Találatok a következő kifejezésre: Ha teherbe akkor (646 db)

Lenne néhány kérdésem, 1. menstruáció közben teherbe eshetek? Vagy menstruáció után 1-2 nappal? 2. Ha védekezünk, akkor nyugodtan élvezhet a barátom belém? 3. miért van az, hogy nem tudom élvezni, ha a csiklómat izgatja a barátom?

Legjobb válasz: 1. igen teherbe eshetsz! 2. menses után is teherbe lehet esni 3. ha rendesen védekeztek akkor semmi baj sincs 4. idõvel kialakul hogy mit élvezel ha a barátod csinálja. 5. nem ártana átlapoznod egy szakkönyvet és 16 év fölé kerülnöd mielõtt még olyat teszel amit késõbb megbánsz ! 22/L

1. igen teherbe eshetsz! 2. menses után is teherbe lehet esni 3. ha rendesen védekeztek akkor semmi baj sincs 4. idõvel kialakul hogy mit élvezel ha a barátod csinálja. 5. nem ártana átlapoznod egy szakkönyvet és 16 év fölé kerülnöd mielõtt még olyat teszel amit késõbb megbánsz ! 22/L
elvileg nem lehetsz terhes, de elõfordult már. azonban ez nagyon ritka. de mensi alatt ne szexelj, mert fertõzést szedhetsz össze. meg nem is tudom h h birnal, nekem most van meg, de annyira görcsölök, h a halálomon vok.. mensi után "üres" a szervezeted, kiürült a petesejt, úgyh nem lehetsz terhes. de minden esetre védekezni kell.. h érted h ha védekeztek, akkor élvezhet beléd??
Kicsi az esélye, hogy terhes legyél, de a inkább az elején csináljátok, utána már ne annyira.
a peteérés a legtöbb esetben a ciklus 8-12. napján van..tehát!mivel a menses elsõ napja a ciklus elsõ napja..a menses utáni pár nap a legveszélyesebb!! az a biztos, ha mindig védekeztek, az sem 100%, de majdnem a legtöbb amit tehetsz, ha gyógyszert sem szedsz még.

Kimaradt 1 menszim. Terhességi teszt még nem mutatja ki a terhességet és a doki se látta a babát ha van. Kérdésem az hogy ha pl. ha juliba nem jött meg de mondjuk 20 án estem teherbe akkor még van remény? Többször probálkoztunk

Legjobb válasz: Úgy számolom, hogy kb 35-37 napos ciklusaid lehetnek. Kicsit hosszú, de teherbe lehet vele esni. Kb július 13 körül kellett volna, hogy megjöjjön, de ez kimaradt. Erre bõ két hétre volt pozitív az ovuteszted, ekkor szeretkeztetek is, és teherbe eshettél. De a terhesteszt csak legharamabb a fogantatás után két héttel tud bármit is mutatni, és gyakran még akkor se, csak egy-két héttel késõbb. Ma még csak augusztus 3-a van, eszméletlen korán. Ha a baba meg is fogant, még be sem ágyazódott, terheshormonok azonban csak a beágyazódás után kezdeke el termelõdni. Várj legalább augusztus 14-ig, addig ne tesztelj, nem érdemes.

Úgy számolom, hogy kb 35-37 napos ciklusaid lehetnek. Kicsit hosszú, de teherbe lehet vele esni. Kb július 13 körül kellett volna, hogy megjöjjön, de ez kimaradt. Erre bõ két hétre volt pozitív az ovuteszted, ekkor szeretkeztetek is, és teherbe eshettél. De a terhesteszt csak legharamabb a fogantatás után két héttel tud bármit is mutatni, és gyakran még akkor se, csak egy-két héttel késõbb. Ma még csak augusztus 3-a van, eszméletlen korán. Ha a baba meg is fogant, még be sem ágyazódott, terheshormonok azonban csak a beágyazódás után kezdeke el termelõdni. Várj legalább augusztus 14-ig, addig ne tesztelj, nem érdemes.
Elég kevés információt írtál. Mikor kezdõdött az utolsó vérzésed? Hány naposak szoktak lenni a ciklusaid? Melyik hónap 20-ról beszélsz? Mikorra vártad a legutóbbi vérzésed? Egy ciklus minden további következmény nélkül kimaradhat teljesen.
A kérdező hozzászólása: Junius 16 volt az utolsó. Elõtte az utolsó 2 dátum: Május 6 és március 29 . Tehát mindig késik ennyit de megszokott jönni. Juliusban semmi nem volt. Az óvutesztem most julius 29.én 30-án és 31 én pozitiv volt , de a terhességi teszt negatív és a doki se látott babát. Igy lehetek babás? És ne haragudjatok ha értelmetlen vagy zavaros a kérdésem de már nem tudom mire számíthatok.
A kérdező hozzászólása: Amikor az óvuteszt + volt probálkoztunk . Akkor teherbe eshettem? Igy hogy nem jött meg?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Akkor még van remény arra hogy baba van a dologban . Megirom majd mi lett az eredmény és még egyszer köszönöm.
Jól van, annak nagyon örülnék, ha megírnád. :-) és drukkolok neked.
szia! Na teszteltél már??? Drukkolok neked

Ha gyes alatt esek teherbe akkor milyen juttatásokra számíthatok a második babámmal?

Van már egy 14 hónapos kislányunk.Vele GYED-en vagyok jelenleg.Szeretnénk még egy babát, de nem biztos, hogy még GYED alatt teherbe esek.Ha kérem a GYES-t és az alatt esek teherbe akkor táppénzre menjek ismét?Akkor sokkal kevesebbet fogok kapni, mint most a lányommal?

Legjobb válasz: Ha a GYES idõtartama meghaladja a 180 napot, akkor a minimálbér lesz a TGYÁS és a GYED alapja. Ha 180 napnál kevesebb ideig leszel GYES-en, akkor a szerzõdés szerinti béred lesz az alap. Az én javaslatom: ha a GYED lejárta után esel teherbe, vedd ki az elmaradt szabadságot, majd menj táppénzre a TGYÁS igényléséig (szülés elõtt 28 nap) De ebben az esetben írásban jelent be a munkáltatódnál a várandósság tényét, mert csak akkor leszel védett.

Ha a GYES idõtartama meghaladja a 180 napot, akkor a minimálbér lesz a TGYÁS és a GYED alapja. Ha 180 napnál kevesebb ideig leszel GYES-en, akkor a szerzõdés szerinti béred lesz az alap. Az én javaslatom: ha a GYED lejárta után esel teherbe, vedd ki az elmaradt szabadságot, majd menj táppénzre a TGYÁS igényléséig (szülés elõtt 28 nap) De ebben az esetben írásban jelent be a munkáltatódnál a várandósság tényét, mert csak akkor leszel védett.
A kérdező hozzászólása: Ezt az utolsó mondatot nem nagyon értem. Miért ha bemegyek és személyesen közlöm akkor kirúghatnak? Gyes alatt? Köszi a segítséged!
Nem, gyes alatt nem rúghatnak ki, de ha táppénzre mész, akkor kirúghatnak, ha terhes vagy és nem jelented be írásban. Amit az elsõ írt, az úgy van valóban, semmiképp ne legyél 6 hónapnál többet gyesen, mert akkor a minimálbér lesz az alapja a gyednek, ha azt az évet veszik alapul, amelyikben több mint fél évet voltál gyesen. Ezért érdemesebb táppénzre menni, amint megtudod, hogy terhes vagy. Viszont táppénz alatt nem vagy védett, csak ha írásban jelented be a terhességed.
Nem kötelezõ írásban bejelenteni, nyugodtan bejelentheted szóban is, csak azért javasolja mindenki az írásbeli formát, mert annak nyoma van. A lényeg, hogy igazolhatóan kell közölnöd, ha csak beszólsz, és a fõnököd köcsög, akkor simán letagadhatja és kirúg. VAgy mondd el mindenkinek hogy azért jöttél, hogy szólj a terhességedrõl :D
Sziasztok! Pont én is ilyen helyzetben vagyok! Nekem 1 hét múlva lesz 2 éves a kisfiam és ugye már megigényeltem a GYES-t az államkincstárnál a munkahelyen pedig a fizetés nélküli szabit, tegnap kiderült, hogy kismama vagyok, de még nagyon az elején járok.Ha most elkezdem a GYES-t és kb.4-5 hét múlva elmegyek a nõgyógyászhoz, õ megállapítja minden rendben, akkor jobban járok, ha 6 hónapon belül elmegyek táppénzre és megszakítom a GYES-T, ugye?Az elsõnél is veszélyeztetettként táppénzen voltam.És akkor, ha írásban bejelentem, hogy terhes vagyok el sem küldhetnek, ugye?A TGYÁS-t szülés elõtt mennyivel lehet igényelni pontosan, addig lehetek táppénzen gondolom? Köszönöm, most nagyon sok kérdés kavarog bennem :D
A kérdező hozzászólása: Szívbõl gratulálok.:) A táppénzzel mindenképp jobban jársz, mint a gyessel.Az elsõ válaszoló azt írta, hogy a TGYÁS-t szülés elõtt 28 nappal lehet igényelni. Boldog babavárást!:)

Ha a gyest megszakítva visszamennék dolgozni de még a szabikat kikérem előtte és az alatt esek teherbe akkor mi van és úgyanaz vonatkozik e ha nem a szabi alatt esek teherbe hanem a tényleges munkakezdés 1. hójában?

Legjobb válasz: Szabi alatt már olyan, mintha dolgoznál jogilag, mindegy, ekkor esel-e teherbe vagy késõbb, amikor már valóban dolgozol. Nálunk a legtöbb nõ ezt használja ki, hogy ne kelljen 2 gyerek között semmit se dolgozni, terhesség alatt 90 %-os bért kapjon munka nélkül, és szülés után is teljes pénzt kapjon 5 hónapig (fegyveres testületnél).

Szabi alatt már olyan, mintha dolgoznál jogilag, mindegy, ekkor esel-e teherbe vagy késõbb, amikor már valóban dolgozol. Nálunk a legtöbb nõ ezt használja ki, hogy ne kelljen 2 gyerek között semmit se dolgozni, terhesség alatt 90 %-os bért kapjon munka nélkül, és szülés után is teljes pénzt kapjon 5 hónapig (fegyveres testületnél).
Nem értem, miért kell a gyes megszakítanod? Dolgozhatsz mellette napi 8 órában is. A szabadságra már munkabért kapsz egyébként. Mire vonatkozik az, hogy "akkor mi van?"
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Kicsit utána jártam azóta én is. Nem szakítom meg a gyes-t (meglehet egyáltalán?) úgy tudom az akkor is jár ha dolgozom. Szóval nem lehetek terhes csak úgy hogy meglegyen a 365nap különben nem kapok tgyást se jó gyedet mert ha elõbb születik meg akkor a minimálbért veszik alapul. Gyed, Gyes nem számítódik bele a 365napba! Gyesrõl csak akkor kell lemondanom, (de apuci felveheti) ha táppénzre szeretnék menni, ami kizárt mivel csak annyi tápénzre lehet menni amennyit ledolgoztál, tehát ha csak 2 hónapot dolgozól nem írathatod ki magad a dokival mert akkor csak 2hó táppénz jár. Szívás kismamának lenni, ill. gyerekvállalást tervezni. :(
A kérdező hozzászólása: Ja és csak reménykedhetek, hogy nem szekálnak ki ha nem vagyok terhes a munkahelyrõl, mert semmibe nézik azt, hogy gyes folyósítása alatt nem rughatnak ki! Sajnos 2 barátnõmet is szó szerint addig macerálták a munkahelyen míg élni se volt kedvük bejárni dolgozni, így alláírták a közös megegyezés felmodásukat.

Van rá esély hogy közvetlen menzi után teherbe estem? Ha igen akkor a peteérés idejében érezhetek már valamit?

Legjobb válasz: Hát ha mensi után közvetlen teherbe estél az azt jelenit hogy akkor volt petekiszabadulás. Elképzelhetõ hogy rá kb 14-15 napra esetleg kezded érezni halványan a tüneteket. Mert úgy tûnik hogy terhes vagy, pedig még csak félidõnél jársz? mondjuk teljesen nem értem, mert ha terhes vagy akkor többet egy darabig nem lesz peteérés:)bocs ha félreértettem:)

Hát ha mensi után közvetlen teherbe estél az azt jelenit hogy akkor volt petekiszabadulás. Elképzelhetõ hogy rá kb 14-15 napra esetleg kezded érezni halványan a tüneteket. Mert úgy tûnik hogy terhes vagy, pedig még csak félidõnél jársz? mondjuk teljesen nem értem, mert ha terhes vagy akkor többet egy darabig nem lesz peteérés:) bocs ha félreértettem:)
Ha teherbeestél volna akkor má lett volna péd anélkül nem megy.
gondolom úgy értette a kérdezõ, hogy ha volt egy mensi utáni pé, amibõl terhes lett, akkor az eredeti pé idejére (ciklus közepén) érezhet-e tüneteket. Jól mondom? Egyébként 1 jól irta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves harmadik válaszoló.így gondoltam ahogy leírtad csak én nem írtam érthetöen
3 vok: szivesen :)

Ha valaki fogamzásgátló mellett esik teherbe, akkor is elmarad a vérzés?

A fogamzásgátló hatására továbbra is lesz vérzés, akkor hogy lehet észrevenni, hogy valaki mellette esett teherbe?

Legjobb válasz: ha nem hagytál ki bogyókat, egy napig sem, akkor nincs miért aggódni: a fogamzásgátló kifejti hatását. Ám ha mégis kimaradt 1-1 szem, akkor van rá ok. A fogamzásgátlók betegtájékoztatóján megtalálhatóak ezek a feltételek is. Mellesleg volt rá példa, hogy fogamzásgátló mellett 1-1 szemet nem szedett be az illetõ és ugyanúgy 3-4 hónapig rendszeresen, mit sem sejtve havi vérzéssel, de teherbe esett. Nagyon kell rá ügyelni. Minden nap szedni a bogyókat és akkor nem lesz baj! :)

ha nem hagytál ki bogyókat, egy napig sem, akkor nincs miért aggódni: a fogamzásgátló kifejti hatását. Ám ha mégis kimaradt 1-1 szem, akkor van rá ok. A fogamzásgátlók betegtájékoztatóján megtalálhatóak ezek a feltételek is. Mellesleg volt rá példa, hogy fogamzásgátló mellett 1-1 szemet nem szedett be az illetõ és ugyanúgy 3-4 hónapig rendszeresen, mit sem sejtve havi vérzéssel, de teherbe esett. Nagyon kell rá ügyelni. Minden nap szedni a bogyókat és akkor nem lesz baj! :)
A kislányommal én is így jártam, (hasmenés miatt nem hatott a gyógyszer) nem vettem komolyan, hogy baj lehet. Az elsõ hónapban egy kicsi menzesz jelentkezett csak. A dokik szerint beágyazódásos vérzésnek felelt meg. Ha gyanakszol tesztelj!

A kisfiam májusban lesz 2-éves, és ha most esek teherbe akkor gyedet, vagy gyes-t fogok kapni?

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy a kérdezõ azzal jár a legjobban, ha gyesre megy a gyed lejárta után. A tgyással nem lesz gond, viszont ha nincs a két gyerek között, pontosabban a tgyás igénylése elõtti évben, 180 bérezett nap, akkor a minbér kétszeresének 70%-a lesz a tgyás maximuma. A gond a gyeddel van, hiszen akár most esel teherbe, akár pár hónap múlva, a gyedet jövõre fogod igényelni. Mivel minden ellátás összegénél az igénylést megelõzõ naptári év jövedelmét nézik, és te idén zömében gyest kapsz, ezért a gyeded alapja a minimálbér lesz. Ha a minimálbérnél több a szerzõdésed szerinti bér 70%-a, akkor érdemes a gyed után kivenni a szabikat, majd utána elmenni táppénzre.

Nem biztos, hogy a kérdezõ azzal jár a legjobban, ha gyesre megy a gyed lejárta után. A tgyással nem lesz gond, viszont ha nincs a két gyerek között, pontosabban a tgyás igénylése elõtti évben, 180 bérezett nap, akkor a minbér kétszeresének 70%-a lesz a tgyás maximuma. A gond a gyeddel van, hiszen akár most esel teherbe, akár pár hónap múlva, a gyedet jövõre fogod igényelni. Mivel minden ellátás összegénél az igénylést megelõzõ naptári év jövedelmét nézik, és te idén zömében gyest kapsz, ezért a gyeded alapja a minimálbér lesz. Ha a minimálbérnél több a szerzõdésed szerinti bér 70%-a, akkor érdemes a gyed után kivenni a szabikat, majd utána elmenni táppénzre.
Ha pici eszed van akkor ahogy a kicsi megszületik lemondasz a nagy GYES-érõl és kéred a kicsi után a tgyást, hiszen az jóóóóóóval több.
Májusig yged-et , utána gyest, vagy elmész táppénzre.
Csatlakozom az utolsó válaszolóhoz, õ adott neked tökéletes választ!
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a jotanácsokat!!most én gyeden vagyok.és ha jol értetem ha a kisfiam már betölti a 2-évet mire ujra terhes leszek, akkor kérjem ki a munkahelyemröl a szabikat, és menjek el táppénzre?Vagy mit tudnék még tenni?
Pénztárca szempontjából az a legkedvezõbb, ha kiveszed a szabikat és elmész táppénzre. Ha végigviszed a gyest, minimálbér után kapod a gyedet. Ha csak táppénzen leszel, akkor a mostani szerzõdésed szerinti bér 70%-ának a 70%-át fogod kapni, ugyanis akkor a 15 betegszabis napból fognak napi díjat számolni.

Ha most passzív gyeden vagyok és gyes ideje alatt esek teherbe akkor milyen juttatások járnak nekem a második gyereknél?

Sajnos kislányom születése után megsz?nt a munkaviszonyom, de már gondolkodunk a második babán. Járna nekem ugyanannyi gyed mint az els?nél vagy csak gyes?

Legjobb válasz: Csak gyes, mivel nincs honnét gyedre lenned, nincs bejelentett munkaviszonyod. De ha gyed alatt teherbe esel legkésõbb 1,5 éves korig, majd ha lejár a gyed elmész munkanélkülire, kapod a munkanélkülit és onnét mész el szülni akkor jár a gyed!

Csak gyes, mivel nincs honnét gyedre lenned, nincs bejelentett munkaviszonyod. De ha gyed alatt teherbe esel legkésõbb 1, 5 éves korig, majd ha lejár a gyed elmész munkanélkülire, kapod a munkanélkülit és onnét mész el szülni akkor jár a gyed!
Én is így vagyok, mint Te. Csak nekem 3 nappal a kislányom születése elõtt járt le a szerzõdésem. Passzív Gyed-en vagyok. Várjuk a második babát, és azt tanácsolta 2 TB-tanácsadó is, hogy jelentkezzek be a munkaügyiben munkakeresésire, és valahogy így majd járhat a Gyed a másodikkal is. Mindjárt kikeresem Neked, amit itt neten írt nekem, hátha Neked is segít. ...megvan: Két kérdést is feltettem. Másolom mindkettõt: 1. Gyed/Gyes - második baba? 2009 augusztus elején született elsõ gyermekünk. Tanárként határozott idejû szerzõdésem volt 2009. július 31-ig. Ha gyermekem 2 éves kora elõttre tervezzük a második babát, akkor vele milyen juttatásra számítsak? Ha lenne határozatlan idejû szerzõdésem, akkor a másodikkal kaphatnék továbbra is Gyedet? Köszönöm válaszát! (...sajnos nem tudok kiigazodni ezekben a kérdésekben... újabb és újabb törvények születnek... Visszamenni dolgozni egyelõre nem szeretnék pici babák mellett - persze, ha lenne hová...) 706. kérdés: anna 2010-02-13 09:03:47 Kedves Anna! Ha a második baba megérkezik az elsõ gyermek kétéves kora elõtt, akkor a nagyobbik után kaphatja tovább passzív jogon a gyedet, és a gyest, a kicsi után azonban csak gyesre lesz jogosult. Ha a munkaviszonya nem szûnt volna meg, és így érkezett volna a következõ baba, akkor jogosult lenne utána tgyásra és gyedre is. Ha eztán keletkezne újabb munkaviszonya, és így lenne legalább 365 nap biztosítotti ideje, akkor jogosult lenne újból gyedre a következõ gyermek után. Remélem, tudtam segíteni! Üdvözlettel: Gyöngyi 2. ...és még egy válaszom van: GYED? Második baba 2 éven belül? 2009 augusztusában született elsõ gyermekünk. A szerzõdésem 2009 július 31-én lejárt. Második babánk - remélhetõleg - 2011 februárjában születik. Mire számítsak? Kapog TGYÁS-t? És GYED-et? (Ha jól tudom, a GYED-et az elõzõ naptári év átlagkereset alapján számolják. A 2010-es GYED-em keresetnek számít? Biztosított vagyok ez idõ alatt?) Köszönöm rám szánt idejét a gyermeknevél mellett is és válaszát! 816. kérdés: Anna 2010-06-16 08:47:14 Kedves Anna! Ha a következõ baba születéséig passzív gyeden marad, akkor a nagyobbik kétéves koráig maradhat tovább gyeden, aztán azonban csak az alanyi jogon járó gyesre lesz jogosult a kicsi után. Ha esetleg a gyed helyett bejelentkezik a Munkaügyi Központba, és álláskeresési támogatást folyósítanának Önnek, akkor ezzel lehetõsége nyílhat a tgyásra, és a gyedre az alábbiak alapján: A tgyás jogosultság egyik feltétele, hogy a szülést megelõzõ két éven belül legyen 365 nap biztosítotti ideje. Ehhez figyelembe lehet venni a munkaviszonyon kívül a passzív tgyást, és gyedet, és az álláskeresési támogatás folyósítási idejét. A másik feltétel, hogy a szüléskor biztosított legyen, ez akkor teljesül, ha az álláskeresési támogatás folyósítási ideje alatt szül, vagy a szülés várható idejénél korábbi idõponttól igényli meg a tgyást. A gyedhez a korábbi passzív gyedet nem lehet beszámítani biztosítotti elõzményként a 365 napba, ennek ellenére a munkaviszonyából, a passzív tgyásból, és a feltételezett álláskeresési támogatás idejébõl meglesz a 365 nap. Mindkét ellátás összegét az álláskeresési támogatás alapjául szolgáló átlagkeresetbõl állapítják meg. A gyed nem lehet a következõ tb ellátások alapja, hiszen ahhoz csak az egészségbiztosítási járulékköteles jövedelmeket lehet figyelembe venni. A passzív gyed idején a természetbeni egészségügyi szolgáltatások igénybevételére jogosult, ebben az értelemben biztosított ezen idõ alatt. Minden jót, örömteli babavárást kívánok! Üdvözlettel: Gyöngyi 816. válasz: Sarkadi Gyöngyi 2010-06-23 22:09:34
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, fõleg a másodiknak! Köszönöm, de ki tudom magamnak számolni ezek alapján.

A parom azt monta h csak akkor vesz el felesegul ha teherbe esek! Vagy varjam ki ameg eljon az ideje. Tippek-trukkok hogyan essek teherbe minnel hamarabb?

Legjobb válasz: Akkor fogsz nagyot nézni, ha terhes lennél és a párod ki fogja találni, hogy nem is gondolta komolyan azt a gyereket.

Akkor fogsz nagyot nézni, ha terhes lennél és a párod ki fogja találni, hogy nem is gondolta komolyan azt a gyereket.
Szerintem kár siettetni a dolgokat. Alapvetõen nem mennék bele ilyen "egyezségbe", fõleg nem erõltetném a gyerekvállalást azért, hogy végre elvegyenek feleségül. Akinek kellek, kellek gyerek nélkül is. Akinek nem , annak gyerekkel sem fogok. A gyereket elsõsorban magadnak szülöd, úgy készülj!
EGYÉBKÉNT a gyerekvállalás 2 ember döntése kell, hogy legyen
30 vagyok, 27 hetes terhes. Elsõ hónapban sikerült. Én úgy gondolom, hogy csak a gyerek miatt is lehet teherbe esni, de ez önzés. Legalább meg kell próbálni normális családi életet biztosítani neki (vagy ezzel a fura fazonnal, vagy mással). Egy gyereknek mindkét szülõjére szüksége van, lehetõleg úgy, hogy õk boldogok együtt. Ennyire nem kellene félned a teherbeesés nehézségeitõl 30 évesen, és csak azért szülni egy gyereket egy pasinak, aki ilyen fura feltételeket szab, mert kifutsz az idõbõl. Egy -két évet még adnék magamnak a helyedben, hogy alaposan meggondoljam, tényleg _ezzel_ az emberrel akarom leélni az egész életem? A gyerek veled lesz kb. 20 évet, majd éli a saját életét, te meg ránézel erre a fazonra (ha még ott lesz), és mire fogsz gondolni? Hogy jaj, de jó, hogy mellettem van, élvezem majd a következõ 30+ évet vele leélni? Vagy azt, hogy gyereket csinálni jó volt, de kizárt, hogy az agyamra menjen halálomig... ?? Gondold át!
A kérdező hozzászólása: szoktunk beszelni a csaladalapitasrol de mindig azt mondja hogy varjam ki az idejet....
A kérdező hozzászólása: egy bizonyos kor utan mar ti is tudjatok h nehez lehet teherbe esni es en kozeledek 30 fele egyepkent ha nem is a hazzasag de a gyereket az szeretnem<3
A kérdező hozzászólása: 10 eve vagyunk egyutt es 7 eve lakunk egyutt....csaladi allapotunk jo hirtelen arra gondoltam hogy tudja h nem termekeny es fel elmondani...?
az elõzõt folytatnám: gondold át nagyon!!!! ezt írtad: ha nem is a hazzasag de a gyereket az szeretnem" ezt mondd el hangosan és értelmezd magadnak!!!! gondold végig, te mit akarsz!!! beszéld meg a pároddal, õ hogy gondolja! egy gyerek az nem csak egy kisbaba, akive lehet babázni, pár évet otthon lenni, szép ruhákba öltöztetni, dicsekedni vele, hogy már miket tud, hanem egy kis emberke, akiért a szülei felelõsek!!! (37 évesen nászéjszakán estem teherbe, elsõ próbálkozásra, mert esküvõ elõtt nem akartunk gyereket, csak utána).
10 éves kapcsolatban ez a férfi akkor hajlandó csak feleségül venni, ha terhes vagy, mert akkor már úgy érzi, nincs más választása. Ez nem rángat meg benned semmilyen csengõt??? Szerintem nagyon sok évet dobtatok ki mindketten az ablakon, ha nem tudtok errõl normálisan beszélgetni.

28-án jött meg a menzeszem, pár nappal előtte voltunk együtt a párommal ha teherbe estem volna, akkor már nem jött volna meg, vagy menzesz előtt nincs is esélye, hogy sikerüljön?

Legjobb válasz: Elvileg teherbe lehet esni, csak nagyon ritka. Viszont ha volt peteérésed a menszez után, akkor elvileg lehet.

Elvileg teherbe lehet esni, csak nagyon ritka. Viszont ha volt peteérésed a menszez után, akkor elvileg lehet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!