Találatok a következő kifejezésre: Ha tartósan a baba (4 db)

Ha az apa nem fizet gyerektartást 14 éve akkor ha tartósan baja lesz és senkije nincs, vagy ha meghal a gyereknek kell fizetnie az ellátását/temetését?

18 éves vagyok van egy 4 évvel idősebb nővérem. Édesanyánkkal élünk, az "apánk" alkoholista, nem törödik velünk, utcán nem köszön, testvéremet csak akkor kereste mikor elkezdett dolgozni.Nem kezdem el ecsetelni, gyülölöm ezt az embert(nem kérek olyan kommenteket amiben engem szidtok hogy az édesapám é hogy tisztelnem kellene) Szóval ha nem fizet gyerektartást, nem tartjuk vele a kapcsolatot semmilyen formában, lehetséges hogy nekünk kelljen fizetni? 18L

Legjobb válasz: Nézd nem kell fizetned,bejelentitek, hogy nem fizetitek mert ilyen és ilyen volt, nem tartatok igényt az örökségre sem (jó esetben ti örököltök, ha nincs megnevezve más örökös) és kalap-kabát. Szociális ügy lesz belõle. Az állam fog errõl gondoskodni vagy az örökös.

Nézd nem kell fizetned, bejelentitek, hogy nem fizetitek mert ilyen és ilyen volt, nem tartatok igényt az örökségre sem (jó esetben ti örököltök, ha nincs megnevezve más örökös) és kalap-kabát. Szociális ügy lesz belõle. Az állam fog errõl gondoskodni vagy az örökös.
Nem kötelezhetnek rá. Majd az örökösök elintézik.
Ha nem fizetett, akkor nem kötelezhetnek rá titeket, hogy gondoskodjatok róla. Rólatok kellett volna inkább neki, mert ti vagytok a gyerekei.
A gyereknek kell, igen.
A kérdező hozzászólása: és* bocsánat :) )
A kérdező hozzászólása: De miért? ha õ semmiben nem segitett nekünk soha.
A kérdező hozzászólása: Nem öröklünk semmit, mert más nevére iratott mindent.(nem mintha kellen tõle bármi) Akkor megnyugodtam hogy nem kell fizetnünk semmit, és hogy nem kell róla gondoskodnunk.:) ) köszönöm a válaszokat :)

Ha tartósan van a baba klímás helységben ( 24-25fok ) , de a szerkezet távól van tőle, szóval nem rá fújja a levegőt, az árt neki?

augusztusban fogok szülni, és klímánk van( egy szoba van ).

Legjobb válasz: A klíma neked is árt, hátmég egy babának!! A renszer szûröje, mindenféle gombát, bacit, vírust és egyéb izéket begyûjt és szépen elteríti a szobában, persze lehet fertõtleniteni, de az is okozhat allergiát. Szerintem legjobb lenne ha a baba szobájába nem kapcsolnál klímát, és neked is jobb lenne csak egy ventilátor. Augusztus már nem hosszú, szeptembertõl meg lehet jön kis lehülés. Ráadásul a szeme sem biztos hogy bírja akár hány fokosra is tekered veszélyesnek tartom.

A klíma neked is árt, hátmég egy babának!! A renszer szûröje, mindenféle gombát, bacit, vírust és egyéb izéket begyûjt és szépen elteríti a szobában, persze lehet fertõtleniteni, de az is okozhat allergiát. Szerintem legjobb lenne ha a baba szobájába nem kapcsolnál klímát, és neked is jobb lenne csak egy ventilátor. Augusztus már nem hosszú, szeptembertõl meg lehet jön kis lehülés. Ráadásul a szeme sem biztos hogy bírja akár hány fokosra is tekered veszélyesnek tartom.
Nehez ugy, hiszen nalunk a panelban 4. emeleten a laposteto alatt 39 fokig ment fel a homero. Az pedig a picinek is horror. Klima nalunk is van, de szerencsere masik szobaban, es ugy oldom meg, h mikor a kicsi nincs a szobajaban, kinyitom az ajtot es vmennyire lehuti a klima a masik szobabol. Nem tudom, h lehetne megoldani, esetleg akkor kapcsold be, mikor nem vagytok a szobaban.
Szia! Szerintem az elsõ pár napban valahogy bírjátok ki a klíma nélkül, csak nagyon pici és védtelen még. Utána, ha már kimehettek a szabadba, akkor kapcsold be, amikor nem vagytok otthon, így hûti a lakást, amikor hazaértek kikapcsolod. Ha nagyon bemelegszik, akkor megint bekapcsolod egy kicsit. Az sem jó, ha 40 fokban izzad bent a baba, akkor inkább a klíma... De reménykedj benne, hátha akkor már nem lesz olyan hõség:-)
A kérdező hozzászólása: hát nagy dilemma, mi lenne a jó.és persze, hogy mindenkinek jó legyen.10emeleten, apa fájós szívvel a 40fokban:S és tényleg csak egy szoba van, +a konyha.
Augusztusban még nem jön lehülés, ebben ne reménykedj! Zárt rendszerû klíma valóban, ha nincsen megfelelõen tisztán tartva, akkor keringeti a bacikat, vírusokat rendesen, ezért szoktak megfázni, torokfáját kapni azok akik huzamosabb idejig/munkahelyükön, vagy repülõn klímás helyen tartózkodnak. Sokkal rosszabbat tesz a 30-35-40 C fok! a babának mint a klíma. bár jól alkalmazkodik sokmindenhez, de inkább fázzon meg, de legyen hûvös levegõs helyen mint fülledt melegben (fulladás, megmagyarázhatatlan bölcsõhalál veszélye melegben levegõtlen helyen nagobb) Nézzél utána inkább annak, hogyan lehet a klíma berendezést tisztán tartani. ( felteszem, ha a ti szobátok levegõjét keringeti, és nem egy egész házét, csak a saját "nyavajáitok" lesznek a levegõben amik amúgy is ott lennének a "kellemes" klíma mentes melegben. Anyatejes babának igen komoly védettsége van a megbetegedések ellen! Arra figyeljetek, hogy a klíma általában szárítja a levegõt, egy párásítót ha beszereztek ezt talán tudjátok majd ellensúlyozni.
A kérdező hozzászólása: jaj, köszönöm utolsó válaszoló, végre egy pozitív dolog. nem reménykedem az augusztusi lehülésben, jól tudjuk akkor jön csak igazán a kánikula.párásítónk van :D akkor a tisztításának mindenképp utána járunk, tavalyi szerkezet, gondolom már amúgy se ártana neki egy pucolás:) köszönöm mindenkinek a válaszokat

Ha van tartós befektetési betétszámlám, onnan utalhatok át a síma bank számlára?

szeretnék a tartós elkötésb?l átutalni egy másik számlára, a lányomnak, ezt lehet? nem kérdeztem utána amikor kötöttem,és miel?tt bemegyek a bankba, szeretnék utána járni ennek. el?re is köszi a válaszokat...

Legjobb válasz: Igen, de az utalás után nem leszel jogosult az adókedvezményre.

Igen, de az utalás után nem leszel jogosult az adókedvezményre.


A kérdező hozzászólása: Lehet, rosszul irtam, károsítja*x)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!