Találatok a következő kifejezésre: Ha teát cumisüvegből a (10 db)

Ujjszuletnel mikortol adtatok teat neki? nem hadja el a szopizast ha teat adok neki (hasfajas ellen) cumisuvegbol? 1 hetesek vagyunk

Legjobb válasz: 2 szopi közt nyugodtan adhatsz neki egy kevés Mecsek baby teát. Mi is így csináltuk.

2 szopi közt nyugodtan adhatsz neki egy kevés Mecsek baby teát. Mi is így csináltuk.
Nekem a doki egyáltalán nem javasolt semmiféle teát, pedig rettentö hasfájós volt a babám! Vegyél Gripe Watert, vagy Espumisant, vagy Infacolt! A tea lemossa az anyatejet a gyomorfalról, igy gyengül a védekezöképesség!
Én adtam neki Mecsek teát, egy 3 dl-es bögrébe öntöttem forralt vizet 3x bele mártottam a filtert és kész. Így nem volt olyan erõs. Két szopi között kapott de csak pár kortyot ivott szomjoltónak. Nem igazán használt ezért inkább vizet adtam neki. Viszont az infakol nálunk segített!. Van rendesen kakija, büfizik szopi után? Sokat szellent? Bealszik szopi közben, mert ha igen akkor nem eszik eleget és azért sír mert éhes! Ha van otthon konyhai mérleged akkor tegyél rá egy tálcát, és mérd meg a babát, majd szopi után ismét és meglátod mennyit evett. 40-80 gramm között kéne ennie, így le tudod ellenõrizni nem-e éhes!
Nekünk sem ajánlotta a doki a teát. Azt mondta csak anyatejet adjak, ha van elég. Mi is rettentõen hasfájósok vagyunk és úgy néz ki, hogy az Espumizan segít. Én minden szopi elõtt adok neki 10 cseppet. Próbáltuk az Infacolt is, de az nem vált be. 9 hetes kisfiú anyukája

Hogyan adjak inni a 11hónapos kislányomnak ha éjjel felkel (a vizet vagy teát)? Cumisüvegből, csőrős pohárból vagy sima pohárból?

Nappal cs?r?s pohárból és sima pohárból (próbálkozik inni kisebb-nagyobb sikerrel összejön néha).

Legjobb válasz: Szerintem éjjelre cumisüveg, mert a csõrõs pohárból még nagyon jön éjszakára neki. Nem hiszem hogy emiatt visszaszokna ha kizárólag csak éjjel használnád, vamilyen szinten olyan lenne neki mint a cici. Én éjjelre inkább teát adnék, mint vizet, mert az picit elteliti a gyomrát, mert édes. És úgysem iszik annyit, csak pár korty után visszalszik gondolom. Aztán nappal meg inkább vizet.

Szerintem éjjelre cumisüveg, mert a csõrõs pohárból még nagyon jön éjszakára neki. Nem hiszem hogy emiatt visszaszokna ha kizárólag csak éjjel használnád, vamilyen szinten olyan lenne neki mint a cici. Én éjjelre inkább teát adnék, mint vizet, mert az picit elteliti a gyomrát, mert édes. És úgysem iszik annyit, csak pár korty után visszalszik gondolom. Aztán nappal meg inkább vizet.
Hogy sikerült leszoktatni az éjjeli cicirõl?És hány hónapos volt?
Mi még cicizünk éjjel, de amikor éjjel itatom, akkor rendes pohárból kapja. Kicsit macerás, se az én fiam nem ismeri a cumisüveget, így már nem akarom rászoktatni. egy éves kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Kedves 14:27: amikor már csak 1-2 szippantás a cicibõl akkor csak nyugtatásként kell neki és nem enni akkor nyugodtan adhatsz neki másik folyadékot.Mi 9-10 hónapos kora körül próbáltam de nem ment.Most 11 hónaposan már sikerült 1-2 kicsit sírni fog, mert nem érti miért nem kap cicit de utána nem fogja keresni.Igaz most jön 4 fogacskája (2 rágófoga kijött és most szenvedünk a szemfogakkal felül. :S:S)ezért most nyüglõdik az a lényeg ha egyszer nem adsz neki akkor másik nap ne gondold meg, hogy mégis kap cicit, mert azzal csak még jobban összezavarod.Neked kell határozottnak lenned és kitartás meghozza az eredményt.Van, hogy már fel sem kel éjjel csak ahogy írtam most, hogy jönnek a fogacskái. :S Üdv.

Ha teát adok cumisüvegből a babának ( 6 hetes) , el fogja fogadni utána a cicit? Vagy hogy itassam vele a hasfájás elleni teát?

Egyáltalán mennyi teát ihat egy ilyen pici baba? A dobozra 3-5 dl van írva, de szerintem az rengeteg.

Legjobb válasz: Pohárból is meg tudod itatni vagy kiskanállal igy egy kicsit nehezebb de nagyon ügyesen tudnak inni. Semmiképp ne cumisüvegbõl!!!

Pohárból is meg tudod itatni vagy kiskanállal igy egy kicsit nehezebb de nagyon ügyesen tudnak inni. Semmiképp ne cumisüvegbõl!!!
Nekem is itt javasolták, hogy amíg van tejed és tudod szoptatni, nem érdemes mást adni, én is így teszek majd, és azért cumisüveget is vettem sz. e-re.Ha túl sok teát itatsz vele, akkor nem kell majd neki annyi tejci utána m, eg majd ha szoptatnád, nem fog annyi termelõdni, mert álítólag minnél többet vannak cicin, annál jobbban termelõdik a tej, de vannak itt tapsztalt anyiukák, én is csak tervezem hogy így fogom csinálni.
Én adtam a fiamnak teát, és utána ugyan úgy tudott szopizbni. Arra figyelj, hogy ne legyen nagy lyuk a cumin, én az Aventosat használtam, nagyon jól bevállt. Meg nekünk az elsõ két hétben csak cumisüveg volt, mert már a legelsõ nap olyan véresre rágta a mellem a fiam, hogy nem tudott utána szopni, mert nyelte közben a véremet, és mondta a gyerekorvos, hogy akkor várjam meg, amíg begyógyul, mert a vértõl hányni fog. Annyi teát itass vele, amennyit elfogad, de két szopi között. Amikor már jóllakott, úgyse fogadja el, amikor meg kb. itt van a következõ ideje, akkor meg ne a teával lakjon jól. De gondolom már azért valamennyire lehet tudni, hogy kb. mikor szokott szopni, és el lehet találni a kettõ közötti idõt.
Egyetértek az elõzõ válaszadóval, az én 3 hónapos kisfiam is teát kap 2 szopi között cumisüvegbõl és ez egyáltalán nem befolyásolja a szopizást. Fontos, hogy csak 2 etetés között kapjon inni, és nem evés helyett! Ha így csinálod, ugyanannyi tejed fog termelõdni, mint elõtte.
6 hetes babuci még nagyon pici, neki pár korty tea elég. Én kiskanállal adtam, nem azért, mert féltem a cumisüveg "káros" hatásaitól, hanem egyszerûen azért, mert nem ivott belõle. Van a Mecsek baby tea v. édeskömény tea, bár nálunk inkább az infacol jött be hasfájás ellen.
Én sem adok neki cumisüveget, keresztanyámtól tanultam, aki 4 gyereket nevelt fel. Az elsõ pillanattól kiskanál vagy pohár amibõl kapja a vizet. Lányom 3 hetes, napi 2-3 alkalommal kap kiskanálból vizet, amennyit kér. Általában 4-5 kiskanál elég neki egy alkalomkor. Nekik is kell a folyadék, mert az anyatej-még az elõtej is-zsíros, nem oltja úgy a szomjat. A teát ne ízesítsd, natur add neki, és elég abból is pár kiskanállal evés elõtt-de errõl már mások is írtak itt, keress rá kicsit a tanácsokra:-)

Mit csinálok ebben a kánikulában, ha mennünk kell valahova? 4 hetesem utálja a teát és a vizet is, nem hajlandó cumisüvegből meginni.

Érdekes módon a lefejt anyatejet meg bírja inni bel?le... :)

Legjobb válasz: Mást nem nagyon tudsz csinálni, mint hogy útközben is megszoptatod, mert a lefejt tej ilyen melegben nem igazán szállítható.

Mást nem nagyon tudsz csinálni, mint hogy útközben is megszoptatod, mert a lefejt tej ilyen melegben nem igazán szállítható.
Én tavaly nyáron jártam ugyanebben a cipõben... Igazából 1, 5 óránál tovább nem tudtam tervezni. 4 hónapig 2 óránként szoptattam. Ha rokonhoz mentünk ott megoldható volt + kocsiban is, de nagyon szûk mezsgyén lépkedtem. Nehéz volt.
Megtanulsz bárhol, bármikor diszkréten szoptatni. :-)) Nálunk is ez volt, tökélyre fejlesztettük a nyilvános szoptatást, olyannyira, hogy senkinek soha fel nem tûnt, hogy épp eszik a drágám. Vannak erre a célra kendõk, jó ötlet a hordozókendõ, alatta szoptatós póló viselése.
Viszel magaddal egy tetra pelenkát és megszoptatod amikor kéri.
Bocsi, de off leszek. Gabka, megszületett már a babád?

Mivel tudom kiszedni a cumisüvegböl a szint ha befogta a tea vagy a szörp?

Legjobb válasz: Domestos kiviszi, öntök egy keveset az üvegbe, felhigítom egy pöttynyi vízzel és átmosom vele. Utána jól kiöblítem, van hogy ki is fõzöm.

Domestos kiviszi, öntök egy keveset az üvegbe, felhigítom egy pöttynyi vízzel és átmosom vele. Utána jól kiöblítem, van hogy ki is fõzöm.
Hypo!Utána vagy kifõzöm, vagy jól beáztatom.
Bocs, hogy kérdezek...a cumisüveg cumiját is merjem Domestos-szal átmosni?Nekem azt színezi el sárgára mindig a répás ital.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Probáltam Domestot kiszedte.Hát a gumiját nem mertem.De talán ha domestoszal kimosod és kifözöd az már bizti nem veszélyes.

Ha tudok szoptatni ettől még adhatok neki cumisüvegből a tejemből, meg teát?

Legjobb válasz: Adni adhatsz, de a cumisüveggel az a baj, hogy könnyebben jön belõle a tej (ha nem szívja is jön) mint a cicibõl és félõ , hogy leszokik a cicirõl mert ott dolgoznia kell. Ha leszokik a cicirõl egy idõ után nem lesz elég tejed. Valamint a cicibõl csak a baba tudja jól kiszívni a tejet, a tejszívók és fejéssel is marad bent valamennyi, tehát a szervezetnek az az üzenet megy, hogy sok volt a tej elég kevesebbet is termelni.

Adni adhatsz, de a cumisüveggel az a baj, hogy könnyebben jön belõle a tej (ha nem szívja is jön) mint a cicibõl és félõ , hogy leszokik a cicirõl mert ott dolgoznia kell. Ha leszokik a cicirõl egy idõ után nem lesz elég tejed. Valamint a cicibõl csak a baba tudja jól kiszívni a tejet, a tejszívók és fejéssel is marad bent valamennyi, tehát a szervezetnek az az üzenet megy, hogy sok volt a tej elég kevesebbet is termelni.
Fek kereshetsz egy szoptatási tanácsadót ezzel a problémával, vagy ha pesti vagy, a Bethesda kórházban van ingyenes szoptatási ambulancia, ott tudnak segíteni a problémádon: http://bethesda.hu/anyatejes-taplalas-ambulancia
A baba nem rágcsálja a cicit, mert vákumot csinál szopás közben, így még akkor sem harap szopi közben, ha foga van! Persze elõfordul, hogy próbálja a cicivel dörzsölni az inyét, de ehhez hozzászokik 1-2 hét alatt a cici! Nagyon jó kiadványokat kapsz a szoptatásról a védõnõtõl vagy a Felicitas csomagban. Ezeket érdemes elolvasni! A szoptatás a legegyszerûbb módja a baba etetésének! Nem kell fertõtlenítgetni, vizet forralni stb. A tej szomjoltó is egyben, ha igény szerint szoptatsz, akkor nem kell neki tea, víz stb. Érdemes nagyon utánaolvasni a szoptatásnak, mert sokan azért nem tudnak szoptatni, mert nincs elég infójuk róla!
Egyet értek az elõttem szólóval.Bimbóvédõt, krémet próbáld ki.Egyébként a cicid és a bimbód egy idõ után megszokja a szopást.Lehet hogy nehezen, de légy türelmes és ne ad föl könnyen.Én az elsõnél nagyon szenvedtem.sebes lett és begyulladt, de mégis olyan jó volt :-) Mindjárt elsírom magam.A második babám abbahagyta a cicizést ahogy elkezdtük komolyabban a hozzátáplálást.
A kérdező hozzászólása: Értem. És ha mondjuk nem szoptatom olyan sokáig, ndm tudom mi az átlag idõ, és áttérek a cumirüvegre? Sajnos a bimbóm így is marha érzékeny pedig még nem szoptatok.Félek mi lesz vele majd mikor a baba "rágcsálja".
Egyetértek! Próbálj kitartani a szoptatás mellett, mert az üvegezés sokkal fárasztóbb (hosszú távon mindenképp), és a tejtermelést is nehezebb fenntartani csak a fejéssel. Nem lehetetlen persze így sem, de nem olyan könnyû és egyszerû, mint amilyennek kívülrõl tûnik. Nem beszélve a cumizavarról, a szopási sztrájkról és a korábbi leszokásról... ezek mind ott lebegnek az üveg mellett-felett. A szopinak fõleg az eleje nehéz, amíg hozzá eddzõdsz a strapához, amíg megtanulod te is és a babád is, hogyan kell ezt csinálni és hogyan a legjobb nektek. A bimbófájdalom sajnos mindenkinél elõfordul, próbáld szokni a gondolatot, hogy ez ezzel jár együtt, hátha így kicsit könnyebb lesz. De ha nagyon nem bírod, mindenképp keress fel egy szopis tanácsadót (akár már elõre is!), mert sok olyan tippet tudnak, ami segíthet "túlélni" az elsõ heteket. Szerintem nagyon is érdemesebb plusz esélyt adni magunknak és a babának a folytatásra, mint "túl hamar" üvegért nyúlni... késõbb sokszorosan megtérül a befektetett energia és idõ. :) Külön folyadékra pedig nincs szükségük a szoptatott babáknak (legalábbis az igény szerint és kizárólag szoptatottaknak), mert az anyatej elsõ része nagyon híg, pont azért, hogy oltsa a szomjat is. Viszont ez egyben azt is jelenti, hogy az így gondozott babák többször szopiznak, mint azok, akiket csak etetnek a tejjel (ezzel is érdemes számolni).
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Utána járok ennek és majd kiderül bírni fogom.Ha nem fog menni úgyse lesz más választás.Meg aztán azt se tudhatom még lesz-e tejem egyeltalán??
Nekem 3, 5 hónapig csak cicilt a kisfiam.Aztán kellett tápszer pótlás.Este azt kapott cumisüvegbõl.Féltem, h elhagyja a cicit.De a legkisebb lyukú cumi van a cumisüvegen(1es) és így nem szokott le.Sokáig napközben csak cici és este tápszer.Most 6, 5 hónapos most már gyümit meg fõzeléket eszik, este tápszer, de reggel még mindig tejcsi.
Nagyon ritka, hogy valakinek egyáltalán nem lesz teje, ennek anatómiai vagy hormonális okai lehetnek. De a nagy többségnek be szokott indulni a teje rendben - viszont az, hogy hogyan, milyen módszer szerint szoptatsz, az dönti majd el (legnagyobb részben), hogy lesz-e elegendõ tejed és meddig.

Hogy kell helyesen tartani a babat ha cumisuvegbol eszik, h ne szaladjon a torkara a tea vagy a tej?

Legjobb válasz: Behajlítod a könyöködet, nem egészen 90fokban, arra fekteted a babát, feje a könyökhajlatban.

Behajlítod a könyöködet, nem egészen 90fokban, arra fekteted a babát, feje a könyökhajlatban.

Itt olvastam hogy cumisüvegböl adnak inni a babának teát, gyümi lét de ez nem káros a fogakna? Mert az én babámnak már 2 foga kezd kibujni és ha rászokik a cumisüvegböl valo ivásra hogy tudom átszoktatni a csörös pohárra? Tápit cumisüvegböl kap.

Legjobb válasz: Én soha nem adtam gyümölcslét, teát, csak vizet! Attól biztos nem lesz baja akármibõl adod! Cumisüvegbõl csak úgy adj cukros , savas dolgokat, h ne lógjon a szájába sokáig az üveg, csak amíg iszik.

Én soha nem adtam gyümölcslét, teát, csak vizet! Attól biztos nem lesz baja akármibõl adod! Cumisüvegbõl csak úgy adj cukros , savas dolgokat, h ne lógjon a szájába sokáig az üveg, csak amíg iszik.
Ha tápszeren kívül inni is adsz neki, azt próbáld meg csõrõs pohárból. Így megszokja, hogy abból kap inni. Én babám is már 4 hósan abból ivott (akkor még csak vizet), a cumisüveget nem szereti. Mostmár gyümileveket is kap. 7 hónapos.
Szia! Eleinte a gyümölcslevet kiskanállal adtam, utána (kb. 6.5 hós volt) megpróbáltam pohárból. Bámulatos milyen ügyesek ezek a csöppségek! Nem akartam csõrös pohárra szoktatni, de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Sok sikert!
Szoktasd pohárra.. Nem olyan nehéz a csõrõs pohár sem jobb mint a cumisüveg.
Én adtam teát cumisüvegbõl, de cukor nélkül itta. Így szerintem nem okozhat bajt.
Fogszuvasodása csak akkor lesz, ha hagyod, h a szájában legyen akkor is, amikor nem eszik/iszik. Ha elvégzi a dolgát, és kiveszed a szájából, nem lesz semmi baja tõle.
Mi csak az elsõ gyereknél cumisüvegeztünk, minimális ideig volt a szájában, tehát csak míg ivott. Ahogy az elsõ hozzászóló is írta. Szerintem ezt a gének is befolyásolják, hogy milyen lesz a foga, de jobb megelõzni a bajt. A teába ne rakj sok cukrot, inkább olyan italokat igyon, ami nem annyira édesített. Nálunk szépek lettek a fogak.
Én már egybõl 4 hónaposan a csõrös pohárból itattam, és imádta. Nem tudom a te babád mennyi idõs, de jobb ha ahhoz szoktatod szerintem, mert így könnyeben megtanul pohárból inni.
szia, mi amikor cumisüveget vettünk olyat választottunk amihez volt egy csõr meg egy fogantyú (Aventes), vettem hozzá külön cumit, a lefejt tejcsit az üvegbõl cumival kapja, de most kezdtem odaadni neki a csõröset a fogantyúval, 6 hós és nagyon szépen fogja. Azért jó, mert abból csak akkor jön, ha szívja, ha tényleg inni akar. A cumisüvegbõl meg folyik ha kell ha nem.

Mennyi folyadékra van szüksége egy 14 hónapos gyerkőcnek? A kislányom cumisüvegből megivott akár 5-6 dl teát, vagy gyümölcslevet egész nap, viszont most, hogy csőrös pohárra váltottunk jó ha megiszik 2-3 dl-t.

gondolom elveszett a szopizás élménye, és csak akkor iszik, ha szomjas. Elég lehet ez? Vagy adjam még vissza neki a cumisüveget? Kinek mennyit iszik 1 év körüli babája?! Sógornőmnek döbbenet, de azt meséli, napi 3 liter teát iszik a másfél éves kisfia, és azt is csak a Hipp instant teából. Szerintem ez túlzás, szerintetek?!

Legjobb válasz: Amíg nincs az a nagy meleg, addig elég lehet. Ez a dolog nálunk is megfigyelhetõ, ezért én a cumisüvegébe vizet szoktam tenni, a csõrösbe pedig ízesített valamit (nagyon hígítva). Ha szomjas tud inni, ha édesre vágyik (már pedig azt szereti minden gyerek... ezért adom amúgy csak 1:3-1:4 arányban hígitva, ne szokjon hozzá), akkor pedig ott a csõrös. Hipp teák nagyon édesek...kóstold majd meg te is, ha alkalmad nyílik rá, és így nem is csodálom, hogy sokat iszik. A 3 litert azért én csak fél füllel hallok meg, mert az szinte folyamatos teltségérzetet ad a gyereknek, emiatt meg nem fog enni...

Amíg nincs az a nagy meleg, addig elég lehet. Ez a dolog nálunk is megfigyelhetõ, ezért én a cumisüvegébe vizet szoktam tenni, a csõrösbe pedig ízesített valamit (nagyon hígítva). Ha szomjas tud inni, ha édesre vágyik (már pedig azt szereti minden gyerek... ezért adom amúgy csak 1:3-1:4 arányban hígitva, ne szokjon hozzá), akkor pedig ott a csõrös. Hipp teák nagyon édesek...kóstold majd meg te is, ha alkalmad nyílik rá, és így nem is csodálom, hogy sokat iszik. A 3 litert azért én csak fél füllel hallok meg, mert az szinte folyamatos teltségérzetet ad a gyereknek, emiatt meg nem fog enni...
18 hónapos gyerekem is cumisüvegbõl iszik, így jó sokat megiszik. Csak vizet kap, nem pártolom az instant teáztatást. Add neki vissza a cumisüveget, még pici.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom csajok, nem én voltam, én mindenkinek zöld pacsit adtam!!! Egyébként még az jutott eszembe, hogy veszek egy nagyobb csõrös poharat, mert ez a kezdõ 1, 5 dl-es, és hamar nagyon hátra kell dönteni a fejét és szörcsög, lehet azért is adja fel....vagy még jobb ha egy szívószálast, mert így is tud inni, lehet azt jobban is szeretné Úgyhogy én mindenkinek köszönöm hogy megtisztelt a válaszával!
Kerria, én írtam utánad, hogy már nem adnám vissza a cumisüveget. Én nem pontoztalak le, és valóban semmi olyat nem írtál, ami erre okot adott volna. De én már megszoktam itt a lepontozást, az ember nem tudja, kibõl mit vált ki...
Õszinte szívvel szeretném megkérdezni miért lettem lepontozva? Mert 1 év körülim iszik cumisüvegbõl, csõrösbõl és sima pohárból is? Nem haragszom érte, nem ez a lényeg, csak szerintem semmi olyat nem írtam, ami bántó/sértõ/ vagy teljesen hülyeség volna...
Szia! Szerintem is eleget iszik a lányod, unokaöcsém is ennyiket iszik egy nap. Sógornõd fia nem cukorbeteg? Nem normális, hogy ennyit iszik. 33 h km
A kérdező hozzászólása: Tehát ha jól értem, akkor ha napi 4 dl tejital mellett megiszik 2-3 dl egyéb folyadéket, akkor az elég egy 1 év körülinek a cikk szerint.... Az megvan, ha melegebb lesz, gondolom lecsúszik azért még több is, meglátjuk... És sajnos elhiszem a napi 3 litert, csak egyszerûen nem értem, mert panaszkodik, hogy nem eszik a gyerek, viszont gyümölcsbõl meg irdatlan mennyiséget képes felfalni. Sorolta nekem, hogy mennyi evett meg egyik nap ebédre, és én nem bírtam volna megenni, nem is értettem... Úgyhogy szerintem ki is van tágulva a gyerkõcnek a gyomra, és mivel egész nap rohanna, nem lehet leültetni enni sem, egész nap a szájában van a cumisüveg... 2-3 naponta megiszik egy doboz Hipp granulátumot. Beleszólni nem akarok, mindenki úgy csinálja, ahogy tudja vagy gondolja, de szerintem az sem normális. Hiszen a túlzott folyadékfogyasztás sem egészségek, kimossa az ásványi sókat a szervezetbõl... Én egyébként mindent hígítva adok a lányomnak, 100%-os gyümilevet, a Hipp teát is hígabban adom, mint az elõírás, nagyon pici íze van... Köszönöm a válaszokat! Mentek a zöld kezek!
Utolsónak köszi a cikket!
Én nem adnám már vissza a cumisüveget. Az enyém is kb. 4-5 dl folyadékot ivott meg ennyi idõsen, és mostanában (21 hónapos) is örülök, ha napi 7 dl folyadékot+tej (kb. 3 dl) megiszik. Nem száradt még ki, él, virul, egészséges. Nyáron nyilván többet kínálgatom majd, és többet is fog kérni. Amúgy a napi folyadékhoz számold bele az elfogyasztott tejet/tápszert, levest is. Ha szomjas, úgyis iszik, esetleg kínálgasd sûrûbben. A 3 liter instant tea pedig hihetetlen...
Nem kell sajnálni, csak én annyira nem értem... ilyenkor örülnék egy válasznak, hogy mit csinálhatok rosszul... vagyis inkább más szerint, mert ugye ez az egész mindenkinél mindig másképp zajlik. Mindig vannak ilyenek, már megszoktam én is... csak most még csak nem is kötekedtem, vagy ilyesmi, ezért nem értettem...

Baj ha 23 hónapos kislányom cumisüvegből issza a tejet és a teát is? Pohárbol már probálkoztunk de csak 2-3 csöppet tettem neki bele azt is csunyán félrenyelte. Hogy kell megtanitani szépen inni?

Legjobb válasz: persze h félrenyeli, nem úgy születik h baleset nélkül elsõ próbálkozásra megy minden:) az én fiam 6 hós korától pohárból ivott (rendesbõl). persze õ is félrenyelte elõször, leitta magát, stb, gyakorlás kérdése.megfulladni nem fog, nyugi:) ne ijedj meg, ha valami nem megy elsõre, gyakorolni, gyakorolni:) a cumisüveg nagyon kényelmes nekik, ezért nekünk kell kicsit határozottabbnak lenni. állítólag már egész piciként tudnak pohárból inni, a cumisüveg nem is kéne:) kitartás:)

persze h félrenyeli, nem úgy születik h baleset nélkül elsõ próbálkozásra megy minden:) az én fiam 6 hós korától pohárból ivott (rendesbõl). persze õ is félrenyelte elõször, leitta magát, stb, gyakorlás kérdése.megfulladni nem fog, nyugi:) ne ijedj meg, ha valami nem megy elsõre, gyakorolni, gyakorolni:) a cumisüveg nagyon kényelmes nekik, ezért nekünk kell kicsit határozottabbnak lenni. állítólag már egész piciként tudnak pohárból inni, a cumisüveg nem is kéne:) kitartás:)
A kérdező hozzászólása: Csak azért tettem fel a kérdést mert tényleg attol félek megfullad.Az ételt is sokszor félrenyeli, és sokszor komolyan megilyedtünk már a párommal annyira csunyán félrenyelt.ezt a páromtol örökölte, õ is ilyen fulldoklos.
Szerintem elõbb próbálkozzatok meg a csõrös pohárral. Én is úgy kezdtem és mostmár pohárból is szépen iszik, habár fogni még nem hagyom, mert akkor megy mindenfelé a víz. De úgy ügyesen iszik, ha fogom a poharat.
elsõ vagyok.tényleg nem kell félned, hidd el nem fog megfulladni, pár cseppet nem tud annyira félrenyelni, h ne tudná felköhögni.de ha nem próbálkoztok folyamatosan késõbb sem fog menni.hú, sose felejtem el mikor a fiam elõször evett cseresznyét és félrenyelte.szegénykém tisztára belelilult a köhögésbe, na akkor komolyan megijedtem.a csõrös pohár jó ötlet, átmenet a cumi és a pohár közt, de ennyi idõsen szerintem tényleg nem szabad túlaggódni a dolgot, hadd tanuljon a bébi.drukkolok nektek

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!