Találatok a következő kifejezésre: Ha teherbe és még (189 db)

Mennyit késik a menstruáció a tulzott idegeskedéstől? Illetve ha teherbe esik egy nő nem jön meg neki?

Legjobb válasz: Nekem volt, hogy kimaradt 1 hónap (államvizsga miatti para), volt, hogy 2 hetet is csúszott...Szal változó. Normál esetben, ha teherbe estél, nem jön meg. Viszont vannak, akik ezalatt is menstruálnak az 1. hónapokban.

Nekem volt, hogy kimaradt 1 hónap (államvizsga miatti para), volt, hogy 2 hetet is csúszott...Szal változó. Normál esetben, ha teherbe estél, nem jön meg. Viszont vannak, akik ezalatt is menstruálnak az 1. hónapokban.
Nekem két hét volt idegességtõl kétszer is.Annyi volt a max.
Én paráztam hogy terhes vagyok, késett három hetet. De nem voltam terhes :) Egy hónap kimaradás fiatal lánynál még lehet idegességtõl, rendszeres menstruációt viszont nem hiszem, hogy 1-2 hétnél jobban kitolná. Ha egy nõ rethes, normális esetben nem menstruál. Méhen kívüli terhesség esetén tudtommal többnyire menstruálnak, de ebben nem vagyok biztos. Sok veszélyeztetett terhes is menstruál. Nekünk a családban mindenki 1-3 alkalommal még vérzett a terhesség alatt, de ismerek olyat, aki végig menstruált, bár ez ritka.

Ha valaki fogamzásgátlót szed, mekkora az esélye hogy ha teherbe esik, hónapokig még menstruál? A gyógyszer befolyásolja?

Legjobb válasz: Nem. Inkább a saját sárgatesthormontermelésed, akkor mensizel, ha ez lecsökken. Aki terhes, annak meg ez elég nagy menynségben termelõdik, 3. hónaptól meg még nagyobban.

Nem. Inkább a saját sárgatesthormontermelésed, akkor mensizel, ha ez lecsökken. Aki terhes, annak meg ez elég nagy menynségben termelõdik, 3. hónaptól meg még nagyobban.
Én így jöttem a világra... anyám nem vett észre, mert mindig rendesen megjött a vérzése a tabi miatt. Így 3. hónapban derült csak ki a turpisság. A tabi mellett nincs ciklus (elvileg) így a megvonásos vérzés nem menstruáció.
Jahh, nem mensi, de ez "sak " annyi, hogy a receptoraid, hormonszinted állapotát hogyan fogja fel az agy...anyukádnál nylván sehogy. De hiába megvonásos vérzés, ugyanaz játszódik le vele, megvónodik aza hormon, ami mensi elõtt nõ meg, majd csökken le, ha nincs terhesség, ezért megjön...
Emlékeim szerint a legjobb tabi is 95% körüli.
99. kerdes nem ez.arra bonyolultabb egxeni homrmon es idegiszabalyozas a valasz

Ha teherbe esek s még nem tudom orvossal igazolni hogy terhes vagyok a munkahelyemen időközben elküldenek mire számíthatok?

Úgy értem anyagilag jár majd tgyás és gyed.2005 óta vagyok a cégnél.

Legjobb válasz: Ha terhes vagy, nem küldhetnek el. Téged véd a törvény (akkor is ha még orvos nem igazolta elõre). "A megfoganás pillanatától védett a munkavállaló, rendes felmondással nem bocsátható el. Vagyis az elbocsátása akkor is jogszerûtlen, ha sem õ, sem a vezetõ nem tudott a terhességrõl, és csak utólag derül ki a terhesség ténye." Ha el akarnának küldeni kiskaput kell találniuk, épp ezért semmi se írj alá csak úgy! Olvass, járj utána mindig mindennek, mielõtt rád kényszerítene valamit is a cég! Ha munkaviszonyod van 2005 óta, akkor megkapod a tgyást/gyedet.

Ha terhes vagy, nem küldhetnek el. Téged véd a törvény (akkor is ha még orvos nem igazolta elõre). "A megfoganás pillanatától védett a munkavállaló, rendes felmondással nem bocsátható el. Vagyis az elbocsátása akkor is jogszerûtlen, ha sem õ, sem a vezetõ nem tudott a terhességrõl, és csak utólag derül ki a terhesség ténye." Ha el akarnának küldeni kiskaput kell találniuk, épp ezért semmi se írj alá csak úgy! Olvass, járj utána mindig mindennek, mielõtt rád kényszerítene valamit is a cég! Ha munkaviszonyod van 2005 óta, akkor megkapod a tgyást/gyedet.
Miért ne tudná igazolni az orvos?
A kérdező hozzászólása: De lehet addigra még nem derül ki a hogy jön e a baba s elküldeni fognak sajnos leépítés lesz.Ha munkanélküli járadékot kapok úgy is járnak ezek a juttatások?
Akkor nem.
Július 1 után nem véd visszamenõleg a törvény, sajnos csak akkor nem küldhetnek el, ha bejelented. Ha elküldenek, akkor sem biztos, hogy jár, mert az álláskeresési támogatás max. ideje 3 hónap, és ha nem tart ki szülésig, gyedre esélyed sincs, és ha szülés elõtt 42 nappal sem él már, akkor a tgyást is bukod. Mikor derül ki, hogy terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: Július elején.Köszönöm nektek.
Ha addig nem küldenek el, akkor mihelyt kiderült, már mehetsz is dokihoz, és bejelentheted a munkáltatónak. Ha a te bejelentésed megelõzi a leépítés közlését, akkor már védett leszel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.

Több mint 1.5 éve van bejelentett munkahelyem, ha teherbe esem és onnantol kezdve papíron meg emelik a bérem változtat majd valamit gyed / gyes összegén?

érdemes-e? mert ha bejelentenek akkor a normál és nagyobb bejelntés közti különbséget nekem kellene fizetnem csak nem tudom az a kb5. hónap míg dolgozni tudok az alatt megéri e fizetni?

Legjobb válasz: Megérné, de készülj fel egy nagyon alapos ellenõrzésre (meg a munkáltatód is). Erre ugranak az ellenõrõk. Nem hülyék, pont ezért ülnek ott, hogy ezt ne lehessen megcsinálni. Persze õk sem tudnak mindent, de azért beszélj errõl munkáltatóval, mert nem mind örül neki, ha kivonul a kommandó hozzá és végig ellenõriznek nála mindent. Barátnõmék megcsinálták, az unokatestvére volt az alkalmazott és talán még a gyerek másfél éves korában is ellenõrzésre jártak, be kellett mutatni az összes munkát, amit az illetõ végzett, kikérdezték milyen monitoron dolgozott, milyen színû a fal az irodában, fõnököt, alkalmazottat egyaránt. De egyébként nézz utána, egyáltalán mely idõszak bére számítana, mert amikor ott dolgoztam (OEP) egy nõ megszívta, mert hiába jelentették be, egy elõzõ idõszak bérét vették figyelembe így elúszott a pénz.

Megérné, de készülj fel egy nagyon alapos ellenõrzésre (meg a munkáltatód is). Erre ugranak az ellenõrõk. Nem hülyék, pont ezért ülnek ott, hogy ezt ne lehessen megcsinálni. Persze õk sem tudnak mindent, de azért beszélj errõl munkáltatóval, mert nem mind örül neki, ha kivonul a kommandó hozzá és végig ellenõriznek nála mindent. Barátnõmék megcsinálták, az unokatestvére volt az alkalmazott és talán még a gyerek másfél éves korában is ellenõrzésre jártak, be kellett mutatni az összes munkát, amit az illetõ végzett, kikérdezték milyen monitoron dolgozott, milyen színû a fal az irodában, fõnököt, alkalmazottat egyaránt. De egyébként nézz utána, egyáltalán mely idõszak bére számítana, mert amikor ott dolgoztam (OEP) egy nõ megszívta, mert hiába jelentették be, egy elõzõ idõszak bérét vették figyelembe így elúszott a pénz.
Mivel mindig az igénylést megelõzõ évet nézik, ezért nem biztos, hogy mind a tgyás, mind a gyed vonatkozásában változtat valamit. Pl. 2012. augusztusra van valaki kiírva, most megemelik a fizetését. Mivel a tgyást idén igényli, ezért a tavalyi jövedelem a mérvadó, de a gyedet már jövõre, azaz, ha augusztusig van 180 bérezett napja, akkor nyert vele. Ha nincs, akkor nem nyert vele.

36 éves vok szeretnék egy kisbabát de vízhajtót meg vérnyomáscsökkentő szedek és ha teherbe esek akkor szedhetem? Vagy ilyenkorr mit a teendő?

Legjobb válasz: Mindenképpen beszélj a kezelõ orvosoddal és állítson át olyan vérnyomáscsökkentõre amit terhesség alatt is szehetsz. A vízhajtókat meg próbáld természetes vízhajtókkal kiváltani, vagyis a vízhajtó mennyiségét csökkenteni. Maga a vízhajtás jelenthet gondod a babának. De szerintem ah petrezselyemmel és társaival, vízhajtó teával magát a tablettát tudod csökkenteni nem lesz baj. Szóval beszél belgyógyásszal és nõgyógyásszal s ha fogynod kell kezdj el rendszeresen mozogni és egészségesen enni. Sikerülni fog a baba biztosan. Dietetikus.

Mindenképpen beszélj a kezelõ orvosoddal és állítson át olyan vérnyomáscsökkentõre amit terhesség alatt is szehetsz. A vízhajtókat meg próbáld természetes vízhajtókkal kiváltani, vagyis a vízhajtó mennyiségét csökkenteni. Maga a vízhajtás jelenthet gondod a babának. De szerintem ah petrezselyemmel és társaival, vízhajtó teával magát a tablettát tudod csökkenteni nem lesz baj. Szóval beszél belgyógyásszal és nõgyógyásszal s ha fogynod kell kezdj el rendszeresen mozogni és egészségesen enni. Sikerülni fog a baba biztosan. Dietetikus.
Szia! Szerintem keresd fel a nõgyógyászod és a háziorvosod, aki a gyógyszerket felírja neked már a tervezés idõszakában és beszélj vele az orvosságidról. Czeizel Endre szerint a magyarországon forgalmazott gyógyszerek 99%-a teljesen ártalmatlan a magzatokra nézve. Ennél persze sokkal többre írják rá a riasztó "terhes és szoptatós kismamáknak a szedése nem javasolt" mondatot. A mama vérnyomását mindenesetre karban kell tartani, hiszen ez a baba elemi érdeke is. Mihamarabbi gyermekáldálst kívánok!
szia! en pontosan igy voltam vizhajtot es vernyomas csokkentot szedtem mikor teherbe estem a lanyommal es nem tudtam hogy terhes vagyok es szedtem mind a ket fajta gyogyszert a vizhajto nem jo a babanak mert elhajthassa, de viszont azt sem mindegy hogy milyen vernyomas csokkentot szedsz terhesen! nalam is megvaltoztattak a gyogyszert mert azt nem szedhettem! hal istennek semmi baja nem lett a lanyomnak gyonyoru es egezseges!de viszont, mig nem tudtam hogy terhes vagyok vereztem ezektol a gyogyszerektol, ugy hogy vigyazz! mielott babat akarsz mindenkeppen beszelj elotte az orvossal nogyogyaszal! minden jot

Ciklusaim kb.38 naposak. Első gyereknél 52 napra jelezte a második csíkot. (halványan). Most a 44. napon vagyok. Ma negatív volt a teszt. Nem feszül a mellem, nem érzem h meg akarna jönni. Milyennek kell lennie a hüvelyváladéknak ha teherbe esek?

Legjobb válasz: Elméletileg testápoló szerû folyás van, de ez változó lehet. Ha viszont ennyi ideje késik, a hõdnek 37 körül kellene lenni. Ha eddig nem mérted, akkor is lehet a mostani eredménybõl következtetni. Remélem segítettem. Még valami eszembe jutott:a nõgyógyász kérhet vérvizsgálatot, amibõl hcg-t néznek. Másnapra meg van az eredméy!:-)

Elméletileg testápoló szerû folyás van, de ez változó lehet. Ha viszont ennyi ideje késik, a hõdnek 37 körül kellene lenni. Ha eddig nem mérted, akkor is lehet a mostani eredménybõl következtetni. Remélem segítettem. Még valami eszembe jutott:a nõgyógyász kérhet vérvizsgálatot, amibõl hcg-t néznek. Másnapra meg van az eredméy!:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Nekem tulajdonképpen olyan amilyet írtál. Kicsit sûrûbb mint a megszokott, viszont nem sok. Teszt negatív. Hõmérsékletet nem szoktam mérni.Viszont semmi jele még a mensinek....
pettingeljetek :)
Ha fiatalnak tartod magad (egyébként jogos is szerintem) akkor ne feküdj le vele. A petting is segíthet, de ha nem akarod, ne hagy, hogy tovább lépjetek, amíg nem érzed magad felkészültnek.
Akkor rosszul látod. Én olyan szinten megbízhattam/bízhatok az anyámban, hogy a 24 évem alatt sose hazudtam neki, mert nem kényszerültem rá. Amikor olyan dologra készültem, ami nem helyes, anyám nem tiltással elõzött meg, hanem értelmesen elmagyarázta, érvekkel gyõzött meg, és sokmindenért hálás vagyok, hogy megakadályozta. (14 évesen kezdtem fiúzni, de ha randira mentem, anyám mindig leíratta velem a nevet és a telefonszámot, ha baj van, tudja, hol keressen. Na ennyire nem törõdött velem...) Lehet, hogy korán kezdtem, de egy majdnem 10 éves kapcsolatom van (Õ vette el a szüzességem.) Ha valamit nem tudsz, ne okoskodj...
Ha védekezés mellett is félsz a teherbeeséstõl akkor ne szexeljetek!Nem vagy érett hozzá. Amúgy ott van a petting
Eszedbe ne jusson lefeküdni vele!!!!!!
14 évesen maradjatok a csóknál.nagyon fiatal vagy és mindketten fiatalok vagytok a szexhez, és a petting is korai, foglaljátok el máshogy magatokat ennyire nem unatkozhattok.
utolsó már ne haragudj, de taknyos 14-15 éves gyerekek ne szexeljenek, 17 éves kor elõtt nem kéne több okból is, ebbe semmi álszentség nincs és szûz sem vagyok, de fel lehetne már fogni, hogy nem éretlen gyerekeknek való a szex, neked úgy látszik a szüleid nem magyarázták el és nem is sokat foglalkoztak veled, látszik a hozzászólásodból
mondjuk lehet kézzel, szájjal, ahogy jól esik, lehet h még kellemesebb is lenne mint hagyományosan.
tegnapelõtt 21:01 Szerintem meg nem te fogod megmondani... Itt mindenki olyan szent "18 éves korodig ne is gondolj rá" meg "csak az igazival" ezek az álszent szövegek, fúj... Kérdezõ: Ha Te saját magad nem érzed felkészültnek, akkor ne tegyétek. Pettingelni lehet. De ha majd úgy érzed, hogy kész vagy, nehogymár az itteni szûzmarik ellenzése tartson vissza... Csak védekezzetek mindenképp!
kb 1 hét mire beágyazódik a megtermékenyitett petesejt, igy tuti nem lesz baj
Nem, nem árt. A magzat 6 hetes koráig a sejtjei korlátlan regenerációra képesek. Úgyhogy szedd nyugodtan, semmi baj nem lesz, ha most összejön a kicsi, akkor sem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, én is így hallottam.

Évek óta határozott munkaszerződésem van, évente hosszabbítják. Jól tudom, hogy ha teherbe esek, a munkáltató nem köteles hosszabbítani? Ha mondjuk félidősen szűnik meg a munkaviszonyom, milyen juttatást kaphatok majd?

Legjobb válasz: Szió!Alanyi jogon akkor is jár valami kevéske pénz,ha éppen nincs munkaviszonyod.Úgy tudom mindig az elõzõ év 180 napja alapján számolnak.Akkor meg volt melód.De én bizti nem mondanám el amíg nem látszik.Hátha ki tudod játszani az idõt,hogy éppen legyen szerzõdésed.Sok sikert!

Szió!Alanyi jogon akkor is jár valami kevéske pénz, ha éppen nincs munkaviszonyod.Úgy tudom mindig az elõzõ év 180 napja alapján számolnak.Akkor meg volt melód.De én bizti nem mondanám el amíg nem látszik.Hátha ki tudod játszani az idõt, hogy éppen legyen szerzõdésed.Sok sikert!
Én úgy tudom hogy ha nem vagy próbaidõs, akkor nem rughatnak ki. De épp ezért mielõbb legyen terheskönyved, hogy védve legyél. A táppénzre jogosult leszel, mert van 180 munkanapod, ez a nettó béred 70%-a. A kérdésedre a tb amúgy pontos választ tud adni, de szerintem nem kell mitõl tartanod...:-)
Volt egy munkatársnõm, akinek szintén határozott munkaszerzõdése volt. Amikor lejárt, és hosszabbítani kellett volna szívfájdalom nélkül elbocsájtották. Akkor éppen GYED-en volt.

Ha teherbe esem OKJ- s tanfolyam közbe, ami munkaviszonynak számít, akkor nem lehet belõle gondom? Meg így mire lennék jogosult?

Ezzel lenne meg az 1 év munkaviszonyom sõt több. De nem tudom, mire vagyok jogosult és mikor érdemes szólni. Az a jó ha egy év munkaviszonyom van agy az ha munka közbe megyek el?!

Legjobb válasz: OKJ tanfolyam nem számít munkaviszonynak, tehát gyest meg családi pótlékot kapsz majd.

OKJ tanfolyam nem számít munkaviszonynak, tehát gyest meg családi pótlékot kapsz majd.
A kérdező hozzászólása: Hmm köszi, akkor ezzel nem vagyok beljebb sajnos.
Milyen tanfolyam

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!