Találatok a következő kifejezésre: Ha teherbe és (936 db)

Ha teherbe esek pajzsmirigy alulműködéssel, lehet attól problémamentes terhesség, egészséges baba?

Röviden a sztorim: kiderült, hogy magas a tsh-m, 4.94. Előtte 2 héttel(vagyis 1 hónapja) volt egy vetélésem, vagy biokémiai terhességem. Vagyis kiderült, hogy babát várok, s rá 4 napra megjött. Utro nem tudta megmenteni. Az orvosom továbbküldött endokrinológushoz, de azért annyira nem látta volna szükségesnek, én erősködtem. Először azt mondta szedjek csak jódot, aztán meglátjuk. De endokrinológusnál még nem voltam, nehéz időpontot kapni, még várnom kell 2 hetet, mire talán elkezdik kezelni. A nőgyógyászom szerint a vetélés és a pajzsmirigy alulműködés között nem volt összefüggés, nem is drasztikusan magas a tsh-m. Azt mondta, próbálkozzunk tovább a babával. Aztán elkezdtem sokat olvasni a neten, s mindenki azt írja, ez nagyon magas, 2 alatt kell kb lennie, veszélyes így a babára, stb. Ezért elmentem egy másik nőgyógyászhoz, mert nem tudtam kinek higgyek. Az meg a másik véglet volt, nagyon megijesztett, hogy ez nagyon rossz érték, nem szabad így teherbe esni, menjek, és ultrahanggal is nézzék meg a pajzsmirigyemet, stb. Fel akart írni fogamzásgátlót.(amúgy eleve nagyon unszimpi volt..) Most adott 2 orvos, az egyik azt mondja hajrá a babával, a másik tilt. 2 véglet, de kinek higgyek? Így is van esély, hogy a napokban terhes lettem, mert volt pém, együtt is voltunk. Persze az nem garancia, de kis esély. Ha így sikerült, tudnak gyorsan gyógyszert adni, s ha megmarad a baba, minden rendben lehet vele? Nagyon köszi, hogy végigolvastál!

Legjobb válasz: Nekem is alul mûködik.Igaz nekem már jóval a terhességem elõtt kiderült ez a betegség,szedek is rá gyógyszert.Nekünk 9 hónap után sikerült a kislányunk.Valószínûleg ez is befolyásolta,bár akkor nekem errõl fogalmam se volt.Az endokrinológusom soha nem mondta hogy ha akarok gyereket akkor az értékekre még jobban kell figyelni.Nekem mindig 2 alatt volt.Mégis 9 hónap kellett hozzá hogy teherbe tudjak esni.A terhességem alatt is végig kellett szednem a gyógyszert.És egészséges kislányom született,aki már 26 hónapos. A 4,94 szerintem tényleg sok.Mindenképpen menjél el elõször egy endokrinológushoz,biztos kapsz rá gyógyszert.És ha beállnak az értékeid a baba is sikerülni fog.Ha ilyen értékkel sikerül teherbe esned nem biztos hogy megfog maradni.

Nekem is alul mûködik.Igaz nekem már jóval a terhességem elõtt kiderült ez a betegség, szedek is rá gyógyszert.Nekünk 9 hónap után sikerült a kislányunk.Valószínûleg ez is befolyásolta, bár akkor nekem errõl fogalmam se volt.Az endokrinológusom soha nem mondta hogy ha akarok gyereket akkor az értékekre még jobban kell figyelni.Nekem mindig 2 alatt volt.Mégis 9 hónap kellett hozzá hogy teherbe tudjak esni.A terhességem alatt is végig kellett szednem a gyógyszert.És egészséges kislányom született, aki már 26 hónapos. A 4, 94 szerintem tényleg sok.Mindenképpen menjél el elõször egy endokrinológushoz, biztos kapsz rá gyógyszert.És ha beállnak az értékeid a baba is sikerülni fog.Ha ilyen értékkel sikerül teherbe esned nem biztos hogy megfog maradni.
2 alatt kell lenni a TSH-nak mindenképp, én is endokrinológust javaslok. Gyorsan beáll. Pici bogyó, éhgyomorra kell szedni, terhességnél emelik nagyobbra és sûrûbben néznek TSH_t. Én is szedem. 27 h km
Na én a másik véglet leszek:) Elsõ babámnál nem volt semmi baj a pajzsmirigyemmel. A másodiknál már valószínûleg alulmûködött de senki se nézte!! Simán 2 hónap alatt teherbeestem a lányommal. Mikor 3 hónapos volt már nagyon rosszul voltam, és kiderült 4.95ös a tsh-m, t3 t4em a béka feneke alatt volt. Szóval azt nézve hogy hónapok alatt változik az érték, mert ez egy lassan változó érték és folyamat a dokim szerint- tuti terhesen is már megvolt. Ennek ellenére egy gyönyörû, okos egészséges 2.5 éves múlt lányom van abból a terhességbõl. Tényleg, legokosabb gyerekem minden anyai elfogultságot félretéve. Anyáknapján verset mondott, kis meséket simán visszamond.1éves kora óta beszél csacsog, 10 hónaposan már járt. Folytatva a történetet, 3 hónapos korától elkezdtem gyógyszert szedni (L thiroxin jött az évek óta tartó gyógyszerbeállítás, túl sok volt 100 aztán 50 túl kevés stb.) Spirállal védekeztünk, nem akartunk harmadik babát. Volt egy 6 hónap ( a lányom 1 és 1.5 éves kora között) amikor egy vérvételem kimaradt (3 havonta járok kontrollra) így 6 hónapja szedtem a 0.25 öt ami megint kevés lett.(mint kiderült késõbb). A spirál mellett babás lettem, amikor a lányom másfél volt. Végülis megtartottuk kis õrlõdés után. Mentem az endokrinológushoz ismét hogy most hogyan tovább, akkor csináltak egy vérvételt 12 hetes terhesen és megint 4 felett volt a tsh-m.... 100at szedtem végig az L tiroxinból a terhesség alatt. Szülés után a 6 héttel vették le újból a vért most meg megint túl sok a 100, már csak 50et szedek. Úgyhogy az én történetembõl épp az látszik hogy magas tsh-val is teherbe lehet esni és semmi baja nem lesz a babának ha szeded a gyógyszert!!! Az hogy a lányommal való terhességemnél valóban alulmûködött e a pajzsmirigyem, ugye nincs bizonyítva és azt se tudom hogy a lányomnál fog e ez vmi bajt okozni felnõtt korában hogy neki is rossz lesz a pajzsmirigye vagy ilyesmi. De egyenlõre nem úgy néz ki mintha baja lenne tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szerintem akkor nem fogunk védekezni. Amúgy sincs semmi garancia arra, hogy teherbe esik az ember.. Természetesen megyek az endokrinológushoz hamarosan. Amúgy az a furcsa nálam is a dologban, hogy nekem is van már egy másfél éves Kisfiam, s a jelekbõl nézve nekem már elõtte is alulmûködött, vagyis így voltam terhes úgy tûnik..Egészséges kisfiú
A kérdező hozzászólása: Szóval mindig rendszertelen mensesem volt, világ életemben fáztam, most is mindig 35-35, 5 között mozog a testhõmérsékletem. Fáradt vagyok állandóan..
Leírom röviden az én történetemet. 4 évig próbálkoztunk a férjemmel, a tsh-m valahol 2 és 3 között volt, az akkori dokim azt mondta, rendben van így. Meddõségi kezelésekre jártam évekig. Volt egy 10. héten elhalt terhességem, majd kb. 1 évre rá egy korai vetélésem. Én utólag úgy gondolom, a pajzsmirigy okozta ezeket, ugyanis végül eljutottam egy endokrinológushoz és elkezdtem gyógyszert szedni, lement a tsh-m 1 alá. Már nem is jártam meddõségi kezelésekre, erre pár hónap után spontán teherbe estem. Azóta is szedem a gyógyszert (Letrox) és már a második babát várjuk :) Szerintem inkább várj még, menj el az endokrinológushoz. A nõdokik nem értenek hozzá úgy, mint õ (tisztelet a kevés kivételnek). Szerintem az elsõ nõdokidnak nincs igaza, igenis nagyon magas és lehet összefüggés.
harmadik vagyok, igen az egy dolog hogy magas de nekem úgy jött át hogy leginkább az a kérdése hogy ha most idõközben esetleg sikerül a baba ( a magas tsh mellett is aminek megvan az esélye) akkor lesz e baja a babának. Én erre írtam hogy valószínû semmi baja se lesz, és úgyis szednie kell majd végig a tiroxint. Sõt nem tudom nálatok hogy van, de nálunk az endokrinológián 2-3 hónapos várakozás van, de ha terhes vagy akkor egy két héten belül már fogadtak is.Úgyhogy hamar dokihoz kerül az ember.
6. vagyok. A kérdezõnek már volt egy vetélése, ahogyan nekem is volt kettõ. Én emiatt várnék a helyében, amíg beállítják neki a hormonszintjét, nem kockáztatnék még egy vetélést. Pár héten már igazán nem múlik a dolog. Az más kérdés, ha már most is terhes, akkor remélhetõleg idejében megkapja a hormonpótlást (ahhoz is kell egy kis idõ, hogy a szervezete reagáljon rá), és megmarad a baba.

Babát szeretnénk a férjemmel, 10kg felesleg van rajtam. Hogy adhatnék le belőle úgy, ha teherbe esek ne legyen baja a babának?

1 éve nem sikerül a baba, sokféle vitamin és egyéb termékenységet segít? tea bogyó hatására megn?tt az étvágyam, így följött 10 kiló ami zavar.164cm 70kg vagyok.

Legjobb válasz: Szerintem a fogantatásnak sporttal nem ártasz. Ha meg várandós leszel, kérdezd meg a dokit, hogy mit és meddig sportolhatsz. Szóval diéta! Gondolom te is tudod, hogy mi az ami nagyon hízlal, liszt, cukor, szóval szénhidrát. Na ezeket kell csökkenteni. Nem teljesen elhagyni, csak csökkenteni, és fõleg délelõtt bevinni. Reggelire nyugodtan ehetsz teljeskiörlésû kenyeret 2-3 szeletet, felvágottal, zöldséggel. Tízóraira vmilyen gyümölcs, ebédre hús, salátával, zöldséggel. Uzsonna zöldség, gyümölcs. Vacsira ugyanaz, mint délben, csak kevesebbet. Igyál sok folyadékot, kb. 2-3 liter szénsavmentes vizet. A lényeg, hogy naponta többször egyél, és felejtsd el a 6 után nem eszem semmit hülyeséget. Kivéve, ha már 8-kor leszoktál feküdni! :)A sport: bármilyen aerob (zsírégetõ) edzés, amit szívesen csinálsz. Ez lehet, futás, gyorsgyaloglás, kerékpár, aerobic, tánc bármi. A lényeg, hogy legalább 40 percig csináld egyfolytában, és legalább heti 3x. Ezeket akkor is nyugodtan csinálhatod, ha esetleg teherbe esnél, bár azt gondolom, max. egy hónap után úgy is észreveszed!:) A sórognõm 4 hónapig kocogott, utána 7. hónapig gyorsgyalogolt. A doki külön javasolta neki a mozgást. A barátnõm pedig 7 hónapig teniszezett, és semmi baja sem lett. Sõt. De azért konzultálj mindenképpen a dokival.

Szerintem a fogantatásnak sporttal nem ártasz. Ha meg várandós leszel, kérdezd meg a dokit, hogy mit és meddig sportolhatsz. Szóval diéta! Gondolom te is tudod, hogy mi az ami nagyon hízlal, liszt, cukor, szóval szénhidrát. Na ezeket kell csökkenteni. Nem teljesen elhagyni, csak csökkenteni, és fõleg délelõtt bevinni. Reggelire nyugodtan ehetsz teljeskiörlésû kenyeret 2-3 szeletet, felvágottal, zöldséggel. Tízóraira vmilyen gyümölcs, ebédre hús, salátával, zöldséggel. Uzsonna zöldség, gyümölcs. Vacsira ugyanaz, mint délben, csak kevesebbet. Igyál sok folyadékot, kb. 2-3 liter szénsavmentes vizet. A lényeg, hogy naponta többször egyél, és felejtsd el a 6 után nem eszem semmit hülyeséget. Kivéve, ha már 8-kor leszoktál feküdni! :) A sport: bármilyen aerob (zsírégetõ) edzés, amit szívesen csinálsz. Ez lehet, futás, gyorsgyaloglás, kerékpár, aerobic, tánc bármi. A lényeg, hogy legalább 40 percig csináld egyfolytában, és legalább heti 3x. Ezeket akkor is nyugodtan csinálhatod, ha esetleg teherbe esnél, bár azt gondolom, max. egy hónap után úgy is észreveszed!:) A sórognõm 4 hónapig kocogott, utána 7. hónapig gyorsgyalogolt. A doki külön javasolta neki a mozgást. A barátnõm pedig 7 hónapig teniszezett, és semmi baja sem lett. Sõt. De azért konzultálj mindenképpen a dokival.
Nem tudsz jobbat csinálni, mint elkezdeni sportolni - elöször csak könnyebbeket, de igy le is tudsz fogyni, meg a baba-esélyek is nönek töle.
Szia! Én csak biztatni tudlak, 30 kiló+ mellett akkor estem teherbe, mikor már lemondtunk a babáról, és idõpontot akartunk kérni meddõségi vizsgálatra. Azóta van egy 2, 5 éves és egy 6hós gyerkõc, a tíz éves lányom mellett. Ja és 162cm magassághoz 91 kiló. :-))
Hello, én javaslom az update-et, a norbi a 2-ik (Titok 2) könyvében ír róla amikor Réka terhes volt, illetve van Rékának kismama videója. 22/F
Most nem azért, de 10 kg feleslegtõl a babának semmi baja nem lesz. Inkább a terhesség alatt vigyázz, hogy ne jöjjön fel sok. A fogantatásnak nem árt a sport, nem a kilókra kell fogni, hogy nem jön a baba, mert ez nem olyan extrém túlsúly, ami befolyásolná.

Pharmatex kúp mellett ha teherbe esek az árthat a leendő magzatnak?

A párommal nem szeretjük az óvszert és én nem vagyok a hormonális fogamzásgátlás híve, így arra gondoltunk, hogy pharmatex kúpot megszakítással együtt alkalmaznánk. Tudom, hogy nem olyan biztonságos, de az az igazság, hogy még ha terhes is leszek örülünk neki, fel tudjuk nevelni, inkább csak még kicsit várnánk a direkt próbálkozással.

Legjobb válasz: Szia!Egy idõben mi is azzal védekeztünk.Bennem is felmerült a kérdés,hogy a Pearl-indexe nem tul jó,ha netalán mégis teherbe esem az okozhat e bármi bajt a babának.A nõgyógyászomnak az volt a válasza,hogy nem jellemzõ,hogy ettõl károsodna a magzat,de volt precedens(nagyon kevés esetben) az ellenkezõjére is.A válaszát azzal indokolta,hogy az a hímivarsejt,ami átjut az életrevaló.De ha babára gyanakszol javaslom menj el dokihoz és mond el neki is a dolgot!

Szia!Egy idõben mi is azzal védekeztünk.Bennem is felmerült a kérdés, hogy a Pearl-indexe nem tul jó, ha netalán mégis teherbe esem az okozhat e bármi bajt a babának.A nõgyógyászomnak az volt a válasza, hogy nem jellemzõ, hogy ettõl károsodna a magzat, de volt precedens(nagyon kevés esetben) az ellenkezõjére is.A válaszát azzal indokolta, hogy az a hímivarsejt, ami átjut az életrevaló.De ha babára gyanakszol javaslom menj el dokihoz és mond el neki is a dolgot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Önmagában én sem alkalmaznám, mert valószínûleg akkor elég hamar jönne össze a baba, de sok helyütt olvastam, hogy nagyon sokan alkalmazzák sikeresen megszakítással együtt. Egyébként arról esetleg olvasott/hallott-e valaki, hogy befolyásolja a magzat nemét? Tehát hogy egyformán hatásos lány és fiú spermiumok esetén? Érdekes kérdés.
A két spermium között csak a tömegükben van különbség, a hím egy kicsit könnyebb, ezáltal kicsit gyorsabban mozog. Ha károsodik az ivarsejt, nem képes átjutni a petesejt falán, ez természetes szelekció. Ha valami különleges ok miatt netán a petesejtben van defektus, és pont egy ilyen spermával találkozzon, arra irtó kicsi az esély. De a kivétel erõsíti a szabályt.
Nem, nem árthat, mert ez egy spermaölõ kúp, egy fertõtlenítõ vegyület, ami amúgy nem káros a szervezetre (gombár fertõzásre javasolta nekem a nõgyógyász pl). Ha terhes leszel, az azt jelenti, hogy átjutott egy sperma, de akkor az nagy valószínûséggel egy eléggé életrevaló darab volt. Egyébként ezt onnan tudom, hogy utánanéztem, és megkérdeztem a nõgyógyászt ugyanerrõl, mert én is gondolkodtam a használatán, de aztán úgy döntöttem, hogy mégsem szarakodom ilyenekkel.
Szia! Idén én Pharmatex mellett lettem terhes, mondjuk az a tabletta volt. Annyi "hatása" volt, hogy már a 6. héten az elsõ UH-n sem találtak babát, így a 10. héten missed ab lett a vége... Habár mi extra nehéz eset vagyunk, mert a 2 gyerekünk is védekezés mellett fogant, az elsõ tabletta, a 2. gumi mellett, megszakítással. Most már nem kockáztatunk, így a Mirena mellett döntöttem, de ha ennek ellenére is terhes leszek, esküszöm elköttetem magam! :)
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Az orvosod a Pharmatexet tette felelõssé az esetért?
Konkrétan nem tette felelõssé, de mondta, hogy az egy nem igazán megbízható fogamzásgátló, így tulajdonképpen csak azoknak való, akiknél szóba jöhet egy újabb baba is. Az elhalásnál meg sosem szoktak okot keresni, hiszen rengeteg mindentõl lehet és mivel én ráadásul nem is akartam babát, így nem éltem éppen visszafogott életet, tehát valóban bármi oka lehetett. Ráadásul rengeteget stresszeltem abban az idõszakban, mert éppen akkor kezdtem el dolgozni. Szóval bármi lehetett, nem biztos, hogy attól volt, de nem is kizárt. Én a helyetekben, ha tényleg örülnétek egy babának, inkább a természetre bíznám a dolgot. Mondom ezt úgy, hogy én szinte már attól is terhes leszek, ha a párom úúúúgy néz rám :)

Egy éves munkaszerződésem van dec-dec ig mely arrol szól, ha kirugnak fizetik a fenmaradó bérem, ha kilépek én fizetek. De mi ujság ha teherbe esek ápr. -ban akkor kb okt. -ig tudok dolgozni a többit vissza kell fizetni?

ill ha nem akarnak alkalmazni tovább felmondhatnak?ha igen milyen indokkal?egy év munkaviszony kell h kapjak a baba után pénzt 2 v 3 évig ugye segítsetek

Legjobb válasz: Nem, nem mondhatnak fel. HA teherbe esel, az nem minõsül kilépésnek, és nem is küldhetnek el. Ahhoz, hogy kapj tgyást és gyedet 365 biztosításban töltött nap kell, plusz szüléskor még élõ jogviszony (tgyáshoz az is elég, ha legfeljebb 42 nappal a munkaviszony megszûnése után szülsz).

Nem, nem mondhatnak fel. HA teherbe esel, az nem minõsül kilépésnek, és nem is küldhetnek el. Ahhoz, hogy kapj tgyást és gyedet 365 biztosításban töltött nap kell, plusz szüléskor még élõ jogviszony (tgyáshoz az is elég, ha legfeljebb 42 nappal a munkaviszony megszûnése után szülsz).
Bocs az offért: ha áprilisba teherbe esel miért csak októberig tudnál dolgozni?
Ha decemberben lejár a szerzõdésed , és 3 hónapon belül szülni fogsz, akkor minden járni fog, csak arra figyelj, hogy szüléskor kapd az álláskeresésit, és a tgyás lejárta után menj vissza 3 napra álláskeresésire, és annak a fennállása alatt kérd a gyedet.
A kérdező hozzászólása: gyed re nem leszek jogosult ha lejár a msz-és és munkanélkülin vagyok?ahoz hogy kapjak juttatásokat (tgyás, gyed gyes) elég ha munkanélkülin vagyok ill elötte megvan az egy éves munkaviszony?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ sokat segítettél!!!
A kérdező hozzászólása: nem használtam ki maradt 3 ho akkor még 9 hó ra kaptam és juni 03- nov 29 ig voltam
Ja, a tgyáshoz és gyedhez szükséges idõd bõven megvan.
A kérdező hozzászólása: egy honap maradt ki és bocsi 360 at akartam irni
Ha kihasználtad a teljes munkanélkülit, ami járt, akkor nem lesz meg, majd csak november 29-én. De utána mehetsz álláskeresésire.
A kérdező hozzászólása: 2002 10 -2011 05 ig volt munkaviszonyom aztán pár hó üresen és utána 06 hoban mentem munkanélkülire nov29 ig aztán dec1-kaptam egy éves szerzõdést igy megvan a 365 nap?
Igen, jól olvastad. Az álláskeresésihez kell 3 éven belül 360 nap munkaviszony.
A kérdező hozzászólása: ha msz lejárta után elmegyek álláskeresésire az is jó nem?aztán ha igénylem a tgyást akkor ki kell jelentkezni, mikor az lejár ujra álláskeresési?Valahogy igy olvastam
A kérdező hozzászólása: mert bármi történhet velem ill lehet állásidõre tesznek mert ugyebár ilyenkor használhatatlanok vagyunk a munka adó szerint feleslegesen meg nem fizet 100% ot szerintem

Milyen kilátásai vannak egy 15 éves lánynak, ha teherbe esik, de úgy dönt, hogy megtartja a gyerekét?

Legjobb válasz: Félre értés ne essék, nem ítélek el senkit, aki fiatalon eski teherbe és megtarja a babát. De ha már õ a baba mellett döntött, akkor maximális odafigyeléssel, akarattal ÉS NAGYON SOK LEMONDÁSSAL, bár de nevelje föl tisztességesen. És ebben az esetben tényleg nem sok lehetõsége marad az anyának. Sajnos az én környeztemben élõ fiatal anyák többségében az anyósnak anyának stb. szültek. A segítség lassan átbillen nevelésbe. Úgy hogy a családtagoknak fel se tûnik, mert persze szeretik a picit, az anya meg hagy éljen tovább. Na ilyen esetben van kilátása az anyának. Csak kérdés, hogy ebben az esetben miért ragaszkodik a picihez?

Félre értés ne essék, nem ítélek el senkit, aki fiatalon eski teherbe és megtarja a babát. De ha már õ a baba mellett döntött, akkor maximális odafigyeléssel, akarattal ÉS NAGYON SOK LEMONDÁSSAL, bár de nevelje föl tisztességesen. És ebben az esetben tényleg nem sok lehetõsége marad az anyának. Sajnos az én környeztemben élõ fiatal anyák többségében az anyósnak anyának stb. szültek. A segítség lassan átbillen nevelésbe. Úgy hogy a családtagoknak fel se tûnik, mert persze szeretik a picit, az anya meg hagy éljen tovább. Na ilyen esetben van kilátása az anyának. Csak kérdés, hogy ebben az esetben miért ragaszkodik a picihez?
Nem sok....
Ha a szülõk, vagy idõsebb tesó nagyonnagyon sokat segít, akkor élheti tovább az életét egy gyermekkel is, de a tanulást muszáj folytatni!
Egyetértek egy elõzõvel: nem sok...
Ha roma, akkor úgy tudom, náluk ez elfogadott dolog, és nagy családi támogatást élvez. Ha a lány nem roma, akkor meglehetõsen szokatlan dolog, sok múlik azon, hogy az adott lánynak, és a szüleinek mennyire fontos más emberek véleménye. Mit szól a partner az ötlethez? A leendõ apa hány éves? Van keresete? Fennáll a veszély, hogy a lány továbbtanulása odalesz - bár egy támogató környezetben nem biztos.
Hát ez elég sok mindentõl függ. Mennyire állnak mellette a szülõk, hány éves a gyerek apja, a gyerek apjának a szülei segítik-e anyagilag a gyereket vagy sem stb.
Van aki mellette áll és támogatja?
Õszintén szólva ha felelõsen védekezni nem képes... ha van szülõi segítség igenis sokra viheti!
És annak a kicsi életnek aki semmirõl nem tehet?
Nagyon ronda dolog a szülõk nyakára szülni, meg két ember nyomorát rányomni egy harmadikra. Akinek az értelmi képességét meghaladja a védekezés, az szülõként mire lesz képes? Úgy kb semmire. Lehet sorba állni a segélyért. Gratula neki.
Ez mindenképpen nehéz helyzet. Onnantól, hogy gyermeke születik valakinek, lesz egy csomó olyan kötelezettsége, ami a kortársainak nincsen. Nem lesz vásárolgatás, mozizgatás, bulizgatás a haverokkal, mert a gyereknek szüksége lesz rá. Hiába lesz akármilyen rendes a nagymama, a gyermeknek elsõsorban az anyja szeretete számít. Tanulni lehet gyermek mellett, de nagyon nehéz. Én is gyermek és munka mellett vágtam be a másoddiplomába. Csinálom, de nagyon nehezen megy és gyakorlatilag egy perc szabadidõm sincsen. Dolgoznom muszáj, házimunkát meg kell csinálni és a fiammal is játszanom kell a tanulás mellett. 5 órákat alszom és 4 éve nem voltam sehol. Persze tudom, a gyerek úgy is felnõ, ha csak etetem és ruházom, de én a legjobbat akarom neki. Nem csak azt, hogy felnõjön valahogy hanem úgy, hogy nagyon boldog gyermekkora legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat, de csak azokat. A többi megjegyzéshez: se Barátok köztöt nem nézek, se ezt a kérdést nem tettem már fel, arról nem is beszélve, hogy se 15 éves, még kevésbé lány nem vagyok. Csak sokadszorra hallottam nem rég egy ilyen esetet ismerõstõl, és elgondolkodtam, és a vélemények mellett kíváncsi voltam, valakit esetleg még közelebbrõl is érintett hasonló. Való igaz, hogy ha a szülõktõl megkap valaki midnen támogatást, akkor jóval egyszerûbb (és szerencsés esetben nem az lesz a vége, hogy a lány "kistestvéreként" nevelik fel), de inkább arra voltam kíváncsi, hogy mennyire valószínû ezek után normálisan folytatni az éeltet. (pl. továbbtanulás, esetleg új párkapcsolatok stb.)
annyi , hogy kimarad az életedbõl, ami másnak megadatik, mert nem vállalnak ilyen korán gyereket... kimarad a szórakozás, a barátnõzés, a pasizás...egyszóval minden kimarad, és ezeket a dolgokat késõbb már nem fogok tudni bepótolni, mert akkor már öreg leszel
14.57!! Nálad a pont :) ))
e örö' e bódottá'! :)
elég rosszak a kilátásaid
Túl sok barátokköztöt nézel....
Nulla, ha a nagyi mellete is áll a kis tini kap egy életre szóló terhet és ezért utálja majd szegény gyereket.

Ha én most eltudok menni céghez dolgozni egy munkaközvetítőn keresztül és a szerződésem a közvetítővel lesz mi lenne ha teherbe esnék?

tudnék onnan gyesre menni? vagy ez közvetít?t?l függ??

Legjobb válasz: A GYES alanyi jogon jár, ahhoz nem kell munkaviszony. Az egyebek mértéke attól függ, hány nap biztositott jogviszonyod lenne a szülést megelõzõen. Ez nagyban függ attól, milyen szerzõdésed van ezzel a közvetitõ céggel, mert ha határozott idejû, akkor kérdés, mikor jár le, meghosszabbitják-e, ha teherbe esel. A Gyerekvállalásos témában van egy csomó GYES/GYED/TGYÁS kérdés, ott is szemezgethetsz.

A GYES alanyi jogon jár, ahhoz nem kell munkaviszony. Az egyebek mértéke attól függ, hány nap biztositott jogviszonyod lenne a szülést megelõzõen. Ez nagyban függ attól, milyen szerzõdésed van ezzel a közvetitõ céggel, mert ha határozott idejû, akkor kérdés, mikor jár le, meghosszabbitják-e, ha teherbe esel. A Gyerekvállalásos témában van egy csomó GYES/GYED/TGYÁS kérdés, ott is szemezgethetsz.
A kérdező hozzászólása: köszi akkor átmegyek oda
A kérdező hozzászólása: azóta meg van a szerzõdés és határozatlan idejû. viszotn munkaerõ-kölcsönzésrõl szól és bruttó 115 ezerrõl szól

A parom azt monta h csak akkor vesz el felesegul ha teherbe esek! Vagy varjam ki ameg eljon az ideje. Tippek-trukkok hogyan essek teherbe minnel hamarabb?

Legjobb válasz: Akkor fogsz nagyot nézni, ha terhes lennél és a párod ki fogja találni, hogy nem is gondolta komolyan azt a gyereket.

Akkor fogsz nagyot nézni, ha terhes lennél és a párod ki fogja találni, hogy nem is gondolta komolyan azt a gyereket.
Szerintem kár siettetni a dolgokat. Alapvetõen nem mennék bele ilyen "egyezségbe", fõleg nem erõltetném a gyerekvállalást azért, hogy végre elvegyenek feleségül. Akinek kellek, kellek gyerek nélkül is. Akinek nem , annak gyerekkel sem fogok. A gyereket elsõsorban magadnak szülöd, úgy készülj!
EGYÉBKÉNT a gyerekvállalás 2 ember döntése kell, hogy legyen
30 vagyok, 27 hetes terhes. Elsõ hónapban sikerült. Én úgy gondolom, hogy csak a gyerek miatt is lehet teherbe esni, de ez önzés. Legalább meg kell próbálni normális családi életet biztosítani neki (vagy ezzel a fura fazonnal, vagy mással). Egy gyereknek mindkét szülõjére szüksége van, lehetõleg úgy, hogy õk boldogok együtt. Ennyire nem kellene félned a teherbeesés nehézségeitõl 30 évesen, és csak azért szülni egy gyereket egy pasinak, aki ilyen fura feltételeket szab, mert kifutsz az idõbõl. Egy -két évet még adnék magamnak a helyedben, hogy alaposan meggondoljam, tényleg _ezzel_ az emberrel akarom leélni az egész életem? A gyerek veled lesz kb. 20 évet, majd éli a saját életét, te meg ránézel erre a fazonra (ha még ott lesz), és mire fogsz gondolni? Hogy jaj, de jó, hogy mellettem van, élvezem majd a következõ 30+ évet vele leélni? Vagy azt, hogy gyereket csinálni jó volt, de kizárt, hogy az agyamra menjen halálomig... ?? Gondold át!
A kérdező hozzászólása: szoktunk beszelni a csaladalapitasrol de mindig azt mondja hogy varjam ki az idejet....
A kérdező hozzászólása: egy bizonyos kor utan mar ti is tudjatok h nehez lehet teherbe esni es en kozeledek 30 fele egyepkent ha nem is a hazzasag de a gyereket az szeretnem<3
A kérdező hozzászólása: 10 eve vagyunk egyutt es 7 eve lakunk egyutt....csaladi allapotunk jo hirtelen arra gondoltam hogy tudja h nem termekeny es fel elmondani...?
az elõzõt folytatnám: gondold át nagyon!!!! ezt írtad: ha nem is a hazzasag de a gyereket az szeretnem" ezt mondd el hangosan és értelmezd magadnak!!!! gondold végig, te mit akarsz!!! beszéld meg a pároddal, õ hogy gondolja! egy gyerek az nem csak egy kisbaba, akive lehet babázni, pár évet otthon lenni, szép ruhákba öltöztetni, dicsekedni vele, hogy már miket tud, hanem egy kis emberke, akiért a szülei felelõsek!!! (37 évesen nászéjszakán estem teherbe, elsõ próbálkozásra, mert esküvõ elõtt nem akartunk gyereket, csak utána).
10 éves kapcsolatban ez a férfi akkor hajlandó csak feleségül venni, ha terhes vagy, mert akkor már úgy érzi, nincs más választása. Ez nem rángat meg benned semmilyen csengõt??? Szerintem nagyon sok évet dobtatok ki mindketten az ablakon, ha nem tudtok errõl normálisan beszélgetni.

Nők akik képesek megszakítással szexelnek, tisztában vannak azzal h ha teherbe esik akkor nem vetetheti el?

Ugye jogszabály van rá h csak fálság helyzetben lehet elvetetni és ha ok nélkül elveteti akk meg is büntethetik

Legjobb válasz: Én megszakítással "védekezek", de csak mert tudnám vállalni a felelõsséget, ha mégis teherbe esnék.

Én megszakítással "védekezek", de csak mert tudnám vállalni a felelõsséget, ha mégis teherbe esnék.
Kizártnak tartom, hogy ez a jogszabály sokáig életben maradna. Így nem sok nõt fog érinteni. Különben meg mi az, h válsághelyzet? Ha a gyerek tönkretenné az anya életét, akkor az eléggé válsághelyzet. Tehát ha az anya pl. munkanélküli, vagy tanul, vagy tini, akkor rákényszerítik, hogy megtartsa a gyereket, aztán minimálbéren meg segélyen nyomorogjanak? Nem valami életszerû..
Kérdezõ, ameddig nem tudod értelmezni a törvényt, addig szerintem ne okoskodj. El lehet vetetni a gyereket, bármi miatt is legyen várandós a nõ. A válsághelyzet nem csak az anyagi válságra vonatkozik, gyakorlatilag megfoghatatlan fogalom. A másik pedig az, hogy szerinted ki az, aki bizonyítani tudja, hogy a terhesség az megszakításos védekezés során jött létre?
Édes jó istenem, ki már megint ez a beteg agyú ? ? ?
A kérdező hozzászólása: de aki nem akar gyereket az tudjon védekezni. Szerintem. Én tudok normálisan védekezni, mert tényleg nem szeretnék babát. És ha véletlen mégis összejönne akk nem úgy megyek el h az én baromságom miatt kell abortuszra mennem.
Szerinted ez csak az anyagiakon múlik? Azért az ember nem csak a pénzbõl áll. Én azért nagyon nem örültem volna, ha csak azért születtem volna meg, mert el tudnak tartani, holott a háta közepére se kíván senki.
Persze, csak ki mondja meg azt, hogy ez ki baromsága volt? Mert semmi különbség nincs abortusz és abortusz között, a terhesség is ugyanolyan, akkor is, ha nem védekeztél, és akkor is ha védekeztél és becsúszott. Ugyanúgy nem akarhatja õ sem, ahogyan te sem akarnád adott esetben. Szóval szerintem senkinek semmi joga ítélkezni.
Millió dolgot mondhat. Eleve ha minden stimmel, akkor vsz nem akarja elvetetni a gyereket. Ha viszont mondjuk válófélben vannak, az már elég ok arra, h elvetessék. Különben meg bekaphatja a kormány. Értem én, hogy a népességnövelés a cél, de nem lenne erre jobb mód inkább ösztönözni a nõket a szülésre, mint megtiltani az abortuszt? Ennek az útnak már tudjuk az eredményét. Volt már tiltott az abortusz. Akkor feketén, titokban, mindenféle felügyelet nélkül csinálták orvosok és bábák, persze hatalmas összegekért. Rengeteg anya belehalt, még több meddõ lett. Nyilván azóta fejlõdött a technika, de ha nincs semmiféle ellenõrzés, akkor a kockázat még nagyobb az anyák számára.
A kérdező hozzászólása: De pl akinek van pénze, van háza, van munkája csak épp esze nincs az mit mond sztetek? Nem kell. Kész. Mást nem tud. Am mielõtt megkapnám : Nem vagyok abortusz ellenes. Vannak helyzetek amiknóben elfogadom, de pl az h 2 embernek nincs annyi esze h normálisan védekezzen sztem nem ok arra h elvegyenek egy életet.
Butaság a kérdés. A jogszabály szerint 12. hétig válsághelyzetre hivatkozva el lehet vetetni a gyereket. Válsághelyzet pedig gyakorlatilag BÁRMI lehet. Az egy dolog, hogy te nem értesz vele egyet, jelenleg ez a szabály és kész.
Mi az, hogy nem tudja indokolni? Nem hinném, hogy bárki úgy megy oda, hogy "csak".
Vitatkozhatsz az abortuszról kérdezõ, de teljesen felesleges. Százezerszer kitárgyalt téma már, szerintem például senkinek sincs joga mások felett ítélkezni. Sosem tudhatod, hogy ki miért köt ott ki.
A kérdező hozzászólása: Nem tudják bizonyítani, de tegyük fel nem tudja indokolni. Akkor mi van?
Úgy értettem, h ez volt a téma, de mind1... Én is megszakítással védekezem, még nem estem teherbe (csak mikor nem védekeztünk, szándékosan.) 2. voltam.
Elsö, most tárgyalják a tv-ben...
A kérdező hozzászólása: És még én vagyok a beteg agyú. Én aki tudok normálisan védekezni. Én aki nem kefélek fûvel-fával felelõtlenül. Na jól van hagyjuk. Csináljatok úgy mintha ki sem írtam volna
A tv-ben tárgyalják?
"fálság helyzetben"?
A kérdező hozzászólása: Válság helyzetet akartam írni csak elgépeltem
Az a válsághelyzet, amit a nõ annak ítél meg.
Amúgy meg honnan tudnák azt, hogy valaki megszakítással "védekezik"??? Amúgy én is hallottam, hogy csak kivételes esetekben lehet, de akkor se tudják rá bizonyítani valakire, hogy védekezett-e egyáltalán...
A kérdező hozzászólása: Ennyi. Köszönöm. Vannak még értelmes emberek. az a baj h aki így "védekezik" az azt hiszi h tényleg jó módszer meg h majd elvetetik ha mégis becsúszna. Egy ismerõsöm lelkileg majdnem beleroppant az abortuszba (védekezett gyógyszer+gumi, és nem tudta volna eltartani a babát) És ott van az is h egy kis hiba és meddõ lesz. Ez senkit nem érdekel?
Az, hogy mi a véleményem arról, aki nem védekezik, az egy dolog. Viszont védekezés mellett is lehet teherbe esni, jó példa ere a második gyerekem, aki viszont akkor fogant meg, amikor orvos állította hogy nem lehetek terhes, orvosi kezelés alatt álltam, ráadásul hónapok óta nem menstruáltam. Azt viszont rosszul tudod, hogy nem vetetheti el ilyenkor a nõ a gyereket. Elvileg válság helyzetre lehet hivatkozni, de gyakorlatilag ma aki nem akarja megtartani a gyerekét, az hivatkozhat rá. Nincs olyan, hogy valakinek megtagadták volna. A másik az, hogy ezt ki is tudná ellenõrizni? Odamegy a nõ, nem fogja azt mondani, hogy nem védekezett vagy csak a megszakításos módszerrel, hanem azt mondja, hogy márpedig használt a fiú óvszert.

Ha teherbe esem, akkor elmulnak az ovulácios fájdalmak?

Minden honapban megérzem hogy mikor van ovuláciom ( alhasi szuros érzés néhány napig). Babát tervezünk, és tüszőrepedés idöpontja körül is többször együtt voltunk. Ha még mindig fáj alul a hasam ( 4 napja) akkor biztos hogy nem estem teherbe? a fájdalomnak el kell mulnia ha teherbe estem volna?

Legjobb válasz: Szerintem a fájdalom nem attól múlik el, hogy teherbe estél vagy sem. Gondolom minden hónapban elmúlik a fájdalom mégsem azt jelzi, hogy terhes vagy! Egyébként nekem is van ovu fájdalmam, egyszer volt, hogy több napig is fájt a hasam, és, hõt is mértem, szóval már megvolt a tüszõrepedés, felment a hõm és utána még vagy 2 napig fájt.

Szerintem a fájdalom nem attól múlik el, hogy teherbe estél vagy sem. Gondolom minden hónapban elmúlik a fájdalom mégsem azt jelzi, hogy terhes vagy! Egyébként nekem is van ovu fájdalmam, egyszer volt, hogy több napig is fájt a hasam, és, hõt is mértem, szóval már megvolt a tüszõrepedés, felment a hõm és utána még vagy 2 napig fájt.

Van valaki, akinél maszatolás után kiderült, hogy baba lesz? Vagy ha teherbe esik valaki, akkor teljesen "száraz"?

Legjobb válasz: A nõvérem 8 hónap próbálkozás után esett teherbe és érezte, hogy mintha meg jönne, de aztán semmi...se vérfolt...se barnázás...csak a hányinger...Szorítok neked, hogy minden rendben legyen!

A nõvérem 8 hónap próbálkozás után esett teherbe és érezte, hogy mintha meg jönne, de aztán semmi...se vérfolt...se barnázás...csak a hányinger...Szorítok neked, hogy minden rendben legyen!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!