Találatok a következő kifejezésre: Ha tappenzen mult (8 db)

Hogy a fizud kevés-e azt én nem tudhatom, errõl tárgyalj a munkaadóddal. de a táppénz jól van számolva 110 bruttóból
Bevezették az 50 százalékos táppénzt.
Igen, lehet hogy külföldön nem adnának semmit, de nem is 110000 ft-ot keresne elõtte.
Hát örülj, hogy itt élsz. Külföldön a legtöbb országban nem kapnál semmit.
Adójóváírást figyelembe veszik? Meg lehet igényelni a terhesség 91. napjától a gyermek után járó adókedvezményt, ami 10.000 Ft. Egész pontosan úgy van, hogy 62.500 Ft adóalap csökkentõ tétel, tehát akkor érdemes ha van ennyi adóalapod. Lehet hogy sógornõdnél ez is benne van.
A kérdező hozzászólása: Igen táppénzen voltam.De mostmár végképp nemtudom hogy 50, -60, -%a táppénzem, valaki ezt írja, valaki azt.A sógornõmnek ugyanígy 110.000 a bruttója, mégis 63.000 körül kap.Egyik könyvelõ így számol, a másik pedig amúgy?Valaki légyszi mondjon konkrétumot!?.
nem kapott kevesebbet, mert a 110 bruttó
Akkor elszámolhatták. Viszont még kérdezek: egész hónapban táppénzen voltál? Mivel neked 2 éves folyamatos biztosítotti jogviszonyod megvan, így 60% a táppénz mértéke. Vagyis kb. 10 ezerrel kaptál kevesebbet, mint kellett volna.
A kérdező hozzászólása: Igen, 2005 óta melózom itt, és kértem adójóváírást is!
Nem vezették be az 50%-os táppénzt, már elég régóta van:S Annak 50%, aki két évnél kevesebb folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik, aki többel, annak 60%, függetlenül attól, hogy kismama-e. Neked volt 2009 júniustól kezdve folyamatos munkaviszonyod? Mert ha nem, akkor 50% a táppénz. Kértél adójóváírást?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat!Hurrá!Aki kismama fürdeni, és enni nem kell már!Szeretem Magyarországot!
A 110 ezres bruttóra a táppénz 65 ezer bruttó körül van. Ez kiszámolni nem nagy ördöngösség (még úgy sem, hogy a bérszámfejtés nem egészen így mûködik, hiszen pontos összeget az ad, ez meg közelítõ összeget ad). A táppénz alapja az elõzõ évi jövedelem, vagyis a 2010-es. Mértéke a te esetedben 60%. Ha 2010-ben is 110 ezer volt a havi bruttód, és nem kaptál más jövedelmet, akkor az éves jövedelmed 1320 ezer volt, a naptári napi jövedelem meg 3616. A táppénz napi összege bruttóban így 2170Ft. Ez 30 napos hónapban bruttó 65100Ft táppénzt jelent. Ennek adótartalma 20, 32%, vagyis 13230, amibõl igényelhetõ 12100Ft adójóváírás, így a táppénz nettó összege 30 napos hónapban 63900Ft körüli összeg. Ezt nem számolhatják eltérõen különbözõ könyvelõk, max. elszámolni tudják. Tavaly mennyi volt a béred?

Ha tappenzen vagyok mult ho 12-e ota, az elso 12 napot kifizette a munkaltato, a TB mikor utal?

Legjobb válasz: a tb nagyon sokat ül rajta..készülj fel.,én 3 honapot vártam

a tb nagyon sokat ül rajta..készülj fel., én 3 honapot vártam
Menj el a területileg illetékes OEP-hez, annyit megér. Nekem azt mondták, hogy a táppénzigény beérkezésétõl számítva(!) 30 nap a feldolgozási idõ.
A beérkezéstõl számított 30 nap, ami hiánypótlás esetén meghosszabbítható egy esetben 15 nappal. Kérdezd meg a munkáltatódat, h. mikor postázta a TB-nek, ebbõl nagyjából kalkulálhatsz. Én május 16-tól vagyok táppénzen és elõször július 10-én kaptam pénzt.

A férjem elmehet GYES-re 8 órás munka mellett a nagyobbikkal (2 éves múlt), ha én táppénzre megyek, mert terhes (5-6 hetes) vagyok. Hogy járunk járunk a legjobban pénzügyileg?

Legjobb válasz: Off: Elég hülye kérdés volt, hogy miért nem megy dolgozni. Nyilván azért, mert otthon van a nagyobikkal, de a táppénz több mint a gyes, ami járna ha nem megy táppénzre. Így a kérdezõ táppénzre megy, az apuka meg kihasználja a gyest.

Szia! Mi is ezt tervezzük, bár a férjem cégénél szeretnék lebeszélni a férjemet a Gyes igénylésérõl, igazából pontos okot nem mondtak, csak, hogy ezzel megváltozik a jogviszonya. Egyébként nálunk nem adják ki a felgyülemlett szabikat, csak a 3. év után, és csak abban az esetben szüntetik meg a jelenlegi (Gyed) fizetés nélküli szabimat, ha azonnal táppénzre megyek... Érdekes, sajnos, mindent megtehetnek és fogalmam sincs hogy lehet kiharcolni azt, ami jár(na). Amúgy igen, így jártok a legjobban, mert ha a férjed kapja a Gyed-et, akkor te a rendes táppénzt.
Off: Elég hülye kérdés volt, hogy miért nem megy dolgozni. Nyilván azért, mert otthon van a nagyobikkal, de a táppénz több mint a gyes, ami járna ha nem megy táppénzre. Így a kérdezõ táppénzre megy, az apuka meg kihasználja a gyest.
Kétszeresen védett vagy, a terhesség és a gyerek 3 éves koráig amúgy is. Egyébként tényleg, arra nem gondoltam, hogy a nagy miatt van otthon a kismama... :-)
Pesze, nyugodtan elmondhatod, úgyse tudnak mit tenni. Ha vissza akarsz menni (igen), akkor vissza kell vennie, azt meg jobb, ha tudja, hogy ténylegesen nem fogsz munkába állni. Monjuk én meghagynám a szabadságokat, nem venném ki, jobb lesz az majd, amikor újabb 2-3 év múlva mész vissza dolgozni és a kicsiket oviba, bölcsibe kell szoktatni... Szerintem. Apa jogviszonya nem véltozik, a munka mellett a gyes igénylehetõ, talán annyi, hogy ha netán táppénzre menne, akkor mivel gyesen van, nem a bére után kapja a táppénzt... Valami ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Már 2 éves elmúlt-gyesen vagyok. De a szabijam ügyében szólnom kell a munkahelyemen, és nem akarom, hogy utána derüljön ki hogy baba van és nem visszamenni szeretnék.Akkor úgy a legjobb, ha õszinte leszek, nem?
Szia! Gyed-en vagy még???? Vagy már nem?? Szerintem vedd ki a szabikat és mire letelik már 12. hetet betöltöd.. közben apuka igényelje a gyest Aztán doki és táppénz. ( Akinek a férjének "változna a jogviszonya" azt azért mondták szerintem, mert õ is védett lenne a gyes alatt és ugyebár akkor nem mondhatnak fel neki.)
A kérdező hozzászólása: Akkor elõször vegyem ki a szabijaimat(90nap körül), és utána irassam ki magam táppénzre(ekkor a fõnökömnek kell szólnom vagy a dokinak?)? Mikor kezdjem intézni, hogy meg is érje, ill ne hogy túl korai legyen (5 hét elég kevés még)?
Bocs, Gyes-t akartam írni az utolsó mondatomban... Erre én is kíváncsi vagyok, nem értem mért baj az a cégnek, ha a férj megy Gyes-re és egyáltalán mért szól bele? Ha valaki tudja, kérem válaszoljon.
A kérdező hozzászólása: Tudja valaki miként változik meg a jogviszonya?
Igen, igy jártok a legjobban. Off: de miért nem dolgozol? Mert úgy járnátok a legjobban!
Szia! Utolsó vagyok nem rúghatnak ki mert védett vagy.(terhesség)
A kérdező hozzászólása: Így nem rúghatnak ki?
Így jártok a legjobban. Csak a táppénz elõtt vedd ki az eddig felgyûlt szabadságokat, mert így még jobban járt.
A kérdező hozzászólása: Gondoltuk hamarabb összejön a kistesó:-))
A kérdező hozzászólása: Szia!!! Még egy kérdés kivel kell táppénzre iratnom magam, és mennyi idõs terhesen?


6 hetes vagyok és holnap megyek dokihoz! Múlt hét elején még csak 8mm-es petezsák volt. Mi lesz holnap? Ha megkérem a dokit kiír táppénzre?

Volt már vetélésem, PCOS-em van, 12 órában dolgozom és elég stresszes a munkahelyem. A kollégák is leginkább csak magukkal foglalkoznak. Nagyon nehezemre esik a bejárás és alig bírom ki az egész napot. Nem beszélve a sok idegességt?l ami az ügyfelek miatt és a sok munka miatt van.

Legjobb válasz: Szia! Ha hüvelyi uh-gal fog vizsgálni biztos lesz szívhang, és ki is írhatnak táppénzre. Én a védõnõnél úgy voltam hogy 20mm-s petezsákot láttak csak mert hüvelyit nem csináltak csak hasit és kiírhattak volna táppénzre akkor is. Szorítok neked.

Szia! Ha hüvelyi uh-gal fog vizsgálni biztos lesz szívhang, és ki is írhatnak táppénzre. Én a védõnõnél úgy voltam hogy 20mm-s petezsákot láttak csak mert hüvelyit nem csináltak csak hasit és kiírhattak volna táppénzre akkor is. Szorítok neked.
Persze, ha megkéred ír pár sort a háziorvosodnak, amivel a háziorvos kiír táppénzre. Utána már csak annyi a dolgod, hogy 2 hetetnte elmész a háziorvosodhoz az újabb táppénzes papírért, és azt bejuttatod a melóhelyedre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Jó lenne itthon maradni. De akkor is kiír ha még mondjuk csak a szikhólyag látszik azaz nincs még szívhang? Bár bízom benne hogy lesz! Legalábbis úgy érzem hogy lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Neked is! Igen, hüvelyi lesz már. De nagyon izgulok! :) Már annyira várom!
Engem szivhang nélkül már 5hetesen kiirtak.Elmondtam mit dolgozom, semmit nem kérdezett, csak irta is a javaslatot a háziorvosnak.
Nekem is 5 hetesen írta a javaslatot a háziorvosnak.Mond el a bejárást, stresszes munkát és ki fognak írni.
A táppénzen töltött idõ nem befolyásolja tgyásra, gyedre való jogosultságot.
Csak ajánlani tudom, a legjobb vitamin. Nincs tõle étvágyam, semmit nem híztam, és hányinger se gyötör. Igaz az ára húzos, de megéri. Ami még jó, hogy külön jódot és folsavat is tartalmaz. 12.hétig a 800 ajánlott.13.héttõl meg a 400.
Én azt szedtem a 12.hétig.13.héttõl pedig a femibion400-at szedem.Nekem nincs gondom vele.Nem hízok tõle, nincs hányingerem stb. 20+1
A kérdező hozzászólása: Ok!Mást kell szedni mellette?
Elsõ vagyok.Nem kell mellé semmi más.Ahogy elõttem írták, van benne jód és folsav, míg sok más magzatvédõben nincs.A 400-as még tartalmaz halolaj-koncentrátumot.Az igaz, hogy drágább mint más vitamin, viszont lehet mire vennél külön jód, folsav, halolaj bogyókat, ugyan ott lennél árban.

Ha másfél éve dolgozom a cégnél határozatlan idejű szerződéssel és múlt hét óta terhes táppénzen vagyok fenyegető vetéléssel akkor elküldhetnek? Mert sajnos közvetítő cég által van a munkaviszonyom nem céges dolgozó vagyok!

Legjobb válasz: Neked a közvetítõ ill. munkaerõkölcsönzõ céggel van szerzõdésed, úgy hiszem. Nekik kell írásban bejelentened, hogy babát vársz. Így felmondási védelem alatt állsz. Nem küldhetnek el.

Neked a közvetítõ ill. munkaerõkölcsönzõ céggel van szerzõdésed, úgy hiszem. Nekik kell írásban bejelentened, hogy babát vársz. Így felmondási védelem alatt állsz. Nem küldhetnek el.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Azt megtettem csak félek mert elküldések lesznek jövõ hónapba! De akkor sem küldhet el ugye?
Nyugi nem. Nagyon szigorú a törvény rá.Írásba kell bejelenteni ahogy az egyes válaszoló írta! Boldog babavárást!! :) 38hkm
Nem küldhetnek el. A munkaviszonyod nem fog megszûnni. Legfeljebb a cég kér másik dolgozót helyetted, de az már rád nem tartozik, mert neked a kölcsönzõ céggel van szerzõdésed. 1-es voltam
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Most már azért nyugodtabb vagyok!

Decemberig táppénzen vagyok veszélyeztetett terhesként, a múlt hét óta. Ebben az évben még van 5 nap szabadságom. Ezt elveszítem? Ha nem, akkor kötelesek kifizetni? Mikor fizetik ki?

Köszönöm

Legjobb válasz: Nem veszted el,mert mikor vissza mész majd dolgozni 2-3év mulva akkor ezt az 5napot is hozzá számolják a szabiaidhoz és ugy adják ki.

Nem veszted el, mert mikor vissza mész majd dolgozni 2-3év mulva akkor ezt az 5napot is hozzá számolják a szabiaidhoz és ugy adják ki.
A kérdező hozzászólása: Oh, és idén akkor ezt nem is igényelhetem?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!