Találatok a következő kifejezésre: Ha terhes még nem tudom biztosan, (8 db)

Árt a szolárium, ha még nem tudom biztosan, hogy terhes vagyok?

Pár 1-2 hónapos terhesség alatt megengedett e a szolárium

Legjobb válasz: Amíg nem tudod, hogy terhes vagy-e, szerinte elmehetsz, de legkésõbb a hat-hetedik héten már kimutatja az ultrahang is, szóval ha nagyon akarsz, még most menj szolizni.

Amíg nem tudod, hogy terhes vagy-e, szerinte elmehetsz, de legkésõbb a hat-hetedik héten már kimutatja az ultrahang is, szóval ha nagyon akarsz, még most menj szolizni.
Szia. Keress vissza egy-két oldalnyit, ott volt hasonló kérdés. Én nem megyek, pedig nagyon szerettem járni. Ha elmész akkor csakis álló szolit válassz és max 5-7 percig. Üdv, 30 hetes kismami
Az orvosok nem tiltják, én hetente egyszer elmegyek 6 percre, azalatt nem melegszik fel a magzatviz és a babádnak sem lesz baja. 21 hetes kismami
lehet vetélés is belõle.
Igen, elvetélhetsz azért mondják hogy a 12.hétig nagyon kell vigyázni!
Mennyire nagy ütés volt? Érzel azóta valamit? Vérzés vagy görcs? Ha nem akkor reméljük nem lesz baj. Én nagy hassal estem el (hasra), de szerencsére semmi baj nem lett belõle. A kicsik odabent elég erõs burokban vannak, jól védve. Amúgy még "kisterhes" vagy, úgyhogy lehet a beágyazódás sem történt még meg, így nincs is ami sérüljön egyelõre. Még lehet csak úton van a sejtecske, és nem lett baja.
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon fájt, és egy picit a görcsöléshez hasonlót érezte. Azóta már nem fáj, csak abban a pillanatban. Vérzés meg eggyáltalán nincs
Kicsit több, mint 4 évvel ezelõtt egy pénteki nap teszteltem pozitívat, nagy volt a boldogság. Másnap frontálisan ütköztünk egy másik autóval. Nagy ütés érte szinte minden testrészemet, elég súlyos sérüléseink voltak... de nagyon bizakodtam, mert nem kezdtem vérezni. Naponta néztek uh-on, három nap múlva már biztos volt, hogy megmarad a baba, volt szívhang :) Most nemsokára 4 éves lesz a kisfiam. Gyönyörû okos érzékeny kisfiú :) Csak azért írtam le ezt most neked, hogy lásd van jó példa is :) Ilyenkor még annyira aprócskák és olyan jól be vannak csomagolva. Akkor minden doki aki megnézett azt mondta, hogy ilyenkor még mindent vagy semmit elv alapján dõl el a kis életük, tehát ha valami baja történt volna akkor nem marad meg. Bízz benne, hogy minden rendben, hidd el, hogy a kisbabád a lehetõ legjobb helyen van a pocakodban! Kíváncsian várom a történeted folytatását. Szurkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, most megnyugtattál :)
Szerintem ebbõl nem lesz baj. A baba, már ha van, akkor egyenlõre nem a hasadban van, hanem egészen lenn, a szeméremdomb mögött. Eléggé védett helyen. Szóval szerintem emiatt ne aggódj.
Ennyire korai terhességnél semmi baja nem lehet a babának. Sõt õk még ilyenkor egy sejtecskék, pici gombostûfejnél is kisebbek. Amúgy meg tényleg nem a hasadba van még, hanem maximum most ágyazódhatott be a méhnyálkahártyádba, nyugi, ha terhes vagy semmi baja nem lehet az ég világon! Pozitív tesztet kívánok!!
Mi újság Veled?
Szia! Én a helyedben felkeresnék egy orvost. Nem hiszem hogy itt valaki is tudna Neked tanácsot adni.
Elõször is szerezz terhességi tesztet és reggel az elsõ vizeletbõl tesztelj. A hasfájást rengeteg minden okozhatja. Felfázástól kezdve a terhesség megszakadásáig minden. Ehhez tényleg doki kellene.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!
Mindenképp deritsd ki valamilyen eszközzel hogy terhes vagy-e hogy tisztán láthass mert a hasfájás bizti nem azért van. Amúgy nyugi nincs semmi gond!
Szerintem csak az orvos marad. A terhességi tesztet csak azért csináld meg, hogy az orvosnak beszámolhass róla. De nem megbízható, s az egészségügyi problémák még jobban megzavarhatják. Bármit mutat, lehet valótlan, s a bizonytalanság a legrosszabb.
Mi az a spinning?
A kérdező hozzászólása: Biciklizés végül is. De nem simán csak tekersz, hanem váltakozó ütem és nehézségi fokozat mellett ülve és állva váltakozva.
Semmi bajod nem lesz, vannak errõl cikkek különbözõ babamama lapokon, érdemes keresgélned. Nézd meg a tesztet, és ha pozi...akkor úgy is tudni fogod mihez lenne kedved.

Lehet terhes vagyok, meg nem tudom biztosra. De ha igen a sex arthat a babanak?

Meg nem teszteltem pozitivat, de ugy erzem-gondolom terhes vagyok. Ha igy is van, es a parommal szeretkezunk elelvezhet belem? Azzal artunk a magzatnak?

Legjobb válasz: Nem, nem árt. Egészséges terhességnél 9 hónapon át szabad a szex, így az elején is.

Nem, nem árt. Egészséges terhességnél 9 hónapon át szabad a szex, így az elején is.
A kérdező hozzászólása: koszonom! Lehet butan hangzik ez a kerdes, de mar olvastam egy ket helyen, h nem tesz jot. Es gorcsolhetek is tolle:S
Addig lehet szexelni ameddig jól esik, ,
Semmi gond nem lesz. Ha lenne, már kihaltunk volna. :-)) Ha ez megnyugtat: harmadik babót várom, 30 hetes vagyok és tegnap is szeretkeztünk. :-) Csak nyugodtan, ha jólesik!
Természetesen arra figyeljetek hogy milyen "durva az a sex, vagy hogy lényegesen neked legyen kényelmes, mert az orgazmus az csak is pozitív hatással van a szervezetre. Én is úgy gondoltam hogy nem tesz jót amikor a párom utána nézett! Tehát csak finoman és óvatosan!
saját esetem helyzetem írom le neked!Nekem elso idoben kb.9. hétig "meg volt tiltva"mert az orgazmus méh osszehuzodásokat idéz elo és hogy el ne menjem a baba!!!most is ugy vagyok hogy szerintem sikerult teherbe esnem de voltunk egyutt ovatosan:)

Lehet hogy mikor pár napja együtt voltunk a férjemmel teherbe estem és rá 2 napra tüdőszűrésen voltam! Még nem tudok róla biztosat hogy terhes lennék csak elképzelhető! Káros lehet ez a magzatomnak (persze ha van)?

Legjobb válasz: Nekem két napja késett a mensim, mikor mellkasröntgenen voltam, nem gondoltam, hogy terhes vagyok, hiszen épp meddõséggel kezdtek volna kezelni. Utána pozitív lett a teszt, a nõgyógyász azt mondta, hogy ilyenkor a "mindent vagy semmit" törvénye érvényesül, tehát ha károsodik az embrió, akkor el is megy, ha megmarad, akkor azért mert nem érte károsodás. Azt is mondta a doki, hogy egy ilyen röntgen sugárzása kb. annyira káros, mint mondjuk a belvárosi levegõ beszívása. Most 3 éves a kislányom, semmi baja nem lett szerencsére.

Nekem két napja késett a mensim, mikor mellkasröntgenen voltam, nem gondoltam, hogy terhes vagyok, hiszen épp meddõséggel kezdtek volna kezelni. Utána pozitív lett a teszt, a nõgyógyász azt mondta, hogy ilyenkor a "mindent vagy semmit" törvénye érvényesül, tehát ha károsodik az embrió, akkor el is megy, ha megmarad, akkor azért mert nem érte károsodás. Azt is mondta a doki, hogy egy ilyen röntgen sugárzása kb. annyira káros, mint mondjuk a belvárosi levegõ beszívása. Most 3 éves a kislányom, semmi baja nem lett szerencsére.
Nálunk a baba foganása után hetekig beteg voltam, több röntgenen és váltott antibiotikum kúrán estem át. Persze fogalmam sem volt róla, hogy terhes vagyok. Ma már makkegészséges 3 éves... Ne aggódj! :)
Nem hiszem, eü.s vagyok. Ilyenkor még olyan pici és benned van védett helyen, hogy nincs rá hatással. És mellkasröntgen volt ha jól olvastam.

Ha már biztos vagyok benne, hogy terhes vagyok, és mondjuk az 1. honapban vagyok vagy még annyi sem, onnantol kezdve már nem tudok semmit se ellene tenni, csak az abortusz ugye?

Mert van ugye a vetélés..

Legjobb válasz: Én láttam már olyat hogy valaki annyira nem akarta a babát megtartani,hogy a sok stressztõl a szervezete kilökte magából.De szerintem is menj el orvoshoz,talán nem is vagy terhes.Meg aztán kárt tehetsz még magadba is ha vetélést akarsz elõidézni.

Én láttam már olyat hogy valaki annyira nem akarta a babát megtartani, hogy a sok stressztõl a szervezete kilökte magából.De szerintem is menj el orvoshoz, talán nem is vagy terhes.Meg aztán kárt tehetsz még magadba is ha vetélést akarsz elõidézni.
Én nem akarok tippeket adni, mert ha neked pont nem sikerül, akkor fogyatékos lesz a baba.Akkor inkább az abortusz.
Mielõtt írtam volna kimentem elszívni egy cigit, mert különben nagyon csúnya lett volna a válaszom!!!! Ilyen kérdést Úristen! Pusztán felelõtlenségbõl eldobni egy pici életet! Meg mintha buzdító válaszokat kérnél, hogy mit csinálj, hogy elmenjen a baba! Ha nem akarok terhes lenni, VÉDEKEZEK!!!!!! Tök mindegy hogy hogyan!!!!Érted??? Ebben nincs kifogás!!!!
Szia én kérdeztem hogy hány éves vagy! Nekünk msot csúszott be párommal a baba szószerint egy nem védekezésbõl bár én már szerettem volna babát. Ha tényleg terhes vagy akkor ne árcs magadnak és ne árcs a babának. Az abortuszon kívül rengeteg dolog van amit válaszhtasz. De a védekezéssel kellett volna kezdened 1 abortusz 2 megszülöd és felneveled 3 megszülöd és örökbeadod nagyon sokan vágynak babára
Vagy megszülöd és inkubátorban hagyod. Bár én tényleg nagyon kíváncsi lennék azokra a tényezõkre, ami miatt még abortuszra sem mersz elmenni...
Hát tippem szerint az, hogy nincs 18 és anyuci nem tudja, hogy a lánya már olyan felelõsségteljes, hogy nemi életet él...
Ki tudja. Nekem 27 éves, házas ismerõsöm volt ilyen helyzetben, hogy szívesebben elvetélt volna, minthogy abortuszra megy. Mert a szeretõjétõl esett teherbe...
Az se rossz... de egy huszonéves könnyebben megoldja az abortusz miatti 1 nap kórházat mint egy fiatalkorú a szülõi beleegyezést...
én vagyok aki kiment cigizni reagálhatnál már vmit, nem gondolod?
Szia! Én nem szeretnélek támadni és szidni, mert volt már ismerõsöm is ilyen helyzetben. Amikor - szörnyû kimondani és nem értek vele egyet -, de elvetélni "jobb lenne", mint abortuszra menni. De azért jó lenne tisztázni néhány kérdést: 1. Mitõl vagy benne biztos, hogy terhes vagy?! 2. Mik azok a körülmények, ami miatt nem szeretnél elmenni abortuszra? 3. Apukával mi a helyzet?
Szerintem ha ugy irtad volna le hogy a rossz anyagi helyzet és jot akarsz a babának , nem akarod azt hogy gyermekotthonban nevelkedjen, lehet nem lett volna ilyen sok a felháborodás.Mit tudsz tenni ellene ez egy rossz kifejezés.az anya felelõséget vállal a születendõ gyermekéért.ha nem szeretnél kisbabát akkor védekezz!Ha nem tudsz védekezni akkor ne szexelj!Ha viszont védekeztél és teherbe estél akkor a más dolog!Mindenképpen kerezsd fel a nõgyogyászodat , õ tud erre neked megfelelõ választ adni.
Szia! Semmit sem kell vagy muszáj. Ha akarod megteszed, ha meg nem, akkor nem. Nincs kifogás. Ha van az embernek egy szemernyi lelki ereje, hogy megoldást keressen, akkor talál is. Nem pedig magyarázkodik. Esetleg leírhatnád mi zajlik körülötted, hátha tudunk segíteni. Vagy valakinek, aki ismer és a környezetedben él. A félelem és a harag rossz tanácsadó. Ha szándékosan vetélni akarsz, ugyanúgy eshet neked is bajod, mint akinek ártani akarsz. Gondold át még egyszer. Ha más nem is, de te ott vagy mindig önmagadnak, akibe kapaszkodhatsz.
te ezt komolyan gondolod?? 1. a muszáj pontos j, ebbõl el tom képzelni h vagy vagy 14, az abortuszhoz kell anyuci, aki nem tudja még azt se h keféltél nemhogy terhes vagy. h mi folyik körülötted? kérlek szépen elmondom, 24 éves vagyok, 3 honapos terhes, albérletben lakom, vegyszeres gyárban dolgozom (ahol nem csak a saját de a babám egészségét is kockára teszem) a párom 21(!!) és két müszakot vállal minden nap, minden héten, hogy fel tudjuk nevelni a picit mert ha már megcsináltuk megtartjuk és vállaljuk a felelõsséget egy ÉLETÉRT, amit mi teremtettünk!! ha pedig spontán vetélést akarsz elõidézni ne mások véleményét kérdezd mert ugyis csak ilyen válaszokat fogsz kapni mint az enyém vagy az elõttem szólóké.... amugy menj el fürdeni.. jó forró vizbe.. remélem magadat is belefolytod utána ha elmegy a baba és bánni fogod...
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: tisztában vagyok vele, hogy õrültség amit tenni akarok, de nincs más választásom, mert nem tudjátok, hogy mi zajlik körülöttem.sajnos el akarok vetélni.muszály!!! különben az életemnek annyi
Szerintem a terheség az elsõ hónappal kkezdõdik, tehát nincs olyan hogy még annyi sem. Ha már így alakult és nem akarod mgtartani, vállald és enj el abortuszra (te jó ég, még kimondani is szörnyû :( ) De mégis mit gondolsz, mit lehetne tenni "ellene"???? Fõbe lövöd?
Az van. Meg van ugye a védekezés is.
Meny el az orvoshoz õ biztosat mond te egyedül ne csinálj semmi butaságot.
Bármelyik korházba menj be a nõgyogyászaton felvilágositanak. Csak ne késlekedj minnél elöbb keresd fel az orvost.

Honnan tudom ha még nem jött meg a havim, hogy terhes vagyok? Mi utal rá? Mik az első jelek amik biztosan mutatkoznak?

Legjobb válasz: Csinálj tesztet, az a tuti... Jelek lehetnek: hangulat ingadozás, mell feszülés, has szurka, hõemelkedés...

Csinálj tesztet, az a tuti... Jelek lehetnek: hangulat ingadozás, mell feszülés, has szurka, hõemelkedés...
A kérdező hozzászólása: A mellem az megnõtt de ha hasra fekszek nem fáj...az lehet az miatt mert meg fog jönni... De nem nagyon érzékelem h megfog :S Majd ahogy tudok veszek tesztet ...anyunak még nem szóltam nem akarom meg ijeszteni
Nekem is a mellfeszülés és a hasszúrkálás volt az elsõdleges jel. A teszt már csak kézzel fogható bizonyíték volt...
A kérdező hozzászólása: Hát most nagyon nem nyugodtam meg....legnagyobb félelmem h terhes leszek idõ elött :'(
Sajnos biztos jelek nem nagyon vannak, ezek mind inkább valószínûsíthetõ jelek. Ha nem jön meg, érdemes tesztelni, mert bár más miatt is elmaradhat, a doki ugyis rákérdez a tesztre! Egyébként amit érezhetsz: fáradtság, feszül, fáj a melled, hasszurka, petefészeknél szurkálás, esetleg enyhe rosszullét reggel, szagokra érzékenység, kívánósság.
En is eloszor mellfeszulest ereztem es nagyon erzekeny voltam a szagokra is.Kulonben mi a baj, miert felsz ennyire?En is a tesztet ajanlom es a legbiztosabb ha reggel elso vizeletbol csinalod meg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!