Találatok a következő kifejezésre: Ha teherbe akkor el (70 db)

Hány százalék az esélye annak hogy óvszer nélküli szeretketés során ha nem megy el a srác a lányba akkor teherbe esik? Többi lent

Nem félre érteni csak én olyanokat olvastam hogy 99% így a biztonság meg stb.. és az a gond minden hol mást olvastam. Szeretném tisztázni a tévhiteket most és kapni válaszokat erre a kérdésre.

Legjobb válasz: Mindenki úgy védekezik, ahogy akar. Van akinek bejön a megszakítás, van akinek nem. Csak halkan jegyzem meg, hogy akinek véletlenül mégis "betalál" alkalmas idõben 1, azaz egyetlen db életképes spermium, az nézegetheti a Pearl indexet, nézegetheti azoknak a válaszait, akik szerint az elõváladék nem tartalmaz ondót, valamint a különbözõ statisztikai adatokat. Abban a pillanatban, ahogy egy ivarérett férfi behatol egy ivarérett nõbe mindenféle védekezés nélkül, megvan az esély a teherbe esésre. Lehet nagyon minimális az esély, de soha nem lesz 0%. Aki pedig így fogan meg, az nem 0,000001%-osan, hanem 100%-ban lesz terhes egy nem tervezett gyerekkel. Kicsit teherbe esni ugyanis nem lehet.:))

Mindenki úgy védekezik, ahogy akar. Van akinek bejön a megszakítás, van akinek nem. Csak halkan jegyzem meg, hogy akinek véletlenül mégis "betalál" alkalmas idõben 1, azaz egyetlen db életképes spermium, az nézegetheti a Pearl indexet, nézegetheti azoknak a válaszait, akik szerint az elõváladék nem tartalmaz ondót, valamint a különbözõ statisztikai adatokat. Abban a pillanatban, ahogy egy ivarérett férfi behatol egy ivarérett nõbe mindenféle védekezés nélkül, megvan az esély a teherbe esésre. Lehet nagyon minimális az esély, de soha nem lesz 0%. Aki pedig így fogan meg, az nem 0, 000001%-osan, hanem 100%-ban lesz terhes egy nem tervezett gyerekkel. Kicsit teherbe esni ugyanis nem lehet.:) )
Nem minden ferfi tudja kontrolalni magát amikor belemerul az akcioba, en sose vedekeztem, kb 5mp hamarabb kiveszem.De vannak ismeroseim akik csakis gumival mivel nem tudjak kivenni hiaba magyaraztam nekik de nem lehet szoval elmagyarazni nekik. Elovaladekrol sokat mondanak de szerintem attol nemlesz semmi, mert sokan szeretnenek gyereket de a ferjuknek nincs elegendo spermaszamuk (nem tudom mennyi a minimum de azthiszem szazezres nagysagrendu /ml), az elovaladekban meg azert annyi nincsen. Szerintem az a ferfi aki azt mondja hogy az elovaladektol esett teherbe a csaja az hazudik, nem meri bevallani a hibajat..
Azt a mondatot, hogy "A MEGSZAKÍTÁS NEM VÉDEKEZÉS", kb 200 ezer példányban olvashatod el csak itt a GyK-n, és végtelenül sok példányban bárhol másutt. 50% az esélyed, mert az elõváladék is tartalmazhat életképes spermiumot. Ha csak 1 db betalál, akkor 100%-ig terhes leszel, mivel itt csak igen/nem opció létezik fokozatok nélkül. Ha mázlid van és megúszod, akkor soha többé nem szexelsz védekezés nélkül, amíg nem akarsz gyereket.
Fiatalon amíg igazán termékeny vagy, a megszakítás nagyon kockázatos, nekem 25 éves korom után teljesen bevált gyógyszert nélkül.
Önmagában a megszakítás, mint szexuális élmény...hát, na hagyjuk. Kedves utolsó, elõváladék kérdésében rosszul vagy tájékozva. Az ugyanis valóban tartalmazhat élõ spermiumot, sõt többedik aktusnál szinte biztosan tartalmazza is az elõzõbõl visszamaradottakat a húgycsõben. Azt az urban legendát, hogy ezeket egy pisilés nyom nélkül eltûnteti, szintén nem lehet komolyan venni. Teljesen mindegy, hogy statisztikailag hány millió spermiumnak "illik" jelen lennie egy egészséges férfi 1 ml-jében. A terhességhez ugyanis elég egyetlen darab élõ spermium is, a megfelelõ idõben a megfelelõ helyen. Az elõváladék pedig ennek a több százezerszeresét is tartalmazhatja.
Egy egészséges nõ esélye egy hónapban védekezés nélküli szexnél kb 30%. Utána lehet nézni a neten.
Egyetértek a hatossal. Ilyennel, hogy elõváladék én soha nem is foglalkoztam. Amig két egészséges emberbek hetek hónapok kellenek összehozni egy gyereket addig én nem aggódok hogy belém se került és mégis terhes leszek... Ugyan már!! Elõváladéktól nagyon kicsi esély van teherbeesni. Persze vannak extra fogékony emberek. Meg van aki nehezen esik teherbe nap mint nap full bele módon is.. Most akkor?? Ki ilyen ki meg olyan tipus. Alkat és genetika kérdése ez is, mint a hízékonyság. Én is megszakitásossal védekezek évek óta és még sosem volt gond. Mondjuk nekem hormonzavarom is van tehát talán eleve hátrányban vagyok, de abszolút nem aggódok sosem a terhesség miatt. Ilyenekkel h elõváladék életembe nem is foglalkoztam :D
24/L voltam Ha lenne ilyen közvélemény kutatás, hogy egészséges pároknak mennyi idõ alatt jön össze a baba nagyon eltérõ eredmények születnének. Van akinek elsõre sikerül mások meg hónapokig hiába próbálkoznak. Vannak átlag feletti termékenységgel rendelkezõk és vannak rosszabbak nekik több idõ kell. Ha a nõ nagyon fogékony, de a pasi mondjuk nem annyira az kiegészitheti egymást tehát átlagos esélyük van.. Sajnos egyre több a meddõ pár a rengeteg szemét, meg méreg miatt ami az évek alatt ér bennünket mindenhonnan.

Mentsruáció alatt teherbe eshetek? és a párom előnedvétől teherbe eshetek, akkor ha nem élvez el bennem?

Legjobb válasz: Kicsi az esély, de van rá. Elsõsorban akkor pl ha az elõszõ ciklusodban nem repedt meg a tûszõ, és mensi alatt spontán peteérés következik be.

Kicsi az esély, de van rá. Elsõsorban akkor pl ha az elõszõ ciklusodban nem repedt meg a tûszõ, és mensi alatt spontán peteérés következik be.
Már bocs, de ennek az esélye 0. Mensi alatt akkor lehet teherbe esni, ha szex alatt orgazmusod van, mert akkor lehet spontán tüszõrepedés. De ahhoz még kéne valami ami meg is termékenyíti.
Igen, mensi alatt is, es az elonedvtol is teherbe lehet esni. Ha egyutt vagytok, vedekezni KELL! Mindig! Arra gondolj mindig, hogy terhes lehetsz, nincs vedelem csak ugy, mert te azt szeretned. Gumi ovszer, vagy fogamzasgatlo tablettat irassal fel, es fizessetek ki kozosen a baratoddal.

A ciklus hanyadik napjaiban a legnagyobb az esély a teherbe esésre? Ha pedig megtörtént a teherbe esés például hétfőn, és egy nappal késöbb, kedden kéne, hogy megjöjjön következőleg a mensi, akkor el is fog maradni már a mensi 9 hónapig

Legjobb válasz: 1. általában a 10-18. nap közt a vérzés elsõ napjától számítva 2. az elsõbõl következik h erre nagyon kicsi az esély, de megtörténhet. elõfordulhat h még 1-2 hónapig menstruálsz ha terhes vagy (ritkán, és akkor is más a színe állaga), de legtöbbször csak azután jön meg h megszülted a babát (h utána pontosan mikor, azt nem tudom)

1. általában a 10-18. nap közt a vérzés elsõ napjától számítva 2. az elsõbõl következik h erre nagyon kicsi az esély, de megtörténhet. elõfordulhat h még 1-2 hónapig menstruálsz ha terhes vagy (ritkán, és akkor is más a színe állaga), de legtöbbször csak azután jön meg h megszülted a babát (h utána pontosan mikor, azt nem tudom)
A ciklus közepén, elõtte, utána kb. 3-4 nap. Egyébként bármikor teherbe eshetsz, még mensi alatt is. Szal felejtsd el a megszakítást és a hasonlóan megbízhatatlan módszereket. Teherbeesést követõen 10-14 napon belül történik meg a beágyazódás. Akkortól számítasz terhesnek, akkortól késhet a mensi szerintem. Mondjuk mensi után meg nem nagyon van mibe beágyazódni a lelökõdött nyálkahártya miatt. De csodák mindig vannak, szal csak azt tudom mondani, MINDIG VÉDEKEZZ!!!
A ciklus 14 napja környékén. Úgy is szokták mondani, hogy a ciklus második hetében. Vagy ne élj még szexuális életet, vagy védekezz az Istenért. Ha gyermeket akarsz, akkor meg érdekes, hogy ennyit sem tudsz.

A parom azt monta h csak akkor vesz el felesegul ha teherbe esek! Vagy varjam ki ameg eljon az ideje. Tippek-trukkok hogyan essek teherbe minnel hamarabb?

Legjobb válasz: Akkor fogsz nagyot nézni, ha terhes lennél és a párod ki fogja találni, hogy nem is gondolta komolyan azt a gyereket.

Akkor fogsz nagyot nézni, ha terhes lennél és a párod ki fogja találni, hogy nem is gondolta komolyan azt a gyereket.
Szerintem kár siettetni a dolgokat. Alapvetõen nem mennék bele ilyen "egyezségbe", fõleg nem erõltetném a gyerekvállalást azért, hogy végre elvegyenek feleségül. Akinek kellek, kellek gyerek nélkül is. Akinek nem , annak gyerekkel sem fogok. A gyereket elsõsorban magadnak szülöd, úgy készülj!
EGYÉBKÉNT a gyerekvállalás 2 ember döntése kell, hogy legyen
30 vagyok, 27 hetes terhes. Elsõ hónapban sikerült. Én úgy gondolom, hogy csak a gyerek miatt is lehet teherbe esni, de ez önzés. Legalább meg kell próbálni normális családi életet biztosítani neki (vagy ezzel a fura fazonnal, vagy mással). Egy gyereknek mindkét szülõjére szüksége van, lehetõleg úgy, hogy õk boldogok együtt. Ennyire nem kellene félned a teherbeesés nehézségeitõl 30 évesen, és csak azért szülni egy gyereket egy pasinak, aki ilyen fura feltételeket szab, mert kifutsz az idõbõl. Egy -két évet még adnék magamnak a helyedben, hogy alaposan meggondoljam, tényleg _ezzel_ az emberrel akarom leélni az egész életem? A gyerek veled lesz kb. 20 évet, majd éli a saját életét, te meg ránézel erre a fazonra (ha még ott lesz), és mire fogsz gondolni? Hogy jaj, de jó, hogy mellettem van, élvezem majd a következõ 30+ évet vele leélni? Vagy azt, hogy gyereket csinálni jó volt, de kizárt, hogy az agyamra menjen halálomig... ?? Gondold át!
A kérdező hozzászólása: szoktunk beszelni a csaladalapitasrol de mindig azt mondja hogy varjam ki az idejet....
A kérdező hozzászólása: egy bizonyos kor utan mar ti is tudjatok h nehez lehet teherbe esni es en kozeledek 30 fele egyepkent ha nem is a hazzasag de a gyereket az szeretnem<3
A kérdező hozzászólása: 10 eve vagyunk egyutt es 7 eve lakunk egyutt....csaladi allapotunk jo hirtelen arra gondoltam hogy tudja h nem termekeny es fel elmondani...?
az elõzõt folytatnám: gondold át nagyon!!!! ezt írtad: ha nem is a hazzasag de a gyereket az szeretnem" ezt mondd el hangosan és értelmezd magadnak!!!! gondold végig, te mit akarsz!!! beszéld meg a pároddal, õ hogy gondolja! egy gyerek az nem csak egy kisbaba, akive lehet babázni, pár évet otthon lenni, szép ruhákba öltöztetni, dicsekedni vele, hogy már miket tud, hanem egy kis emberke, akiért a szülei felelõsek!!! (37 évesen nászéjszakán estem teherbe, elsõ próbálkozásra, mert esküvõ elõtt nem akartunk gyereket, csak utána).
10 éves kapcsolatban ez a férfi akkor hajlandó csak feleségül venni, ha terhes vagy, mert akkor már úgy érzi, nincs más választása. Ez nem rángat meg benned semmilyen csengõt??? Szerintem nagyon sok évet dobtatok ki mindketten az ablakon, ha nem tudtok errõl normálisan beszélgetni.

Nők akik képesek megszakítással szexelnek, tisztában vannak azzal h ha teherbe esik akkor nem vetetheti el?

Ugye jogszabály van rá h csak fálság helyzetben lehet elvetetni és ha ok nélkül elveteti akk meg is büntethetik

Legjobb válasz: Én megszakítással "védekezek", de csak mert tudnám vállalni a felelõsséget, ha mégis teherbe esnék.

Én megszakítással "védekezek", de csak mert tudnám vállalni a felelõsséget, ha mégis teherbe esnék.
Kizártnak tartom, hogy ez a jogszabály sokáig életben maradna. Így nem sok nõt fog érinteni. Különben meg mi az, h válsághelyzet? Ha a gyerek tönkretenné az anya életét, akkor az eléggé válsághelyzet. Tehát ha az anya pl. munkanélküli, vagy tanul, vagy tini, akkor rákényszerítik, hogy megtartsa a gyereket, aztán minimálbéren meg segélyen nyomorogjanak? Nem valami életszerû..
Kérdezõ, ameddig nem tudod értelmezni a törvényt, addig szerintem ne okoskodj. El lehet vetetni a gyereket, bármi miatt is legyen várandós a nõ. A válsághelyzet nem csak az anyagi válságra vonatkozik, gyakorlatilag megfoghatatlan fogalom. A másik pedig az, hogy szerinted ki az, aki bizonyítani tudja, hogy a terhesség az megszakításos védekezés során jött létre?
Édes jó istenem, ki már megint ez a beteg agyú ? ? ?
A kérdező hozzászólása: de aki nem akar gyereket az tudjon védekezni. Szerintem. Én tudok normálisan védekezni, mert tényleg nem szeretnék babát. És ha véletlen mégis összejönne akk nem úgy megyek el h az én baromságom miatt kell abortuszra mennem.
Szerinted ez csak az anyagiakon múlik? Azért az ember nem csak a pénzbõl áll. Én azért nagyon nem örültem volna, ha csak azért születtem volna meg, mert el tudnak tartani, holott a háta közepére se kíván senki.
Persze, csak ki mondja meg azt, hogy ez ki baromsága volt? Mert semmi különbség nincs abortusz és abortusz között, a terhesség is ugyanolyan, akkor is, ha nem védekeztél, és akkor is ha védekeztél és becsúszott. Ugyanúgy nem akarhatja õ sem, ahogyan te sem akarnád adott esetben. Szóval szerintem senkinek semmi joga ítélkezni.
Millió dolgot mondhat. Eleve ha minden stimmel, akkor vsz nem akarja elvetetni a gyereket. Ha viszont mondjuk válófélben vannak, az már elég ok arra, h elvetessék. Különben meg bekaphatja a kormány. Értem én, hogy a népességnövelés a cél, de nem lenne erre jobb mód inkább ösztönözni a nõket a szülésre, mint megtiltani az abortuszt? Ennek az útnak már tudjuk az eredményét. Volt már tiltott az abortusz. Akkor feketén, titokban, mindenféle felügyelet nélkül csinálták orvosok és bábák, persze hatalmas összegekért. Rengeteg anya belehalt, még több meddõ lett. Nyilván azóta fejlõdött a technika, de ha nincs semmiféle ellenõrzés, akkor a kockázat még nagyobb az anyák számára.
A kérdező hozzászólása: De pl akinek van pénze, van háza, van munkája csak épp esze nincs az mit mond sztetek? Nem kell. Kész. Mást nem tud. Am mielõtt megkapnám : Nem vagyok abortusz ellenes. Vannak helyzetek amiknóben elfogadom, de pl az h 2 embernek nincs annyi esze h normálisan védekezzen sztem nem ok arra h elvegyenek egy életet.
Butaság a kérdés. A jogszabály szerint 12. hétig válsághelyzetre hivatkozva el lehet vetetni a gyereket. Válsághelyzet pedig gyakorlatilag BÁRMI lehet. Az egy dolog, hogy te nem értesz vele egyet, jelenleg ez a szabály és kész.
Mi az, hogy nem tudja indokolni? Nem hinném, hogy bárki úgy megy oda, hogy "csak".
Vitatkozhatsz az abortuszról kérdezõ, de teljesen felesleges. Százezerszer kitárgyalt téma már, szerintem például senkinek sincs joga mások felett ítélkezni. Sosem tudhatod, hogy ki miért köt ott ki.
A kérdező hozzászólása: Nem tudják bizonyítani, de tegyük fel nem tudja indokolni. Akkor mi van?
Úgy értettem, h ez volt a téma, de mind1... Én is megszakítással védekezem, még nem estem teherbe (csak mikor nem védekeztünk, szándékosan.) 2. voltam.
Elsö, most tárgyalják a tv-ben...
A kérdező hozzászólása: És még én vagyok a beteg agyú. Én aki tudok normálisan védekezni. Én aki nem kefélek fûvel-fával felelõtlenül. Na jól van hagyjuk. Csináljatok úgy mintha ki sem írtam volna
A tv-ben tárgyalják?
"fálság helyzetben"?
A kérdező hozzászólása: Válság helyzetet akartam írni csak elgépeltem
Az a válsághelyzet, amit a nõ annak ítél meg.
Amúgy meg honnan tudnák azt, hogy valaki megszakítással "védekezik"??? Amúgy én is hallottam, hogy csak kivételes esetekben lehet, de akkor se tudják rá bizonyítani valakire, hogy védekezett-e egyáltalán...
A kérdező hozzászólása: Ennyi. Köszönöm. Vannak még értelmes emberek. az a baj h aki így "védekezik" az azt hiszi h tényleg jó módszer meg h majd elvetetik ha mégis becsúszna. Egy ismerõsöm lelkileg majdnem beleroppant az abortuszba (védekezett gyógyszer+gumi, és nem tudta volna eltartani a babát) És ott van az is h egy kis hiba és meddõ lesz. Ez senkit nem érdekel?
Az, hogy mi a véleményem arról, aki nem védekezik, az egy dolog. Viszont védekezés mellett is lehet teherbe esni, jó példa ere a második gyerekem, aki viszont akkor fogant meg, amikor orvos állította hogy nem lehetek terhes, orvosi kezelés alatt álltam, ráadásul hónapok óta nem menstruáltam. Azt viszont rosszul tudod, hogy nem vetetheti el ilyenkor a nõ a gyereket. Elvileg válság helyzetre lehet hivatkozni, de gyakorlatilag ma aki nem akarja megtartani a gyerekét, az hivatkozhat rá. Nincs olyan, hogy valakinek megtagadták volna. A másik az, hogy ezt ki is tudná ellenõrizni? Odamegy a nõ, nem fogja azt mondani, hogy nem védekezett vagy csak a megszakításos módszerrel, hanem azt mondja, hogy márpedig használt a fiú óvszert.

Ha a barátom elõzõ barátnõit nem ejtette teherbe megszakításos módszerrel, akkor nálam se nagy az esély?

Azt mondta azelõtt soha nem védekezett, mindig kivette mielõtt elélvezett. Velem eddig gumival csinálta, de most úgy alakult, hogy nem volt nálunk, szóval most mi is így csináltuk. Én nagyonnagyon félek, de ha felhozom neki csak mérges, hogy miért nem értem meg hogy eddig sem volt baj elõzõ barátnõivel, több évig, akkor nálam miért lenne...

Legjobb válasz: Nem tudunk megnyugtatni mert még a legprofibb bukik, brókerek vagy nõgyógyászok sem tudnak pontos esélyeket mondani arra, hogy mekkora eséllyel esnél teherbe.

Nem tudunk megnyugtatni mert még a legprofibb bukik, brókerek vagy nõgyógyászok sem tudnak pontos esélyeket mondani arra, hogy mekkora eséllyel esnél teherbe.
Tudod azért van a mikroszkóp, hogy meg lehet nézni a kis bestiákat hogy mennyire mozgékonyak és meg lehet nézni hányan is vannak egy ml-ben és majdnem 100 milliós értéket produkáltam....szóval elméletileg rendben van a dolog!!! Hozzáteszem hogy nem vagyunk már fiatalok a párommal...
Gondolom egyszer szeretkeztetek azon a héten és mindig önmegtartóztató életet éltél....de mindig vannak kivételek!! Nekem is van olyan haverom, aki viccesen közölte velem, hogy ha elment akkor várnak egy kicsit, megmossa majd 1 óra múlva új felvonásba kezdenek....és még neki sincs gyereke?! Az apró részletekbe van az ördög elásva!!!
Az egész hónapban csak akkor. :) Az okát nem kötöm az orrodra. Önmegtartóztatás? Ühüm, az is megvolt. Se aznap, se elõzõ nap nem volt alkalmam. De ez egyébként nem számít, mert nem csak akkor tartalmazhat életképes spermiumot az elõváladék. Ajánlom figyelmedbe, amit korábban linkelt valaki: [link] Sok sikert a próbálkozáshoz! Egyébként STD vizsgálaton voltatok már? Mert ám 17 évnyi gumi nélküli barmulással rengeteg fertõzést átadhattál, ami lappangó állapotban is súlyos problémákat okozhat. Mondjuk petevezetõ-elzáródást.
gen olvastam a cikket és finoman szólva gyenge munka!!! Nem reprodukálható teszt, igazából semminek nem felel meg csak megkértek 28 férfit hogy vegyen magától mintát amikor éppen kedve van. Ez szart sem ér, de mindegy. Hozzá teszem, hogy nem csak a spermaszám számít hanem az életképességük is mert ügye mozogniuk kéne, de erre már nem tér ki a teszt!!! A mért spermaszámot felszorozták annyival hogy egységes Ml kifejezhetõ értéket kapjanak...ne vicceljünk már...az elõváladék max nyomokban tartalmaz spermát és levettek 0, 1ml és felszorozzák...elvenném a diplomáját aki ezt közölte de mindegy!! Az elején leírja hogy a reagens amit használnak 1ml minta kell 10 millió alatti spermaszám alatt nem megbízható eredményt produkál...vicces az egész. De a lényeg 27 férfiból van 3db adat ami értékelhetõ (10m fölötti)...vagyis szinte semmi. Az egyik alany mért egyszer 20 milliót utána meg 0-1 millió között ez mérési vagy mintavételezési hiba...minimum meg kéne ismételni!!! Még egy apróság...1 mérés nem mérés...ez az elsõ dolog amit tanítanak mérnököknek, kutatóknak és aki egy minta/alany alapján következtetéseket von le az meggondolatlan!! Sajnos mérnök vagyok...tudom, hogy milyen egy tisztességes jegyzõkönyv vagy tanulmány és ezeket a szemeteket közlik a neten....sajnos!!!
Mérnök? De se nem biológus, se nem orvos, se nem statisztikus. Egyébként halkan súgom, hogy a nihm-re csak olyan tanulmány kerülhet fel, ami ellenõrzött módszertanon alapuló kísérletet taglal. Szóval: psszt! Gyere vissza, ha összehoztátok azt a kölköt! Nekem elég bizonyíték az, akiért épp a bébiszittelõ nagymamához indulok, most hogy lejárt az ügyeletem. Bye! ;)
te lehetsz termékenyebb, mint az eddigi barátnõi (lehet, azok voltak meddõk - annyi esély van erre, mint hogy te nem leszel terhes) hülye kifogás, hogy eddig nem volt baj... attól még most lehet...neked legyen eszed ha ehhez ilyen a hozzáállása, akkor másban...csak hülye libák dõlnek be ennek a dumának
Már bocs, de ez nem hozzáállás kérdése, hanem a tudatlanságé!!! Olvastál valahol valamit és azt ténynek veszed? Vagy esetleg veszed a fáradságot és rendesen utánanézel mirõl is szól egy vizsgálat vagy kutatási munka? A gyógyszerkutatás és fejlesztés során tudod mennyi alannyal és mintával dolgoznak? Hát nem ennyivel...... A "19" hozzászólónak írom, hogy igen mérnök vagyok...környezetvédelmi szakmérnök ....ja és nem a piacon vettem!!! Laborokban nem feltétlen biológusok dolgoznak....azt hiszem ezt nem kell elmagyaráznom. Ami fontos, hogy a mérést végzõ személy tisztában legyen az adott méréshez szükséges módszertannal, hogy elõírásszerûen kezelje a mintát és végezze a vizsgálatot. Jártam már laborban, dolgoztam is....nem is egyben. Minden gépesített, a mérés-kiértékelés teljesen automatizált....a mintavételt, a minta elõkészítését viszont még mindig emberek végzik és itt is lehet ám hibázni!!! Nem azt vitatom, hogy teherbe lehet esni megszakításos módszer esetén...hanem azt próbáltam elemezni, hogy ennek mi lehet az oka.
Kedves Henkó Zoltán! Elég legyen már! Ha ennyire izgat a téma, válts szakmát! Légy kutató! De addig ne akarj már okosabb lenni azoknál, akik évek óta a témát kutatják! Nem vall túl nagy intelligenciára ez a minden lében kanál stílus.
Drága Névtelen "Szakértõ"!!! Ahelyett, hogy érvelnél inkább minõsítesz...azt hiszem ehhez nem kell többet hozzáfûznöm!
Minek érveljek, amikor nem akarlak meggyõzni? Inkább érvelj te! Szerinted hogy jött össze a fiam, amikor vélekedésed szerint ez nem lehetséges?
"és nem vagyok meddõ mert most pedig szeretnék teherbe ejteni valakit csak sajnos még nem jött össze!!!" Majd ha összejött, csak akkor jelentheted ki, hogy nem vagy meddõ. A "statisztikádból" annyi már bizonyos, hogy se te, se az eddigi partnereid nem voltak túl termékenyek. Nekem már összejött. Megszakításból. Olyan sikeresbõl, hogy el se mentem késõbb se, mert megzavartak minket. És fix, hogy az az alkalom volt a nyerõ. S mielõtt azzal jönnél: biztos, hogy az én gyerekem. ;)
Összejött egy jó kis feminista klub :) Szóval felelõtlen kis p.cs a srác ezerrel....akkor nem csinálta volna Veled az elején gumival!! Sok Nõ esküszik az óvszerre és dobálják itt a Pearl indexes táblázatot...amivel több probléma is van. Nem laboratóriumi kísérlet volt, nem felügyelet alatt zajlott, és nem reprodukálható ellenõrzött mérési eredményen alapul!! Másrészt nem ellenõrizhetõ a partnerek kiléte, mivel Nõk megkérdezése alapján publikálták!!!.....ez itt a legnagyobb hiba az egészben!!! Azt tudják, hogy volt a faszin óvszer, de azt nem hogy elment-e bennük vagy elõtte félórával még maszturbált?!!! A megszakításos módszer a férfiak önuralmán és fegyelmén múlik, és sajnos jó páran vissza is élnek vele rendesen. 17 éve nem használtam óvszert és nem ejtettem teherbe senkit...és nem vagyok meddõ mert most pedig szeretnék teherbe ejteni valakit csak sajnos még nem jött össze!!! 36F
de. te attól lehetsz terhes
nem lehet tudni van akinél akkor se jön össze, ha beleélvez, van akinél meg már a kihúzós módszerrel is összejön ha nagyon összepasszoltok, akkor van esély a gyerekre
Lehet nagy az esély is! Nekem több barátnõm, ismerõsöm van, aki mindig megszakítással szexelt, aztán egy új partnernél így esett teherbe 1-2hónap után.
Ha eddig 6 autóval nem karamboloztam, a 7-el fogok? Ki tudja? Ez is ilyen, van, akinek bejön, van akinek nem. Õ hisz benne, hiszen elég nagy mintán bejött, ebbõl indulj ki az érveiddel. Esetleg Pharmatex, arról se sok jót hallottam, de a semminél több, és volt ismerõs, akinek 1 éven át bejött, és utána sem baba csúszott be...
Te felelõtlen vagy a pasid meg egy agresszív kis p*cs. Üzenem neki, hogy azért, mert eddig szerencséje volt, lehet, hogy most nem lesz. Lehet baj.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem nyugodhatok meg ennyi miatt? :/ de ha eddig az elõváladéka nem termékenyített meg senkit, akkor kisebb az esély hogy engem pont meg fog, ugye? :( Nagyon félek, az tuti hogy ez volt az 1. és utolsó alkalom hogy így csináltuk, mert azóta még álmomban is ezen parázok :S Egyébként mindketten 19 évesek vagyunk.
Hát szerintem elég bunkó barátod van már bocsi. Mi az hogy mérges lesz ha fölhozod? Oké, hogy eddig nem lett baj, de bármikor megtörténhet. Ha megtörténne a baj (bár nem kívánom) kíváncsi vagyok, mi lenne a reakciója. Na mindegy, szerintem még egy ilyen megszakításosba ne menj bele, és ha emiatt is mérges lesz, akkor meg elgondolkodnék a helyedben. (remélem érted.)
Bocsi, most látom csak a kommentedet, jól teszed, ha nem mész bele többet ilyenbe. Meg aztán ha idegeskedsz, késõbb fog megjönni, az meg megint újabb idegeskedést generál, hogy vajon miért nem jön meg?. Szóval csak okosan, nem éri meg ezt a szorongást.
Arra nagyobb esélyed van, hogy egy jó kis nemi betegséget kapsz tõle, miután eddig sose védekezett. Mondjuk egy jó kis HPV-t, ami nála nem okoz tünetet. És természetesen a terhességre is van esély. A nagy számok törvénye alapján, ha csak nem meddõ, akkor ideje, hogy csõdöt mondjon a "barátod módszere". Abortuszról/becsúszott gyerek témáról már beszélgettetek valaha? A ilyen nagyképû, túlontúl magabiztos csávók szoktak a legnagyobb ívbõl szarni a következményekre, és egyértelmû nekik, hogy "majd a nõ kikapartatja", ha baj lenne.
Ez a kerdes leforditva kb: ha az eddigi baratnoi butak voltak akkor en is buta vagyok?
1. Attól, hogy mást nem ejtett teherbe attól neked még besikerülhet. A nõk között is van termékenyebb és kevésbé termékeny, van, akinek azonnal összejön a gyerek, valakinek meg évekig kell küzdeni érte. Simán lehet, hogy eddig kevésbé termékeny barátnõi voltak, te meg éppen termékenyebb vagy. 2. Ha eddig minden partnerével óvszer nélkül szexelt, jó eséllyel minimum egy HPV-t összeszedett már. Szóval nem csak a terhességtõl tartanék a helyedben. 3. Miért nem vettél be esemény utánit, ha ennyire parázol? 4. Miért jársz egy olyan önzõ p.ccsel, aki le sem szarja, hogy veled mi van, a lényeg, hogy neki jó legyen?
Legalább annyit mondhatnál, hogy apukához vagy anyukához van szerencsém? :)

Ha lombik program segítségével estem teherbe, akkor a baba születésétől hivatalosan bejegyzett lesz az élettársi viszonyunk? Jelenleg együtt élünk, be van jelentve hozzám a párom. Valahol talán olvastam erről, de most nem találom.

Az intézetben nem kértek tőlünk az együttélésről hivatalos dokumentációt.

Legjobb válasz: Hm. Én csodálkozom az egész problémafelvetésen. "Gondold el, akkor minden lombikos párból, akik nem házasok, bejegyzett élettársak lennének, akkor is, ha õk nem akarják????" - írja az egyik válaszadó. Már bocsánat, de ne legyen már bûn azt feltételezni egy gyermekvállaló párról, hogy össze akarnak tartozni! Ha valakik egymást sem képesek felvállalni a társadalom elõtt, akkor milyen példát mutatnak majd a gyereknek? És gondom, csodálkoztak, hogy spontán nem jött össze a baba...

Hm. Én csodálkozom az egész problémafelvetésen. "Gondold el, akkor minden lombikos párból, akik nem házasok, bejegyzett élettársak lennének, akkor is, ha õk nem akarják????" - írja az egyik válaszadó. Már bocsánat, de ne legyen már bûn azt feltételezni egy gyermekvállaló párról, hogy össze akarnak tartozni! Ha valakik egymást sem képesek felvállalni a társadalom elõtt, akkor milyen példát mutatnak majd a gyereknek? És gondom, csodálkoztak, hogy spontán nem jött össze a baba...
Hogy nézne ki, hogy gyereket vállal valaki, és utána kénytelen élettársi vagy házassági kapcsolatban élni? Normálisan!
A kérdező hozzászólása: Kedves 8-as válaszadó! Szerinted mi bujkálunk a társadalom elõl, és nem vállaljuk fel egymást? Gondolom Te egy mások által tökéletes házasságban élsz... Együtt élünk, bár nincs róla hivatalos papírunk, szerintünk nem azon múlik.. és ezért nem jön össze spontán a baba? Nem kívánom az ellenségemnek sem, hogy végigcsináljon több lombik programot. A te hozzáállásod akár ehhez a kérdéshez biztosan tökéletes minta a felnövõ társadalomnak...
Szeretném megérteni a jelenséget, de nem tudom. Sokan mondják, hogy nem a papíron múlik, de akkor miért rettegnek annyira a papírtól? Ha az semmiség, akkor miért olyan nehéz ennyit megtenni a születendõ gyerekért, miért tiltakoznak ellene zsigerbõl? MI okotok van arra, hogy ezt NE tegyétek meg?
Válaszolok. Igen, házasságban élek. Jó érzés számomra, hogy ezáltal mindenki tudja, hogy én ahhoz az emberhez tartozom, akihez. Jó érzés, hogy úgy tartanak nyilván bennünket, mint összetartozókat. És ha lesz gyerekünk, számára ugyanolyan jó érzés lesz nézegetni az esküvõi képünket, mint nekem volt a szüleimét. Ez valóban egy külsõség, ennél sokkal fontosabb az, hogy belül elhatároztuk: örökké együtt szeretnénk élni. De ha nincs meg ez a külsõség, akkor bizony sokan kétségbe vonják, hogy megvan-e a belsõ elhatározás. Például a leendõ gyerekek x év múlva. Hiszen igazán nem nagy dolog elintézni egy jogi formulát, ha tényleg megvan a mély kötõdés.
Nem akkor leszel bejegyzett élettárs ha elmentem egy közjegyzõhöz és 25 ezer forintért megcsináltatjátok a papírt.Mi is ezt csináltuk.
egy kicsit másról beszéltek mint ami a kérdés szólt! legalább is nekem nagyon úgy tûnik! nekünk kb. 13 ezer forintba került! és az utolsó válaszolónak van igaza! akkor lesztek hivatalosan is élettársak ha a közjegyzõ készít róla papírt! nem automatikusan történik! bár tényleg nem értem nálatok miért nem kértek élettársi papírt valszeg tényleg intézménytõl függ! az meg csak tényleg társadalmi elvárás , hogy ha gyereket vállalnak akkor legyenek házasok! pedig a papír nem köt össze senkit! így is úgy is együtt maradnak ha a kapcsolatuk jó! mi is 10 év után lettünk élettársak és nem változott semmit a helyzetünk! jól el voltunk-e nélkül is csak mi nekünk se lehet spontán babánk így menni kell inszemre! de nem bánom!! etikai kérdést csináltok az egészbõl! elég nehéz végig csinálni egy ilyen programot nem hiányzik párnak még az is , hogy mit gondolnak mások!! gondoljanak amit akarnak!! elsõ voltam!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm elsõ, egyetértek veled. Sok sikert, remélem mihamarabb összejön a picuri:)
köszönöm kérdezõ!! én meg elfelejtettem gratulálni a babához!!bocsi!most pótolom! gratulálok!! én minden lombikkost becsülök mert tudom min mennek keresztül!és nem könnyû!!elsõ voltam!!!
Pontosabban az lenne a normális, ha elõbb vállalnák fel egymást, és utána gondolkodnának a gyereken. Itt most nem vallási vagy lelki kérdésrõl van szó. Csupán arról, hogy ha valakik összeházasodnak vagy legalább hivatalos élettársi kapcsolatba lépnek, azzal azt üzenik a világnak, a családnak, a barátaiknak: ez az ember hozzám tartozik, felvállalom õt! Ha ennek a kinyilvánításához nem elég érett a kapcsolatuk, akkor szerintem egy gyerekhez sem az.
szia! én úgy tudom(legalább is nálunk úgy volt, hogy kellett az élettársi papír) tehát mindenképp kell! lombiknál is meg inszemációnál is! az élettársi papírt közjegyzõ csinálja és teljesen hivatalos! és attól a naptól amikor készül a papír hivatalosan is élettársak vagytok!!
"Gondold el, akkor minden lombikos párból, akik nem házasok, bejegyzett élettársak lennének, akkor is, ha õk nem akarják????" - írja az egyik válaszadó. Már bocsánat, de ne legyen már bûn azt feltételezni egy gyermekvállaló párról, hogy össze akarnak tartozni! Már ne is haragudj, de az hogy nézne ki, hogy ha gyereket aarsz, akkor lesz, de utána hivatalos élettzársi kapcsolatban kell élned? Hadd döntse el az adott pár. Lehet, hogy házasodni szeretnének, vagy épp nem akarnak kötöttséget, ez az õ dolguk.
Most mit szeretnél kérdezni? 1. Hogy ha lombik, kkor ti automatikusan bejegyzett élettárak lesztek-e? (ez van a kérdésben) 2. Hogy kell-e bejegyzett élettársi a lombikoz? (erre érkeztek a válaszok). Bár szerintem az elsõ lenne a kérdésed, hisz a 2. variáció már okafgyott is. Nem, ne lesztek attól bejegyzett élettársak, ha a baba lombik. Bejegyzett élettársak akkor lesztek, ha elmentek, és megcsináltatjátok a jegyzõnél.
akkor mi meg így jártunk vagyis úgy látszik csak mi tõlünk kértek ilyen papírt! mi Szegedre járunk!!
Tõlünk sem kértek semmit tapolcán
hát én nem tudom!! nálunk mindkét eljárás elõtt kérték! szerintem intézmény válogatja!! ez egy feltétel már mint az élettársi papír!
A bejegyzett élettársi viszonynak semmi köze a fogantatás módjához. Sem házasok, sem bejegyzett élettársak nem lesztek ettõl. Ha elmentek és bejegyeztetitek, akkor lesztek bejegyzett élettársak. Gondold el, akkor minden lombikos párból, akik nem házasok, bejegyzett élettársak lennének, akkor is, ha õk nem akarják???? A bejegyzett élettársi kapcsolatnak is vannak formanyomtatványai, ami ki kell tölteni, alá kell írni, ki kell nyilvánítania a feleknek azt az akaratát, hogy ezt szeretnék, ezt hogy pótolná már egy orvosi eljárás?
A kérdező hozzászólása: nálunk nem kérték, már 8 hetes kismama vagyok:)
Nekem a lombik program elõtt kellett a közjegyzõnél bejegyeztetni az élettársi kapcsolatot. Ez volt az egyik feltétele a kezelés elindításának!

Esett már úgy valaki teherbe hogy az egyik petevezeték el van záródva a másik meg egy kicsit szűkebb? Ma voltam átjárhatóságin és azt mondta a doki hogy van rá esély hogy teherbe essek, ha nem akkor inszemináció.

Legjobb válasz: Bocs nem válaszolok, hanem kérdezek: inszem nem csak átjárható petevezetéknél lehetséges? Vagy a "kicsit szûkebb" az inszemhez eléggé átjárható?

Bocs nem válaszolok, hanem kérdezek: inszem nem csak átjárható petevezetéknél lehetséges? Vagy a "kicsit szûkebb" az inszemhez eléggé átjárható?
Bocsika , h. énis csak kérdezek milyen volt az átjárhatósági, nagyon fájt?Jövõhéten kell mennem és már éjszakákat nem alszok e miatt úgy félek.
A kérdező hozzászólása: Nem fájt, amikor felrakta a katétert egy pici szúrást éreztem, amikor a ballont felfújta akkor nem éreztem semmit, utána lementünk a röntgenbe ott feltöltötték és az utolsó cseppeknél éreztem kicsi feszülést. én is nagyon féltem mert sokan riogattak de ne izgulj nem fáj.
az egyik petevezetékemet kioperálták, a másik alig átjárható. 2 gyerekem van, 1, 5 és 3 évesek. sok sikert neked is.
A kérdező hozzászólása: köszi a bíztatást
Igen én kétszer is terhes lettem de mindkétszer méhenkivüli lett!!!!Az orvosom azt mondta hogy ha nem akarok mégegyszer méhenkivüli terhes lenni akkor ki kell venni a petevezetömet(azt amelyiken szükület van).Vigyázz ezzel mert nem jó játék!Szerintem ebben az esetben nem csinálnak inszemet csak lombikot.

Ha gyes után a szabadság alatt esek teherbe akkor mi a helyzet? Menjek táppénzre, mert ügye az hogy jönne ki ha vissza mennék 2-3hónapra aztán megint el. Írjon az is aki már járt hasonlóan.

Legjobb válasz: Hát attól függ, hogy milyen a fõnököd. Ha meg tudod vele beszélni és jól viseled a terhességet, sztem érdemes lenne dolgozni - már ha számít, hogy mennyi tgyást kapsz. Ha nem... Így jártak. Egyébként barátnõm 2 héttel a szabi letelte elõtt tesztelt pozitívat, esze ágában sem volt dolgozni. Mondjuk õk tervezték a babát (tehát azon izgultak, hogy nehogy kicsússzanak az idõbõl) és nem élnek rosszul.

Hát attól függ, hogy milyen a fõnököd. Ha meg tudod vele beszélni és jól viseled a terhességet, sztem érdemes lenne dolgozni - már ha számít, hogy mennyi tgyást kapsz. Ha nem... Így jártak. Egyébként barátnõm 2 héttel a szabi letelte elõtt tesztelt pozitívat, esze ágában sem volt dolgozni. Mondjuk õk tervezték a babát (tehát azon izgultak, hogy nehogy kicsússzanak az idõbõl) és nem élnek rosszul.
Hát én pontosan így voltam/vagyok. Vissza akartam menni dolgozni, már a szabikat vettem ki, mikor kiderült, hogy babás vagyok. Rögtön táppénzre mentem, mert a munkakörülmények nem a legjobbak, és milyen jól is tettem, mert már elejétõl voltak gondok (véreztem, kórházba is kellett feküdnöm). Ha visszamentem volna, akkor közel másfél hétig tudtam volna aktívan dolgozni. aztán a doki közölte, hogy szigorú fekvés, különben baj lehet. Most, azóta, táppénzen vagyok. A fõnök próbált volna csalogatni, hogy legalább egy kicsit járjak be, de a baba fontosabb mindennél. Így is fogok tgyást, gyedet, gyest kapni rendesen. A táppénzem nem olyan vészes, mindenkit riogattak, hogy a kismamák maradjanak aktív állományba, mert csak ennyi meg annyi lesz a pénzük. hát annyit elárulhatok, hogy a jelenlegi családi pótlékkal kiegészítve annyit kapok, mintha bejárnék 11 órába gürizni.

A Lifestyles Ultra Safe óvszer sperma ölő, így ha elszakadna akkor se eshetnék teherbe. Első alkalommal jó ez vagy van ennél jobb amivel biztos a védelem és nem szakad el?

Legjobb válasz: Szerintem ez nagyon erõs óvszer...szóval ha ez elszakad akkor vagy valamit rosszul csináltatok,vagy nagyon vadok voltatok :D Amugy meg ez,hogy spermaölõ...szerintem ha kiszakadna nem pusztítaná el 100%-osan.De sztem ez nagyszerû választás elsõre.

Óvszerek minõségérõl: Gólyatáborban egyik feladatunk az óvszer fújása volt. Hatból 5 kb a második-harmadik fújásra kidurrant. Csak egy volt ami igazán erõs és baromi nagyra kellett fújni mire kiszakadt. Egy márka volt, de már nem emlékszem. Vigyázni kell azzal is az tuti. Egy márkán belül is lehetnek selejtesek.
sztem az is számít h jól van- e felhelyezve, levegõ nélkül!
nálam az ultra vékony 1*re kiszakadt, az ideg majd megölt hogy terhes vagyok-e. a play az nálam bevált de én a durex-re esküszöm :)
nagyon ritkan szakad el az ovszer. ne idegeskedj!! az ovatossag persze nem art.
Bármelyik kiszakadhat. Nem árt ellenõrizni néha szex közben, h még jó e. De nem görcsölj rajta, mert nem fogod élvezni a szexet.
Szerintem ez nagyon erõs óvszer...szóval ha ez elszakad akkor vagy valamit rosszul csináltatok, vagy nagyon vadok voltatok :D Amugy meg ez, hogy spermaölõ...szerintem ha kiszakadna nem pusztítaná el 100%-osan.De sztem ez nagyszerû választás elsõre.
xtem is nagyon jo valasztas :) azonkivul a Durex is nagyon megbizhato, nekunk meg az Ultra Thin-nel sem volt bajunk.
nekünk pont ez szakadt ki, szóval én kétségbe vonnám. és durexben is kiszakadt az extra safe. szóval szerintem maradj a normálisnál, meg mondjuk ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor parmatex hüvelytabletta.
elõzõ válaszadó vagyok: kiegészítésképpen, utólag olvastam el az elsõ hozzászólót. szóval egyetlen másik óvszer sem szakadt ki, csak ez, pedig semmivel nem voltunk vadabbak, mint máskor. az óvszer is teljesen új volt.
Nekem is ilyen van most itthon de még nem próbáltam ki! De most hétvégén viszont kiszeretnénk de parázok én is egy kicsit h ne hogy kiszakadjon, mert ahogy látom nem valmi sok síkosító van rajta remélem a barátnöm nem fog ez miatt teherbe esni elégg gázos lenne Kicsit féle a óvszerektõl
Hát tuti fogamzásgátló, az egyszer biztos... :D Egyrészt.. mi is azt használtuk a párommal elsõ alkalommal, mit ne mondjak anyagi tulajdonságát nézve... elég masszív kis gumi. Másrészt.. nem tudjuk a mai napig az okát, de a barátom péniszét olyan szinten elszorította, h szabályosan fájdalmai voltak.. meg majdnemhogy lekonyult... pedig se hosszra, sem vastagságra nem kirívó.. ja, és más óvszerekkel nem voltak ilyen gondjaink.
jó választás. sok sikert. ;)
A kérdező hozzászólása: Esetleg ugyan ebben a fajtában a play mennyire megbízható?
Csak a borsozott a tuti. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!