Találatok a következő kifejezésre: Ha takarítunk az (14 db)

Ha takarítunk és az erős vegyszerszagokat beszívjuk, attól még nem lesz problémama a babával, ugye?

Legjobb válasz: Nem lesz probléma,de jobb vigyázni,én is mindíg takarítottam,hypo,domestos,de nem lett gond,csak jobb az óvatosság.

Nem lesz probléma, de jobb vigyázni, én is mindíg takarítottam, hypo, domestos, de nem lett gond, csak jobb az óvatosság.
Jobb az elõvigyázatosság , mondjuk nekem könnyû ezt mondani , mert a párom elvállalta azokat a feladatokat amiket vegyszerrel kell csinálni (fürdõszoba, WC).Ha nálatok ez nem mûködik akkor kesztyû , nyitott ajtó-ablak javallott.
... vagy szólj a szolgálólánynak...:)
szia! A vegyszerekkel csak óvatosan. Sokra rá van írva, hogy nem jó belélegezni, terhesen meg pláne nem. jó egészséget
Szia, Persze mindenki takarít, és én is tartok attól, hogy baj lessz, mert azt olvastam a belélegzett vegyszerek ártanak a babának.Hogyha nem tudod a belélegzést elkerülni vegyél vmi háztartási boltba vagy bricóba mûanyag maszkot.Az talán segít.A hajfestésnél is csak a belélegzés a káros.
Szia! Egyszeri ilyen tõl nem lesz gond, de jobb vigyázni, használj gumikesztyût, és ha teheted amikor takarítasz, szellõztess.Lehet maszkot is használni, bár én azt nem bírom, hogy a szám elõtt van valami, de érdemes.

Ha egy osztrák álláshirdetésben (mosogató, takarító) szerepel, hogy B kategóriás jogosítvány előny, az tulajdonképpen miért kell?

Úgy értem, hogy ténylegesen kell vezetni? Nekem kell beszerezni a takarítószereket vagy piacra járni? Azért lenne fontos, mert nekem van ugyan jogsim, de amióta megvan, kb. háromszor vezettem (tehát nem megy jól), és így nem tudom, hogy beírjam-e az önéletrajzomba, hogy van, vagy inkább ne.

Legjobb válasz: Ha bizonytalan sofõr vagy akkor semmiféleképpen ne írd bele! Ha még az itthoni környezetben sem megy akkor ott kinn még jobban befogsz gazolni. Jobb lesz az neked ha nem írod be énszerintem!

Ha bizonytalan sofõr vagy akkor semmiféleképpen ne írd bele! Ha még az itthoni környezetben sem megy akkor ott kinn még jobban befogsz gazolni. Jobb lesz az neked ha nem írod be énszerintem!
Azért csak írd be és plusz egy megjegyzés, hogy gyakorlat nélkül.

Így lehet fertőzést kapni? Ha pl törölközőm leesik a földre, otthon, és ugye a padló akármennyire is takarítja néha az ember, piszkos, szal ha utána beletörlöm magam, mik lehetnek a következmények?

Illetve begennyesedett pattanás, pl ha kifakad továbbvihet? ily módon? Törölközéssel?

Legjobb válasz: Ha leesik a földre és beletörölközöl, akkor nem lehet bajod. Feltéve ha: nem rendelkezel valami orbitális nagy nyílt sebbel... A pattanás pedig tovább vihetõ, sajnos. Nekem az arckrémtõl is tovább terjed. (erre az a legjobb mód, ha helyileg kezeled. ergo csak a pattanás felületére kened a kencét és nem az egész arcodra)

Ha leesik a földre és beletörölközöl, akkor nem lehet bajod. Feltéve ha: nem rendelkezel valami orbitális nagy nyílt sebbel... A pattanás pedig tovább vihetõ, sajnos. Nekem az arckrémtõl is tovább terjed. (erre az a legjobb mód, ha helyileg kezeled. ergo csak a pattanás felületére kened a kencét és nem az egész arcodra)
Az már nemsokat számít:D A törülközõ amgy is egy bacitenyészet, mivel párás helyen áll, rendszeresen vizet és élelmet (mindaz ami a bõrödrõl oda kerül rá) kap, ezért elég jó tenyészhely. Fölösleges amitt aggódni, hoyg a földtõl lesz fertõzõtt.


Anya és lánya együtt két óra alatt takarítja ki a lakást. Mennyi idő alatt végeznének külön-külön ha az anyának három órával kevesebb időre van szüksége a takarításhoz, mint a lánynak?

Valahogy másodfokú egyenlettel lehet megoldani, de hogyan?

Legjobb válasz: x – az anya ideje ha egyedül takarít x + 3 – a lány ideje ha egyedül takarít 1 óra alatt közösen kitakarítják a lakás: 1/2 részét, miközben az anya kitakarítja az: 1/x részét a lánya meg a 1/(x+3) részét, vagyis: 1/2 = 1/x + 1/(x+3), ebbõl: x*(x + 3) = 2*(x + 3) + 2*x x² + 3*x = 2*x + 6 + 2*x x² – x – 6 = 0, ebbõl: x₁ = 3 óra (anya), lánya: 3 + 3 = 6 óra Ellenõrzés: 2/3 + 2/6 = 1

x – az anya ideje ha egyedül takarít x + 3 – a lány ideje ha egyedül takarít 1 óra alatt közösen kitakarítják a lakás: 1/2 részét, miközben az anya kitakarítja az: 1/x részét a lánya meg a 1/(x+3) részét, vagyis: 1/2 = 1/x + 1/(x+3), ebbõl: x*(x + 3) = 2*(x + 3) + 2*x x² + 3*x = 2*x + 6 + 2*x x² – x – 6 = 0, ebbõl: x₁ = 3 óra (anya), lánya: 3 + 3 = 6 óra Ellenõrzés: 2/3 + 2/6 = 1

Szeptemberben ivartalanították a kutyámat (kan, yorki). Műtét előtt teljesen szobatiszta volt, mindig jelzett, ha le akart menni! Kb.1 hete egyáltalán nem szobatiszta! Minden nap takarítok és fertőtlenítek utána! Ez lehet az ivartalanítástól?

Legjobb válasz: Az ivartalanítástól kizárt, hiszen csak a heréit távolították el, beljebb nem piszkáltak semmit, a hiányzó hormonjainak meg semmi köze a pisihez-kakihoz. A felfázás egy reális lehetõség, de bármilyen más szervi baj is lehet, nem ártana megnézetni dokival. A másik lehetõség, hogy el van kényeztetve a szentem, és most épp így jön ki rajta a falkavezérség, hogy össze-vissza csinál mindent. Szóval elõbb doki, utána ha egészségügyileg rendben van az eb, akkor kutyakiképzõ.

Az ivartalanítástól kizárt, hiszen csak a heréit távolították el, beljebb nem piszkáltak semmit, a hiányzó hormonjainak meg semmi köze a pisihez-kakihoz. A felfázás egy reális lehetõség, de bármilyen más szervi baj is lehet, nem ártana megnézetni dokival. A másik lehetõség, hogy el van kényeztetve a szentem, és most épp így jön ki rajta a falkavezérség, hogy össze-vissza csinál mindent. Szóval elõbb doki, utána ha egészségügyileg rendben van az eb, akkor kutyakiképzõ.
Kizárt. Szerintem vidd el dokihoz, mert nem normális, ha csak bepisil lehet akar valami vese betegsége.
Persze, hogy lehet! De nem féltékenység, hanem csak az erõviszonyok tisztázása a lányod felé, ami azt jelenti, hogy egyáltalán nincs nálatok falkarend! A kutya azt hiszi, õ felsõbbrendû a lányodnál, és mivel szagnyomokat hagy már a kézlenyomatával is, õ ezt bejelöli. Tisztázza, hogy a lakás az õ területe. Mindenképp ki kellene kérni egy szakértõ tréner tanácsát, mert késõbb komoly gondok is lehetnek belõle - gondolok itt harapásra például.
Gondolom az ivartalanítás után babusgattátok, kényeztettétek. Ezt õ úgy értékelte, hogy körülötte forog a Föld, mindenki kiszolgálója. Nagy eséllyel eddig is ingatag volt a helyzet, most végképp úgy érzi, hogy õ a fõnök, megteheti hogy végigjelöli a lakást.
hogy érted hogy egyáltalán nem szobatiszta? már ugy értem h pl nekem az ivartalanitott cica szoba tiszta volt, de egy idõben elkezdett minden hova pisilni, még az ágyamr a is kis foltokat hagyott, elvittük orvoshoz és kiderült hogy "felfázott"
A kérdező hozzászólása: Hétfõn visszamegyünk a kórházba! Beszélek azzal az orvossal, aki mûtötte! Bár lehet, hogy nincs semmi baj, mert már 2 napja újra szobatiszta!
Elõbb az állatorvosodat kérdezd, ha nincs eü. probléma akkor bizony egy házhozjáró tréner fog tudni segíteni ...!
Az éjjel 1-i válaszoló vagyok. 1, 5 kilós kutya is tud harapni, nem kell õket lebecsülni! Pláne egy terriert! A yorki egy vérbeli terrier, régen kotor funkcionáltak! És igenis tud harapni, amit te nem úgy veszel fel, de a kislánynak igenis fájhat, nagyobb sebet is okozhat.
https://www.google.com/search?client=opera&rls=hu&q=hogyan+l.. Olvasgass, és tisztázd a kutyáddal, hogy hol a helye. A kutyaiskola sem rossz ötlet, de a legtöbb helyen nem foglalkoznak ilyen dolgokkal, úgyhogy olyan sulit keress, ahol kezelnek problémás ebeket is.
A kérdező hozzászólása: ma 01:31-es válaszoló! Igazad lehet a szagnyomokkal kapcsolatban! Hol kérjek segítséget? Kutyaiskolában? A harapástól nem félek, mert a kutyám 1, 25 kg! Szerencsére nem tud kárt tenni senkiben! De nem szeretném, ha úgy érezné a kutya, hogy támadnia kell!
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy nevelési gondok, mert 1 hete kezdõdött, és a kutya már 3 éves! Szóval, ha eddig jólnevelt volt, akkor miért felejtette el?
Semmi köze a mûtéthez. Nevelési gondok.
A kérdező hozzászólása: Az a gáz, hogy be is kakil! Ja, azt elfelejtettem írni, hogy rejtett here mûtétje volt! Ebben az esetben sem sérülhetett meg semmi? Lehet összefüggés azzal, hogy van egy 8 hónapos lányom, aki most kezdett el mászni, és többet kell figyelni rá? Féltékeny lenne?
ivartalanításkor altatják az én cicáim, aznap utána másztak fel a legforróbb kályhára, lehet, hogy megfázott

Terhesség alatt, ha gumikesztyû nélkül takarítok vegyszerrel (hypo, domestos, vízkõoldó, stb), azzal árthatok a babának?

Kesztyûfóbiám van, a sima kesztyût se viselem el magamon, a gumikesztyût meg egyenesen rühellem, kipattogok és viszketek tõle. De ha érintkezik a bõröm valamilyen vegyszerrel, az nem káros a picire nézve?

Legjobb válasz: Max ha megiszod.....

Max ha megiszod.....
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. :) Bocsánat, ha idióta a kérdés, de például elvileg hajat se lehet festeni terhesség alatt, szintén azért, mert a bõrön keresztül felszívódhat a vegyszer, gondoltam hátha ez is ugyanolyan dolog. :)
Hajat festeni nem azért nem lehet, mert felszívódik a vegyszer, hanem azért, mert zárt térben belélegzed és az káros. Szabad levegõn minden további nélkül szabad hajat festeni.
Egyaltalan nem lesz semmi baja ha a kezed olyan lesz csak utana ne nyalogasd. :-) boron keresztul nem szivodik fel h kart okozzon piciben. :-) csak sokat belelegezni nem jo es ugye szajon at inni belole, de ez nem terhesen is karos. :-) gondolom ezzel nem mondtam ujat. :-)
a hajfestés már nem igaz, föleg hogy vannak már ammónia mentes festékek is. A babádnak ártani nem fog de a börödet szét fogja szedni és nem ajánlatos ezeket hazsnálni kesztyû nélkül. Én láátam már égési sérüléshez hasonló sérüléseket ilyen szerektõl, kesztyû nélküli hazsnálatnál. Neked nem egészsges. Meg a belélegzése nem egésszges.
Egyszer nem figyeltem a szellõztetésre és erõsebb vízkõoldót használtam, persze gumikesztyûvel, nagyon rosszul voltam utána. szerintem a kesztyû és fõleg a szellõztetést nagyon fontos. Nem vártam babát akkor.
Ülj le velük komojan és beszéld meg velük ha látják hogy komoj a dolg szerintem belemennek :)
13.41:már csak arra vagyok kiváncsi mennyi zsebpénzt kapsz. Egyébként nem tudom mirõl irogatsz, családban nevelem a gyermekeimet, de eszünkbe se jutna a párommal heti 3000-et odaadni egyiküknek se, hogy költse amire jólesik....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a komikat.próbálom megnézni, hogy melyikek azok, amelyek a leghatásosabbak lennének. :) köszönöm még1x
heti 3 ezer az rengeteg pénz egy hónapban. talán ha mondjuk a takarításért cserébe(ami megjegyzem, amugy is dolgod lenne-elvégre neked is jó ha tiszta és rendezett körülmények közt élsz, plussz ennyit igazán megtehetsz) HAVI 5000FT-ot kérnél, az sokkal reálisabb lenne
A kérdező hozzászólása: jah, és 12 éves vagyok. tényleg nem baj ha nem 3000 forintot kapok, de szeretnék zsebpénzt. a barátnõm is kap hetente 3000 ft-ot. Persze hogy dolgoznék. akár minden nap !!! Michael Jackson-os dolgokra gyûjtök. mert szeretnék gyûjteményt. könyveket, ilyesmiket. persze ehhez kell a pénz is. köszi a komikat. =)
15:12 Lol szep lenne ha 28 eves fejjel zsebpenzt kapnek :D
16 éves vagyok, a felsõkategória alján/középkategória tetején vagyunk, ha az anyagiakat nézzük, a fõvárosban lakunk, de "csak" 4000 ft zsebpénz kapok egy hónapban. nem is szeretnék többet. nem értem, miért kéne a gyereknek többet adni, ha jobban él a család :)
20:34-es vagyok drága kérdezõ, ne tudd meg, mennyire jó érzés úgy összegyûjteni a pénzt valamire :) én egy 8000 ft-os ruhára vártam másfél hónapot, és sokkal jobb érzés hordani, mint azokat, amiket mondjuk egybõl megvettem. eszmei érték, ha érted, mire gondolok.
A házimunka alap nem jár érte jutalom ha 2 gyerek után meg a férjed háziállatok után subickolod majd a lakást akkor se kapsz érte semmit. Ha ennyi pénz kell huzz dolgozni.
hát 3000 tényleg nagyon sok... talán kisebb öszeggel, 1500ftal próbálkozhatnál. aztán lehet késõbb emelést kérni ;) persze csak módjával.
A gyerektartást igen a gyerekre kell költeni.Az iskoláztatására, rezsijére, élelmezésére, gyógyításaira. Nem pedig eltapsolni ki tudja hol. Még ruhát se kötelezõ minden hónapba venni-sokaknak nem is tellik belõle. Igen, az elvált apák meg arról híresek, hogy még zsebpénzt is adnak a gyereknek-elég érdekes a gondolkodásod.
...attól még kaphat 2 embertõl szebpénzt, lehet, hogy az apja, ah elmegy, a gyerektartásból, amit amúgy is a gyerekre kell költeni - leválaszthat x összeget, amit a lány zsbepénz formájában kap meg, a többit meg az anya. eleget fog dolgozni majd ha felnõtt, persze alkalmi diákmunka az csak hasznos. engem sose küldtek dolgozni, magamtól mentem diákmunkára, de zsebpénzt mindig kaptam, még ha nem is rendszeresen - pedig nem voltunk gazdagok. szerintem egy jó szülõ, ha tud, ad zsebpénzt, jobb a rendszeres, mint az összevissza, mert abból lehet megtanulni beosztani. el kell fogadni, hogy egy tinédzsernek vannak saját igényei, van kis magánélete, intim szférája, az õ munkája az, hogy tanuljon, és jó érzés, ha a szülei bíznak benne és kap zsbepénzt, és nem kell mindig kuncsorognia, hogy kér x Ft-ot, a szülõ meg nekiesik, hogy mire kell stb... fontos tiszteletben tartani a gyerek magánszféráját is. szerintem a kérdezõ korrekt és rendes gyerek, zsebpénzre van igénye, ami abszolút érthetõ, viszont cserébe adna is valamit, nem kötelezõ neki kitakarítani a lakást, max a saját szobáját kell rendbentartania. 28/N
nekem is elváltak a szüleim. másfél éve. szerintem elsõnek kezdj el magadtól takarítani, ne kérj zsebpénzt. majd ha úgyérzed örül neki hogy megcsináltad a dolgoakt beszélgess el vele hogy szeretnél egy kis pénzt. de ne mondj neki konkrét összeget, majd õ meg mondja és utána te mondod h elég lenne e. .:'D
Kedves 12:21 -es válaszoló! Elõször tanulj meg helyesen írni, s majd utána osztogass tanácsokat! A "komoly" szó az nem j!!! A kérdezõtõl azt kérdezném, hogy hány éves vagy? Mert ha elmúltál már 16 kereshetsz valami diákmunkát. Az otthoni takarítás alapvetõ dolog, pénz nélkül KELL megcsinálni!
ülj le mindkettejükkel, akár külön külön, elõször azzal, aki a jobb fej. mondd meg, hogy elég idõsnek tartod magad, hogy zsebpénzed legyen és azért szeretnéd ezt megkapni rendszeresen, hogy megtanuld beosztani a pénzt, mielõtt dolgozó ember leszel és kérdezz rá, mik a feltételei ennek...csak diplomatikusan leülhetsz velük kettesben is és akkor már azt is megmondhatod, hogy a fiatalságod, gyeekkorod és a tanulmányaid rovására megy, ha veszekednek, jó lenne, ha kulturáltan tudnák intézni, és kérdezz rá, mit tudnál segíteni ebben, hogy megkönnyítsd mindkettejük helyzetét.
3e forint hetente? hát ez szerintem iszonyúan drága... én 15 éves vagyok és kapok heti 500 forintot OO
kedves 2., ne legyél már ilyen rosszindulatú, õ rossz helyesírássla is lehet jó ember és adhat korrekt, ötletes tanácsot, mert itt ez az egyetlen jó tanács: beszélni a szülõkkel és vedd észre, hogy a kérdezõ nem ingyen kéri a zsebpénzt, holott járna neki, hiszen gyerek vagy tanuló (!!!!), hanem valamit nyújtani szeretne cserébe, valami olyat, ami a képességeinek megfelel és a család hasznára is válik (pl a szülõknek nem kell este, munka után kitakarítaniuk). a gyereknek JÁR érzelmi ÉS anyagi támogatás (anyagi helyzettõl függõ mennyiségben), a szülõ köteles gondoskodni róla, és eltartani amíg tanul, ezt magára vállalta, amikor megszülte, mégis, mikor tanuljon meg a pénzzel bánni, amikor elvégzi a fõiskolát és elmegy dolgozni, addig meg azt se tudja, mi mennyibe kerül?
nem sok az a 3000 ft, persze attól függ, mennyi idõs az illetõ, hányan vannak testvérek, fõvárosban, városban vagy falun laknak-e, milyen a tanulmányi eredménye stb, mennyi mindent kell magának finanszíroznia, pl ruházkodást, suli büfét, írószereket, bulit, mozit, vattacukrot, ezekre külön kap-e pénzt, vagy a zsebpénzébõl kell finanszíroznia és ha igen, mely tételeket... ezeket meg kell beszélni zsbepénz elõtt, hogy jó, például kapsz heti x forintot, ebbõl magad finanszírozod a barátnõzést, a mozit, ha külön kiadás van pl új cipõ vagy ruha, akkor szülõk veszik, és ezért cserébe x tanulmányi átlagot, rendszeres mosogatást vagy akármit várunk.
A takarítás alap. Havi 12000 meg rengeteg zsebpénz, felejtsd el.Fõképp, hogy most egy szülõ fog eltartani. Keress diákmunkát.
12.32:ne irogass hülyeségeket. Zsebpénz nem jár senkinek kötelezõen.
A kérdező hozzászólása: hát.köszi, húzzak dolgozni 12 évesen -.-"

Mennyire árt az LCD monitornak a tisztítószer (konkrétan MR Muscle), ha csak egyszer takarítjuk le azzal, és többször nem?

Múltkor azzal a tisztítószerrel törölte le a monitort apám. Károsodhatott t?le a monitor? Ha igen mennyire súlyosan?

Legjobb válasz: Lefolyótisztítóval monitort?? Szétmarja ember. Nem tesz neki jót az biztos. Egyébként meg egy kicsit félrement a topic.

Lefolyótisztítóval monitort?? Szétmarja ember. Nem tesz neki jót az biztos. Egyébként meg egy kicsit félrement a topic.
A kérdező hozzászólása: Hát a flakonjára az volt írva, hogy ablaktisztító.
Hát akkor egy kicsit el volt cseszve a címzés enyhén szólva, http://www.adatlap.hu/scj/docs/scj_MrMuscle_lefolyotisztito_..
Amúgy enyhe tisztítószeres nedves ruhával lehet jól letörölni, pl. Clin ablaktisztító. Utána pedig, ha nem hányod tele a monitort egy száraz és puha ruhával elég portalanítani (mondjuk azzal amit kaptál a monitorodhoz - nekem a Samsunggal adtak).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, de valaki nem tudná, hogy ez károsítja-e a monitort? Mert én semmi változást nem látok. 3. válaszoló: nekem LG monitorom van, és ehhez nem adtak semmiféle törlõkendõt, de úgy tudom, hogy a pamutrongy megfelel a tisztításra. A baj csak az volt, hogy azzal nem lehetett leszedni 1-2 szennyezõdést, ezért fújta rá apum a tisztítószert, és azzal lejött.
nem lett baja nyugi

Az baj ha az ékszertekim páncélja ilyen algás, sötétzöld (szinte fekete) színű, hiába takarítom :|?

Legjobb válasz: fogkefével megtisztíthatod a páncélját milyen vízben vannak, csapvízben?

fogkefével megtisztíthatod a páncélját milyen vízben vannak, csapvízben?
A kérdező hozzászólása: Igen, csapvízben...miért, miben kéne h legyen? amúgy épp ez az hogy hiába takarítom viszonylag sûrûn fogkefével, valamennyi alga így is van rajta!
ha sima csapvízben vannak, akkor mindig is algás lesz enyémek is abban vannak :) azért kérdeztem csak, mert több kérdésnél is olvastam h nem csapvízben vannak a tekik..
0 ft. Önkéntes munkások csinálják.
Attól függ , ha tigriseket takaritod akkor annak is örülhetsz ha nem esznek meg :D
A kérdező hozzászólása: Önkéntesek??? Egy ismerõsöm dolgozik ilyen helyen, és biztos, hogy kap fizetést... csak nem akartam õt megkérdezni, hogy mennyit...
persze, vannak dolgozók is, de sokan szeretnek önként dolgozni, szóval ha így nézzük, valószínû nehezebb bekerülni is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!