Találatok a következő kifejezésre: Ha tartósan a (231 db)

Megmaradt tartós szempillafestéket, ha beleteszem a szemspirálba baj lehet?

gondoltam ,hogy tartósabb legyen a szín a szempillámon.

Legjobb válasz: Semmi értelme beletenni! Egyrészt ugye a tartós festék csak oxidálószerrel fogja meg a szempillád, ha pedig azzal együtt rakod bele akkor 1; a túl gyakori tartós szempillafesték roncsolja a szempillákat, ezért letörhetnek vagy kihullhatnak (havi 1 festésnél több nem ajánlott) 2; ha véletlenül belemegy a szemedbe az nagyon fog csípni 3; ha elkenõdik és nem veszed észre idõben akkor az kellemetlen lesz, ugyanis nem lesz elég egy vattapamacs hogy eltávolítsd 4; egész egyszerûen nem erre való a tartós szempillafesték! Egy kozmetikus

Semmi értelme beletenni! Egyrészt ugye a tartós festék csak oxidálószerrel fogja meg a szempillád, ha pedig azzal együtt rakod bele akkor 1; a túl gyakori tartós szempillafesték roncsolja a szempillákat, ezért letörhetnek vagy kihullhatnak (havi 1 festésnél több nem ajánlott) 2; ha véletlenül belemegy a szemedbe az nagyon fog csípni 3; ha elkenõdik és nem veszed észre idõben akkor az kellemetlen lesz, ugyanis nem lesz elég egy vattapamacs hogy eltávolítsd 4; egész egyszerûen nem erre való a tartós szempillafesték! Egy kozmetikus
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Ha tartós készítése előtt bebalzsamozzuk mosásnál a hajat, akkor a tartós tartós is marad?

FONTOS!!!

Legjobb válasz: Szerintem igen. Nem hiszem, hogy a balzsam befolyásolná, hiszen úgyis leöblíted a hajadról.

Szerintem igen. Nem hiszem, hogy a balzsam befolyásolná, hiszen úgyis leöblíted a hajadról.
A kérdező hozzászólása: valami olya tmondott a mesternõ, hogy mivel kémiával foglalkozunk (tartósvíz stb) ezért a balzsamot nemszabad használni:S

Ki kaphatja a gyest ha tartósan beteg gyerek után jár nekem?

Ugy tudnék visszamenni dolgozni ha nem én igényelném kisfiam után a gyest.Nem az apjával élek,igy ? nem kaphatja.Nagymama sem,mert ? csak 4 órás munkavégzés mellett kaphatná.Van valaki más aki ilyen esetben kaphatja?

Legjobb válasz: Szülõ vagy nagyszülõ mehet GYESre, max. heti 30 óra munkavégzés mellett (kivéve ha otthon végzett munka, ott nincs idõ korlát), de hogy tartósan beteg a gyerek vagy nem, az ebbõl a szempontból mindegy.

Szülõ vagy nagyszülõ mehet GYESre, max. heti 30 óra munkavégzés mellett (kivéve ha otthon végzett munka, ott nincs idõ korlát), de hogy tartósan beteg a gyerek vagy nem, az ebbõl a szempontból mindegy.
Én úgy tudtam, hogy ilyen GYES mellett rendesen lehet 8 órában is dolgozni.
A kérdező hozzászólása: Én is ugy tudtam h 8 órában lehet, de ahová visszavennének, az közmunka és ettöl az évtöl közmunkásként nem dolgozhatok, a nagyszülõ meg 4 órában naponta.
Tartós beteg gyes mellett lehet 8. órába dolgozni.
Akkor ezt rosszul tudtam, bocsánat! elsõ (pedig nekem is van egy tartósan beteg gyerekem...)
Gondolom azért nem mehetsz mert a gyes és a közmunka is egyfajta állami segély. És egyszerre kettõre nem vagy jogosult. Mint ahogy egyszerre két gyes vagy gyed sem járna.
A kérdező hozzászólása: Igen ezt tudom, csak tavaly igy dolgoztam és ezért döbbentett meg, ugyanis 02.01tõl visszavárt volna a cég közmunkásként, és számitottak is rám, és én is arra hogy dolgozhatok.erre most itt vagyok hogy mégsincs munkahelyem.Ezért vagyok bajban.

Ha tartósra akarjuk a vasalt hajat, előbb vasaljuk aztán tupírozzuk avagy fordítva?

Legjobb válasz: Szerintem elõbb vasald. De nem tudom igazán. Én biztos hogy elõbb vasalnám. Végül a hajadat tupírral együtt hajlakkozd be és biztos hogy tartós lesz.

Szerintem elõbb vasald. De nem tudom igazán. Én biztos hogy elõbb vasalnám. Végül a hajadat tupírral együtt hajlakkozd be és biztos hogy tartós lesz.

Akik tartós beteg gyermeket neveltek! Jönni szokott e határozat ha hosszabbítják a tartós beteg státuszt?

Felháborodott az ügyintéző amikor felhívtam és kértem ,hogy ha lehet küldjenek már határozatot ,mert már júniusban leadtam az orvosi igazolást és kellene a határozat a szeptemberben lejárt kozgyogyhoz illetve az óvodában is kérik az étkezési kedvezmény miatt . Szerinte az óvodának mutassam be a bankszamlakivonatomat ahol szerepel,hogy ők utalnak havonta :O ,mondom neki ,hogy nem szeretném a bankszamlakivonatomat megmutatni az óvodának,szerinte takarja le amit nem akarom,hogy lássanak .... Azt mondta a kozgyogyhoz sem kell határozat ha hosszabbítás van ,mert benne vagyunk a rendszerben . Tényleg így működik,mint ahogy flegma hangnemben engem kioktattak ??? :O

Legjobb válasz: Nem így mûködik! Most nagy csúszásban vannak, de ne törõdj vele. Menj be ahol a közgyógyot intézik és majd õk rájukírnak, hogy küldjék meg a határozatot! Minap magyarázta el nekem az ügyintézõ a járási hivatalban, hogy nem kellett volna várnom, majd õk megmondják nekik a tutit:)

Nem így mûködik! Most nagy csúszásban vannak, de ne törõdj vele. Menj be ahol a közgyógyot intézik és majd õk rájukírnak, hogy küldjék meg a határozatot! Minap magyarázta el nekem az ügyintézõ a járási hivatalban, hogy nem kellett volna várnom, majd õk megmondják nekik a tutit:)
Mindenképp kell adniuk határozatot. Ne hagyd magad.

Állandó torokgyulladásom van. Ha bejön a hűvösebb idő rögtön jelenkezik, és meg is marad tavaszig. Próbáltam már sokmindent, de nem használt tartósan semmi. Mit tudnék ezzel kezdeni?

Legjobb válasz: Orr-fül-gégészeti szakrendelõ. Lehet, h a mandulád a felelõs a bajokért, amire egész jó mûtéti megoldás ismert :) Viszont a tartós gyulladás a szervezetben mindenféle egyéb bajt csinálhat, amire az ember nem isgondolhat: izületi gyulladás, de még akár szívbillentyû-betegség is kialakulhat.

Orr-fül-gégészeti szakrendelõ. Lehet, h a mandulád a felelõs a bajokért, amire egész jó mûtéti megoldás ismert :) Viszont a tartós gyulladás a szervezetben mindenféle egyéb bajt csinálhat, amire az ember nem isgondolhat: izületi gyulladás, de még akár szívbillentyû-betegség is kialakulhat.
A torokgyulladás elég tág kategória. Egyáltalán nem biztos, hogy a mandula gyulladása okozza. És az sem biztos, hogy a gégészet a megoldás. Lehet, hogy elegendõ, sõt hasznosabb is egy általános immunerõsítés ( a neten vannak erre módszerek), a táplálkozás és általában az életmód rendbetétele, a stressz leküzdése. Nálam is több éven át voltak ilyen tünetek (szinte állandósult rekedtség, idõnként torokfájás), amit egy krónikussá vált garatgyulladás okozott, de sikerült leküzdeni mindenféle gégészeti beavatkozás nélkül.
Én azt mondtam, hogy LEHET mandulagyulladás. Mellesleg szerinted mi a különbség a garat és a torok között? Az érintett terület problémáival pedig igenis a fül-orr-gégészet foglalkozik, ha valakinek ilyen irányú panasza van, hadd mutassa meg szakorvosnak, még a végén kiderül, hogy gyógyítható. Ha meg nem, még mindig ott az áltudományos "immunerõsítõ" kúra, ami viszont nagyon jót tesz a léleknek. A toroknak nem. (Bocs, de én a tudományos megközelítés híve vagyok. Remélem, a kérdezõ is.)
Szerintem igenis az a legvalószínûbb, hogy az immunrendszer gyengesége van a háttérben. Lehet egy gyulladást gyulladáscsökkentõkkel kezelni, ez a tüneti kezelés, és lehet az immunrendszer egyensúlyának helyreállításával, ez az oki kezelés. Mindenki eldöntheti, hogy melyik a "tudományosabb". Persze semmi akadálya egy gégészeti vizsgálatnak (ezt nem is mondtam), és még az is lehet, hogy ez kimutat valamit. Meg az is lehet, hogy rádnéz az orvos, kiír valami rutin antibiotikumot, vagy vitamint, és minden marad a régiben, illetve romlik tovább. Ezért sem árt elgondolkodni a mélyebb okokon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, számomra hasznos mindegyik!

Ha az apa nem fizet gyerektartást 14 éve akkor ha tartósan baja lesz és senkije nincs, vagy ha meghal a gyereknek kell fizetnie az ellátását/temetését?

18 éves vagyok van egy 4 évvel idősebb nővérem. Édesanyánkkal élünk, az "apánk" alkoholista, nem törödik velünk, utcán nem köszön, testvéremet csak akkor kereste mikor elkezdett dolgozni.Nem kezdem el ecsetelni, gyülölöm ezt az embert(nem kérek olyan kommenteket amiben engem szidtok hogy az édesapám é hogy tisztelnem kellene) Szóval ha nem fizet gyerektartást, nem tartjuk vele a kapcsolatot semmilyen formában, lehetséges hogy nekünk kelljen fizetni? 18L

Legjobb válasz: Nézd nem kell fizetned,bejelentitek, hogy nem fizetitek mert ilyen és ilyen volt, nem tartatok igényt az örökségre sem (jó esetben ti örököltök, ha nincs megnevezve más örökös) és kalap-kabát. Szociális ügy lesz belõle. Az állam fog errõl gondoskodni vagy az örökös.

Nézd nem kell fizetned, bejelentitek, hogy nem fizetitek mert ilyen és ilyen volt, nem tartatok igényt az örökségre sem (jó esetben ti örököltök, ha nincs megnevezve más örökös) és kalap-kabát. Szociális ügy lesz belõle. Az állam fog errõl gondoskodni vagy az örökös.
Nem kötelezhetnek rá. Majd az örökösök elintézik.
Ha nem fizetett, akkor nem kötelezhetnek rá titeket, hogy gondoskodjatok róla. Rólatok kellett volna inkább neki, mert ti vagytok a gyerekei.
A gyereknek kell, igen.
A kérdező hozzászólása: és* bocsánat :) )
A kérdező hozzászólása: De miért? ha õ semmiben nem segitett nekünk soha.
A kérdező hozzászólása: Nem öröklünk semmit, mert más nevére iratott mindent.(nem mintha kellen tõle bármi) Akkor megnyugodtam hogy nem kell fizetnünk semmit, és hogy nem kell róla gondoskodnunk.:) ) köszönöm a válaszokat :)

Igaz, hogy ha tartósan önkielégítek akkor éles szex helyzetben romlik a teljesítményen, lelankadok?

Nem arról van szó hogy szex elõtt verem ki mert olyat nem csinálnék nyílván..

Legjobb válasz: áh ez marhaság

áh ez marhaság
Nem igaz! Vagyis nem ezen múlt az elõzõ eset. Verd csak nyugodtan, szorgalmasan!... (Bp-i vagy?)
Fritz Kahn nevû etológusnak az volt a véleménye, hogy huszonévesen már nem kellene maszturbálni, mert ahhoz elég egyfajta félmerev állapot, és a pénisz ezt fogja megszokni. De ne hallgass rá, majd jön Dowd barátom, és megmondja a tutit. Rá nyugodtan hagyatkozhatsz.

Nők, ti zokon vennétek, megsértődnétek ha tartós kapcsolatban a párotok/férjetek csak gumival lenne hajlandó veletek lenni?

Azzal indokolná, hogy 3 barátjának is úgy lett gyereke, hogy "elfelejtette" bevenni a csaj a tablettát.

Legjobb válasz: Nem, hiszen nyílt lapokkal játszunk, és ha egyik fél sem akar gyereket, akkor ez nem lehet gond. Sõt dupla biztonság. Akkor van gond, ha egyik fél át akarja vágni a másikat...

Nem, hiszen nyílt lapokkal játszunk, és ha egyik fél sem akar gyereket, akkor ez nem lehet gond. Sõt dupla biztonság. Akkor van gond, ha egyik fél át akarja vágni a másikat...
Ha nem akartok babát, akkor nem kell megsértõdni. Ha neki így is jó, hát legyen.
Nem sértõdnék meg. Inkább örülnék, hogy vállalja a felelõsséget és elõre gondolkodik. Ezzel rám is vigyáz, nem csak magára. 23/L
Én sem sértõdnék meg, mivel gyereket sem akarok így tetszene is hogy õ maga is gondol a védekezésre..
mondd neki, hogy nagyon helyes, legalabb nem kapsz el semmi fertozest, mert 3 baratnod is elkapott mar valami nyavajat a pasijuktol. hatha elgondolkozik.
Összetenném a kezem egy olyan férfitõl aki nem csak tõlem várja el a védekezést, hanem õ is tesz érte.
Amikor egy nõ írja, hogy véletlenül lett terhes és a barátja nem akar gyereket mit tegyen. Akkor mindenki azt írja, hogy ha a pasi sem akart miért nem védekezett. Akkor most mégis miért baj, ha védekezik?
Nem tudom igazából. Egyrészt örülnék, hogy fontosabb a védekezés, mint az élvezet, ugyanakkor valahol rosszul is esne a bizalmatlanság.
IGEN mégpedig azért mert ez nagyfokú bizalmatlanságra utal egyébként nem a gumi a bajom hanem a körítõ szöveg
Én nem szedhetek gyógyszert, a páromnak meg egyszerûen nem megy úgy, ha gumi van. S nem azért, mert nem akarja. Nem kényelmes neki, pedig már próbáltunk sok mindent. Viszont annyira szerelmes, hogy már a legszívesebben most teherbe ejtene, így marad az orosz rulett.
Zokon, ugyanis allergiás vagyok minden óvszerre, legyen az sima vagy latexmentes. Gyógyszert szedek mióta szexelek. Ha ezt nem tudta volna elfogadni, akkor bele sem kezdünk semmibe.
Hát, gondolom abból indul ki, hogy abból a 3 csajból sem nézte ki senki, akik így csináltak gyereket maguknak. Szomorú lennék, hogy nem bízik bennem, de a rossz tapasztalatait nézve érthetõ.
Én nem sértõdnék meg, sõt, örülnék, mert látszik, hogy átérzi, milyen nagy teher tud lenni egy gyerek és hogy mennyire tönkre teheti egy ember, vagy akár több ember életét is. És persze rám is vigyáz, mert tudja, hogy semmi kedvem átélni egy abortuszt.
Azt hiszem, a legtöbben nem értik a kérdést. Itt a pasi egyszerûen megvádolt azzal, hogy esetleg te is "elfelejted" bevenni a tablettát. Magyarán nem bízik benned. Na ez a gáz. Egyébként a gumi miatt kicsit irigyellek, engem azzal nyaggat a párom, hogy szedjek tablettát, de trombóziskockázat miatt nem szedhetek. Most nemrég megpróbáltam, négy napig szedtem, amit rettegésben töltöttem és végigbõgtem. Akkor mondta, hogy ezt így ne csináljuk, de érzem rajta, hogy nem szereti a gumit és ez a szexuális életünk rovására megy. Mit meg nem adnék érte, ha csak gumival akarna szeretkezni...
Én értem a kérdés morális oldalát. Nagyon is. De igazából ezt nagyon nem lehet másképp jól lereagálni, minthogy elfogadjuk. Ha a nõ nem veszi fel, a dolgot akkor a bizalmatlanság egy idõ után elmúlik. Ha látja a férfi, hogy a nõ ezt elfogadja és támogatja, akkor õ is láthatja, hogy semmiben nem sántikál. Szóval ezt teljesen felesleges magunkra vennünk. Idõvel úgyis megszilárdul a bizalom és a kapcsolat.
ma 09:23 ne legyen gyereked, ha nagy tehernek érzed õket!! Amúgy engem az bántana, hogy a párom nem bízik meg bennem, mert xy barátnõje hazudott a gyógyszerrel kapcsolatban, hogy bevette e vagy sem.
Nem, 5 éve vagyunk együtt és mindig is gumit használtunk. Gyógyszert nem akarok szedni, nem akarom feleslegesen tönkretenni a hormonháztartásom és a párom sem szeretné. Neki az én egészségem fontosabb, mint a kényelem.
Nem. Mi házasok vagyunk, de gumit használunk... Sõt, soha nem voltunk anélkül együtt! Soha! Pedig már 8 éve együtt vagyunk és mondom házasok. De mivel gyógyszert nem szedek...és semmi...gyereket pedig nem akarunk...így bizony muszáj valami más módszert alkalmazni. :D
Mi is gumival védekezünk, lassan öt év után. A körítõ szöveg, lehet hogy gáz, de belegondolsz te is ember van, elfelejtheted a bogyót. (Amit mellesleg nem is szednék, mert hiába alacsony a hormontartalma, kurta nagy galibát tud csinálni a hormonháztartásban)
Anno az en ferjem közölte, hogy a fejem tetejere is alhatok, de ha megtudja, hogy gyogyszert szedek szakit, inkabb hasznaljunk gumit, meg ha kicsit kellemetlen is. Legalabb 150 fele magyarazatot kaptam, hogy miert nem, de egyik sem tünt igaznak. Mire 2 azaz KET ev utan kinyögte, hogy volt egy tesoja, aki betegen született es meghalt 5 eves koraban, valoszinüleg azert mert az anyukaja gyogyszert szedett mikor teherbe esett. Nem mondom, hogy a te parodnak is volt hasonlo tragedia az eleteben, de kifogast lehet talalni mindig, csak nevet kell talalni neki. Örülj neki inkabb, hogy nem kell tönkre tenned a szervezetedet a hormon bombakkal es hogy egy felelössegteljes pasit sikerült kifognod!
nem haragudnek.az en parom is a gumit valasztotta, pedig felajanlottam, hogy iratok tabit.azt mondta, mivel egy babanal nem szeretnenk tobbet, aki pedig mar 8 honapos lesz, ez a legegyszerubb modja a vedekezesnek.a gyogyszert pedig nem szeretne hogy szedjem, felti az egeszsegemet.en orulok neki, hogy igy gondolkodik.persze nalunk nem a bizalom hianya miatt van igy. 23n
Nem, bár azért furcsállnám, hogy miért nem akarja, hogy igazán érezzük egymást. A võlegényemmel csak addig gumiztunk, amíg beállt nekem a gyógyszer, azóta sosem és már nem is akarnánk soha. 24N
nem akarok gyereket, így nem venném zokon. sõt!
Viccelsz?! Össze tenném a két kezemet ha hajlandó lenne gumit húzni!! Õ utálja, és mivel van már egy gyerkõc, mostanában nem tervezünk kistesót, de gumit nem haklandó húzni... Ezért marad a méregdrága hüvelygyûrû..
Nem mondod? Van ilyen, hogy át akarja verni valaki a párját? ...és melyik fél?
Ilyen tapasztalat utan teljesen érthetõ,

Most mi lesz? Tartós beteg gyerek után nem kaphatok semmit, ha betöltötte a 10 évet?

Gyermekem tartósan beteg. Viszont már 10 éves lesz holnaptól. Eddig a kisebbik gyerek is betegnek minősült, mától azonban nem az. Viszont ma derült ki, hogy mindkettő allergiás. Nem is kicsit. Arra viszont nem jár a gyes. És az most nagyon kellene nekünk, mert nagyon nincs pénzünk. A 10 éves gyerekem után kapom még az emelt családit, de a gyest már nem kaphatom utána. Dolgozni nem tudok, mert rendszeresen telefonálnak az iskolából, hogy hol az egyiket, hol a másikat hozzam haza, mert rosszul van. Ezt nem díjazza egyik főnök sem. Mi az, amit tudok tenni? Milyen támogatást tudok igényelni? Férjem dolgozik, de sajnos nagyon keveset keres. Én ugye a fenti okok miatt nem tudok.

Legjobb válasz: az allergián kívül milyen betegsége van?

az allergián kívül milyen betegsége van?
Gyerekek pszichológushoz, mert feltehetõleg pszichoszomatikus problémájuk van, lelki eredetû a sok betegeskedés. Nekik sem az érdekük megtanulni a "rosszul vagyok" sémát, ha valamit el akarnak kerülni, el akarnak érni. Te pedig dolgozz valamit, mert nem leszel ott egész életükben, hogy ha rosszul vannak, rohanj értük. Teher ez nekik. Tanuljanak meg alkalmazkodni, mint ahogy Te is, és hozd mûködésbe a családod, mert diszfunkcionális.
Az a gyerek hogy fog elmenni kirándulni két napra, középiskolába, egyetemre, munkába? Mindig nem mehetsz érte. A gyereket vidd el szakemberhez. Ismertem egy kisfiút, akinek mindig felelés, röpdolgozat, tesiórán a szekrényugrás elõtt volt súlyos(nak kinézõ) rohama. A hirtelen jövõ nehézségekkor. A gyerekek leleményesek. Ha az ok lelki, akkor azt kezelni kell. Nem futamodhat meg mindig. Kedves kérdezõ, kérjetek segítséget, te pedig menj el dolgozni, mert nélkülözni fogtok.
Az asztmás gyerekek családi dinamikája általában fullasztó. Megfulladnak az anya terhes közelségétõl. Írj privátban, és ajánlok pár olvasmányt.
Nem tudom most, hogy van de utánam anyukám 10éves korom után is kapott emelet családipótlékot mert tartós betegnek számítottam.
Mondjuk ennek már legalább nyolc éve. (elõzõ voltam)
A kérdező hozzászólása: Asztmásak, és nagyon sokszor fulladnak. Az orvos folyton kisérletezik, hogy beállitsa nekik a gyógyszert, de nem jön neki össze. Legtöbbször fulladás, hányás, hasgörcs miatt hivnak a tanárok. Olyankor el kell hoznom, nincs mese. Nem egyszer vittem az iskolából egyenesen az ügyeletre, hogy beszúrják nekik a gyógyszert. Bár az is igaz, hogy a legtöbbször a 10 éves nagylány beteg, neki meg megvan az orvosi paprija, csak a gyes nem jár hozzá. Elmegyek én dolgozni, amikor csak tudok, de sajna egyik munkám sem hosszú életü, mert a gyerekek 1 hónapból 2 hetet betegek.
ha olyan súlyos a helyzet és errõl papírotok is van, talán megpróbálnám az ápolási díjat https://segitseg.magyarorszag.hu/gyik/aprilisKV_8_apolasi_di..
A kérdező hozzászólása: Ha beteg, de nem lázas, csak a hasa fáj, vagy fullad, akkor mindig beviszem a dolgozat megirására. Megbeszéltük ezt már a tanárnõvel, hogy ilyenkor nem halaszthat. Testnevelésbõl meg részleges felmentése van, tehát neki semmi gondja nem lehet vele. Szóval a rohammal való dolgozathalasztás neki nem járható út.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!