Találatok a következő kifejezésre: Ha tablettát az (432 db)

Használ az L-karnitin? Az jó ha olyan DM-ben kapható pezsgőtablettával viszem be? Ha lefekvés előtt beveszek egy C-vitamin tablettát az segít a fogyásban?

NE ÍRJON SENKI OLYAT HOGY INKÁBB MOZOGJ, MEG EGYÉL EGÉSZSÉGESEN, MEG HASONLÓK! Mert azt csinálom és ezzel kapcsolatban nem kell a tanács! Csak az írjon aki próbálta már az L-karnitint, vagy tud valamit a C-vitaminnal kapcsolatban. Mindkett?t a Norbi Update könyvb?l szedem egyébként.

Legjobb válasz: Nagyon köszönöm!:) Végre egy igazán hasznos válaszadó!:D Egy csomószor van olyan hogy ahelyett hogy válaszolnának inkább kioktatnak... -.- Egy mûsorban úgy halottam hogy az ilyen bolti dolgokban pl. krémekbe azért raknak minimális(és hatástalan) mennyiségût a hatóanyagból, mert különben sok emberen kellemetlen mellékhatások jönnének ki a személytelen adagolás miatt. Így viszont sokkal jobban veszik. Majd azért kiváncsiságból megnézem hogy egy pezsgõtablettában mennyi van. (amúgy a napi max. az az egy tabletta) Ennek is van valami rémes mellékhatása egyeseken?

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!:) Végre egy igazán hasznos válaszadó!:D Egy csomószor van olyan hogy ahelyett hogy válaszolnának inkább kioktatnak... -.- Egy mûsorban úgy halottam hogy az ilyen bolti dolgokban pl. krémekbe azért raknak minimális(és hatástalan) mennyiségût a hatóanyagból, mert különben sok emberen kellemetlen mellékhatások jönnének ki a személytelen adagolás miatt. Így viszont sokkal jobban veszik. Majd azért kiváncsiságból megnézem hogy egy pezsgõtablettában mennyi van. (amúgy a napi max. az az egy tabletta) Ennek is van valami rémes mellékhatása egyeseken?
A kérdező hozzászólása: xD elolvastam hogy az én "komplex" C-vitaminom ami 166%-ban kielégíti a napi szükségletet 100 mg-ot tartalmaz xDxDxD nem érte meg az az 500 Ft...
Persze nagyon jó, hogy több vitamint szedünk naponta, mint ami az ajánlott (lásd pl. C-vitamin, ahol 60 mg az ajánlott, de már szinte minden kutató egyetért abban, hogy 200-1000 mg fogyasztása megfelelõ, maximum hasmenést okoz). De amíg a C-vitamin kellemetlen mellékhatása a hasmenés, addig a napi 1 g feletti l-karnitin fogyasztás halszagot okozhat, úgyhogy ennek túladagolása nem biztos, hogy jó ötlet. De ha szereted a halszagot, persze a legjobb választás.

Claritine Akut Tabletta az antibiotikum? Befolyásolja a fogamzásgátló tabletta hatását? Egyébként mi történik ha a tabletta mentes napon beveszek egyet, elmegy a tabi hatása?

Legjobb válasz: A claritine nem antibiotikum, hanem egy úgynevezett antihisztamin, amit allergiás betegségekre szoktak adni. Nem valószínû, hogy befolyásolják egymást, de a biztonság kedvéért egy órás különbséggel vedd be õket. A fogamzásgátló hatása nem megy csak úgy el.

A claritine nem antibiotikum, hanem egy úgynevezett antihisztamin, amit allergiás betegségekre szoktak adni. Nem valószínû, hogy befolyásolják egymást, de a biztonság kedvéért egy órás különbséggel vedd be õket. A fogamzásgátló hatása nem megy csak úgy el.

Ha tabletta mellett esek teherbe, azt hogyan veszem észre? De úgy, hogy még ne csússzak ki a 12 hétből.

Legjobb válasz: 23:44-esnek: És aki 30-40 felett fogamzásgátlót szed, az már 15-20 éve szedheti, úgyhogy az elsõ kérdésed, hogy 10 éves korában kezdett-e el szexelni, nem is értem... "Ha igaz amit írtál,akkor tudhatnád, hogy ha teherbe esel nem jön meg" Ez hülyeség. Ha gyógyszert szedsz, megvonásos vérzés jelentkezik fõleg az elsõ két hónapban, de utána sem muszáj elmúlnia. Ezért van az, hogy tabletta mellett nehezebb észrevenni, ah terhes vagy, mert megvonásos vérzés van! Szerintem ha aggódsz, akkor havonta csinálj egy tesztet a vérzés után 3-4 nappal, de ha rendszeresen szeded, nem sok esély van a terhességre.

23:44-esnek: És aki 30-40 felett fogamzásgátlót szed, az már 15-20 éve szedheti, úgyhogy az elsõ kérdésed, hogy 10 éves korában kezdett-e el szexelni, nem is értem... "Ha igaz amit írtál, akkor tudhatnád, hogy ha teherbe esel nem jön meg" Ez hülyeség. Ha gyógyszert szedsz, megvonásos vérzés jelentkezik fõleg az elsõ két hónapban, de utána sem muszáj elmúlnia. Ezért van az, hogy tabletta mellett nehezebb észrevenni, ah terhes vagy, mert megvonásos vérzés van! Szerintem ha aggódsz, akkor havonta csinálj egy tesztet a vérzés után 3-4 nappal, de ha rendszeresen szeded, nem sok esély van a terhességre.
7 éve szeded már! Mikor kezdtél szexelni? 10 évesen? Ha igaz amit írtál, akkor tudhatnád, hogy ha teherbe esel nem jön meg. Ha meg nem estél teherbe akkor megjön. a 12 hét meg min 3 hónap, tehát ha már egyszer vagy kétszer nem jött meg akkor tuti, hogy terhes vagy!!!! De még nem csúsztál ki!!!
A menses nem olyan mint máskor(ha megjön):barnás inkább, rövidebb ideig tart. De ha kezdõ gyógyszeres vagy akkor ez a tabitól is elõfordulhat.
Igen, ha mindenképp a 12. hétnél elõbb akarod észrevenni, akkor elég kéthavonta is:)
úgy hogy ha gyanú van csinálsz tesztet. a mensi elmaradására nem lehet számítani, mert általában nem marad el, mire meg elmarad addigra simán kicsúszol a 12 hétbõl. egyébként nem lehetsz terhes ha rendesen szeded, úgyhogy nyugalom.
A kérdező hozzászólása: értem...de akkor elég 2 havonta is csinálni, nem?:)
Egyetértek. Ha emiatt aggódsz, akkor minden hónapban, a vérzés után pár nappal csinálj egy terhestesztet, csak hogy megnyugodj.
elõzõ vagyok. a megvonásos vérzés minden hónapban jelentkezik, az elsõ két hónapot arra az esetre értettem, ha netán teherbeestél.
A kérdező hozzászólása: 24 éves vagyok...azért tettem fel a kérdést, mert ezen az oldalon sokszor olvastam, h aki tablettát szed, annak jelentkezik vérzés akkoris, ha teherbe esett...ésígymost ráparáztam, hogy akkor honnan tudhatom, ha esetleg teherbe estem?
A kérdező hozzászólása: szóval barnás, és rövidebb ideig tart....értem. köszi. nem, nemvagyok kezdõ, 7 éve szedem már.
A kérdező hozzászólása: köszi. rendesen szedem, viszont a gyógyszerem triregol. 7 évig nemvolt vele semmi gondom, semmi mellékhatás, a kezdetektõl nagyon megvoltam vele elégedve, viszont olvastam, hogy a triregoltól nagyon sokan teherbe estek. na és ígyjött rám a para...

Ha letelt az egy havi tabletta menyiség, és megjött és el is ment akkor már lehet gumi nélkül?

Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy ha a 28db fogamzásgátló tabletta elfogyott és abban az egy hétben mikor nem kellett szedni megjött és el is ment már a havim, pl másnap már csinálhatjuk gumi nélkül, vagy még pár tablettát szedjek a biztonság kedvéért? köszönöm, 17/L

Legjobb válasz: Ha 28 darabos tablettát szedsz, akkor ott nem kellett volna szünetet tartani. 21 db-os tablettánál van szünet. Ha 21 szemre gondoltál, csak elírtad, akkor már nem kell gumi.

Ha 28 darabos tablettát szedsz, akkor ott nem kellett volna szünetet tartani. 21 db-os tablettánál van szünet. Ha 21 szemre gondoltál, csak elírtad, akkor már nem kell gumi.
2. levéltõl véd tutira, ha a 8. napon elkezdted szedni.
A kérdező hozzászólása: szia! 21 (: elírtam :) az elsõ levéllel fogyott el, és úgy mondta a nõgyógyász, hogy az elsõ után 1 hét szünet, és folytatás (: ma ment el a havim, pl holnap már csinálhatjuk gumi nélkül? :) köszii
öhm. olvasd el a használatit :) amúgy megy nagyon jól van megoldva, és ugyan mivel a 7 napos szünetben nem szeded, nem véd, de nem eshetsz teherbe, mivel akkor nem vagy termékeny. persze csak ha pontosan szeded és minden, a betegtájékoztatóban foglaltaknak megfelelsz. az pedig egy hülyeség, hogy a 2. levéltõl véd. aki írta, olvasson utána kicsit.

Biztos hogy lefog menni a magas vérnyomás, ha beveszem azt a tablettát ami direkt arra van, és ha igen akkor kb mennyi idő múlva fog lemenni a vérnyomás?

Legjobb válasz: Van olyan tabletta ami leviszi az esetleges magas vérnyomást esetenként, van olyan ami a meglevõ állandó magas értéket tartja alacsonyabb szinten.

Van olyan tabletta ami leviszi az esetleges magas vérnyomást esetenként, van olyan ami a meglevõ állandó magas értéket tartja alacsonyabb szinten.
A mellékhatások azok mellékhatások, ha valaki elolvassa a tájékoztatót, annak tudni kell hogy mire számíthat. Veszélyesen beavatkozni ilyen gyógyszernek nevezett anyaggal, megváltoztatni a szív összehúzódás ütemét, szerinted ez elhanyagolható dolog? Szegény tudatlan embereket megvezetni ilyen semmitmondó dumákkal, gratulálok! Igen, ez a mai egészségügy, CSAK!!! a gyógyszerek léteznek, mindenáron azokat kell nyomatni, az hogy valakik ebbe bele is halnak, az kit érdekel??? Létezik egy csomó alternatíva, veszélytelen, természetes módszer, hisz nem születik senki magas vérnyomással, nem ott kéne kutakodni, hogy mit rontott el az illetõ??? Nem az okot kéne feltárni??? Talán vissza lehetne csinálni ha gondolkodnánk egy kicsit. Nem!!! Inkább válasszuk az egyszerûbb megoldást, aminek kapcsán már biztos hogy életünk végéig függünk majd a gyógyszerektõl, garantáltan ügyfelei maradunk a gyógyszeriparnak. Hisz ez a cél!!! Kedves kérdezõ, nyisd ki a szemed, és járj utána természetes lehetõségeknek, mert számtalan van, csak elnyomják õket!!!!
A Bisoprolol egy, a béta blokkolók körébe tartozó szer, még hozzá a béta receptorok egyes típusára szelektív, hosszú hatással rendelkezik. A szelektivitása miatt a mellékhatások köre lényegesen alacsonyabb, meglévõ asztmát vagy asztma-hajlamot nem súlyosbít. Alkalmazása reggel javasolt, reggeli elõtt vagy közben, folyadékkal, szétrágás nélkül. A hatás a maximumát két hetes alkalmazást követõen éri el.
Ne éhgyomorra vedd be a gyógyszert soha semmilyen körülmények között. Évek óta kénytelen vagyok szedni hogy elfogadható szinten legyen és beveszem a napi adagot reggel kaja után és rendszeresen és 123hgm meg a gyomrom is oké. Egyszer a kórházban a nyelvem alá fújtak egy sprével levitte de az eseti megoldás.
A kérdező hozzászólása: Bisoprolol ratiopharm a gyógyszer neve
20:22 "Ezeket a gyógyszereket Amerikában már betiltották, mert sok ember haláláért felelõsek." Amerikában nincsenek betiltva a magas vérnyomás elleni gyógyszerek. Nem kéne hülyeségeket írni. Valamint nem csak a stressz miatt lehet magas a vérnyomás, hanem szervi probléma miatt is.
Gyógyszerfelhasználás szempontjából biztonságosabb lenne, ha vényköteles cuccokat nem ajánlgatnánk. Ezek nem véletlenül vényköteles szerek, várjuk meg, milyet kapott az orvosától...
Ha pld Corinfart veszel be eseti magas értékre összetörve akkor fél egy órán belül leviszi.
Szia! Nem ártana ehhez tudnunk azt, milyen gyógyszerrõl van szó. Hatóanyag, készítménynév is elég, dózis... Orvos írta fel? Ha a stresszel kapcsolatos, akkor az életmódváltás, relaxációs technikák valóban segíthetnek, de nem minden magas vérnyomás esetében ez az indok. Lehet vese eredetû, pajzsmirigy (ezeket ki kell zárni az elején), érrendszeri problémák, stb. A mellékhatások tekintetében pedig minden hatóanyagcsoportnak más mellékhatásai vannak.
"Nálunk persze még mérgezhetik az embereket velük" Azért ne nézzük az orvosokat hülyének!Pláne olyan akinek fogalma nincs az illetõ rendellenességrõl!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, egyébként a stressz lehet az oka, mert sportolni azt sportolok eleget, de néha olyan ideges meg hát olyan állapotba vagyok hogy az nem igaz, olyankor fáj a fejem is meg a tarkom is, volt már olyan is hogy 190/ valamenyi volt a vérnyomásom, de most az lenne a kérdésem hogy ha beveszem a gyógyszert akkor kb mennyi idõ múlva megy le jóval kisebbre, ?????
A magas vérnyomás egy olyan állapot, amit legfõképpen a stressz nem megfelelõ kezelése okoz, de okozhatja az is, ha valaki nem iszik meg legalább két liter vizet naponta. Tanulj meg relaxációs technikákat ha nem akarod úgy végezni mint egy barátom, aki a vérnyomás csökkentõ gyógyszertõl gyomorfekélyt kapott, és gyomorvérzésben meghalt. Ezeket a gyógyszereket Amerikában már betiltották, mert sok ember haláláért felelõsek. Nálunk persze még mérgezhetik az embereket velük. Jobban teszed ha más, alternatív megoldásokat keresel.
Egyéb érveim: munkám során sok magas-vérnyomásos tünettel rendelkezõ embernek tudtam segíteni. Nagyon hamar (1-2 hét) helyre billen a szervezet egyensúlya, ha megfelelõ mennyiségben, és kiváló összeállításban kap a személy vitaminokat, és ásványi anyagokat, megtanítjuk õket pozitívan gondolkodni, életmód tanácsokat adunk, és legfõképpen önbizalmat, hogy saját maguk merjék a sorsukat a kezükbe venni, és ne legyenek kiszolgáltatottak senkinek sem. Többen beszámoltak arról, hogy még gyógyszerek mellett kezdtek a vitamin szedésbe, és hamarosan csökkentették, majd szép lassan teljesen elhagyhatták a gyógyszereket, mert jelezte a szervezetük hogy már nincs rá szükség. Mindezt tették orvosi tanácsok ellenére, hisz az orvosok még nem tudják, vagy nem akarják tudni hogy a vitaminok ártalmatlan, terápiás értékkel bíró létfontosságú anyagok a szervezet számára. Aki viszont veszi a bátorságot, és kipróbálja, annak van egy esélye hogy visszaszerezze az egészségét.

Nem voltam még lánnyal és attól félek hogy hamar el fogok menni ha szednék késleltető tablettát az jó lenne hogy tovább bírjam az ágyban?

Legjobb válasz: Tablettát? Ember! Ha hamar elmész fújd ki magad két percre aztán kezdjétek újra. Senki nem vár tõled elsõre csúcsteljesítményt. Ugye tudja a lány hogy neked elsõ lesz? UGYE?

Tablettát? Ember! Ha hamar elmész fújd ki magad két percre aztán kezdjétek újra. Senki nem vár tõled elsõre csúcsteljesítményt. Ugye tudja a lány hogy neked elsõ lesz? UGYE?
Amikor már krízishelyzet van, gondolj a volt kémiatanárodra, csõrikés úszódresszben, csüngõ hájjal, fogán ételmaradékkal, ahogy köpi a szavakat, hogy a a konstitúciós képlet az atomok egymáshoz való viszonyát jelenti (vagy a tököm se tudja, rég vót má). De úgy mondja ám, mintha átkozna! Amúgy tablettát ne szedj, a végén úgy jársz mint a Másnaposokban a csávók. :p Felébredsz majd teljesen leégve, illuminált állapotban egy hotel tetején. XD
sztem ne szedj...fölösleges.gyakorolni kell.nem mindenkinek ugy sikerül az elsõ, ahogy éppen akarja.ha szeretd a bnõd bitos nem fog megutálniXD
A kérdező hozzászólása: õ úgy tudja hogy nemvagyok szûz már közbe meg igen akkor mitcsináljak?
Semmiképpen ne szedjél semmilyen szert! Fiatal vagy még, szûz, ilyenkor könnyebben durran az ember. Idõvel egyre tovább fogod bírni a kiképzést a kedvesed puncikájában. Az elején meg, ha tényleg szeret téged az a lány, nem fog cirkuszolni veled, hogy õ még nem ment el, stb. Nyugodj meg és kérlek, ne szedj semmit! Viszont a védekezésrõl ne feledkezz meg! Óvszer! Ez a te felelõsséged is!
nyald ki, és biztos õ megy el hamarabb
Hát ha nem vágja a lány, hogy neked ez az elsõ, akkor mond el neki, mert számítani fog rá, és nem azt gondolja, hogy alapból gyorsan elmész. Ha normális a csajszi akkor megérti. 19/F
sztem semmiképp ne szedj, az elsõnél én is féltem kicsit, hogy hamar elmegyek, ahhoz képest alig mentem el, majdnem egy óra, izgultam...
nekünk nemrég házasodot sovány szõke kémiatanárunk van a humora készXD
Részegen lehet, hogy fel se áll. Meg a barátnõd egy életre megundorodhat tõled - kivéve, ha épp a részeg pasik az esetei. Mielõtt találkozol vele, még otthon verd ki magadnak, de lehetõleg ne gyorsan, hanem minél lassabban. Meg egyáltalán, valahányszor önkielégítesz, ne csinálj belõle gyorsasági versenyt. Minél tovább húzod egyedül, annál tovább fogod bírni az ágyban is.
A kérdező hozzászólása: az igaz ha részegen dugsz akkor lassabban mész el az ágyban?
hát vallj színt, ilyenbe nem szabad hazudni, ha komolyan gondolod a lánnyal...
Szerintem nem. De ha tablettát szedsz, akkor miért a megszakításos módszer?
A kérdező hozzászólása: A páromat nem lehet meggyõzni...én szeretném ha elmenne bennem...
Ha már négy hónapja szeded, akkor nem lehet baj. Próbáld meg rábeszélni a barátodat, mert így biztos elég idegesítõ így neked. :)
Akkor beszéljen a nõgyógyászoddal, de azért kérd meg elõtte a dokit, h csak diszkréten röhögje körbe.

Ha beveszem az esemény után tablettát mennyi idő múlva fog megjönni? A következő ciklusom szabályos lesz?

hogyan mondjam a dokinak, hogy ilyen tablettára van szükségem?

Legjobb válasz: Rendesen és hogy esemény utáni tablettát szeretnél felíratni.

Rendesen és hogy esemény utáni tablettát szeretnél felíratni.
Na sikerült?
A kérdező hozzászólása: igen!

Fogamzásgátlót kezdtem szedni és a szombati tablettával kezdtem, ha már az első levél végén járok akkor kezdjem még a "Hétfő"-i tablettával?

Legjobb válasz: Írd le világosabban a kérdést, mert ez így nem érthetõ. És azt is, hogy mit szedsz.

Írd le világosabban a kérdést, mert ez így nem érthetõ. És azt is, hogy mit szedsz.
Szedd végig a levél 28 tablettáját.
A kérdező hozzászólása: jangee-t szedek. és az elsõ levél elsõ "szombatjával" kezdtem. ha a végére járok akkor az elsõ levél elején lévõ hétfõt kell beszedni igaz?:O szóval végigszedem az elsõ levelet és utána a 7 napos szünet? vagy ugyan ugy át kell térni a 2. levélre?
Igen, az elsõ levelet kell végigszedni, nem a 2. levélbe belekezdeni szünet elõtt.
Tehát: elsõ levél végig mind a 28, utána 7 nap szünet.
Igen, 72%-os jól írja. Szedd be az összeset az elsõ levélrõl. Egyébként minden tablettában ugyanaz van, tök mindegy milyen sorrendben szeded. Mindig 21 nap tabi, 7 nap szünet.

Ha abban az egy hónapban történik 'baleset', amíg a fog. Gátló tabletta mellett kialakul a védettség, akkor is be lehet/kell venni az esemény utáni tablettát?

Annyival bonyolultabb a történet, hogy a bogyó betegtájékoztatóján az van, h els? naptól fogva véd, a doki azt mondta, egy hónap... A dokinak jobban hiszek, nyilván, de ha mondjuk máshoz kerülnék, ? lehet, hogy nem írná fel a tabit? A KÉRDÉS ELMÉLETI, NEM TÖRTÉNT SEMMI ILYESMI, CSAK ÉRDEKLÕDÖM, ILYENKOR MI LENNE A TEENDÕ:)

Legjobb válasz: Patikust vagy nõgyógyászt kérdezz. Egy biztos: a szervezeted nem örülne neki :(

Patikust vagy nõgyógyászt kérdezz. Egy biztos: a szervezeted nem örülne neki :(
Nem szabad mellé bevenni.
A kérdező hozzászólása: Tehát lutri lenne...:S Köszi a választ!:)
Csak az elsõ egy hónap után véd a gyógyszer! Hogy beleket-e venni mellé az eseményutánit, azt tényleg orvostól kellene megkérdezni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!