Találatok a következő kifejezésre: Ha terhes még nem (648 db)

Ha gyógyszer mellett lettem terhes (még nem biztos, de úgy tűnik), ez nem veszélyes a babára, ettől még lehet teljesen egészséges?

Megyek majd orvoshoz ha már biztos, de addig is aggódom.

Legjobb válasz: Hogy lettél mellette terhes? Elfelejtetted bevenni? Mindig rettegek a terhességtõl, pedig szedem a gyógyszert.

A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál, nem várok babát. Viszont közben szép lassan kezdtük magunkat beleélni, szóval majdnem csalódás, hogy így lett. Eldöntöttük, hogy abbahagyjuk a védekezést és jöhet a baba, ha akar:) Mi mindenre jó egy ilyen kaland..:) A doki sem tudja hogy mitõl lett a teszt pozitív, lehet hogy megfogant, csak el is ment, de lehet hogy valami hormondolog bezavart. Most kivizsgálás, aztán ha minden oké, akkor hajrá baba:)
Semmi sem 100%! Nekem van egy osztálytársam azaz volt aki annak ellenére fogant, hogy anyukája rendesen szedte a gyógyszert, immár egészséges 24 éves nõ. Remélem minden oké lesz. Sok szerencsét.
Nem tudom, hogy honnan veszitek h 100%-os a tabi szedése. Semmilyen fogamzásgátló módszer nem 100%-os...!! Sajnálom ha nem így akartátok Kedves Kérdezõ...de ha már így alakult, biztos nagyon jönni akar a picur! :) Kellemes babázást és jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Abbahagytam azóta, megtartjuk ha terhes vagyok, ez nem is kérdés. A kioktatóknak üzenném, hogy egyetlenb 100 %-os védettség van, ez pedig a szüzesség. Egyik barátnõm tabletta+gumi mellett lett terhes, szóva lehet ezt fokozni...:) Mindennap bevettem (általában percre pontosan ugyanakkor, max. fél óra különbséggel), soha nem maradt ki egy sem, nem hánytam, nem volta hasmenésem, nem szedtem mellette más gyógyszert, ami gyengítette volna a hatását. Szóval ennyit a nevelésemrõl:) A megnyugtatást köszönöm! Elsõnek: rákerestem a gugliban, elolvastam a tájékoztatót, csak olyan tapasztalatok érdekelnének, aki így járt, hogy egészséges lett a babája. Mi sem így terveztük (kb. 1-2 év múlva csak), de az abortusz mégsem merült fel egyikünkben sem. Beszéltem a dokimmal, abban maradtunk, hogy ha egy héten belül nem jön meg, akkor teszt és megyek dokihoz.
A kisfiam mercilon szedése mellett fogant, megjártuk a SOTE genetiaki tanácsadását és Czeizel Intézetét is, mindkét helyen megnyugtató válaszokat kaptunk és a vizsgálatok is megerõsítették, hogy egészséges a baba. Ennek ellenére azért volt bennünk némi félsz, de hál istennek a dokiknak lett igazuk és makkegészségesen született a kisfiunk ( a héten múlt 6 hónapos). Szóval nyugi, ezek nagyon alacsony hormontartalmú készítmények, semmi baja nem lesz! Feltételezem, nem így akartad/akartátok, hisz ezért szedtél gyógyszert, remélem ennek ellenére megtartod õt. Mi nagyon nehéz döntést hotzunk, mert anyagilag a béka segge alatt vagyunk és mindössze 17 hónap lett a két gyerkõc között, szóval fizikailag is nagyon nehéz, de így utólag is azt mondom, hogy ennek így kellett történnie, ha ennyire jönni akart ez a kis krapek, akkor ennek oka van... és nálatok is! (hagyd abba a tabi szedését, ha még nem tetted) Nagyon gratulálok, kellemes babavárást és boldog babázást kívánok!
Hogy lettél mellette terhes? Elfelejtetted bevenni? Mindig rettegek a terhességtõl, pedig szedem a gyógyszert.
hogyne lenne teljesen egészséges a pici, ezek a tabletták már nagyon alacsony hormontartalmúak, semmi baja nem lesz a babónak...de ha terhesség gyanúja felmerült, akkor azonnal hagyd abba a szedést :) gratulálok :)
Számomra is érthetetlen, hogy gyógyszer mellett, ha rendesen és minden nap azonos idõben lett bevéve, hogyan lettél terhes.Ez csak akkor lehetséges, ha hibáztál, vagy össze-vissza szedted a tabit, vagy kihagyogattál párat.Azért van 99, 9% írva mindenhol, pont azok miatt, akik nem szedik az elõírásoknak megfelelõen.Elvileg a gyógyszer 100 %-os.
NA??? Mi a helyzet?????? (én vagyok akinek mercilon mellett fogant a kisfia)
"immár egészséges 24 éves nõ" 24 éve azért más volt ám a gyógyszerészet. Mostanában már megbízhatóbbak a gyógyszerek.
Még nem teszteltél? Honnan tudod, hogy terhes vagy? Milyen gyógyszert szedsz?
A kérdező hozzászólása: Csináltam tesztet, az egyik pozitív lett, a másik negatív. A doki szerint a gyógyszer miatt nem megbízható. A héten megyek orvoshoz, akkor már okosabb leszek.
Akkor én varázslattal lettem terhes :-D
A gumi 100% védelmet nyújt ha a fiú normálisan felhúzza és nem csöppen el.
Elvileg az elsõ pár hétben nincs vérösszeköttetésed a babával, vagy legalábbis nekem a nõdokim valahogy így magyarázta, szóval túl nagy baj talán nem lesz, de te is kérdezd meg a tiédet. Én meg óvszer használata mellett lettem terhes, szóval semmi!! sem 100%-os (ja, és nem volt hibás, lyukas, helyesen használtuk, nem volt elõtte-utána semmi olyan érintkezésünk :-P )
Hát ha rendesen szedted volna, nem jártál volna igy!
Elõzõ! A tabletta teljesen helyes szedés mellett is csak 99%-ban biztonságos. :( Én is úgy tudom, hogy lehet egészséges a baba, ez a gyerek nagyon meg akarhat születni. :O
Igen, lehet. Guglizz rá vagy olvasd el a gyógyszer tájékoztatóját.

Ha valakinek még nem volt havija akkor óvszer nélkül szexelni lehet úgy vele hogy ne legyen terhes?

Legjobb válasz: Ha még nem menstruál, akkor hova a fenébe akar szexelni? Még nem is érett rá a teste, a szervezete, maradj már! Amúgy meg akkor sem lehet óvszer nélkül szexelni, akkor is kell védekezni, mert nem tudni, hogy nem-e éppen abban a hónapban volt meg az elsõ peteérés és lenne épp menzesz, csak mivel megtermékenyült az illetõ, ezért meg se jön. Viszont a gyerek meg igen.

Ha még nem menstruál, akkor hova a fenébe akar szexelni? Még nem is érett rá a teste, a szervezete, maradj már! Amúgy meg akkor sem lehet óvszer nélkül szexelni, akkor is kell védekezni, mert nem tudni, hogy nem-e éppen abban a hónapban volt meg az elsõ peteérés és lenne épp menzesz, csak mivel megtermékenyült az illetõ, ezért meg se jön. Viszont a gyerek meg igen.
Életfogytiglani börtönért cserében lehet.
"Ha valakinek még nem volt havija akkor" Hány éves vagy 11? Szexelni akarsz, de nem is menstruálsz...
kell attól, hogy most nem menstruálsz, attól még egy hét múlva már lehet, hogy igen.... a másik meg, attól, hogy még nem volt meg a "havid" sosem attól még nem leszel védett a betegségekkel szemben....

Árthat az orgazmus, ha valójában még nem is tudom hogy terhes vagyok-e?

27-ére nem várom. Tegnap is együtt voltunk a párommal és kicsit féltem, hogy ha netán már összejött a baba, akkor árthat-e így az elején az orgazmus? egyébként múlt hónapban már előtte egy héttel mindjárt megjön érzésem volt, gyakori pisiléssel és sajna meg is jött időre. Most semmi nem érzek, nincs mindjárt megjön érzésem. Egyébként azért ebbe a kategóriába írtam és nem a teherbeeséshez, mert itt több kismama van és gondoltam ők csak jobban tudják, hogy volt nekik az elején, mint, akik még csak most próbálnak teherbe esni. Köszi előre is a válaszokat.

Legjobb válasz: Ha nem egészséges és normális a terhesség, akkor teljesen mindegy, hogy mit csinálsz, szexelsz-e vagy sem, élvezed-e vagy sem, a baba nem fog megmaradni. Érted? Ellentmondásos amit csinálsz. Ha nem szexelsz, nem jön össze a baba. Márpedig hogy lehetne úgy szexelni, hogy na, jó, leendõ apuka elment, akkor roló lehúzva, lehet megvan a gyerek! Ezt így nem lehet. Nyugodtan élvezd, amit csináltok!:)

Ha nem egészséges és normális a terhesség, akkor teljesen mindegy, hogy mit csinálsz, szexelsz-e vagy sem, élvezed-e vagy sem, a baba nem fog megmaradni. Érted? Ellentmondásos amit csinálsz. Ha nem szexelsz, nem jön össze a baba. Márpedig hogy lehetne úgy szexelni, hogy na, jó, leendõ apuka elment, akkor roló lehúzva, lehet megvan a gyerek! Ezt így nem lehet. Nyugodtan élvezd, amit csináltok!:)
Terhesség alatt se árt az orgazmus, ha ártana, akkor nem volna szabad szexelni sem, hisz bármikor orgazmusa lehetne a kismamának és durr nem lenne baba! Ez nem így mûködik. Ha valaki veszélyeztetett terhes, annak okozhat gondot, ha valakinek olyan problémája van, annak okozhat gondot. De egy egészséges és normális terhesség alatt lehet szexelni is és lehet orgazmust is átélni. Ennyire azért ne legyél túlaggódó!:)
A kérdező hozzászólása: Értem amit írsz, de még én azt sem tudom hogy összejötte a baba. Így nem tudom, hogy minden rendben van-e vagy pl. nem e leszek veszélyeztetett, mert pl. vérzek ne adj isten. Azért félek hogy még nagyon az elején, nem-e okozhat vetélést. Elsõ baba lesz, így hát nagyon aggódó típus vagyok :)
Ha így aggódsz akkor pokol lesz az a kilenc hónap. Miért agyalsz olyanokon, hogy veszélyeztetett leszel? Butaság! Az orgazmus meg nem árt. Majd ha tényleg veszélyeztetett leszel és az orvos eltilt a szextõl, akkor ráérsz azon aggódni, hogy árthat-e az orgazmus. Én veszélyeztetett vagyok és akármit csinálok álmomban orgazmusom van. Ezt nem lehet kikerülni, mert terhesség alatt még kívánósabb lettem. :-) Szóval ne parázz! :-) Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Megpróbálok lazább lenni :)

Az baj, ha 22 hetes terhesen még nem érzem rendszeresen a babám mozgását? Második terhesség.

Ráadásul tegnap este óta csak kétszer éreztem és akkor is elég gyengén. Azt is lehet csak bekèpzeltem. Most már aggódom. Szerintetek?

Legjobb válasz: ne aggodj. Még sok helye van még mozogni,érzi az idõt

ne aggodj. Még sok helye van még mozogni, érzi az idõt
Ha a lepeny a meh elso falan van akkor kesobb erzed es nem annyira erossen a mozgasokat nyugi ebben a korban a mozgas nem arul el semmit a baba allapotarol.
Szia. Én multhéten feltettem egy hasonló kérdést mert szintén nagyon aggódtam. Már több mint egy napja, sõt talán már 2napja is volt, hogy nem éreztem. Feltettem a kérdést, másnap pedig beindult és csomót ficánkolt! Most már tudom, hogy nem kell aggódni /persze, könnyu mondani :) /, van még helyük bõven. 23 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a pozitiv válaszokat.

A hajfestés árt a babának, ha most még nem vagyok terhes?

Most fekete a hajam és vissza szeretném festetni a saját barna hajszínemre, bár még nem vagyok terhes, de tervezzük. A saját hajszínem visszaszerzése után már csak melíroztatni szeretném. Ez árthat neki?

Legjobb válasz: A 2.trimesztertõl nyugodtan festheted a hajad.A melir sem fog ártani,fõleg ha úgy csináltatod hogy nem ér a fejbõrödhöz.

A 2.trimesztertõl nyugodtan festheted a hajad.A melir sem fog ártani, fõleg ha úgy csináltatod hogy nem ér a fejbõrödhöz.
35 éves vagyok, 17 éves korom óta szõkítem a hajam és 4 gyerekem van.Havi egyszer festettem tövet, terhességek alatt is.Gyermekeim egészségesek, barna hajuak:-).Szóval szerintem nem árt.
igen. fizetni mindnen esetben kell... Remélem azért odáig nem juttok el mégha nehéz is:-)
megirod majd hogy döntesz? Köszönöm!
Utolsó elõttinek: az én szüleim fiatalon haltak meg, nagymamám nevelt fel. 70 évesen meg miért ne bírna egy 20 évessel?! Na mindegy.
Igen, életkortól függetlenül kell. Bár nem vagyok a helyzetedben, mégis én is azt tanácsolom, várd meg a genetikai vizsgálatok eredményét, mert ha csak amiatt nem vállalnád, hogy a korod miatt esetleg beteg lenne, elárulom, hogy a fölöttünk lakó 47 éves anyukának egészséges ikrei születtek és a barátnõm öccse fiatalabb, mint a kisfia. Szóval ha nincs más oka, akkor várd ki a vizsgálatokat. A magzatvízminta vétele ingyenes 35 felett, bár vetélési kockázattal jár.
Szerintem igen. Ez kortól független.
Pontozzatok le, de én látom a másik oldalt is, (félre ne értsetek, épp babát várok, szóval, érintve vagyok) szóval, közel 50 évesen gyermeket vállalni rendkívül nagy felelõsség, és itt nem arra gondolok, hogy netán nem lenne egészséges a pici...hanem arra, hogy bármi történhet akár a kérdezõvel, akár a párjával, és lássuk be, nagyszülõkorban egyedül egy picivel... és igen, a felnõtt testvérek biztosan szeretetben felnevelnék, de valóban jó lenne ez? Én úgy gondolom, gyermeket vállalni felelõsségteljes dolog, persze, az életet védeni kell, meg az a közfelfogás, hogy az abortusz "szörnyû, gonosz" dolog, de nem biztos, hogy akkor vagyunk szörnyûek, ha MÁSKÉPP döntünk! Kedves Kérdezõ! Dönts belátásod szerint, beszéljétek át, és akárhogy döntesz is, az lesz a jó döntés:)
Ne vetesd el. Járj vizsgálaokra és ha egészséges, mi kifogásod van ellene?
Kérdés, hogy a nagy gyerekeid vállalják-e, hogy helyettetek felnevelik a picit! Hetvenévesen nem bírsz majd egy 20 éves gyerekkel.
Nekem a terhességem elõtt volt egy vetélésem, és a 2. baba élni akart, és megfogant. azta van egy 8 hónapos gyönyörû kislányunk, és el se tudnám képzelni az életet nélküle, úgy gondolom, hogy ott méhen belül olyan hatalmas életösztönnel rendelkeznek, hogy ez a világ legnagyobb csodája ami egy nõvel megtörténhet. Kívánom, hogy jól dönts, és jó egészséget!
Ugyan mar 70 evesen azert nem kene maris temetni valakit. :) Ha igy halad a vilag meg 70 evesen dolgozni fogunk mert a nyugdij korhatart egyre csak toljak es toljak kifele. Sot minek a fenenek fizetjuk egyaltalan a nyugdijat hiszen nem erdemes, 70 felett mar nincs is elet. Na neeee!! Sosem tudhatod, hogy mit hoz a sors. Nyugodtan tartsd meg a babat.
gratulalok a picihez!:) igyvan ennek a babanak most kell jonnie az UR hatalmas ajandeka (ne legyen szived eldobni magadtol)
Gratulálok Kismama!:) jól kitárgyalod a dokiddal, hogy reálisan láss, mivel nem ismerünk, nem tudhatjuk, mi lenne nektek a legjobb. De kaptál egy új életet, egy új kisvirágot, akit nevelhetsz és szerethetsz. Dönts belátásod szerint, ehhez a döntéshez a férjeden kívül Másnak nincs beleszólása! Én drukkolok, bevallom, a pici èlet pártján állok:)
Kedves Mária! Biztos vagyok benne, hogy nagy választás elõtt álltok! Minden elismerésem a Tiéd/Tiétek! Már csak azért is, hogy nem rögtön az abortusz jutott az eszetekbe! Nekem a napokban derült ki, hogy a 3. babám elhalt méhen belül :( így most nagyon éérzékenyen érint minden babás téma. Itt csak az a fontos, hogy Ti mit szeretnétek!!! Ne törõdjetek mások véleményével! Persze mindenkit meg kell hallgatni és talán a döntésben is segíthet, De a döntés a Tiétek! A kor sz.tem nem akadály, a baba meg miért ne lenne egészséges???? Annyi féle genetikai teszt, vizsgálat van ma már... Kívánok minden jót és szívbõl remélem, hogy olyan döntést tudtok hozzni ami mindenkinek jó! :) Sok boldogságot és nem utolsó sorban: Gratulálok a Picihez! :)
Ez a baba nem tud rosszkor jönni. Õ most szeretne jönni. :)
Nekem van ismerosom akit kb. ilyen korban szulte az edesanyja, s most mar az ismerosomnek is van gyereke es a nagymama ot is nevelgeti!
Ne foglalkozz a korlatolt valaszokkal! Ok lenyegeben megolnenek egy gyereket, csak mert a szulok nem biztos, h olyan fittek lesznek 70 evesen... Az a lelek teged valasztott anyukajanak, es meg akar szuletni. :) Az en parom 25 evvel idosebb nalam. 8 hetes vagyok, de mindketten boldogok vagyunk. Most en is gondolhatnek arra, hogy mi lesz ha...? De inkabb arra gondolok, mekkora ajandekot kaptunk. Sok sikert, kitartast, es gratulalok! :)
szia! remélem majd megírod hogyan döntöttetek...
A kérdező hozzászólása: Tegnap hajnal 3.-kor elvetéltem... A korházban végleg eltávolították. A baba döntött. Remélem olyan helyre megy ahol nagyon várják egy fiatal házzaspárhoz. A lelkem sír de hamarosan rendbe jövök.
úristen! nagyon sajnálom..tudom mit érzel..én is a 6. hétben vetéltem el.. remélem úgy lesz, ahogy írtad..és sok-sok pár sikerrel jár majd.. neked sok erõt és kiratrást kívánok! remélem hamar megnyugszik a lelked!
Nagyon sajnálom! Kitartást kívánok Neked!
Sajnálom!
Sajnalom... Minden jot kivanok a tovabbiakban, s remelem lelkileg is sikerul majd rendbejonnod...
Én örülnék, ha egyszer így járnék, fiatalon tart majd téged!
Kedves Kérdezõ! Remélem megtartod a kisbabád, szurkolok, hogy minden rendben legyen, és egészséges legyen! Ne foglalkozz vele, hogy hány éves vagy! Ha jól neveled, jó anyukája leszel, akkor szerintem tök mindegy, hogy 20 vagy 50 éves vagy!
Kedves Kérdezõ! Ha csak egy picit is úgy érzed, hogy szeretnéd ezt a Babát megtartani, akkor ne vetesd el ... Valamiért igy kellett lennie, hogy most jött, és nem vagy lekésve semmirõl! Aki 20 évesen szül, az sem tudhatja, mit hoz a holnap, és meddig tudja nevelni a gyerekét. Biztos, hogy jobban oda kell figyelni majd a terhességedre, de gondolom, ez nem lenne probléma. Ha a feltételek adottak, mindketten szeretnének, ne problémázz a korodon, várd boldogan a Picurt! Annyi örömöt és boldogságot fogsz kapni tõle ... Tudom, most megkapom, hogy szentimentális vagyok, dehát errõl szól az Anyaság. Ha csak arra gondolnánk, hogy mennyi bajunk lesz még a gyerekvállalás miatt, senki nem szülne ...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindnyájatoknak. Igen az aggaszt, hogy esetleg nem lesz egészséges, vagy a gerinc sérvemmel kitudom e hordani. Abortusz ellenes vagyok, de ez a baba feladta a leckét.
A kérdező hozzászólása: Van e joga bárkinek is egy életet elvenni? Sokan nagyon szeretnének gyermeket és mégsem lehet nekik. Én kaptam ujra egyet és ez a baba valamiért biztosan megakar születni, ha egy 48éves anyát választott.
En is epp azon gondolkodtam, hogy nagyon teged akar anyukajanak, ha ilyen keson akar jonni... Annyira szurkolok Nektek, hogy rendben legyen minden!!! (ha lesznek megjegyzesek, ne foglalkozz veluk!) Minden jot kivanok Nektek, es majd jelentkezz! :)
Egy 48 éves nagymama ne legyen már ennyire hm szentimentális. Illene már a földön vagy legalábbis a közelben járni.Ha a babák választanának szülõket, nem lenne annyi sanyarú sorsú gyerek. És én nem csak a korod miatt gondolnám ezt át, hanem ha valaki ingyen abortuszt akar, gondolom nincs pár tízezer forintja erre, akkor mibõl akar felnevelni egy gyereket? És hát valóban 70 leszel, amikor el kell indítani az életbe azt a gyereket képes leszel e rá? Vagy otthon kell maradnia és az anyját ápolnia, amikor élnie kellene.
Pontosan így gondolom én is. Valamiért jönni akar ez picurka.. Én ugyan csak a negyven küszöbén állok, 18 és 12 éves gyerekeimmel, de 26 hetes terhes vagyok. Nem terveztük, de rettenetesen boldogok vagyunk! Együtt járunk mindenhova , ultrahangra is bejött az egész család, fantasztikus volt. a védõnõhöz is jött velem a kisfiam, mindennel, a nyûgökkel együtt most vagyok a legboldogabb!A férjem a föld felett jár, 41 évesen és mindenkinek dicsekszik a mi kis Marcikánkkal! Egyébiránt elképzelhetetlen lenne belegondolni, hogy nem vállaltuk volna....De ha nem tudod te felnevelni, nem gondoltatok az örökbe adásra? Mennyien szeretnének gyermeket és nem tudhatják meg soha ez milyen boldogság!!
Biztos, h hálás lesz, h az anyja vállalta õt a nehézségek ellenére és nem ölette meg.
http://www.gendiagnosztika.hu/gendiagnosztika/down-kor-szure.. 48 évesen, minden 12 terhességbõl 1 down kóros gyerek születik. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Nem akarok ingyen abortuszt, nem értetted a kérdésem. Ha mégis elkell vetetnem éppen elég lelki teher és még fizessek is érte? Nem vet fel a pénz, és még ebben az anyagias világban is fellehet nevelni egy gyermeket tisztességesen.
Tartsd meg a picit! Nem véletlenül választott téged. Én a 32. hétben járok, fiatal (23 éves) kismama vagyok. Tudom milyen, sajnos az elején én is dilemmáztam, hogy mi legyen, mert egyetemre járok, és sajnos "megköveteli" a társadalom a tanult embereket... így gondolkodtam, hogy mi legyen. Egy percig nem bántam meg, akkora boldogságot tud okozni, még odabentrõl, és nem csinálnám másképp... Minden úgy alakult az életemben, hogy a pici javára váljon. Tudtam halasztani az egyetemen, az akkori võlegényem, azóta már a férjem :) Nagyon kedvezõ munkahelyet talált azóta. Következtetésképp: valami miatt Te vagy a pici számára a kiválasztott, ne hagyd cserben, õ sem hagyna téged. Meglátod a genetikai vizsgálaton is minden rendben lesz :) Egészséges pici fejlõdik a pocakodban :)
Nekem van egy nagynénim aki 50 évesen szülte meg a harmadik gyerekét.A kislány egyidõs az unokájával.Már 16 évesek és a legjobb barátnõk.A nagynénim egyedül neveli, de így is több mindene megvan mint néhány más hasonló korú lánynak. Ne foglalkozz a beszólásokkal.Persze lehet neked és a párodnak is akármilyen baja, de kérdezem én másnak nem lehet azért mert fiatal??? Én harmincon túl vagyok és most várom az elsõ babánkat, biztos vagyok benne, hogy jókor jött :) Kitartást és minden jót kívánok Nektek! 29hkm
a 17:22 nek üzenem, hogy inkább szerettem volna egy normális idös anyukát magamnak mint egy fiatal alkoholistát. Nem kéne itélkezni!!! Felháborito!!! Mennyi erdekes ember van! Kérem irja meg, hogy döntöttek! Nagyon érdekelne. Minden jot!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon hálás vagyok a sok jó kívánságért... elszorul a torkom és könyek szöknek a szemembe sok válasz olvasásánál, és elgondolkodtatnak a kevésbé pozitív válaszok is. Mindenképpen írok a baba további sorsáról.
Szia! Én rettentõ boldog lennék a helyedben, biztosan megtartanám. :-) Nem hiszem, hogy nagyobb felelõsség lenne ebben a korban gyereket vállalni, mint fiatalon. Bármikor, bármelyikünkkel történhet valami, akár holnap elüthet engem is villamos! És szerintem meg kell adnunk a gyerekünknek az esélyt, hogy éljen.
Jól gondolod. Ez nagyon ritka. Téged választott, ne dobd el magadtól! Beszélj genetikussal mindenekelõtt, õ megmondja mit tegyél! És hallgass a szívedre! Jó döntést kívánok!
Jobban vagy már lelkileg? Remélem igen! Sokat gondoltam Rád.

Gond-e ha 19 hetes terhesen meg nem ereztem a baba mozgasat?

Mar nagyon varom::))))

Legjobb válasz: nagyon hehezen lehttészreveni olyan mintha a szived bobbogna . ijet már bisztosan éreztél már?

nagyon hehezen lehttészreveni olyan mintha a szived bobbogna . ijet már bisztosan éreztél már?
Nem gond. Tudom, hogy nagyon várod, ahogy minden kismama.:-) De ne aggódj nem sokára naponta többször is fogod érezni. Normál esetben 18-tól 22-23.hétig szokták mondani, a baba elsõ érezhetõ mozgásait. Én is a 19.hetet töltöttem, de még én sem mondhatnám, hogy biztosan õt érzem. Olyan elõfordul gyakran, mintha a picur belülrõl nyomná kifelé a hasamat egy-egy pontban. Lehet, hogy akkor fordul meg. :-) Kitartás, hamarosan mi is egyértelmûen érezzük majd. Boldog babavárást.
Nem, nem gond! Sokan csak 20. hét körül/után érzik. Ez egyénenként változik; fõleg, ha elsõ babás vagy, nem biztos, hogy mindjárt érzed, vagy tudod, hogy Õ volt az. Türelem, hamarosan érezni fogod, ahogy mocorog! :)
szia én is 19 hetes vagyok most mozdult meg a héten hátamon feküdtem kaja után olyan mintha butyborékolna a hasad ne azt várd hogy a hasfalon fogod érezni hanem teljesen bent nagyon hasonlit a has csikarásra olyan mintha a szél ott robanna fel és nem jön ki bocs ez kicsit durva hasonlitás de én azt vártam hogy majd a hasamon fogom érezni de még nem ugy van mostmár meg tudom külömböztetni a többi benti dologal szerintem még korábban is volt ilyenem csak én nem tudtam róla a héten már kicsit határozotab volt a dolog de nagyon érdekes és jó szoritok neked hogy minnél hamarabb mocorogjon:) ))))

20 hetes terhes vagyok, még nem látszik a hasam. Munkát keresek, megmondjam-e hogy terhes vagyok, gondolom akkor ha igen már nem vennének fel. Lehet-e ebből problémám hogy nem mondom el. pl. ha táppénzre akarok menni?

Legjobb válasz: Ha nem mondod el, elõbb utóbb elkezd látszódni a hasad, s 3 hónap próbaidõ alatt bármikor kirúghatnak indok nélkül ha terhes vagy, ha nem. Ha felvesznek valahová, s mondjuk azt tervezed hogy dolgozol 1 hónapot, s elmész szülésig táppénzre, sajna nem teheted meg, mert csak annyit lehetsz táppénzen, amennyit dolgoztál, ha 1 hónapot, akkor 1 hónapot, s míg a próbaidõ le nem telik, addig táppénz alatt is elbocsáthatnak. Nehéz ez így, én azt javaslom inkább mondd meg hogy terhes vagy, s hátha egy olyan munkáltató fogsz ki, aki segít majd, bár mostanság nem terhesen is elég nehéz melót találni.

Ha nem mondod el, elõbb utóbb elkezd látszódni a hasad, s 3 hónap próbaidõ alatt bármikor kirúghatnak indok nélkül ha terhes vagy, ha nem. Ha felvesznek valahová, s mondjuk azt tervezed hogy dolgozol 1 hónapot, s elmész szülésig táppénzre, sajna nem teheted meg, mert csak annyit lehetsz táppénzen, amennyit dolgoztál, ha 1 hónapot, akkor 1 hónapot, s míg a próbaidõ le nem telik, addig táppénz alatt is elbocsáthatnak. Nehéz ez így, én azt javaslom inkább mondd meg hogy terhes vagy, s hátha egy olyan munkáltató fogsz ki, aki segít majd, bár mostanság nem terhesen is elég nehéz melót találni.
A kérdező hozzászólása: Egy kocsmában dolgoztam, 18 órát kellett egy nap dolgozni és gondolhatod hogy a 45 kg-mal kellett a rekeszeket a 22 l-es kannákat emelgetnem de megcsináltam mert ez akadt, de a babámat nem akartam a megterhelés miatt elveszteni!De elmehetnék munkanélkülire csak kicsit bonyolult nekem!És szivesebben dolgoznák mivel teljesen jól érzem magam, és a pénz is több lenne ami szerintem jól jön mert aki babát vár az tudja hogy nem olcsó dolog.
Szia! Az én esetem is a munkáltató tisztességtelenségét igazolja, így egyetértek a kérdezõvel. Én 4, 5 év munkaviszony után jelentettem be, hogy 8 hetes terhes vagyok, nem tetszett nekik, bár dolgoztam tovább. Azt akarták, mondjak fel, menjek munkanélkülire, hogy nekik ne kerüljek semmibe. Nem mentem bele, közutálat tárgya lettem. Pár nap múlva, 11 hetesen a munkából rohantam a kórházba, a babát elvesztettem. 2 héttel mûtét után mentem volna dolgozni, a fõnök közölte, nem voltam korrekt, nem vettem a fáradságot, hogy kijárjam, hogy õk jobban járjanak, menjek, keressek másik munkahelyet. Most már újra próbálkozhatnánk, de így? Úgyhogy, szerintem csak a saját érdekeidet tartsd szem elõtt, fordított esetben veled sem törõdnének. Sok sikert!
Sajnos olyan világban élünk, h a nem várandós nõk is igen nehezen kapnak melót, nemh várandósak.Talán lehet, h egy határozott idejû munkaszerzõdéssel megszán valaki, de azért ezt ne vedd készpénznek, mert azért egy várandós nõt alkalmazni nem mindegy.Az elsõ 3 hónap próbaidõ, és itt simán kirúghatnak indok nélkül.Egyébként hamarosan látszani fog a pocid.21 hetesen nekem sem látszott szinte semmi.Talán az, h felszedtem 1-2 kilót. Azért meg ne menj el dolgozni, h utána táppénzre vetesd magad.Ez szerintem egyáltalán nem tisztességes a munkaadóval szemben sem.Mondjuk én a 38. héten is simán eljártam dolgozni, de azért ez a ritkábbik eset.
Kíváncsi lennék, ha te lennél a munkáltató, akkor hogy állnál hozzá? És bejelentenéd-e az összes dolgozót annyira, amennyit tényleg kapnak, és fizetnéd utánuk a járulékokat ( ami a kb. a fele a fizunak!) és ezenkívül fizetnéd a büntetéseket, amiket kiszabnak rád, hiába próbálsz mindent a lehetõ legjobban csinálni, de mégis belekötnek teljesen képtelen baromságokba! És még lehetne sorolni, mennyi mennyi kiadása van egy vállalkozónak, és vajon mennyi a bevétele! Ha mindenki mindent bevallana, akkor nem lennének vállalkozók, mindenki tönkremenne (jó úton haladunk efelé!) és akkor hidd el nem lenne senkinek pénze. Hisz az államnak vajon mibõl van pénze, mibõl kapják a fizut a rendõrök, tûzoltók, mentõsök, apehkosok, önkormányzati dolgozók, az összes állami szerv!!! A vállalkozók pénzébõl. Mibõl kapják a segélyeket az emberek? Te szépen bevallanál mindent? Nehogy azt mondd, hogy igen, fõleg, ha megfordul a fejedben, hogy már eleve becsapod a leendõ munkáltatódat! Ez nem csalás lenne??? Egyébként minek keresel munkát 20 hetesen? Eddig meg se fordult a fejedben?
Én a saját cégünkbe lettem bejelentve, 2hét múlva táppénzre mentem és azóta is kapom...ennek már 5hónapja.Nem csak annyi táppénzt kapsz amennyire be vagy jelentve.Legalábbis én nem.
A kérdező hozzászólása: Tudod az ilyen munkáltatók miatt kerültem ilyen helyzetbe!Mivel csak 3 hónap után jelentett volna be, amit persze nem vártam meg miután kiderült hogy babám lesz, mert olyan fizikai munkám volt ami még nem terhesen is megviselt. Engem nem érdekel hogy hoyg csalnak össze vissza csak akkor ne mondjátok hogy én is eleve csalással akarom kezdeni!Lehetnék tisztességes, de minek?Mert attól még munkám nem lenne.
A kérdező hozzászólása: Ezt te komolyan mondod hogy nem tisztességes a munkaadóval szemben? Mintha õk 100%-ig tisztességesek lennének, õk mindig annyival jelentenek be amennyivel dolgozol hogy rendesen fizessék az adót.(tisztelet a kivételnek)Sztem ez a nagy átlag!
Szia! Én 20 hetes koromig dolgoztam, és titkoltam a terhességem. Szerencsére nekem csak a 23.héten kezdett el nõni a pocakom, addig semmi nem látszott. A 20.héten veszélyeztetett terhes lettem, így mondtam meg, és el is mentem táppénzre. Ha sikerül munkát találnod, arra figyelj, hogy ha el akarsz menni táppénzre, csak addig lehetsz táppénzen, amennyit elõtte dolgoztál! Terheeség nélkül is nehéz munkát találni, nemhogy terhesen. Az én véleményem amúgy az, hogy ne állj munkába már! Inkább maradj otthon, pihenj, készülj a baba fogadására. Ez a maradék pár hét nagyon gyorsan eltelik!
09:32-es vagyok. Fõnökömék attól tartottak, hogy elmegyek táppénzre, és akkor majd fizetniük kell bizonyos részét. Én nem általánosítani akartam, elõzõ munkahelyemrõl, 10 éve, minden gond nélkül mentem gyesre, korrektek voltak. Viszont ez az eset teljesen elkeserített, én mindent megtettem, tisztességes voltam, a munkámmal meg voltak elégedve, ezt a mai napig elismerik. Azt hiszem, kicsit megkeseredtem.

Ha még nem jött meg, és lefekszünk a barátommal, lehetek terhes?

Természetesen így is védekeznénk. De ha nem, teherbe eshetnék?

Legjobb válasz: hát pedig sztem nem lehetsz valami idõs...am se valami jó úgy csinálni h neked még egyáltalán nem jött meg mert amikor megjön akkor válik igazán nõvé a tested..de hát te tudod:Sde ha nem jött még meg akkor nem lehetsz terhes kivéve hha pont abba a hónapba jönne meg elõször sose lehet tudni. szal ha már ennyire eltökélted h lefekszel vele akkor védekezzetek!!mert nem csak terhes lehetsz hanem valami nemibetegséget is elkaphatsz:S

szia ez emberi test fucsa dolog, az még nem jelenti azt h. nem vagy érett arra biológiailag, h. tehertbe ess, ha még nem juött meg, lehet fogamzóképes anélkül is, de persze nagyon kicsi rá az esély, LE LEHET HURROGNI, DE A PÁROM NÕGYÓGYÁSZ, ÉS VALAMI ILYET MAGYARÁZOTT. kicsi az esély a teherbeesésre, de megvan, attól h. még nincs vérzésed, még ugyanúgy ottvannak azok a kis peték benned, csak még nem vándorolnak. ami a lényeg, szeritnem még várj egy kicsit ezzel a dologgal, de ha nagyon akarjátok, akkor úgyse fogjátok vissza magatok, AKKOR LEGALÁBB VÉDEKEZZETEK, ÉN EZT TUDOM TANÁCSOLNI. vagy beszélgess rólla anyuddal, hidd el sokat tud tanácsolni, és a kapcsolatotok is megjavul, ha látja, h. bízol benne, és mersz tõlle kérdezni ilyeneket. FÕ A BIZALOM, ÉS A BIZTONSÁG!!!!!
hát pedig sztem nem lehetsz valami idõs...am se valami jó úgy csinálni h neked még egyáltalán nem jött meg mert amikor megjön akkor válik igazán nõvé a tested..de hát te tudod:Sde ha nem jött még meg akkor nem lehetsz terhes kivéve hha pont abba a hónapba jönne meg elõször sose lehet tudni. szal ha már ennyire eltökélted h lefekszel vele akkor védekezzetek!!mert nem csak terhes lehetsz hanem valami nemibetegséget is elkaphatsz:S
Attól még hogy 15 vagy és egy éve együtt vagytok, szerintem még nem érett meg rá az idõ. Nem csak lelkileg kell késznek lenni rá, hanem testileg is. Az, hogy még nem jött meg, azt jelzi, hogy a tested még nem elég érett a dologra. Várj még egy picit a dologgal. Türelem.
azt kívánam hogy nehogy teherbe ess!:D ha télleg így elkomolydott a kapcsolatotok tedd meg de feltétlenül védekezzetek. ja és jó szórakozást hozzá az elsõ a legjobb! gyertyák közt csináljátok meg ilyenek akkor egy örök élmény marad majd
ha védekeztek hogy lennél már terhes...-.-" am a kérdésedre válaszolva nem. hány éves vagy már nem azért? de ha ennyire tudatlan vagy meg idióta akkor azt kivánom h ess teherbe :@
én ha még 15 évesen nem menstruálnék nem a szexen gondolkoznék, hanem azon hogy minél hamarabb felkeressek egy orvost, lehet valami rendellenességed amit helyre kell hozni, úgyhogy sürgõden menj nõgyógyászhoz, ez nem játék!
mármint még SOHA nem jött meg??:O akkor nem nagyon kéne még lefeküdnöd a barátoddal. de szerintem nem lehetsz terhes. amugy hány éves vagy?
17:47-esnek. Teljesen normális ha valaki 15 évesen még nem menstruál. Nem átlagos az tény, de attól még nem kell aggódni. Sokaknak 18 évesen jön csak meg és semmi bajuk sincsen. 100 éve a nõk még 16-18 évesen menstruáltak elõszõr. Van akinél még megmaradt. Ráér még pár év múlva aggódni.
16:08as vagyok. nm szivesen:) sok sikert hozzá;)
A kérdező hozzászólása: 16:07 igen, még soha nem jött meg. 16:07 kösz remélem veled is történik majd valami rossz:) istenem, csak egy választ szeretnék, emberek -.-" 15 vagyok 16:08 köszi, végre egy normális válasz :) védekezni fogunk, 1 éve járunk és úgy érezzük mostmár eléggé ismerjük egymást. nem 12-13 vagyok, hanem 15
ha nem védekeztek lehetsz terhes, mert mielõtt megjön 2 héttel, és nem is tudsz róla, már termékeny vagy
17:56os én egy olyan ember ismerek aki 16 évesen kezdett menstruálni... szegényenk legalább 4 féle betegsége van pajzsmirigy bajoktól kezdve epilepszián át minden játszik. 11, maximum 12 éves korban kezdett el menstruálni minden nõ akivel ilyesmirõl beszéltem és az nem két ember volt. de végülis a kérdezõ tudja meg ti sok nagyokos, így látatlanban. kérdezõ akkor ne menj orvoshoz, majd meglepõdsz ha egy szatyor ciszta lesz a petefészked helyén mire 25 évesen eljutsz nõgyógyászhoz.
21:06-nak: Jaj, tejóég! Ne hisztizz már. Ismertél egy embert, akinek tényleg baja volt. Nah, nekem meg ez a szakterületem. Én rengeteg ilyet ismerek. Megnyugodhatsz, nem vagyok hülye. Mellesleg senki nem mondta, hogy ne menjen orvoshoz, csak azt, hogy nem kéne elõre beparáztatni tök fölöslegesen.
Te jó ég!! Mennyi "okos" van itt. Miért lenne abnormális h még nem menstruál? Az ismimnek 16 évesen kezdõdött a mensije, és semmi baja sincsen. -.- Tudjátok, vannak késõn érõ típusok, meg korán érõek. Szóval. Ha te úgy érzed h le akarsz vele feküdni, akkor tedd azt. Te tudod, te érzed h szereted-e annyira stb. ezt mi nem tudjuk megítélni h "nem kéne még lefeküdni vele"-mint ahogy vki írta. Igenis nem az õskorban élünk, ha ésszel csináljátok akkor nem lesz baj. Persze igazat adok annak aki azt írta h használjatok gumit. NEhogy mégis baj legyen belölle. Biztos ami biztos alapon.
Egy normális válasz: IGEN!!!! Teherbe eshetsz, mert nem tudhatod, hogy mikor fog megjönni és lehet, hogy akkor lesz az elsõ peteérésed, amikor lefekszetek. Akkor ugye utánna se jön meg ( mert terhes leszel) És hát akkor majd meg fogsz ijedni, hogy nõ a pocakod :D Úgyhogy védekezzetek, és mindenki akinek ez a problémája. A válasz 100%- os, szakembertõl kérdezve.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!