Találatok a következő kifejezésre: Ha teherbe de (250 db)

Milyen kilátásai vannak egy 15 éves lánynak, ha teherbe esik, de úgy dönt, hogy megtartja a gyerekét?

Legjobb válasz: Félre értés ne essék, nem ítélek el senkit, aki fiatalon eski teherbe és megtarja a babát. De ha már õ a baba mellett döntött, akkor maximális odafigyeléssel, akarattal ÉS NAGYON SOK LEMONDÁSSAL, bár de nevelje föl tisztességesen. És ebben az esetben tényleg nem sok lehetõsége marad az anyának. Sajnos az én környeztemben élõ fiatal anyák többségében az anyósnak anyának stb. szültek. A segítség lassan átbillen nevelésbe. Úgy hogy a családtagoknak fel se tûnik, mert persze szeretik a picit, az anya meg hagy éljen tovább. Na ilyen esetben van kilátása az anyának. Csak kérdés, hogy ebben az esetben miért ragaszkodik a picihez?

Félre értés ne essék, nem ítélek el senkit, aki fiatalon eski teherbe és megtarja a babát. De ha már õ a baba mellett döntött, akkor maximális odafigyeléssel, akarattal ÉS NAGYON SOK LEMONDÁSSAL, bár de nevelje föl tisztességesen. És ebben az esetben tényleg nem sok lehetõsége marad az anyának. Sajnos az én környeztemben élõ fiatal anyák többségében az anyósnak anyának stb. szültek. A segítség lassan átbillen nevelésbe. Úgy hogy a családtagoknak fel se tûnik, mert persze szeretik a picit, az anya meg hagy éljen tovább. Na ilyen esetben van kilátása az anyának. Csak kérdés, hogy ebben az esetben miért ragaszkodik a picihez?
Nem sok....
Ha a szülõk, vagy idõsebb tesó nagyonnagyon sokat segít, akkor élheti tovább az életét egy gyermekkel is, de a tanulást muszáj folytatni!
Egyetértek egy elõzõvel: nem sok...
Ha roma, akkor úgy tudom, náluk ez elfogadott dolog, és nagy családi támogatást élvez. Ha a lány nem roma, akkor meglehetõsen szokatlan dolog, sok múlik azon, hogy az adott lánynak, és a szüleinek mennyire fontos más emberek véleménye. Mit szól a partner az ötlethez? A leendõ apa hány éves? Van keresete? Fennáll a veszély, hogy a lány továbbtanulása odalesz - bár egy támogató környezetben nem biztos.
Hát ez elég sok mindentõl függ. Mennyire állnak mellette a szülõk, hány éves a gyerek apja, a gyerek apjának a szülei segítik-e anyagilag a gyereket vagy sem stb.
Van aki mellette áll és támogatja?
Õszintén szólva ha felelõsen védekezni nem képes... ha van szülõi segítség igenis sokra viheti!
És annak a kicsi életnek aki semmirõl nem tehet?
Nagyon ronda dolog a szülõk nyakára szülni, meg két ember nyomorát rányomni egy harmadikra. Akinek az értelmi képességét meghaladja a védekezés, az szülõként mire lesz képes? Úgy kb semmire. Lehet sorba állni a segélyért. Gratula neki.
Ez mindenképpen nehéz helyzet. Onnantól, hogy gyermeke születik valakinek, lesz egy csomó olyan kötelezettsége, ami a kortársainak nincsen. Nem lesz vásárolgatás, mozizgatás, bulizgatás a haverokkal, mert a gyereknek szüksége lesz rá. Hiába lesz akármilyen rendes a nagymama, a gyermeknek elsõsorban az anyja szeretete számít. Tanulni lehet gyermek mellett, de nagyon nehéz. Én is gyermek és munka mellett vágtam be a másoddiplomába. Csinálom, de nagyon nehezen megy és gyakorlatilag egy perc szabadidõm sincsen. Dolgoznom muszáj, házimunkát meg kell csinálni és a fiammal is játszanom kell a tanulás mellett. 5 órákat alszom és 4 éve nem voltam sehol. Persze tudom, a gyerek úgy is felnõ, ha csak etetem és ruházom, de én a legjobbat akarom neki. Nem csak azt, hogy felnõjön valahogy hanem úgy, hogy nagyon boldog gyermekkora legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat, de csak azokat. A többi megjegyzéshez: se Barátok köztöt nem nézek, se ezt a kérdést nem tettem már fel, arról nem is beszélve, hogy se 15 éves, még kevésbé lány nem vagyok. Csak sokadszorra hallottam nem rég egy ilyen esetet ismerõstõl, és elgondolkodtam, és a vélemények mellett kíváncsi voltam, valakit esetleg még közelebbrõl is érintett hasonló. Való igaz, hogy ha a szülõktõl megkap valaki midnen támogatást, akkor jóval egyszerûbb (és szerencsés esetben nem az lesz a vége, hogy a lány "kistestvéreként" nevelik fel), de inkább arra voltam kíváncsi, hogy mennyire valószínû ezek után normálisan folytatni az éeltet. (pl. továbbtanulás, esetleg új párkapcsolatok stb.)
annyi , hogy kimarad az életedbõl, ami másnak megadatik, mert nem vállalnak ilyen korán gyereket... kimarad a szórakozás, a barátnõzés, a pasizás...egyszóval minden kimarad, és ezeket a dolgokat késõbb már nem fogok tudni bepótolni, mert akkor már öreg leszel
14.57!! Nálad a pont :) ))
e örö' e bódottá'! :)
elég rosszak a kilátásaid
Túl sok barátokköztöt nézel....
Nulla, ha a nagyi mellete is áll a kis tini kap egy életre szóló terhet és ezért utálja majd szegény gyereket.

Miért van az, hogy mikor a 7 napos szünetet tartom a fogamzásgátló szedése között akkor nem eshetek teherbe, de ha a levél közepén kihagyok 1 szemet, akkor viszont teherbe eshetek? Állitólag

Tehát ha egy hétig nem szedem a gyógyszert akkor nincs gond, nem eshetek teherbe de ha a hónap közepén vagy elején tehát valamikor kihagyok 1 szemet,vagy hányás hasmenés meiatt nem szivódik fel egy szem akkor miért van hogy emberek ennyit?l teherbe esnek?

Legjobb válasz: Van a nõknek ugye egy ciklusa. A bogyó a peteérést akadályozza fõleg. Ha ciklus közepén kihagysz egyet, esetleg beérhet egy petesejt, bár ennek halovány esélye van. De vérzés közben nem érik, az a tisztulás, kilökõdés fázisa. Ez olyan, mint h benzinkúton nem cigizünk, de 2 állomás között már lehet.

Van a nõknek ugye egy ciklusa. A bogyó a peteérést akadályozza fõleg. Ha ciklus közepén kihagysz egyet, esetleg beérhet egy petesejt, bár ennek halovány esélye van. De vérzés közben nem érik, az a tisztulás, kilökõdés fázisa. Ez olyan, mint h benzinkúton nem cigizünk, de 2 állomás között már lehet.
Ugy van ahogy a második kolléga leírta, ugyanakkor a gyógyszer 3 különálló típusú tabletta (néhol a színük is más), és az utolsó 7 azt a reakciót váltja ki a petefészekbõl, hogy ne termeljen petesejtet, míg az elsõ 7 beindítja a peteérést, csak ugye az majd képtelen lesz megtermékenyülni. Ha nem szedsz gyógyszert akkor teherbe eshetsz menstruáció alatt, mert a tested mindig más és más, gyógyszer viszont pontosan szabályozza.
mert a gyógyszer óramû pontosságával állítja be a ciklusodat, így biztos lehetsz benne, hogy nem történt peteérés és a gyógyzsermentes idõszakban pedig már nem történhet! hiszen jön a menses, és már arra készül a szervezeted, nem fog petét kilökni magából, mert azt hiszi, hogy már megtörtént! ez a lényege a gyógyszernek...minden nap mikor beveszed, megakadályozza a peteérést, és beállítja a ciklusod 28 naposra... a szervezeted gyakorlatilag át van verve... azt hiszi hogy már megtörtént a peteérés és jöhet a menses... de mindeközben csak a vér jön, elhalt petesejt nincs benne, mivel soha nem is lökõdött ki... és azért nem eshetsz teherbe a gyógyszermentes napokon, mert addigra már a szervezeted elhitte, hogy megvolt a peteérés és nem lesz újabb...
Amikor a 7 nap szünet van akkor jelentkezik az ú.n. megvonásos vérzés. Ilyenkor nincs esély a teherbeesésre, egyszerûen a 21 nap alatt alakul ki a védettség, tehát akkor mint ahogy a téglákat rakod fel alakul a fal, de ha egy kimarad akkor ott rés lesz. A hét nap szünetet pedig úgy képzeld el, hogy utána új sor kezdõdik.
Azért meg az a 21 nap folyamatos szedés után lesz benned, elég hormon ahhoz hogy fent tarts a hormon szintet amitõl nem tudsz teherbe esni... De ha kihagysz egyet ....már is megbillen a libikóka és hát mondjuk ki szar lesz a helyzet...
Szal az ilyen kérdések eszembe juttatják az egyik tanárom mondását: A kérdésbõl látom, hogy nem tanultál eleget. (Finomított változat)
Ezt a kérdést már én is fel akartam tenni, mert ugyan a mensi közben/környékén igaz kicsi az esélye a teherbeesésnek, de mégis van. És mégis ennyire védett lenne a szervezet ekkor is a tabi nélkül, hogy nem lehet teherbe esni? Fura.
Na jó, de mégis van esélye a terhességnek akkor is? Ez hogy van, kedves uccsó hozzászóló?
Hát igen, vannak más és más gyógyszerek, amiket nem mindegy, hogy melyik napn veszel be, de van olyan is( ezek vannak többségeben) amelyek mindegyike ugyanazt és ugyanannyi hatóanyagot tartalmaz. Itt, hogy mûködik?

Egy éves munkaszerződésem van dec-dec ig mely arrol szól, ha kirugnak fizetik a fenmaradó bérem, ha kilépek én fizetek. De mi ujság ha teherbe esek ápr. -ban akkor kb okt. -ig tudok dolgozni a többit vissza kell fizetni?

ill ha nem akarnak alkalmazni tovább felmondhatnak?ha igen milyen indokkal?egy év munkaviszony kell h kapjak a baba után pénzt 2 v 3 évig ugye segítsetek

Legjobb válasz: Nem, nem mondhatnak fel. HA teherbe esel, az nem minõsül kilépésnek, és nem is küldhetnek el. Ahhoz, hogy kapj tgyást és gyedet 365 biztosításban töltött nap kell, plusz szüléskor még élõ jogviszony (tgyáshoz az is elég, ha legfeljebb 42 nappal a munkaviszony megszûnése után szülsz).

Nem, nem mondhatnak fel. HA teherbe esel, az nem minõsül kilépésnek, és nem is küldhetnek el. Ahhoz, hogy kapj tgyást és gyedet 365 biztosításban töltött nap kell, plusz szüléskor még élõ jogviszony (tgyáshoz az is elég, ha legfeljebb 42 nappal a munkaviszony megszûnése után szülsz).
Bocs az offért: ha áprilisba teherbe esel miért csak októberig tudnál dolgozni?
Ha decemberben lejár a szerzõdésed , és 3 hónapon belül szülni fogsz, akkor minden járni fog, csak arra figyelj, hogy szüléskor kapd az álláskeresésit, és a tgyás lejárta után menj vissza 3 napra álláskeresésire, és annak a fennállása alatt kérd a gyedet.
A kérdező hozzászólása: gyed re nem leszek jogosult ha lejár a msz-és és munkanélkülin vagyok?ahoz hogy kapjak juttatásokat (tgyás, gyed gyes) elég ha munkanélkülin vagyok ill elötte megvan az egy éves munkaviszony?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ sokat segítettél!!!
A kérdező hozzászólása: nem használtam ki maradt 3 ho akkor még 9 hó ra kaptam és juni 03- nov 29 ig voltam
Ja, a tgyáshoz és gyedhez szükséges idõd bõven megvan.
A kérdező hozzászólása: egy honap maradt ki és bocsi 360 at akartam irni
Ha kihasználtad a teljes munkanélkülit, ami járt, akkor nem lesz meg, majd csak november 29-én. De utána mehetsz álláskeresésire.
A kérdező hozzászólása: 2002 10 -2011 05 ig volt munkaviszonyom aztán pár hó üresen és utána 06 hoban mentem munkanélkülire nov29 ig aztán dec1-kaptam egy éves szerzõdést igy megvan a 365 nap?
Igen, jól olvastad. Az álláskeresésihez kell 3 éven belül 360 nap munkaviszony.
A kérdező hozzászólása: ha msz lejárta után elmegyek álláskeresésire az is jó nem?aztán ha igénylem a tgyást akkor ki kell jelentkezni, mikor az lejár ujra álláskeresési?Valahogy igy olvastam
A kérdező hozzászólása: mert bármi történhet velem ill lehet állásidõre tesznek mert ugyebár ilyenkor használhatatlanok vagyunk a munka adó szerint feleslegesen meg nem fizet 100% ot szerintem

Hétfőn lefeküdtem barátnőmmel másnap hajnalban erős hányingere volt de ma megjött neki, nekem azt mondta egyik ismerősöm hogy még megjöhet neki 1x ha teherbe esett. Ez igaz?

Legjobb válasz: Igen, igaz. Ha hétfõn teherbe esett a barátnõd, ma ugyanúgy megjöhetett neki, mivel a beágyazódás még nem fejezõdött be teljesen és a nyálkahártya szokás szerûen leválik. Az aktus után 14 nappal érdemes elvégezni egy terhességi tesztet. Ha negatív, az aktus utáni 21. napon is végezzetek el egyet. Ha annak is negatív lesz az eredménye a terhesség kizárható.

Igen, igaz. Ha hétfõn teherbe esett a barátnõd, ma ugyanúgy megjöhetett neki, mivel a beágyazódás még nem fejezõdött be teljesen és a nyálkahártya szokás szerûen leválik. Az aktus után 14 nappal érdemes elvégezni egy terhességi tesztet. Ha negatív, az aktus utáni 21. napon is végezzetek el egyet. Ha annak is negatív lesz az eredménye a terhesség kizárható.
Hát ha terhes is, nem attól lett rosszul. Ennyi idõ alatt nem jelentkeznek tünetek, max 2 hét után. Egyébként akárhányszor megjöhet neki. Sok nõ végig menstruálja a terhességét.
ja, megeshet. de védekeztetek?
ha védekeztetek nins baj! a hányinger mástól lehetett.. egyébként ha terhes is lenne ( bár szerintem nem az) akkor sem egy nap után jelentkeznek a terhesség jelei! azok hetek mulva jelennek csak meg

Gumi nélkül csináltuk kb 2 percig a barátnőmmel. Nem élveztem bele, de másnap fájt a hasa kicsit és azutáni nap szédelgett egy kicsit. Ha teherbe esett akkor már 1-2 nappal később vannak ezek a tünetek?

Legjobb válasz: az még megjegyzendõ, hogy ez 5 nappal a menzesze utána volt. Ha jól tudom ilyenkor nem nagy esélye van a teherbe esésnek :$

Kérdezd meg a barátnõdtõl nem-e vett észre viszketést bármilyen jellegû hüvelyfolyást, ha igen, azonnal menjen el nõdokihoz, te meg urológushoz! Ki kell vizsgáltatni és lekezelni, ha valami fertõzést kapott el! (Nekem is volt már amúgy ilyen, ha nincs viszketés és váladék, akkor a barátnõdnek semmi baja sincs! Tudod a péniszeden van egy hormon. Lehet annak a hatását érezte. Ez a hormon a nõket megnyugtatja:) )
Mielõtt az ember ilyesmibe belekezd érdemes lenne kicsit utánanézni a dolgoknak. Amúgy ezek a tünetek nem jelentkeznek azonnal, még a terhességi teszt sem tudja kimutatni 1-2 nap után, hogy terhes-e valaki vagy sem.
A kérdező hozzászólása: az még megjegyzendõ, hogy ez 5 nappal a menzesze utána volt. Ha jól tudom ilyenkor nem nagy esélye van a teherbe esésnek :$
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat :) #4: Még jó hogy te ilyet tudsz ;)
7es kifejtenéd bõvebben, hogy milyen hormon van a péniszen? :D
A kérdező hozzászólása: Hát nem panaszkodott ilyenre hogy viszketne neki, vagy bármi egyéb. De azért biztos ami biztos rá kérdezek, de szerintem nem kapott el semmilyen fertõzést. Én se vettem észre magamon, semmi rendellenességet :$
jesszus... ha ennyit nem tudtok akkor minek kell dugni??? hogy érezhetné már a terhességet másnap??? még a beágyazódás is napokig tart, de õ már egybõl émelyeg?? vigyázz nehogy hó végén megszülessen a baba...-.- amúgy igen lehet terhes, de a tüneteket csak pár hét múlva fogja érezni
10 akkor hülyeséget olvastál
Nem tudom most így hirtelen a nevét..:/ De olvastam valahol, hogy a férfiak nem is péniszén, hanem az elõváladékban meg a spermában van olyan hormon, ami a nõkre nyugtató hatással bír, nem feszültek tõle stb. :)
Dehogy! Ha teherbe esik akkor csak az elmaradó menstruációjakor kezdõdnek kb a tünetek, olvassatok utána.
4es vagyok igen szerintem is jó hogy ennyit tudok, mert én legalább nem dugok felelõtlenül védekezés nélkül...
1-2 nappal utána nem jelentkezhetnek a terhesség tünetei. Szerintem lehet meg fog neki jönni, ennyi. Ha csak nem vett észre folyást, viszketést akkor viszont lehet fertõzést kapott el tõled :S
Ha tudatlanok vagytok miért csináljátok?
Akkor védekezz másképp!
Ne dugj!!
Ha nem akarsz bogyókat szedni, akkor néz utána mik vannak. Ott van a google-team akik azért fejlesztik folyamatosan a tetves keresõt , hogy NEKED kedves kérdezõ, megkönnyítsék a dolgodat. Nem tudom , hogy mennyivel fogod jobban szeretni a gyereked, ha spontán esel teherbe , de gyanítom nem sokkal. Szóval a védekezés nem ciki. Ez a hozzáállás viszont az.
Ezt nem egészen értem. Ha spontán esnél teherbe mivel lenne más??
szerintem meg csak kétségbeesett ez önvédelmi mechanizmus, amikor sokáig nem sikerül semmi, hogy kitalálja, akkor nem is kell de szerintem jót is tesz egy kis pihenés, görcsölések nélküli laza szex. hallottam olyanról aki szintén nem esett teherbe le is mondott mindenrõl, elmentek szórakozni, inni, bulizni, szexeltek és mit ad isten? igen! akkor esett teherbe. nem kell erõltetni semmit, jön magától.
Szerintem már belefáradtál ebbe a görcsös gyerek-projectbe. Úgy gondolom, nem is lenne butaság, amit írsz: nem védekeztek, nem is szedsz semmit, nem idegeskedtek a gyerek dolgán, hanem élitek az életeteket, aztán majd lesz valami. Hidd el, sokszor a stressz miatt nem sikerül. Hallottam olyan párról, már mindent megpróbáltak, még lombik programban is részt vettek, semmi eredmény, aztán amint nem paráztak miatta, megfogant a baba. Találd meg a lelki nyugalmadat, hallgass olyan zenéket, jógázz, vagy meditálj, vagy bármi más módon lazulj el.
Ti most komolyan ilyen hülyék vagytok? Spontán nem esik teherbe, pedig nem védekeznek. Nem akar olyan bogyót szedni, ami elõsegíti a teherbeesést, mint például a sárgatesthormont tartalmazó gyógyszerek. Nem azt kérdezi, hogy milyen védekezési módszerek vannak... Szöveg értelmezés felsõ fokon az meg van mindenkinél!:DDDD Ha nem akarsz gyereket kedves kérdezõ, akkor ne is próbálkozzatok, így nincs értelme. Nem szabad megvárni azt sem, hogy spontán legyél terhes, ha ennyire negatívan állsz a gyerektémához.
6os, nem a srácokkal van probléma, a kérd. nem tudfja hogy mit akar. Most kell gyerek vagy nem? Akarod-e vagy nyûg lenne? Védekezéshez kérsz tippeket vagy teherbeeséshez? Eldöntötted hogy nem akarsz gyereket, vagy azért még szeretnél ha véletlenül lenne?
Egyetértek az utolsóval, de ahhoz képest, hogy a kérdezõ már 30 felett jár, elég gyerekes a hozzáállása!
A kérdező hozzászólása: Igen más lenne ugyanis 30 elmultam már pár éve akartam gyereket hõmérõzés minden de belefáradtam.ugy erzem ami nem adatik meg azt nem kell erõltetni.nem akarok bogyókat szedni. Amugy van más bajom hormonális és a dokit nem az érdekli hanem hogy mit szedjek hogy terhes legyek. Meg olyan vizsgalatokra küld.az egeszsegemert szednek bogyot de azert hogy egy gyerek összejöjjön nem. Nekem mar 10 éves gyerekemnek kéne lenni nem itt bohóckodni a teherbeeséssel. Ha eddig nem lett én nem is akarok
Szerintem kezd azzal, hogy keresel másik nõgyógyászt, hisz ahogy írod õ beszéli beléd, hogy gyereket kell csinálni, és nem a hormonproblémádat kezeli.Holott h azt kezelnétek lehet már rég baba is lenne.

Miért kell abbahagyni a szoptatást ha teherbe estem? Volt vetélésem, de ha szoptatok újra lesz vetélés?

Legjobb válasz: nem feltétlen lesz vetélés..ez nem tényállás, de azt mondják a benti babának nagyobb szüksége van a tápanyagra, mint a kintinek, mert az már kaphat mást is, de alaposabban az orvos tudna véleményezni..ha azt mondta te ne szoptass, akkor nem is kell... A tejed elviszi a benti baba elõl a fontos vitaminokat. Ha a másik kicsi megszületik és sok tejed lesz akkor fejt tejjel a nagyobb baba immunrendszerét is erõsítheted, mert készítheted anyatejjel az egyes ételeit.

nem feltétlen lesz vetélés..ez nem tényállás, de azt mondják a benti babának nagyobb szüksége van a tápanyagra, mint a kintinek, mert az már kaphat mást is, de alaposabban az orvos tudna véleményezni..ha azt mondta te ne szoptass, akkor nem is kell... A tejed elviszi a benti baba elõl a fontos vitaminokat. Ha a másik kicsi megszületik és sok tejed lesz akkor fejt tejjel a nagyobb baba immunrendszerét is erõsítheted, mert készítheted anyatejjel az egyes ételeit.
szia én is szoptatam és két vetéléem volt szoptatás alatt, 3 hónapja nem szopik a lányzónk és most ha minden igaz akkor megint van babó de majd hétfõn derül ki. azt mondták hogy a szoptatás nem befolyásolja csk nagyon ritkán hát én ebbe a nagyon ritka kategóriába tartozom, lehet hogy te is. hányadik héten vetéltél el, és most hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: nem tudom, hogy terhes vagyok e. a szopis baba 2 hónapos. és azé jó lenne még nem teherbe esni, de napok óta háningerem van. azé kérdeztem. étvágyam sincs így kezdõdött az elõzõ baba is. :)

Ha teherbe estem, de volt egy migrénes rohamom elmehet tőle a baba?

Ha terhes lettem, de még nem derült ki,mert korai lenne tesztelni elmehet egy migrént?l. Ügyeletet kellett hívni mert már hánytam nehezen beszéltem stb ?k adtak vénásan egy koktélt másnapra elmúlt. De egy ilyen migrén nagyon megterheli a szervezetett elmehet a bab a korai szakaszban?

Legjobb válasz: Én is a migréntõl szenvedek,ilyen rohamom nem volt még a terhesség alatt, amire infúziós enyhítést kellett kapnom..nem hinném, hogy gondot okoz, de sajnos minden elõfordulhat ilyen korai szakaszban..Egyébként még nem biztos hogy megtörtént a beágyazódás és addig nincs a baba és a mama közt közvetlen kapcsolat..Ne aggódj semmiképp sem, majd ha itt az ideje tesztelj, remélem sikerül..és ha baba van nagyon vigyázz a migrénes gyógyszerekkel, jó alaposan beszéld meg a dokival, hogy ilyen durva migréned van..én sem tustam tegnap-elõtt felkelni, szédültem és hánytam, elájultam, de mentõ nem kellett,mégsem szedhettem be olyan gyógyszert ami használt volna...csak algoflex, meg algopiryn az meg gondolom tudodmire jó..

Én is a migréntõl szenvedek, ilyen rohamom nem volt még a terhesség alatt, amire infúziós enyhítést kellett kapnom..nem hinném, hogy gondot okoz, de sajnos minden elõfordulhat ilyen korai szakaszban..Egyébként még nem biztos hogy megtörtént a beágyazódás és addig nincs a baba és a mama közt közvetlen kapcsolat..Ne aggódj semmiképp sem, majd ha itt az ideje tesztelj, remélem sikerül..és ha baba van nagyon vigyázz a migrénes gyógyszerekkel, jó alaposan beszéld meg a dokival, hogy ilyen durva migréned van..én sem tustam tegnap-elõtt felkelni, szédültem és hánytam, elájultam, de mentõ nem kellett, mégsem szedhettem be olyan gyógyszert ami használt volna...csak algoflex, meg algopiryn az meg gondolom tudodmire jó..

Babát szeretnénk, de közben nagyon meghültem és gyógyszert szedek (parasinust es coldrexet). Ha teherbe esek, árthatnak ezek a gyógyszerek a babának?

Legjobb válasz: Nem! De ha már biztos vagy a terhességedben, jobb ha inkább homeos bogyókat szedsz.

Nem! De ha már biztos vagy a terhességedben, jobb ha inkább homeos bogyókat szedsz.
Vagy a gyógyszert hagyd abba, vagy a próbálkozást függesszétek fel egy kicsit. A barátnõméknek tavaly így halt el a picijük. Beteg volt az anyukája (pont mint te, hasonló gyógyszert is szedett), megfogant a pici, de nem lett életképes. 5 hetesen elhalt, de csak 10 hetesen vették észre, hogy nincs szívhang sem. Máris a mûtõben találta magát. :-(
A kérdező hozzászólása: Jaj ne, már átestem egy spontán vetélésen. Akkor inkább várunk még.
A kérdező hozzászólása: Még nem vagyok terhes, annyi, hogy a peteérés keddre esik, hátha addig kilábalok a hülésbõl, ha nem akkor inkább halasszuk a babát:(
Bocsi, de szerintem egy megfázás elleni gyógyszertõl nem megy el egy baba.Nagyon sok korai terhesség végzõdik spontán vetéléssel, de ez a természet egészséges kiválasztódása. Bármennyire is fájdalmas, mégis jobb, mint egy beteg gyereket kihordani.

Ha gyógyszerszedés közben estem teherbe, de nem vettem észre és végig szedtem az havi tabletta csomagot abból lehet baja a babának? (yasminelle)

Legjobb válasz: Rendesen szedted a gyógyszert? Más gyógyszert is szedtél? Esetleg hánytál, vagy hasmenésed volt közben? Csak nagyon kicsi az esélye, hogy terhes legyen valaki tabletta mellett. Mióta szedted a gyógyszert? Nem volt közben pecsételõ vérzésed? Mikor lett pozitív a teszt? Bocs a sok kérdésért, de érdekel ez a téma Egyébként a válaszom: általában az ember akkor jön rá, hogy terhes, ha nem jelentkezik a vérzése. Ez általában a csomag végigszedése után jelentkezik. A mai gyógyszerek úgy vannak kitalálva, hogy ne legyen tõle baja a babának. Valahol olvastam, hogy a gyógyszerek az 5-6. héttõl ártanak a babának. MErt ami addig ártott esetlegesen, akkor nem fejlõdik addig a terhesség, hogy ne legyen tõle vérzés. Bocs, ha kicsit zavaros volt :S

Rendesen szedted a gyógyszert? Más gyógyszert is szedtél? Esetleg hánytál, vagy hasmenésed volt közben? Csak nagyon kicsi az esélye, hogy terhes legyen valaki tabletta mellett. Mióta szedted a gyógyszert? Nem volt közben pecsételõ vérzésed? Mikor lett pozitív a teszt? Bocs a sok kérdésért, de érdekel ez a téma Egyébként a válaszom: általában az ember akkor jön rá, hogy terhes, ha nem jelentkezik a vérzése. Ez általában a csomag végigszedése után jelentkezik. A mai gyógyszerek úgy vannak kitalálva, hogy ne legyen tõle baja a babának. Valahol olvastam, hogy a gyógyszerek az 5-6. héttõl ártanak a babának. MErt ami addig ártott esetlegesen, akkor nem fejlõdik addig a terhesség, hogy ne legyen tõle vérzés. Bocs, ha kicsit zavaros volt :S
Jaj, ne.. velem is pont ebben a honapban történt meg h egyik nap nem este, hanem köv. napon reggel vettem be. remelem h nem lesz baj. a babanak meg nem lesz baja, az a par tabletta nem hiszem h art neki. ugy tudom h a yasminelle alacsony hormontartalmu.
nem, nem lesz semmi baja a gyereknek. Estek mar igy teherbe es egeszseges gyerek szuletett.
A Mercilonnal bele van irva a tajekoztatoba, h szoptatas alatt is lehet szedni. szoval sztem nem árt a babanak. de h estél teherbe gyógyszerszedés közben? nem szedted rendesen? mert en is gyogyszereztem..
A kérdező hozzászólása: de rendesen szedtem, csak mondjuk 1-2szer kicsúsztam a 12órából, hát valószínû ezért, de nembaj örülök neki :) csak félek, hogy baja lesz.
A kérdező hozzászólása: közben nem volt pecsételés, csak uyge mikor elkezdtem szedni...egyébként hányásnál, hasmenésnél nem voltak gondok. Amugy ígyis kicsi volt az esélye, mert ha belegondolok talán 1 tablettát vettem be ugy, hogy nem péntek este hanem szombat reggel, és hopp. Szal van ebben valami hogy a tabletta se 100%
Mindenesetre gratulálok a babához! Nem lesz baja, ne aggódj :) Sajnos nem 100% a tabletta sem
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!