Találatok a következő kifejezésre: Ha teherbe és még ugy (26 db)

13 hónapos a fiam, ha most teherbe esek, akkor ugye még azelőtt születne a kis tesó, hogy ő betölti a 2. évét, ebben az esetben milyen összegű juttatásokra számíthatok?

Gondolom az egyszeri anyasági jár,de mi van a TGYÁSsal,GYEDdel,GYESsel?Ha megszületik a baba,akkor a fiam 2 éves korától járó GYESt nem fogom kapni,csak a pici után majd a GYEDet?

Legjobb válasz: Lehet elsõ válaszoló, hogy nem akartál butaságot írni, de azért sikerült:S Kérdezõ, az elsõ választ felejtsd el, megközelítõen sem helyes. A második baba születése után újra járni fog a tgyás és a gyed, az elsõ babára meg már csak a családi pótlék. Ha az igénylést megelõzõ évben 6 hónapot meghaladóan gyeden voltál, akkor a szerzõdés szerinti béred lesz a második baba utáni ellátásoknak az alapja, így megközelítõleg ugyanannyit fogsz kapni a második babára is, mint az elsõre.

Lehet elsõ válaszoló, hogy nem akartál butaságot írni, de azért sikerült:S Kérdezõ, az elsõ választ felejtsd el, megközelítõen sem helyes. A második baba születése után újra járni fog a tgyás és a gyed, az elsõ babára meg már csak a családi pótlék. Ha az igénylést megelõzõ évben 6 hónapot meghaladóan gyeden voltál, akkor a szerzõdés szerinti béred lesz a második baba utáni ellátásoknak az alapja, így megközelítõleg ugyanannyit fogsz kapni a második babára is, mint az elsõre.
A kérdező hozzászólása: Igen, meg van még a munkahelyem. Köszönöm a válaszokat!
szia! butaságot nem akarok írni, de azzal hogy új babád születik, az elsõnél folytatólagosan megy minden.2 év után gyes. Kicsinél tgyás, gyed majd ugyanúgy gyes. Az összegek nem változnak.
Attól függ, hogy az elsõ baba után aktívan, vagy passzívan kaptad e a juttatásokat. Magyarul, a munkahelyed meg van e még most is, állományban tartanak e?
utolsó vagyok. Én pont így voltam, mint most Te. A 2. baba után kapod az egyszeri anyaságit, tgyást, gyedet, cspt. Az elsõ gyerek után már nem kapsz semmit, csak a cspt. Amint megszületik a pici, a nagy után járó gyedet le kell mondanod! Az, hogy mennyit kapsz majd, nem tudom:( Nekem ugrott a bérem az idõ alatt, így a másik gyerek után pár ezer fttal többet kaptam már.
kb 1 hét mire beágyazódik a megtermékenyitett petesejt, igy tuti nem lesz baj
Nem, nem árt. A magzat 6 hetes koráig a sejtjei korlátlan regenerációra képesek. Úgyhogy szedd nyugodtan, semmi baj nem lesz, ha most összejön a kicsi, akkor sem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, én is így hallottam.

Ha teherbe esnék és még ugy dolgoznék akkor több lesz a gyedem?

Legjobb válasz: A gyedet az utolsó végigdolgozott év átlagkeresetébõl kapod. A te esetedben, ha 2009.ben szülsz, akkor a 2008-as éved a mérvadó.

A gyedet az utolsó végigdolgozott év átlagkeresetébõl kapod. A te esetedben, ha 2009.ben szülsz, akkor a 2008-as éved a mérvadó.
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm a válaszod
VAGY A SZÜLÉST KÖZVETLEN MEGELÕZÕEN 180 nap...szóval ha a szülés elõtt végigdolgozod a 9 hónapot, akkor azt is nézik, ha azelõtt nincs meg a 2 évben

Teherbe eshetek e, ha a menstruációm utolsó napján nem védekezünk? Félek, mert halványan és gyengén ugyan, de megvolt még és az aktus után nem folyt vissza semmi.

Legjobb válasz: Szerintem nem túl megbízható erre a védekezésre támaszkodni. Kevés ugyan az esélye, hogy teherbe ess, de az a kevés épp elég.

Szerintem nem túl megbízható erre a védekezésre támaszkodni. Kevés ugyan az esélye, hogy teherbe ess, de az a kevés épp elég.
jah nekem egy ismerõsöm mindig védekezett csak egyszer nem mikor megvolt neki és terhes is lett :S

Lehet úgy teherbe esni ha kb a pé-körül úgy szexelünk hogy a párom a punimra megy el, majd bedugja és még szexelünk, és én utána mentem el?

5 éve vagyunk együtt, nem védekezünk, gondoltuk ha jön jöjjön a baba... de én nagyon szeretném :)

Legjobb válasz: Hát van rá esély, mert neked elég egyetlen kis fickó a millióból és a hímvesszõn még marad annyi, ami ha jókor van jó helyen, akkor baba lesz.

Hát van rá esély, mert neked elég egyetlen kis fickó a millióból és a hímvesszõn még marad annyi, ami ha jókor van jó helyen, akkor baba lesz.
Ha olyan típus vagy (különösen termékeny), akkor elég nagy a valószínûsége. De ha babázni akartok, akkor csináljátok "rendesen" ;) Drukkolok :)

Mit csináljak ha 33 évesen még mindig nem tudom tultenni magam egy 22 éves kori abortuszomon és ugy érzem ezt a férjem nem tolerálja már? A büntim hogy 5 éve nem esek teherbe pedig most nagyon szeretném

Legjobb válasz: Szerintem meg egyszerûen bebeszéled magadnak, hogy ez a büntetésed, amúgy meg semmi szervi bajod nincsen. Engedd el a kis embriódat. Gyászold meg, beszélgess vele. Mondd el neki, hogy õ a te kis angyalkád, és tudod, hogy vigyáz rád, amit nagyon köszönsz. Kérd meg, hogy egy kedves, aranyos kisgyereket küldjön neked....

Szerintem meg egyszerûen bebeszéled magadnak, hogy ez a büntetésed, amúgy meg semmi szervi bajod nincsen. Engedd el a kis embriódat. Gyászold meg, beszélgess vele. Mondd el neki, hogy õ a te kis angyalkád, és tudod, hogy vigyáz rád, amit nagyon köszönsz. Kérd meg, hogy egy kedves, aranyos kisgyereket küldjön neked....
Ez nem "bünti" hanem az abortuszok egyik legsúlyosabb következménye. Valószínûleg meddõvé tett 22 évesen, ezért nem sikerül.
Önbüntetésnek hangzik, meddõséggel bünteted magad... Jókat írnak, kérj bocsánatot tõle, és engedd, hogy megbocsásson... Aztán bocsáss meg magadnak is.
Gyújts meg egy gyertyát, és mond el "neki" mindent, mit érzel. Orvosnál voltál, hogy megmondja lehet-e még gyermeked?
Ha be tudja képzelni magának, hogy ez büntetés, akkor abba is beletudja élni magát, hogy beszél a meg nem született gyerekéhez.
(a 3-as nagyon szépet írt- és mûködik is. Olyan is van, nem megy - örökbefogadnak - és hipp-hopp megy- vagyis a lelkigörcs kioldódik)
Ne viccelj már 3-as! Hogy beszéljen egy olyan személlyel, aki tulajdonképpen nem is létezett soha?
Az árvaházak tele vannak, tessék örökbe fogadni egy árvát, ha a saját nem jön össze.
Az abortusz spontán abortusz vagy nem kívánt terhesség? Nyilván az utóbbi...Lehet, hogy most a spirituális válaszok lesznek többségben, de én úgy lettem túl egy baba elvesztésén anno, hogy hittem, az a lélek már annyira magas szinten áll, hogy neki elég neki az a pici idõ, hogy továbbléphessen, ezzel segítettem neki. Ha te is voltál, aki így döntött, ez nem büntetés! Legalábbis nem ebben az életben...:)

Mi van akkor, ha valaki be van jelentve munkanélkülinek, kapja a segélyt, és közben teherbe esik, és mire lejár, addigra meg is szül? Akkor gondolom csak a gyest fogja kapni, és fizetheti maga után a TBt, ugye?

Legjobb válasz: A munkanélküli segély alatti idõ nem munkaviszonynak számít? Szerintem GYES-t akkor fog kapni, ha nincs meg a 180 nap munkaviszony. Tehát elõtte sem dolgozott. A jó hír az, hogy a TB-t szülés után már nem kell fizetned, mert munkaidõnek számít (akkor is ha csak GYES-t kapsz).

A munkanélküli segély alatti idõ nem munkaviszonynak számít? Szerintem GYES-t akkor fog kapni, ha nincs meg a 180 nap munkaviszony. Tehát elõtte sem dolgozott. A jó hír az, hogy a TB-t szülés után már nem kell fizetned, mert munkaidõnek számít (akkor is ha csak GYES-t kapsz).
A kérdező hozzászólása: Ha munkaidõnek számít az jó, csak úgy tudom, hogy most már egy évnek kell meglennie, az meg úgy sem lesz meg a munkanélkülivel sem, ha most babás vagyok. De az tényleg jó, hogy szülés után nem kell fizetnem a TBt magam után...
Én nem szorulok a GYED-re, szóval nekem mindegy, hogy nem kapok. A lényeg, hogy a gyerek egészséges legyen. :)
A kérdező hozzászólása: igen, én is úgy vagyok vele hogy nem sok, de több mint a semmi...csak tudod, erõsítõ tud lenni, ha tudja az ember, hogy más is van hasonló cipõben, hogy nem kap gyedet...:) Ja és én úgy tudom, hogy a szülést megelõzõ 2 éveben kell meglennie a 365 napnak, ha 2010május1 után szülsz, szóval nem muszáj hogy folyamatos legyen.De azért kérdezz utána hivatalos helyen is!
16:39: folyamatos idõ kell tudtommal. Én vagyok az elõzõ GYES-es. Én is azért vagyok így, mert külföldön éltem elõtte és nem dolgoztam, hanem tanultam. Ideiglenesen vagyok Mo-n. A GYES + családi nem olyan sok, de több, mintha azt se kapnál. Más országban ennyit se adnak.
Sziasztok. Bocsi a kérdésemért, de ezt a 180 vagy 365 nap úgy is érvényes, ha pl. 3 év alatt volt az embernek minden évben 4 hónapja ?Vagy az az x idõ folyamatos kell, hogy legyen? Bocsi, de külön kérdésben nem szerettem volna kiírni.
A kérdező hozzászólása: kedves 14:56os!csak gyest kapsz, mert nem volt annyi bejelentett napod?És hogy jöttök ki, már ha megkérdezhetem? Mert úgy tûnik nálunk jön a pici(mondjuk szeretnénk is)de most jöttünk vissza nemrég külföldrõl, és a 180 napot csak csak összehoztam volna, de az egy év már nem fér bele szerintem.
De kap, csak GYED-et nem kap, ha nem volt meg a munkaviszonya. Én GYES-t kapok egyébként ugyanebbõl az okból.
És aki pl 1 éve nem talál munkát az nem kap gyest sem??
A kérdező hozzászólása: aki 2010 május 1 után szül, annak már 365nap munkaviszonyának kell hogy legyen....hát kicsit kicsúsztam már...
Én úgy tudom, hogy most még 180 nap, de lehet, hogy rosszul tudom. Én tavaly szültem, akkor még ennyi volt a határ.
A kérdező hozzászólása: ja értem!a párodnak jó munkája van?Azért az jó, hogy nem szorulsz rá:)

Ha teherbe akarok esni és már megvolt az aktus ilyenkor ugye a sperma több ideig is él a női hüvelyben. Akkor mi van ha másnap is szeretkezünk és még kerül be sperma?

Legjobb válasz: Még több lesz bent. Lehet, hogy a másnapiak életrevalóbbak és abból fog kikerülni a gyõztes, de lehet, hogy nem.

Még több lesz bent. Lehet, hogy a másnapiak életrevalóbbak és abból fog kikerülni a gyõztes, de lehet, hogy nem.
Nagy lesz odabent a harc és a tömeg, ennyi. Az nyer, aki ügyesen és gyorsan eléri a petesejtet.
Ha már az elõzõ nap lett egy gyõztes, a petesejt lehúzza a redõnyt, hiába jön több jelentkezõ. És nem élnek sokáig...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!