Találatok a következő kifejezésre: Ha teherbe a (1273 db)

Mit gondoltok a cicka fark teáról? Tényleg hatásos ha teherbe szeretnék esni? Eddig nem sikerült teherbe esnem az előző 2 gyerekemmel elsőre össze jött!

Legjobb válasz: Én azt menstruációs görcsökre szoktam inni, arra hatásos. Van akinek használ, van akinek nem, én nem tudom, de egy kicsit azért placebó hatást is sejtek mögötte. Hiszel benne, hogy akkor most ettõl vagy attól teherbe esel, lehet az sima folsav, vagy egyszerû vitamin, gyógytea, akármi, sokaknak csak ennyire van szüksége, hogy tényleg sikerüljön, hogy higgyenek benne...

Én azt menstruációs görcsökre szoktam inni, arra hatásos. Van akinek használ, van akinek nem, én nem tudom, de egy kicsit azért placebó hatást is sejtek mögötte. Hiszel benne, hogy akkor most ettõl vagy attól teherbe esel, lehet az sima folsav, vagy egyszerû vitamin, gyógytea, akármi, sokaknak csak ennyire van szüksége, hogy tényleg sikerüljön, hogy higgyenek benne...
Amennyire én tudom a cickafark+palástfû tea elég hatásos, mondjuk mivel nekem rendszeres 28 napos ciklusom van, így én - most második hónapja - peteérés utáni második naptól ittam a palástfüvet, cickát nem, mert az bezavarhat a rendszeres ciklusba. Nem tudom, hogy ez segített-e, de pont ma reggel teszteltem pozitívat! :-) A tea mellett szedek elevitet és méhpempõvel kombinált ginsenget-bár azt most azt hiszem abbahagyom, az emberemnek c, e vitamint és folsavat adtam, állítólag a férfiaknak is hasznos a folsav.

Szex előtt, mikor már fel vagyok izgulva, valamilyen sperma előtti anyag jön ki a péniszemből. Ettől is eshet teherbe a barátnőm? És ha igen, úgy is, hogy nem szűz?

Legjobb válasz: Igen, már ez is tartalmazhat spermát (egyébként elõváladéknak hívják), így teherbe eshet. Ez független attól, hogy szûz vagy nem, ha már menstruál, azaz van peteérése, akkor teherbe eshet.

Igen, már ez is tartalmazhat spermát (egyébként elõváladéknak hívják), így teherbe eshet. Ez független attól, hogy szûz vagy nem, ha már menstruál, azaz van peteérése, akkor teherbe eshet.
Igen, ez az elõfolyás. És ebben is található elegendõ számû spermium. Attól még hogy szûz, terehbe tud esni, hisz a szûzhártyán vagy egy kis nyílás.
Én úgy gondolom, hogy nem lenne szabad szexuális életet élni ilyen felelõtlenül. Hiszen alapvetõ dolgokkal nem vagytok tisztában, ami olyan egész életetekre kiható problémákat okozhat, amirõl nem is álmodtok! és nem csak a teherbeesésre gondolok!! Elõször is jó lenne, ha ha valaki felvilágosítana, de nem egy sexfilmmel, vagy kérj tanácsot szexológustól, vagy menjen el a barátnõd egy nõgyógyászhoz, aki majd elmagyarázza, hogy milyen fogamzásgátló és betegségmegelõzõ módszerek vannak...stb. De a helyetekben várnék még pár évet, még megértek egy ilyen kapcsolatra!

Mit tegyek ha petefészek cisztám van és nem esek 8 hónapja teherbe? A ciszta lehet kiváltó oka a nem teherbe esésnek? Vagy valami más problémám lehet?

Legjobb válasz: Köszön válaszotokat, Párom elvileg rendben van, de nem is nagyon vizsgálódtunk az õ részérõl mert azt gondolom a ciszta miatt nem esek teherbe!

A kérdező hozzászólása: Köszön válaszotokat, Párom elvileg rendben van, de nem is nagyon vizsgálódtunk az õ részérõl mert azt gondolom a ciszta miatt nem esek teherbe!
Szia! Így nem tudok neked választ adni. Mert nem mindegy, hogy mekkora és mind kettõn van vagy csak az egyiken, mert a petefészek felváltva termeli a petesejtet. (havonta) De ha mind kettõn van akkor befolyásolhatja. Szerintem menj el orvoshoz.
Én úgy estem teherbe, hogy cisztám volt, sõt nem is menstruáltam rendesen mert még szoptattam a nagyot. Szóval nem biztos, hogy amiatt, de beszéld meg az orvossal. Na meg nem árt terhesség elõtt lerendezni, mert nekem a gyerek ráfeküdt amikor már nagy volt a pocakomban. Egyik nap azt hittem ott szülök meg a fájdalomtól, mire bementem a kórházba és megvizsgált a doki, már nem volt ciszta (holott az elõzõ ultrahangon ott volt a gyerkõccel együtt), elintézte a kölök....
A kérdés az, hogy a cisztának mi az oka. Ha PCO-t diagnosztizáltak nálad, akkor irány az endokrinológus, aki kideríti. Ilyenkor általában anyagcsere zavar okozza, amit gyógyszerrel, diétával és mozgással lehet helyreállítani. Amint ez rendben van, a ciszták elmúlnak, lesz peteérés (a ciszta azért alakul ki, mert a tüszõ nem reped meg, így teherbe esni sem nagyon lehet), és jöhet a baba, ha nincs más gond. Az elõzõ válaszolók a funkcionális cisztáról beszéltek, ami teljesen más lapra tartozik. Viszont ha te nem vagy babás, és a ciszta ott van, akkor az bizony probléma, kezelni kell babásodás elõtt. :-(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Úgy néz ki, hogy mind a kettõ petefészkemen van ciszta, de arra már nem emlékszem hogy mekkora... Kaptam tüszõrepedésre gyógyszert amit két cikluson át kellett szednem, de attól sem estem teherbe. Utoljára mikor beszéltem a nõgyógyásszal, azt mondta petevezeték átfújásra kell majd mennem. Az hogy a ciszta milyen fajta, azt nem tudom, csak azt hogy már 8 hónapja nem esek teherbe, hiába próbálkozunk párommal. És néha vannak alhasi görcseim, de ezek elenyészõek, az is lehet hogy csak én képzelem be magamnak... Lelkileg hat rám nagyon, hogy szeretnék de nem megy. Az endokrinológushoz hogy menjek beszéljem meg a nõgyógyászommal, vagy õt kikerülve?
Nõgyógyászoddal is beszél de én úgy tudom, hogy a házi orvostól kell beutalót kérni és utána idõpontot kell kérni.
Én simán bejelentkeztem egy magán endodokihoz. SZTK-shoz háziorvosi beutaló kell. A nõdokidnak semmi köze hozzá, nem kell az engedélyét kérned. De az átjárhatóságit is érdemes megcsináltatni, mert sajnos az egyik probléma nem zárja ki a másikat. Az elsõ válaszoló sajnos téved, a petefészkek nem váltják egymást feltétlenül havonta, és mindegy melyik petefészkeden van a ciszta, megakadályozza a peteérést. :-( Párod rendben van?
Hát esélyes, hogy amiatt. Drukkolok, hogy minél hamarabb összejöjjön!

Ha a gyest megszakítva visszamennék dolgozni de még a szabikat kikérem előtte és az alatt esek teherbe akkor mi van és úgyanaz vonatkozik e ha nem a szabi alatt esek teherbe hanem a tényleges munkakezdés 1. hójában?

Legjobb válasz: Szabi alatt már olyan, mintha dolgoznál jogilag, mindegy, ekkor esel-e teherbe vagy késõbb, amikor már valóban dolgozol. Nálunk a legtöbb nõ ezt használja ki, hogy ne kelljen 2 gyerek között semmit se dolgozni, terhesség alatt 90 %-os bért kapjon munka nélkül, és szülés után is teljes pénzt kapjon 5 hónapig (fegyveres testületnél).

Szabi alatt már olyan, mintha dolgoznál jogilag, mindegy, ekkor esel-e teherbe vagy késõbb, amikor már valóban dolgozol. Nálunk a legtöbb nõ ezt használja ki, hogy ne kelljen 2 gyerek között semmit se dolgozni, terhesség alatt 90 %-os bért kapjon munka nélkül, és szülés után is teljes pénzt kapjon 5 hónapig (fegyveres testületnél).
Nem értem, miért kell a gyes megszakítanod? Dolgozhatsz mellette napi 8 órában is. A szabadságra már munkabért kapsz egyébként. Mire vonatkozik az, hogy "akkor mi van?"
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Kicsit utána jártam azóta én is. Nem szakítom meg a gyes-t (meglehet egyáltalán?) úgy tudom az akkor is jár ha dolgozom. Szóval nem lehetek terhes csak úgy hogy meglegyen a 365nap különben nem kapok tgyást se jó gyedet mert ha elõbb születik meg akkor a minimálbért veszik alapul. Gyed, Gyes nem számítódik bele a 365napba! Gyesrõl csak akkor kell lemondanom, (de apuci felveheti) ha táppénzre szeretnék menni, ami kizárt mivel csak annyi tápénzre lehet menni amennyit ledolgoztál, tehát ha csak 2 hónapot dolgozól nem írathatod ki magad a dokival mert akkor csak 2hó táppénz jár. Szívás kismamának lenni, ill. gyerekvállalást tervezni. :(
A kérdező hozzászólása: Ja és csak reménykedhetek, hogy nem szekálnak ki ha nem vagyok terhes a munkahelyrõl, mert semmibe nézik azt, hogy gyes folyósítása alatt nem rughatnak ki! Sajnos 2 barátnõmet is szó szerint addig macerálták a munkahelyen míg élni se volt kedvük bejárni dolgozni, így alláírták a közös megegyezés felmodásukat.

Ha szeretkezünk a barátommal és nem védekezünk! De nem megy el bennem akkor is teherbe lehet esni?

Legjobb válasz: elméletileg az elõváladéktól is teherbe eshetsz... valamilyen védekezési módot célszerû alkalmazni, hacsak nem akartok babázni!

elméletileg az elõváladéktól is teherbe eshetsz... valamilyen védekezési módot célszerû alkalmazni, hacsak nem akartok babázni!
Igen, bár kevés rá az esély!
Simán, lásd családorvos válaszát: [link]
Simán...
Igen.
Még abban az esetben is, ha a férfi idõben megszakítja a közösülést, bekövetkezhet a terhesség. Egyes szakértõk szerint az elõváladék elegendõ spermiumot tud "felvenni" az elõzõ ejakulációkból a húgycsõben maradt spermiumok közül ahhoz, hogy terhességet okozhasson. Becslések szerint minden 100 nõbõl 17-27 esik teherbe a megszakításos módszer alkalmazói közül. Részletek: [link]
Ha nem lehetne, akkor nem írnék most választ :)
Igen. Inkább vegyétek meg a gumit/gyógyszert, mint az abortusz...
igen kedves 14 éves, bepriccolás mélkül is LEHETESZ az. Nem, nem tudjuk mennyi azesély. Fõleg nem százalékban.

Menses alatt ha teherbe estem anak van jelei esetleg elmulik a menses másnapra?

Legjobb válasz: Menses alatt 99%, hogy nem esel teherbe.

Menses alatt 99%, hogy nem esel teherbe.
Nem azt kérdezte a kedves kérdezõ, hogy mennyi esélye van így teherbe esni!!!És sajnos az az 1% akkor is ott van, akár csak a gyógyszernél, és hányan esnek teherbe gyógyszer mellett is.Szóval az esély az megvan rá!! Kedves kérdezõ, igaz én nem mensi alatt estem teherbe, de úgy gondolom, hogy ha teherbe estél, akkor vagy meglesz rendesen, vagy pedig csökkenni fog a vérzés mennyisége.Én úgy tudom, hogy a menzesz igazából csak a beágyazódás után marad el, ami 10-12 nap.De sajnos pontosat én nem tudok neked mondani.Keresgélj Google-ban, hátha találsz róla valamit. 28+3 hkm
Nekem elég esélyes, hogy mikor megvolt akkor estem teherbe és nekem alig volt meg akkor és 1nappal hamarabb elmúlt:) 14hkm

Mennyi az esélye hogy teherbe essek ha jukas a gumi?

Legjobb válasz: Ha LYukas a gumi, és pont peteérésed van, szerintem annyi az esélye annak, hogy teherbe eshettél, mint ha nem is használtátok volna; talán egy kicsit kevesebb, mert spermaölõvel van bevonva, ha jól tudom.

Ha LYukas a gumi, és pont peteérésed van, szerintem annyi az esélye annak, hogy teherbe eshettél, mint ha nem is használtátok volna; talán egy kicsit kevesebb, mert spermaölõvel van bevonva, ha jól tudom.
15:36 igen. a másik kérdését már törölték is. Ott részletesen taglalta, hogy ki akarja szúrni a gumit, hátha úgy be tudja csapni a barátját, mert a barátja szerint még nincs meg az anyagi feltétel.
Valami azt súgja nekem, hogy az a lyuk nem véletlenül került a gumira! :-)) Ha így van, az erõs átverésnek minõsül! Szegény párod! Az õszinteség hiánya késõbb súlyos problémákat okozhat a párkapcsolatotokban. Talán igaza van, és egy keveset nem ártana dolgoznod, mielõtt babázol!
A kérdező hozzászólása: hát remélem a közel jövõben össze fog jönni a baba
Hát akkor meg örülj neki ha esetleg teherbe esel... Készülj fel rá lelkileg, aztán ha mégsem lesz baba, akkor meg annak örülj, hogy még várat magára a dolog egy kicsit...
A kérdező hozzászólása: rendszertelen a menzeszem így nehéz meg mondani hogy mikor lehetek a legkönnyebben terhes most a 27. napon vagyok mostanság 33-36 napra jön meg. nem akarnám el vetetni a babát sõt ennek örülnék a legjobban ha terhes lennék
Van olyan tabletta ami az esemény után 24 vagy 48 órán belül bevéve elég rendesen elintézi a megtermékenyített petét... erõs gyógyszer, de ha tuti biztosra akarsz menni...
Hát az esélyed megvan rá. Hol állsz a ciklusban?
A kérdező hozzászólása: Igaz azt mondta lesz gyerekünk meg minden de végül ki derült csak azért mondtahogy engem ezzel meg nyugtassan ehez mit szóltok?
Hát akkor még várjatok!
A kérdező hozzászólása: õszintén szólva én szeretném ha babánk lenne csak párom az anyagiak miatt ne szeretne mert nincs munkám...
Minden esély meg van rá.
A babát hívjátok majd David Copperfield-nek... ;) ...de a viccet félretéve, igen, az anyag ami a gumira van kenve elvileg lassítja a spermiumok mozgását, így van esélyed, hogy kellõképpen bekómálnak tõle. Ha saját tapasztalatomat kérdezed, még nem lett ilyesmibõl gyerekem, persze mellette tudtuk mindig, hogy mikor van peteérés. Két védelem egyszerre biztosabb, mint egy...
szerintem ez nem póz kérdése, hanem ahogy az elõzõ is írta, ha peteérésed van (+/- pár nap) és kilyukad, akkor elég nagy esélyed van
A kérdező hozzászólása: Hát ez nem olyan márkás gumi és ezen nincs olyan. olvastam ha lovagló pózban van ilyen akkor szinte nincs is esély teherbe esni ez igaz?
De nem azért törölték, mert meg akarja csinálni, hanem mert kamu a kérdés.
Nem, még akkor se, ha akkor esik teherbe, amikor még szedi.
Igen... pont ezért írtam, hogy sokan félreértik az oldal célját. Tényleg csak az reagáljon egy kérdésre, aki vagy tudja a választ, kicsit is ért a témához, vagy tapasztalt már olyat... Itt mindenki hozzászól, csak hogy hozzászóljon, leginkább a " menj el egy orvoshoz" szakszöveggel... Ha valaki az orvos véleményére kíváncsi, az elmegy az orvoshoz. Csak sajnos az orvos sokszor meg sem hallgat, vagy félrekezel, vagy nem is vizsgál ki alaposan... Én pont egy egészségügyi dolgozó vagyok, magasan képzett, de nem orvos. Szeretek segíteni, és értek is valamelyest az emberi testhez...
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg pont On erti felre , itt mindenbizonnyal mindenki tisztaban van azzal, hogy nem egy orvos valaszol. Ertelmezze at ujra a valaszokat!
Ez itt nem egy orvos válaszol rovat... Sokan félreértik ennek az oldalnak a célját és értelmét...
A kérdező hozzászólása: Kicsit megnyugtatobb.:D de kifogom kerni egymasik orvos velemenyetis:D Koszonom szepen !
Sok sikert a baba-projecthez! De egy észrevétel: te inkább hiszel az itt válaszolóknak, mint az orvosodnak?!
A kérdező hozzászólása: Orvos mondta. Koszonom az utolso kommentelonek is a segitseget.Szeretnenk mar babat, csak en ettol feltem nagyon :)
Én is azt hallottam, hogy a mai fogamzásgátlók már nem veszélyesek a babára, ha nem sokkal az abbahagyásuk után esik egy nõ teherbe.
Mégis hol hallottad?
A kérdező hozzászólása: Koszonom, de foleg a Yasminelle-rol hallottam ilyet(amit sajna en is szedek )
Régen még káros volt, a maiak már nem azok.
A kérdező hozzászólása: Koszonom, csak azert feltem, mert hallottam olyanokat is, hogy mivel a fogamzasgatlo ugye azert van, hoogy meggatolja a baba szuleteset, ezert a babara karos hatasok vannak benne
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnosilyen nagyon sok orvos.Megnyugtatobb az a helyzet, ha valaki ert is ahoz, amihez hozzaszol, es koszonom a valaszokat!

Egy éves munkaszerződésem van dec-dec ig mely arrol szól, ha kirugnak fizetik a fenmaradó bérem, ha kilépek én fizetek. De mi ujság ha teherbe esek ápr. -ban akkor kb okt. -ig tudok dolgozni a többit vissza kell fizetni?

ill ha nem akarnak alkalmazni tovább felmondhatnak?ha igen milyen indokkal?egy év munkaviszony kell h kapjak a baba után pénzt 2 v 3 évig ugye segítsetek

Legjobb válasz: Nem, nem mondhatnak fel. HA teherbe esel, az nem minõsül kilépésnek, és nem is küldhetnek el. Ahhoz, hogy kapj tgyást és gyedet 365 biztosításban töltött nap kell, plusz szüléskor még élõ jogviszony (tgyáshoz az is elég, ha legfeljebb 42 nappal a munkaviszony megszûnése után szülsz).

Nem, nem mondhatnak fel. HA teherbe esel, az nem minõsül kilépésnek, és nem is küldhetnek el. Ahhoz, hogy kapj tgyást és gyedet 365 biztosításban töltött nap kell, plusz szüléskor még élõ jogviszony (tgyáshoz az is elég, ha legfeljebb 42 nappal a munkaviszony megszûnése után szülsz).
Bocs az offért: ha áprilisba teherbe esel miért csak októberig tudnál dolgozni?
Ha decemberben lejár a szerzõdésed , és 3 hónapon belül szülni fogsz, akkor minden járni fog, csak arra figyelj, hogy szüléskor kapd az álláskeresésit, és a tgyás lejárta után menj vissza 3 napra álláskeresésire, és annak a fennállása alatt kérd a gyedet.
A kérdező hozzászólása: gyed re nem leszek jogosult ha lejár a msz-és és munkanélkülin vagyok?ahoz hogy kapjak juttatásokat (tgyás, gyed gyes) elég ha munkanélkülin vagyok ill elötte megvan az egy éves munkaviszony?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ sokat segítettél!!!
A kérdező hozzászólása: nem használtam ki maradt 3 ho akkor még 9 hó ra kaptam és juni 03- nov 29 ig voltam
Ja, a tgyáshoz és gyedhez szükséges idõd bõven megvan.
A kérdező hozzászólása: egy honap maradt ki és bocsi 360 at akartam irni
Ha kihasználtad a teljes munkanélkülit, ami járt, akkor nem lesz meg, majd csak november 29-én. De utána mehetsz álláskeresésire.
A kérdező hozzászólása: 2002 10 -2011 05 ig volt munkaviszonyom aztán pár hó üresen és utána 06 hoban mentem munkanélkülire nov29 ig aztán dec1-kaptam egy éves szerzõdést igy megvan a 365 nap?
Igen, jól olvastad. Az álláskeresésihez kell 3 éven belül 360 nap munkaviszony.
A kérdező hozzászólása: ha msz lejárta után elmegyek álláskeresésire az is jó nem?aztán ha igénylem a tgyást akkor ki kell jelentkezni, mikor az lejár ujra álláskeresési?Valahogy igy olvastam
A kérdező hozzászólása: mert bármi történhet velem ill lehet állásidõre tesznek mert ugyebár ilyenkor használhatatlanok vagyunk a munka adó szerint feleslegesen meg nem fizet 100% ot szerintem

Menstruáci előtt két héttel ha teherbe esten (és az volt az utolsó szex is). Akkor a menstruációnak meg kell jönni?

18 éves vagyok, és a párommal utoljára két hete votunk eggyüt, és az ovszer kiszakadt, de nem élvezett el bennem, de én tartok attól hogy így is teherbe eshettem, az öröm ebben hogy most 30. án a menstruációm megjött, rendes élénk piros vérzés, de nem oly sok mint általába. és mivel utoljára csak két hete voltunk eggyüt, és ne agy isten teherbe estem akkor a menstruáciomnak meg se kellet volna jönie. Ugy?

Legjobb válasz: Ígérd meg; ha mégis teherbe estél és megszülöd a gyereket, nem te tanítod majd írni!

Ígérd meg; ha mégis teherbe estél és megszülöd a gyereket, nem te tanítod majd írni!
Általában nem jön meg, de vannak kivételek.
elsõ 3 hónapba megjöhet de valamivel kevesebb mint általába.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!