Találatok a következő kifejezésre: Ha teherbe akkor nem lesz (19 db)

27 napos ciklusnál ma, a 22. napon van a legnyákosabb napom. Akkor most lehetek még terhes, ha tegnap meg ma is szexelünk? Várhatóan meg fog jönni ha sikerült teherbe esnem, vagy akkor nem lesz mensi már?

CSak mert szerintem elég közel vagyom már a mensihez. Az is lehet, hogy beteg vagyok?a ciklus 9. napjától kezdtem el szedni a méhpempőt. Ilyen "nyúlós" sok nyákom még sosem volt, pedig van már egy kislányom :)

Legjobb válasz: Szerintem nagyon kicsi erre az esély. A peteérés utáni 14.napon jön meg a mensi elvileg, de ha már a 22. napon vagy és 27 napos a ciklusod, akkor ez nem peteérés.

Szerintem nagyon kicsi erre az esély. A peteérés utáni 14.napon jön meg a mensi elvileg, de ha már a 22. napon vagy és 27 napos a ciklusod, akkor ez nem peteérés.
A kérdező hozzászólása: De akkor mitõl van olyan nyúlós nyákom, amit a két ujjam között olyan 10cm-re ki tudok húzni? Bocsi a részletekért :)
A kérdező hozzászólása: Mondjuk érdekes valóban, mert a 14. napon volt erõs görcsöm a bal petefészekben, de akkor nem volt ennyire erõs a nyák, most meg 2 napja igen erõs, de ma a legdurvább.Kissé tanácstalan vagyok....ezért is kérdezek, mert fogalmam sincs mi van. 2 napja mondjuk érzem a mellbimbóm is érzékenyebb és kicsit duzzadtabbnak tûnik a mellem is. Most akkor mikor volt a pé? Vagy 2x volt? Vagy csak most van, és a 14.nap csak próbálkozott, de nem sikerült neki kiszakadnia?....passz
Azon még nem gondolkoztál el, hogy a méhpempõ kitolja a ciklust és most van peteérésed? Nem törvényszerû hogy most is 27 napos lesz, szerintem most van peteérés nekem is ilyen volt ahogy leírtad mind 3 nyákos napon együtt voltunk, most itt ugrál a pocakomba a fiam, nekem a 21. napon volt és 35 napos ciklusom lett:)
A kérdező hozzászólása: Jaaaj, de jó lenne! :) Akkor ma hajrá és aztán meglátjuk mi lesz! Utolsónak: Neked se 35 napos ciklusok szokott lenni egyébként?
A kérdező hozzászólása: Egyébként gratulálok a picihez ;) !
Nekem 21-46-ig minden volt már:)
Kedves kérdezõ! Sikerült a baba? Csak azért kérdezem, mert ebben a hónapban kezdtem el a méhpempõt. A ciklusom 26. napján u.azt tapasztaltam, mint te. A ciklusom 32-35 napos. Köszönöm, ha válaszolsz.

Ha teherbe estem akkor nem lesz többet peteérésem? Mert mostlett volna elméletileg és nem éreztem semmit, nem voltak fájdalmaim sem, és mintha a méhszájam mindig ugyan olyan lenne. Mi ez?

Legjobb válasz: Nyilván nincs peteérés ha már terhes vagy.Lehetséges, hogy baba van a dologban.De ez csak akkor derül ki ha már késik és tüneteket is produkálsz.

Nyilván nincs peteérés ha már terhes vagy.Lehetséges, hogy baba van a dologban.De ez csak akkor derül ki ha már késik és tüneteket is produkálsz.

Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy ha teherbe szeretnék esni, de a munkahelyemrõl eljövök, akkor is fog járni a gyed? Vagy akkor nem leszek jogosult rá?

Hol tudok ennek utána nézni? Mert ha meg tudja a fõnök, tuti elküld. Így ha megszûnik a munka viszonyom, akkor is igénybe vehetem a gyedet, meg a tgyást? Azt tudom, hogy a gyes az járna...de az nagyon kevés összegben. Arra nem vállalom be.Több mint 2 éves munka viszonyom van.

Legjobb válasz: tudtommal terhes nõt nem lehet elküldeni

tudtommal terhes nõt nem lehet elküldeni
Ahhoz hogy kapd a tgyást és a gyedet, ahhoz a szülés napján is munkaviszonyban kell állnod.
Ha idõben, írásban bejelented a munkahelyeden, hogy terhes vagy, akkor nem mondhatnak fel neked.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor az csak kamu, hogy ha elõzõ évben van munka viszony, akkor jár a gyed......
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!
A tgyásnál azt hiszem nem gond, ha mondjuk szülés elõtt 42 napnál kevesebb ideje szûnik meg a munkád (de ha már a terhesség elején megszûnik a munkád akkor abba nem férsz bele.), gyednél viszont nem tudom, ahhoz szerintem kell hogy élõ munkaviszonyod legyen. De nagyon egyszerû a megoldás: mindenképpen írásban be kell jelentened, hogy terhes vagy, alá kell a fõnökkel íratni a papírt. Esetleg el is küldheted neki külön tértivevényesen levélben, hogy még papírod is legyen róla, hogy te ezt hivatalosan közölted. Arra nagyon vigyázz, hogy addig senkitõl ne tudja meg pletykaszinten. Ha hivatalosan bejelentetted, akkor nem küldhet el.
És ha valaki nem irodai dolgozó hanem mondjuk gyári munkás akkor esélye sincs a gyedre mégha megvan a 365 se ?
7-es: Ezt nem értem, ha lesz élõ munkaviszonyod szüléskor, akkor ugyanúgy kaphatod a tgyást és gyedet is, az lényegtelen, hogy milyen munkát végeztél. Táppénzre természetesen elmehetsz terhesség alatt, ha a munkakörödet nem tudod ellátni terhesen, attól még a munkaviszonyod élõ!
köszönöm 8-as a válaszod mostmár értem
használj gumit, ezt nem mondta?!?!?!
Terhes lehetsz.
A tanárod jól mondta. Mivel akkor válnak le a petesejtek (ez a vérzés) amik már túl értek. (Mindig újra termelõdnek.) De ilyenkor könnyebb is elkapni fertõzést, szóval védekezz.
Errõl nem volt szó a felvilágosító órán?Miért nem kérdeztél rá? Nekünk a védõnõ azt mondta, hogy ha megfelelõen használjuk az óvszert, akkor nagyon kicsi az esélye, hogy kiszakad.Ha mégis kiszakad a biztonság kedvéért venni kell 72órás tablettát, nehogy terhes legyél. 15/L
a tanárod nem tudom hol szerezte a diplomáját, egy felvilágosításon õ is részt vehetne
Nálunk nem volt ilyenekrõl szó anno suliban :D
Menzesz alatt sztem sokkal jobb :) :) De védekezz akkor is!
Kevés az esélye a teherbe esésnek ilyenkor, de egyáltalán mért akarsz menszesz alatt szexelni? Nem kibírjátok azt a pár napot?.. Elõttem szóló amúgy mindent leírt, én csak ennyit akartam még hozzáfûzni hogy menszesz alatt ne is csináld!
Egyrészt igaz, hogy kicsi az esélye, de igen is teherbe eshetsz menzesz alatt is. Mindig használni kell óvszert. De menzesz alatt amúgy sem kellene szexelni, mert a nyitott méhszájon keresztül feljuthatnak a méhbe vagy a petevezetõbe a bacik... Az óvszer az egyik legjobb védekezési forma, ha kiszakad, akkor 72 órás tablettát kell bevenni. De azt nagyon kevésszer szabad csak használni (évente maximum 2szer). De ha normálisan helyezik fel, akkor nagyon kicsi az esélye, hogy kiszakad. A gumióvszer dobozában van tájékoztató, abban benne van, hogy hogyan kell felhelyezni. Össze kell fogni a kis "tasakot" a végén, és rágörgetni a péniszre. De szépen le van rajzolva:) A tanárod meg egy idióta. Minek tart így felvilágosító órát? Semmi értelme. Hülyeségeket mond, zavarban is van, kérdésekre sem válaszol. Miért nem hív inkább vkit, aki ért hozzá?
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem beszélt, inkább sietett átugrani a témát.:P "Nekünk a védõnõ azt mondta, hogy ha megfelelõen használjuk az óvszert..." <~~hogy kell megfelelõen használni az óvszert? Megvan határozva, hogy hogyan kell felhelyezni?
Nagyon minimális rá az esély, létezik spontán peteérés, de tényleg valószínûtlen.
A kérdező hozzászólása: Mennyi esély van rá, hogy kiszakad?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. :) És ha pl. nincs mensim, és a gumi kiszakad? Olyankor mi van?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat, és nem akarok még szex-elni. Csak tudni akartam hogy ez most hogy van....:)
Te meg fogalmazas gatlot szedsz? :D
Ha fogamzásgátló tablettát szed a lány, akkor nem esik teherbe és nem lesz gyerek. Óvszer nélkül sem.
Azért azt még hozzáteszem, hogy nincs 100%-os biztonság. Ezt írják a tablettán és a gumin is, ha elolvasod.
Tudok személyes példát, hogy a fogamzásgátlóval is lehet teherbe esni! Használjatok gumit is.
te direkt irtal fogalmazásgátló tablettát ????

Ha mensi utáni napkban esek esetlegesen teherbe (peteérés előtt), akkor abban a hónapban már nem lesz peteérésem, igaz?

Legjobb válasz: Ahhoz hogy teherbe ess kell érett pete különben mi termékenyülne meg? Tehát ha nem akkor van a szokásos peteéreés, de egy korábban érne meg, és az meg is termékenyül akkor nagyon kicsi az esély rá, hogy ismételten peteérésed legyen de nincs kizárva, hiszen valahogy így lesznek a két petéjû ikrek is.

Ahhoz hogy teherbe ess kell érett pete különben mi termékenyülne meg? Tehát ha nem akkor van a szokásos peteéreés, de egy korábban érne meg, és az meg is termékenyül akkor nagyon kicsi az esély rá, hogy ismételten peteérésed legyen de nincs kizárva, hiszen valahogy így lesznek a két petéjû ikrek is.
Az elsõ válaszolónak teljesen igaza van, ha teherbe esel, akkor korábban volt peteérés, de mindenképpen volt.Persze elõfordulhat, h két érett petesejt legyen egy hónapban, de az nem túl gyakori.
nem jol fogalmaztál. csak peteéréskor lehet teherbe esni.és ha teherbeestél akkor nincs több peteérés.

A párommal szeretkeztünk védekezés nélkül "sikeresen":-). Nos, mennyi valószínűsége van annak hogy terhes leszek, ha a ciklus 8, 11, 13. napján szeretkeztünk? Akkor már lehet hogy sikerült teherbe esnem? :-) Nem birom kivárni a mestri idejét:-)

Legjobb válasz: ha ciklus 17 napján van ovud akkor még nem sikerült teherbe esned. majd hó végén kérdezd ujra addig két naponta szex. igy jó esélyed van. a valószínûség 20%

ha ciklus 17 napján van ovud akkor még nem sikerült teherbe esned. majd hó végén kérdezd ujra addig két naponta szex. igy jó esélyed van. a valószínûség 20%
A kérdező hozzászólása: Hogyha a 12. napon van ovulációm, akkor már lehetséges nem?
Attól függ hány naposak a ciklusaid. Vagy honnan gondolod hogy a 12. napon volt pé? Mert ha akkor volt, sikerülhetett. De 24 naposak a ciklusaid!?
kb. peteérés+14nap a ciklus hossza. Ha 22-27 nap közötti a ciklusaid hossza, akkor esélyes.
Ez az elso honap hogy probalkoztok? Ne nagyon eld bele magad, en is igy jartam. Most volt az elso honap, szeretkeztunk ugy ahogy meg van irva, tutira tudtam mikor volt ovulaciom aztan tegnap megjott.. Pedig annyira biztos voltam benne hogy sikerul, hiszen mi mindent megtettunk. Meg azt is bemagyaraztam hogy hanyingerem van.. De most rajottem hogy turelmesebbnek kell lennem es majd megtortenik egyszer..

Három éve vagyunk együtt a párommal, csak az utolsó pillanatban használtuk mindig a gumit. Ha eddig az előváladéktól nem estem teherbe, akkor most hogy akarunk nehéz lesz teherbe esnem?

Az el?váladéktól mások elég hamar teherbe esnek,én három év alatt nem.Abból gondolom,hogy ezért nehezebb lesz teherbe esnem.

Legjobb válasz: Ennyibõl még nem lehet semmilyen egyértelmû következtetést levonni.

Ennyibõl még nem lehet semmilyen egyértelmû következtetést levonni.
Mi a párommal 7 évig "védekeztünk így" aztán úgy éreztük jöhet a 2. baba és elsõ hónapban össze is jött:)
azért ne gondold hogy mindenki elõváladéktól terhes:-) igen-igen ritka ám. az itteni kérdések mindig ugy szólnak hogy LEHET-E. igen az esélye megvan de nem sok. Ez nem jelenti azt hogy ne lennél terhes az elsõ nem védekezõs aktusból.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor semmi pánik? :)
semmi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!
Jaj bocs elnéztem, mi nem használtunk gumit a végén se, csak mindig " kivette" idõben. Utolsó vafyok
mi is védekeztünk megszakítással elég sokat. Mikor gyereket akartunk, elsõre teherbe estem. Sajnos elment. Jövõ hónaptól próbálkozunk újra
A kérdező hozzászólása: Remélem nekünk is sikerül majd elsõre.Már nagyon szeretném, bízom benne hogy a görcsös akarat ellenére is hamar össze fog jönni a baba!

Ha lombik program segítségével estem teherbe, akkor a baba születésétől hivatalosan bejegyzett lesz az élettársi viszonyunk? Jelenleg együtt élünk, be van jelentve hozzám a párom. Valahol talán olvastam erről, de most nem találom.

Az intézetben nem kértek tőlünk az együttélésről hivatalos dokumentációt.

Legjobb válasz: Hm. Én csodálkozom az egész problémafelvetésen. "Gondold el, akkor minden lombikos párból, akik nem házasok, bejegyzett élettársak lennének, akkor is, ha õk nem akarják????" - írja az egyik válaszadó. Már bocsánat, de ne legyen már bûn azt feltételezni egy gyermekvállaló párról, hogy össze akarnak tartozni! Ha valakik egymást sem képesek felvállalni a társadalom elõtt, akkor milyen példát mutatnak majd a gyereknek? És gondom, csodálkoztak, hogy spontán nem jött össze a baba...

Hm. Én csodálkozom az egész problémafelvetésen. "Gondold el, akkor minden lombikos párból, akik nem házasok, bejegyzett élettársak lennének, akkor is, ha õk nem akarják????" - írja az egyik válaszadó. Már bocsánat, de ne legyen már bûn azt feltételezni egy gyermekvállaló párról, hogy össze akarnak tartozni! Ha valakik egymást sem képesek felvállalni a társadalom elõtt, akkor milyen példát mutatnak majd a gyereknek? És gondom, csodálkoztak, hogy spontán nem jött össze a baba...
Hogy nézne ki, hogy gyereket vállal valaki, és utána kénytelen élettársi vagy házassági kapcsolatban élni? Normálisan!
A kérdező hozzászólása: Kedves 8-as válaszadó! Szerinted mi bujkálunk a társadalom elõl, és nem vállaljuk fel egymást? Gondolom Te egy mások által tökéletes házasságban élsz... Együtt élünk, bár nincs róla hivatalos papírunk, szerintünk nem azon múlik.. és ezért nem jön össze spontán a baba? Nem kívánom az ellenségemnek sem, hogy végigcsináljon több lombik programot. A te hozzáállásod akár ehhez a kérdéshez biztosan tökéletes minta a felnövõ társadalomnak...
Szeretném megérteni a jelenséget, de nem tudom. Sokan mondják, hogy nem a papíron múlik, de akkor miért rettegnek annyira a papírtól? Ha az semmiség, akkor miért olyan nehéz ennyit megtenni a születendõ gyerekért, miért tiltakoznak ellene zsigerbõl? MI okotok van arra, hogy ezt NE tegyétek meg?
Válaszolok. Igen, házasságban élek. Jó érzés számomra, hogy ezáltal mindenki tudja, hogy én ahhoz az emberhez tartozom, akihez. Jó érzés, hogy úgy tartanak nyilván bennünket, mint összetartozókat. És ha lesz gyerekünk, számára ugyanolyan jó érzés lesz nézegetni az esküvõi képünket, mint nekem volt a szüleimét. Ez valóban egy külsõség, ennél sokkal fontosabb az, hogy belül elhatároztuk: örökké együtt szeretnénk élni. De ha nincs meg ez a külsõség, akkor bizony sokan kétségbe vonják, hogy megvan-e a belsõ elhatározás. Például a leendõ gyerekek x év múlva. Hiszen igazán nem nagy dolog elintézni egy jogi formulát, ha tényleg megvan a mély kötõdés.
Nem akkor leszel bejegyzett élettárs ha elmentem egy közjegyzõhöz és 25 ezer forintért megcsináltatjátok a papírt.Mi is ezt csináltuk.
egy kicsit másról beszéltek mint ami a kérdés szólt! legalább is nekem nagyon úgy tûnik! nekünk kb. 13 ezer forintba került! és az utolsó válaszolónak van igaza! akkor lesztek hivatalosan is élettársak ha a közjegyzõ készít róla papírt! nem automatikusan történik! bár tényleg nem értem nálatok miért nem kértek élettársi papírt valszeg tényleg intézménytõl függ! az meg csak tényleg társadalmi elvárás , hogy ha gyereket vállalnak akkor legyenek házasok! pedig a papír nem köt össze senkit! így is úgy is együtt maradnak ha a kapcsolatuk jó! mi is 10 év után lettünk élettársak és nem változott semmit a helyzetünk! jól el voltunk-e nélkül is csak mi nekünk se lehet spontán babánk így menni kell inszemre! de nem bánom!! etikai kérdést csináltok az egészbõl! elég nehéz végig csinálni egy ilyen programot nem hiányzik párnak még az is , hogy mit gondolnak mások!! gondoljanak amit akarnak!! elsõ voltam!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm elsõ, egyetértek veled. Sok sikert, remélem mihamarabb összejön a picuri:)
köszönöm kérdezõ!! én meg elfelejtettem gratulálni a babához!!bocsi!most pótolom! gratulálok!! én minden lombikkost becsülök mert tudom min mennek keresztül!és nem könnyû!!elsõ voltam!!!
Pontosabban az lenne a normális, ha elõbb vállalnák fel egymást, és utána gondolkodnának a gyereken. Itt most nem vallási vagy lelki kérdésrõl van szó. Csupán arról, hogy ha valakik összeházasodnak vagy legalább hivatalos élettársi kapcsolatba lépnek, azzal azt üzenik a világnak, a családnak, a barátaiknak: ez az ember hozzám tartozik, felvállalom õt! Ha ennek a kinyilvánításához nem elég érett a kapcsolatuk, akkor szerintem egy gyerekhez sem az.
szia! én úgy tudom(legalább is nálunk úgy volt, hogy kellett az élettársi papír) tehát mindenképp kell! lombiknál is meg inszemációnál is! az élettársi papírt közjegyzõ csinálja és teljesen hivatalos! és attól a naptól amikor készül a papír hivatalosan is élettársak vagytok!!
"Gondold el, akkor minden lombikos párból, akik nem házasok, bejegyzett élettársak lennének, akkor is, ha õk nem akarják????" - írja az egyik válaszadó. Már bocsánat, de ne legyen már bûn azt feltételezni egy gyermekvállaló párról, hogy össze akarnak tartozni! Már ne is haragudj, de az hogy nézne ki, hogy ha gyereket aarsz, akkor lesz, de utána hivatalos élettzársi kapcsolatban kell élned? Hadd döntse el az adott pár. Lehet, hogy házasodni szeretnének, vagy épp nem akarnak kötöttséget, ez az õ dolguk.
Most mit szeretnél kérdezni? 1. Hogy ha lombik, kkor ti automatikusan bejegyzett élettárak lesztek-e? (ez van a kérdésben) 2. Hogy kell-e bejegyzett élettársi a lombikoz? (erre érkeztek a válaszok). Bár szerintem az elsõ lenne a kérdésed, hisz a 2. variáció már okafgyott is. Nem, ne lesztek attól bejegyzett élettársak, ha a baba lombik. Bejegyzett élettársak akkor lesztek, ha elmentek, és megcsináltatjátok a jegyzõnél.
akkor mi meg így jártunk vagyis úgy látszik csak mi tõlünk kértek ilyen papírt! mi Szegedre járunk!!
Tõlünk sem kértek semmit tapolcán
hát én nem tudom!! nálunk mindkét eljárás elõtt kérték! szerintem intézmény válogatja!! ez egy feltétel már mint az élettársi papír!
A bejegyzett élettársi viszonynak semmi köze a fogantatás módjához. Sem házasok, sem bejegyzett élettársak nem lesztek ettõl. Ha elmentek és bejegyeztetitek, akkor lesztek bejegyzett élettársak. Gondold el, akkor minden lombikos párból, akik nem házasok, bejegyzett élettársak lennének, akkor is, ha õk nem akarják???? A bejegyzett élettársi kapcsolatnak is vannak formanyomtatványai, ami ki kell tölteni, alá kell írni, ki kell nyilvánítania a feleknek azt az akaratát, hogy ezt szeretnék, ezt hogy pótolná már egy orvosi eljárás?
A kérdező hozzászólása: nálunk nem kérték, már 8 hetes kismama vagyok:)
Nekem a lombik program elõtt kellett a közjegyzõnél bejegyeztetni az élettársi kapcsolatot. Ez volt az egyik feltétele a kezelés elindításának!

Ha most esem teherbe, amit tervezek, akkor számít az, hogy mikorra megszületik a kicsi, még nem lesz egy éves a munkaviszonyom?

13 éve dolgozom, és most el?ször fordult el?, hogy munkanélkülivé váltam, még csak pár hét múlva kezdek az új munkahelyemen, ami kb. 1,5 hónap munkanélküliséget jelent. Már hónapok óta próbálok teherbe esni, ezt az új helyen is tudják. Megteheti azt a kormány, hogy nem kapok gyest, ha sikerül, és teszem azt, még idén szülök?

Legjobb válasz: Az új szabályok még nincsenek érvényben, addig minden ezzel kapcsolatos dolog csak a találgatások szintjén van. Eddig a szülés elõtti két évben kellett meg lenni legalább féléves munkaviszonynak, most egy év kell. Az új életbe lépésével majd valószínû lesz egy dátum, és kik azután szülnek, azokra már ez új szabályok vonatkoznak. De ezt a dátumot egyelõre megtippelni sem lehet. Munkanélküliként gondolom kaptál valamilyen ellátást, akkor az biztosítási szempontból sem jelent kiesést.

Az új szabályok még nincsenek érvényben, addig minden ezzel kapcsolatos dolog csak a találgatások szintjén van. Eddig a szülés elõtti két évben kellett meg lenni legalább féléves munkaviszonynak, most egy év kell. Az új életbe lépésével majd valószínû lesz egy dátum, és kik azután szülnek, azokra már ez új szabályok vonatkoznak. De ezt a dátumot egyelõre megtippelni sem lehet. Munkanélküliként gondolom kaptál valamilyen ellátást, akkor az biztosítási szempontból sem jelent kiesést.
A kérdező hozzászólása: Ha ez tényleg így van, inkább nem is próbálkozok tovább, bár ez a nagy álmom, de nem szeretném, ha a pici babát egy évesen bölcsödébe adni, csak hogy ne kopjon fel az állunk. :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Igazából én attól tarok csupán, hogy teszem azt lesz 6-7 hónap munkaviszonyom, ami ugyebár a másfél hónap munkanélküliség miatt nem teszi ki az egy év munkaviszonyt, és esetleg ezért csak 7 hónap gyedet kapok. Nem tudja valaki esetleg, hogy mikor lesz napirenden ennek a megszavazása?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!