Találatok a következő kifejezésre: Ha tavaly volna (10 db)

Ha tavaly nem kértem az adójóváirást, pedig járt volna akkor most nem kapok gyed kompenzációt? Ezt olvastam a törvényben. Nekem igazságtalannak tűnik, mert egyébként járna a komp. Járt valaki hasonló cipőben?

Legjobb válasz: Szia! Én sem kértem tavaly az adójóváírást, majd most az adóbevalláskor fogom visszaigényelni egy összegben. Olvastam én is Kormány rendeletet, és nem értem, hogy miért nem kaphat kompenzációt az,aki nem kérte az adójóváírást. Próbálom kideríteni, hogy mi a helyzet.Ha sikerült valamit megtudnom, akkor még írok. Ha jól gondolom Te is utólag igényeled vissza az adójóváírást?

Szia! Én sem kértem tavaly az adójóváírást, majd most az adóbevalláskor fogom visszaigényelni egy összegben. Olvastam én is Kormány rendeletet, és nem értem, hogy miért nem kaphat kompenzációt az, aki nem kérte az adójóváírást. Próbálom kideríteni, hogy mi a helyzet.Ha sikerült valamit megtudnom, akkor még írok. Ha jól gondolom Te is utólag igényeled vissza az adójóváírást?
Itt a fórumon úgy gondolják, hogy kaphatunk mi is! http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766

Ha tavaly 9 hónapot maximált GYED-en voltam, 3 hónapot pedig GYES-en, a GYES-t fel kellett volna tüntetnem az adóbevallásban?

Ha fel kellett volna tüntetni, de ez nem történt meg, akkor most mi a teend?m?

Legjobb válasz: OK, köszönöm szépen a választ.

A kérdező hozzászólása: OK, köszönöm szépen a választ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Neked is.
Nem kellett feltüntetni.
GYES "adómentes" jövedelemnek számít, tehát nem kell feltüntetni a bevallásban.

Ha tavaly bekerültem volna egyetemre a pontjaimmal, idén is valószínüleg bekerülök arra a szakra?

123 pontom lett volna tavaly, és az "álomszakra" 121 volt a határ. Most valószínüleg bejutok?

Legjobb válasz: Mindenhol azt olvastam, hogy idén kevesebben jelentkeztek, tehát valószínûleg átlagosan alacsonyabbak lesznek a ponthatárok. Szóval szerintem jó esélyed van!

Mindenhol azt olvastam, hogy idén kevesebben jelentkeztek, tehát valószínûleg átlagosan alacsonyabbak lesznek a ponthatárok. Szóval szerintem jó esélyed van!
A kérdező hozzászólása: köszi, reménykedem! már nem sokáig kell, holnap estig:)
Szia! Bejutottál? Habár ahogy a ponthatárokat elnézem, nagyon valószínû. :)
A kérdező hozzászólása: köszi a kérdésed, bejutottam:) meglepõdtem, idén ironikusan kevés volt a ponthatár azon a szakon... és az még országosan még magas pont is volt ahhoz képest.


Ha a tavalyi évben lett volna tartozásom a NAV felé, akkor idén júniusban nem kaptam volna meg azt a teljes különbözeti összeget, ami az SZJA bevallásom végén kijött?

Levonták volna bel?le a tartozást, ha volt?

Legjobb válasz: 2-es vagyok! Így van, ahogy a 10-es írja: A beküldött bevallásokat egy automatikus ellenõrzõ rendszeren futtatják keresztül, (nem pedig ellenõrök saját kézzel próbálják megnézni, hogy aki visszakér, az igazat ír-e a fennálló tartozása tekintetében) Az ellenõrzõ programjuk alapján a gép már eleve kidobja, ha valaki e tekintetben "tévedett", és akkor a gépezet ennek megfelelõen megy tovább: értesítõ levél, levonják a visszajáróból a tartozást, és annyival kevesebbet utalnak. Ha korábban volt fizetendõ adó, ami nem ment be nekik határidõre, akkor most aug. hóban küldik a késedelmi pótlék összegérõl az értesítéseket. Nézd meg, hogy az anyud amit kapott levelet, az u.n. "Napi pótléklista", vagy "Késedelmi pótlék" fizetési értesítõ, esetleg valami adónem-fizetési esedékesség. Ha nem tudtok rajta elmenni, akkor be kell menni a legközelebbi Kirendeltséghez, majd ott segítenek.

2-es vagyok! Így van, ahogy a 10-es írja: A beküldött bevallásokat egy automatikus ellenõrzõ rendszeren futtatják keresztül, (nem pedig ellenõrök saját kézzel próbálják megnézni, hogy aki visszakér, az igazat ír-e a fennálló tartozása tekintetében) Az ellenõrzõ programjuk alapján a gép már eleve kidobja, ha valaki e tekintetben "tévedett", és akkor a gépezet ennek megfelelõen megy tovább: értesítõ levél, levonják a visszajáróból a tartozást, és annyival kevesebbet utalnak. Ha korábban volt fizetendõ adó, ami nem ment be nekik határidõre, akkor most aug. hóban küldik a késedelmi pótlék összegérõl az értesítéseket. Nézd meg, hogy az anyud amit kapott levelet, az u.n. "Napi pótléklista", vagy "Késedelmi pótlék" fizetési értesítõ, esetleg valami adónem-fizetési esedékesség. Ha nem tudtok rajta elmenni, akkor be kell menni a legközelebbi Kirendeltséghez, majd ott segítenek.
Mostanában küldik ki az ilyen értesítõket. Idézet a törvénybõl: "Ha az adószámla 1000 forintot meghaladó összegû tartozást vagy túlfizetést mutat, az adóhatóság az adózó adószámlájának egyenlegérõl és a tartozásai után felszámított késedelmi pótlékról az adózók részére október 31-ig értesítést ad ki. Az állami adóhatóság az adózó adószámlájának egyenlegérõl és a tartozásai után felszámított késedelmi pótlékról nem értesíti azt az adózót, aki (amely) bevallás benyújtására, illetõleg adatszolgáltatás teljesítésére elektronikus úton kötelezett, vagy önkéntesen elektronikusan nyújtotta be a bevallását." Mikor keletkezett a tartozás? Mert ha már tavaly is megvolt ez a tartozása és akkor is 1000 ft fölött volt, már tavaly is kellett volna ilyen levelet. Vagy az is lehet, hogy az idén beadott bevallásban lett volna fizetnivalója. Ha el akarod kerülni az idegeskedést, akkor az 5. válaszoló tippjét ajánlom én is, mert így bármikor meg tudod nézni, hogy áll az egyenleged.
A kérdező hozzászólása: Azért parázok, mert anyukámnak most jött levél, hogy van tartozása, amirõl nem tudott (viszont neki nem volt visszaigényelhetõ lóvé az adóbevallás után), ezért érte meglepve, hogy fizethet (egyelõre késedelmi kamat nélkül) és én is csak attól tartok, hogy így járok. Köszi
Ha lett volna nyilvántartott tartozásod, akkor biztos nem kaptad volna meg. A hangsúly a nyilvántartottan van, mert a gép biztosan kiköpi, ha mínuszban vagy. De ha csak az ellenõrzés után kerülsz mínuszba, akkor az nyilván akkor még nem volt nyilvántartva. Aztán ott a másik tény: nem kaptál egyenlegértesítõt, ez is azt mutatja, hogy nincs tartozásod. Amúgy miért parázol ennyire?
A kérdező hozzászólása: http://adobevallas.info/adobevallas-2012/adobevallas-2012-es.. Elbizonytalanodtam a válaszoktól, akkor most ezt értelmezné valaki? Mert én azt vettem ki belõle, hogy addig nem utalnak, amig le nem csekkolják, hogy van-e tartozás...
"Biztos, hogy levonták volna belõle és kaptál volna egy írásos értesítést..." Miért vonnák le és miért fizetnék vissza? Inkább behívnák egy egyeztetésre, hogy miért jelölte be, hogy nincs hátraléka, ha egyszer van. (Csak ha már ilyen jóhiszemû vagy.) Egyébként inkább kifizetnek egy kisebb összeget, mint hibát keressenek, fõleg bevallási idõszakban, amikor a nagy tételekre koncentrálnak. Ha a bevalló hibázott, úgyis ki fog derülni, és akkor kamatostól, büntetéssel együtt hajtják be. Kérdezõnek: akinek nyilvántartott hátraléka vagy többlete van, az évente egy egyenlegközlõ levelet kap.
Nyiss egy ügyfélkaput és az EBEVen keresztül megnézheted az adófolyószámládat (is)
Nyugodj meg, 66x megnézik, hogy valakinek valóban kifizethetnek-e akár egy fillért is, vagy találnak-e valami jogalapot arra, hogy ne kelljen visszaküldeniük.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, egyébként nem kaptam levelet tartozásról, és az egész összeget megkaptam ami kijött, csak felmerült bennem, hogy honnan tudhatom, ha mégis van bármi elmaradásom a NAV irányába
Biztos, hogy levonták volna belõle és kaptál volna egy írásos értesítést, hogy a bevallásodban visszakért összeget teljes egészében azért nem áll módjukban részedre elküldeni, mert x adónemben tartozásod van, amit a visszajáró SZJA-ból rendeztek. Ha ilyen levelet nem kaptál, a bevallásban kijött adótöbbletet visszakaptad, akkor minden rendben.
Nem, mert te az SZJA bevallásban nyilatkoztál, hogy visszakéred és hogy nincs tartozásod. Kaptál egy levelet, hogy van tartozásod? Mikor keletkezett?

Pasik! Ha ti mondjuk tavaly aprilis vegen fel akartatok volna szedni egy csajt, akkor most meg emlekeznetek ra?

Legjobb válasz: Attól függ. Ha csak meg akartam volna kú.rni, akkor nem biztos.

Attól függ. Ha csak meg akartam volna kú.rni, akkor nem biztos.
hát ha van bármi közös emlékem vele amit egy picit többet jelentett akkor igen emlékeznék rá biztosan! 19/F
Én tuti nem, ha csak nem valami extra idiót, vagy bombázó, de enyi idõ után már nem foglalkoznék vele.Mivel ha akkor nem kellettem, most már nekem nem kell.
Emlékeznék rá, de nem biztos, hogy még mindig kellene - élethelyzettõl függ. Például már biztos, hogy nem kéne, mivel azóta párkapcsolatban élek.
Emlékeznék rá tuti, csak kérdés h jó vagy rossz szívvel! Attól függ hogyan utasított el!
és ezt a lányt ismerte is elõtte, vagy csak egy bulin odament egy vadidegenhez, és fel akarta szedni? mert elõzõ esetben egészen biztos, hogy emlékezne rá, másodikban nem biztos.

Ha Hamilton a McLaren-nél marad akkor lett volna gyõzelmük tavaly?

Nem tudom, hogy volt-e dobogós helyezésük arra már nem emlékszem.

Legjobb válasz: Nem, Hamiltont még jobban megfogta volna a McLaren. Jókor döntött, hogy lelép.

Nem, Hamiltont még jobban megfogta volna a McLaren. Jókor döntött, hogy lelép.
A kérdező hozzászólása: Mért fogta volna meg jobban?
Ezt más sohasem tudjuk meg. A "ha" ugyanis sportban nem játszik.
Tavaly a Mclaren harmadt gyenge autót rakott öszze Hamilton ha ott lett volna ha nem semmi esélye sem lett volna. Huan Pablo Fagio sem tudott volna futamot nyerni azzal az autóval :D
Nem kell. Persze be lehet írni, de igazából teljesen felesleges.

Olyan esetban mivan, ha ma hivott a munkáltatom, h tavalyi egész éven, magasabb összeget utaltak gyedet mint ami jár? Maximumot kaptam és nem az járt volna. Most akkor mivan?

ocsi,ha rossz helyre irtam a kérdést.a lényeg jelenleg januártol már gyesen vagyok,és ma hivtak ezzel,h tvaly rossz összeget utaltak minden honapba,és h fizessem vissza.hát ezen nagyon meglepödtem,és még én fizessek,hát kérdeztem miböl,gyesböl?és ez ráadásul nem is az én hibám,hanem a bérszámfejtöké.kb 60 ezret kéne visszafizetnem,de hát ez jelenleg lehetetlen.most mit tegyek?kötelezhetnek rá?mivan ha nem fizetem vissza,hisz nem az én hibám?

Legjobb válasz: Ha az oep azt mondja, akkor tuti vissza kell fizetni. Én jártam már hasonló cipõben.Tökmindegy h nem a te hibád volt.Azt senkit nem érdekel.Én anno az apehnek irtam hasonló levelet, le sem sz*ták és vissza kellett fizetnem. Részlet valszeg mindig szóba jöhet.

Ha az oep azt mondja, akkor tuti vissza kell fizetni. Én jártam már hasonló cipõben.Tökmindegy h nem a te hibád volt.Azt senkit nem érdekel.Én anno az apehnek irtam hasonló levelet, le sem sz*ták és vissza kellett fizetnem. Részlet valszeg mindig szóba jöhet.
Az OEP-el egyeztess, ne a munkáltatóval.
Beszélj még egyszer a munkáltatóddal és z oep-pel, ha továbbra is az az álláspontjuk hogy vissza kell fizetned akkor kérd meg részletre.
Szia. Én is így jártam, kb 20 ezerrel többet kaptam, volt egy tb ellenõrzés, úgy derült ki. De csak 2 hónapot tudtak visszakövetelni, a többit a cégnek kell benyelnie. Bár nem tudom volt-e még vmi sumákság, mert utána is annyi gyedet kaptam, mint addig. Mikor kérdeztem, hogy miért, és hogy nem fogják megint visszafizettetni, az volt a válasz kb, hogy ez hosszú. Egyébként én úgy jártam, hogy kiderült, a tgyást is rosszul fizették, csak ott kevesebbet. Szóval mikor azt kifizették, majdnem elég volt a gyedkompenzációra. De a lényeg, hogy tudtommal 2 hónapra visszamenõleg kérhetnek vissza.
Elsõ vagyok, akármennyire is pontoztok le, ha a cég utalta a gyed-et, akkor övéké a felelõsség! Az OEP annyit fizet vissza a cégnek, amennyi járt volna valójában, a különbözetet pedig a munkáltatónak kell benyelnie. Nyilván más lenne a helyzet, ha az OEP utalt volna, de itt nem õk, hanem a munkaadó hibázott, és a plusz pénz az õ számlájukról ment, nem az OEP-érõl!!!
Utolsó elõttinek igaza van, 60 napra visszamenõleg kérhetik vissza. És mit csinálnak, ha azt sem tudod visszaadni? Amit már korábban leírtam. Elsõ voltam megint.

Tegnap kellet volna megjönnie. Mikor csináljak tesztet? Nagyon szeretnék bébit már végre tavaly júliustól. Várjak még egy hetet és ha akkor se jön a nemvárt akkor érdemes tesztet csinálni?

Legyek türelmes ugye?Tavaly Július óta türelmesen várom, hogy 2 csíkot mutasson végre a teszt.Bárcsak most sikerülne a bébim.

Legjobb válasz: mi a francnak várnál még egy hetet?:D hajrá:)

mi a francnak várnál még egy hetet?:D hajrá:)
Szerintem tesztelj, ha nagyon halványan is, de kimutathatja a babát, van esély rá. :)
Az elmaradt mensim után 1 nappal megcsináltam a tesztet (és pozitív lett :-) Így utólag arra jöttem rá, hogy elõtte pár nappal mindenféle ok nélkül totál ideges voltam este, és hogy napok óta alig voltam nagy..dolgot intézni, pedig ugye az nem normális. A szorulást írják is mindenütt elsõ jelnek.
Majd írd meg!
Ne csinálj tesztet. Nekem miután elmaradt a 32 napos ciklusom rá 1 hétre lett pozitív. A nem várt napján megcsináltam és negatív volt... Nem voltam túl boldog pedig csak türelem kellett volna... Ráérsz. Ha ott van akkor már ott van, ha nem akkor megjön. Én 2 évet vártam a pozitívra. Tünetek vannak? Én azért teszteltem nem várt napján mert úgy fájt a mellbimbóm mintha a tej indulna meg (Fiam születésénél volt ilyen érzés)
A kérdező hozzászólása: Nem szabályos a menszeszem sajnos 32-32 napos volt a ciklusom de az utóbbi 42 napos volt.Most csinálzam tesztet csak 1 csíkos sajnos. Szomorú vagyok.Bárcsak nem jönne meg és mégis bébis lennék.
Csinálhatsz ma is tesztet. Minek várnál egy hetet? Akkor lenne értelme, ha szokott hosszabb ciklusod lenni, de ha tudod, hogy pontosan tegnap kellett volna megjönnie, akkor a teszt már kimutatja a babát.
A kérdező hozzászólása: Szokott egy hetet késni a nemvárt, azért gondoltam, hogy várjak 1 hetet még a tesztig.
Kötélidegek! :D hajrá!! Nem kell várni 1 hetet!! :D
A kérdező hozzászólása: Komolyan a székrekedés lehet terhességi tünet?Nálam mostanában az van, de eddig mindíg rendes volt.Ideges és feszült vagyok, hamar kiborulok mindenen, pedig igen nyugodt természetû voltam eddig, nagyon nehezen lehetett kihozni a sodromból.Lehet a bébi miatt?Remélem nem jön meg a jövõhéten se.

Adotjoväiräst szeretnek visszaigényelni. hogy lehet hogy csak 96 000 ft kérhetek vissza ha havi szinten 15000 kérhettem volna tavaly?

eves bruttom 1835950 ft volt

Legjobb válasz: Mert a jövedelmed valójában 1447992 Ft körüli, amit te megadtál az már a szuperbruttó. Amibõl gondolom: 1447992*1,27*0,17=312112 Így jön ki a kifizetõk által levont szja. Kb.180ezret visszaigényelhetsz.

Mert a jövedelmed valójában 1447992 Ft körüli, amit te megadtál az már a szuperbruttó. Amibõl gondolom: 1447992*1, 27*0, 17=312112 Így jön ki a kifizetõk által levont szja. Kb.180ezret visszaigényelhetsz.
Akkor ez tényleg a szuperbruttód, és a könyvelõd meg csak simán a bruttónak vette. A teljes 181200Ft visszajár (ha máshonnan nem volt adóköteles jövedelmed).
A kérdező hozzászólása: ez tuti?akkor nekem a konyvelo miert szamolt 96000 ft ot?
Ha ez a bruttód, és nem a szuperbruttód, akkor jól számolt. 1.835.950x1, 27x0, 17=396381. Az egész évre 181.200 az adójóváírás. 312112(levont adóelõleg)-396381(fizetendõ adó)=-84269, ennyi adóhátralékod van, de jár az adójóváírás a 12 hónapra, ami 181200Ft. 181200-84269=96931Ft, ennyi jár neked.
A kérdező hozzászólása: a super bruttom 1m.835 ezer
Tehát kb 74000Ft-ot kaptál kézbe? Vagy 94000Ft-ot?
A kérdező hozzászólása: 74000 ft


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!