Találatok a következő kifejezésre: Ha tablettát az ember, (4 db)

Most őszintén. Miért izgatja az embereket, ha én tablettát szedek, és miért leszek ettől rossz ember?

Tisztában vagyok az el?nyeivel, hátrányaival, mellékhatásaival, 20 évesen kezdtem szedni, bevált, semmi gond, erre jönnek, hogy medd? leszek, meg belehalok.

Legjobb válasz: én kb 3-4 éve szedem. semmi bajod nem lesz tõle...

én kb 3-4 éve szedem. semmi bajod nem lesz tõle...
Szia! Én nem szedek tablettát, és nem ítélek el senkit, aki a védekezésnek ezt a módját választja. Azt hiszem, azért van ez a jelenség, amit említesz, mert mostanában a média által is nagyon erõltetett az egészséges életmódot folytató ember képe, aki napi 1, 5 órát edz, párolt zöldséget egyik hallal, nem dohányzik, nem iszik, és nem szed tablettát. Szerintem ne stresszeld magad emiatt.
ne foglalkozz ezzel...én is szedtem 20évesen kezdtem s szedtem 3 évig.... most van egy szép kisfiam...ha majd babát szeretnél elõtte fél évvel hagyd abba.
de egy gen birka az utolso hozzäszolo.ezzzel miéRt tenné tönre magät??istenem . a nök 90%szed tabit.semmi baj nem lesz töle.
Nem vagy szar ember és ha ismered a gyógyszer elõnyeit- hátrányait, mint ahogy írtad is, akkor ne törödj az ilyen emberekkel! Nyugi én is 3 éve szedek tablettát és minden ok, jól érzem magam a bõrömben! Szóval engedd el a füled mellett a gonoszkodó megjegyzéseket!!! Senkinek nincs hoga, hogy elszúrja a kedved! R.
Nem vagy szar ember, csak fogadd el, hogy vannak, akiknek fontosabb az egészségük!Az pedig a Te dolgod, hogy mivel teszed tönkre magad és mivel nem!
azért ebben nem lennék biztos, bár én is fogamzásgátlót szedek. Anyámnak annak ide3jén két vetélése, meg egy fogyatékos, életképtelen gyermek születése volt a következménye és a tabletta még mindig forgalomban. Szervezet függõ, hogy ki hogy reagál rá, ha tisztában vagy a következményekkel, senki nem vetheti a szemedre. Megkérdezném, nem a kedves szülõk egyike traktál ezzel folyton? Arról nem is beszélve, hogy én annak idején azért is (többek között) kezdtem el szedni, mert már mindenki szedett körülöttem, csak én voltam, aki még óvszerezett.
Szerintem ebbõl nem kéne társadalmi státuszt csinálni. Szedd nyugodtan, egészségedre, õszintén kit izgat. Ez köröbeül ugyanolyan szinvonalas kérdés, minthogy a 13 centis farok az nagy e, és , hogy a pasik szeretik- e a kismellû nõket. Amúgy 100 ilyen volt már a fórumon, már csak ezért is unalmas
Szedd én is szedem mert, nem akarok babát de, önfeledten akarom érezni a párom pl ha éppen egy lépcsõházban támad kedvem vagy vmi extrém helyen. Most vannak olyan nõk akik itt sajnáltatják magukat hogy, nekik a tabletta baszta el az életüket kicsit már elegem van ebbõl ott a pszichológus aki segít. Nem kéne rágalmazni másokat mert, szednek vmit. ennyi erõvel ne egyél c-vitamint az is tabi. Sõt ha beteg vagy akkor gyógyulj meg magadtól minek a antibiotikum attól is meghalhatsz ennyi attól is tönkreteszed magad.
Én nem szednék ilyet, ráérek majd 80 évesen naponta gyógyszerezni magam. Viszont szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, h mit szed (a gyógyszergyáraknak is meg kell élnie valamibõl :-D), mivel nekem nem árt vele, nem kell lebeszélnem róla. Legfeljebb elmondom 1x, hogy nem tesz jót, aztán majd eldönti, mit akar. Ja, és nem tudom, h miért kell lepontozni mag lebirkázni azt, aki azt mondja, h õ nem szedné. Ez is egy vélemény, és nem traktál ezzel senkit.
Szia! Remélem, ez a kérdés nem az én korábbi kérdésemnek hatására merült fel, miszerint: mért szed mindenki fog.gátlót?? Ott eléggé összevesztek az emberkék, ezt-azt vágtak egymás fejéhez... Egyébként nem vagy szar ember, hogy lennél az? Aki ilyet mond, azzal ne foglalkozz! Az hogy vki nem ért egyet veled vmiben, még nem jelenti hogy õ vagy Te rossz ember, csupán máshogy vélekedtek.

Ha tablettát szed az ember, akkor is érvényes még, h a ciklus 14-18. ig napja közt a legnagyobb az esély a teherbeesésre?

a 17.és 18. napon együtt szeretnénk lenni, szedek gyógyszert(2 hete), de óvszer is lenne mellette...biztonságos akkor?

Legjobb válasz: A fogamzasgatlo egy honap utan ved rendesen. HA rendesen szeded tok mindegy melyik nap lenne a peteeresed, mert a bogyo azt meggatolja. Szoval nagyon valoszinu, hogy nem esel teherbe. Egy honap utan akkor lehet szeretni egymast es ugy ahogy csak akarjatok. Most azonban igen jo otlet meg a gumi!

A fogamzasgatlo egy honap utan ved rendesen. HA rendesen szeded tok mindegy melyik nap lenne a peteeresed, mert a bogyo azt meggatolja. Szoval nagyon valoszinu, hogy nem esel teherbe. Egy honap utan akkor lehet szeretni egymast es ugy ahogy csak akarjatok. Most azonban igen jo otlet meg a gumi!
A kérdező hozzászólása: persze gumi mindenképp lenne mint eddig is, de ha most kezdtem szedni 2 hete a tabit, akkor már ez a peteérésem is azért meg van gátolva, vagy ez még most a megesélyesebb?? ettõl függetlenül ekkor ebben az idõszakban gumival is teljesen bizti ugye?
Nézd meg a gyógyszered betegtájékoztatóját, hogy mikortól véd! Nem kell kivárni az 1 hónapot, vagy az elsõ szemtõl, vagy 7 nap után már védettséget ad!!! Szóval ez az 1 hónap hülyeség! Ha a mensi elsõ 5 napjának valamelyikén vetted be az elsõ szemet, akkor már a peteérést gátolja a tabi!

Mi történik akkor ha az ember túladagolja pl a Coldrex MaxGrip tablettát?

Azt hiszem a napi maximális fogyasztható mennyiség az 8 db... a legnagyobb kiszerelés pedig 24 szem... mi van akkor ha az ember tegyük fel megeszi mind a 24-et? Még vmi olyasmire is emlékszem, hogy 1.000mg paracetamol van egy tablettában. És így 8.000mg helyett 24.000mg kerülne a szervezetbe.

Legjobb válasz: Leginkább elszállna a májad. A paracetamol erõsen májkárosító.

Leginkább elszállna a májad. A paracetamol erõsen májkárosító.
Ahogy az elsõ írja, tönkrevágja a májat.

Azt irja h a tri regol tabletta veszít hatásából ha hasmenése van az embernek. Ez igaz?

a héten kicsit rosszul étkeztem vagyis keveset és volt egy kis hasmenésem...tegnap nem volt már de lefeküdtem barátommal lehet ebből baj?

Legjobb válasz: Tri regol mellett nem valószínû, az egy nagyon magas hormontartalmú szer, biztos szükséged van rá? A korszerûbbekben negyed annyi hormon van, persze a tri regol nagyon olcsó, de nem hiába, 25 éve gyártják változatlanul .

Tri regol mellett nem valószínû, az egy nagyon magas hormontartalmú szer, biztos szükséged van rá? A korszerûbbekben negyed annyi hormon van, persze a tri regol nagyon olcsó, de nem hiába, 25 éve gyártják változatlanul .
A kérdésedre is válaszolva, minden fogamzásgátló veszít a hatásából, ha a bevételtõl számított 6 órán belül hasmenésed van vagy a szedés közben antibiotikumos kezelés alatt állsz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) már két éve ezt szedem nekem nincs problémám vele :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!