt mondta,hogy nem baj,mert más erõsebbet is szed meg így csak a baba nyûgösebb lenne,ha szorongana amiatt,hogy nem vette be a gyógyszert.

Legjobb válasz: Mi lenne ha ezt az orvosoddal beszélnéd meg?

Mi lenne ha ezt az orvosoddal beszélnéd meg?
Olvass utána a Contergan címszónak!!! Ott éppen ilyen "enyhe nyugtató" miatt több ezer gyerek született karok nélkül. Nögyógyász engedélye NÉLKÜL SEMMILYEN gyógyszert sem szabad terhesség alatt szedni!!!!
A kérdező hozzászólása: Mert végül is arról szól.De ha annyira zavarja!Hát sajnálom!
Kérdezõ! A 11-es úgy érti, hogy akkor miért a 'Terhesség' kategóriában van a kérdésed, ha nem vagy terhes? Félrevezetõ. :)
A kérdező hozzászólása: Kedves 13-as!Majd kipróbálom köszi a tippet!Meddõ nem vagyok.Nemrég volt egy abortuszom.Meg tavaly egy vetélésem és már van egy lányom is.A lányom után jött ez ki rajtam másfél évvel.De ugyanúgy megesem, ha nem védekezem.És jelenleg nem tervezek babát.
A kérdező hozzászólása: Kedves 11 -es!Neked nem mindegy, hogy mit kérdezek, ha nem vagyok terhes?Attól bármit kérdezhetek szerintem!Nem kioktatást kértem, hanem válaszokat olyanoktól akik már átestek ezen.Gyereket most jelenleg nem tervezek mivel nemrég volt egy abortuszom.De a terhesség normálisan fejlõdött pedig gyógyszert szedtem.A többienek pedig köszönöm a választ!
Amúgy a pánikbetegség gyógyítható, de legalább is kezelhetõ. Mármint a rohamok terén. Amennyiben még nem vagy kismama, keress fel egy szakembert, akinek a segítségével kigyógyulsz a pánikbetegségbõl vagy legalább is a rohamokat megtanulod kezelni és utána vállalj babát! Sokkal jobb lesz neked is és a babának is. Aki, mint én is a terhességem alatt lettem az, már nem volt mit tenni, de ha elõtte lettem volna az, biztos, hogy amíg nem jövök rendbe, addig nem vágtam volna bele a babatervezésbe. Én senkinek nem kívánok terhesség alatti pánikrohamokat, mert az borzasztó! És ha az ember nem pánikol, de legalább is tudja kezelni, akkor gyógyszer sem kell és nem kell arról beszélni, hogy vajon árt-e a gyógyszer vagy sem a babának.
miért nem próbálod meg a citromfû teát! teljesen természetes nem árt sem neked sem a babának!Ha napi szinten iszod akkor lesz igazán hatásos!Nézz utána a neten!(ezt egyébként "A BÜKKI FÜVESEMBER" ajánlotta, mert bizonyított, hogy akik ezt a taát isszák tovább élnek, mert halálok oka a legtöbb estben közvetett módon a stressz)Ja még valami, ha "idegbeteg" vagy nehezebben fogsz teherbe esni, mert a meddõség hátterében pedig nagyon sokszor a stressz a kiváltó ok!Azt javaslom nyugi és TEÁZZ!!!!!!
Én pánikbeteg voltam a terhességem alatt, elég durva rohamaim is voltak és én kifejezetten kaptam enyhe nyugtatót, 0, 25-ös Frontint, de nem szedtem. Inkább megpróbáltam kibeszélni magamból, nekem a kibeszélés segített, a párommal bármikor ilyenkor beszélgettem és átment rajtam a roham. Akkor még nem volt ez a háziorvosom, aki most van, õ tovább küldött, pszichológushoz jutottam és jógára és kilábaltam a pánikbetegségbõl. Már majdnem 1 éve semmilyen rohamom nem volt. Javaslom neked is ezt. A szorongásoknak, pánikoknak oka van, amit ki kell deríteni és orvosolni kell. A gyógyszerek csak a tüneteket enyhítik, magából a betegségbõl nem fognak kigyógyítani. Amúgy ha valakinek kell a gyógyszer, mert annyira súlyos egy pszichés eredetû betegsége, akkor sokkal jobban árt a babának az állandó rohamokkal, mint egy enyhe gyógyszerrel.
Elõször is, ha nem vagy terhes, miért van itt a kérdésed? Ha babát tervezel, akkor igyekezz elõbb leszokni a gyógyszerrõl, kezeltesd magad másképp. Ráadásul az, hogy a dohányzás rosszabb-e, vagy jobb hogy jön ide? Egyrészt ezt senkinek sem tisztje itt eldönteni, másrészt az, hogy mások rendszeresen verik a gyereküket, én meg csak néha verem meg az enyémet...hát az az én gyerekemen nem segít, hogy hát ez van, másoknak még rosszabb! Neked sem lehet indok, hogy van rosszabb!
Én is pánikbeteg vagyok, de gyógyszerek nélkül szerencsére, pedig nagyon brutál rohamaim voltak mindig :( Meg kell tanulnod irányítani a testedet. Nekem meditálással sikerült, amikor érzem, hogy jön a roham, odafigyelek a légzésemre, és izmonként ellazítom magam, megnyugtatom az agyamat is, hogy semmi gáz. Nagyon nehéz, de megtanulható! Próbálj pszichológussal beszélni, ne pszichiáterrel, õ gyógyszer nélkül oldja meg a bajodat, míg az utóbbi csak teletöm mindennel, aztán izgulhatsz a babádért, ezzel súlyosbítva az állapotodat, majd amikor várandós leszel...
A kérdező hozzászólása: Ezt pedig nekem a doki akkor írta fel mikor szoptattam és azt mondta ettõl semmi baja nem lesz a babának.Direkt azért nem írt rendes nyugtatót.Amit felírt annál van erõsebb amit felírhatott vna.Hát nem tudom neked súlyos e az az állapot, ha nem igazán mert elmenni máshová egyedül.Mondjuk utazni, csak itt helyben...Nem igazán kívánom senkinek.És már volt, hogy elhagytam több hónapra is, mert anno 2-õt szedtem reggel és este.Aztán csökkentettem 1 re.És mikor megint terhes lettem szépen lemondtam róla, de az vetéléssel végzõdött.Kb fél évre rá megint szedtem mert pánikrohamom lett és megint elõjött minden.Azóta szedem.Azóta voltam terhes megint, de sajnos azt elvetettem, de akkor is szedtem ezt a gyógyszert és a terhességnek semmi baj nem volt.Van mikor jól érzem magam van mikor nem.Ha hirtelen elhagyom félek megint elõjön.A lányom születése után másfél évvel jött ez azóta szedem a gyógyszert.De volt mikor abbahagytam, de muszáj volt újra szednem :/ Viszont sikerült csökkenteni.A neve Heles sr 0, 5.Ebbõl még létezik 1 és 2 is.
külföldön élek, és méhösszehúzódásra kaptam egy nagyon erõs gyógyszert aminek mellékhatása erõs szivverés, pulzusszám. szerencsére nagyon ritkán észle.ltem ezt de a lényeg, h ezért a dokim ha észleltem akkor valeriana alapú nyugtatót adott ami állitólag nem árt. szerencsére összesen 2-3 szemet kellett bevegyek mikor már 120/130 lett a pulzus. a lényeg, h bizti vannak biztonságos gyógyszerek, pl növényiek, de a lényeg, h ezt a nõdokid és a pszichiátered eggyütt döntsék el. lehet elégsége lenne neked a pszichoterápia
A kérdező hozzászólása: És aki dohányzik azzal mi van?Szerintem az még rosszabb!És mondom mégegyszer nem vagyok terhes!
Bármilyen méreg árthat a babának, nem biztos hogy ártani fog, de nem is zárható ki. Kezd el a problémát kezelni, pszichológus segítségével, bogyók nélkül-nem csak a terhesség miatt, egyébként is.
A kérdező hozzászólása: Oké, hogy nem lehet szedni, de ha valaki, csak gyógyszerrel tudja magát jól érezni?
A kérdező hozzászólása: Én nem vagyok terhes.Csak kíváncsiságból kérdeztem.És az orvosnak is mondtam már.Azt mondta csökkenteni kéne minél kevesebbet.Éppen azért kérdeztem, hogy van e itt valaki aki már volt hasonló cipõben.
A kérdező hozzászólása: Más sem terhes és mégis feltesz kérdéseket.Egyébként 2 héttel ezelõtt még terhes voltam.Bocsi, ha feltettem ezt a kérdést.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!