Találatok a következő kifejezésre: Ha teát cumisüvegből a babának (3 db)

Ha teát adok cumisüvegből a babának ( 6 hetes) , el fogja fogadni utána a cicit? Vagy hogy itassam vele a hasfájás elleni teát?

Egyáltalán mennyi teát ihat egy ilyen pici baba? A dobozra 3-5 dl van írva, de szerintem az rengeteg.

Legjobb válasz: Pohárból is meg tudod itatni vagy kiskanállal igy egy kicsit nehezebb de nagyon ügyesen tudnak inni. Semmiképp ne cumisüvegbõl!!!

Pohárból is meg tudod itatni vagy kiskanállal igy egy kicsit nehezebb de nagyon ügyesen tudnak inni. Semmiképp ne cumisüvegbõl!!!
Nekem is itt javasolták, hogy amíg van tejed és tudod szoptatni, nem érdemes mást adni, én is így teszek majd, és azért cumisüveget is vettem sz. e-re.Ha túl sok teát itatsz vele, akkor nem kell majd neki annyi tejci utána m, eg majd ha szoptatnád, nem fog annyi termelõdni, mert álítólag minnél többet vannak cicin, annál jobbban termelõdik a tej, de vannak itt tapsztalt anyiukák, én is csak tervezem hogy így fogom csinálni.
Én adtam a fiamnak teát, és utána ugyan úgy tudott szopizbni. Arra figyelj, hogy ne legyen nagy lyuk a cumin, én az Aventosat használtam, nagyon jól bevállt. Meg nekünk az elsõ két hétben csak cumisüveg volt, mert már a legelsõ nap olyan véresre rágta a mellem a fiam, hogy nem tudott utána szopni, mert nyelte közben a véremet, és mondta a gyerekorvos, hogy akkor várjam meg, amíg begyógyul, mert a vértõl hányni fog. Annyi teát itass vele, amennyit elfogad, de két szopi között. Amikor már jóllakott, úgyse fogadja el, amikor meg kb. itt van a következõ ideje, akkor meg ne a teával lakjon jól. De gondolom már azért valamennyire lehet tudni, hogy kb. mikor szokott szopni, és el lehet találni a kettõ közötti idõt.
Egyetértek az elõzõ válaszadóval, az én 3 hónapos kisfiam is teát kap 2 szopi között cumisüvegbõl és ez egyáltalán nem befolyásolja a szopizást. Fontos, hogy csak 2 etetés között kapjon inni, és nem evés helyett! Ha így csinálod, ugyanannyi tejed fog termelõdni, mint elõtte.
6 hetes babuci még nagyon pici, neki pár korty tea elég. Én kiskanállal adtam, nem azért, mert féltem a cumisüveg "káros" hatásaitól, hanem egyszerûen azért, mert nem ivott belõle. Van a Mecsek baby tea v. édeskömény tea, bár nálunk inkább az infacol jött be hasfájás ellen.
Én sem adok neki cumisüveget, keresztanyámtól tanultam, aki 4 gyereket nevelt fel. Az elsõ pillanattól kiskanál vagy pohár amibõl kapja a vizet. Lányom 3 hetes, napi 2-3 alkalommal kap kiskanálból vizet, amennyit kér. Általában 4-5 kiskanál elég neki egy alkalomkor. Nekik is kell a folyadék, mert az anyatej-még az elõtej is-zsíros, nem oltja úgy a szomjat. A teát ne ízesítsd, natur add neki, és elég abból is pár kiskanállal evés elõtt-de errõl már mások is írtak itt, keress rá kicsit a tanácsokra:-)

Itt olvastam hogy cumisüvegböl adnak inni a babának teát, gyümi lét de ez nem káros a fogakna? Mert az én babámnak már 2 foga kezd kibujni és ha rászokik a cumisüvegböl valo ivásra hogy tudom átszoktatni a csörös pohárra? Tápit cumisüvegböl kap.

Legjobb válasz: Én soha nem adtam gyümölcslét, teát, csak vizet! Attól biztos nem lesz baja akármibõl adod! Cumisüvegbõl csak úgy adj cukros , savas dolgokat, h ne lógjon a szájába sokáig az üveg, csak amíg iszik.

Én soha nem adtam gyümölcslét, teát, csak vizet! Attól biztos nem lesz baja akármibõl adod! Cumisüvegbõl csak úgy adj cukros , savas dolgokat, h ne lógjon a szájába sokáig az üveg, csak amíg iszik.
Ha tápszeren kívül inni is adsz neki, azt próbáld meg csõrõs pohárból. Így megszokja, hogy abból kap inni. Én babám is már 4 hósan abból ivott (akkor még csak vizet), a cumisüveget nem szereti. Mostmár gyümileveket is kap. 7 hónapos.
Szia! Eleinte a gyümölcslevet kiskanállal adtam, utána (kb. 6.5 hós volt) megpróbáltam pohárból. Bámulatos milyen ügyesek ezek a csöppségek! Nem akartam csõrös pohárra szoktatni, de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Sok sikert!
Szoktasd pohárra.. Nem olyan nehéz a csõrõs pohár sem jobb mint a cumisüveg.
Én adtam teát cumisüvegbõl, de cukor nélkül itta. Így szerintem nem okozhat bajt.
Fogszuvasodása csak akkor lesz, ha hagyod, h a szájában legyen akkor is, amikor nem eszik/iszik. Ha elvégzi a dolgát, és kiveszed a szájából, nem lesz semmi baja tõle.
Mi csak az elsõ gyereknél cumisüvegeztünk, minimális ideig volt a szájában, tehát csak míg ivott. Ahogy az elsõ hozzászóló is írta. Szerintem ezt a gének is befolyásolják, hogy milyen lesz a foga, de jobb megelõzni a bajt. A teába ne rakj sok cukrot, inkább olyan italokat igyon, ami nem annyira édesített. Nálunk szépek lettek a fogak.
Én már egybõl 4 hónaposan a csõrös pohárból itattam, és imádta. Nem tudom a te babád mennyi idõs, de jobb ha ahhoz szoktatod szerintem, mert így könnyeben megtanul pohárból inni.
szia, mi amikor cumisüveget vettünk olyat választottunk amihez volt egy csõr meg egy fogantyú (Aventes), vettem hozzá külön cumit, a lefejt tejcsit az üvegbõl cumival kapja, de most kezdtem odaadni neki a csõröset a fogantyúval, 6 hós és nagyon szépen fogja. Azért jó, mert abból csak akkor jön, ha szívja, ha tényleg inni akar. A cumisüvegbõl meg folyik ha kell ha nem.

Hogy kell helyesen tartani a babat ha cumisuvegbol eszik, h ne szaladjon a torkara a tea vagy a tej?

Legjobb válasz: Behajlítod a könyöködet, nem egészen 90fokban, arra fekteted a babát, feje a könyökhajlatban.

Behajlítod a könyöködet, nem egészen 90fokban, arra fekteted a babát, feje a könyökhajlatban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!