Találatok a következő kifejezésre: Ha tabit egy (70 db)

Ha van egy gitár tabom azt valaki átírná nekem úgy, hogy szintetizátoron lejátszhassam? Lentebb a többi!

Barátn?met szeretném meglepni azzal, hogy kedvenc számát el zongorázom, de az eredeti m? gitáron szól.

Legjobb válasz: szerezd be a guitar pro nevû progit és ezt: http://tabs.ultimate-guitar.com/b/blind_guardian/the_bards_s.. a prog kiírja a tab felé az 5 vonalas kottát is

szerezd be a guitar pro nevû progit és ezt: http://tabs.ultimate-guitar.com/b/blind_guardian/the_bards_s.. a prog kiírja a tab felé az 5 vonalas kottát is
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Kipróbálom ahogy idõm engedi!

Acer iconia tab A500-ba ha teszek egy mobilinternet pendrivet, akkor a tabon lesz internet?

Azért kérdezem, mert nincs pénzem, hogy 3G modulosat vegyek.
ilyenkor gátolva van a peteérés...semmi megtermékenyíthetõ petéd nincs!
A tabletta éppen azt okozza, hogy nincs is peteérésed! (Feltéve, hogy rendesen szeded) Így aztán nem lehetsz terhes, mindegy, hogy a ciklusod melyik napján vagytok együtt.
A tabi feladata, hogy gátolja a peteérést, szóval nem nagyon szabadna teherbe esned.
A tabletta nem a bágyazódást gátolja (az a spirál). A tabletta olyan hormonokat tartalmaz, amitõl a szervezeted "azt hiszi", hogy terhes vagy, ezért nem érlel petesejtet. Ezért nem is menstruáció a tabletta szedése alatti vérzés, hanem megvonásos vérzés. És ha nincs minek megtermékenyülni, akkor ugye nem is lehetsz terhes.
A fogamzásgátló tabletta sem a peteérést, sem a megtermékenyítést nem gátolja, ellenben akadályozza a petesejt beágyazódását a méh falába. A fogamzásgátló tabletta a szedési szüneti napok alatt is véd. Mint ahogy ezt feltételezhetõen írja is a gyógyszer mellé adott tájékoztató, amit természetesen alaposan átolvastál, ugye?
szal akkor ha véletlen van ovulációm és én akkor voltam együtt elõtte nap a barátommal, de tabit szedek akkor nincs gáz?

Ha véletlen egyik nap két tabit vettem be mit tegyek?

sziasztok, 4 éve fogamzásgátlót szedek és a sok melótól véletlenül egyik nap kettőt vettem be és most vettem észre, akkor szedjem az új csíkról egy nappal tovább vagy ne és akkor egy nappal előbb lesznek ünnepek? Tapasztalatok? köszi

Legjobb válasz: Hát ha már 4 éve szeded,akkor gondolom rájöttél arra is,hogy fellelhetõ a dobozban egy olyan papír ami direkt azoknak készül,akik szedik! Ez a betegtájékoztató! Na mármost ezen konkrétan rajta van feketén-fehéren,hogy ilyenkor mit kell tenni!Tehát nem itt kéne kérdezõsködni,hanem venni a fáradtságot,és olvasni!

Hát ha már 4 éve szeded, akkor gondolom rájöttél arra is, hogy fellelhetõ a dobozban egy olyan papír ami direkt azoknak készül, akik szedik! Ez a betegtájékoztató! Na mármost ezen konkrétan rajta van feketén-fehéren, hogy ilyenkor mit kell tenni!Tehát nem itt kéne kérdezõsködni, hanem venni a fáradtságot, és olvasni!
A kérdező hozzászólása: hát köszi ennyi erõvel írhattad volna azt is hogy fogalmad sincs, a tapasztalatok érdekeltek volna hogy melyikkel járok jobban de ha neked nincs ilyen nem kéne hozzászólni sztem....köszi
Igen, szerintem is sokkal hasznosabb random embereket megkérdezni a neten az esetleges tapasztalataikról, mint a betegtájékoztatót elolvasni, vagy megkérdezni egy szakembert.

Ha kihagyott a mensim 1 hónapot 2-3 hónapja és most is késik már egy hete (ami valószínűleg hormonzavar miatt van) akkor lehet valami mellékhatása ha tabit iratok fel a dokival és akkor kezdem szedni amikor megjön?

tehát a lényeg hogy hormonzavarra fogamzásgátló... nemtudom hogy lehet e valami bajom

Legjobb válasz: Szerintem majd vitasd meg a nogyogyasszal. Ugyis mesz hozza, ha gyogyszert akarsz iratni, majd o megmondja, hogy jo otlet-e.

Szerintem majd vitasd meg a nogyogyasszal. Ugyis mesz hozza, ha gyogyszert akarsz iratni, majd o megmondja, hogy jo otlet-e.
sztem kaksizz egyet, és minden oksi lesz...
Szerintem nem valami jó ötlet. Az biztos, hogy ha fogamzásgátlót szedsz, akkor rendes lesz a ciklusod, amíg szeded, de ha csak ez a cél, akkor emiatt én nem tenném ki magam mesterséges hormonhatásnak. Egyébként mennyi idõs vagy? Korábban már kialakult jól kiszámítható rendszeres ciklusod, csak most vannak gondok? Egyébként tényleg legjobb, ha nõgyógyászt kérdezel.

Van itt olyan "gitáros", akinek ha megtetszik egy dal, megpróbálja eljátszani anélkül, hogy nekiállna tabot keresni?

vagy ez mostanában már egyáltalán nem men??

Legjobb válasz: Pld. én. Persze vannak jazz dalok, amikhez itt-ott kell segítség, de nagyrészt füllel dolgozom. :)

Pld. én. Persze vannak jazz dalok, amikhez itt-ott kell segítség, de nagyrészt füllel dolgozom. :)
Én tudok tabot 'értelmezni' attól. hogy nem használom. Pl ha már kívülrõl fújod egy szám neked szükséges hangszerét, csak ránézel a tabra és csak a hangot figyeled, a ritmika már a fejedben van. Annyiban hasznosnak találom a tabot, hogy ha olyan részek kellenek, amiket végképp nem tudsz lekapni fülre, vagy annyira effektezettek a dolgok, sokat segíthet. Én általában megtanulok mindent, ami érdekel fülre, amilyen pontosan csak lehet. Aztán 'leellenõrzõm' egy tabkönyv segítségével.
nem is tudok nagyon gyorsan tabot értelmezni, annyira nem használom már, persze néha muszáj
A kérdező hozzászólása: igen, pont ezt akartam írni, hogy komolyzenében elég furcsa lenne, ha hallás után csinálnánk, és szabadabban. de az pont így szép jó olvasni, hogy vannak még, akik megdolgoznak a tudásért:) néhány év alatt úgyis visszaüt az, hogy ki használja a fülét, és ki támaszkodik csak a tabokra :D
6-os nagy respect! Végre egy normálisan gondolkodó ember. (a kotta...):) ) Én is fülre tanulok mindent. Miért szükséges feltétlenül az elmélet kotta a zeneíráshoz? Ha megtanulsz rengeteg számot, megvannak a hatásaid, miért ne tudnál írni nagyon jó zenéket elméleti tudás nélkül? Ha van fülee, hallod azt, ami jó, és azt, ami nem. persze mûfajfüggõ is, nyilván vannak olyan stílusok, amiben elengedhetetlen.
15 vagyok, fél éve gitározom, én is szoktam hallásból, jó kis szórakozás, fejleszti a hallást. Attól, hogy egy tabból mindent megtanul az ember, nembiztos, hogy halja is, és majd késõbb megkapja az összefüggõ hangokat.
Ha belegondolunk, mennyire "primitív" dolog már maga a kotta is. Negyedek, nyolcadok, triolák, ...mintha úgy mutatnánk be egy festményt, hogy van egy kék háttér, a bal alsó sarokban egy asszony, mögötte egy lombos fa, stb. Persze a kottában vannak jelölések az elõadásmódra vonatkozóan is, de az még mindig nagyon távol áll magától a zenétõl. Nem véletlen, hogy a klasszikus zenében bár ugyanazt a kottát használják egy adott darab esetében, mégis vannak világhírû zongoramûvészek és kevesbé tehetségesek is. A dallam ugyanaz, felismerhetõ, mégis egészen más hatással van az ember lelkére.
A kérdező hozzászólása: :) igen, pont ez a baj mostanában, (szerintem), hogy ha meg ott van a tab az ember orra elõtt, nagyon sokan nem is gondolnak olyan dolgokra, hogy finomítás, vagy artikuláció, csak a hangokon végigmennek, ha még pontatlan, azon csiszolnak, de másra nem figyelnek, nincs szépen eljátszva, csak végigjátszva. én mondjuk annál fiatalabb generációban kezdtem, nekem már volt tab, bár nem volt még internet, csak nyilvános helyeken, és csak a nagyon híres számokhoz írtak ilyesmit, oktatóvideó is nagyon kevés volt, de nem is bánom, jó tanáraim voltak, és rászoktattak arra, hogy használjam a fülem :D remélem azért most is vannak még tanárok, akik zenét tanítanak hangfelsorolás helyett
Amikor az én generációm kezdte, nem nagyon volt hozzáférhetõ tab, mert internet se volt. Addig hallgattam a számot, amíg a szóló a "fejemben volt", vagyis el tudtam dúdolni az egészet kivülrõl. Aztán elkezdtem megkeresni hozzá a hangokat, a dallamot, ha nagyjából megvolt, jött az, hogy fogtam a kazettás magnót és lépésrõl lépésre finomítva próbáltam vele játszani, sokszor tucatnyiszor visszapörgetve ugyanazt a pár másodperces részt, míg eltaláltam a legpontosabban. Azért meg kell mondjam, utólag tabról nézve kiderült, hogy sokat tévedtem, fõleg abban, hogy nem a leghatékonyabb módon csináltam, tehát néha más fekvésekben, más megoldásokkal...
Tudod, én gitározni jóval késõbb kezdtem, azelõtt zongoráztam. Amikor a sulizenekarban játszottam anno, nemhogy internet, de még CD-s magnó sem volt. A rádióból felvett zenéket próbáltuk szalagról lefülelni. Tapoasztalatból mondom: amire magadtól jössz rá, az sokkal jobban rögzül. Aki pedig pld. improvizálni szeretne, annak nem árt, ha olyan szintre fejleszti a hallását, hogy hallás után is el tudjon játszani bármit. A kevésbé jó szakács is fõzhet jó kaját receptkönyvbõl, de az igazi séf ösztönösen is össze tud dobni valami istenit, ha adsz neki pár hozzávalót. :)
A kérdező hozzászólása: helyes:) mondjuk Te nem is mostanában kezdted..:) de nagyon azt veszem észre, hogy a "mai generációnak" eszébe nem jutna használni a fülét. kíváncsi vagyok vannak-e kivételek, akik csakazértis hallásból tanulnak :D
Én is szoktam fül alapján simán eljátszani vmit. 14/F
A kérdező hozzászólása: Lécii aki tudja irja meg Köszönöm !!! Fontos lenne ...

Baj ha pl egyik nap 7-kor másik nap 9-kor veszem be a tabit?

Pontosan sose tudom bevenni mert, úgy dolgozom ugye ez nem lehet gond?

Legjobb válasz: nem gond. nyugodj meg! ettõl még ugyanúgy véd.

nem gond. nyugodj meg! ettõl még ugyanúgy véd.
Ha egyik nap 19 óakor veszed be, de következõ este elfelejted és csak reggel 6kor jut eszedbe még akkor sincs gond. 12 óra alatt kell pótolni. Baj még 11 óra különbség után se lehet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!