Találatok a következő kifejezésre: Ha túllépem eva (2 db)

Ha túllépem az eva 25 milliós bevételi maximumát, mi történik?

Legjobb válasz: visszakerülsz az áfába és aszerint kell adózni

visszakerülsz az áfába és aszerint kell adózni
A kérdező hozzászólása: Oké, de egész évre visszamenõleg vagy az onnantól számított bevételeimet kell így?

Ha valaki évközben túllépi az adójóváírás által megengedett keresetet, akkor csak az adott hónaptól (év végéig) kell visszafizetni vagy az egész évre visszamenőleg?

Legjobb válasz: Az attól függ, melyik határt lépted túl. Az adott hónaptól nem kapod a jóváírást, és év végén el kell vele számolnod bevalláskor, az adóbevallásodkor kiderül.

Az attól függ, melyik határt lépted túl. Az adott hónaptól nem kapod a jóváírást, és év végén el kell vele számolnod bevalláskor, az adóbevallásodkor kiderül.
A kérdező hozzászólása: Ha a 3, 96 millió éves keresetet. Munkában többen éppen alatta vannak, de van, hogy prémium gyanánt több a fizetés. De ennek összege elõre nem kiszámítható. Viszont az nem "tiszta", hogy ha például az éves kereset alap helyzetben ez nem éri el a fent említett összeget, de plusz juttatás miatt novemberben ezt mégis meghaladja akkor mi a teendõ?!
Ilyen esetben inkább ne kérdd az adójóváírást, ha mégis jogosult lennél rá akkor megkapod az adóbevalláskor


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!