Találatok a következő kifejezésre: Ha tegnap szeretkeztünk a párommal, (6 db)

Ha tegnap szeretkeztem a párommal és balesetből (! ) belém élvezett? ! (többi lent. )

A lényeg az, hogy kilyukadt a gumi, de mire észre vettük már késő volt. Holnap kéne, hogy megjöjjön, de ha baj történt, akkor nem fog nem?Viszont akkor még bele férne a 72órás tabletta is.

Legjobb válasz: Utolsó hozzászoló! Az egyik petefészekbõl kiszabadul egy érett petesejt és bekerül a petevezetékbe, ahol 24 órán keresztül él. Érte indul versenybe 20-40 millió hímivarsejt. A gyõztes feloldja a petesejt külsõ falát, és miután bejutott a belsejébe, farka leválik, feje pedig összeolvad a petesejttel. Ez a megtermékenyités, és ha a kérdezõ holnap kell menstruáljon, akkor szinte lehetelen, hogy megtermékenyüljön, mert nem 'találkozott' a petesejt a spermiummal, mivel a petesejt már rég be van ágyazódva a méhbe, várva azt, hogy a méhnyálkahártya lelökõdve kiürüljön a méh faláról, ezzel távozik a szervezetbõl vérzés során. A petesejt, ha nem termékenyült meg, életképességét 12–18 órán belül elveszíti! Tovább vándorolva a méh üregébe jut, ahol bekebelezés áldozata lesz, vagy felszívódik, illetve kisodorják a természetes váladékok. A feleslegessé vált hímivarsejtek szétesnek, s a természetes váladékokkal távoznak. Szerintem te irtál hatalmas nagy baromságot, elõre inkább olvass utánna a dolgoknak aztán fikázz mást!

Utolsó hozzászoló! Az egyik petefészekbõl kiszabadul egy érett petesejt és bekerül a petevezetékbe, ahol 24 órán keresztül él. Érte indul versenybe 20-40 millió hímivarsejt. A gyõztes feloldja a petesejt külsõ falát, és miután bejutott a belsejébe, farka leválik, feje pedig összeolvad a petesejttel. Ez a megtermékenyités, és ha a kérdezõ holnap kell menstruáljon, akkor szinte lehetelen, hogy megtermékenyüljön, mert nem 'találkozott' a petesejt a spermiummal, mivel a petesejt már rég be van ágyazódva a méhbe, várva azt, hogy a méhnyálkahártya lelökõdve kiürüljön a méh faláról, ezzel távozik a szervezetbõl vérzés során. A petesejt, ha nem termékenyült meg, életképességét 12–18 órán belül elveszíti! Tovább vándorolva a méh üregébe jut, ahol bekebelezés áldozata lesz, vagy felszívódik, illetve kisodorják a természetes váladékok. A feleslegessé vált hímivarsejtek szétesnek, s a természetes váladékokkal távoznak. Szerintem te irtál hatalmas nagy baromságot, elõre inkább olvass utánna a dolgoknak aztán fikázz mást!
sicc 72orásért. ne gondolkodj máson ká rajta filozni.
azért írtam, mert ha nem állt még be a ciklusod, akkor nem biztos, hogy minimális az esélye a teherbeesésnek...ezért kell védekezni, amit te meg is tettél. szerintem ilyen baleset elõfordulhat, nem hiszem, hogy a te hibád és nagyon elkerülhetõ lett volna. ettõl függetlenül a minimális esély is esély...
A kérdező hozzászólása: 8-as, köszönöm a hasznos választ! Én is így tudtam, de gondoltam rákérdezek biztos, ami biztos elven. "kedves utolsó! például feltételezed, hogy a kérdezõnek beállt ciklusa van? mi van, h mégis terhes lesz? szerintem nem látsz bele a testébe...számtalan nõ lett terhes menstruáció elõtt közvetlenül... akkor ilyenkor védekezni sem kell?" Sajnos tényleg nem állt még be rendesen a ciklusom, és elhiszem, hogy minimális esély volt a teherbeesésnek, de mint helyeseltem feljebb, én is úgy tudom, ahogy a 8-as válaszoló leírta. És de, védekezni ilyenkor is kell, nem értem miért ne kéne...nem vagyok a megszakításos módszer híve sem, mert az elõváladék is okozhat megtermékenyülést, viszont fogamzásgátlót sem szedek még pont azért mert még nem állt be rendesen a ciklusom. Na de ez most nem ide tartozik már:) hát, nagyon reménykedek, hogy semmi baj sem lesz!:S és legközelebb jobban odafigyelünk!
é kedves utolsó! például feltételezed, hogy a kérdezõnek beállt ciklusa van? mi van, h mégis terhes lesz? szerintem nem látsz bele a testébe...számtalan nõ lett terhes menstruáció elõtt közvetlenül... akkor ilyenkor védekezni sem kell?
Azért, mert holnap menstruálni fogsz, még simán teherbe eshetsz, az egyik elõzõ válaszoló batár nagy hülyeséget írt....
Nekem a balesetrõl mindig kéz vagy láb tõrés jut eszembe, de ti tinik csak a gyerek csinálát nevezitek balesetnek. Hát ez életveszélyes baleset.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!
Ha holnap kell megjöjjön akkor elméletileg nincs rá sok esély, hogy terherbe essél, viszont a legjobb ha veszel egy esemény utánni tablettát.
Holnap kéne hogy... végy egy 72 órásat, és akkor már ma megjön.
#1 igaza van! ilyenkor felesleges várni. egyébként megjönne, de az nem lényeg most.
A kérdező hozzászólása: Persze, ezzel egyet is értek! Sajnos elõfordul az ilyen...de akkor is, nem szeretném ha tizen akárhány év múlva amikor a gyerekemmel elbeszélgetek majd ezekrõl a dolgokról, hogy azt kelljen mondanom 'bocsika, becsúsztál..köszönet a durexnek'.Tiniként egy babára nem állnék még készen. Hiába mondogatják sokan, hogy jaj ha a szexre elég idõs akkor a következményekkel is számolljon.Van benne valami, de hát na.! Az ilyen elõfordul a vigyázatosság mellet is és ez nagyon bánt..:/ de nagyon bízok benne, hogy a napokban megjön:/

Elfelejtettem bevenni tegnap a tabit, ma bevettem a tegnapit is a betegtájékoztató szerint, és azt értem is, amit ott van, de azt sehol nem találom, hogy mi van akkor, ha tegnapelőtt szeretkeztünk a párommal?

Szóval értem én, hogy kiegészít? védekezés a jöv?ben (bár ezt nem írta a tájékoztató), de visszamen?leg 1-2 napra nem veszélyes? Lehetek terhes? Tegnap este fél8kor kellett volna bevennem, csak ma reggel 10kor jutott eszembe.

Legjobb válasz: használjatok kiegészítõ védekezést. De nyugi nem hiszem hogy terhes leszel, nekem is volt már ilyen.

használjatok kiegészítõ védekezést. De nyugi nem hiszem hogy terhes leszel, nekem is volt már ilyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de az le van írva, hogy a jövõben mi a teendõm. Tényleg csak az elõtte lévõ napok miatt aggódok, és erre sehol nem találok választ.
Hanyadik héten tartasz a gyógyszerrel?
A kérdező hozzászólása: 3. Ma van az utolsó szem. A tájékoztatóban az volt, hogy vegyem be ma reggel a tegnapit, ma este a mait, és holnap kezdjem a következõ levelet kihagyás nélkül.
Na ez az amit nem ajánlok neked, én is ugyanígy voltam. És szedtem is tovább, csak az volt vele a gond hogy utánna hónapokig alig akart megjönni felborult a hormonrendszerem. Utána olvasgattam a neten és ezt sehol nem ajánlották, hanem inkább tartani kell szünetet és úgy sem lesz gond, ezt nekem egy nõgyógyász meg is erõsítette. De rád bízom a döntést, ha tudod hívd fel az orvosod vagy nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de sajnos mostmar mindegy, mert bevettem, így meg mar nem lehet szünetet tartani, ha jól értettem...
értem, pótoltad azt a kimaradt szemet, gondolom amikor észrevetted hogy nem vetted be. de attól még jobb ha szünetet tartasz és nem veszed be ma a következõ szemet

Tegnap szeretkeztem a párommal be is vettem a gyógyszert este, de ha mától nem szedem ugye nem lehetek terhes így?

Iszonyatos fejfájásom van és a gyógyszerre gyanakszom. Már 3 hónapja szedem. Olvastam a papírját és írja mondtam a dokinak ? azt mondta szedjem tovább, majd elmúlik. Nem bírom úgyhogy mától nem akarom bevenni. Csak terhes ne legyek a tegnapi hancurtól.

Legjobb válasz: Hát azért én ezt a levelet végigszedném....de te tudod!

Hát azért én ezt a levelet végigszedném....de te tudod!
nem lesz gond hagyd abba nyugodtan. orvost viszont váltanod kéne.
Ezt a levelet mindenképpen szedd végig, tehát igen, ma is, holnap is vedd be, egészen addig, amíg el nem fogy.A hímivarsejtek 24 óráig életképesek a nõi testben.Azért is vedd be a gyógyszereket, mert ha így, csakúgy abba hagyod, felborítod a hormonháztatásodat teljesen.
Végig kell szedni! Bár nem tudom, a te fogamzásgátlód hogy mûködik, de ha nem a peteérést akadályozza meg, hanem a beágyazódást, akkor addig kell szedned, amíg nem végzel a levéllel. De egyébként is nagyobb bajt csinálsz, ha félbe hagyod, mintha végigszednéd. 19/N
Ezt a levelet mindenképp szedd végig. Ha ma abbahagyod, akkor akár a tegnapi aktusból terhesség is lehet. Plusz nem szabad abbahagyni a levél közepén, mert olyan kavarást csinálsz vele a hormonháztartásodban, hogy hónapokig örülni fogsz ha egyáltalán idõben megjön...
Szedd végig a levelet, mert különben taccsra vághatod a hormonháztartásod.

Ha tegnap este szeretkeztünk a párommal, az ovulációm pedig (bizonyítottan) ma van, akkor mennyi az esélye, hogy a tegnapi szeretkezéstől teherbe esek?

Legjobb válasz: Szia!Esély van rá mivel ha jól tudom 68óráig is életképes egy spermium,de ez sokmindentöl függ.

Szia!Esély van rá mivel ha jól tudom 68óráig is életképes egy spermium, de ez sokmindentöl függ.
szia. tudtommal van rá esély, és ha igen, akkor inkább azok a spermiumok vannak többen, amibõl késõbb a lány lessz. mivel azok a kromoszómájú spermiunok tovább életképesek...
Szia! Én azt olvastam, hogy az ovuláció elõtti 3-4 naptól, az ovulációkor, és az ovuláció után 2-3 napig érdemes próbálkozni (ebben az idõszakban van a legnagyobb esély), amúgy meg mindig! :) Próbálkozzatok sokat az a lényeg, és hogy ne görcsöljetek rá! Mi ezt tettük, és ha megsegített a Jóisten, akkkor van "valami"! Sok sikert!:)
Én pontosan így estem teherbe!:) Mi az ovuláció elõtti napon szeretkeztünk és sem másnap, sem azután nem volt alkalmunk együtt lenni. Még el is voltam keseredve, hogy megint elment egy hónap, hiába... Aztán kiderült, hogy bizony tévedtem! Sok sikert nektek is!:)
Szinte 100%-os az esély a teherbeesésre, ugyanis az érett petesejt pár napot kibír a méh ölelésében, és a spermiumok is. Tehát nem halt el egyik sem, amíg találkoztak.

Tegnap a párommal gumi nélkül szeretkeztünk. Lehet-e terhes, ha nem használ tablettát és nem is menstruált?

Legjobb válasz: Lehet.Még ha nem is élveztél bele.Mivel az elõváladékban is van spermium.

Nem kell a szülõ. Elmentek tiniambulanciára (ha vna a városotokba).Ha nincs, van, hogy a háziorvos is felírja, ha nem, akkor a kórház, nõgyógyászat. Nem kell félni, de jobb ha siettek. Minél elõbb veszi be, annál biztosabb a hatása!
Elõzõ vagyok. Az egyik petefészekbõl kibocsátott petesejt csaknem azonnal belép a petevezeték nyílásába. Ahogy halad a méh felé, éretté válik a spermiummal való egyesülésre. Ezt az érettséget a pete néhány órán belül eléri, miközben még a petevezeték felsõ harmadában tart. Ebben az idõpontban kell odaérnie a spermiumnak, hogy a megtermékenyítés megtörténhessen. Az egész periódus, amelyben a petesejt és a spermium egyesülhet, kevesebb, mint 24 óra. Ha ilyen egyesülés nem történik, a petesejt elhal és szétesik. Ám a petevezetékben mozogva a pete találkozhat olyan, élõ spermiumokkal, amelyek egy néhány nappal korábbi koitusz során érkeztek oda. (A spermiumok öt napig is életben maradhatnak a petevezetékben.) A koituszt követõen az ondó a méh bejáratánál helyezkedik el. Az egyszer kilövellt ondó mennyisége kevesebb, mint egy teáskanálnyi, de 150—500 millió spermiumot tartalmaz, amelyek megpróbálnak bejutni a méhbe, s azon keresztül a petevezetékbe. Ám, ha egy petesejt nem szabadult ki ekkortájt az egyik petefészekbõl, akkor a méhszájat egy áthatolhatatlan nyákcsap zárja el. Csak az ovuláció alatt válik ez a nyák áthatolhatóvá a spermiumok számára. Ez még akkor is csak kb. 1%-uknak sikerül. A többiek néhány órán belül elhalnak a vagina enyhén savas, s így ellenséges környezetében. A méhbe bejutó spermiumok viszont enyhén alkalikus, s így barátságos környezetben találják magukat. Azonkívül a méh és a petevezeték izommozgásai is segítik útjukat. Közülük mindazonáltal csak néhány száz, vagy néhány ezer éri el a petevezeték felsõ részét, ahol megtörténhet a pete és a spermium egyesülése. (A spermiumok persze mindkét petevezetéket felkeresik, függetlenül attól, hogy melyikben van a petesejt.) Bár teszem hozzá, amikor nem kéne összejön a terhesség, amikor meg kéne akkor nem:D Remélem nincs semmi baj, és ha nem szeretnétek gyereket a barátnõd nem lett terhes.
Lehet.Még ha nem is élveztél bele.Mivel az elõváladékban is van spermium.
igen elég nagy esélye van hogy terhes lett, miért kell felelõtlennek lenni? 72 órás, vagy irány a tiniambulancia, de elõtte vegyetek tesztet mindenképp
Tesztet felesleges venni, 2 nap után nem fog semmit sem mutatni, a következõ menstruáció elmaradása után teszteljetek, ilyenkor felesleges, mert nem mutat semmit. a 72 órásat én is erõsen ajánlom, és legközelebb VÉDEKEZZETEK!
1.válaszadó vagyok. Ha 1 hete menstruált, akkor az a baj, hogy nagy esélye van rá...72 órási nekem is a tippem, minél tovább húzzátok annál rosszabb :S És ajánlom a fogamzásgátlót...
A kérdező hozzászólása: ha háziorvos felírja, utánna ugye minden patikában van? vagy csak a nagyobbakban?
Hát, attól függ, hogy mikor menstruált utoljára, meg hogy elmentél-e benne.
Má nem azé, de az h "nagy vszínûséggel terhes" az kicsit túlzás... Elég sok minden kell ahhoz, h vki teherbe essen, nem ennyire egyszerû a dolog...de azért sürgõsségi tabi nem ártana, mert van rá esély
A kérdező hozzászólása: a 72óráshoz kell a szülõ? vagy nélkülük is meglehet venni?
A kérdező hozzászólása: 1hete menstruált és elmentem benne, vagyis nem voltam teljesen benne, mert épp húztam ki. Szóval inkább csak ráélveztem
A kérdező hozzászólása: szóval szerinted nem valószinû?
ahelyett hogy itt találgattok már rég el kellett volna menni nõdokihoz, és bevenni egy tabit! amúgy hány évesek vagytok?
Nem értem, ha 10 emberbõl 5 azt mondja hogy nem lehet terhes, a másik 5 meg azt hogy lehet, akkor kinek fogsz/fogtok hinni? Ti tudjátok csakis hogy mi történt, hova élveztél, került-e valami a párodba, elõváladék, stb. Ha fenn áll a veszélye ezeknek, nyomás 72 órásat íratni, attól megnyugszotok. Persze el lehet fogadni a tanácsokat, de ilyen esetben (szerintem) ti tudjátok, hogy megér-e 5000 Ft-t egy tabletta, vagy inkább ott a lehetõség a babára.

6 hete szültem és tegnap szeretkeztünk először a párommal. Normális ha szeretkezés után barnás folyásom van?

Ma pedig barnás nyálkás folyásom volt.mit?l lehet ez?az lehet,hogy felsértettük a hüvely falát?tegnap voltam dokinál és ? azt mondta,hogy minden ok..

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen.1-2 napig tartott,majd elmúlt.

Nekem is volt ilyen.1-2 napig tartott, majd elmúlt.
Nagyon édes (és rendjén is van így), hogy a hat hetes vizsgálat után rögtön egymásnak estetek:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!